خانه
مارکت کپ چیست؟ Market cap ارز های دیجیتال و تاثیر بر قیمت عکس

مارکت کپ چیست؟ Market cap ارز های دیجیتال و تاثیر بر قیمت

مارکت کپ (Market Cap) که در زبان فارسی به آن ارزش بازار گفته می‌شود، مهمترین شاخص در رتبه‌ بندی ارز های دیجیتال می‌باشد. در صورتی که قصد دارید اطلاعات جامع و کاملی در خصوص ارزهای دیجتال به دست آورید پیشنهاد می‌کنیم مطلب زیر را که به زبانی ساده و قابل درک نگارش شده مطالعه نمایید.

اطمینان داشته باشید که پس از مطالعه‌ی این مقاله به درک عمیقی از ارزش بازار رسیده و خواهید توانست، با مشاهده و مقایسه‌ ی این عامل، تمایز بین ارزهای دیجیتال را پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد دنیای رمز ارزها ، میتوانید مقاله ارز دیجیتال چیست را در وب سایت مطالعه کنید .

مارکت کپ چیست؟

مارکت کپ چیست؟

مارکت کپ اصطلاحی پرکاربرد در زمینه‌های مختلف است و معمولا معیاری برای سنجش یک بازار است. ارزش بازار یا همان مارکت کپ یک شاخص بسیار مهم در حوزه‌هایی همچون بورس، ارز دیجیتال، تولید، فروش و… است. به عنوان مثال وقتی می‌گوییم ارزش بازار محصولی مانند یخچال ساید بای ساید 1000 میلیارد تومان است منظورمان این است .

که ارزش تمامی یخچال‌های سایدبای‌ساید موجود در بازار 1000 میلیارد تومان است. این عدد حاصل ضرب تعداد دستگاه‌ها در قیمت هر دستگاه است.اصطلاح مارکت کپ در بازار ارزهای دیجتال نیز رایج بوده و معمولا به عنوان مهمترین عامل در رده‌بندی آن‌ها شناخته می‌شود.

اگر وارد سایت کوین مارکت کپ شوید، لیست تمامی ارزهای دیجیتال را مشاهده خواهید کرد که در ابتدا به صورت پیشفرض بر اساس ارزش بازار رده‌بندی شده‌اند. این رده‌بندی بر اساس عواملی همچون قیمت، حجم معاملات روزانه و… قابل تغییر است.

پیشنهاد مطالعه: ماینر چیست؟

تفاوت مارکت کپ و حجم

تفاوت مارکت کپ و حجم

برخی از افراد تازه‌کار در حوزه‌ی کریپتوکارنسی، تفاوت مارکت کپ و حجم بازار را نمی‌دانند و به غلط این 2 را یکی می‌دانند. اما همانطور که در بخش مارکت کپ چیست؟ گفتیم، مارکت کپ به ارزش کل دارایی‌ های موجود گفته می‌شود. این در صورتی است که حجم بازار، به میزان کل معاملات یک دارایی در طول 24 ساعت اخیر گفته می‌شود.

  • عوامل موثر در ارزش بازار

2 عامل در تعیین ارزش بازار یک دارایی اثرگذار است. میزان دارایی موجود در بازار و قیمت هر واحد از دارایی.

  • میزان دارایی موجود در بازار (Circulating Supply)

تعداد واحد هر دارایی موجود در بازار در یک زمان مشخص عددی ثابت است. به عنوان مثال زمانی که یک شرکت سهامی عام اقدام به فروش سهام خود می‌نماید، مسلم است که باید تعداد آن را نیز مشخص کند در غیراینصورت، سرمایه‌گذاران نمی‌توانند به آینده‌ی آن امیدوار باشند.

حال شرکت مذکور می‌تواند تعداد سهم عرضه شده را کمتر یا مساوی تمامی واحدهای موجود در نظر بگیرد.در بازار ارزهای دیجیتال نیز همین فرمول صادق است. به عنوان مثال یک رمزارز مانند بیت کوین، تعداد دارایی کل خود را 21 میلیون واحد در نظر گرفته که بسته به فعالیت ماینرها تعداد عرضه شده تا زمان استخراج تمامی بیت کوین ها همواره کمتر از تعداد کل خواهد بود.

اما رمزارزی مانند اتریوم تعداد کل دارایی قابل ارائه را مشخص نکرده و تعداد واحد عرضه شده و کل همواره برابر خواهد بود. کارشناسان بر این باورند که محدودیت در عرضه بیت کوین (21 میلیون واحد در کل) یکی از عوامل مهم در رشد این دارایی بوده چرا که موجب افزایش نسبت تقاضا به عرضه خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: انواع استیبل کوین و میم کوین های انفجاری

قیمت هر واحد از دارایی (Price)

قیمت هر واحد از دارایی

عامل دوم در تعیین ارزش بازار، قیمت هر واحد از دارایی می‌باشد. افرادی که به تازگی با بازار رمزارزها آشنا شده‌اند، به اشتباه تصور می‌کنند که قیمت هر واحد از یک دارایی نشان‌دهنده‌ی ارزش آن است اما این تصور غلط است چرا که اگر یک دارایی قیمت بالایی داشته اما تعداد عرضه شده‌ی آن کم باشد، ارزش بازار کم خواهد بود.

این 2 عامل، به یک میزان دارای اهمیت هستند و به تنهایی نمی‌توانند در تعیین ارزش یک دارایی در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال ارزش بازار USDT در زمان نگارش این مقاله حدود 72 میلیارد دلار و قیمت هر واحد از این دارایی 1 دلار است؛ در صورتی که ارزش بازار BNB حدود 43 میلیارد دلار اما قیمت هر واحد از این دارایی 272 دلار است.

شاید افراد تازه‌کار تصور کنند که BNB با 272 برابر اختلاف قیمتی نسبت به USDT رمزارزی باارزش‌تر است در صورتی که سایت کوین مارکت کپ به عنوان مرجع رده‌بندی ارزهای دیجیتال مبنای اصلی را ارزش بازار در نظر گرفته و USDT را با ارزش بازار 72 میلیارد دلار به نسبت BNB که مارکت کپ آن حدود 43 میلیارد دلار است، 2 رده بالاتر نمایش می‌دهد.

اهمیت بررسی ارزش بازار

بررسی Market cap از زوایای مختلفی دارای اهمیت بسیاری است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • سودآور بودن

میزان سودآوری و ارزش بازار نسبت معکوس دارند. یعنی هرچقدر market cap یک دارایی بیشتر باشد میزان سودآوری آن احتمالا کمتر خواهد بود. دلیل آن هم واضح است: جهت افزایش قیمت یک دارایی با ارزش بازار بالا بایستی میزان بیشتری سرمایه وارد بازار شود.

این در صورتی است که جهت افزایش قیمت یک دارایی با مارکت کپ کمتر، میزان کمتری سرمایه نیاز است. به همین دلیل هم همواره سرمایه‌گذاری بر روی یک آلت کوین، شت کوین و میم کوین برای تریدرها، سودآورتر و پرطرفدارتر از سرمایه‌گذاری بر روی بیت کوین می‌باشد.

بیشتر بدانید : برای داشتن اطلاعات بیشتر از امکانات جدید جهان مجازی مطالب مربوط به متاورس چیست، را در وب سایت مطالعه کنید !

میزان ریسک در سرمایه‌گذاری مارکت کپ

میزان ریسک در سرمایه‌گذاری مارکت کپ

میزان ریسک در سرمایه‌گذاری نیز نسبت معکوسی با مارکت کپ دارد. یعنی هرچه ارزش بازار بیشتر باشد به همان نسبت میزان ریسک در سرمایه‌گذاری پایین‌تر است. همینطور باالعکس اگر market cap پایین باشد میزان ریسک در سرمایه‌گذاری بالا می‌رود.

دلیل بالا رفتن ریسک در دارایی‌هایی با ارزش پایین این است که با خروج میزان کمتری سرمایه از بازار احتمال دامپ و سقوط وجود خواهد داشت. در صورتی که در دارایی‌های با ارزش بالاتر، کاهش نرخ آن دارایی نیاز به میزان بیشتری خروج سرمایه وجود دارد.

  • امکان دستکاری و هک بازار

Market cap داده‌ی ارزشمند دیگری به ما می‌دهد و آن هم این است که چقدر احتمال نفوذ به شبکه وجود دارد. هر چه مارکت کپ یک دارایی بیشتر باشد، توانایی نفوذ هکر، دستکاری و سرقت دارایی به همان میزان کمتر خواهد شد. لذا اگر قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت بر روی ارزهای دیجیتال را دارید بهترین گزینه رمزارزهایی با ارزش بازار بالاتر هستند. با بالا رفتن این ارزش امکان دستکاری و هک هم کاهش یافته و سرمایه‌گذاری ایمن‌تری را تجربه خواهید کرد.

  • کوین های مرده (Dead Coins)

یکی از چالش‌های اساسی در محاسبه و بررسی مارکت کپ، عدم مشخص بودن تعداد کوین های مرده یا (Dead Coins) در بین تمام کوین‌های عرضه شده است. همین چالش باعث می‌شود که نتوان به عدد مارکت کپ اعتماد کاملی کرد. به عنوان مثال وقتی دارایی در گردش بیت کوین، حدود 19 میلیارد دلار است.

نمی‌توان به قطع گفت که تمام این میزان کوین، واقعا در گردش هستند. چرا که توکن‌های موجود در کیف پول با فراموشی عبارت امنیتی برای همیشه از بین خواهند رفت. این اتفاق که به دفعات هم در دنیای ارزهای دیجیتال رخ می‌دهد موجب بوجود آمدن کوین های مرده (Dead Coins) می‌شود. کوین مرده عدد مارکت کپ را به صورت فیک بالا خواهد برد.

مارکت کپ ارز های دیجیتال (Top10 Market Cap)

مارکت کپ ارز های دیجیتال (Top10 Market Cap)

در ادامه مارکت کپ ارز های دیجیتال دنیا را در قالب 10 رمزارز برتر در  تاریخ 19/12/1401 مشاهده می‌نمایید:

  1. مارکت کپ بیت کوین (BTC): 383,367,340,454 دلار

  2. اتریوم (ETH): 170,327,450,342 دلار
  3. تتر (USDT): 71,760,251,231 دلار
  4. یواس‌دی کوین (USDC): 43,495,137,799 دلار
  5. بی‌ان‌بی (BNB): 42,093,509,430 دلار
  6. ایکس‌آر‌پی (XRP): 18,414,463,983 دلار
  7. کاردانو (ADA): 10,417,817,206 دلار
  8. دوج کوین (DOGE): 8,433,221,029 دلار
  9. بایننس یواس‌دی (BUSD): 8,405,308,855 دلار
  10. پالیگان (MATIC): 8,332,126,550 دلار

مارکت کپ در ارز دیجیتال چیست و چه تفاوتی با دیگر بازارها دارد؟

مارکت کپ در ارز دیجیتال چیست و چه تفاوتی با دیگر بازارها دارد؟

مهمترین تفاوت مارکت کپ در ارز های دیجیتال با دیگر دارایی‌ها همچون بازار سهام، دلار، طلا و… در میزان شفافیت است. در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل خاصیت اصلی بلاکچین که مدیریت غیرمتمرکز است، امکان کنترل و تغییر دارایی‌ها به صورت غیرارگانیک وجود ندارد.

در صورتی که مدیریت دارایی‌ها در حالت متمرکز، دستخوش تغییرات مدیریتی بر اساس صلاحدید وجود دارد.امکان مدیریت غیرمتمرکز در مارکت کپ ارزهای دیجیتال مزایای و معایبی دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را تشریح خواهیم کرد.

بیشتر بدانید : برای داشتن اطلاعات بیشتر از  توکن غیر مثلی و کاربردی آنها مطالب مربوط به NFT چیست و وایت لیست NFT چیست را در وب سایت مطالعه کنید !

معایب مدیریت مارکت کپ به صورت غیر متمرکز

معایب مدیریت مارکت کپ به صورت غیر متمرکز

مدیریت ارزش بازار به صورت غیرمتمرکز در کنار مزایایی که دارد دارای معایبی نیز است. یکی از مهمترین آن‌ها عدم امکان کنترل تعداد کوین‌های مرده است. در چنین بازاری امکان شناخت ولت‌های غیرفعال وجود نداشته و به همین دلیل هم محاسبه‌ی تعداد کوین‌های مرده فراهم نیست.

زمانی که نتوان تعداد کوین‌های مرده را شناسایی کرد، ارزش بازارعددی غیردقیق و میزان آن غیرقابل اعتماد است. در این صورت احتمال ریسک به شدت افزایش خواهد یافت. افراد با مشاهده‌ی Market Cap تصمیم به سرمایه‌گذاری گرفته اما به هیچوجه نمی‌توان به این اعداد اعتماد کرد.

در صورتی که در بازارهای دیگر به دلیل مدیریت متمرکز به راحتی می‌توان دارایی‌های خارج از گردش را شناسایی و پس از اعتبارسنجی آن‌ها را از بازار خارج کرد. این اقدام باعث خواهد شد که در چنین بازارهایی ارزش بازار واقعی و غیرفیک باشد.

مطالعه بیشتر : برای آشنایی با رمز ارز Bitcoin ، میتوانید مقاله مربوط به بیت کوین چیست، را در وب سایت مطالعه کنید .

مزایای مدیریت مارکت کپ به صورت غیر متمرکز

این که ولت‌هایی در شبکه غیرفعال می‌شوند، خود می‌تواند عاملی به عنوان پایین آمدن ارزش بازار باشد و نباید از بررسی آن‌ها چشم‌پوشی کرد. زمانی که افرادی کلید امنیتی خود را به هر دلیلی فراموش می‌کنند در درازمدت می‌تواند دلیلی بر ناکارآمدی آن شبکه باشد. پس نباید آن‌ها را نادیده گرفت.

جمع‌بندی

در این مقاله از مجله‌ی تخصصی پارسیان کریپتو مارکت کپ (Market Cap) یا همان ارزش بازار را به صورت جامع و به زبانی ساده برایتان تشریح نمودیم. امیدواریم با بررسی این عامل در ارزهای دیجیتال بتوانید ابتدا سرمایه‌گذاری بدون ریسکی را تجربه کرده و همچنین سرمایه‌ی خود را چندین برابر نمایید.

در بررسی پارامتر Market Cap حتما این نکته را در نظر بگیرید که بخشی از این ظرفیت شامل کوین‌های مرده بوده و همگی واقعی نیستند. چرا که در آینده همین کوین‌ها می‌توانند موجب ریزش بازار شده و دارایی سرمایه‌گذاران از بین رود. لذا توجه به عوامل دیگر در بررسی ارزهای دیجیتال نیز حائز اهمیت است. این عوال شامل قیمت، حجم بازار 24 ساعته و… می‌باشد.

سوالات متداول

1 – مارکت کپ چیست؟

میزان کل موجودی یک دارایی را مارکت کپ می‌گویند.

2 – فرمول مارکت کپ چیست؟

مارکت کپ = قیمت فعلی رمزارز * کل تعداد رمزارز در حال گردش

3 – آیا مارکت کپ همان حجم بازار است؟

خیر مارکت کپ موجودی کل یک دارایی است اما حجم بازار، میزان دارایی معامله شده در 24 ساعت گذشته می‌باشد.

درباره نویسنده

میلاد مساوات

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 19 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۱۹ شهریور ۱۴۰۳
0
0