خانه
راهنمای جامع آموزش رایگان ارز دیجیتال؛ دنیای رمزارزها را رایگان زیر و رو کردیم! عکس

راهنمای جامع آموزش رایگان ارز دیجیتال؛ دنیای رمزارزها را رایگان زیر و رو کردیم!

تقریبا همه‌ ما تا حدودی در مورد ارزهای دیجیتال چیزهایی شنیده‌ایم، اما بیش‌تر ما دقیقا نمی‌دانیم ارز دیجیتال چیست. ارز دیجیتال مفهومی فراتر از تنها یک نوع پول نقد دیجیتال، در واقع رمزارز و فناوری زیربنایی آن یعنی بلاکچین این پتانسیل را دارد که بازارهای مالی و صنایع مختلف را کاملا دگرگون کند. اتفاقی که از سال‌های گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

بنابراین بازار کریپتو و ارزهای دیجیتال ارزش اینکه بیش‌تر در موردشان اطلاعات بدانید را دارند. در این مقاله پارسیان کریپتو به آموزش ارز دیجیتال پرداخته‌ایم. در این مقاله آموزش رایگان ارز دیجیتال را تقدیم شما کرده‌ایم تا بتوانید با بینشی بهتر و گسترده‌تر سراغ این بازار نوظهور اما به شدت جذاب و پررونق بروید. پس حتما تا آخرِ این مقاله همراه ما بمانید.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال، رمزارز یا کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) یک سیستم پرداخت دیجیتال است که برای انجام تراکنش‌ها و تأیید آنها هیچ نیازی به بانک‌ها و مؤسسات مالی دیگر ندارد. در این سیستم که به صورت همتا به همتا کار می‌کند، هر فردی در هر مکانی می‌تواند عمل دریافت و ارسال ارزهای دیجیتال را انجام دهد.

پرداخت‌های رمزارزی برخلاف پول‌های فیات (مانند دلار، یورو، ریال و…) هیچ نسخه فیزیکی ندارند، و تنها اطلاعات دیجیتالی هستند که در یک پایگاه داده‌ به‌خصوص ثبت و ضبط و نگهداری می‌شوند. بنابراین، هر زمان که ارز دیجیتال را انتقال دادید، اطلاعات تراکنش در یک دفتر کل به نام «بلاکچین» ثبت می‌شوند. خود ارزهای دیجیتال هم در کیف پول‌های دیجیتال و بلاکچین‌ که انواع مختلفی دارند ذخیره و نگهداری می‌شوند. این کیف پول‌ها تا حدودی شبیه اپلیکیشن‌های بانکی هستند که بسیاری از ما هم‌اکنون در گوشی‌های همراه خود استفاده می‌کنیم.

اما چرا به ارزهای دیجیتال، رمزارز یا کریپتوکارنسی گفته می‌شود؟ دلیل آن این است که در تأیید تراکنش‌های ارز دیجیتالی از فناوری رمزنگاری استفاده شده است. به این ترتیب که در نگهداری و انتقال داده‌های مربوط به ارزهای دیجیتال بین کیف پول‌ها و بلاکچین از کدنویسی پیشرفته‌ای استفاده شده است. هدف از رمزنگاری هم بالا بردن امنیت ارزهای دیجیتال است. اولین ارز دیجیتال جهان بیت کوین (BTC) بوده که در سال 2009 راه‌اندازی شد. بیت کوین همچنان تا همین امروز شناخته‌شده‌ترین و پرارزش‌ترین ارز دیجیتال دنیا است.

بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال چیست

اصطلاحات رایج ارزهای دیجیتال که باید بدانید

اصطلاحات رایج ارزهای دیجیتال که باید بدانید

دنیای رنگارنگ ارزهای دیجیتال به دلیل تفاوت خود با سایر بازارهای مالی دارای ادبیات مخصوص به خود است. ادبیاتی که حتی تحلیل‌گران و معامله‌گران حرفه‌ای و باتجربه‌ی سایر بازارهای مالی هم تا پیش از این کم‌تر با آنها آشنا بوده‌اند. اگر به تازگی وارد بازار ارزهای دیجیتال شده‌اید، قطعا به واژه‌ها و اصطلاحات زیادی برخورده‌اید که به گوش شما ناآشنا بوده‌اند و در درک معنی و مفهوم آنها دچار مشکل و سردرگمی شده‌اید. در این بخش از آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال برخی از اصطلاحات رایج ارزهای دیجیتال که باید بدانید را به صورت مختصر و مفید شرح داده‌ایم:

 

 

رمزارز (Cryptocurrency)

یک پول مجازیِ رمزنگاری‌شده است که تحت کنترل هیچ‌ نهاد یا دولتی قرار ندارد.
رمزنگاری (Cryptography)رمزنگاری یا رمزگذاری روشی برای حفاظت از اطلاعات و حریم خصوصی با استفاده از کدها است.
بلاکچین (Blockchain)فناوری زیربنایی و اصلی ارزهای دیجیتال است. در بلاکچین که حکم یک دفتر کلِ توزیع‌شده را دارد، اطلاعات مربوط به هر ارز دیجیتال روی بلاکی جداگانه ثبت و ضبط شده و بعدا این بلاک به بلاک قبل از خود متصل می‌شود تا زنجیره‌ بلاکی یا بلاکچین شکل بگیرد.
بلاک (Block)بلاک یا بلوک، حکم پایگاه داده‌ای را دارد که اطلاعات در آن ذخیره می‌شوند.
 وایت پیپر یا سند کاغذ سفید (Whitepaper)سندی است که توسعه‌دهندگان در آن جزئیات فنی، هدف، کاربرد و اصولا خط‌مشی پروژه ارز دیجیتال خود را شرح می‌دهند. مشهورترین وایت پپیر دنیا را در سال 2008 ساتوشی ناکاموتو نوشته بود.
الگوریتم اثبات کار (Proof of Work)در بلاکچین‌هایی که از مکانیسم اثبات کار استفاده می‌شود، ماینرها یا استخراج‌کنندگان دست به حل مسائل پیچیده ریاضیاتی زده، آنها را به بلاک‌ها اضافه می‌کنند و در قالب کارمزد تراکنش پاداش دریافت می‌کنند.
الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake)در مکانیسم اثبات سهام، کسانی که توکن‌های بیش‌تری دارند، می‌توانند به عنوان اعتبارسنج در شبکه انتخاب شده، تراکنش‌ها را تأیید کرده و پاداش بگیرند.
همتا به همتا (Peer 2 Peer)ارزهای دیجیتال مستقل از بانک‌ها و نهادهای مرکزی عمل می‌کنند. به این جهت، تمام تراکنش‌ها بدون دخالت نهادهای شخص ثالث بین کاربران انجام می‌گیرند.
صرافی (Exchange)صرافی جایی است که کاربران می‌توانند در آن اقدام به خرید و فروش یا مبادله ارزهای دیجیتال کنند. صرافی‌ها به جز خرید و فروش ارزهای دیجیتال امکانات دیگری مانند استخرهای نقدینگی، استیکینگ، معامله همتا به همتا (P2P) و… را هم در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.
صرافی غیرمتمرکز (Dex)صرافی‌های آنلاینی هستند که در آنها کاربران می‌توانند به صورت بدون واسطه و همتا به همتا (P2P) اقدام به معامله ارزهای دیجیتال کنند.
دائو (DAO)دائو از سرواژه کلمات Decentralized Autonomous Organization به معنای سازمان خودگردان غیرمتمرکز به دست آمده است. دائو نهادی است که کنترل آن به جای اینکه در اختیار یک نهاد، شخص یا اشخاص باشد، در اختیاری اعضای آن است.  دائوها با استفاده فناوری بلاکچین کاملا به صورت خودگردان اداره می‌شوند.
دیفای (DeFi)دیفای یا سیستم مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance) به هر ابزار مالی مانند قرارداد هوشمند یا دائو گفته می‌شود که بدون دخالت نهاد مرکزی اداره می‌شود.
برنامه غیرمتمرکز (Dapp)به هر برنامه یا اپلیکیشنی که روی بلاکچین راه‌اندازی شده باشد برنامه غیرمتمرکز (Decentralized Application) یا دپ گفته می‌شوند. برنامه‌های غیرمتمرکز برای اهدف مختلفی مانند بازی، امور مالی و … راه‌اندازی می‌شوند.
ارزش بازار (Market Capitalization)ارزش بازار عددی که بزرگی یک بازار و حجم سرمایه در گردش در آن را نشان می‌دهد. این عدد از ضرب تعداد توکن‌ها در قیمت هر توکن به دست می‌آید. برای مثال، ارزش بازار فعلی بیت کوین را می‌توان از ضرب تعداد واحدهای استخراج‌شده 19.77‌ میلیون در قیمت فعلی 66450 دلار به دست آورد که رقم 1.33 تریلیون دلار می‌شود.
توکن (Token)توکن همان ارزهای دیجیتالی هستند که بلاکچین‌های مختص به خود را ندارند و با استفاده از قراردادهای هوشمند روی شبکه بلاک‌چین‌های دیگر راه‌اندازی شده‌اند.
ساتوشی (Satoshi)کوچک‌ترین واحد بیت کوین که به افتخار خالق مرموز آن، ساتوشی ناکاموتو به این نام خوانده می‌شود. ساتوشی با تقسیم بیت کوین به 100 میلیون به دست می‌آید.
آلت کوین (Altcoin)به تمام ارزهای دیجیتالی که پس از بیت کوین ایجاد شده‌اند، اصطلاحا آلت کوین یا ارز دیجیتال جایگزین (Alternative Coin) گفته می‌شود.
آلت سیزن (Altseason)به فصل رشد قیمت آلت کوین‌ها گفته می‌شود. در این فصل آلت‌کوین‌ها به نسبت بیت کوین رشد چشمگیرتری را تجربه می‌کنند.
استیبل کوین (StableCoin)به ارزهای دیجیتالی گفته می‌شود که دارای قیمت ثابتی هستند. این ارزهای دیجیتال به پشتوانه پول‌های فیاتی مانند دلار و با نسبت 1 به 1 عرضه می‌شوند تا از نوسان‌های بازار در امان بمانند. تتر (USDT) و یو اس دی کوین (USD Coin) از مشهورترین استیبل کوین های بازار کریپتو هستند.
عرضه در گردش (Circulating Supply)به تعداد توکن‌هایی گفته می‌شود که در دسترس عموم قرار گرفته‌اند.
توکن‌سوزی (Token Burning)توکن‌سوزی روشی برای جلوگیری از تورم است که در آن برخی از توکن‌ها به صورت دائمی از عرضه در گردش حذف می‌شوند. با عمل توکن‌سوزی توکن‌های در گردش کاهش یافته و ارزش ارز دیجیتال با بالا رفتن تقاضا افزایش پیدا می‌کند.
پامپ و دامپ (Pump & Dump)یک روش کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال دارای دو مرحله است. در ابتدا فرد یا گروهی با خرید مقادیر بالایی از یک ارز دیجیتال باعث می‌شوند که قیمت ارز دیجیتال به سرعت بالا برود که مرحله‌ پامپ است. در مرحله‌ دوم یا دامپ هم این افراد ارزهایی که خریده‌اند را با قیمت بالایی به فروش می‌رسانند و ناگهان از پشت صحنه ناپدید می‌شوند تا یک کلاهبرداری پامپ و دامپ انجام گیرد.
فومو یا ترس از دست دادن (FOMO)اضطراب ناشی از دست دادن فرصت‌های معاملاتی در بازارهای مالی مانند ارزهای دیجیتال است.
نهنگ (Whale)به سرمایه‌گذاران کلان در بازار ارزهای دیجیتال گفته می‌شود. نهنگ‌ها می‌توانند فرد، افراد یا سازمان و شرکت‌ها باشند. تعریف نهنگ در بازار کریپتو نسبی است، برای مثال برای بیت کوین کسانی که دارای 1000 تا 10000 واحد بیت کوین دارند، نهنگ به حساب می‌آیند، اما برای ارزهای دیجیتال کم‌ ارزش‌تر این مقدار می‌تواند از چند 100 هزار تا چند 100 میلیون و حتی میلیارد توکن باشد.
بازار خرسی (Bear Market)بازار نزولی یا خرسی بازاری است که در آن ارزش ارزهای دیجیتال دستکم 20 درصد افت کند و این ریزش قیمت ادامه‌دار باشد.
بازار گاوی (Bull Market) بازار صعودی یا گاوی بازاری است که در آن تقاضا افزایش یافته و به طبع قیمت ارزهای دیجیتال افزایش پیدا می‌کند، و افزایش قیمت‌ها ادامه‌دار است.
کیف پول (Wallet)یک نرم‌افزار یا سرویس آنلاین است که به کاربران امکان مدیریت، ذخیره و نگهداری ارزهای دیجیتال را می‌دهد.
استخراج (Mining)به عمل تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌های جدید در یک شبکه بلاکچین گفته می‌شود.
استخر نقدینگی (Liquidity Pool)به مجموعه‌ای از دارایی‌های دیجیتال گفته می‌شود که در قراردادهای هوشمند بلاکچین قفل شده و برای تسهیل کردن معاملات در پلت‌فرم‌ها به کار می‌روند. کاربران با واریز توکن‌های خود در استخرهای نقدینگی می‌توانند پاداش دریافت کنند.
استیکینگ (Staking)به عمل مشارکت کاربران در حفظ امنیت بلاکچین‌‌های مبتنی بر اثبات سهام گفته می‌شود. در این حالت کاربران با قفل کردن دارایی‌های خود در شبکه، سود دریافت می‌کنند.
کارمزهای تراکنش (Transaction Fees)هزینه‌ای که کاربران برای استفاده از شبکه بلاکچین می‌پردازند. کارمزد تراکنش‌ها در قالب ارز دیجیتال بومی شبکه مورد استفاده پرداخت می‌شود. برای مثال، کارمزد تراکنش‌ها در بلاکچین اتریوم ارز دیجیتال اتریوم (ETH) است.
عبارت بازاریابی (Recovery Phrase)مجموعه‌ای از کلمات (بین 12 تا 24 کلمه) است که کاربران می‌توانند در صورت گم شدن، سرقت یا از بین رفتن تلفن همراه یا کامپیوتر خود برای بازگردانی ارزهای دیجیتال خود به کار ببرند.

 

در واژه نامه ارز دیجیتال پارسیان کریپتو همه ی اصطلاحات دنیای کریپتو، متاورس و NFT را برای شما عزیزان گردآوری کردیم. با مراجعه به این بخش از سایت هر اصطلاحی که به گوشتان خورده یا نخورده است را مشاهده می کنید.

انواع ارزهای دیجیتال کدام‌اند؟

هم ‌اکنون بیش از 13 هزار ارز دیجیتال مختلف در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که ارزش کل بازار این صنعت را به بیش از 2.30 تریلیون دلار می‌رساند. باتوجه به اینکه بیت کوین تنها از سال 2009 تا به حال در بازار موجود بوده، این رقم، رقم بزرگی است که از رشد انفجاری بازار ارزهای دیجیتال خبر می‌دهد.

برخی از ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، نمایانگر یک دارایی دارای ارزش هستند و به این دلیل یک دارایی و سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند. بسیاری از سرمایه‌گذاران به این دارایی دیجیتال به چشم یک سرمایه‌گذاری خوب برای سود در بلند و کوتاه مدت نگاه می‌کنند. در مقابل ارزهای دیجیتال دیگری مانند اتریوم هستند که تنها به ارزش ذاتی خود اکتفا نکرده‌اند و دارای خدمات گسترده‌ای هستند. در ادامه آموزش رایگان ارز دیجیتال به انواع ارزهای دیجیتال می‌پردازیم:

کوین در مقابل توکن

 

هر چند گاهی برخی افراد سکه یا کوین (Coin) و توکن (Token) را به جای یکدیگر به کار می‌برند، اما این دو واژه تفاوت اساسی با هم دارند. کوین و آلت کوین‌هایی مانند اتریوم که روی بلاکچین خود کار می‌کنند، سکه محسوب می‌شوند. در مقابل، توکن‌ها دارایی‌های دیجیتالی هستند که بر روی بلاک‌چین‌هایی که از قبل وجود دارند راه‌اندازی می‌شوند یا اینکه خدمات خاص یا دسترسی به یک برنامه مخصوص را به دارندگان خود ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: کوین چیست

انواع توکن‌ها

توکن‌ها خودشان به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

توکن دارای ارزش (Value Token): این نوع توکن‌ها یک دارایی با ارزش مانند دارایی دیجیتالی از جمله آثار هنری یا قطعات موسیقی به شکل NFT هستند.

توکن کاربردی (Utility Token): این توکن‌ها از انواع ارزهای دیجیتال هستند که به ارائه خدمات کمک می‌کنند. توکن‌های کاربردی به دارندگان خود حق رأی و مشارکت در امور یک شبکه بلاکچین یا یک برنامه غیرمتمرکز را می‌دهند.

توکن اوراق بهادار (Security Token): این نوع توکن نمایانگر مالکیت یک دارایی به‌خصوص است. شرکت‌ها و مؤسسات مالی ممکن است از توکن‌های اوراق بهادار برای به دست آوردن سرمایه بیش‌تر استفاده کنند.

توکن ERC-20: توکن‌های ERC-20 که نام آن از عبارت «درخواست اتریوم برای نظر 20» گرفته شده، در شبکه بلاکچین اتریوم راه‌اندازی و اجرا می‌شوند. برخی از شناخته‌شده‌ترین توکن‌های ERC-20 شامل شیبا اینو (SHIB)، چین لینک (LINK) و دای (DAI) هستند.

بیشتر بخوانید: توکن چیست

آلت کوین (Altcoin)

 

تعریف آلت کوین از روزهای اولیه شروع به کار بازار ارزهای دیجیتال که تنها تعداد انگشت‌شماری ارز دیجیتال وجود داشت تا به امروز دستخوش تغییرات زیادی شده است. در آن زمان، به هر ارز دیجیتالی به جز بیت کوین، آلت کوین گفته می‌شد. اما دنیای ارزهای دیجیتال امروز بسیار بزرگ‌تر و گسترده‌تر شده و حالا انواع و اقسام سکه‌ها و توکن‌ها با کاربردهایی بیش از تنها ابزار معامله در این بازار وجود دارند. بسیاری از این ارزهای دیجیتال لزوما رقیب بیت کوین نیستند.

مهم‌ترین آلت کوین بازار امروز ارزهای دیجیتال اتریوم است که ارزش بازار آن به بیش از 380 میلیارد دلار می‌رسد. سایر آلت کوین‌های مهم بازار ارزهای دیجیتال سولانا (SOL)، بایننس کوین (BNB)، کاردانو (ADA) و ریپل (XRP) هستند. جالب اینکه هرکدام از این ارزهای دیجیتال روزگاری برای رقابت با اتریوم شروع به کار کرده بودند.

بیشتر بخوانید: آلت کوین چیست

استیبل کوین‌ (Stablecoin)

 

استیبل کوین‌ به معنای ارز دیجیتال باثبات با هدف کاهش تأثیر نوسانات بازار ارزهای دیجیتال عرضه شده‌ است. استیبل ‌کوین‌ها دارای ارزشی ثبات هستند و با پشتوانه ارزهای فیاتی مانند دلار آمریکا یا هر دارایی فیزیکی دیگری راه‌اندازی می‌شوند. استیبل کوین‌ها همواره پشتوانه‌ای معادل 1 به 1 دارند، به این معنا که با عرضه هر یک واحد جدید، معادل آن ارز فیات یا طلای گرانبها و.. در خزانه مؤسسه یا شرکت عرضه‌کننده استیبل کوین ذخیره می‌شود.

خود استیبل کوین‌ها هم به دو دسته مختلف تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

استیبل کوین وثیقه‌‌ شده (Collateralized Stablecoin): این نوع از استیبل کوین‌ها از وثیقه برای حفظ ارزش خود بهره می‌برند. به این ترتیب که هر زمان که توکن‌های جدیدی عرضه می‌شوند، مقدار یکسانی وثیقه به خزانه مؤسسه یا شرکت عرضه‌کننده افزوده می‌شود. ارز دیجیتال تتر (USDT) که با پشتوانه دلار آمریکا عرضه شده، مشهورترین استیبل کوین وثیقه ‌‌شده بازار ارزهای دیجیتال است.

استیبل کوین الگوریتمی (Algorithmic Stablecoin): این استیبل کوین‌ها به جای وثیقه و پشتوانه فیزیکی از الگوریتم‌ها و قراردادهای هوشمند برای حفظ ارزش پایدار خود و تنظیم عرضه و تقاضا استفاده می‌کنند. در واقع، الگوریتم‌های به کار رفته در استیبل کوین‌های الگوریتمی به نحوی طراحی شده‌اند که درصورت افزایش قیمت، توکن‌های بیش‌تری را صادر کرده و در صورت کاهش قیمت، توکن‌های بیش‌تری از بازار خریداری کند.

بیشتر بخوانید: استیبل کوین چیست

میم کوین (Meme Coin)

 

میم کوین‌ها همان کمدین‌های بازار ارزهای دیجیتال هستند. این توکن‌ها از میم‌ها (یا همان شوخی‌ها و جک‌های اینترنتی) و شبکه‌های اجتماعی برای افزایش محبوبیت خود استفاده می‌کنند. اولین میم کوین دنیا که باعث دامن زدن به یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های بازار کریپتو شد، دوج کوین (DOGE) بود.

ارز دیجیتال دوج کوین از شوخی با نام یک سگ به نام دوج از نژاد شیبا اینو کار خود را شروع کرد. اما آنچه زمانی با شوخی شروع شده بود، حالا به ارز دیجیتالی تبدیل شده که نزدیک 19 میلیارد دلار ارزش بازار دارد و بارها با جهش‌‌های انفجاری قیمت بازار کریپتو را مات و مبهوت گذاشته است.

پس از محبوبیت دوج کوین صدها میم کوین دیگر وارد بازار شدند، البته که بسیاری از این توکن‌ها خیلی زود شکست خوردند، اما میم کوین‌های موفق زیادی هم عرضه شدند. هم‌اکنون مشهورترین میم کوین‌های بازار ارزهای دیجیتال بعد از دوج کوین، شیبا اینو (SHIB)، پپه کوین (PEPE)، داگ ویف هت (WIF) و بنک (BONK) هستند.

بیشتر بخوانید: میم کوین چیست

معروف ترین ارزهای دیجیتال بازار

معروف ترین ارزهای دیجیتال بازار

دنیای ارزهای دیجیتال از زمان آغاز به کار خود در سال 2009 تا به امروز راه دور و درازی را طی کرده و البته که همچنان در دوران خردسالی خود قرار دارد. این بازار به مرور بالغ و بالغ‌تر شده و ارزهای دیجیتال و دارایی‌های دیجیتال بیش‌تری با کاربردها و خدمات و زیرساخت‌های متفاوت ظهور کرده‌اند. در این بخش از مقاله آموزش رایگان ارز دیجیتال به برخی از معروف ترین ارزهای دیجیتال بازار پرداخته‌ایم.

بیت کوین (BTC)

 

بیت کوین (BTC) اولین ارز دیجیتال بازار بود که ساتوشی ناکاموتوی مرموز در سال 2008 در قالب یک وایت پیپر رئوس آن را شرح داد. بیت کوین همچنان پس از سال‌ها از معروف ترین ارزهای دیجیتال بازار به شمار می‌رود و بعید است به این زودی‌ها جایگاه نخست خود در بازار ارزهای دیجیتال را از دست دهد.

بیشتر بخوانید: قیمت بیت کوین

اتریوم (ETH)

 

اتریوم (ETH)، دومین ارز دیجیتال پر ارزش بازار است که همچون بیت کوین بر روی بلاک‌چینی به همین نام عرضه شده است. با این حال، اتریوم برخلاف بیت کوین که دارای حداکثر عرضه‌ی 21 میلیون واحد است، هیچ سقف عرضه‌ای ندارد. این امر به این معنی است که اساسا می‌توان بی‌نهایت واحد اتریوم عرضه کرد. مزیت اتریوم نسبت به بیت کوین این است که شبکه بلاکچین اتریوم با حمایت از قراردادهای هوشمند پذیرای توکن‌ها و دارایی‌های دیجیتال بی‌شماری است که باعث رونق گرفتن این بلاکچین و کل بازار ارزهای دیجیتال شده است.

بیشتر بخوانید: قیمت اتریوم

تتر (USDT)

تتر (USDT) با اختلاف مشهورترین استیبل کوین بازار است که برای جلوگیری از تأثیر نوسان‌های بازار کریپتو طراحی و عرضه شده است. هر توکن تتر دارای پشتوانه‌ای معادل یک دلار آمریکا است. از این جهت، قیمت تتر همواره برابر با یک دلار آمریکا باقی می‌ماند.

بیشتر بخوانید: قیمت تتر

سولانا (SOL)

 

سولانا (SOL)، ارز دیجیتال بومی بلاکچین سولانا است. شبکه سولانا می‌تواند بیش از 50 هزار تراکنش را در ثانیه مدیریت کند، این ویژگی در کنار کارمزد بسیار مقرون به صرفه باعث شده تا پلت‌فرم سولانا به یکی از محبوب‌ترین و رو به رشدترین بلاک‌چین‌های بازار کریپتو تبدیل شود. بلاکچین سولانا در یک سال اخیر رشد باورنکردنی را تجربه کرده و میم کوین‌های زیادی در این شبکه بلاکچین عرضه شده‌اند. بسیاری از این میم کوین‌ها مانند داگ ویف هت (WIF) و بنک (BONK) توانسته‌اند با رشد قیمت‌ انفجاری خود بازار ارزهای دیجیتال را به هیجان بیاورند.

بیشتر بخوانید: قیمت سولانا

بایننس کوین (BNB)

بایننس کوین (BNB) ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال دنیا از لحاظ حجم معاملات در سال 2024 است. کارمزد تراکنش‌های صرافی بایننس را می‌توان با ارز دیجیتال بایننس کوین پرداخت کرد. کاربرانی که کارمزدها را با ارز دیجیتال BNB پرداخت کرده باشند، می‌توانند از پاداش و تخفیف بهره‌مند شوند. بایننس همچنین برای حفظ ارزش توکن‌ها و کنترل عرضه و تقاضا، به صورت منظم اقدام به سوزاندن (از گردش خارج کردن) توکن‌های BNB خود می‌کند.

بیشتر بخوانید: قیمت بی ان بی

ریپل (XRP)

 

ریپل (XRP) که در شبکه‌ای به همین نام شروع به کار کرده، به ارز دیجیتال بانک‌ها شهرت پیدا کرده است. دلیل آن هم واضح است، چرا که برای پاسخگویی به نیازهای صنایع مالی و بانکداری و سادگی پرداخت‌های بین‌المللی و برون‌مرزی عرضه شده و البته که در این مدت توانسته به خوبی پاسخ اعتماد مشتریان نهادی و خُرد خود را بدهد. ریپل هم‌اکنون نقش یک پل برای انتقال ارزهای دیجیتال را پیدا کرده تا نقل و انتقال‌های جهانی را ارزان‌تر و سریع‌تر کند.

بیشتر بخوانید: قیمت ریپل

کاردانو (ADA)

کاردانو (ADA) از نسل سوم ارزهای دیجیتال است که بر روی یک بلاکچین به شدت نوآورانه به همین نام عرضه شده است. کاردانو بلاکچین خود را برای افزایش سرعت تراکنش‌ها به دو لایه تقسیم کرده و توکن کاردانو آدا هم توکن بومی و اصلی بلاک چین کاردانو است.

بیشتر بخوانید: قیمت کاردانو

یو اس دی کوین (USDC)

یو اس دی کوین (USDC) مانند تتر یک استیل کوین متصل به دلار آمریکا است. یو اس دی کوین با رویکرد شفاف و حسابرسی دقیق خود توانسته اعتماد مشتریان بازار ارزهای دیجیتال که نگران نوسان‌های بازار هستند را به خوبی به دست بیاورد.

بیشتر بخوانید: قیمت یو اس دی کوین

تون کوین (TON)

 

تون کوین (TON)، ارز دیجیتال بومی شبکه بلاکچین تون است. بلاکچین تون در سال‌های اخیر با اتکا به کارمزدهای پایین، سرعت بالای تراکنش‌ها و اجرای قراردادهای هوشمند توانسته به رشد بی‌نظیری دست یابد. شبکه بلاکچین تون هم‌اکنون میهمان توکن‌های زیادی از جمله نات کوین (NOT) است که در ماه‌های گذشته بازار ارزهای دیجیتال را منفجر کرد.

بیشتر بخوانید: قیمت تون کوین

دوج کوین (DOGE)

 

دوج کوین (DOGE)، مشهورترین میم کوین و از معروف ترین ارزهای دیجیتال بازار است که از یک شوخی اینترنتی و شاید تقلید بیهوده از بیت‌کوین شروع به کار کرد و حالا یکی از قوی‌ترین جوامع از کاربران را دارد. بیلی مارکوس و جکسون پالمر که در سال 2013 دوج کوین را توسعه دادند، قصد داشتند از این توکن برای پرداخت هزینه به محتواسازان و همچنین تشویق به نیکوکاری، همبستگی و همیاری در دنیای ارزهای دیجیتال بهره ببرند.‌

خیلی زود دوج کوین توجه افراد مشهوری مانند ایلان ماسک را به خود جلب کرد. حتی شایعاتی وجود دارد که ماسک در دوره‌های مختلف به توسعه‌دهندگان این میم کوین کمک‌های مالی کرده است. موضوعی که به ارتباط نزدیک ایلان ماسک و دوج کوین حتی فراتر از تصور عموم اشاره دارد. ایلان ماسک همچنان به عنوان چهره مهمی در بازار دوج کوین نقش پررنگی ایفا کرده و گاه و بی‌گاه با توییت‌ها و اظهارنظرهای خود به رشد بازار دوج کوین کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: قیمت دوج کوین

استخراج ارز دیجیتال به چه معناست؟

 

استخراج ارز دیجیتال (Mining) یا ماینینگ فرآیندی است که در آن واحدهای جدید ارز دیجیتال تولید شده و تراکنش‌ها روی بستر شبکه‌ بلاکچین مورد تأیید قرار می‌گیرند. در شبکه بلاک‌چین‌هایی که از مکانیسم اجماع اثبات کار بهره می‌برند، از جمله بیت‌کوین استخراج ارز دیجیتال نقش حیاتی دارد. در این شبکه‌ها این استخراج‌کنندگان هستند که با به کار گرفتن قدرت محاسباتی خود (در قالب دستگاه‌های ماینر) نقش به‌سزایی در تأیید تراکنش‌ها و البته تأمین امنیت بلاکچین ایفا می‌کنند. به استخراج‌کنندگان در ازای مشارکتشان پاداش داده می‌شود که همان ارزهای جدیدی هستند که استخراج ‌شده‌اند.

استخراج ارز دیجیتال به چه معناست؟تمام فرآیند استخراج ارز دیجیتال به صورت غیرمتمرکز انجام می‌شود. به همین دلیل، تمام استخراج‌کنندگان فعال در شبکه بلاکچین در یک رقابت تنگاتنگ برای حل مسائل ریاضیاتی قرار دارند تا حق تأیید تراکنش‌ها و افزودن بلاک‌های جدید به بلاکچین را به دست بیاورند و نهایتا از این راه پاداش دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: استخراج ارز دیجیتال چیست

بلاکچین راز رشد رمزارزها

 

بلاکچین فناوری زیربنایی ارزهای دیجیتال است. با راه‌اندازی بیت کوین کم‌ کم نام بلاکچین هم بر سر زبان‌ها افتاد. به همین دلیل برای بسیاری بلاکچین تا حد زیادی مترادف نام بیت ‌کوین است. با این حال، بلاکچین فناوری است که با توجه به پتانسیل‌ خود توانایی استفاده در صنایع بسیاری فراتر از تنها ارزهای دیجیتال را دارد.

اما بلاکچین راز رشد رمزارزها دقیقا چیست؟ بلاکچین در ساده‌ترین تعریف خود، زنجیره‌ای از اطلاعات یا تراکنش‌های مالی است که در یک شبکه به‌خصوص ذخیره می‌شوند. این اطلاعات به صورت امن و رمزنگاری شده در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

اما برخلاف سایر شبکه‌ها بلاکچین یک دفتر کل توزیع‌شده است که همه‌ قادر به دیدن محتویات آن هستند و البته که کسی هم نمی‌تواند اطلاعات درون بلاکچین را دستکاری یا جعل کند و تغییر دهد. اطلاعات این دفتر کل با زنجیره‌ای از اطلاعات در قالب بلاک‌ها به صورت دائمی ثبت شده و برای تمام اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شوند. زنجیره‌های بلاک در بلاکچین با استفاده از فناوری رمزنگاری به یکدیگر متصل می‌شوند.

ساختار منظم بلاکچین که در آن سوابق و اطلاعات تراکنش‌ها در بلاک‌های عمومی ثبت شده‌اند، باعث شده تا این فناوری پتانسیل استفاده در صنایع مختلفی از جمله بانکداری، امنیت سایبری، مدیریت زنجیره تأمین، سلامت و بهداشت، بیمه، حمل و نقل، فضای ذخیره ابری، املاک و مستغلات و… را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست

بهترین راه برای آموزش ارز دیجیتال چیست؟

 

تبلیغ دوره‌های آموزش ارز دیجیتال هم‌اکنون در صفحات وب و شبکه‌های اجتماعی فراوان است. احتمالا با یک جست‌وجوی ساده و سردستی به راحتی به صدها و چه بسا هزاران دوره آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال برخورد کرده باشید! فراوانی دوره‌های آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال از تشنگی کاربران برای یادگیری و کسب اطلاعات بیش‌تر از یک بازار به شدت پرتقاضا، سودآور اما در عین حال پرریسک خبر می‌دهد. هرکدام از این دوره‌های آموزش ارز دیجیتال به مباحث متنوع با روش‌های مختلف آموزشی می‌پردازند.

فراوانی و تنوع دوره‌های آموزش ارز دیجیتال احتمالا باعث سردرگمی بسیاری از کاربران شود. در عین حال نمی‌توان از این موضوع هم گذشت که متأسفانه بسیاری از این دوره‌ها فاقد کیفیت لازم برای آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال هستند. حتی اگر به دوره های آموزش ارز دیجیتال مفید زیادی بربخورید، همچنان نمی‌دانید که از کجا شروع کنید و اصلا کدام دوره‌ی آموزشی به‌خصوص برای شما مفید است؟

در این مورد چندان نگران نباشید. همکاران ما در تیم پارسیان کریپتو برای برطرف کردن همین مسئله تلاش فراوانی کرده‌اند تا دوره‌های آموزشی باکیفیتی در زمینه ارزهای دیجیتال تهیه کنند. در تهیه این دوره‌ها حداکثر دقت و تلاش شده تا از باتجربه‌ترین اساتید با دانش و تخصص بالا و سابقه‌ی موفقیت در حوزه‌ ارزهای دیجیتال استفاده شود.

نکته دیگر در مورد دوره های آموزش ارز دیجیتال پارسیان کریپتو اینکه این دوره‌ها با هدف تربیت افراد معامله‌گر بجای افراد صرفا تحلیل‌گر تهیه شده است. از این جهت، دوره های آموزش پارسیان کریپتو مملو از تمرینات، نکات و ابزارهای کاربردی است که در پایان دوره می‌توانید با آموختن آنها به نحو احسن، یک گام جدی و مؤثر برای ورود به بازارهای مالی و کسب درآمدی دلاری بردارید.

با توجه به اهمیت تحلیل تکنیکال در آموزش سرمایه گذاری روی بازارهای مالی در اینجا دو تا از دوره های آکادمی پارسیان کریپتو را به طور خلاصه معرفی می کنیم. در ادامه شما می توانید با مراجعه به آکادمی پارسیان کریپتو دوره های آموزشی دیگر را نیز مشاهده کنید.
تیم پارسیان کریپتو با به کار گیری مجرب ترین اساتید، دو دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک مقدماتی و پیشرفته را آماده کرده است که از نقطه شروع و ورود بازار تا کسب سود های کلان می تواند همراه شما باشد.

به جرعت می توان گفت این دوره ها کامل ترین آموزش تحلیل تکنیکال در فضای وب فارسی است و شامل بیش از 40 ساعت آموزش است! به طور خلاصه سیر تا پیاز تحلیل تکنیکال + مثال های متعدد و کاربردی، این دوره را به شدت متمایز و کارآمد کرده است.

برخی ویژگی هایی دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک مقدماتی: 

دوره تحلیل تکنیکال مقدماتی

  • درک و یادگیری آسان
  • مناسب بازارهای بی‌نهایت
  • اجرای سریع و زودبازده
  • قابلیت بهینه‌سازی استراتژی‌ها
  • تشخیص نقاط ورود و خروج/قابلیت مدیریت ریسک‌
  • قابلیت تعیین حد ضرر و سود/قابلیت اتوماسیون (اتومیشن)
  • شناسایی روندها و نوسانات
  • درآمد دلاری و پوشش مناسب جهت تورم
  • یادگیری کار با ابزارهای تحلیلی کاربردی و دقیق

ویژگی های دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک پیشرفته:

دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک پیشرفته

  • ایده‌آل برای کسانی که می‌خواهند تریدر حرفه‌ای (بورس، ارز دیجیتال یا فارکس و…) شوند
  • مناسب افرادی که دوره مقدماتی تحلیل تکنیکال کلاسیک را پشت‌سر گذاشته‌اند و قصد ارتقای مهارت‌ها و دانش خود را دارند
  • تریدرهای فعال در زمینه معامله‌گری روزانه
  • تریدرهای فعال در زمینه معامله‌گران نوسانی (سویینگ تریدرز)
  • مناسب برای معامله‌گران پاره ‌وقت و تمام وقت

آموزش رایگان ارز دیجیتال

احتمالا خیلی از کسانی که به بازار ارزهای دیجیتال علاقه دارند، اما همچنان به دلایلی مانند تردید نسبت به بازار ارزهای دیجیتال یا هزینه بالای دوره های آموزش ارز دیجیتال وارد این بازار نشده‌اید. خبر خوب اینکه تیم پارسیان کریپتو تلاش کرده تا دوره های آموزشی رایگان فراوانی را  برای مخاطبان عزیز فراهم کند.

می‌توانید با دنبال کردن پارسیان کریپتو در تلگرام و یوتیوب دسترسی همیشگی به این دوره های آموزشی رایگان داشته باشید. (با کلیک روی آیکون‌های این رسانه‌های اجتماعی در انتهای همین صفحه می‌توانید عضو کانال‌های تلگرام و یوتیوب پارسیان کریپتو شوید.)

در وب‌سایت پارسیان کریپتو هم مقالات آموزشی و محتواهای متنی فراوانی برای آموزش رایگان ارز دیجیتال در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار داده‌ایم تا بتوانید با دیدی باز وارد این بازار جذاب شوید.

اما دوره های آموزش پارسیان کریپتو به درد چه کسانی می‌خورد؟ هر فردی که:

  • کسانی که قصد ورود به بازارهای مالی مانند بورس و سهام بین‌المللی، ارز دیجیتال یا فارکس و … را دارند.
  • معامله گران و تریدرهایی که قصد بازآموزی و ارتقای مهارت‌ها و دانش خود را دارند
  • معامله گران پاره وقت و مقطعی که می‌خواهند گام جدی در راه حرفه‌ای شدن بردارند

بیشتر بخوانید: آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال چگونه است؟

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال در شرایط اقتصادی فعلی که به شدت سایه‌ی سنگین تورم بر روی هرکدام از ما ایرانیان حس می‌شود، به ابزاری برای حفظ سرمایه‌ و کسب سود در کوتاه و بلند مدت تبدیل شده است. اما مسئله تنها این نیست، چرا که باوجود روش‌های سرمایه‌گذاری دیگر مانند طلا و فلزات گرانبها، خودرو یا مسکن، ارزهای دیجیتال همچنان پرطرفدار هستند. دلیل این امر را می‌توان تنوع بسیار خوب، سودهای بالا و سهولت ورود به این بازار دانست.

با این حال، نباید فراموش کرد که بازار ارزهای دیجیتال ریسک‌هایی هم دارد که در بازارهای سنتی اصلا وجود ندارند. نوسانات قیمت و عدم اطمینان در این بازار می‌تواند به شدت سرمایه شما را تهدید کند. اما اگر دقت زیادی کرده و با تحقیقات کامل و البته آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال وارد این بازار شده باشید، می‌توانید تا حد زیادی از ریسک‌های بازار در امان بمانید. هرچند نباید از یاد برد که در هیچ بازاری نمی‌توان به صورت کامل از ضرر و زیان اجتناب کرد.
قبل اینکه بیش‌تر به بحث سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال بپردازیم، بهتر است برای جمع‌بندی مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال را به صورت تیتروار مرور کنیم.

بیشتر بخوانید: بهترین ارزهای دیجیتال ارزان برای سرمایه گذاری

مزایای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

مزایا و معایب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

برخی از مزایای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال عبارتند از:

  • بدون واسطه و غیرمتمرکز بودن
  • دسترسی به بازارهای مالی بین‌المللی (بدون مرزبندی‌ها و تحریم‌ها)
  • حفظ حریم خصوصی
  • کارمزدهای بسیار اندک نسبت به بازارهای سنتی
  • تراکنش‌های لحظه‌ای و سریع
  • سود بالا در کوتاه و بلند مدت
  • تنوع بسیار خوب
  • امنیت بالا

معایب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

با وجود مزایای فراوان سرمایه‌ گذاری در ارزهای دیجیتال، این بازار به دلیل ماهیت خاص خود معایبی هم دارد که عبارتند از:

  • نوسانات بالا
  • حملات هکری
  • کلاهبرداری‌های سایبری
  • وضعیت مبهم قوانین نظارتی
  • تغییر احتمالی قوانین مالیاتی

پیش از اینکه وارد بازار شده و شروع به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال کنید، بهتر است به برخی از نکات مهم و کلیدی دقت کنید. با رعایت این نکات به ظاهر ساده اما مهم می‌توانید ریسک سرمایه‌گذاری‌ در بازار ارزهای دیجیتال را به حداقل برسانید. در ادامه مطلب آموزش رایگان ارز دیجیتال برخی از این نکات را به صورت مختصر و مفید بررسی کرده‌ایم که عبارتند از:

بیش‌تر از حد توان خود سرمایه‌گذاری نکنید

نوسان‌های فراوان بازار ارزهای دیجیتال به این معناست که ممکن است ناگهان دچار ضررهای سنگین شوید. بنابراین، هیچ‌وقت با سرمایه سنگین یا پولی که توان از دست دادنش را ندارید (مانند وام بانکی یا پول پیش منزل و…) وارد بازار ارزهای دیجیتال نشوید.

از استراتژی متوسط هزینه دلاری (DCA) استفاده کنید

استراتژی متوسط هزینه دلاری (DCA) اساسا به این معناست که باید بدون توجه به کاهش یا افزایش قیمت ارزهای دیجیتال در فواصل زمانی منظمی برای مثال هفتگی یا ماهیانه اقدام به خرید کنید. در این حالت، شما با خریدهای خود در یک دوره‌‌ی منظم به کاهش تأثیر نوسانات بازار کمک زیادی کرده‌اید.

بیش‌تر روی نام‌های مهم بازار سرمایه‌گذاری کنید

بسیاری که به تازگی وارد بازار ارزهای دیجیتال شده‌اند، با تصور یک شبه پولدار شدن و کسب سودهای چند 100 درصدی وارد این بازار می‌شوند. با این حال، ریسک معاملاتی که سودهای آنچنانی دارند به شدت بالا است. در عوض، با سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال مهم بازار از جمله بیت کوین، اتریوم یا بایننس کوین می‌توانید سرمایه‌گذاری مطمئنی روی یک دارایی دیجیتال باثبات و مطمئن با آینده خوب داشته باشید.

در سرمایه‌گذاری خود تنوع داشته باشید

مَثل «تمام تخم ‌مرغ‌های خودتان را در یک سبد نگذارید»، در بازارهای مالی به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. واضح است که با اتکا نکردن به تنها یک روش سرمایه‌گذاری یا یک ارز دیجیتال می‌توانید ریسک معاملات خود را به شدت کاهش دهید. در بازار ارزهای دیجیتال خوشبختانه با تنوع بالایی روبرو هستید، از این رو می‌توانید بخش‌های مختلفی از سرمایه خودتان را به ارزهای دیجیتال مختلف یا طبقه ارزهای دیجیتال مختلف (مانند ارزهای دیجیتال کاربردی، ارزش‌دار، میم کوین، ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی و..) اختصاص دهید و به این ترتیب، می‌توانید شانس کسب سود را حتی در صورت ضرر در برخی از سرمایه‌گذاری‌هایتان داشته باشید.

به فکر سود و زیان در بلند مدت باشید

اگر در انتخاب ارز دیجیتال خود تحقیقات کاملی کرده‌اید و از جایگاه و وضعیت این رمزارز اطمینان دارید، اصلا از افت قیمت‌های روزانه یا کوتاه مدت نترسید. بازار ارزهای دیجیتال پر از این دست نوسان‌های کوتاه مدت است. اما بارها دیده شده که این نوسان‌ها معامله‌ گران تازه‌کار را به وحشت انداخته و باعث شده تا ارزهای دیجیتال خود را تنها پس از یک افت قیمت شدید در بازه ‌زمانی اندکی از ترس ضرر بیش‌تر بفروشند. اما سعی کنید استراتژی خود را در سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال برای بلند مدت قرار دهید؛ چرا که احتمال کسب سود در بازه زمانی طولانی بسیار بالا است.

راه های کسب درامد از ارز دیجیتال

راه های کسب درامد از ارز دیجیتال

در بازار پرپتانسیل و جذاب کریپتو تنوع راه های کسب درامد از ارز دیجیتال بالا است. در ادامه بحث آموزش رایگان ارز دیجیتال برخی از بهترین راه های کسب درامد از ارز دیجیتال را بررسی کرده‌ایم:

نگهداری بلند مدت (Long-Term Holding): روش نگهداری بلندمدت از ارزهای دیجیتال یکی از بهترین و در عین حال امن‌ترین راه های کسب درامد از ارز دیجیتال است. در این روش شما تنها کافی است یک ارز دیجیتال را خریداری کرده و بعد از انتقال به کیف پول شخصی خود برای بلند مدت (6 ماه، یک سال یا بیش‌تر) نگهداری کنید تا از آن سود ببرید.

معامله‌ یا ترید (Trade): در این روش که نیاز به مهارت و دانش و تجربه دارد، شما با تجزیه و تحلیل بازار اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال در زمان‌ها و فرصت‌های مناسب می‌کنید.

استیکینگ (Staking): استیکینگ یا سهام ‌گذاری ارز دیجیتال یکی دیگر از راه های کسب درامد از ارز دیجیتال است. در این روش شما بدون صرف زمان و انرژي تنها با قفل کردن ارزهای دیجیتال خود در یک شبکه بلاکچین پاداش دریافت می‌کنید.

تأمین نقدینگی (Liquidity Provider): در این روش هم شما باید ارزهای دیجیتال خود را در اختیار استخر نقدینگی یک صرافی غیرمتمرکز یا پلت‌فرم دیفای قرار دهید و در ازای آن پاداش دریافت کنید.

استخراج (Mining): استخراج یا ماینینگ یکی دیگر از راه های کسب درامد از ارز دیجیتال است. در این روش شما با استفاده از دستگاه‌های ماینر به حل مسائل پیچیده در بلاکچین‌های اثبات کار مانند بیت کوین کمک کرده و ضمن تولید بلاک‌های تازه پاداش دریافت می‌کنید.

روش های معامله ارز دیجیتال

اگر از بین راه های کسب درامد از ارز دیجیتال معامله یا ترید را انتخاب کرده‌اید، باید بدانید که سبک‌ها و شیوه‌های مختلفی برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. در اینجا برخی از مهم‌ترین روش های معامله ارز دیجیتال را بررسی کرده‌ایم:

معاملات روزانه (Day Trading): این روش نیاز به صرف زمان و انرژی زیادی دارد، چرا که معامله‌گر باید همیشه روند قیمت‌های بازار کریپتو را زیرنظر داشته باشد و روزانه چندین (ده‌ها و چه بسا صدها) معامله انجام دهد تا از راه نوسان‌های قیمت اندک در کوتاه مدت (چند دقیقه تا چند ساعت و..) سود ببرد. این روش کسب درآمد از ارز دیجیتال نیاز به دانش و تجربه دارد و ممکن است برای معامله‌گران تازه‌کار پیچیده و پرریسک باشد.

نوسان‌گیری یا معامله اسکالپینگ (Scalping): در این روش معامله‌گران از نوسان‌های قیمت اندک در بازه‌های زمانی اندک چند ثانیه‌ای یا دقیقه‌ای سود می‌برند. این روش کسب درآمد از ارزهای دیجیتال نیاز به تجربه و مهارت دارد و می‌تواند پرریسک باشد.

پوزیشن تریدینگ (Position Trading): در این روش کسب درآمد از ارز دیجیتال معامله‌گران ارزهای دیجیتال خود را برای دوره نسبتا طولانی نگه می‌دارند تا بتوانند از نوسان‌های قیمت در بلندمدت سود ببرند.

معاملات معکوس (Reverse Trading): در این روش معامله‌گر به امید تغییر روند فعلی قیمت اقدام باز کردن موقعیت معاملاتی خود می‌کند. از آنجایی که معامله‌گر با امید به تغییر مسیر قیمت اقدام به باز کردن موقعیت معاملاتی کرده، و حرکت او بر خلاف جهت اغلب بازار است از این روش با نام «معاملات معکوس» یاد می‌شود. این روش ریسک بالا و به همان نسبت سود بالایی دارد.

معاملات خودکار یا الگوریتمی (Algorithmic Trading): در این روش کسب درآمد از ارزهای دیجیتال معامله‌گران از ربات‌ها و الگوریتم‌ها برای انجام معاملات کاملا خودکار استفاده می‌کنند.

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال (Exchange) یا اکسچنج یک پلت‌فرم آنلاین است که می‌توانید در آن اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال مختلف کنید. در واقع، صرافی ارز دیجیتال به عنوان یک واسطه برای معامله ارزهای دیجیتال با یکدیگر یا تبدیل پول‌های فیات به ارزهای دیجیتال و بالعکس عمل می‌کند.

هرچند بسیاری از صرافی‌ها دارای دفتر مرکزی و مکانی برای خدمات فیزیکی هستند، با این حال، تمام صرافی‌های ارز دیجیتال عمده فعالیت خود را به صورت وب‌سایت یا اپلیکیشن (موبایل) انجام می‌دهند. مبادلات ارز دیجیتال در صرافی‌ها به صورت تبدیل ارزهای دیجیتال به یکدیگر مانند بیت کوین به تتر یا برعکس یا تبدیل پول‌های فیات مانند دلار، یورو یا ریال به ارزهای دیجیتال یا برعکس است.

ویدئو: همه چیز درباره ی صرافی های ارز دیجیتال

روش کار اکثر صرافی‌ها هم تقریبا مشابه است. تمام صرافی های ارز دیجیتال با دریافت کارمزدهایی به کاربران خود امکان انجام معاملات را می‌دهند. در همین حال، صرافی ‌های ارز دیجیتال امکانات متنوع زیادی دارند که بسته به کیفیت و جایگاه هر صرافی می‌تواند شامل مواردی از جمله وام‌دهی، استخر نقدینگی، پشتیبانی از انواع معاملات مانند مارجین، معاملات آتی، معاملات اتوماتیک (ربات تریدر) و نمودار‌های پیشرفته باشد.

بیشتر بخوانید: صرافی ارز دیجیتال چیست

چطور بهترین صرافی را انتخاب کنیم؟

باتوجه به اینکه تعداد صرافی‌های ارز دیجیتال هر روز بیش‌تر می‌شود، قطعا پیدا کردن بهترین صرافی برای بسیاری از کاربران سردرگم‌کننده و دشوار است. هرچند انتخاب صرافی‌ برای ما ایرانیان به دلیل تحریم‌های بین‌المللی به شدت محدود است، اما همچنان صرافی‌های ایرانی و خارجی زیادی هستند که می‌توانید بدون مشکل از خدمات آنها استفاده کنید. در ادامه به چند نکته برای انتخاب بهترین صرافی پرداخته‌ایم که با هم مرور می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: بهترین صرافی متمرکز ارز دیجیتال و بهترین صرافی غیرمتمرکز ارز دیجتال

باید از یک صرافی ایرانی شروع کنید

حتی اگر در وهله اول قصد شما تنها استفاده از صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز خارجی باشد، باز هم برای تبدیل ریال به ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌هایی مانند تتر نیاز به صرافی‌های ایرانی دارید.

اگر قصد دارید تنها به نگهداری و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال در بلند مدت اکتفا کنید، می‌توانید به خدمات صرافی‌های ایرانی اکتفا کنید و تنها ارزهای دیجیتال خود را پس از خریداری در یک کیف پول ارز دیجیتال امن و معتبر مانند تراست ولت یا لجر نگهداری کنید. در همین حال، صرافی‌های ایرانی در سال‌های اخیر سعی کرده‌اند که همگام با بالاترین استانداردهای جهانی پیش بروند، از این جهت، می‌توانید کنار امنیت بالا از خدمات متنوع این صرافی‌ها از جمله انواع معاملات مارجین، ‌آتی، وام با وثیقه ارز دیجیتال و… هم بهره‌مند شوید.

بیشتر بخوانید: بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی

به اعتبار و شهرت صرافی موردنظر توجه کنید

قبل از اینکه از خدمات هر صرافی ارز دیجیتالی استفاده کنید، مهم است که کاملا از حسن‌شهرت و اعتبار آن مطمئن شوید. می‌توانید از صفحات شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و انجمن‌ها، خبرگزاری‌های حوزه ارز دیجیتال و… برای به دست آوردن اطلاعات بیش‌تر در مورد صرافی مورد نظر خود استفاده کنید. در آنجا می‌توانید با انواع و اقسام نظرات و امتیازات کاربران و کسب‌وکارها روبرو شوید و نهایتا تصمیم خود را در مورد اعتبار و صرافی مذکور بگیرید.

امنیت حرف اول و آخر را می‌زند

بدون امنیت تنوع بالا در امکانات و کیفیت‌ صرافی‌ ارز دیجیتال هیچ ارزشی ندارد. به همین جهت، در زمان انتخاب صرافی ارز دیجیتال باید توجه ویژه‌ای به امنیت داشته باشید. حتما در زمان انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال در مورد وضعیت امنیت صرافی از جمله حملات هکری قبلی یا نظرات کاربران در مورد امنیت آن به دقت تحقیق کنید. یک صرافی ارز دیجیتال معتبر حتما دارای برخی از بهترین و جدیدترین قابلیت‌های امنیتی مانند تأیید دو مرحله‌ای (2FA)، و همین‌طور ذخیره ارزهای دیجیتال به روش سرد است.

به میزان کارمزدها دقت کنید

بهترین صرافی ارز دیجیتال معمولا مقرون‌ به صرفه‌ترین و رقابتی‌ترین کارمزدها را از کاربران خود دریافت می‌کند تا آنها را تشویق به ثبت‌نام و استفاده از خدماتش کند. بنابراین، حتما مهم است که قبل از ثبت‌نام و استفاده از خدمات یک صرافی ارز دیجیتال حتما در وب‌سایت رسمی یا اپلیکیشن موبایل صرافی در مورد میزان دقیق کارمزدها اطلاعات بیش‌تری به دست بیاورید.

معمولا صرافی‌های ارز دیجیتال دارای ساختار پله‌ای برای کارمزدها هستند، به این ترتیب که به مرور با افزایش حجم معاملات کارمزدها کاهش پیدا می‌کند، در این موارد باید به میزان کارمزد پایه دقت کنید. کارمزد پایه استاندارد در صرافی‌های ارز دیجیتال معمولا بسته به نوع خدمات عددی بین 0.1 تا 0.3 درصد از مبلغ هر معامله است. اگر به عددی بالاتر از این استاندارد برخوردید، می‌توانید تقریبا مطمئن شوید که کارمزدی فراتر از استانداردهای بازار می‌پردازید.

تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده در صرافی ارز دیجیتال را بدانید

یکی دیگر از جنبه‌هایی که باید در زمان انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال به آن دقت کنید، تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده است. اینکه یک صرافی ارز دیجیتال دارای تنوع ارزهای دیجیتال است، به این معنی است که شما به فرصت‌های سرمایه گذاری در ارز دیجیتال بیش‌تری دسترسی دارید و می‌توانید با روندهای تازه بازار کریپتو معاملات خود را انجام دهید. در همین حال، هر چقدر که ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده در یک صرافی بیش‌تر باشد، فرصت شما برای اینکه سبد سرمایه خود را متنوع‌تر کنید بیش‌تر است.

وضعیت نقدینگی را بررسی کنید

نقدینگی یا لیکوئیدیتی (Liquidity) در بازار کریپتو به معنای سهولت و سرعت در خرید یا فروش ارزهای دیجیتال با قیمت بازار است. از این جهت، به خصوص اگر که یک معامله‌گر روزانه یا سوئینگ (Swing) باشید که می‌خواهید از نوسانات کوتاه مدت در بازار بهره ببرید، نقدینگی ویژگی است که به شدت می‌تواند برای شما مفید باشد. بهترین صرافی ارز دیجیتال که نقدینگی فوق‌العاده بالایی داشته باشد به شما امکان انجام معاملات روزانه با سرعت بالا و کارمزدها و قیمت منصفانه‌ای را می‌دهد.

رابط کاربری بسیار مهم است

رابط کاربری در دنیای امروز اهمیت فراوانی در تقریبا هر صنعت و هر کالا و خدماتی دارد. صرافی‌های ارز دیجیتال هم از این قاعده مستثنی نیستند. یک رابط کاربری ساده اما موثر به شما این امکان را می‌دهد تا به راحتی و با سهولت فراوان به بخش‌ها و منوهای مختلف صرافی در نسخه تحت وب یا اپلیکیشن موبایل و… دسترسی داشته باشید و بدون هرگونه سردرگمی و اتلاف وقتی تمام معاملات خود را انجام دهید. اما در مقابل یک رابط کاربری نامناسب می‌تواند باعث اتلاف وقت، سردرگمی یا حتی اشتباه شما شود و پول، وقت و انرژی شما را هدر دهد.

اگر دقیقا نمی‌دانید در زمان انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال به چه نکاتی در خصوص رابط کاربری توجه کنید، کافی است ببینید که آیا می‌توانید به راحتی حساب کاربری بسازید، یا ابزارها و نمودارهای معاملاتی، گزینه واریز و برداشت، بخش پشتیبانی و قابلیت‌های امنیتی را به سادگی پیدا کنید؟ اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است، می‌توانید تقریبا مطمئن شوید که صرافی مورد نظر شما رابط کاربری مطلوبی دارد.

به نحوه پشتیبانی از مشتریان اهمیت دهید

آخرین نکته‌ای که برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال نحوه پاسخگویی و پشتیبانی از مشتریان است. اینکه یک صرافی ارز دیجیتال چگونه از مشتریان خود پشتیبانی می‌کند، بسیار مهم است. کاربران در بازار ارزهای دیجیتال با توجه به ماهیت این بازار که تماما در دنیای اینترنت در جریان است، ممکن است با نقض‌های فنی و مشکلاتی مواجه شوند. بنابراین مهم است که تیم‌های پشتیبانی صرافی‌های ارز دیجیتال بتوانند در سریع‌ترین زمان و به بهترین نحوه به آنها در رفع مشکلات کمک کنند.

داشتن روش‌های مختلف پشتیبانی از جمله چت آنلاین، تیکت، ایمیل، شماره تلفن (برای صرافی‌های ایرانی) و.. هم یک پوئن مثبت محسوب می‌شود. همچنین اینکه صرافی ارز دیجیتال 24 ساعته و 7 روز هفته و با لحن و برخوردی مناسب پذیرای مشتریان خود باشد هم بسیار مهم است. صرافی که پشتیبانی مناسبی ندارد و پاسخگوی نیازهای شما نیست اصلا نمی‌تواند انتخاب مناسبی برای انجام معاملات شما در بازار ارزهای دیجیتال باشد.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

 

کیف پول ارز دیجیتال یا ولت (Wallet) یک نرم‌افزار دسکتاپ (یا تحت وب) یا اپلیکیشن موبایل است که ارزهای دیجیتال را می‌توان در آن نگهداری و مدیریت کرد. از آنجایی ارزهای دیجیتال نه لزوما در خود کیف پول ارز دیجیتال بلکه در بلاکچین نگهداری می‌شوند، این کیف پول‌ها تنها به کاربران امکان تعامل با دنیای بلاک‌چین را می‌دهند. به این ترتیب، شما می‌توانید با استفاده از کیف پول امکان مدیریت، ارسال، دریافت و نگهداری ارزهای دیجیتال خود را داشته باشید و همیشه جزئیات مربوط به قیمت ارزهای دیجیتال موجود در کیف پول خود را به دقت بررسی کنید.

کیف پول ارز دیجیتال انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز کاربران دارای قابلیت‌های متفاوتی هستند. میزان امنیت این کیف پول‌ها هم متفاوت است. هرچند کیف پول ارز دیجیتال در انواع متنوعی عرضه می‌شوند، اما همگی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال چیست

کیف پول ارز دیجیتال گرم (Hot Wallet)

کیف پول‌های گرم یا نرم‌افزاری آن دسته از کیف پول‌هایی هستند که همواره به اینترنت متصل هستند. شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌های بازار مانند متامسک یا تراست ولت از جمله کیف پول ‌های گرم هستند. این کیف پول‌ها به صورت نسخه تحت وب‌ (افزونه مرورگر)، اپلیکیشن موبایل و… عرضه می‌شوند. با این حال، در استفاده از این کیف پول باید تمام جوانب امنیتی را رعایت کنید؛ چرا که دسترسی مداوم به اینترنت به معنای فرصت‌های بیش‌تر برای هک شدن و سرقت ارزهای دیجیتال است.

بیشتر بخوانید: کیف پول گرم چیست

کیف پول ارز دیجیتال سرد (Cold wallet)

کیف پول ارز دیجیتال سرد یا سخت‌افزاری، دستگاه‌های کوچک دیجیتالی گاهی در اندازه یک فلش مموری و گاهی بزرگ‌تر هستند که برای نگهداری و مدیریت ارزهای دیجیتال به صورت آفلاین به کار می‌روند. کیف پول‌ های سرد این مزیت را دارند که با عدم دسترسی به اینترنت جلوی نفوذ هکرها و سارقان سایبری را بگیرند.

بیشتر بخوانید: کیف پول سخت افزاری چیست

بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها کدام است؟

انتخاب بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها بسته به نیاز هر کار متفاوت است. در این قسمت از مطلب آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال برخی از نام‌های معتبر و به‌نام بازار ارزهای دیجیتال معرفی کرده‌ایم که می‌توانید از آنها برای نگهداری و مدیریت ارزهای دیجیتال خود استفاده کنید. برخی از بهترین ولت‌ها در فهرست بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها عبارتند از:

بیشتر بخوانید: بهترین کیف پول های ارز دیجیتال

کیف پول ارز دیجیتال لجر (Ledger)

کیف پول ارز دیجیتال لجر (Ledger)

کیف پول ارز دیجیتال لجر (Ledger) یکی از بهترین کیف پول‌های سخت افزاری بازار است که به لطف اعتبار و امنیت بالایی که برای ارزهای دیجیتال فراهم می‌کند، پای ثابت و همیشگی فهرست‌های بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها است. کیف پول لجر با بیش از 50 کیف پول ارز دیجیتال دیگر سازگاری دارد و از بیش از 1100 ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. هم‌اکنون دو مدل معروف کیف پول لجر یعنی لجر نانو (Nano S) و لجر ایکس (Nano X) از جمله بهترین کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال بازار به حساب می‌آیند.

بیشتر بخوانید: بررسی کیف پول لجر نانو اس

کیف پول متامسک (MetaMask)

کیف پول متامسک (MetaMask)

کیف پول متامسک از جمله برترین و بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها به حساب می‌آید. این کیف پول که در نسخه تحت وب (افزونه مروگر) و اپلیکیشن موبایل عرضه می‌شود قابلیت‌های زیادی از جمله پشتیبانی از بیش از 650 ارز دیجیتال و NFT، سازگاری با بلاک‌چین‌های مختلف و… را دارد. سادگی در نصب و استفاده و رابط کاربری ساده از کیف پول متاسک گزینه‌ای بسیار جذاب هم برای کاربران تازه‌کار و هم حرفه‌ای‌های بازار ساخته است.

بیشتر بخوانید: کیف پول متامسک چیست

ویدئو: آموزش 0 تا 100 کیف پول متامسک METAMASK

کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)

کیف پول تراست ولت ( Trust Wallet)

ولت بعدی در فهرست بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها، تراست ولت، یکی از مشهورترین کیف پول‌های ارز دیجیتال در بازار است. این کیف پول با امکانات بالا و پشتیبانی از بیش از 250 هزار توکن در بیش از 65 بلاکچین ابزار دست قوی در دست معامله‌گران جدی و حتی تازه‌کار بازار است. امنیت بالا به همراه قابلیت‌ اتصال به صرافی‌های غیرمتمرکز کیف پول تراست را به یکی از بهترین کیف پول ‌های ارز دیجیتال بازار کریپتو تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: آموزش تراست ولت

کیف پول بلو ولت (Blue Wallet)

کیف پول بلو ولت (Blue Wallet)

کیف پول بلو ولت یکی از کیف پول‌های قدیمی بازار ارزهای دیجیتال است که تنها از ارز دیجیتال بیت کوین پشتیبانی می‌کند. این کیف پول برای کسانی که تنها قصد نگهداری از بیت کوین به خصوص برای طولانی مدت را دارند بسیار کاربرد دارد. کیف پول بلو وت با استفاده از فناوری سگویت امنیت بیش‌تری را برای ارزهای دیجیتال شما فراهم می‌کند و از این جهت می‌تواند یک گزینه بسیار مفید برای نگهداری و مدیریت بیت کوین‌های شما باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش بلو ولت

چطور کیف پول ارز دیجیتال انتخاب کنیم؟

انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال که بتواند نیازهای شما را از حیث امنیت و مدیریت راحت ارزهای دیجیتال را فراهم کند، اهمیت زیادی دارد. برای همین در این بخش از مطلب آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال چند نکته را بررسی کرده‌ایم که می‌توانند به شما در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال کمک زیادی کنند.

امنیت

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال لحاظ کنید، وضعیت امنیتی است؛ چرا که ممکن است دستگاه دیجیتال شما گم شود یا به سرقت برود، به این ترتیب ناخواسته در اختیار افراد دیگری قرار بگیرد. در این صورت مهم است که کیف پول ارز دیجیتال شما حتما دارای تمام قابلیت‌های امنیتی از جمله پین کد، تشخیص چهره یا اثر انگشت، تأیید دو مرحله‌ای (2FA) و… باشد تا بالاترین سطح امنیت را برای دارایی‌های دیجیتال شما فراهم شود.

شهرت و اعتبار

شهرت و اعتبار سازنده کیف پول ارز دیجیتال بسیار مهم است. قطعا هر چقدر که شرکت سازنده یک کیف پول ارز دیجیتال معتبرتر و مشهورتر باشد احتمال اینکه محصولش دارای نقص‌های امنیتی و مشکلات دیگر باشد کم‌تر است. در زمان تحقیق در مورد یک کیف پول می‌توانید به انجمن‌ها و وب‌سایت‌های ارز دیجیتال مراجعه کنید تا از نظر سایر کاربران در مورد این کیف پول‌ها اطلاع پیدا کنید.

دسترسی داشتن به کلیدهای خصوصی

در صورتی که در کیف پول ارز دیجیتال خود به کلیدهای خصوصی (Private Key) خود دسترسی نداشته باشید، اساسا هیچ کنترلی روی رمزارزهای خود ندارید. از این جهت، مطمئن شوید که کیف پول موردنظر شما دسترسی به کلیدهای خصوصی را فراهم کرده است.

سفارشی‌سازی کارمزدها

بهترین کیف پول‌ ارز دیجیتال معمولا دارای قابلیتی است که به شما امکان سفارشی‌‌سازی یا تنظیم دستی کارمزدها را می‌دهد. برخی از کیف پول‌ها مانند بلو ولت (Blue Wallet) دارای چند سطح کارمزد از پیش‌ تعیین‌شده مانند سریع، متوسط و آهسته هستند. برای مثال، شما با انتخاب روش سریع کارمزد بالاتری می‌پردازید تا تراکنش شما با سرعت انجام گیرد. اما در مقابل با انتخاب گزینه متوسط یا آهسته باید ضمن پرداخت مبلغ کم‌تر، وقت بیش‌تری را در انتظار تأیید تراکنش از سوی ماینرها و اعتبارسنج‌ها بمانید. در صورتی که کیف پول شما از قابلیت سفارشی‌سازی کارمزدها پشتیبانی می‌کند می‌توانید به صورت دستی میزان دقیق بایت/ ساتوشی برای تراکنش‌های بیت کوین یا نرخ گس فی (Gas Fee) برای تراکنش‌های اتریوم را مشخص کنید.

کیف پول چندامضایی

یکی از قابلیت‌های خوبی که می‌توانید در کیف پول ارز دیجیتال خود داشته باشید، ویژگی چند امضایی (Multisig) است. کیف پول چند امضایی برای تأیید هر تراکنش نیاز به تأیید بیش از 1 نفر دارد. در زمان ساخت کیف پول چند امضایی می‌توانید خودتان مشخص کنید که چه تعداد اعضا داشته باشید و برای انجام تراکنش‌ها نیاز به تأیید چند تعداد از اعضا است. برای مثال، اگر یک کیف پول چند امضایی 3/6 داشته باشید، برای تأیید تراکنش‌ها دستکم به تأیید 3 نفر احتیاج است. هرکدام از اعضا می‌توانند یک تراکنش را پیشنهاد دهند، اما برای تأیید آن به حداقل سه امضا یا تأییدیه نیاز است تا معامله انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: کیف پول چند امضایی چیست

قابلیت‌های دیگر

بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال با رابط کاربری ساده و کاربری راحت خود کار را برای کاربران راحت کرده‌اند. بسیاری از کیف پول‌های ارز دیجیتال دارای قابلیت‌های متنوعی هستند که می‌توانید در زمان انتخاب کیف پول ارز دیجیتال مناسب به آنها دقت کنید. برخی از این قابلیت‌ها عبارتند از:

یادداشت‌های شخصی

اگر کیف پول ارز دیجیتال مورد نظر شما امکان اضافه کردن یادداشت‌های شخصی (Personal Note) را به تراکنش‌ها بدهد می‌توانید از آن برای اینکه بعدا به خودتان یادآوری کنید که تراکنش مورد را چه زمانی، کجا و برای چه کسانی انجام داده‌اید استفاده کیند.

نمایش ارزهای مختلف

اکثر کیف پول‌های ارز دیجیتال به شما امکان انتخاب ارز فیات پایه مانند دلار، یورو یا ریال را می‌دهند. با این قابلیت می‌توانید بهتر جزئیات موجودی کیف پول خودتان را بررسی کنید.

ساخت کیف پول‌های نامحدود

امکان ساختن کیف پول‌های نامحدود به شما این امکان را می‌دهد که به نحو مؤثرتری ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول مدیریت کنید.

آیا ارز دیجیتال روش خوبی برای کسب درآمد است؟

بله، ارز دیجیتال روش خوبی برای کسب درآمد است. اما پاسخ ما یک امای ‌بزرگ دارد؛ اینکه قبل از ورود به این بازار خودتان را تا جای ممکن با دانش روز بازارهای مالی به روز کنید و با تحقیقات جامع و کامل وارد این بازار شوید. جذابیت بازار ارزهای دیجیتال و تقاضای فراوان به این معنا است که خطرات زیادی هم در این بازار کمین افراد ناآگاه را می‌کشد.

بازار ارزهای دیجیتال مانند هر سرمایه‌گذاری دیگری دارای ریسک‌های مختص به خود است. اولین و مهم‌ترین ریسک در بازار ارزهای دیجیتال، نوسانات فراوان بازار است که می‌تواند در کوتاه و حتی بلندمدت سرمایه‌گذاران ناآگاه را دچار ضرر و زیان کند. در کنار این، بازار ارزهای دیجیتال به خصوص برای ایرانیان که به شدت تحت‌ تأثیر تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند، ممکن است خطر بلوکه و مسدود شدن دارایی‌های دیجیتال را به همراه داشته باشد. بنابراین حتما باید پیش از استفاده از خدمات هر صرافی ارز دیجیتالی از اینکه مشکلی با ارائه خدمات به کاربرانی ایرانی ندارد مطمئن شوید.

ویدئو: 5 روش کسب درآمد ارز دیجیتال بدون ترید

گوشه دیگری از بازار پرسود و جذاب ارزهای دیجیتال، حملات سایبری و کلاهبرداری‌های اینترنتی هستند که کاربران ناآگاه و بی‌اطلاع را به دام خود می‌کشانند. باوجودی که هر روز به وسعت بازار ارزهای دیجیتال افزوده می‌شود و شفافیت و امکان ردیابی اطلاعات در بلاکچین‌ها بهبود پیدا می‌کند، اما همچنان هکرها و کلاهبرداران سایبری فراوانی در این فضا جولان می‌دهند. از این جهت باید حتما در زمان سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال تمام نکات امنیتی را رعایت کنید و پیش از انتخاب هر ارز دیجیتالی تحقیقات کاملی انجام دهید.

بیشتر بخوانید: روش های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال

نکات تکمیلی برای آموزش ارز دیجیتال مبتدیان

تا به اینجای مقاله آموزش رایگان ارز دیجیتال با اطلاعات پایه‌ای در مورد ارزهای دیجیتال و بلاکچین آشنا شده‌اید، با این حال، این اطلاعات برای اینکه بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال به عنوان معامله ‌گر (تریدر) و سرمایه‌گذار فعالیت کنید کفایت نمی‌کنند. بیش‌تر افراد در آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال به دنبال آموختن راهکارهای مناسب جهت موفقیت در زمینه تریدینگ و سرمایه ‌گذاری هستند.

هرچند در هر دوی این زمینه‌ها استفاده از تحلیل‌ تکنیکال و بنیادی ضرورت دارد، با این حال، در مجموع حرفه‌ای‌های بازار تحلیل تکنیکال را بیش‌تر مناسب تریدینگ و تحلیل بنیادی را مناسب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می‌دانند.
تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) از مهم‌ترین ابزارهایی است که در تریدینگ ارز دیجیتال می‌توانید از آن استفاده کنید. این علم نه تنها در بازار ارزهای دیجیتال بلکه در بازارهای مالی دیگر از جمله فارکس و سهام هم کاربرد فراوانی دارد. اساسا شما با آموختن تحلیل تکنیکال در فرآیند آموزش ارزهای دیجیتال می‌توانید زمان و نحوه ورود و خروج (خرید و فروش) خود را به دقت مشخص کنید و سود خود را از این راه به حداکثر برسانید.

همکاران ما در مؤسسه پارسیان کریپتو دو دوره آموزش تحلیل تکنیکال: «دوره تکنیکال کلاسیک پیشرفته» و «دوره تکنیکال کلاسیک مقدماتی» را تهیه کرده‌اند که می‌توانید در راه تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای ارزهای دیجیتال از آنها بهره ببرید.

سخن پایانی

در مقاله امروز پارسیان کریپتو به صورت جامع و کامل به آموزش صفر تا صد ارزهای دیجیتال پرداختیم. در این مقاله از سری مقالات آموزش رایگان ارز دیجیتال سعی کردیم که به موضوعات مختلفی از جمله اینکه ارز دیجیتال چیست؟ اصطلاحات رایج ارزهای دیجیتال، انواع ارزهای دیجیتال، معروف ترین ارزهای دیجیتال بازار، استخراج ارز دیجیتال، بهترین راه برای آموزش ارز دیجیتال، سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، کیف پول ارز دیجیتال، بهترین ولت برای نگهداری رمزارزها و موارد دیگر پرداختیم. خوشحال می‌شویم نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود از این مقاله و سایر مطالب پارسیان کریپتو را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال، یک پول مجازیِ رمزنگاری‌شده است که تحت کنترل هیچ‌ نهاد یا دولتی قرار ندارد.

بهترین راه برای آموزش ارز دیجیتال چیست؟

برای آموزش ارز دیجیتال بهترین فرا گرفتن دانش و مهارت‌های ویژه این حوزه از یک استاد مجرب و باسابقه است. آنچه قرار است با آزمون و خطا و آموزش‌های سردستی و در یک دوره نسبتا طولانی بیاموزید را می‌توانید در یک دوره آموزش صفر تا صد ارز دیجیتال نزد اساتید باتجربه با دانش و تخصص بالا در زمانی کم‌تر با صرف انرژی، وقت و هزینه کم‌تر فرا بگیرید.

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال چگونه است؟

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال به خصوص در بلند مدت روش خوبی برای حفظ ارزش سرمایه و محافظت در مقابل تورم است. این بازارا با تنوع بالا، سودهای خوب و سادگی خود مزیت‌های فراوانی دارد، اما مراقب ریسک‌هایی مانند نوسانات قیمت و کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال باشید.

آیا ارز دیجیتال روش خوبی برای کسب درآمد است؟

بله، ارز دیجیتال روش خوبی برای کسب درآمد است. با این حال، باید قبل از هر چیز باید در این حوزه تحقیقات زیادی کرده باشید و از خطرات و ریسک‌های آن به خوبی اطلاع داشته باشید.

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 27 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۷ شهریور ۱۴۰۳
0
0