خانه
آموزش رایگان تحلیل تکنیکال؛ سیر تا پیاز تحلیل تکنیکال را اینجا بخوانید! عکس

آموزش رایگان تحلیل تکنیکال؛ سیر تا پیاز تحلیل تکنیکال را اینجا بخوانید!

در این بررسی از آموزش رایگان تحلیل تکنیکال به ابزارهای مختلف و اساسی برای تحلیل ارزهای دیجیتال می‌پردازیم و شما را با نحوه تشخیص بهترین دوره‌ها آشنا می‌کنیم. آموزش تحلیل تکنیکال شبیه حائلی است که معاملات منطقی و سودآور را از معاملات شانسی و ضررده جدا می‌کند. به همین دلیل، باید با آشنایی اولیه و دقت بالا به انتخاب آموزش‌های مرتبط به آن بپردازید تا بتوانید ارزهای دیجیتال مستعد رشد را بیابید.

به گفته بسیاری از حرفه‌ای‌های بازار کریپتو، بازار همیشه خود را تکرار می‌کند و آنچه در گذشته اتفاق افتاده با کمی بالا و پایین دوباره رخ خواهد داد. به همین دلیل، آموزش تحلیل تکنیکال نه تنها یک مزیت بلکه یک بایست برای شروع هر نوع معامله ارز دیجیتال است. هر چقدر در آموزش تحلیل تکنیکال ابزارها و منطق معامله بیشتر و بهتری بیاموزید، آمادگی ذهنی بیشتری برای تحلیل آنی بازار و تصمیم‌گیری درست درباره آن را دارید.

در این آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال هدف ما تمرکز بر روی اصلی‌ترین ابزارها و استراتژی‌های تکنیکال است. با این توضیح که یادگیری تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال تنها با تمرین مکرر این ابزارها در دمو پلتفرم‌های تحلیل تکنیکال ممکن است.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال به تمام فعالیت‌هایی اشاره دارد که به نوعی با بررسی نمودارها، الگوهای قیمت و حجم معاملات یک ارز دیجیتال، سهم یا هر دارایی قابل معامله دیگر ارتباط دارند. این فعالیت‌ها برای شناسایی روندها و پیش‌‌بینی جهتی است که بازار به سمت آن در حرکت است. فرض اصلی در تحلیل تکنیکال این است که بازار خود را تکرار می‌کند و قیمت‌ها اطلاعات لازم برای پیش‌بینی آینده بازار را در خود دارند، فقط باید ابزار درست برای این پیش‌بینی استفاده شود.

اصلی‌ترین و آغازی‌ترین گام در تحلیل تکنیکال دارایی‌های قابل معامله مانند ارزهای دیجیتال، آشنایی با نحوه خواندن نمودارهای مرتبط با آن‌هاست. برای مثال، نمودارهای شمعی تغییرات قیمت در بازه‌های مختلف زمانی را با تفکیک قیمت آغازین، بیشترین، کم‌ترین و آخرین قیمت به شما ارائه می‌کنند تا هم روند را در بازه‌ها با طول دلخواه ببینید، هم اینکه وضعیت روانی بازار را تا حدودی تشخیص دهید.

تاریخچه تحلیل تکنیکال

تاریخچه تحلیل تکنیکال به قرن هفدهم باز می‌گردد، زمانی که تاجران ژاپنی از نمودارهای شمعی (کندل‌ها) برای ارزیابی قیمت‌ها و استفاده از آن‌ها در معاملات خود بهره می‌گرفتند. این شیوه از تحلیل بازار برای بیشتر از 200 سال در بازارهای شرق آسیا رواج داشته است. اما تحلیل تکنیکال در چهارچوبی مشابه با آنچه امروز وجود دارد در قرن 19ام و اوایل قرن بیستم رونق یافت.

چارلز داو یکی از بنیانگذاران وال استریت ژورنال و خالق میانگین صنعتی داوجونز بود که طرح اولیه تحلیل تکنیکال مدرن را ریخت. در دهه‌های 40 و 50 میلادی تحلیل تکنیکال با مشارکت تحلیل‌گرانی مانند ریچارد دی ویکوف و رالف نلسون الیوت (خالق موج‌های الیوت) تکامل بیشتری یافت. دهه‌های بعد دوران شکوفایی تحلیل‌های تکنیکال، بروز شاخص‌ها و ابزارهای فنی بیشتر، ورود نرم‌افزارهای کامپیوتری و هوشمندسازی و خودکارسازی فعالیت‌های تحلیل بازار بود.

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست

چارلز داو پدر علم تحلیل تکنیکال مدرن

در سال 1884 چارلز داو (Charles Dow) شاخصی با عنوان شاخص حمل‌ونقل داو جونز معرفی کرد که اولین شاخص برای بازارهای سهام و نقطه ثقلی در تحلیل تکنیکال بود. در ادامه، ده‌ها و صدها شاخص و اندیکاتور دیگر برای تحلیل تکنیکال بازارهای سهام، بازار ارز دیجیتال، فارکس و … تعریف شدند. به طور کلی، همه این شاخص‌ها و اندیکاتورها از یک فرمول خاص برای تجمیع قیمت‌ها، حجم‌ها و نوسانات مرتبط با آن‌ها در قالب یک عدد یا دنباله‌ای از اعداد استفاده می‌کنند.

برای مثال، اندیکاتور RSI برای تشخیص قدرت یا ضعف یک سهم یا یک بازار خاص بر اساس قیمت‌های اخیر استفاده می‌شود. فرمول RSI همیشه یک عدد بین 1 تا 100 است: اعداد بالای 70 به معنی اشباع در خرید و اعداد زیر 30 به معنی اشباع در فروش هستند. بنابراین، وقتی مشغول تحلیل یک ارز دیجیتال هستید، اعداد بالای 70 سیگنالی برای فروش و اعداد زیر 30 سیگنالی برای خرید آن ارز دیجیتال هستند.

بیشتر بخوانید: شاخص داو جونز چیست

اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال و تأثیر آن بر سودآوری معاملات

اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال

برای تأکید بر اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال باید سراغ چرایی انجام این همه بررسی تکنیکال از یک دارایی قابل معامله مثل ارز دیجیتال برویم. چرا باید استفاده از اندیکاتورها یا استفاده از نمودارهای شمعی به پیش‌بینی و سودآوری در معادلات ختم شوند؟ برای پاسخ به این سوال باید به اصل‌هایی اساسی در تحلیل تکنیکال بپردازیم که برای سال‌ها منطق این نوع بررسی‌ و پیش‌بینی روند را تشکیل داده‌اند.

قیمت نماینده تمام اطلاعات بازار است

این اصل تحلیل تکنیکال بر این واقعیت اشاره دارد که تمام اطلاعات مرتبط با یک ارز  در قیمت‌های معاملات آن منعکس می‌گردند. بنابراین، تحلیل تکنیکال از داده‌های تاریخی برای تشخیص روندها و پیش‌بینی آینده آن ارز دیجیتال بهره می‌گیرد. به عبارتی، حتی اگر قرار است سقوط ویران‌گر یا صعود فوق‌العاده‌ای اتفاق بیافتد، باز هم می‌توان از داده‌های تاریخی برای پیش‌بینی محدوده زمانی و میزان آن استفاده کرد. با این حال، این اصل به شما نمی‌گوید که همه چیز را با دقت می‌توانید پیش‌بینی کنید، بلکه می‌توانید “تقریبی کاربردی” از آینده را داشته باشید.

روندها واقعا وجود دارند

بنا بر این اصل تحلیل تکنیکال، بازارها تمایل به حرکت در روند و پیروی از آن‌ را دارند. وقتی یک روند صعودی تشخیص داده می‌شود، قیمت‌ها به مرور زمان افزایش می‌یابند؛ در بازار نزولی قیمت‌ها تمایل بیشتری به افت کردن دارند. به ویژه، درون روندهای بزرگ‌تر، روندهای کوچکتر بروز می‌کنند و تشخیص و استفاده از هرکدام به استراتژی‌های بلندمدت و کوتاه مدت می‌انجامند.

روند حفظ می‌شود، مگر اینکه شواهدی بر تغییر بروز کنند

بنا بر قانون اول نیوتون، شیءی که در حال حرکت (یا ثابت) است تمایل دارد به همان روند حرکتی (یا ثبات) خود ادامه بدهد، مگر آنکه نیرویی بر آن وارد شود. وضعیت مشابهی برای روندها در معاملات ارز دیجیتال وجود دارد. درواقع این یک اصل فوق العاده مهم در آموزش تحلیل تکنیکال است؛ این یعنی باید با روند بمانید مگر اینکه شواهدی محکم دال بر تغییر روند و معکوس شدن آن بروز کنند. این اصل باعث می‌شود برای تغییر استراتژی همیشه دنبال مستندات باشید و هیجانی و با تحریک‌های بازار سرمایه دست به معامله و تغییر در استراتژی اصلی خود نزنید.

همه تحلیگران بازار از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند

این اصل به شما می‌گوید که استراتژی‌ها ناگهانی خلق نمی‌شوند و معامله‌گران حرفه‌ای بازار از تحلیل تکنیکال برای سودآور بودن معاملات ارز دیجیتال استفاده می‌کنند. در نتیجه، استفاده از ابزارهایی چون میانگین‌های متحرک، کندل‌ شناسی ارز دیجیتال، اندیکاتورهای ارز دیجیتال و … به شما کمک خواهند کرد که با حرفه‌ای‌ها، و در نتیجه روندها، همراه شوید و احساسی عمل نکنید. به ویژه، وقتی به سطوح حمایت یا مقاومت شاخص می‌رسیم، اکثر تحلیلگران از استراتژی‌های مبتنی بر آن‌ها پیروی می‌کنند و عدم اطلاع شما از این واقعیات تحلیل تکنیکال به معنی ورود و خروج بی‌مورد و ضرر است.

حجم معاملات روندها را تأیید می‌کنند

وقتی یک ارز دیجیتال در ابتدای یک روند صعودی است، ناگهان حجم معاملات آن نیز افزایش می‌یابد، چراکه آن‌هایی که تحلیل کرده‌اند و روند را تشخیص داده‌اند خواهان ورود به سهم‌اند. در انتهای این روند صعودی نیز اتفاق مشابه اما با دلیلی متفاوت رخ می‌دهد؛ معامله‌گران در انتهای روند صعودی می‌خواهند از آن خارج شوند و همین امر به افزایش حجم معاملات منجر می‌شود.

درواقع، حجم معاملات بالا در جهت روند یک نشانه مثبت تلقی می‌شود و چراغ سبزی برای تأیید تحلیل تکنیکال شما از روند بازار است. در مقابل، حجم کم در معاملات به معنی از دست رفتن شتاب روند یا کاهش علاقه معامله‌گران به ورود به آن ارز دیجیتال است.

روندها به سه دسته اولیه، ثانویه و سوم طبقه‌بندی می‌شوند

روندهای اولیه یا اصلی آن‌هایی هستند که بر بازار سوارند و ماهیت کلی وضعیت روند معاملات یک ارز دیجیتال را تعریف می‌کنند. برای مثال، در چند ماه گذشته روند معاملات بیت‌کوین صعودی بوده، هرچند نزول‌هایی هم اتفاق افتاده‌اند، اما در بازه بلندمدت روند صعودی است.

روندهای ثانویه به حرکت‌های کوتاه مدت داخل روند اولیه اشاره دارند. این روند‌ها شبیه موج‌های کوچکی هستند که در کنار موج بلند اصلی شکل می‌گیرند و صد البته از آن و شرایط اطراف آن تأثیر می‌گیرند. برای مثال، ممکن است روند معاملات بیت‌کوین صعودی باشد، اما اخبار مرتبط با اتر یا هر ارز دیگری باعث شود که برای یک یا دو هفته نقدینگی در بیت‌کوین کاهش یابد و مردم بخواهند در قیمت‌های نسبتا بالا بفروشند؛ اما این روند مقطعی است و وقتی دلیلی بر نزول زیاد وجود ندارد، قیمت‌ها دوباره به روند اصلی باز می‌گردند.

روندهای دسته سوم آن‌هایی هستند که بیشتر به درد نوسان‌گیری از ارز دیجیتال می‌خورند. این روندهای کوچک تأثیر آنچنانی بر روند اصلی ندارند و معامله‌گرانی که به دنبال سرمایه‌گذاری بلند مدت یا میان مدت هستند، چندان اهمیتی به آن‌ها نمی‌دهند. با این حال، برای کسانی که نوسانگیری می‌کنند و تایم فریم‌های چند دقیقه‌ای برای آن‌ها جذاب است، وجود و تشخیص این دسته از روندها بسیار مهم‌اند.

بنابراین، اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال متأثر از آگاهی از این اصول و ایمان داشتن به آن‌هاست. با این حال این‌ها فقط چهارچوب‌های تئوری و بنیادی برای تحلیل تکنیکال هستند و آموزش تحلیل تکنیکال وارد جزئیات و نحوه تشخیص روندها، نحوه قیمت‌گذاری و تعیین حد ضرر، کندل‌شناسی و مواردی از این دست می‌شود که در واقع فعالیت‌های عملی برای معامله ارز دیجیتال هستند.

تفاوت تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی دو رویکرد اساسی اما متفاوت برای ارزیابی و اتخاذ تصمیمات سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هستند که هر کدام دارای روش‌ها، ابزارها و تمرکزهای خاص خود هستند. در تحلیل تکنیکال داده‌ها بالاترین میزان اهمیت را دارند. به عبارتی، گذشته معاملات، در درجه اول قیمت و حجم‌ معاملات، اساس پیش‌بینی روندها آینده را تشکیل می‌دهند. برای این پیش‌بینی از آینده، در تحلیل تکنیکال از ابزارها و شاخص‌هایی استفاده می‌شود که به دنبال تشخیص روند قبلی، کالیبره کردن وضعیت کنونی و پیش‌بینی حرکت‌های بعد بازار هستند.

در مقابل، تحلیل بنیادی بر ارزیابی ارزش ذاتی یک شرکت تمرکز دارد و برای این بررسی عوامل اقتصادی، مالی و سایر پارامترهای کیفی و کمی مرتبط را مدنظر قرار می‌دهد. در تحلیل بنیادی صورت‌های مالی، حکمرانی، مزیت‌های رقابتی، شرایط صنعت، شاخص‌های اقتصادی خرد و کلان و … برای ارزیابی یک دارایی قابل معامله بررسی می‌شوند. هدف تحلیلگران بنیادی درک عوامل زمینه‌ای است که علمکرد و سمت‌وسوی حرکت یک شرکت، یا هر ساختار پشتوانه یک دارایی مالی، را تعریف می‌کنند.

بهترین راه آموزش تحلیل تکنیکال کدام است؟

یکی از گام های ابتدایی و بسیار مهم ورود به بازارهای مالی یاد گیری دانش تکنیکال است. اگر شما تحلیل تکنیکال را به طور اصولی بیاموزید و بتوانید بازار را به سبک و روشی حرفه ای و به درستی تحلیل کنید، ریسک سرمایه گذاری شما بسیار پایین آمده و بیشتر معاملات شما به سود تبدیل خواهد شد.

با توجه به اهمیت تحلیل تکنیکال در آموزش سرمایه گذاری روی بازارهای مالی، تیم پارسیان کریپتو با به کار گیری مجرب ترین اساتید، دو دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک مقدماتی و پیشرفته را آماده کرده است که از نقطه شروع و ورود بازار تا کسب سود های کلان می تواند همراه شما باشد.

به جرعت می توان گفت این دوره ها کامل ترین آموزش تحلیل تکنیکال در فضای وب فارسی است و شامل بیش از 40 ساعت آموزش است! به طور خلاصه سیر تا پیاز تحلیل تکنیکال + مثال های متعدد و کاربردی، این دوره را به شدت متمایز و کارآمد کرده است.

برخی ویژگی هایی دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک مقدماتی: 

دوره تحلیل تکنیکال مقدماتی

  • درک و یادگیری آسان
  • مناسب بازارهای بی‌نهایت
  • اجرای سریع و زودبازده
  • قابلیت بهینه‌سازی استراتژی‌ها
  • تشخیص نقاط ورود و خروج/قابلیت مدیریت ریسک‌
  • قابلیت تعیین حد ضرر و سود/قابلیت اتوماسیون (اتومیشن)
  • شناسایی روندها و نوسانات
  • درآمد دلاری و پوشش مناسب جهت تورم
  • یادگیری کار با ابزارهای تحلیلی کاربردی و دقیق

ویژگی های دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک پیشرفته:

دوره تحلیل تکنیکال کلاسیک پیشرفته

  • ایده‌آل برای کسانی که می‌خواهند تریدر حرفه‌ای (بورس، ارز دیجیتال یا فارکس و…) شوند
  • مناسب افرادی که دوره مقدماتی تحلیل تکنیکال کلاسیک را پشت‌سر گذاشته‌اند و قصد ارتقای مهارت‌ها و دانش خود را دارند
  • تریدرهای فعال در زمینه معامله‌گری روزانه
  • تریدرهای فعال در زمینه معامله‌گران نوسانی (سویینگ تریدرز)
  • مناسب برای معامله‌گران پاره ‌وقت و تمام وقت

آموزش رایگان تحلیل تکنیکال

تقریبا هرآنچه که برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال نیاز داشته باشید را می‌توانید در فضای آنلاین پیدا کنید. با این حال، اکثرا آموزش رایگان تحلیل تکنیکال محدود به چند نمودار، چند ارز دیجیتال خاص، مختصر گویی و پرداختن به کلیت تحلیل و یا تبلیغ هدفمند یک دارایی دیجیتال برای ورود گله‌ای به آن است.

بنابراین، دوره‌های رایگان معمولا به جزئیات غیرقابل اعمالی می‌پردازند که شامل کلی‌گوی‌ها در موضوع تحلیل تکنیکال و تعریف استراتژی هستند و جنبه عملیاتی و اعمالی ندارند. بخصوص، وقتی قرار است به صورت حرفه‌ای وارد بازاری مانند فارکس یا ارزهای دیجیتال شوید، میلیون‌ها تومان سرمایه خود را باید در اختیار استراتژی‌هایی قرار دهید که قرار است برای شما سودآوری کنند. اگر به درستی یاد نگیرید که چگونه روندها را تشخیص دهید و جهت حرکت آن‌ها را پیش‌بینی کنید، مطمئنا پس از چند معامله و ضررهای ناگهانی از معامله و تمام بازارهای مالی نامید می‌شوید.

در آکادمی پارسیان کریپتو سعی کرده‌ایم که آموزش تحلیل تکنیکال را به شیوه‌ای تقسیم کنیم که یادگیری تحلیل تکنیکال نه تنها دشوار و خسته کننده نباشد، بلکه از ارتقاء در پیش‌بینی و ارزیابی که به دست می‌آورید لذت هم ببرید.

اصطلاحات آموزش رایگان تحلیل تکنیکال

نمودار قیمت چیست؟

منظور از نمودار قیمت یک چهارچوب مختصاتی با محورهای زمان و قیمت است که وضعیت قیمتی یک دارایی، مانند ارز دیجیتال یا سهام، را در بازه‌های زمانی مختلف نمایش می‌دهد. هر نقطه بر روی Price Chart نماینده ارزش معامله‌شده دارایی در زمان مشخصی است. محور زمان را می‌توان به بازه‌های دقیقه‌، ساعت، روز، ماه و سال تقسیم‌بندی کرد، بسته به اینکه استراتژی معاملاتی شما چیست و از چه ابزاری استفاده می‌کنید.

هر نمودار قیمت به شیوه‌های مختلف با کاربردهای متفاوت نمایش داده می‌شود. برای مثال، در پلتفرم TradingView شما می‌توانید نمودار خطی یا شمعی را فعال کنید تا نمودار قیمت به شکل دلخواه شما درآید؛ هر نمودار کاربرد خاصی دارد. اگرچه ظاهر هر نمودار متفاوت است، اما اعداد برای یک دارایی خاص در انواع نمودارها یکی هستند.

نمودار خطی

نمودار ساده قیمت‌های نهایی (Closed Price) که به صورت پیوستار ترسیم می‌شوند. هدف از کار با نمودار خطی، تشخیص جهت کلی بازار و ساده‌سازی کانال‌های حرکتی است. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای نمودار خطی ترسیم خطوط معاملاتی برای تشخیص نقاط حمایت و مقاومت در سهام یا ارزهای دیجیتال است. برای نمونه، در تصویر زیر 5 خط روند کاربردی را بر روی نمودار بیت‌کوین کشیده‌ایم تا طرحی اجمالی از الگوهای آن، حمایت و مقاومت‌ها، نقاط ورود و خروج مناسب و پیش‌بینی آینده حرکت هر روند به دست آوریم.

نمودار خطی

 

نمودار میله‌ای

این نمودار قیمت‌های بازگشایی، بالاترین، پایین‌ترین و نهایی یک دارایی را مشخص می‌کند. یادگیری جنبه‌های مختلف این نمودار برای تشخیص جهت‌های کوتاه‌مدت و زمان‌های مطلوب برای ورود و خروج حیاتی است. چهار قسمت اصلی در هر میله از این نمودار بالاترین قیمت (High)، پایین‌ترین قیمت (Low)، قیمت بازگشایی (Open) و قیمت نهایی (Close) هستند. تصویر زیر نمودار میله‌ای بیت‌کوین است.

نمودار میله‌ای

 

نمودار نقطه و نشان

این نمودار شیوه‌ای بسیار قدیمی برای نشان دادن حرکات قیمت بدون در نظر گرفتن بازه‌های زمانی وقوع آن‌هاست. یادگیری جزئیات و استراتژی‌های مبتنی بر نمودار نقطه‌ و نشان به استراتژی‌های کوتاه مدت و میان‌ مدت بسیار کاربردی ختم می‌شود. در نمودار نقطه و نشان قیمت در مقابل زمان نمایش داده نمی‌شود، بلکه قیمت در مقایسه با تغییر جهت ترسیم می‌شود. در نتیجه، این نمودار برای تشخیص روندها و جهت‌‌های تغییر این روندها مناسب است.

نمودار نقطه و نشان

 

نمودار شمعی

این نمودار که رایج‌ترین شیوه در نمایش تغییرات قیمت در بازه‌های مختلف زمانی است، دریایی از اطلاعات بازار و استراتژی‌های معاملاتی را در خود دارد. در دوره آموزش تحلیل تکنیکال پارسیان کریپتو نمودار شمعی و استراتژی‌های معاملاتی آن به صورت اختصاصی بررسی می‌شوند. تصویر زیر خلاصه‌ای از الگوهای مهم در استراتژی‌های مبتنی بر نمودار شمعی است.

نمودار شمعی

 

برای مثال، الگوی هارامی صعودی خود یک استراتژی تمام عیار به حساب می‌آید که در صورت تشخیص می‌تواند سودآوری خوبی در بازارهای مالی نصیب شما کند. در این الگو کندل اول قرمز با بدنه بلند و کندل دوم سبز و غالبا چکش رو به بالاست.

الگو هارامی

 

بیشتر بخوانید: کندل چیست

اندیکاتورها

تقریبا هر استراتژی معاملاتی که اتخاذ کنید، باید با یک یا چند اندیکاتور درستی و شیوه اجرای آن‌ها تأیید شده باشند. اندیکاتورها در تحلیل تکینکال نقش خط‌کش‌هایی در اندازه‌گیری درستی تشخیص روند و فرصت‌های معاملاتی را بازی می‌کنند. در دوره‌های مقدماتی و پیشرفته آموزش تحلیل تکنیکال انواع اندیکاتورها مانند میانگین متحرک، میانگین متحرک نمایی، اندیکاتور RSI یا شاخص قدرت نسبی و مکدی آموزش داده می‌شوند و برای هر کدام استراتژی قابل اجرایی ارائه می‌گردد.

اندیکاتور میانگین متحرک

برای مثال، نمودار زیر از سهام پر رونق NVIDIA را ملاحظه کنید. در این نمودار از چندین میانگین متحرک، 30 روزه، 10 روزه و 20 روزه، استفاده کرده‌ایم. به طور مشخص وقتی میانگین متحرک کوتاه‌مدت (10 روزه با رنگ صورتی) از میانگین متحرک بلندمدت (30 روزه با رنگ آبی) بالاتر می‌رود، سیگنال خرید قوی صادر شده و یک روند صعودی خوب نتیجه شده است.

اندیکاتور میانگین متحرک

 

وقتی هم میانگین متحرک کوتاه مدت در جهت رو به پایین از میانگین بلندمدت عبور می‌کند، روندی نزولی در حال شکل‌گیری است، یا اینکه روند نزولی تأیید می‌شود. شرایط مشابهی را برای سهم آمازون در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

اندیکاتور میانگین متحرک

 

اندیکاتور RSI

ااندیکاتور مهم دیگر، اندیکاتور RSI است که از آن برای تشخیص اشباع در خرید و فروش استفاده میشود. وقتی این اندیکاتور از 70 عبور می‌کند اشباع در خرید (Overbought) رخ داده، یعنی قیمت‌ها به صورت غیرواقعی بالاست. وقتی به زیر 30 می‌آید یعنی اشباع در فروش داریم. نمونه بارز تشخیص این دو موقعیت را در مثال زیر از معاملات بیت‌کوین مشاهده می‌کنید.

اندیکاتور RSI

 

اندیکاتور بولینگر باند

اندیکاتور باندهای بولینگر (Bollinger Bands Indicator) توسط جان بولینگر توسعه یافته است و شامل مجموعه‌ای از سه خط ترسیم‌شده بر روی نمودار قیمت دارایی قابل معامله است: یک خط مرتبط با میانگین متحرک ساده (معمولا 20 روزه) در وسط و دو خط انحراف استاندارد که باندهای بولینگر را تشکیل می‌دهند و در دو طرف میانگین متحرک رسم می‌شوند. این باندها بر اساس نوسانات بازار باز یا منقبض می‌شوند. هنگامی که قیمت‌ها به سمت باند بالا حرکت می‌کنند اشباع در خرید شده و هنگامی که حرکت به سمت باند پایینی است، اشباع در فروش انجام شده است.

اندیکاتور بولینگر باند

 

اندیکاتور CCI یا Commodity Chanel Index

اندیکاتور CCI نیز برای تشخیص قدرت خریدار و قدرت فروشنده استفاده می‌شود. این اندیکاتور نیز دو باند برای تشخیص روند خرید و فروش در دارایی قابل معامله دارد. شبیه اندیکاتور بولینگر باند، انقباض و انبساط در این اندیکاتور متأثر از نوسان در ارزش‌گذاری‌هاست.

اندیکاتور CCI

 

اندیکاتور ADX

اندیکاتورهای شاخص میانگین جهت‌دار یا ADX توسط Wilder طراحی شده‌اند و از آن‌ها برای تعیین کمیت قدرت یک روند بهره گرفته می‌شود. نشانگر‌های جهت‌دار Dl+ و Dl- برای تشخیص قدرت در جهت موافق و مخالف استفاده می‌شوند. مقادیر آن از 0 تا 100 است که اعداد به سمت 100 نشان‌دهنده روند تقویتی و اعداد رو به صفر نشان‌دهنده تضعیف روند هستند.

اندیکاتور کانال‌های کلتنر

این اندیکاتور در واقع یک شاخص مبتنی بر نوسانات است که از سه خط تشکیل شده: یک خط میانگین متحرک مرکزی و دو باند بیرونی که قرار است وضعیت نوسانات را ترسیم کنند. خط مرکزی معمولا یک میانگین متحرک نمایی است و باندهای بیرونی مضاربی از میانگین محدوده واقعی یا ATR هستند. از این کانال‌ها برای تشخیص شرایط بهینه در ورود و خروج به یک دارایی استفاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اندیکاتور چیست

ابزار فیبوناتچی

یکی از ابزارهایی که تقریبا تمام تحلیل‌های تکنیکال ردی از آن را در خود دارند، خطوط فیبوناتچی است. در دوره آموزش تحلیل تکنیکال به صورت اختصاصی بخشی را به ابزار فیبوناتچی و نحوه استفاده از آن در ارزهای مختلف ارائه کرده‌ایم.

مثال زیر از نمودار معاملات بیت‌کوین نمونه خوبی از شیوه استفاده از خطوط روند فیبوناتچی، تشخیص حمایت‌ها و مقاومت‌ها، و تشخیص نقاط بهینه برای ورود و خروج است. دقت کنید معاملات به شکلی فوق‌العاده دقیق از کانال‌های تولید‌شده توسط ابزار فیبوناتچی تبعیت کرده‌اند.

ابزار فیبوناتچی

 

کانال‌های ترند، حمایت‌ها و مقاومت‌ها

در دوره‌های مقدماتی و حرفه‌ای آموزش تحلیل تکنیکال به شیوه درست ترسیم کانال‌های ترند و نحوه استفاده از آن‌ها برای برداشت یک استراتژی عملیاتی می‌پردازیم. به ویژه، تأکید داریم که حمایت‌ها و مقاومت‌ها نقش محوری در موفقیت استراتژی‌های معاملاتی دارند و به همین دلیل بخش خاصی را به شیوه تشخیص نقاط حمایت و مقاومت و نحوه ورود و خروج به یک ارز دیجیتال، سهام در بازار بورس یا معاملات فارکس اختصاص داده‌ایم.

تصویر زیر نمونه واقعی از کاربرد کانال‌ها در تشخیص روندهای بلندمدت، مقاومت‌ها و حمایت‌ها و ورودی و خروجی‌های مناسب برای معاملات بازار سهام یا ارز دیجیتال هستند.

کانال‌های ترند، حمایت‌ها و مقاومت‌ها

 

به ویژه، دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال شامل پرسش و پاسخ نیز هستند و شما می‌توانید در موقعیت‌های مختلف از تحلیل‌های تمرینی خود از مدرس سوال بپرسید و تحلیل خود را نیز به اشتراک بگذارید.

الگوهای شاخص در تحلیل تکنیکال

الگوی پرچم

الگوی پرچم وضعیتی از نمودار قیمت است که در آن یک روند شارپ در قیمت (میله پرچم) و پس از آن یک مرحله تثبیت قیمت با خطوط روند موازی (پرچم) و در جهت‌ی برعکس از روند غالب شکل می‌گیرد. این الگو معمولا سیگنالی برای ادامه روند قبلی است و رنج زدن‌ها فقط برای تثبیت قیمت و فرصتی برای ورود به دارایی هستند. بسته به نوع روند اصلی، پرچم می‌تواند صعودی یا نزولی باشد.

الگوی پرچم

 

الگوی مثلث

الگوی مثلث در نمودار قیمت در گروه الگوهایی است که نشان دهنده ادامه روند قبلی هستند (هرچند در حالت کلی اینطور نیست و بسته به نوع مثلث ممکن است نشان‌دهنده شکست روند قبلی و معکوس شدن آن باشد). الگوی مثلث به 3 زیرمجموعه مثلث صعودی، مثلث نزولی و مثلث متقارن دسته‌بندی می‌شود که نماینده وضعیت‌های صعودی، نزولی و رنج زدن هستند. شکل زیر نمایش‌دهنده یک الگوی مثلثی صعودی است.

الگوی مثلث

 

الگوی فنجان

الگوی فنجان نیز جزء خانواده الگوها با پیش‌بینی سیگنال حرکت صعودی در قیمت‌هاست. شکل این الگو شبیه یک فنجان با دسته‌ای در سمت راست است. در این الگو قیمت‌ها یک رنج کمانی شکل را تشکیل می‌دهند که پس از نزولی خفیف به سمت اوج‌های قبلی حرکت می‌کنند. توجه کنید که الگو قرار نیست دقیقا شبیه یک فنجان باشند، بلکه باید جزئیات و خواص کمی الگو را داشته باشند تا در این مجموعه قرار گیرند.

الگوی فنجان

 

الگوی کنج

الگوی کنج یا Wedge ترکیبی از کوه و دره‌هایی است که در نمودار قیمت شکل می‌گیرند و به سمت یک کنج کشانده شده‌اند. این الگو نشان‌دهنده روند یا بازگشت از آن است (بسته به رفتار قیمت در کنج الگو). شبیه الگوی مثلث، ترسیم درست خط روند در اینجا بسیار مهم است و به ویژه نباید آن را با الگوی مثلث اشتباه گرفت. دو خط روندی که این الگو را از نمودار بیرون می‌کشند مشخص کننده حمایت‌ها و مقاومت‌ها نیز هستند.

الگوی کنج

 

مزایا و معایب تحلیل تکنیکال

اگرچه تحلیل تکنیکال قدرتمندترین بازوی تحلیل بازار و یک ضرورت برای هر معامله است، اما تکیه بیش از حد بر تحلیل‌های شخصی می‌تواند با غافلگیری و ضرر نیز همراه باشد.

مزایای تحلیل تکنیکال

  • زمان‌بندی بازار: کمک به معامله‌گران برای تشخیص زمان ورود و خروج به معاملات بر اساس روندها و الگوهای قیمت و حجم.
  • کاربردهای همه‌گیر برای همه بازارها: ابزارهای تکنیکال محدود به بازار خاصی نیستند و می‌توان از آن‌ها در انواع بازارهای سهام، ارز دیجیتال، فارکس و کالا بهره گرفت.
  • سرعت و کارایی: برخلاف تحلیل فاندامنتال که به صرف زمان بسیار زیادی نیاز دارد، تحلیل تکنیکال را که یاد گرفتید می‌توانید در چند دقیقه و حتی چند ساعت چندین ابزار کاربردی آن را روی یک نمودار پیاده‌سازی کنید.
  • مدیریت ریسک: تحلیل تکنیکال غالبا برای تشخیص میزان ریسک و نحوه مدیریت و بهره‌گیری از آن استفاده می‌شود.
  • وابستگی به قواعد ریاضیاتی دقیق: اکثر ابزارهای تحلیل تکنیکال بر پایه قوانین ریاضیاتی اثبات‌شده و قابل اعتماد طراحی شده‌اند و به همین دلیل با ذات محاسبه‌پذیری کامپیوترها بسیار سازگارند.
  • سازگاری بالا برای نوسان‌گیری: سرعت و دقت بالا در تشخیص روندها، ابزار تکنیکال را به بهترین ابزار برای معاملات کوتاه مدت بدل کرده‌اند.

معایب تحلیل تکنیکال

  • بیش برازش: گاهی پیش می‌آید که تحلیل‌گر از ابزارهای زیادی برای تحلیل استفاده می‌کند و هر ابزار تحلیل متفاوتی را ارائه می‌کند که می‌تواند بسیار گمراه‌کننده باشد.
  • عقب افتادن اندیکاتورها: برخی از شاخص‌ها از روندها عقب می‌مانند و نتایج آن‌ها نه برای امروز بلکه برای معاملات چند روز قبل مفید هستند.
  • تکیه بیش از حد بر الگوها: غافلگیری ذات بازار است و اگر بیش از اندازه بر یک تحلیل یا ابزار خاصی تکیه شود ممکن است با نوسان پیش‌بینی نشده‌ای معامله‌گر غافلگیر شود.
  • نادیده گرفتن عوامل بنیادی: اگرچه تحلیل تکنیکال را می‌توان به صورت مستقل و بدون استفاده از تحلیل بنیادی به کار گرفت، اما بسیاری از دارایی‌های مالی وجود دارند که تحولات در آن‌ها به شدت متأثر از بنیاد دارایی، مانند سودآوری شرکت و گزارش‌های مالی، هستند که باید در تحلیل‌ها مدنظر قرار گیرند.

کاربردهای تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یک مزیت رقابتی برای معامله‌گر نیست، بلکه یک ضرورت برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال یا هر بازار مالی دیگر است. بنابراین، کاربردهای آن نبض موفقیت در این بازار هستند. برای مثال، اگر شما نتوانید خطوط روند را روی نمودار قیمتی بیت‌کوین به درستی بکشید، یا نتوانید از میانگین‌های متحرک برای تشخیص وضعیت کلی آن بهره بگیرید، چگونه می‌توانید استراتژی معاملاتی برای ورود به معاملات تعریف کنید؟

بخصوص، اگر شما نتوانید خود یک تحلیل تکنیکال بر یک ارز دیجیتال داشته باشید، آنگاه ناگزیر به استفاده از تحلیل دیگران در معاملات هستید و مطمئنا چنین شیوه‌ای بسیار خطرناک و معمولا با ضرر همراه است. باید بپذیرید که در بازارهای مالی این شانس نیست که شما را به سود می‌رساند، بلکه آگاهی از نحوه تشخیص فرصت‌های معاملاتی و بهره‌گیری به موقع از آن‌هاست.

بنابراین، اصلی‌ترین کاربرد آموزش تحلیل تکنیکال ایجاد شرایط لازم برای تعریف یک استراتژی معاملاتی و استفاده از آن در معاملات روزانه است. در ادامه، هرچقدر شما بر ابزارهای تحلیل تکنیکال بیشتری تسلط داشته باشید، امکان بیشتری در تحلیل ارزها و برداشت سود از آن‌ها دارید. به‌ویژه، شما باید برای تأیید پیش‌بینی‌های خود از چندین ابزار استفاده کنید و فقط دانستن یک ابزار تحلیل تکنیکال پاسخگوی نوسانات شدید و بالا و پایین شدن‌ قیمت‌ها در بازار کریپتو نیست.

نکات تکمیلی برای آموزش تحلیل تکنیکال

بهترین روش آموزش تحلیل تکنیکال

بهترین روش آموزش تحلیل تکنیکال باید عملیاتی باشد، یعنی فقط به تئوری و حفظ کردن چند اصطلاح خاص اکتفا نکند. دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال پارسیان کریپتو دقیقا بر اساس همین اصل کاربردی بودن و قابل استفاده بودن در معاملات واقعی طراحی شده‌اند. این دوره‌ها به طور کلی دارای ویژگی‌های زیرند که برای تشخیص بهترین روش آموزش تحلیل تکنیکال واجب‌اند:

داشتن یک برنامه درسی جامع: دوره آموزش تحلیل تکنیکال باید مفاهیم پایه و پیشرفته تحلیل تکنیکال را پوشش بدهد. بخصوص، آموزش از مراحل ابتدایی مانند درک نمودارهای قیمت، الگوهای کندل، تجزیه و تحلیل روند شروع و تا کشیدن کانال‌های فیبوناتچی، استفاده از اندیکاتورهای اختصاصی و شاخص‌های بازار ادامه یابد.

بهترین روش آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال باید اختصاصی و برای این بازار طراحی شده باشد: هر بازاری ویژگی‌های خاص خود را دارد، رفتار معاملاتی متفاوت است و ابزارها به شیوه‌ها و معانی خاصی استفاده می‌شوند. به همین دلیل است که دور‌ه‌های آموزش تحلیل تکنیکال ما به صورت اختصاصی برای بازار کریپتو کالیبره شده‌اند.

داشتن مثال‌های مطالعات موردی: وقتی موضوعی چه از نظر تئوری و چه از نظر تکنیکال توضیح داده می‌شود، باید در عمل نیز نحوه پیاده‌سازی و صحت تحلیل آن بررسی گردد. در آموزش تحلیل ارز دیجیتال ما برای هر استراتژی که درس می‌دهیم، مثال‌هایی واقعی نیز ارائه می‌کنیم تا مخاطب برداشت بهتری از موضوع و نحوه استفاده از ابزارها داشته باشد.

داشتن خصوصیات تعاملی دوره: بهترین روش آموزش تحلیل تکنیکال روشی است که در تعامل پویا با مخاطب انجام گیرد. به این معنی که یادگیرنده با مدرس و پلتفرم در تعامل باشد، امکان نظردهی برای او فراهم باشد و از آن‌ها بازخورد بگیرد.

محتوای به‌روز: بازار ارز دیجیتال به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند، تازه‌واردهای دنیای کریپتو به آن معرفی می‌شوند و روندها از تغییرات جدید تأثیر می‌گیرند. در آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال باید مربی بسیار به‌روز باشد و از اطلاعات روز برای آموزش دوره بهره بگیرد.

پشتیبانی: درنهایت، بهترین دوره باید بهترین پشتیبانی را نیز داشته باشد. دوره‌های آکادمی پارسیان کریپتو به صورت 24 ساعته پشتیبانی می‌شوند و هرگونه مشکل در دانلود، نظردهی، استفاده از ابزارها و … در کوتاه‌ترین زمان ممکن رفع می‌گردند.

 

جمع‌بندی

اگر برای موفقیت در بازار کریپتو به شانس تکیه کرده‌اید، مطمئن باشید که به‌زودی پشتتان خالی می‌شود و از این بازار نامید می‌شوید. تاریخ نشان داده که موفق‌ترین شیوه معاملاتی شیوه‌ای مرکب از تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و فرصت‌طلبی در معاملات است. به همین دلیل، با شروع دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال پارسیان کریپتو مهم‌ترین گام را در یادگیری شیوه تعریف استراتژی معاملاتی و بهره‌گیری از آن در معاملات واقعی بردارید.

 

سوالات متداول

چه اصطلاح‌هایی در آموزش رایگان تحلیل تکنیکال باید بدانیم؟

در تحلیل تکنیکال شما به ابزارهای زیادی نیاز دارید و فقط دانستن اصطلاح کافی نیست، بلکه باید بدانید که هر عبارت چه معنی دارد، کجای تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود و چگونه می‌توان از آن برای تصمیم‌گیری در معاملات ارز دیجیتال بهره گرفت. پرتکرارترین اصطلاح‌ها شامل نمودار قیمت، روند، اندیکاتورهای ارز دیجیتال، میانگین متحرک، مقاومت و حمایت، کانال، حجم معاملات، و RSI هستند.

بهترین اندیکاتور تحلیل تکنیکال کدام است؟

بستگی دارد استراتژی شما بلندمدت، کوتاه مدت یا میان مدت باشد، یا اینکه می‌خواهید وارد چه ارزی با چه نوع روانشناسی جمعی شوید. برای مثال، آن‌هایی که بیت‌کوین می‌خرند به مراتب از آن‌هایی که نات‌کوین می‌خرند تمایل بیشتری بر حفظ موقعیت معاملاتی و استراتژی بلندمدت دارند؛ محبوب‌ترین اندیکاتورها شامل MACD، RSI، اسیلاتور استوکستیک، میانگین متحرک و باندهای بولینگر هستند.

درباره نویسنده

وریا وکیلی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

شگفتی‌های پیش‌روی تون کوین در بازار ارزهای دیجیتال!

به گزارش کوین تلگراف، در روزهای اخیر تون کوین تحرکات قابل توجهی را در بازار ارزهای دیجیتال به نمایش گذاشته است. به نظر می‌رسد که این رمز ارز مسیر رشد خود را با نفوذ به میانگین‌های متحرک مختلف آغاز کرده است. اما سوال اینجاست که آیا این صعود...

۲۲ آبان ۱۴۰۳
[object Object] عکس

تحلیل روزانه کاردانو: آیا روند صعودی ادامه دارد؟!

به گزارش کوین تلگراف، کاردانو به تازگی نشانه‌هایی از حرکت صعودی از خود نشان داده است. این ارز دیجیتال توانسته است از مقاومت ۰.۴۵ دلار عبور کند و این اتفاق نشانی از قدرت جدید در بازار کاردانو محسوب می‌شود. در روزهای اخیر، این ارز با فشار خرید...

۲۲ آبان ۱۴۰۳
[object Object] عکس

وضعیت هیجان‌انگیز ریپل در بازار ارزهای دیجیتال!

به گزارش کوین تلگراف، ریپل در بازار ارزهای دیجیتال با چالش‌های جدیدی مواجه شده است. این ارز دیجیتال در تلاش است تا از مقاومت ۰.۶۴ دلاری عبور کند. اما آیا این هدف قابل دستیابی است؟

تلاش ریپل برای عبور از مقاومت

نمودارهای اخیر نشان...

۲۲ آبان ۱۴۰۳
[object Object] عکس

اتریوم در حال صعود! چشم‌انداز جدید برای بازار ارزهای دیجیتال

به گزارش کوین تلگراف، اتریوم در روزهای اخیر توانسته است نوسانات مثبتی را تجربه کند و نظر توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیل‌گران را به خود جلب نماید. در حالی که این ارز دیجیتال با چالش‌های متعددی روبرو بوده است، توانسته است خطوط مقاومتی مهمی را...

۲۲ آبان ۱۴۰۳