پارسیان کریپتو
خانهمقالاتارز دیجیتالماینر چیست؟ نحوه عملکرد دستگاه Miner + انواع آن
ماینر چیست؟ نحوه عملکرد دستگاه Miner + انواع آن عکس

ماینر چیست؟ نحوه عملکرد دستگاه Miner + انواع آن

March 27, 2023
745
1

ماینر Miner، مفهومی برای اشاره به اشخاصی است که در استخراج رمزارزها و تضمین عملکرد بلاک‌ چین‌ ها نقش دارند. همچنین دستگاه Miner به یک کامپیوتر خاص گفته می‌ شود که قابلیت‌ های پردازشی بالایی دارد و مختص کشف اعداد اول یا همان ماینینگ رمزارز است.

در این مقاله قصد داریم به طور جامع و کامل به توضیح ماینرها بپردازیم. البته جامع بودن ان مقاله به این معنی نیست که در آن از واژه‌ های غیرقابل درک و سنگین استفاده شده باشد. در این مقاله سعی نموده‌ ایم با ارائه مثال‌ ها مختلف، اینکه ماینر چیست را پاسخ دهیم، نحوه‌ ی کارکرد، انواع و نحوه‌ ی کسب و محاسبه درآمد ماینر را به شما ارائه دهیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

با توجه به اینکه Miner ابزاری است که در صنعت بلاکچین کاربرد دارد بهتر است پیش از اینکه به سوال ماینر چیست پاسخ دهیم، پاسخی کوتاه و کاربردی به سوال بلاکچین چیست داده و سپس جایگاه Miner در این تحول عظیم قرن را برای شما تشریح کنیم.

بلاکچین ترکیب 2 کلمه بلاک و چین به مفهوم زنجیره‌ ای از بلوک‌ ها است. به عبارتی این تکنولوژی جایگزینی نوین برای پایگاه داده‌ هایی است که تحت مدیریت یک شخص یا سازمان به صورت متمرکز فعالیت می‌ کنند. تفاوت بلاکچین با این پایگاه‌ های داده در این است که مدیریت در بلاکچین به صورت غیرمتمرکز انجام می‌ شود.

در یک پایگاه داده متمرکز مدیریت و مسئولیت حفاظت از اطلاعات به عهده‌ ی یک شخص یا سازمان متمرکز بوده اما در بلاکچین مسئول حفظ امنیت، تمامی افرادی هستند که از آن استفاده می‌ کنند. تکنولوژی بلاکچین کاربردهای فراوانی دارد که یکی از مهمترین این کاربردها انجام امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) می‌ باشد.

* قیمت ارز دیجیتال مورد نظر خود را در پارسیان کریپتو دنبال کنید *

ماینر چیست؟

ماینر چیست؟

اما واقعا ماینر چیست؟ در یک جمله: ماینر تضمین کننده امنیت یک شبکه‌ ی بلاکچین است. اگر شما صاحب کسب‌ و کاری هستید در گذشته برای راه‌ اندازی یک شبکه فقط یک راهکار داشتید آن هم راه اندازی یک شبکه بر بستر سرورهایی بود که یا درون سازمان شما هستند یا بیرون آن. در این صورت مسئول تأمین امنیت فقط و فقط خودتان بودید. در این صورت اگر یک هکر قصد دسترسی، خرابکاری و سرقت اطلاعات شما را داشت فقط کافی بود به یک سیستم که سرور نام دارد نفوذ کرده و اقدامات خود را انجام دهد.

اما حالا کسب‌ و کارها راهکار دومی هم دارند: راه‌ اندازی یک شبکه به کمک تکنولوژی بلاکچین و سپردن مسئولیت تأمین امنیت به افرادی که دارندگان دستگاه Miner هستند. در این حالت اطلاعات به صورت متمرکز بر روی یک سرور ذخیره نشده و به جای آن اطلاعات به قطعات کوچکی به نام بلاک تقسیم شده و به صورت زنجیره‌ای رد و بدل و ذخیره می‌ شود. در چنین ساختاری، مسئولیت حفظ امنیت شبکه به عهده‌ ی ماینر و به این عمل ماینینگ گفته می‌ شود.

به زبانی ساده Miner یک دستگاه کامپیوتر شخصی یا حتی لپ تاپ است که صاحب آن با روشن نگاه داشتن آن و تأمین برق و اینترنت پایدار اقدام به تأمین امنیت شبکه نموده و بابت آن پاداشی را در قالب رمزارز دریافت می‌ کند. به این عمل اصطلاحا استخراج ارز دیجیتال و اگر این استخراج در شبکه‌ ی بیت کوین انجام شود به آن استخراج بیت کوین گفته می‌ شود.

پیشنهاد می کنیم در رابطه با استخراج رمزارزها مقاله های استخراج ارز دیجیتال چیست؟

البته به مرور زمان با افزایش تعداد ماینرها و تراکنش‌ های شبکه، به مرور فرآیند استخراج سخت‌ تر و نیاز به دستگاه‌ های پیشرفته بیش از پیش احساس می‌ شود به صورتی که امروزه دیگر استفاده از یک دستگاه ماینر خانگی به عنوان ماینر عملا غیر منطقی و درآمد حاصله توجیه اقتصادی ندارد. لذا دستگاه‌ های پیشرفته‌ تر که دارای پردازنده‌ ای قوی‌ تر هستند جای دستگاه‌ های خانگی را گرفته‌ اند. به این پردازنده‌ ها، ایسیک (ASIC) گفته می‌ شود. البته روش‌ های دیگری همچون استفاده از کارت‌ های گرافیک قوی نیز به عنوان یک ماینر رایج شده است.

عملکرد ماینر به زبان ساده

همانطور که گفتیم وظیفه‌ ی یک ماینر تأمین امنیت شبکه‌ ی بلاکچین و دریافت پاداش در ازای این کار است. اما این که چطور این امنیت تأمین می‌ شود، مبحثی است که قصد داریم در این بخش به آن بپردازیم.

امنیت شبکه در بلاکچین در گذشته فقط با یک روش و الگوریتم انجام می‌ شد؛ آن هم الگوریتم اجماعی به نام اثبات کار (PoW) بود که بعدها به دلیل معایب ماینرها روش جدیدی به نام اثبات سهام (PoS) نیز به دنیای تکنولوژی معرفی شد که دیگر Miner ها در آن جایی ندارند.

جهت درک بهتر عملکرد یک Miner، مثالی را در امور مالی عنوان می‌ کنیم: فرض کنید قصد دارید 10 هزار تومان را به یک شماره کارت واریز کنید. در این مثال حداقل 2 پارامتر وجود دارد: شماره کارت مقصد و مبلغ. یکی از اقداماتی که معمولا هکرها انجام می‌ دهند نفوذ به یک شبکه‌ ی بانکی و تغییر این پارامترها می‌ باشد که به آن فیشینگ گفته می‌ شود. فرد هکر با دسترسی به یک تراکنش سوری و با یافتن حفره‌ ای امنیتی، کارت مقصد و مبلغ را تغییر داده و مبلغ هنگفتی را به حساب خود یا شخص ثالث واریز نموده و پس از انتقال آن در حساب‌ های مختلف اقدام به برداشت مبلغ فوق می‌ نماید. حالا بیایید این مثال را در یک شبکه‌ ی مبتنی بر بلاکچین بررسی کنیم.

در چنین شبکه‌ ای، پارامترهای مبلغ و شماره کارت (شماره کارت در این شبکه همان آدرس کیف پول ارز دیجیتال است) پیش از اینکه وارد شبکه شوند، به کمک فرمول‌ های پیچیده‌ ای رمزنگاری و تبدیل به بلوک‌ هایی از عدد و حروف می‌ شوند. به عنوان مثال در شبکه‌ ی بیت کوین از الگوریتم رمزنگاری SHA256 استفاده می‌ شود. بلوک‌ های تولید شده پس از رمزنگاری وارد شبکه شده و منتظر رمزگشایی می‌ شوند. در صورتی که یکی از اعضای شبکه که به آن‌ ها نود یا گره گفته می‌ شود بتواند فرمول رمزنگاری را بیابد، این تراکنش با موفقیت انجام خواهد شد. یافتن این فرمول همواره با تلاش‌ های فراوان توسط دستگاه ماینر انجام می‌ شود.

اگر قصد دریافت اطلاعات مفیدی در رابطه با بلاکچین دارید، پیشنهاد می کنیم مقاله بلاکچین چیست را مطالعه کنید.

آیا هک ماینر ها امکان پذیر است؟

آیا هک ماینرها امکان‌ پذیر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بر روی کاغذ بله اما در عمل خیر. همانطور که مشاهده کردید هر ماینر در یک شبکه نقش یک سرور را ایفا می‌ کند با این تفاوت که اطلاعات یک تراکنش به صورت توزیع شده بر روی تمامی ماینرها ذخیره می‌ شود. یعنی اگر فرد مهاجم قصد نفوذ به شبکه و تغییر یا سرقت اطلاعات را داشته باشد بایستی بتواند حداقل به 51 درصد دستگاه‌ ها نفوذ کند. به این نفوذ اصطلاحا حمله 51 درصدی بلاکچین گفته می‌ شود.

همانطور که گفتیم این حمله بر روی کاغذ شدنی ولی در عمل برای هکری که مقاصد مالی دارد مقرون‌ به‌ صرفه نیست. برخی بر این باورند که این حمله در شبکه‌ های کوچک‌ تر ساده‌ تر و احتمال وقوع آن بیشتر است. اما باز هم تأکید می‌ کنیم که اگر فرد مقاصد مالی داشته باشد در شبکه‌ های کوچکتر نیز به دلیل کمتر بودن ارزش توکن‌ های موجود در شبکه باز هم برای وی صرفه‌ ی اقتصادی نخواهد داشت که به 51 درصد دستگاه‌ ها حمله کرده و ارزهایی را برداشت کند که تعداد و ارزش آن‌ ها به نسبت کمتر از شبکه‌ های بزرگتر است.

درآمد ماینر از استخراج ارز دیجیتال

درآمد ماینر (استخراج ارز دیجیتال)

تا به اینجا به ماینر و نحوه‌ ی عملکرد آن تا حد زیادی آشنا شدید. حالا حتما می‌ خواهید بدانید که چطور می‌ توان از درآمد ماینر بهره برد. مسلم است که اگر قرار باشد این دستگاه‌ ها مسئولیت تأمین امنیت شبکه را بر عهده بگیرند نیاز است که دائم روشن بوده و به اینترنت متصل باشند به همین دلیل هم هزینه‌ هایی همچون هزینه‌ ی مصرفی برق و اینترنت و اقداماتی همچون خنک نمودن آن‌ ها به عهده‌ ی دارنده‌ ی دستگاه ماینر است. اما این عمل قرار نیست به صورت رایگان انجام شود و حتما بایستی برای افراد درآمدی را ایجاد کند.

بسته به شبکه‌ ای که قصد تأمین امنیت آن را به عهده می‌ گیرید بابت هر بار رمزگشایی یک بلوک، پاداشی را در قالب ارز دیجیتال حاکمیتی آن شبکه دریافت می‌ کنید. مثلا در شبکه‌ ی بیت کوین، ارز دیجیتال بیت کوین دریافت می‌ کنید. به این عمل استخراج ارز دیجیتال گفته می‌ شود.

هر ماینر مخصوص استفاده در یک شبکه است و نمی‌ توان از یک Miner در 2 شبکه درآمد کسب کرد. به همین دلیل هم اگر دستگاه ماینر خود را بر روی شبکه بیت کوین تنظیم کنید، می‌ توانید استخراج بیت کوین انجام دهید.

محاسبه درآمد ماینر ارتباط مستقیمی با هش ریت (Hash Rate) آن دستگاه دارد. تابع هش به تابعی گفته می‌ شود که خروجی آن با دریافت هر نوع ورودی عدد و حرفی یک رشته با طول ثابت است. جهت درک بهتر تابع هش به یک تابع ساده در ریاضی نگاهی بیندازیم.

پیشنهاد PCrypto: هش ریت چیست؟

F(x)=x^2

در تابع فوق اولا فقط می‌ توان یک عدد را به جای X قرار داد و امکان قرار دادن حروف در آن مقدور نیست. دوما خروجی این تابع می‌ تواند طول کاراکتر متغیری داشته باشد. مثلا اگر عدد 2 را در آن قرار دهیم عمل 2 به توان 2 انجام شده و خروجی آن مساوی با 4 خواهد شد. همچنین اگر عدد 5 را وارد تابع کنیم نتیجه مساوی با 25 خواهد شد. در این مثال مشاهده می‌ کنید که در حالت اول نتیجه 1 کاراکتر اما در حالت دوم نتیجه 2 کاراکتر است.

اما تابع هش تابعی است که ورودی آن می‌ تواند هر کاراکتری شامل عدد و حروف بوده و تعداد کاراکتر نتیجه همواره یکسان خواهد بود.

یکی دیگر از ویژگی‌ های توابع هش این است که نمی‌ توان با داشتن مقدار خروجی، ورودی را حدس زد. Miner ها با قرار دادن ورودی‌ های مختلف در تابع هش سعی در یافتن خروجی درست را دارند و در صورتی که موفق به آن شوند استخراج ارز دیجیتال انجام خواهد شد. به تعداد دفعاتی که در یک ثانیه بتواند تلاش بر حل مسئله نماید نیز هش ریت (Hash Rate) گفته می‌ شود.

پیشنهاد مطالعه: استخراج ارز دیجیتال در خانه

انواع ماینر

ماینرها بسته به سخت‌ افزار خود به 4 دسته تقسیم می‌ شوند که در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.

  • پردازنده مرکزی (CPU)

پردازنده مرکزی (CPU)

CPU به نوعی پدر سخت‌ افزاری ماینرها است و کاربرد آن به اوایل پیدایش ایده‌ ی بیت کوین برمی‌ گردد. در سال 2009 زمانی که ایده‌ ی بیت کوین مطرح شد افراد به راحتی می‌ توانستند با یک دستگاه کامپیوتر که حتما دارای یک پردازنده (CPU) بود اقدام به استخراج بیت کوین نمایند. اما بعدها با وقوع هاوینگ و افزایش سختی شبکه عملا این امکان که بتوان با یک CPU معمولی اقدام به استخراج ارز دیجیتال کرد از بین رفت. به همین دلیل هم استفاده از ماینر به مرور زمان پیشرفت نموده و سخت‌ افزارهای دیگری جایگزین شدند.

دلیل ناکارآمدی CPU این بود که گاهی هزینه‌ های مصرفی مانند برق و اینترنت بیش از پاداشی می‌ شد که در ازای ماینینگ به ماینر پرداخت می‌ شد. البته هنوز هستند شبکه‌ هایی که به دلیل سختی شبکه‌ ی کم امکان استفاده از CPU به عنوان ماینر از آن‌ ها وجود دارد. یکی از این شبکه‌ ها مونرو نام دارد.

  • کارت گرافیک (GPU)

کاربرد اصلی کارت گرافیک به دلیل توان محاسباتی بالا، بیشتر در بازی‌ های کامپیوتری و ساخت و تدوین فیلم‌ ها، تصاویر سه بعدی و… است. همین توان محاسباتی بالا موجب شد تا از آن‌ها نیز به عنوان ماینر استفاده شود. استخراج بیت کوین، لایت کوین، بیت کوین کش و چندین شبکه‌ ی دیگر با استفاده از کارت گرافیک یا همان GPU امکان‌ پذیر است. البته ناگفته نماند که با افزایش سختی شبکه در شبکه‌ ی بیت کوین GPU هم به مانند CPU به مرور زمان کاربرد خود را در این شبکه از دست داده و استخراج به وسیله‌ ی آن مقرون به صرفه نمی‌ باشد. اما در شبکه‌ های دیگر همچنان GPU یک ماینر مناسب بوده و به نسبت به CPU مقرون به‌ صرفه‌ تر است.

  • مدار مجتمع دیجیتال برنامه‌ پذیر (FPGA)

با افزایش سختی شبکه به مرور زمان عمل ماینینگ با ابزارهای غیرتخصصی مانند CPU و GPU منطقی نبود. اصلی‌ ترین دلیل آن هم مصرف برق بالا و توان محاسبات کمتر از حد مورد نیاز بود. همین عامل سبب شد تا متخصصان سخت‌ افزار به فکر طراحی دستگاهی بیفتند تا با توان محاسباتی بالا و مصرف انرژی پایین بتواند به صورت تخصصی به عنوان ماینر استفاده شوند. این دستگاه‌ ها اولین دستگاه ماینر اختصاصی مخصوص ماینینگ بوده و شروعی برای ایجاد مزارع فارم ارز دیجیتال بودند.

دستگاه‌ های FPGA هزینه‌ ی تولید بالایی داشتند و فضای زیادی را اشغال می‌ کردند. همچنین، افزایش سختی شبکه بر روی این دستگاه‌ ها نیز تأثیر گذاشته و موجب کاهش بازدهی آن‌ ها شدند. تولیدکنندگان بلافاصله به فکر راه چاره‌ ای دیگر افتاده و دستگاه‌ هایی نام ایسیک (ASIC) را روانه‌ ی بازار نمودند.

  • ایسیک (ASIC)

روند توسعه‌ ی ماینرها محدود به FPGA ها نشد و بلافاصله دستگاه‌ های جدیدی به نام ای‌ سیک (ASIC) که توان محساباتی بسیار بالا و مصرف برق بسیار پایین‌ تر از ماینرهای قبلی داشتند روانه‌ ی بازار شدند. ASIC مخفف Application Specific Integrated Circuit به معنای «مدار مجتمع با کاربرد خاص» می‌ باشد.

ای‌ سیک‌ ها با دارا بودن مدارهای مجتمع مخصوصی که صرفا به عنوان ماینر برنامه‌ ریزی شده‌ اند، با مصرف برق پایین در حال حاضر بهترین گزینه جهت تأمین امنیت شبکه‌ هایی همچون بیت کوین، لایت کوین، زی کش و بیت کوین کش و استخراج ارز دیجیتال آن‌ ها است.

پیشنهاد می کنیم مقاله الگوریتم اثبات زمان سپری شده را حتما مطالعه نمایید.

محاسبه درآمد ماینر

محاسبه درآمد ماینر

در این بخش قصد داریم به طور جامع به نحوه محاسبه درآمد ماینر، ماهیت ماشین حساب ماینر و مطالب مرتبط به آن‌ ها بپردازیم. ابتدا با ماشین حساب ماینر شروع می‌ کنیم.

ماشین حساب ماینر چیست؟

به زبانی ساده، ماشین حساب ماینر ابزاری است که شما را در محاسبه درآمد ماینر و سودآوری عملیات ماینینگ کمک می‌ کند. هش ریت، میزان برق مصرفی و هزینه‌ های مرتبط دیگر، در محاسبه درآمد ماینر وارد ماشین حساب ماینر می‌ شوند تا عدد نسبتا دقیقی از عملکرد و به صرفه بودن آن به کاربر ارائه شود.

توجه داریم که در هنگام خرید دستگاه Miner، تمرکز بر روی هش ریت است که به Terra Hash یا Th/s نوشته شده است. هرچقدر عدد این پارامتر بیشتر باشد، دستگاه قوی‌ تر است و در نتیجه، انرژی مصرفی آن نیز بالاتر خواهد بود.

فن‌ های خنک کننده از مهم‌ ترین بخش‌ های دستگاه هستند که انرژی زیادی را مصرف می‌ کنند. بنابراین، باید در بخش هزینه‌ های سخت افزاری رقم دقیق آن‌ ها وارد شود. همچنین، میزان برق مصرفی یک عامل مهم برای ماشین حساب ماینر و تعیین بازدهی دستگاه است. با ورود تمام این اعداد، ماشین حساب ماینر یک برآورد اولیه متناظر با محاسبه درآمد ماینر به شما می‌ دهد.

تأکید می‌ کنیم، محاسبه درآمد ماینر ارتباط مستقیم با «هش ریت» و «کارمزد استخر استخراج» یک دستگاه داشته و با دانستن این 2 عدد می‌توان اقدام به محاسبه‌ی آن نمود. همچنین با محاسبه‌ ی برق مصرفی دستگاه ماینر که حاصل ضرب 2 عدد «برق مصرفی به وات» و «هزینه هر کیلووات ساعت برق» می‌ باشد، امکان محاسبه‌ ی درآمد خالص ماینر فراهم خواهد شد. در مثال زیر قصد داریم به محاسبه‌ درآمد ماینر ای‌ سیک فرضی را داریم.

  • درآمد ماینر 30 تراهش

فرض کنید دستگاهی را خریداری کرده‌ اید که «هش ریت» آن 30 تراهش بر ثانیه (Th/s) است. این یعنی امکان حل کردن 30000000000000 مسئله در ثانیه! همچنین دستگاه ماینر مذکور به همراه تجهیزات جانبی مانند خنک کننده، 220 وات برق مصرف می‌ نماید. با فرض اینکه هزینه‌ ی هر کیلووات ساعت برق با تعرفه‌ ی صنعتی 90 تومان باشد، درآمد ماینر شما به طور خالص ماهانه 55.70 دلار خواهد بود.

  • محاسبه درآمد ماینر S19

با توجه به اینکه عدد درج شده بر روی دستگاه ماینر S19، 255 تراهش بوده و برق مصرفی آن 5300 وات می‌ باشد، درآمد خالص این دستگاه با در نظر گرفتن هزینه برق 90 تومان در ساعت، 455.32 دلار خواهد بود که با نرخ دلار 51.600 تومان چیزی در حدود 23 میلیون تومان خواهد شد.

معایب دستگاه ماینر

معایب دستگاه ماینر

همانطور که تا به اینجا متوجه شدید مصرف برق دستگاه‌ های ماینر یکی از چالش‌ های بزرگ پیش روی بلاکچین است. به اعتقاد منتقدین این چالش از یکسو موجب کاهش ذخیره‌ ی برق در دنیا و از سوی دیگر موجب افزایش آلودگی‌ های زیست‌ محیطی خواهد شد. چالش برق مصرفی ماینر به قدری جدی است که دومین شبکه‌ ی مشهور دنیا یعنی اتریوم تصمیم گرفت تا به کل الگوریتم اجماع خود را تغییر داده و از الگوریتم جدیدی به نام اثبات سهام به جای اثبات کار بهره ببرد. این تغییر بزرگ در شبکه‌ ی اتریوم به همراه برخی تغییرات دیگر موجب پدیدار شدن اتریوم 2 (ETH2) شد.

پیشنهاد می کنیم در رابطه با رمزارز اتریوم مقاله جامع اتریوم چیست را مطالعه نمایید.

ردیابی دستگاه ماینر

درخصوص اطلاعات حقوقی و جرم دستگاه ماینر، یک روند پرسرعت را در کشور ایران تجربه نمودیم. در ابتدا با توجه به عدم شناخت کافی نسبت به این دستگاه‌ ها، هیچگونه جرمی برای آن تعریف نشده بود. به همین دلیل هم افراد زیادی با دستگاه کامپیوتر خانگی درآمدهای هنگفتی را از طریق استخراج ارز دیجیتال به دست آوردند. اما پس از مدتی به دلیل افزایش مصرف برق دستگاه‌ های جدید و بروز مشکلاتی همچون نوسان و قطعی برق در برخی مناطق، به مرور به عیب بزرگ این دستگاه‌ ها که همانا مصرف بالای انرژی بود، پی برده شد. به همین دلیل هم کارشناسان حقوقی ادارات برق دست به کار شده و موجب پدید آمدن ساز و کار قانونی برای این فعالیت گشتند.

یکی از روش‌ های ردیابی ماینر، محاسبه‌ ی متوسط مصرف سالانه و ماهانه‌ ی یک مشترک و مقایسه‌ ی آن با مدت زمانی که مصرف رشد نامتعارفی داشته می‌ باشد. در صورتی که یک مشترک خانگی یا صنعتی در این محاسبات مشکوک به نظر برسد، مراتب جهت بررسی به مقامات قضایی ارجاع و دستور تفتیش مکان صادر خواهد شد.

یکی دیگر از روش‌ های ردیابی دستگاه ماینر، ردگیری IP های مشکوک است که حتی با تغییر IP نیز، امکان ردیابی برای مراجع قانونی فراهم بوده و فرد یا افرادی که اقدام به راه‌اندازی مزارع استخراج ارز دیجیتال نموده باشند با برخورد جدی مواجه خواهند شد.

اخذ مجوز ماینینگ از وزارت صمت

همانطور که گفتیم در ابتدا استفاده از ماینر در هر شرایطی غیرقانونی بود اما پس از مدتی که قوانین و ساز و کار مشخصی برای آن تعریف شد، افراد و شرکت‌ ها می‌ توانند با مراجعه به سامانه بهین یاب که مخصوص صدور مجوزهای وزارت صمت می‌باشد اقدام به اخذ مجوز ماینر نمایند.

جرم دستگاه ماینر غیرقانونی

جرم دستگاه ماینر غیرقانونی

واردات، فروش و استفاده از دستگاه miner مستلزم اخذ مجوز از سامانه بهین یاب است و افرادی که این اقدامات را بدون دریافت مجوز انجام دهند، طبق ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شامل جرایمی زیر می‌ شوند:

  • بار اول: توقیف دستگاه و جریمه نقدی به میزان 2 برابر ارزش دستگاه
  • بار دوم: توقیف دستگاه و جریمه نقدی به میزان 4 برابر ارزش دستگاه
  • بار سوم: توقیف دستگاه، جریمه نقدی به میزان 6 برابر ارزش دستگاه و معرفی به مراجع قانونی و احتمال مجازات حبس و جرایم نقدی بیشتر

آیا ماینرها منقرض خواهند شد؟

با توجه به انتقادات فراوان نسبت به عمل ماینینگ که دلایلی همچون کاهش ذخایر سوخت‌ های فسیلی و آلودگی زیست محیطی ناشی از تولید برق مورد نیاز مطرح می‌ شود، عده‌ ای از کارشناسان بر این باورند که در آینده‌ ای نه چندان دور نسل ماینرها منقرض شده و دیگر روش کارآمدی برای تأمین امنیت شبکه‌ های بلاکچینی نخواهند بود.

همین انتقادات موجب شد تا الگوریتم اجماع اثبات سهام در سال 2012 و فقط 3 سال پس از معرفی بیت کوین توسط اشخاصی به نام‌ های سانی کینگ و اسکات نادال پا به عرصه گذاشته و جایگزین مناسبی برای الگوریتم اثبات کار شناخته شود. یکی از دلایلی که موجب شده تا برخی با قاطعیت نسبت به انقراض ماینر و روش اثبات کار سخن بگویند این است که بنیاد اتریوم به عنوان دومین شبکه‌ ی پرمخاطب، در تصمیمی سرنوشت‌ ساز اثبات سهام را جایگزین اثبات کار کرد. در این الگوریتم، توان دستگاه سخت افزاری مسئول تأمین امنیت شبکه نبوده و افراد با استیک کردن سهام (بلوکه کردن ارز دیجیتال حاکمیتی آن شبکه) خود این عمل را انجام می‌ دهند.

البته بنیان‌ گذاران بیت کوین به عنوان اولین و بزرگترین شبکه‌ ی دنیا هنوز در این رابطه تصمیمی نگرفته و در اخبار غیررسمی اعلام نموده‌ اند که نقد برق مصرفی و آلودگی محیط زیست، به روش اثبات کار وارد نیست چرا که آن‌ ها معتقد هستند شبکه‌ های متمرکزی همچون کمپانی‌ های بزرگ فیسبوک، گوگل، آمازون و… مصرف برق به نسبت بالاتری داشته و در مقابل کارایی کمتری نسبت به شبکه‌ ی بیت کوین دارند.

در رقابت بین 2 غول بزرگ شبکه‌ های غیرمتمرکز یعنی بیت کوین و اتریوم بایستی منتظر ماند و دید که کدام روش (اثبات کار یا اثبات سهام) توسعه‌ پذیرتر و در آینده ماندگارتر خواهد بود. اگر اتریوم بتواند در انقلاب بزرگ خود یعنی مهاجرت به الگوریتم اثبات سهام، موفق باشد و بیت کوین نتواند راهکارهای مناسبی را برای کاهش مصرف برق دستگاه‌ ها پیدا کند احتمال انقراض روش اثبات کار، ماینر و ماینینگ فراوان خواهد بود.

قیمت بیت کوین و سایر رمزارز ها را در پارسیان کریپتو به طور لحظه ای و دقیق مشاهده کنید. 

سخن پایانی

در این مقاله از مجله‌ ی تخصصی PNFT به طور کامل جامع در رابطه با ماهیت دستگاه ماینر، عملکرد و انواع آن، درآمد حاصله و موارد بسیاری سخن گفتیم. اما در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که هر لحظه احتمال کوچ نمودن تمامی شبکه‌ ها به روش اثبات سهام و منسوخ شدن روش اثبات کار وجود دارد. لذا در این صورت دستگاه‌ های ماینر به خصوص دستگاه‌ هایی که صرفا مخصوص ماینینگ تولید شده و کاربرد دیگری ندارند به درد افراد عادی نخورده و بایستی با مبالغ بسیار اندک نسبت به فروش آن‌ ها اقدام شود. پس در تصمیم خود مبنی بر خرید ماینر و راه‌ اندازی فارم استخراج ارز دیجیتال حتما عامل ریسک بالا را مدنظر قرار دهید.

سوالات متداول

معیار انتخاب ماینر چیست؟

قدرت محاسباتی و میزان برق مصرفی دو عامل اساسی در استفاده از ماینر در خانه و درآمدزایی از آن هستند. بخصوص، ماینر بیت کوین شما باید به یک پردازنده GPU مجهز باشد تا کارایی آن حداکثر گردد. توجه کنید که هر GPU نزدیک به 800 برابر سریع‌ تر از یک CPU استاندارد پردازش می‌ کند. برق مصرفی نیز عامل مهمی در محاسبه درآمد ماینر و انتخاب یک دستگاه مناسب است.

ماینر بیت کوین چیست؟

ماینر بیت کوین یک دستگاه محاسباتی قدرتمند است که با صرف انرژی برق و بهره‌گیری از نرم‌ افزارهای مختص رمزنگاری، اقدام به استخراج بیت کوین می‌ کند.

با خرید یک ماینر بیت کوین با عملکرد بالا و مصرف پایین انرژی، شما می‌ توانید به درآمدهای میلیونی برسید، بدون اینکه نیاز باشد فعالیت شاخصی انجام دهید یا وقت خود را صرف انجام کاری تخصصی کنید. ماینر بیت کوین به صورت خودکار و تنها با اتصال به اینترنت و استفاده از نرم‌ افزارهای استخراج بیت‌ کوین عمل می‌ کند.

برای استفاده از ماینر در خانه به چه چیزهایی نیاز داریم؟

اولین فاکتور برای استفاده از ماینر در خانه، دسترسی به یک منبع برق ارزان است. در گام بعدی، باید اینترنت قابل اتکا و با اتصال همیشگی داشته باشید. به ویژه، داشتن یک دستگاه Miner با قابلیت‌های پردازشی بالا بسیار مهم است. علاوه بر این، ماینر بیت کوین به خرید Mining Rig احتیاج دارد که یک کامپیوتر با طراحی اختصاصی برای عمل استخراج است.

به یاد داشته باشید که استفاده از دستگاه‌ های Miner در ایران تنها با دریافت مجوز از وزارت صنعت و معدن ممکن است و شما باید مجوز استفاده از ماینر در خانه را دریافت کنید.