پارسیان کریپتو
خانهمقالاتارز دیجیتالآلت کوین چیست و چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟ معرفی انواع Altcoin
آلت کوین چیست و چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟ معرفی انواع Altcoin عکس

آلت کوین چیست و چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟ معرفی انواع Altcoin

August 19, 2023
39
0

در این مقاله قصد داریم در خصوص آلت کوین (Altcoin) که یکی از مفاهیم مهم در موضوع ارزهای دیجیتال است اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار دهیم. پس از اینکه متوجه این شدید که ارز دیجیتال چیست؟ و چه کاربردهایی دارد، وقت آن رسیده که به پرسش آلت کوین چیست ؟ و چه تفاوتی با بیت کوین دارد بپردازیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

آلت کوین چیست؟

آلت کوین چیست؟

آلت (Alt) مخفف کلمه (Alternative) به معنای جایگزین می‌باشد. Altcoin نیز به معنای رمزارز جایگزین بوده و اشاره به رمزارزهایی دارد که سعی دارند جایگزینی مناسب برای بیت کوین باشند. به زبان ساده اگر بخواهیم مفهوم Altcoin را برای شما بیان کنیم، بایستی بگوییم که به هر رمزرارزی غیر از بیت کوین که از فناوری بلاکچین استفاده می‌کند، آلت کوین یا آلترنیتیو کوین گفته می‌شود. به زبان تخصصی‌تر می‌توان گفت تمامی آلت کوین ها، یک فورک (انشعاب) از بیت کوین هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فورک می‌توانید مقاله فورک چیست؟ را مطالعه کنید.

مثلا می‌توان لایت کوین را یک Altcoin و فورکی از بیت کوین نامید که در از نظر ویژگی اصلی یعنی استفاده از فناوری زنجیره بلوکی شبیه به بیت کوین است اما دارای تفاوت‌هایی از نظر سرعت تراکنش‌ها، تعداد کل سکه قابل استخراج و… اشاره کرد. نیم کوین (Name Coin) اولین آلت کوینی بود که در سال 2011 با هدف رقابت با بیت کوین پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت. از همینجا بود که مفهوم Altcoin مطرح شده تا افراد و مجموعه‌ها بتوانند ایده‌های خود را با استفاده از مفاهیم کلی بیت کوین اما با تغییراتی جزئی (و گاهی کلی) تبدیل به یک رمزارز نمایند.

از زمان ظهور بیت کوین، همواره منتقدان بسیاری شروع به وارد نمودن نقدهایی به آن نمودند. یکی از انتقادات بسیار جدی که متوجه بیت کوین بوده، سرعت پایین و عدم مقیاس‌پذیری آن است. این بدان معناست که منتقدین بر این باورند که بیت کوین فقط در مقیاس کوچک و با تعداد کاربر و تراکنش پایین در لحظه امکان استفاده دارد و در صورتی که تعداد کاربران و تراکنش‌ها افزایش یابد این شبکه دیگر قادر به پردازش اطلاعات نخواهد بود. یکی از دلایل ظهور آلت کوین ها همین عامل یعنی عدم مقیاس‌پذیری شبکه بیت کوین است. شبکه‌های مختلفی با استناد به همین نقطه ضعف بیت کوین پدیدار شده و یک Altcoin جدید را به بازار ارزهای دیجیتال معرفی کرده‌اند.

با توجه به اینکه بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری، عموما کوین‌هایی هستند که رشد خوبی از نظر قیمت دارند به همین دلیل می‌توان در مقایسه بین بیت کوین و آلت کوین، به این نکته اشاره کرد که بیت کوین تقریبا از ثبات قیمتی برخوردار بوده ولی نحوه عملکرد آلت کوین ها به این صورت است که معمولا دارای پامپ و دامپ بیشتری نسبت به کوین والد خود (BTC) برخوردار هستند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله پامپ و دامپ چیست؟ را نیز مطالعه فرمایید.

نحوه کار آلت کوین ها

جهت آشنایی با نحوه کار آلت کوین ها بهتر است ابتدا با نوع عملکرد فناوری بلاکچین آشنا شوید؛ فناوری بلاکچین یک دفتر کل غیرمتمرکز و نقطه مقابل پایگاه داده‌های امروزی است. در یک پایگاه داده اطلاعات تماماً به صورت متمرکز ذخیره‌سازی و مدیریت می‌شود؛ این درصورتی است که بلاکچین به عنوان یک دفتر کل غیرمتمرکز اطلاعات را به بسته‌های کوچکی به نام بلاک تقسیم کرده و آن‌ها را به صورت زنجیره بلوکی ذخیره‌سازی و مدیریت می‌نماید. حال که با مفهوم بلاک چین یا همان زنجیره بلوکی آشنا شدید باید بدانید که بیت کوین یک شبکه مبتنی بر بلاک چین بوده و نحوه کار آلت کوین ها نیز به همین دلیل بر پایه‌ی فناوری بلاکچین می‌باشد.

انواع آلت کوین ها

پیش از اینکه به معرفی بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری بپردازیم، قصد داریم انواع آلت کوین ها را معرفی نموده و به طور خلاصه در خصوص هر نوع توضیحاتی را ارائه دهیم.

میم کوین ها

انواع آلت کوین ها

یکی از پرطرفدارترین انواع آلت کوین ها، میم کوین ها هستند. میم که در اصطلاح به شوخی‌های مینیمال بصری و ساده اشاره دارد به این دلیل جهت نامگذاری این دسته‌بندی استفاده شد که این کوین‌ها همگی نشأت گرفته از یک میم هستند. از مشهورترین میم کوین ها می‌توان به دوج کوین، شیبا اینو، فلوکی و… اشاره کرد. پیشنهاد می‌کنیم مقاله میم کوین چیست؟ را نیز در این رابطه مطالعه کنید.

شت کوین ها

شت کوین که یک اصطلاح ساختگی توسط متخصصان ارز دیجیتال است به رمزارزهایی گفته می‌شود که هیچگونه دلیلی برای استفاده از آن‌ها وجود ندارد. این کوین‌ها معمولا در مدت زمان کوتاهی مورد توجه تریدرها قرار گرفته و به دلیل استقبال کاذب از آن‌ها رشد خوبی را رقم می‌زنند.

معمولا رشد شت کوین ها که از انواع آلت کوین ها هستند، موقتی بوده و در مدت کوتاهی سقوط و حتی گاهی به طور کامل ارزش خود را از دست می‌دهند. البته این قاعده مطلق نبوده دیده شده که برخی از شت کوین ها توانسته‌اند مقبولیت خود را در جامعه حفظ نمایند. به همین دلیل گاهی شت‌کوین‌هایی وجود دارند که دارای ثبات ارزشی هستند، اما از دیدگاه متخصصین یک شت کوین همیشه شت کوین است! برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله شت کوین چیست؟ را مطالعه کنید.

استیبل کوین ها

انواع آلت کوین

یکی دیگر از انواع آلت کوین ها، استیل کوین ها هستند. این نوع از Altcoinها که از ثبات قیمتی برخوردار هستند برخی تصور می‌کنند که نمی‌توان آن‌ها را یک آلت‌کوین نامید در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. درست است که استیبل‌کوین‌ها نرخ ثابتی دارند اما نمی‌توان آن‌ها را در کنار بیت‌کوین قرار داد چرا که ثبات حدودی نرخ بیت کوین با ثبات استیبل‌کوین‌ها دارای یک تفاوت عمده است. ثبات نرخ بیت‌کوین صرفا به دلیل متناسب بودن عرضه و تقاضا بوده و این ثبات را مدیون جامعه‌ای است که به صورت غیرمتمرکز برای خود ایجاد نموده است. در صورتی که استیبل‌کوین‌ها که از انواع آلت کوین ها هستند، ثبات ارزش خود را مدیون مدیریت متمرکز و پشتوانه‌هایی همچون دلار هستند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله استیبل کوین چیست؟ را نیز مطالعه فرمایید.

آلت کوین های استخراجی

انواع آلت کوین ها را از زاویه‌ای دیگر نیز می‌توان بررسی نمود: نوع کسب کردن آن! همانطور که احتمالا می‌دانید، ساز و کار اعتبارسنجی و ذخیره‌سازی اطلاعات در فناوری بلاکچین از طریق الگوریتمی به نام الگوریتم اجماع انجام می‌شود. این الگوریتم در ابتدا فقط صرفا یک نوع بود و آن هم الگوریتم اجماع اثبات کار نام داشت.

نحوه عملکرد آلت کوین ها که شبیه به بیت کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده می‌کنند به این شکل است که دستگاه‌های ماینر با انجام محاسباتی پیچیده اقدام به تولید بلاک‌های جدید نموده و در ازای آن پاداش دریافت می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله استخراج ارز دیجیتال چیست؟ را نیز مطالعه فرمایید. آلت کوین های مبتنی بر اثبات سهام نقطه مقابل آلت کوین های استخراجی قرار دارند که در ادامه توضیح مختصری در خصوص آن‌ها خواهیم داد.

آلت کوین های مبتنی بر اثبات سهام

شاید کسی فکرش را هم نمیکرد که یک Altcoin به نام اتریوم بتواند تا این حد، سهم بازار را از آن خود کند. اتریوم که سهم بازارش تقریبا نصف سهم بازار بیت‌کوین است به عنوان مهمترین Altcoin دنیا شناخته می‌شود. البته طرفداران اتریوم بر این باورند که این آلت کوین، آنقدر با بیت کوین تفاوت دارد که می‌توان آن را Altcoin خطاب نکرد. اما هنوز هم بیت‌کوین‌بازها حتی اتریوم را آلت کوین دانسته و از عقیده‌ی خود کوتاه نمی‌آیند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله الگوریتم اجماع اثبات سهام چیست؟ را نیز مطالعه فرمایید.

مقایسه بیت کوین و آلت کوین

ویژگی های آلت کوین

در مقایسه بیت کوین و آلت کوین توجه به این نکته که آلت کوین ها در نقش فرزندان بیت کوین هستند بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که بارزترین ویژگی بیت کوین و تمامی آلت کوین ها استفاده از تکنولوژی زنجیره بلوکی جهت ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها می‌باشد می‌توان به صورت کلی در مقایسه بین بیت کوین و آلت کوین چنین گفت که در اصل و ریشه شبیه به هم بوده و همگی هدفی مشترک را دنبال می‌کنند هدف غیرمتمرکزسازی و برقراری دموکراسی حقیقی در جهان می‌باشد. البته در بین Altcoinها، مواردی نیز هستند که این مأموریت را اجرا نکرده و همچنان به صورت متمرکز مدیریت می‌شوند. استیبل کوین ها جزو این موارد بوده و ماهیت کاملا متفاوتی نسبت به بیت کوین دارند.

در موضوع مقایسه بیت کوین و آلت کوین، می‌توان به یک مورد بسیار مهم اشاره کرد و آن هم مقایسه از نظر میزان سوددهی و سرمایه‌گذاری است. با توجه به اینکه بیت کوین اولین رمزارز دنیا بوده و از قدمت بیشتری نسبت به انواع آلت کوین ها برخوردار است لذا نواسانات قیمتی آن نیز تا حد زیادی کمتر از آلت کوین ها است. البته این بدان معنا نیست که نرخ قیمت بیت کوین به ثبات رسیده و احتمالا در رویدادهای هاوینگ بیت کوین و برخی وقایع دیگر این نواسان با شیب بسیاری همراه شود. اما در مجموع با توجه به قدمت و تعداد مخاطبین بیت کوین می‌توان چنین گفت که این رمزارز قدرتمند می‌تواند به عنوان یک انتخاب مناسب جهت سرمایه‌گذرای‌های بلندمدت‌تر محسوب شود. در مقابل آلت کوین ها به دلیل اینکه قدمت و مخاطبانی کمتر از بیت کوین دارند، عموما دارای نوسانات قیمتی بسیار بیشتری نسبت به بیت کوین هستند و همین عامل سبب می‌شود که Altcoinها گزینه‌های بهتری جهت سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت با سود بالا (معمولا بیش از صدها درصد سود) باشند.

PCrypto: شما می توانید قیمت بیت کوین را به صورت لحظه ای و دقیق در پارسیان کریپتو مشاهده کنید.

بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری

حال که با آلت کوین و تفاوت آن با بیت کوین آشنا شدید وقت آن رسیده که بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری را بشناسید. در این خصوص پیشنهاد می‌کنیم همواره اخبار حوزه کریپتوکارنسی و بلاکچین را دنبال کرده تا بتوانید همواره بهترین‌ها را تشخیص و سود بسیاری را به دست آورید. در این بخش تعدادی از آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

اتریوم و رمزارز اتر (ETH)

اتریوم و رمزارز اتر (ETH)

همانطور که می‌دانید اتریوم پس از بیت کوین دومین شبکه بلاکچین محبوب دنیا و اتر (ETH) دومین رمزارز بزرگ بازار کریپتوکارنسی می‌باشد. لذا می‌توان این ارز دیجیتال محبوب دنیا را به عنوان یکی از بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری معرفی کرد. البته با توجه به اینکه این Altcoin نیز تا حد زیادی به بلوغ معرفی کرد.

دوج کوین (DOGE)

میم‌کوین‌ها از انواع Altcoinها هستند که ماهیت بسیار ساده‌ای داشته و معمولا توسط شخص یا اشخاص مشهور به شهرت می‌رسند. یکی از بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری که از جنس میم نیز می‌باشد، دوج کوین نام دارد که با نماد اختصاری DOGE نمایش داده می‌شود. این میم مشهور افراد زیادی را به ثروت فراوان رساند.

شیبا اینو (SHIB)

دومین میم پرطرفدار در بین Altcoinها شیبا اینو با نماد اختصاری SHIB است. این میم‌کوین که نام و تصویری برگرفته از یک نژاد سگ دارد توانست در مدت زمان کوتاهی افراد بسیاری به کسب سودهای فراوان برساند.

بایننس کوین (BNB)

معرفی انواع آلت کوین

این آلت کوین رمز ارز اختصاصی صرافی مشهور و معروف بایننس است، این آلت کوین در سال 2017 معرفی شد و هدف از آن گسترش و توسعه صرافی بزرگ بایننس بود. این آلت کوین رتبه 4 بازار رمزارزها را دارا است، و سهم بازاری آن نیز 08/3 درصد از کل بازار است.

ریپل (XRP)

این آلت کوین در سال 2012 معرفی شده است، و از جمله رمز ارزهایی است که از سیستم بلاک چین استفاده نمی­‌کند. رمز ارز ریپل جهت انجام معاملات سریع طراحی شده است، و از ویژگی‌های آن کاهش زمان انجام معامله در چند ثانیه است، رتبه بازاری آلت کوین ریپل 7 است، و سهم بازاری آن 10/20 درصد از کل بازار است. پیشنهاد می‌کنیم مقاله ریپل چیست؟ را نیز بخوانید.

لایت کوین (LTC)

لایت کوین در سال 2011 به دنیای ارزهای دیجیتال معرفی شد، لایت کوین انشعابی از بیت کوین است، که با هدف افزایش سرعت تراکنش‌ها ایجاد و ارائه شده است، و توانسته است سرعت تراکنش‌ها را افزایش دهد. هم‌اکنون رتبه بازاری این رمزارز 12 است، و سهم بازاری آن 63/0 از کل بازار رمز ارزها است، و در حدود 84 میلیون لایت کوین در کل موجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم مقاله ارز دیجیتال لایت کوین چیست؟ را نیز مطالعه کنید.

ترون (TRX)

انواع آلت کوین چیست

آلت کوین ترون چیست ؟ ترون یا همان TRX با هدف اشتراک‌گذاری محتوای دیجیتال ساده و ارزان ایجاد شده است، و چنین برآورد شده است که آینده وب به این رمز ارز تعلق دارد، این ارز دیجیتال یک سیستم سرگرمی رایگان نیز فراهم می‌­کند، و دارای رمز ارز اختصاصی مخصوص به خود است که ترونیکس نام دارد. ترون رتبه 25 بازار را در دست دارد، و 32/0 درصد از کل بازار متعلق به این آلت کوین است.

تتر (USDT)

یک Altcoin مبتنی بر بلاک چین و از نوع استیبل کوین ها است. سکه‌های تتر موجود با معادل ارز دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود که در یک حساب بانکی مشخص نگهداری می‌شوند. توکن‌های بومی شبکه Tether، با نماد USDT شناخته می‌شوند و ارزشی معادل 1 دلار آمریکا را دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تتر مقاله تتر چیست را مطالعه کنید.

سولانا (SOL)

در سال ۲۰۱۷، “Solana” به عنوان یک پلتفرم بلاک چین به جهت میزبانی و ایجاد بستر مناسب برای برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) و مقیاس‌پذیری تأسیس شد. Solana یک پروژه منبع باز است با ویژگی‌های سرعت انجام تراکنش بالا، مقیاس پذیری بالا، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) و کارمزد تراکنش پایین است.

کاردانو (ADA)

انواع مختلف آلت کوین

ارز دیجیتال کاردانو با نماد اختصاری ADA یکی از پروژه‌های مستعد دنیای ارزهای دیجیتال است. از نظر فعالان حوزه ارز دیجیتال، یک رقیب قدرتمند برای اتریوم، ایاس و سایر پلتفرم‌های قرارداد هوشمند است. این ارز پس از ظهوری درخشان، نگاه‌ها را به سمت خود خیره کرد و توانست افراد زیادی را مشتاق به سرمایه‌گذاری کند.

چین لینک (LINK)

چین لینک با بهره گرفتن از فناوری اوراکل و برای اطمینان از امنیت قراردادها، اطلاعات خارج از شبکه بلاک چین را جمع‌آوری می‌کند و در اختیار قراردادهای هوشمندِ شبکه بلاکچین قرار می‌دهد.
یکی از دلایل منحصربه‌فرد بودن چین لینک این است که قراردادهای هوشمندِ اجرا شده در بستر فناوری بلاک چین را با دنیای خارج از شبکه متصل می‌کند. به عبارتی این شبکه علاوه بر قابلیت قراردادهای هوشمند که اولین بار توسط اتریوم معرفی شد، امکان مدیریت دیتاهای خارج از شبکه بلاک چین را نیز فراهم می‌کند.

بیت کوین کش (BCH)

در دنیای ارزهای دیجیتال، یک فورک هنگامی ایجاد می‌شود که بین توسعه‌دهندگان و ماینرها اختلاف نظر به وجود بیاید. بر اساس ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال، تغییرات عمده در کد یک توکن یا سکه باید مورد تایید عمومی قرار بگیرد و این فرآیند برای کریپتوهای مختلف، متفاوت است.
فورک ارزهای دیجیتال، هنگامی رخ می‌دهد که اعضای شبکه نمی‌توانند به توافق برسند و در این حالت یک آلت کوین جدید ایجاد می‌شود و در کد شبکه تغییراتی رخ می‌دهد. بیت کوین کش در سال ۲۰۱۷ در نتیجه یکی از همین اختلاف نظرها ایجاد شد. همان‌طور که می‌دانید سرعت تراکنش‌ها در بیتکوین پایین است و اضافه کردن بلاک جدید به شبکه ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد. بیت کوین کش برای افزایش سرعت معاملات، حجم هر بلاک را از ۱ مگابایت به ۸ مگابایت افزایش داد؛ به این ترتیب با افزایش حجم بلاک‌ها، زمان معامله و اضافه شدن هر بلاک نیز کوتاه‌تر می‌شود.

تزوس (XTZ)

تزوس نیز مانند اتریوم پلتفرمی برای انجام قراردادهای هوشمند است با این تفاوت که بر اساس الگوریتم اجماع اثبات کار، عمل می‌کند. این آلت کوین بدون این‌که فورک جدیدی ایجاد کند توانسته است به‌روز رسانی‌های لازم را بر روی خود اجرا کند؛ از این رو تزوس را یک ارز دیجیتال خود اصلاح‌گر می‌نامند.

نئو (NEO)

نئو یک بلاک چین غیرمتمرکز و منبع باز است که در سال ۲۰۱۴ توسط هانگ فی (HongFei) و ژانگ (Zhang) ایجاد شده است. هدف از توسعه شبکه نئو تحقق «اقتصاد هوشمند» با استفاده از فناوری بلاک چین و ارائه قراردادهای هوشمند ارزهای دیجیتال بوده است. NEO از لحاظ نظری سیستم اقتصاد هوشمند خود را ترکیبی از دارایی های دیجیتال، هویت دیجیتال و قرارداد هوشمند توصیف می کند. افراد می‌توانند به راحتی، به صورت غیر متمرکز، با قابلیت اعتماد بالا، قابلیت ردیابی و بدون نیاز به واسطه، دارایی‌های خود را به صورت دیجیتال بر شبکه بلاک چینی نئو ذخیره کنند.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم به زبان ساده به معرفی آلت کوین ها، انواع و نحوه‌ی عملکرد آن‌ها بپردازیم. همچنین با توجه به اینکه بیت کوین خالق و والد تمامی آن‌هاست، از نظر تکنولوژی و میزان میزان سوددهی نیز آن‌ها را با یکدیگر مقایسه نمودیم. در نهایت باید این موضوع را بدانید که آلت کوین ها نسبت به بیت کوین از ثبات کمتری برخوردار بوده اما در عوض اگر هوشمندانه انتخاب شده و کمی هم خوش شانس باشید، سوددهی بسیار بیشتری نسیبتان خواهد شد.

سوالات متداول

۱. آلت کوین چیست؟

به تمامی رمزارزها غیر از بیت کوین، آلت کوین گفته می‌شود.

۲. بیت کوین بهتر است یا آلت کوین ها؟

اگر قصد سرمایه‌گذاری با سود بالا و ریسک بالا دارید آلت کوین ها، در غیر اینصورت بیت کوین!

۳. آیا اتریوم هم یک آلت کوین است؟

با وجود مخالفت طرفدارانش، بله!