پارسیان کریپتو
خانه
ارز دیجیتال تتر چیست؟ بررسی رمزارز USDT و ارتباط آن با دلار عکس

ارز دیجیتال تتر چیست؟ بررسی رمزارز USDT و ارتباط آن با دلار

February 10, 2023
225
0

از مفاهیمی که در دنیای ارز دیجیتال همواره دارای منقدین و موافقینی بوده، ارزهایی از نوع استیبل کوین می‌باشند. یکی از این ارزها که تتر (Tether) نام دارد موضوع اصلی این مقاله از سری مقالات مجله‌ی تخصصی پارسیان کریپتو می‌باشد. با ما همراه باشید تا جواب سوالات زیر را به زبان ساده دریافت کرده و با این ارز باثبات آشنا شوید.
ارز دیجیتال تتر چیست و تاریخچه‌ی آن به چه صورت است؟
ارز دیجیتال تتر چه پشتوانه‌ای دارد؟
منتقدین در رابطه با تتر چه می‌گویند؟
تتر را در کدام کیف پول ارز دیجیتال می‌توان نگهداری کرد؟
امنیت ارز دیجیتال را چطور تأمین کنیم؟

تتر چیست؟

تتر چیست؟

در پاسخ به سوال تتر چیست؟ می‌توانیم به صورت خلاصه بگوییم تتر یک نمونه ارز دیجیتال از نوع استیبل کوین می‌باشد. استیبل کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که به واسطه پشتوانه‌ی غیردیجیتالی خود (مانند دلار و طلا)، در پامپ و دامپ ها (نواسانات) تغییر و نوسانی را تجربه نمی‌کنند. این ویژگی تتر و دیگر استیبل کوین‌ها که مغایر با تعاریف اولیه‌ی ارز دیجیتال و بلاک چین بوده، همواره انتقادات فراوانی را به همراه داشته.

در حال حاضر استیبل کوین های دیگری نیز در جوامع علاقه‌مند به ارز دیجیتال در حال تبادل هستند که مشهورترین آن‌ها همین USDT یا تتر است. USDT در حال حاضر در جدول برترین کوین‌ها از نظر حجم بازار پس از بیت کوین و اتریوم در رتبه‌ی 3 قرار دارد و همین نشانه‌ی محافظه‌کار بودن جوامع در نگهداری از دارایی‌ها دیجیتال است.

برخی از تحلیلگران این حوزه، برعکس منتقدین، وجود چنین رمزارزی را یک نیاز برای اکوسیستم بلاکچین عنوان نموده و معتقد هستند این کوین‌ها برای حفظ امنیت بیشتر سرمایه‌ی افراد پدید آمده و بسیار کاربردی هستند. به عنوان مثال شما می‌توانید هر زمان که برای مدتی قصد معامله و خرید و فروش در دنیای ارز دیجتال را نداشتید می‌توانید بدون اینکه دارایی خود را به پول فیات (ریال، دلار، یورو و…) تبدیل کنید به راحتی کل دارایی خود را به تتر تغییر داده و با کمترین استرس از آن در کیف پول تتر خود نگهداری کنید.

تاریخچه تتر چیست و بنیانگذار تتر کیست؟

ارز تتر در تاریخ 2014 و با نام RealCoin توسط شرکت آیفینکس (iFinex) که بنیان‌گذار صرافی بیت‌فینکس (Bitfinex) نیز می‌باشد، عرضه شد. همانطور که از نام آن مشخص است، بنیان‌گذارانش عقیده داشتند که کوین‌های دیگر، واقعی نبوده و نمی‌توان به عنوان یک سکه‌ی واقعی روی آن‌ها حساب کرد چرا که ارزش آن‌ها دائما در حال تغییر است. در سال 2019 نام RealCoin به USDT تغییر کرده و در پس آن با استراتژی‌های مارکتینگ به طور جدی‌تر به بازار معرفی شد. در سایت Tether اخبار و اطلاعیه‌های این رمزارز قابل مشاهده است.

کاربردهای تتر USDT

کاربردهای تتر USDT

این استیبل کوین، 2 کاربرد بسیار مهم دارد، کاربرد اول تتر به منظور محافظت از دارایی‌ها در مقابل نواسانات ارز بوده و دومین کاربرد آن استفاده به عنوان دلار جهت انجام تراکنش‌های مالی است. از آنجایی که نقل و انتقال دلار به شیوه‌های سنتی، به خصوص برای ما ایرانیان دارای چالش‌های فراوانی است و از طرفی ارزش 1 واحد USDT همواره مساوی با 1 دلار است، به راحتی و با داشتن یک کیف پول شخصی مانند متامسک، تراست ولت و… می‌توان به معلامات دلاری از طریق ارز دیجیتال تتر مشغول شد.

مزیت تتر، جایگزین مناسب دلار برای ایرانیان

مزیت تتر، جایگزین مناسب دلار برای ایرانیان

همانطور که در بخش‌های قبلی به آن اشاره کردیم مهم‌ترین ویژگی ارز دیجیتال USDT، داشتن پشتوانه‌ی دلاری است. این ویژگی هم به عنوان یک مزیت و هم به عنوان یک عیب محسوب می‌شود. مزیت این ثبات ارزش در این است که اگر صرفا قصد حفظ دارایی خود در بستری غیر از بانک را داشته باشید و به حوزه‌ی ارز دیجیتال علاقه‌مند هستید می‌توانید بدون ترس از کاهش ارزش دارایی خود این اقدام را انجام دهید.

از آنجایی که تورم و مباحث اقتصادی در کشور ما تحت تأثیر شدید دلار بوده و از طرفی امکان باز کردن حساب‌های ارزی به راحتی برای ما ایرانیان میسّر نمی‌باشد، خرید تتر در ایران یکی از بهترین راه‌ها جهت تبدیل سرمایه به دلار مصون ماندن از تورمات و کاهش ارزش ریال خواهد بود.

در این صورت سودی که عاید سرمایه‌گذاران USDT خواهد بود صرفا در رشد ارزش دلار در مقابل ریال خواهد بود. با توجه به ثبات ارزش این رمزارز، ضرر و سود دیگری نصب سرمایه‌گذاران نخواهد شد.

دلایل اختلاف قیمت تتر با دلار در ایران

اختلاف قیمت تتر با دلار در ایران

از آنجایی که دلار کاغذی و ارز دیجیتال تتر هر کدام در بسترهای متفاوتی در ایران معامله می‌شوند گاهی به دلیل افزایش ناگهانی عرضه یا تقاضا برای تتر، برای مدتی کوتاه این تعادل بر هم خورده و نرخ تتر کمی کمتر یا بیشتر از 1 دلار می‌شود. اما همانطور که گفتیم این اختلاف قیمت فقط برای مدت کوتاهی بوده و پس از گذشت زمان با توجه به این که پشتوانه‌ی ارز تتر، دلار آمریکا می‌باشد باز هم نرخ تتر مساوی با 1 دلار آمریکا می‌شود.

گاهی نیز این تفاوت قیمت برگرفته از سیاست صرافی‌های مختلف است. در این حالت صرافی‌ها به دلیل جبران زیان و تأمین استخر نقدینگی خود USDT را با قیمتی بیشتر از ارزش واقعی 1 دلار به فروش می‌رسانند اما باز هم پس از مدتی کوتاه به دلیل کاهش تقاضا مجبور به کاهش نرخ آن می‌شوند. این تغییرات همواره بسیار اندک بوده و هیچگاه اختلاف قیمت تتر و دلار زیاد نمی‌شود.

انتقال تتر به کیف پول

انتقال تتر به کیف پول

احتمالا شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که قصد انتقال تتر به کیف پول خود را دارید اما جهت انجام آن نیازمند راهنمایی هستید.

در این بخش به عنوان نمونه کیف پول تراست ولت را جهت انتقال ارز دیجیتال تتر انتخاب کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

در ابتدا بایستی آدرس کیف تتر کیف پول خود را به دست بیاورید. بدین منظور در صفحه اول برنامه کیف پول خود، از بخش Tokens ارز تتر یا همان usdt را انتخاب کنید. پس از آن با انتخاب گزینه دریافت (Receive) می‌توانید آدرس کیف پول تتر خود را به دست آورده و آن را کپی کنید.

حتما به خاطر داشته باشید که پیش از این اقدام نسبت به شبکه‌ای که فرستنده قصد انتقال تتر بر روی آن را دارد اطلاع یافته و شبکه ولت خود را روی آن قرار دهید. در غیراینصورت ارز شما مفقود شده و به هیچ وجه قابل بازیابی نخواهد بود.

معایب رمزارز تتر

معایب رمزارز تتر

ویژگی اصلی ارز دیجیتال تتر یعنی همان ثبات ارزش و برابری ارزش با دلار، در کنار اینکه به عنوان مزیت این کوین محسوب می‌شود، می‌توان معایبی را نیز دربر داشته باشد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مهم‌ترین نقدی که به استیبل کوین‌ها از جمله USDT وارد بوده، تغییر در ماهیت بلاکچین است. همانطور که می‌دانید، بلاکچین بستری غیرمتمرکز جهت ذخیره و پردازش داده‌های مختلف از جمله داده‌های مالی است. لذا یکی از ویژگی‌های اصلی این بستر که غیرمتمرکز بودن آن است، باعث می‌شود تا ارزش فقط و فقط بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود و هیچ عامل سومی در آن دخیل نباشد.

تتر به دلیل دارا بودن پشتوانه‌ی دلاری خاصیت غیرمتمرکز بودن خود را تا حد بسیار زیادی از دست داده و دیگر فقط عرضه و تقاضا تعیین کننده‌ی ارزش آن نیستند. عامل سوم یعنی پشتوانه‌ی دلار از 2 عامل عرضه و تقاضا قدرت بیشتری داشته و به همین دلیل هم همواره ارزش هر واحد USDT برابر با 1 دلار است.

کنترل جهان توسط ایالات متحده آمریکا

کنترل جهان توسط ایالات متحده آمریکا

از عیب قبلی (از بین بردن ماهیت غیرمتمرکز بلاکچین و ثابت بودن ارزش) با این توجیه می‌توان چشم‌پوشی کرد: «تتر می‌تواند مکمل ارزهای غیرمتمرکز دیگر بوده و در کنار آن‌ها موجب تکمیل اکوسیستم ارزهای دیجیتال شود».

اما از آنجایی که این کوین، پشتوانه‌ای دلاری دارد و به ازای هر واحد تتر تولید شده، یک واحد دلار در خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا نگهداری می‌شود، تصور اینکه قدرت این کشور به واسطه‌ی ارز دیجیتال Tether چندین برابر شود دور از ذهن نیست. همین حالا هم دلار نقش مهمی در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و… در اکثریت کشورهای دنیا ایفا کرده و به عنوان مهم‌ترین ارز بین‌المللی محسوب می‌شود.

حال تصور کنید، آینده‌ی ارزهای دیجیتال که از بروکراسی‌های بانک‌داری فعلی بی‌نیاز هستند و به آسانی با داشتن یک کیف پول ارز دیجیتال امکان مبادله‌ی آن برای همگان فراهم است، به دست ایالات متحده آمریکا اداره شود! موضوعی که با قدرت گرفتن USDT کاملا قابل دستیابی بوده و آمریکا به واسطه ارز دیجیتال تتر می‌تواند به این هدف مهم دست یابد.

پس می‌توان مهم‌ترین عیب ارز دیجیتال تتر را اینطور بیان کنیم:

«با افزایش تعداد هولدرها (افرادی که تتر در کیف پول خود دارند) و افزایش حجم معاملات، به مرور کشور آمریکا به طور متمرکز تبدیل به قدرت بی‌رقیب دنیا خواهد شد. در صورتی که ذات بلاکچین و ارزهای دیجیتال، تمرکززدایی است.»

آینده تتر چیست؟

What is the future of Tether?

حتما شما هم قصد دارید در رابطه با آینده تتر اطلاعاتی کسب کنید. همیشه این نکته را در مطالب و ارزهای مختلف عنوان نمودیم که پیش بینی آینده تتر و دیگر رمزارزها به هیچ وجه قابل اعتماد و قطعی نیست. در این پیش‌بینی‌ها احتمال خطا بسیار زیاد است چرا که این تکنولوژی نوظهور بوده و هنوز افراد زیادی هستند که آن را غیرقابل اعتماد تلقی می‌کنند. از طرفی هم دولت‌ها و حاکمین به دلیل غیرمتمرکز بودن رمزارزها مخالفت خود را به جد اعلام نموده‌اند.

از آنجایی که رمزارز تتر یک استیبل کوین می‌باشد، و نرخ آن همواره تقریبا برابر با دلار است، قیمت آن نسبت به دلار هیچ تغییری نخواهد کرد. به همین منظور آینده‌ی این استیبل کوین را می‌توان صرفا در پذیرش یا عدم پذیرش آن بررسی نمود.

جمع بندی

در این مقاله، همچون دیگر مقالات مجله‌ی تخصصی پارسیان کریپتو، سعی کردیم به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم، ارز دیجیتال تتر را معرفی نموده و به مزایا و معایب استفاده از آن بپردازیم. مهم‌ترین ویژگی USDT، متمرکز بودن و عدم تأثیرپذیری آن از نسبت عرضه و تقاضاست که همزمان به عنوان مزیت و عیب آن محسوب می‌شود.

بایستی منتظر بمانیم و ببینیم آیا مقامات ایالات متحده آمریکا موفق خواهند شد که این کوین را در فضای دیجیتال جایگزین دلار نموده و به حفظ و افزایش ارزش این ارز جهانی در سطح بین‌المللی بپردازند! در این صورت بایستی شاهد تغییرات عمده‌ای در مفهوم بلاکچین و DeFi (مدیریت مالی غیرمتمرکز) باشیم.

سوالات متداول

تتر چیست؟

تتر با نماد USDT یک رمزارز از نوع استیبل کوین بوده و پشتوانه‌ی آن ارز رایج دلار می‌باشد. این رمزارز همواه تقریبا ارزشی برابر با دلار دارد.

کاربرد تتر چیست؟

از تتر به منظور محافظت از دارایی‌ها در مقابل نواسانات ارز و همچنین به عنوان دلار جهت انجام تراکنش‌های مالی استفاده می‌شود.

درباره نویسنده

میلاد مساوات

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

هانی پات چیست؟ راه های جلوگیری از کلاهبرداری Honeypot

هانی پات (Honeypot) یک شیوه هوشمندانه در به دام انداختن هکرهای کلاه سیاه یا سوء استفاده مالی از اطلاعات کاربران پلتفرم‌های آنلاین و بخصوص کریپتو است. به عبارتی، هانی پات را می‌توان یک عامل دوگانه یاد کرد که هم می‌تواند به نفع...

January 6, 2024
1
0
[object Object] عکس

سختی شبکه چیست؟ سختی استخراج بیت کوین چیست و چرا مهم است؟

سختی شبکه یا سختی استخراج پارامتر یا متغیری است که بلاک‌چین‌هایی چون بیت‌کوین برای حفظ تعادل موجود در فاصله بین خلق بلوک‌های متوالی استفاده می‌کنند. به عبارتی، شبکه به صورت مرتب میزان سختی پازل ریاضیاتی خود را...

December 6, 2023
0
0
[object Object] عکس

کاردانو چیست؟ بررسی کامل پروژه Cardano + ارز دیجیتال ADA

کاردانو (Cardano) بلاکچینی است که از مکانیسم اجماع اثبات سهام برای تعامل در شبکه خود استفاده می‌کند و یکی از اصلی‌ترین رقیبان برای پیشگامانی چون بیت‌کوین و اتریوم است. در سال‌های اخیر، تعداد بیشتری از بلاکچین‌ها از مکانیسم PoS بهره می‌گیرند، زیرا...

October 10, 2023
1447
0