ارز دیجیتال تتر چیست؟ بررسی رمزارز USDT و ارتباط آن با دلار
فهرست مطالب
- تتر چیست؟
- تاریخچه تتر چیست و بنیانگذار تتر کیست؟
- کاربردهای تتر چیست؟
- مزیت تتر، جایگزین مناسب دلار برای ایرانیان
- مقایسه تتر با سایر استیبل کوینها
- پشتوانه و شفافیت:
- کاربردها و پذیرش:
- امنیت و نظارت:
- دلایل اختلاف قیمت تتر با دلار در ایران
- راهنمای خرید تتر
- انتخاب یک صرافی ایرانی
- ثبت نام و احراز هویت
- پرداخت ریالی
- مشخص کردن مبلغ خرید
- انتخاب نوع و شبکه تتر
- ثبت سفارش خرید تتر
- انتقال تتر به کیف پول
- دامیننس تتر چیست
- استیکینگ تتر به چه معناست
- معایب رمزارز تتر چیست؟
- کنترل جهان توسط ایالات متحده آمریکا
- مزایای USDT
- یک جایگزین جذاب برای دلار و باقی ارزهای فیات
- خرید و فروش راحت
- مقابله با تورم
- استفاده در معاملات بینالمللی
- روش های انجام کلاهبرداری از طریق تتر
- ایردراپهای جعلی
- کیف پولهای جعلی
- فیشینگ
- فریب در شبکههای اجتماعی
- استیکینگ تتر
- آینده تتر چیست؟
- سوالات متداول
- تتر چیست؟
- کاربرد تتر چیست؟
از مفاهیمی که در دنیای ارز دیجیتال همواره دارای منقدین و موافقینی بوده، ارزهایی از نوع استیبل کوین میباشند. یکی از این ارزها که تتر (Tether) نام دارد موضوع اصلی این مقاله از سری مقالات مجلهی تخصصی پارسیان کریپتو میباشد. با ما همراه باشید تا جواب سوالات زیر مثل تتر چیست را به زبان ساده دریافت کرده و با این ارز باثبات آشنا شوید.
- ارز دیجیتال تتر چیست و تاریخچهی آن به چه صورت است؟
- ارز دیجیتال تتر چه پشتوانهای دارد؟
- منتقدین در رابطه با تتر چه میگویند؟
- تتر را در کدام کیف پول ارز دیجیتال میتوان نگهداری کرد؟
- امنیت ارز دیجیتال را چطور تأمین کنیم؟
تتر چیست؟
در پاسخ به سوال تتر چیست؟ میتوانیم به صورت خلاصه بگوییم تتر یک نمونه ارز دیجیتال از نوع استیبل کوین میباشد. استیبل کوینها ارزهای دیجیتالی هستند که به واسطه پشتوانهی غیردیجیتالی خود (مانند دلار و طلا)، در پامپ و دامپ ها (نواسانات) تغییر و نوسانی را تجربه نمیکنند. این ویژگی تتر و دیگر استیبل کوینها که مغایر با تعاریف اولیهی ارز دیجیتال و بلاک چین بوده، همواره انتقادات فراوانی را به همراه داشته.
بیشتر بخوانید: استیبل کوین چیست
در حال حاضر استیبل کوین های دیگری نیز در جوامع علاقهمند به ارز دیجیتال در حال تبادل هستند که مشهورترین آنها همین USDT یا تتر است. USDT در حال حاضر در جدول برترین کوینها از نظر حجم بازار پس از بیت کوین و اتریوم در رتبهی 3 قرار دارد و همین نشانهی محافظهکار بودن جوامع در نگهداری از داراییها دیجیتال است.
برخی از تحلیلگران این حوزه، برعکس منتقدین، وجود چنین رمزارزی را یک نیاز برای اکوسیستم بلاکچین عنوان نموده و معتقد هستند این کوینها برای حفظ امنیت بیشتر سرمایهی افراد پدید آمده و بسیار کاربردی هستند. به عنوان مثال شما میتوانید هر زمان که برای مدتی قصد معامله و خرید و فروش در دنیای ارز دیجتال را نداشتید میتوانید بدون اینکه دارایی خود را به پول فیات (ریال، دلار، یورو و…) تبدیل کنید به راحتی کل دارایی خود را به تتر تغییر داده و با کمترین استرس از آن در کیف پول تتر خود نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: قیمت تتر
تاریخچه تتر چیست و بنیانگذار تتر کیست؟
ارز تتر در تاریخ 2014 و با نام RealCoin توسط شرکت آیفینکس (iFinex) که بنیانگذار صرافی بیتفینکس (Bitfinex) نیز میباشد، عرضه شد. همانطور که از نام آن مشخص است، بنیانگذارانش عقیده داشتند که کوینهای دیگر، واقعی نبوده و نمیتوان به عنوان یک سکهی واقعی روی آنها حساب کرد چرا که ارزش آنها دائما در حال تغییر است. در سال 2019 نام RealCoin به USDT تغییر کرده و در پس آن با استراتژیهای مارکتینگ به طور جدیتر به بازار معرفی شد. در سایت Tether اخبار و اطلاعیههای این رمزارز قابل مشاهده است.
کاربردهای تتر چیست؟
این استیبل کوین، 2 کاربرد بسیار مهم دارد، کاربرد اول تتر به منظور محافظت از داراییها در مقابل نواسانات ارز بوده و دومین کاربرد آن استفاده به عنوان دلار جهت انجام تراکنشهای مالی است. از آنجایی که نقل و انتقال دلار به شیوههای سنتی، به خصوص برای ما ایرانیان دارای چالشهای فراوانی است و از طرفی ارزش 1 واحد USDT همواره مساوی با 1 دلار است، به راحتی و با داشتن یک کیف پول شخصی مانند متامسک، تراست ولت و… میتوان به معلامات دلاری از طریق ارز دیجیتال تتر مشغول شد.
مزیت تتر، جایگزین مناسب دلار برای ایرانیان
همانطور که در بخشهای قبلی به آن اشاره کردیم مهمترین ویژگی ارز دیجیتال USDT، داشتن پشتوانهی دلاری است. این ویژگی هم به عنوان یک مزیت و هم به عنوان یک عیب محسوب میشود. مزیت این ثبات ارزش در این است که اگر صرفا قصد حفظ دارایی خود در بستری غیر از بانک را داشته باشید و به حوزهی ارز دیجیتال علاقهمند هستید میتوانید بدون ترس از کاهش ارزش دارایی خود این اقدام را انجام دهید.
از آنجایی که تورم و مباحث اقتصادی در کشور ما تحت تأثیر شدید دلار بوده و از طرفی امکان باز کردن حسابهای ارزی به راحتی برای ما ایرانیان میسّر نمیباشد، خرید تتر در ایران یکی از بهترین راهها جهت تبدیل سرمایه به دلار مصون ماندن از تورمات و کاهش ارزش ریال خواهد بود.
در این صورت سودی که عاید سرمایهگذاران USDT خواهد بود صرفا در رشد ارزش دلار در مقابل ریال خواهد بود. با توجه به ثبات ارزش این رمزارز، ضرر و سود دیگری نصب سرمایهگذاران نخواهد شد.
مقایسه تتر با سایر استیبل کوینها
استیبل کوینها ارزهای دیجیتالی هستند که به منظور کاهش نوسانات قیمت به ارزهای فیات یا داراییهای پایدار وابستهاند. در اینجا به مقایسه تتر (USDT) با USDC، DAI و BUSD میپردازیم.
پشتوانه و شفافیت:
USDT (تتر): به دلار آمریکا وابسته است، اما شفافیت ذخایر پشتوانه آن همواره مورد تردید بوده است.
USDC (یو اس دی کوین): توسط کنسرسیوم سنتر صادر میشود، شفافیت بالایی دارد و به طور منظم حسابرسی میشود.
DAI: یک استیبل کوین غیرمتمرکز است که توسط میکر دائو ایجاد شده و با ارزهای دیجیتال پشتیبانی میشود. شفافیت آن بسیار بالاست.
BUSD: توسط بایننس و پکسوس صادر میشود، به طور منظم حسابرسی میشود و شفافیت دارد.
بیشتر بخوانید: دای چیست
کاربردها و پذیرش:
USDT: در بسیاری از صرافیها پذیرفته شده و به عنوان ابزار تبادل اصلی استفاده میشود.
USDC: به دلیل شفافیت و اعتماد بالا، در بسیاری از صرافیها و پلتفرمهای مالی محبوب است.
DAI: بیشتر در پلتفرمهای دیفای و برنامههای غیرمتمرکز استفاده میشود.
BUSD: به دلیل ارتباط با بایننس، پذیرش گستردهای دارد.
بیشتر بخوانید: BUSD چیست
امنیت و نظارت:
USDT: به دلیل مسائل گذشته در مورد شفافیت، همچنان تحت نظارت است.
USDC: به دلیل گزارشدهی دورهای و نظارت نهادهای مالی، بسیار قابل اعتماد است.
DAI: از قراردادهای هوشمند استفاده میکند و تحت نظارت جامعه میکر دائو است.
BUSD: توسط بایننس و نهادهای مالی معتبر پشتیبانی میشود.
دلایل اختلاف قیمت تتر با دلار در ایران
از آنجایی که دلار کاغذی و ارز دیجیتال تتر هر کدام در بسترهای متفاوتی در ایران معامله میشوند گاهی به دلیل افزایش ناگهانی عرضه یا تقاضا برای تتر، برای مدتی کوتاه این تعادل بر هم خورده و نرخ تتر کمی کمتر یا بیشتر از 1 دلار میشود. اما همانطور که گفتیم این اختلاف قیمت فقط برای مدت کوتاهی بوده و پس از گذشت زمان با توجه به این که پشتوانهی ارز تتر، دلار آمریکا میباشد باز هم نرخ تتر مساوی با 1 دلار آمریکا میشود.
گاهی نیز این تفاوت قیمت برگرفته از سیاست صرافیهای مختلف است. در این حالت صرافیها به دلیل جبران زیان و تأمین استخر نقدینگی خود USDT را با قیمتی بیشتر از ارزش واقعی 1 دلار به فروش میرسانند اما باز هم پس از مدتی کوتاه به دلیل کاهش تقاضا مجبور به کاهش نرخ آن میشوند. این تغییرات همواره بسیار اندک بوده و هیچگاه اختلاف قیمت تتر و دلار زیاد نمیشود.
راهنمای خرید تتر
تتر ارز دیجیتالی است که ارزش توکنهایش به صورت 1 به 1 با دلار آمریکا پشتیبانی میشود. به این طریق که با عرضه هر واحد از این استیبل کوین، تتر لیمیتد (Tether Limited Inc)، شرکت عرضهکننده تتر، به عنوان پشتوانه یک واحد دلار در اوراق قرضه خزانهداری آمریکا سرمایهگذاری میکند تا ارزش تتر همواره مساوی با یک دلار آمریکا باشد. در همین حال، تتر هماکنون بزرگترین استیبل کوین به لحاظ ارزش بازار است و در رتبهی سوم ارزهای دیجیتال جهان از نظر میزان ارزش بازار قرار دارد. ارزش بازار تتر هماکنون بیش از 117 میلیارد دلار است.
اما با وجودی که قیمت تتر همیشه با دلار آمریکا همبستگی دارد، برخلاف دلار کاغذی تتر هیچ شکل فیزیکی ندارد و به صورت کاملا دیجیتالی خرید و فروش شده و انتقال داده میشود. بنابراین، برای خرید تتر باید به یک پلتفرم آنلاین یا صرافی ارز دیجیتال معتبر و امن مراجعه کنید. برای خرید تتر باید این مراحل را دنبال کنید:
انتخاب یک صرافی ایرانی
از آنجایی که ایرانیان به دلیل تحریمهای اقتصادی حق دسترسی به کارتهای بینالمللی را ندارند، اولین گامی که در راهنمای خرید تتر بررسی میکنیم، انتخاب یک صرافی ایرانی است. در این مرحله شما باید وارد یک صرافی ایرانی معتبر شوید تا در آنجا با پرداخت ریال اقدام به خرید تتر کنید. در انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی باید به شهرت و اعتبار، کیفیت خدمات، امنیت، و نحوه پشتیبانی دقت کنید. اگر همچنان در انتخاب یک صرافی ایرانی معتبر تردید دارد، اصلا نگران نباشید. همکاران ما در مجموعه پارسیان کریپتو کار شما را راحت کرده و فهرستی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی تهیه کردهاند.
بیشتر بخوانید: بهترین صرافی برای خرید تتر
ثبت نام و احراز هویت
گام بعدی در خرید تتر، ثبت نام و احراز هویت در یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی است. پس از اینکه تحقیقات خود را کامل کردید و به جمعبندی لازم برای استفاده از خدمات یک صرافی ایرانی رسیدید، نوبت ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال میرسد.
خوشبختانه ثبت نام در صرافی های ارز دیجیتال به شدت ساده و سریع شده است. برای ثبت نام تنها کافی است که یک آدرس ایمیل و شماره تلفن (حتما باید به نام خودتان باشد) در اختیار داشته باشید. پس از اینکه اطلاعات خود را وارد کردید، ثبت نام شما در صرافی ایرانی به راحتی انجام میشود.
اما برای اینکه بتوانید با امنیت بیشتری و بدون هیچ محدودیتی در هر کدام از صرافیهای ایرانی فعالیت کنید، باید احراز هویت خود را تکمیل کنید. بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی پروسه احراز هویت را فوری و ساده کردهاند تا کاربران به راحتی امکان دسترسی به خدمات ارز دیجیتال را داشته باشند. برای احراز هویت معمولا ابتدا باید تصویر واضحی از یکی از اسناد هویتی (مانند کارت ملی، شناسنامه و…) خود را بارگذاری کنید. سپس از شما خواسته میشود که متن مشخصی را پس از جایگزین کردن نام و نام خانوادگی خودتان جلوی دوربین با صدای واضحی بخوانید. پس از این مرحله باید منتظر اعلام نتیجه احراز هویت بمانید. بسته به صرافی ممکن است نتیجه احراز هویت بین 2 تا 24 ساعت بعد به شما ابلاغ شود.
پرداخت ریالی
در گام بعدی برای خرید تتر، شما باید وارد پنل کاربری صرافی شوید و اطلاعات بانکی خودتان را در صرافی ثبت کنید. دقت کنید که حتما حساب بانکی متعلق به خودتان باشد، در صورتی که اطلاعات هویتی، شماره تلفن و کارت بانکی شما با یکدیگر همخوانی نداشته باشند، نمیتوانید از خدمات صرافی ارز دیجیتال استفاده کنید.
پس از اینکه تمام مراحل ثبت اطلاعات بانکی خود را انجام دادید و اطلاعات با موفقیت در صرافی ثبت شدند، میتوانید با شارژ کردن حساب کاربری خود، به همان میزان ارز دیجیتال USDT خریداری کنید. میتوانید به دو روش واریز یا درگاه بانکی اقدام به شارژ حساب کاربری خود در صرافی کنید. استفاده از هر کدام از این روشها به میزان خرید تتر شما بستگی دارد. معمولا صرافیهای ایرانی برای خرید از درگاه بانکی سقف روزانه 25 میلیون تومانی را در نظر میگیرند. با این حال، با روش واریز بدون شناسه میتوانید امکان خرید تتر با سقف نامحدود را داشته باشید.
مشخص کردن مبلغ خرید
در گام بعدی در راهنمای خرید تتر میتوانید به میزان مبلغ ریالی که به حساب کاربری خود واریز کردهاید، USDT خریداری کنید. در پنل خرید و فروش صرافی ایرانی میتوانید پس از مشاهده قیمت لحظهای USDT، به دو روش اقدام به خرید تتر کنید. ابتدا اینکه میزان تتری که قصد خریداری آن را دارید را وارد کنید. برای مثال، 150 واحد تتر که معادل ریالی آن هم به شما نشان داده میشود. روش دیگر اینکه مبلغ ریالی خرید تتر خود را وارد کنید تا میزان خرید تتر شما مشخص شود.
انتخاب نوع و شبکه تتر
در گام بعدی برای خرید USDT باید نوع یا شبکه تتر خود را انتخاب کنید. از آنجایی که استیبل کوین تتر، یک کوین نیست و شبکه بلاکچین مخصوص به خودش را ندارد، در بلاکچینهای مختلف عرضه میشود. برخی از رایجترین شبکههایی که تتر از آنها استفاده میکند عبارتند از:
ترون (TRC20): شبکه ترون دو سال بعد از اتریوم، امکان نقل و انتقال ارزان و سریع تتر را فراهم کرد. از آن زمان تا به حال ترون به شبکهای محبوب با هزینه تراکنش مقرون به صرفه برای نقل و انتقال USDT تبدیل شده است.
اتریوم (ERC20): شبکه اتریوم یکی از قویترین و سریعترین بلاکچینهای بازار است که از سال 2017 پذیرای ارز دیجیتال تتر هم بوده است. تأیید سریع تراکنشها در این شبکه باعث شده تا حجم بسیار زیادی از تترهای بازار از شبکه اتریوم استفاده کنند.
ایاس (EOS): ایاس، دیگر بلاکچینی است که تتر از آن بهره میبرد. سرعت بالای تراکنشها به همراه کارمزد نسبتا پایین باعث شده تا ایاس به بلاکچینی محبوب برای نقل و انتقال تتر تبدیل شود.
با انتخاب شبکه Tether در هنگام انجام معاملات تتری کارمزدهای متفاوتی از شما دریافت میشود. هماکنون هر دو شبکه اتریوم و ترون با قابلیتهایی مانند انتقالهای سریع، کارمزد اندک و پشتیبانی گسترده در کیف پولها و صرافیهای مختلف، بهترین نوع تتر را دارند. با این حال، تتر TRC20 پایینترین کارمزد را دارد. برای مثال، میزان کارمزد انتقال تتر TRC20 گاهی حدود یکسوم تتر ERC20 تمام میشود.
ثبت سفارش خرید تتر
در مرحله بعدی از راهنمای خرید تتر باید آدرس کیف پول ارز دیجیتال خود را وارد کنید تا انتقال تتر به کیف پول شما انجام شود. برای این کار باید ابتدا یک کیف پول ارز دیجیتال معتبر و امن برای دریافت و نگهداری تتر نصب و راهاندازی کنید. سپس به کیف پول ارز دیجیتال خود بروید، نوع تتر مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعدا روی این شبکه تتر تپ کرده، آدرس دریافت تتر را در پنل کاربری صرافی ارز دیجیتال کپی و پیست کنید. حالا تنها کافی است که بر روی دکمه ثبت سفارش خرید بزنید تا سفارش شما ثبت شود.
تبریک! شما موفق به خرید تتر شدید.
انتقال تتر به کیف پول
بسیاری از کاربران تتر را برای نگهداری بلند مدت یا فعالیت در صرافیهای خارجی خریداری میکنند. به این ترتیب که ابتدا ریال را تبدیل به تتر میکنند تا بتوانند با آن در صرافیهای خارجی به راحتی خرید و فروش ارز دیجیتال را انجام دهند و تترهای خود را به توکنهای دلخواهشان تبدیل کنند. در این مرحله از آموزش ارز دیجیتال تتر میخواهیم به نحوه انتقال تتر به کیف پول بپردازیم.
ابتدا باید یک کیف پول ارز دیجیتال امن و معتبر انتخاب کنید. انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال به نیاز و سلیقه شما بستگی دارد. میتوانید از یک کیف پول سختافزاری یا نرمافزاری استفاده کنید. کیف پولهای سختافزاری که امنیت بالاتری دارند بیشتر برای نگهداری بلندمدت ارزهای دیجیتال به کار میروند. در مقابل، کیف پولهای ارز دیجیتال نرمافزاری برای معاملات کوتاه مدت مناسبتر هستند. در همین حال، استفاده از کیف پولهای سختافزاری نیاز به میزان خاصی دانش و تجربه دارد، به همین دلیل این نوع کیف پولها چندان برای افراد مبتدی مناسب نیستند. به هر حال در انتخاب یک ولت مناسب جهت انتقال تتر به کیف پول باید به این موارد دقت کنید که عبارتند از:
- رابط کاربرپسند و ساده
- قابلیت پشتیبانگیری (بکآپ)
- پشتیبانی از بلاکچینها و توکنهای مختلف
- قابلیتهای امنیتی قوی
با در نظر گرفتن این معیارها، برخی از بهترین کیف پول های ارز دیجیتال برای نگهداری عبارتند از:
- کیف پول متامسک (MetaMask)
- تراست ولت (Trust Wallet)
- اتمیک ولت (Atomic Wallet)
- اکسودوس (Exodus)
- کوین استاتز (CoinStats)
- زنگو (ZenGo)
در اینجا برای آموزش نحوه انتقال تتر به کیف پول، از ولت تراست ولت نسخه تحت وب (افزونهی گوگل کروم) استفاده میکنیم.
در مرحله اول برای انتقال تتر به کیف پول تراست ولت، باید در فهرست کشویی ارزهای دیجیتال، نوع تتر مورد نظر خود را وارد کنید. در اینجا تتر TRC20، یعنی تتر در شبکه ترون را انتخاب کردهایم.
بنابراین، در صفحه اصلی کیف پول تراست ولت روی دکمه Manage Crypto کلیک میکنیم.
در صفحه بعدی، در کادر مربوط به نام توکن باید Tether یا USDT را تایپ کنید. در بین انواع تتر که در منوی کشویی به نمایش در میآیند، باید تیک تتر با علامت ترون را بزنید تا به فهرست توکنهای کیف پول تراست ولت افزوده شود. ملاحظه میکنید که تتر TRC20 هماکنون به فهرست توکنهای شما در تراست ولت اضافه شده است.
حالا روی تتر کلیک کنید تا وارد سربرگ مخصوص به این ارز دیجیتال شوید. در گام بعدی برای انتقال تتر به کیف پول، باید از بین گزینههایی که در بالای صفحه به نمایش گذاشته شدهاند، روی دکمه Receive کلیک کنید.
آنچه در صفحه بعدی به نمایش درآمده، آدرس ارز دیجیتال تتر شما در شبکه ترون است که میتوانید از آن برای انتقال تتر به کیف پول استفاده کنید. میتوانید این آدرس را با کلیک روی آیکون کپی به صورت دستی کپی کرده و در زمان ثبت سفارش خرید تتر در کادر مربوط به آدرس رمزارزی صرافی وارد کنید یا اینکه کد QR کیف پول خود را اسکن بگیرید.
بیشتر بخوانید: کارمزد انتقال تتر
دامیننس تتر چیست
دامیننس تتر (Tether Dominance) به نسبت سهم تتر به کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال گفته میشود. شاخص دامیننس برای بررسی قدرت یک رمزارز و پیشبینی روند بازار به کار میرود. دامیننس تتر هم نشان میدهد که چه مقداری از معاملات کل بازار با استفاده از USDT انجام میگیرند.
به طبع بالا بودن رقم دامیننس تتر، از نقش بسزای این استیبل کوین در بازارکریپتو خبر میدهد. در مجموع، دامیننس تتر در پایداری بازار رمز ارزها و همینطور تسهیل معاملات نقش مهمی ایفا میکند. علاوه بر این، نسبت دامیننس تتر از پایداری تتر و نقش پررنگ این استیبلکوین در بازار خبر میدهد.
در اسکرینشات بالا میتوانید میزان فعلی دامیننس تتر را در وبسایت تریدینگ ویو (TradingView) ملاحظه کنید که برابر با 5.73 درصد است.
محاسبه دامیننس تتر بسیار ساده است. کافی است که ارزش بازار تتر را بر ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال تقسیم کنید.
بیشتر بخوانید: دامیننس تتر چیست
استیکینگ تتر به چه معناست
استیکینگ (Staking) به فرایندی گفته میشود که در آن کاربران با قفل کردن ارزهای دیجیتال خود در شبکه ضمن کمک به حفظ امنیت بلاکچینهای مبتنی بر اثبات سهام، سود یا درآمد غیرفعال به دست میآورند. استیکینگ تتر هم به معنای قفل کردن توکنهای USDT به منظور مشارکت در شبکه و کسب سود است.
از آنجایی که تتر یک بلاکچین مبتنی بر اثبات سهام نیست، نمیتوان استیکینگ تتر را به روش معمول سایر ارزهای دیجیتال مانند سولانا، کاردانو یا آوالانچ انجام داد. در واقع، آنچه از آن با عنوان استیکینگ تتر یاد میشود، در واقع به فرآیند وام یا امانت دادن (Lending) تتر در صرافیهای متمرکز یا پلتفرمهای وامدهی کریپتو و دریافت پاداش از این طریق اشاره دارد.
اگر میزانی تتر دارید که میخواهید برای دوره طولانی نگهداری کنید، میتوانید با استیکینگ تتر یک روش ساده و امن برای کسب درآمد غیرفعال داشته باشید. تنها کافی است که در یکی از صرافیهای متمرکز یا پلتفرمهای وامدهی غیرمتمرکز ثبت نام کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش استیکینگ تتر
معایب رمزارز تتر چیست؟
ویژگی اصلی ارز دیجیتال تتر یعنی همان ثبات ارزش و برابری ارزش با دلار، در کنار اینکه به عنوان مزیت این کوین محسوب میشود، میتوان معایبی را نیز دربر داشته باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مهمترین نقدی که به استیبل کوینها از جمله USDT وارد بوده، تغییر در ماهیت بلاکچین است. همانطور که میدانید، بلاکچین بستری غیرمتمرکز جهت ذخیره و پردازش دادههای مختلف از جمله دادههای مالی است. لذا یکی از ویژگیهای اصلی این بستر که غیرمتمرکز بودن آن است، باعث میشود تا ارزش فقط و فقط بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود و هیچ عامل سومی در آن دخیل نباشد.
تتر به دلیل دارا بودن پشتوانهی دلاری خاصیت غیرمتمرکز بودن خود را تا حد بسیار زیادی از دست داده و دیگر فقط عرضه و تقاضا تعیین کنندهی ارزش آن نیستند. عامل سوم یعنی پشتوانهی دلار از 2 عامل عرضه و تقاضا قدرت بیشتری داشته و به همین دلیل هم همواره ارزش هر واحد USDT برابر با 1 دلار است.
کنترل جهان توسط ایالات متحده آمریکا
از عیب قبلی (از بین بردن ماهیت غیرمتمرکز بلاکچین و ثابت بودن ارزش) با این توجیه میتوان چشمپوشی کرد: «تتر میتواند مکمل ارزهای غیرمتمرکز دیگر بوده و در کنار آنها موجب تکمیل اکوسیستم ارزهای دیجیتال شود».
اما از آنجایی که این استیبل کوین، پشتوانه دلاری دارد و به ازای هر واحد تتر تولید شده، یک واحد دلار در اوراق خزانهداری ایالات متحده آمریکا سرمایهگذاری میشود، تصور اینکه قدرت این کشور به واسطهی ارز دیجیتال Tether چندین برابر شود دور از ذهن نیست. همین حالا هم دلار نقش مهمی در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و… در اکثریت کشورهای دنیا ایفا کرده و به عنوان مهمترین ارز بینالمللی محسوب میشود.
حال تصور کنید، آیندهی ارزهای دیجیتال که از بروکراسیهای بانکداری فعلی بینیاز هستند و به آسانی با داشتن یک کیف پول ارز دیجیتال امکان مبادلهی آن برای همگان فراهم است، به دست ایالات متحده آمریکا اداره شود! موضوعی که با قدرت گرفتن USDT کاملا قابل دستیابی بوده و آمریکا به واسطه ارز دیجیتال تتر میتواند به این هدف مهم دست یابد.
پس میتوان مهمترین عیب ارز دیجیتال تتر را اینطور بیان کنیم:
با افزایش تعداد هولدرها (افرادی که تتر در کیف پول خود دارند) و افزایش حجم معاملات، به مرور کشور آمریکا به طور متمرکز تبدیل به قدرت بیرقیب دنیا خواهد شد. در صورتی که ذات بلاکچین و ارزهای دیجیتال، تمرکززدایی است.
مزایای USDT
تتر به دلیل ماهیت خود که همواره ارزش پایداری دارد، به یکی از محبوبترین رمزارزها در دست فعالان بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. مزایای USDT فراواناند که برخی از آنها عبارتند از:
یک جایگزین جذاب برای دلار و باقی ارزهای فیات
یکی از اولین مزایای USDT این است که میتواند جایگزین کاملا مطمئنی برای ارزهای فیات مانند دلار، یورو و … باشد. پیش از این مرسوم بود که بسیاری از مردم برای مقابله با اثرات تورم طلا یا دلار خریداری کنند، حالا با وجود استیبل کوینی مانند تتر که همواره همقیمت دلار است، میتوان به راحتی بدون خریداری دلار کاغذی و سایر ارزهای فیات از سرمایه خود در برابر تورم و همینطور نوسانهای بازار ارزهای دیجیتال مراقبت کرد.
خرید و فروش راحت
نقدینگی به شدت بالای تتر به این معنا است که میتوان به راحتی USDT را خرید و فروش کرد. از این جهت، میتوانید به راحتی تتر را به ارزهای دیجیتال مختلف یا ارزهای فیات مانند ریال تبدیل کرد.
مقابله با تورم
یکی از مزایای USDT مصون ماندن از نوسانات بازار ارزهای دیجیتال است. از آنجایی که تتر با پشتوانه دلار آمریکا و نسبت یک به یک عرضه شده، همواره قیمت هر واحد USDT در همان حوالی قیمت یک دلار آمریکا قرار دارد. از این جهت، میتوان از تتر به عنوان یک ابزار قوی برای محافظت در مقابل تورم استفاده کرد. در کشورهای در حال توسعهای مانند ایران که نرخ تورم سالانه به شدت بالا است، و هر روز و هر هفته شاهد افت ارزش پول ملی هستیم، تتر میتواند یک ابزار بسیار ایمن برای حفظ ارزش سرمایه باشد.
استفاده در معاملات بینالمللی
تتر مدتهاست که راه خود را به بازارهای مالی جهانی باز کرده است. شرکتها و مؤسسات مالی زیادی از تتر در معاملات خود استفاده میکنند. در واقع، یکی از مزایای USDT هزینه مقرون به صرفه کارمزد و سرعت بالای تراکنشهای آن نسبت به روشهای نقل و انتقال بانکی است.
روش های انجام کلاهبرداری از طریق تتر
محبوبیت گسترده بزرگترین استیبل کوین بازار ارزهای دیجیتال تنها به بازار کریپتو و نهادها و مؤسسات مالی محدود نمیشود، بلکه USDT در بین کلاهبرداران و سارقان اینترنتی هم به شدت محبوب است. کلاهبرداران با روش های مختلفی سعی در فریب و سرقت ارز دیجیتال تتر کاربران دارند. برخی از روش های انجام کلاهبرداری از طریق تتر عبارتند از:
ایردراپهای جعلی
غوغای نات کوین و پس از آن همستر کامبت در بازار ارزهای دیجیتال مفهوم ایردراپ یا توزیع رایگان توکن را به ایدهای محبوب برای کسب درآمد در بین کاربران تبدیل کرد. هرچند که هر روز دهها و صدها پروژه ایردراپ واقعی و معتبر راهاندازی میشوند که ارزش وقت و انرژی کاربران را دارند، اما به همان میزان و چه بسیا بیشتر، ایردراپهای جعلی هم وجود دارند که تنها با هدف خالی کردن جیب کاربران ناآگاه راهاندازی شدهاند.
یکی از روش های انجام کلاهبرداری از طریق تتر با استفاده از ایردراپهای جعلی به این طریق است که از کاربران خواسته میشود که آدرس کیف پول ارز دیجیتال خود وارد کرده یا اینکه تترهای خود را برای آنها ارسال کنند تا بعدا با سود سرشار به آنها بازگردانده شوند.
کیف پولهای جعلی
یکی دیگر از روش های انجام کلاهبرداری از طریق تتر استفاده از نسخههای جعلی کیف پولها است. هکرها و کلاهبرداران بازار ارزهای دیجیتال نسخههای جعلی از کیف پولهای موبایل یا افزونههای مرورگر را با هدف دسترسی پیدا کردن به کلیدهای خصوصی کاربران و سرقت ارزهای دیجیتال توزیع میکنند.
معمولا این برنامههای جعلی از طریق تبلیغات در گوگل یا در شبکههای اجتماعی پخش میشوند. به این جهت، برای آپدیت و دریافت کیف پولهای ارز دیجیتال حتما باید از منابع رسمی و معتبر استفاده کنید.
فیشینگ
یکی از حربههای مؤثر کلاهبرداران برای سرقت اطلاعات حساس در فضای آنلاین فیشینگ (Phishing) است. در این روش کلاهبرداران سعی میکنند با ساخت صفحات جعلی یا پیامها و ایمیلهایی که ظاهری شبیه کسبوکارها و برندهای معتبر دارند، به اطلاعات مهم کاربران دسترسی پیدا کنند.
در دنیای ارزهای دیجیتال چنین پیامهایی معمولا از سوی صرافیها و ارائهدهندگان کیف پولهای ارز دیجیتال به کاربران ناآگاه ارسال میشوند و از آنها خواسته میشود که وارد حساب کاربری خود شوند یا اینکه آدرس ایمیل خود را دوباره تأیید کنند و موارد سادهای از این دست. اما کافی است که کاربران روی آدرس لینک جعلی کلیک کنند تا وارد یک سایت جعلی شوند و ناخواسته تمام اطلاعات حساس خود مانند کلیدهای خصوصی، رمز عبور و… را در اختیار سارقان اینترنتی قرار دهند.
فریب در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر به بستری بسیار مناسب برای به کار گرفتن انواع و اقسام روش های انجام کلاهبرداری از طریق تتر و سایر ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. معمولا کلاهبرداران با استفاده از حسابهای جعلی یا حتی هک کردن حسابهای معتبر افراد مشهور در شبکههای اجتماعی کاربران را با وعده و وعیدهای به شدت فریبنده به دام میاندازند.
برای مثال، ممکن است کلاهبرداران در این صفحه جعلی از پاداش 500 تتری برای ثبت نام در یک پلتفرم یا صرافی جدید یا پیشنهاد سرمایهگذاری روی یک میمکوین با پتانسیل رشد 10،000 درصدی را تبلیغ کرده باشند. پس از آن کلاهبرداران به سادگی از کاربران درخواست اطلاعات کیف پول را میکنند تا بتوانند USDTهای آنها را به سرقت ببرند.
استیکینگ تتر
استیکینگ تتر و ارزهای دیجیتال روشی است که کاربران میتوانند با آن به درآمد غیرفعال مطلوب دست پیدا کنند. با این حال، کلاهبرداران اینترنتی هم در کمین افراد ناآگاه نشستهاند تا با وعدههای اغراقآمیز و برانگیختن حس طمع، آنها را به به دام بیاندازند. در این روش کلاهبرداران با دادن وعده پاداشهای بسیار بالا کاربران برای ورود به پلتفرم خود ترغیب میکنند. اما آنچه در واقعیت انتظار کاربران را میکشد، پلتفرمی است که تنها برای خالی کردن جیب آنها شروع به کار کرده است. تا زمانی که کلاهبرداران پول کافی از راه سرکیسه کردن کاربران ناآگاه به دست آوردند به یکباره پلتفرم را رها کرده و در افقها محو میشوند.
بیشتر بخوانید: کلاهبرداری تتر چیست
آینده تتر چیست؟
حتما شما هم قصد دارید در رابطه با آینده تتر اطلاعاتی کسب کنید. همیشه این نکته را در مطالب و ارزهای مختلف عنوان نمودیم که پیش بینی آینده تتر و دیگر رمزارزها به هیچ وجه قابل اعتماد و قطعی نیست. در این پیشبینیها احتمال خطا بسیار زیاد است چرا که این تکنولوژی نوظهور بوده و هنوز افراد زیادی هستند که آن را غیرقابل اعتماد تلقی میکنند. از طرفی هم دولتها و حاکمین به دلیل غیرمتمرکز بودن رمزارزها مخالفت خود را به جد اعلام نمودهاند.
از آنجایی که رمزارز تتر یک استیبل کوین میباشد، و نرخ آن همواره تقریبا برابر با دلار است، قیمت آن نسبت به دلار هیچ تغییری نخواهد کرد. به همین منظور آیندهی این استیبل کوین را میتوان صرفا در پذیرش یا عدم پذیرش آن بررسی نمود.
سخن آخر
در این مقاله، همچون دیگر مقالات مجلهی تخصصی پارسیان کریپتو، سعی کردیم به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم، پاسخ سوال تتر چیست را بدهیم و ارز دیجیتال تتر را معرفی نموده و به مزایا و معایب استفاده از آن بپردازیم. مهمترین ویژگی USDT، متمرکز بودن و عدم تأثیرپذیری آن از نسبت عرضه و تقاضاست که همزمان به عنوان مزیت و عیب آن محسوب میشود.
بایستی منتظر بمانیم و ببینیم آیا مقامات ایالات متحده آمریکا موفق خواهند شد که این کوین را در فضای دیجیتال جایگزین دلار نموده و به حفظ و افزایش ارزش این ارز جهانی در سطح بینالمللی بپردازند! در این صورت بایستی شاهد تغییرات عمدهای در مفهوم بلاکچین و DeFi (مدیریت مالی غیرمتمرکز) باشیم.
بیشتر بخوانید: مدیریت مالی غیرمتمرکز چیست
سوالات متداول
تتر چیست؟
تتر با نماد USDT یک رمزارز از نوع استیبل کوین بوده و پشتوانهی آن ارز رایج دلار میباشد. این رمزارز همواه تقریبا ارزشی برابر با دلار دارد.
کاربرد تتر چیست؟
از تتر به منظور محافظت از داراییها در مقابل نواسانات ارز و همچنین به عنوان دلار جهت انجام تراکنشهای مالی استفاده میشود.
درباره نویسنده
میلاد مساوات
ثبت نظر جدید