خانه
دامیننس تتر چیست؟ نحوه محاسبه و مشاهده USDT Dominance عکس

دامیننس تتر چیست؟ نحوه محاسبه و مشاهده USDT Dominance

۱۱ فروردین ۱۴۰۳
1
0

تیم پارسیان کریپتو در این قسمت از مقالاتِ مربوط به حوزه کریپتو قصد دارد تا در مورد دامیننس تتر USDT Dominance صحبت‌هایی با مخاطبان عزیز داشته باشد. با توجه به وجود کلمه “تتر” در عبارتِ دامیننس تتر میتوان به این نتیجه رسید که توضیحات ارائه شده در این مطلب، مربوط به ارز دیجیتال تتر است. پس با این حساب؛ میتوان گفت؛ دامیننس رمز ارز تتر  نمایانگر سهم تتر از بازار بوده و اگر ارزش تتر را در تمام ارزش بازار تقسیم کنیم، دامیننس تتر به دست خواهد آمد.  با توجه به بررسی ماهیت این مولفه، تریدرها میتوانند جهت بازار را حدس زده و برای تریدهای خود، برنامه‌های دقیق‌تری داشته باشند.

معامله گران با استفاده از دامیننس ارز تتر، تسلط و قدرت رمز ارز تتر را در مقایسه با ارزهای دیجیتال دیگر مورد بررسی قرار داده و یک تصمیم گیری منطقی برای ترید میگیرند. با توجه به اینکه تتر بزرگترین و شناخته شده‌ترین استیبل کوین موجود در بازار است میتوان به این نتیجه رسید که بیشترین حجم معامله‌ها هم در این رمز ارز انجام میگیرد. با این حساب، روند معاملات تتر و قیمت آن میتواند تاثیر بالایی در جهت بازار داشته باشد.

دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر چیست؟

رمز ارز تتر در سال 2014 فعالیت خود را در بازارهای مالی شروع کرد. شرکت iFinex معرفی کننده این رمز ارزِ کاربردی بود. دلیل اینکه به تتر استیبل کوین گفته میشود، به خاطرِ این است که ارزش حقیقی آن به ارزهای فیات مانند دلار وابسته است. حامیان استیبل کوین‌ها یا ارزهای با قیمت ثابت، معمولا مولفه‌های ارزشمندی چون طلا، دلار و یورو هستند. بهتر است بدانید که در قبال هر واحد تتر، یک واحد دلار در خزانه ذخیره خواهد شد.

حال دامیننس یکی از مهمترین مولفه‌های سنجش و تحلیل در بازار ارزهای دیجیتال است. این عبارت اگر به صورت تحت الفظی ترجمه شود، به معنایِ تسلط و حکمرانی خواهد بود. این نرخ میتواند علاوه بر تتر، قدرت و تسلط ارزهایی مانند اتریوم و بیت کوین را هم به معامله گران نشان دهد. دامیننس بیت کوین را میتوانید از اینجا مطالعه نمایید. به شاخص نسبی ارزش یک رمز ارز در مقایسه با ارز شکل بازار دامیننس گفته میشود. البته برای اینکه بتوانید با ارزش بازار و ماهیت مربوط به آن آشنا شوید، بهتر است بدانید که مارکت کپ Market Cap چیست و چه مولفه‌هایی ارائه میدهد.

معامله گران از طریق مارکت کپ، ارزش حقیقیِ یک رمز ارز را بررسی کرده و میتوانند به این موضوع پی ببرند که سرمایه تخصیص یافته به آن ارز چقدر است. پس با این حساب، متوجه شدیم که برای به دست آوردن دامیننس یک رمز ارز، توجه به ارزش بازار و محاسبه کلی یک رمز ارز از ضروریات است.

برای اینکه بتوانید ارزش بازار را بررسی کنید نیاز است تا مقدار واحدها را در قیمت‌شان ضرب نمایید. برای ملموس شدن موضوع به این مثال توجه کنید. به صورت فرضی اگر 80 میلیارد عدد توکن تتر داشته باشیم که در بلاکچین‌های مختلف در گردش باشند، میتوان به این نتیجه رسید که مارکت کپ تتر 80 میلیارد دلار است.

حال باید مارکت کپ این رمز ارز را بر مارکت کپ کل بازار تقسیم کنیم. افزایشِ دامیننس ارز تتر، به این معناست که معامله گران، فروش رمز ارزها را ترجیح میدهند تا آنها را به تتر تبدیل کنند. در مقابل؛ کاهشِ دامیننس تتر نشان دهنده تبدیل تتر به رمز ارزهای دیگر است. پس با این حساب؛ افزایش این مولفه، با افزایش فروش دارایی و نزولی شدن بازار رابطه مستقیم دارد. در حالی که کاهش این مولفه به معنای صعودی شدن بازار است.

بیشتر بخوانید: مارکت کپ چیست

نکته قابل توجهی که در این میان وجود دارد توجه معامله گران به دامیننس بیت کوین و تتر در حالت‌های مختلف بازار است. به این حالت که، در زمان ثبات بازار و مشخص بودن روند آن، دامیننس تتر هیچ اهمیتی برای تریدرها ندارد. تنها مولفه مورد اهمیت در این شرایط، دامیننس بیت کوین است. در مقابل؛ زمانی که وضعیت بازار از حالت ثبات خارج شده و تغییر پیدا کند، نقش دامیننس پُر رنگ‌تر خواهد شد.  دامیننس رمز ارز تتر با دامیننس بیت کوین رابطه معکوس دارد.

به عبارتی، با افزایش دامیننس تتر، دامیننس بیت کوین حالت کاهشی پیدا میکند. به این صورت که اگر معامله گران اعتمادی به بازار رمز ارزها نداشته باشند و در این بازار حس ناامنی پیدا کنند، دارایی‌های خود را به تتر تبدیل میکنند. با این حساب، خرید تتر بیشتر شده و خرید بیت کوین کاهش میابد. اگر هم معامله گران به بازار رمز ارزها اعتماد داشته باشند، خرید آنها را ترجیح میدهند و همین موضوع کاهش دامیننس تتر را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: دامیننس بیت کوین چیست

مشاهده دامیننس تتر

مشاهده دامیننس تتر

برای مشاهده دامیننس تتر، از شاخص‌های نموداری استفاده میکنند. معمولا برای بررسی این نمودار هم از تحلیل تکنیکال نهایت بهره را میبرند. بهتر است بدانید که اندیکاتورهای استفاده شده در نمودارهای قیمتی که برای رمز ارزهایی چون بیت کوین و اتریوم مورد استفاده قرار میگیرد در نمودار دامیننس تتر هم اهمیت بالایی دارد. موقعیت‌های مختلفی برای تحلیل رمز ارز تتر وجود دارد.

در موقعیت اول امکان دارد که نمودار دامیننس ارز تتر جهت افزایشی داشته باشد که در این موقعیت، دامیننس مربوط به بیت کوین و اتریوم حالت نزولی خواهند داشت. با توجه به این شرایط، معامله گران مضطرب شده و تمایل به تبدیل دارایی‌های خود به تتر را دارند. پیشنهاد میشود در این موقعیت‌ها، خریدی انجام ندهید و فروش را هم با احتیاط انجام دهید. البته باز کردن پوزیشن فروش برای تریدرهای متخصص آن هم در بازار فیوچرز، قابل قبول خواهد بود.

موقعیت دومی هم وجود دارد که به افزایشِ دامیننس بیت کوین مربوط میشود. در این حالت هم دامیننس رمز تتر و انواع آلت کوین‌ها، روند کاهشی دارند. در این حالت، میتوان نتیجه گرفت که شرایط حاکم بر بازار، بعد از یک اصلاح، صعودی است. به عبارتی، تریدرها متوجه ارزش حقیقی بیت کوین شده و آن را خریداری خواهند کرد. پس منطقی میباشد که برای خرید آلت کوین‌های دیگر منتظر بمانیم.

موقعیت سوم هم مربوط به روند افزایشی آلت کوین‌هاست. در این حالت هم ممکن است دامیننس تتر و بیت کوین، روند کاهشی در پیش گیرند. پس اگر شرایط بازار مثبت باشد و صعود بیت کوین را هم مشاهده کنیم، دیگر نگرانی از بابت نزول بازار نخواهیم داشت.

برای مشاهده دامیننس تتر میتوان از نرم افزار تحلیلی تریدینگ ویو استفاده کرد. برا این کار به سایت تریدینگ ویو tradingview.com مراجعه کرده و رمز ارز تتر را جستجو کرده و سپس با تایپ عبارت USDT.D اقدام به یافتن دامیننس تتر میکنیم. عبارت USDT.D مخفف USDT dominance میباشد.

نمودار دامیننس تتر در صفحه مربوطه را در حالت کندل مشاهده خواهید کرد. به واسطه ابزارهای موجود در این نرم افزار که در سمت راست قرار دارند، میتوانید خطوطی را ترسیم کرده و نتیجه را به صورت محسوس تماشا کنید. توجه داشته باشید که اگر میخواهید تحلیل تریدرهای مختلف را درباره دامیننس این رمز ارز مشاهده کنید از منوی سمت راست گزینه ایده‌ها Ideas را انتخاب کنید.

برای اینکه نمودار لحظه ای USDT Dominance را تماشا کنید میتوانید علاوه بر تریدینگ ویو از سایت‌های مختلف اقدام کنید. وبسایت‌های مناسب برای این عملیات شامل کوین مارکت کپ CoinMarketCap و کوین گِکو CoinGecko است.

به نظر میرسد کوین مارکت کپ یکی از رایج‌ترین  سایت‌های تحلیلی برای مشاهده نمودار دامیننس تتر و بیت کوین است که همه اطلاعات را به طور لحظه‌ای نشان میدهد.

در کوین گِکو هم با انتخاب گزینه Markets قادر به مشاهده نمودار دامیننس ارز تتر خواهید بود.

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که دامیننس این رمز ارز به تنهایی نمیتواند ابزار مناسبی برای تحلیل بازار و رمز ارز تتر باشد. به عبارتی این ابزار فقط برای معین کردن جهت و روندِ میان مدت در بازار کارایی دارد و برای تحلیل کامل و مفصل مانند نوسان گیری و انجام معاملات روتین هیچ کاربردی ندارد. چرا که انواع مختلف تحولات از جمله جنگ‌ها، سخنرانی‌ها، تحلیل‌ها و اندیکاتورهای مهم و … در آینده یک رمز ارز نقش اساسی دارند. علاوه بر این، ابر قدرت‌‌هایی که با عنوان نهنگ در بازار حضور دارند هم میتوانند روند و جهت رمز ارزها را تعیین کنند.

عوامل مهم دیگری هم هستند که میتوانند روی دامیننس تتر تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال، نوسانات کل بازار، مهمترین و اساسی‌ترین تاثیر خود را روی بازار خواهد گذاشت. با افزایش نوسانات، دامیننس تتر هم حالت افزایشی پیدا میکند. دلیل آن هم احساس بی اعتمادی تریدرها به بازارهای مالی دیجیتال است. در این بین، کاهش اعتماد سرمایه گذاران قابل مشاهده است.

عامل مهم بعدی که روی دامیننس تاثیر میگذارد، تقاضا برای استیبل کوین‌هاست. همانطور که مشخص است، این ارزهای باثبات، یک روش ایمن و مطمئن برای سرمایه گذاری هستند. با این حساب، هر قدر تقاضا برای خرید آنها افزایش یابد، مقدار دامیننس تتر هم بیشتر خواهد شد.

عامل آخر هم شرایط اقتصادی و سیاسی است که میتواند تاثیر کاملا مستقیمی روی دامیننس تتر داشته باشد. چرا که اگر وقایع سیاسی و اقتصادی تنش بالایی در جهان داشته باشند، معامله گران زیادی به خرید تتر روی آورده و از همین رو دامیننس ارز تتر را مشاهده خواهیم کرد.

شاخص ترس و طمع هم میتواند در آینده دامیننس تاثیر گذار باشد. این شاخص‌ها، ابزارهای شناخته شده و جذابی برای سنجش احساسات در بازار هستند. به طوریکه میتوان بر اساس آنها، نوسان قیمت و حجم معاملات را تخمین زد. این شاخص حداقل در عدد 0 و حداکثر در عدد 100 خود را نشان میدهد. به عبارتی اگر عددی که مشاهده میکنید کمتر از 50 باشند به این معناست که ترس بر بازار حاکم است. در مقابل؛ مشاهده عددهای بالاتر از 50 طمع در بازار را خاطر نشان میکند. با افزایش شاخص ترس و طمع، دامیننس تتر هم حالت صعودی خواهد داشت.

دامیننس تتر چگونه محاسبه می‌شود؟

با توجه به مطالب ارائه شده در پاراگراف‌های قبلی به این مورد اشاره کردیم که دامیننس تتر به سهم این ارز از کل بازار اطلاق میشود. به عبارتی فرمول مربوط به این مولفه به این حالت محاسبه میشود. کل ارزش بازار رمز ارزها تقسیم بر ارزش بازار رمز ارز مشخص شده که تتر است نشان دهنده دامیننس میباشد. برای محاسبه ارزش بازار تتر هم تعداد توکن‌های در گردش از آن رمز ارز در قیمت هر توکن ضرب خواهد شد. با استفاده از این فرمول کلی میتوان به دامیننس تتر دست یافت: ارزش تتر تقسیم بر ارزش کل بازار مساوی با دامیننس تتر ضربدر 100.

در صورتی که ارزش بازار تتر چیزی در حدود 1 میلیارد دلار باشد و ارزش کل بازار 10 میلیارد، دامیننس رمز ارز تتر هم 1 درصد میشود.

در زمانی که این مقاله نگارش میشود ارزش بازار تتر 104.02 میلیارد دلار است و دامیننس ارز تتر 4.11 درصد میباشد.

کاربرد دامیننس USDT چیست؟

کاربرد دامیننس USDT چیست؟

کاربرد دامیننس USDT یا همان تتر به صورت تحلیل و بررسی بازار است. تریدرها با استفاده از این ابزار، میتوانند تصمیم گیری و رشد بهتری در بازار داشته باشند و نتایج سودمندی برای خود رقم بزنند. به واسطه افزایش دامیننس ارز دیجیتال تتر، حس‌های ناخوشایند تریدرها در بازار قوت گرفته و آنها سعی در تبدیل دارایی‌های خود به استیبل کوین دارند.

با این شرایط، معامله گران از ریزش قیمت‌ها مصون خواهند ماند. در مقابل، با کاهش این مولفه، حس‌های خوشایند و دلپذیری به سراغ تریدرها خواهد آمد. به طوریکه آنها در تلاش خواهند بود تا ارزهای دیجیتال مختلف را خریداری کرده و منتظر صعود بازار و افزایش قیمت‌ها باشند. مولفه افزایش و کاهش دامیننس یک موضوع بسیار کاربردی در تحلیل‌های تکنیکال است.

کاربرد دامیننس USDTدر مرحله بعدی، شناسایی نقاط ورود و خروج کاملا منطقی در بازار میباشد. خودداری از سرمایه گذاری در زمان افزایش  دامیننس ارز تتر و صبر تا ثبات بازار از مهمترین فعالیت‌هاست. در مقابل؛ با کاهش عدد دامیننس تتر، میتوانید خرید و سرمایه گذاری مناسبی داشته باشید. با این حساب، پیش بینی و بررسی جهت و روند بازار تسهیل یافته و تریدرها نگرانی از بابت سرمایه گذاری نخواهند داشت.

با استفاده از دامیننس رمز ارز تتر، محبوبیت و نقش تاثیرگذار تتر در بازارهای ارز دیجیتال قابل توجه بوده و اطلاعات مفیدی به سرمایه گذاران میدهد. به عبارتی افزایش دامیننس تتر در بازار نشان از محبوبیت وجذابیت این رمز ارز دارد.

تاثیر دامیننس تتر بر بازار رمزارزها

تاثیر دامیننس تتر بر بازار رمزارزها

همانطور که قبل‌تر هم ذکر شد؛ تتر به عنوان یک استیبل کوین تاثیرگذار در بازارهای مالی است. به عبارتی این رمز ارزِ کاربردی، نقش قابل توجهی در میانِ معامله گران دارد. با این حساب، تغییراتی که حول این استیبل کوین رخ میدهند، میتوانند تاثیرات خود را در کل بازار بگذارند. تاثیر تتر روی آلت کوین‌ها هم قابل توجه است.

به عبارتی، با افزایش دامیننس تتر، معامله گران کمتر به سمت خرید آلت کوین‌ها میروند. در این صورت، کاهش قیمت آلت کوین‌ها مشاهده میشود. در مقابل؛ با کاهش دامیننس ارز تتر، اقبال روی خوشی به آلت کوین‌ها نشان داده و قیمت آنها افزایش میابد.

تاثیر دامیننس تتر روی آربیتراژ هم قابل توجه است. آربیتراژ به دریافت سود از اختلاف قیمت دارایی‌های مختلف در بازارهای متفاوت گفته میشود. تریدرها از رمز ارز تتر به منظور آربیتراژ استفاده میکنند. به عبارتی، با افزایش دامیننس تتر، فرصت و موقعیت انجام آربیتراژ هم بالاتر میرود. چرا که تریدرها قادر خواهند بود با سرعت از تتر خارج شده و یا وراد آن شوند. در این صورت درآمد و بهره خوبی از تفاوت قیمت‌ها به دست می‌آورند.

تاثیر بعدیِ دامیننس تتر روی لیکویید است. با توجه به اینکه تتر به صورت جفت معاملاتی در صرافی‌ها مورد استفاده قرار میگیرد، افزایش دامیننس آن، به این معناست که نقدینگی هم در حال افزایش است. با این حساب، تریدرها میتوانند سریع از معامله خارج شده و یا به آن وارد شوند. در صورت خروج تریدرها از تتر، ارزش کل بازار و قیمت بیت کوین بالاتر رفته و ارزهای دیجیتال، روی خوش صعود را خواهند دید.

انواع دامیننس تتر کدامند؟

دامیننس رمز ارز تتر انواع مختلفی دارد. دامیننس تتر لحظه‌ای، دامیننس شبکه‌ای و دامیننس ارز تتر هفتگی در این دسته بندی قرار دارند.

در دامیننس تتر لحظه‌ای، محاسبه سهم تتر از ارزش کل بازار در لحظات مخصوصی انجام میشود. با توجه به لحظه‌ای بودن محاسبات میتوان به این نتیجه رسید که حالت کوتاه مدت مدنظر است. با این حساب، امکان تغییر سریع در محاسبات وجود دارد.

دامیننس تتر شبکه‌ای، همانطور که از نامش پیداست برای شبکه‌های مختلف برنامه ریزی شده تا دامیننس ارز تتر را بر اساس آن شبکه‌ها مورد ارزیابی قرار داد. با این حساب، دامیننس تتر اتریوم به محاسبه سهم تتر در ارزش بازار و بر اساس بلاکچین اتریوم میپردازد.

در نهایت؛ دامیننس تتر هفتگی هم محاسبات را بر اساس بازه هفته‌ای انجام میدهد. این مورد هم به صورت میان مدت میباشد.

سخن پایانی

در این قسمت از مقالات پارسیان کرییپتو به توضیح کامل و مفصل در خصوص دامیننس تتر پرداختیم. علاوه بر این، کاربرد این مولفه و تاثیرات آن را روی بازارهای ارز دیجیتال هم بررسی کردیم. در ادامه محاسبه دامیننس تتر و فرمول آن را هم برای شما عزیزان ارائه دادیم. امید است با مطالعه مطالب ارائه شده در این مقاله، پاسخ تمام سوالات خود را در این مورد دریافت کرده باشید. به طور خلاصه بیان میکنیم که دامیننس تتر، سهم یک ارز مانند تتر از کل بازار رمز ارزها را مورد بررسی قرار میدهد.

با استفاده از این مولفه، وضعیت کاملی از بازار کریپتو به دست خواهد آمد که تریدرها با خیال راحت میتوانند به سرمایه گذاری خود ادامه دهند. در صورت بی اعتمادی معامله گران به بازار رمز ارزها، این دامیننس حالت صعودی پیدا کرده و معامله گران برای خرید تتر ترغیب خواهند شد. در غیر اینصورت و با کاهش این دامیننس، خریدهای زیادی برای رمز ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم قابل مشاهده خواهد بود.

اگر شما هم تجربه‌ای در هنگام استفاده از دامیننس ارز تتر در تحلیل‌های خود داشته‌اید، خوشحال خواهیم شد که با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر به سهم تتر از کل بازار ارز دیجیتال گفته میشود که فرمول خاصی برای محاسبه دارد. معامله گران با ارزیابی و محاسبه در این باره، تصمیم گیری درستی برای سرمایه گذاری میگیرند.

نحوه محاسبه دامیننس ارز تتر به چه صورت است؟

با تقسیم ارزش بازار تتر بر ارزش کل بازار رمز ارزها و سپس ضرب عدد به دست آمده در 100 میتوان دامیننس تتر را به خوبی محاسبه کرد.

دلیل مهم بودن دامیننس رمز ارز تتر چیست؟

با استفاده از این شاخص، میتوان اطلاعات کامل و سودمندی در ارتباط با آینده رمز ارز مورد نظر به دست آورد و سلامت بازار را هم مشاهده کرد. علاوه بر این، با استفاده از این مولفه نقاط ورود به بازار و خروج از آن هم مشخص خواهد شد.

نوسانات دامیننس تتر به چه شکل است؟

درست است که در سال‌های ابتدایی که این رمز ارز معرفی شد، نوسانات مربوط به آن کم بود اما به تدریج و به واسطه محبوب شدن ارزهای باثبات این عدد هم افزایش قابل توجهی داشت. با توجه به آمار به دست آمده نوسان دامیننس ارز تتر در حال حاضر، حداقل 1 و حداکثر 6.5 درصد میباشد.

 

درباره نویسنده

الهام زارع

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

راهنمای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال و نکاتی که در اینباره باید بدانید!

در آموزش سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال نباید هدف فقط ارائه اصطلاحات اصلی مرتبط با بازار معاملات باشد؛ برعکس، باید عمق هر استراتژی و برداشت مبتنی بر تحلیل داده‌ها مبنا قرار گیرد. بخصوص، در حضور میلیون‌ها معامله‌گری که همه با حداقل‌های تحلیل تکنیکال...

۳ مرداد ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

بهترین ارزهای دیجیتال تا سال 2025 را بیش‌تر بشناسید! معرفی 25 رمزارز برتر

ارزهای دیجیتال فرصت‌های بی‌نظیری را برای سرمایه‌گذاری و کسب ثروت در اختیار کاربران در سراسر جهان قرار داده‌اند که تا پیش از این دست‌کم به این راحتی در دسترس قرار نداشت. اما با توجه به اینکه این بازار هر روز دست‌خوش تغییر و تحولات تازه‌ای می‌شود و...

۱ مرداد ۱۴۰۳
0
0