خانه
بروکر چیست؟ مفهوم Broker در بازار فارکس و ارزهای دیجیتال عکس

بروکر چیست؟ مفهوم Broker در بازار فارکس و ارزهای دیجیتال

بروکر Broker یا در اصطلاح فارسی، کارگزار، به شرکت‌های مالی گفته میشود که فرایند و پروسه معاملات را کنترل میکنند. در بازارارهای مالی مختلف مانند بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال نام این اصطلاح را به فراوانی شنیده‌اید. اما آیا دقیقا میدانید که بروکر چیست و کارگزار به چه کسانی گفته میشود؟

تیم پارسیان کریپتو در این قسمت از مقاله سعی دارد تا به طور خودمانی و روان، موضوع بروکر را تشریح نماید. با استفاده از بروکرها، دستیابی معامله کنندگان به بازارهای عظیم مانند فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال به راحتی خواهد بود. در حوزه ارزهای دیجیتال، این، صرافی‌ها هستند که وظیفه واسطه و کارگزاری را انجام میدهند.

بیشترین کاربرد این اصطلاح متعلق به بازارهای مالی فارکس است. کارگزارها در این حوزه، وظیفه‌های مهمی چون هدایت املاک و مستغلات و بیمه را انجام میدهند. پس متوجه شدیم که بروکرها نقش و شخصیت کاملا مهم و کلیدی در ساختمان بازارهای مالی دارند و فعالیت در این حوزه‌ها بدون وجود آنها، عملا کاری غیر ممکن است.

بروکر چیست؟

همانطور که در مقدمه مقاله به آن اشاره شد، بروکر مجموعه‌ مالی عظیم است که وظیفه ارتباط دادن افراد با مارکت‌ها را به عهده دارد. در این مجموعه‌ها، امکان خرید و فروشِ جفت ارزها وجود دارد. مخصوصات اگر بازار مالی فارکس، مدنظر باشد. با توجه به اینکه فارکس یک بازار بزرگ جهانی است و مبادله ارزهای خارجی در آن انجام میشود، معامله گران با سرمایه محدود میتوانند برای ورود به این بازار از طریق کارگزارها اقدام کنند.

در این صورت، کارگزارها، لقبِ کارگزاری خرده فروش را میگیرند. در کارگزاری‌ها به واسطه دریافت مجوز از معامله گران، میتوان سهام و یا کالایی را خرید و فروش کرد. به عبارتی، افراد برای اطمینان از صحت انجام معاملات میتوانند با بروکرها در ارتباط باشند.

انتخاب بروکرهای قابل اطمینان هم یکی دیگر از مولفه‌های مهم در این حوزه است چرا که در غیر اینصورت، امکان دارد سلامت دارایی‌های افراد به خطر افتد. کارگزاری‌ها در ازای وظیفه بروکری و واسطه گری که انجام میدهند، کارمزد و درآمد مطلوبی به دست می‌آورند. ارائه انواع تحلیل‌های مالی و مشاوره‌های کاربردی هم جزء وظایف کارگزاری‌هاست. این وظیفه از طریق ابزارهای تحلیل فیوچرز و مانند آن انجام خواهد شد.

کارگزاری‌ها میتوانند مجموعه‌های حقوقی و یا اشخاص حقیقی باشند. معاملات مختلف نظیرِ طلا، اوراق بهادار، نفت، املاک، ارزهای دیجیتال، بورس و سهام در حیطه وظایف کارگزاری است.  قفل مبلغ‌های مشخص در حساب بروکر توسط معامله گران و سپس خرید و فروشِ سهام و کالا طبق اعلام بروکر از مهمترین مراحلی است که در کارگزاری‌ها انجام میشود.

بعد از این مرحله، کارگزاری‌ها سفارش‌های رسیده از سمت معامله گران را ثبت کرده و با همان دارایی قفل شده اقدام به خرید و فروش میکنند. در مراحل بعدی، کارگزارهای نیز درصد خود را از این واسطه گری کنار میگذارند تا هر دو طرف یعنی مشتری و کارگزار سود خود را از معامله به جیب بزنند. معامله گران، حق معامله مستقیم در این پلتفرم‌ها را ندارند و این موضوع بر اساس یک قرارداد به همه مشتریان گوشزد میشود.

بیشتر بخوانید : فارکس چیست ؟

نقش بروکرها در بازار مالی

نقش بروکرها در بازار مالی

همانطور که پیش‌تر ذکر شد؛ نقش بروکرها در بازار مالی، سر و سامان دادن به یک معامله و اطمینان به معامله گران برای انجام صحت و سلامت خرید و فروش‌ها است. در این بین، آنها حق کمیسیون و سهم خود را از معاملات دریافت میکنند. در کارگزاری‌ها با توجه به دارایی‌های افراد، مقدار مشخصی از آن برای انجام معاملات قفل شده و سپس با توجه به درخواست مشتری، سهام خاصی خریداری خواهد شد.

تفاوت بروکر و صرافی

تفاوت بروکر و صرافی

با توجه به توضیحات ارائه شد در پاراگراف‌ها قبلی میتوان به این نتیجه رسید که وظیفه بروکرها و صرافی‌ها تا حدود زیادی شبیه به هم است. اما برای درک بهتر موضوع بیایید نگاهی به معاملات ارز دیجیتال داشته باشیم. در معاملات مربوط به رمز ارزها، افراد و معامله گران با انجام تحلیل‌ها و فرضیاتی، قیمت یک رمز ارز را حدس میزنند.

سپس طبق پیش بینی که انجام میدهند اقدام به خرید یا فروش یک ارز میکنند. خب آیا برای انجام چنین مراحلی فرد، شخصا میتواند مراحل را مدیریت کند؟ قطعا خیر! در این گونه موارد وجود یک صرافی معتبر از ضروریات است. پس مشاهده میکنیم که صرافیِ موجود در معاملات ارزهای دیجیتال، همان کارگزاری در معاملاتِ بورس، سهام و فارکس است.

فقط نام آنها با توجه به شرایطی که دارند متفاوت است. البته توجه به این نکته ضروری است که این دو در حالت کلی شبیه به هم هست ولی اگر در جزئیات غرق شویم مطمعنا تفاوت‌هایی بین بروکر و صرافی پیدا خواهیم کرد. به عنوان مثال، در صرافی با توجه به اینکه واژه Exchange را برای آن بکار میبرند، میتوان دارایی‌ها را با یکدیگر مبادله کرد.

به عبارتی در صرافی، امکان معاوضه ارزها با همدیگر تحت نظارت اشخاص و مجموعه‌های ثالث وجود دارد. ثبت سفارشات توسط مشتری در دفتر مرتبط با این حوزه و تطبیق سفارشات توسط صرافی و جوش دادن معامله‌ها، از مهمترین مراحل در کریپتو میباشد. صرافی با توجه به وظایف خود در نوع متمرکز، غیر متمرکز، حضانتی و غیر حضانتی فعالیت میکنند.

انتخاب صرافی امن با توجه به اعتبار آن جزء ضروریات است. صرافی‌ها با توجه به ارائه خدمات و امکانات، دسته بندی میشوند. به عنوان مثال، صرافی بایننس Binance، کوین بیس Coinbase، کوینکس CoinEx و اوکی اکسچنج OKX در دسته بهترین صرافی‌های جهان هستند.

با توجه به اینکه بروکرها و صرافی‌ها از امکانات و خدمات همدیگر در جهت ارتقای بازارهای مالی استفاده میکنند میتوان به این نتیجه رسید که افراد باید با در نظر گرفتن زمینه شغلی که دارند، موردِ مناسب را برای خود انتخاب کنند. به عنوان مثال، ویژگیِ معاملات مارجین، در خدمات منحصر به بروکرها بود که صرافی‌ها هم با اضافه کردن آن به خدمات خود، گام مهمی برداشته‌اند.

نحوه استفاده از صرافی و یا بروکر با دانش و آگاهی افراد رابطه مستقیمی دارد. به این صورت که اگر در حوزه بازارهای مالی حرفی برای گفتن دارید و به عبارتی خودتان میتوانید گلمیتان را از آب بیرون بکشید، انجام معامله تحت نظارتِ صرافی‌ها بهترین گرینه خواهد بود. البته به شرطی که حوزه فعالیت شما کریپتو باشد. اما اگر دانش و آگاهی چندانی در زمینه فعالیتِ بازارهای مالی ندارید، اگر مراحل انجام کار را با دخالت و مشارکت بروکرها پیش ببرید، قطعا به نفع‌تان خواهد بود.

مورد دیگر در خصوص تفاوت Broker و صرافی‌ها، احراز هویت برای هر یک از اینهاست. چون میدانید که برای فعالیت در بازارهای مالی چه در حالت بروکری و چه در روش صرافی، نیاز به احراز هویت داریم. به نظر میرسد احراز هویت در صرافی‌ها به مراتب آسان تر از احراز هویت در بروکرها باشد.

دلیل آن هم ارائه مشخصات جزئی‌تر مانند کپی پاسبورت، ارائه آدرس محل زندگی به همراه مدارک قابل اعتماد در احراز هویت متعلق به کارگزاری‌هاست. البته توجه به این نکته هم خالی از لطف نیست که ایران به خاطر تحریم‌های اعمال شده نمیتواند در همه کارگزاری‌های موجود در دنیا، فعالیت کند. بروکرهایی که مشتریان ایرانی خدمات میدهند شاملِ بروکر اوتت مارکتس Otet Markets، بروکر آلپاری alpari، بروکر روبو RoboForex، بروکر یو اس جی اف ایکس USGFX و چند بروکر دیگر هستند.

انواع broker ها و ویژگی‌های هر کدام

بروکر چیست

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا در مورد انواع broker ها و ویژگی‌های هر کدام صحبت‌هایی داشته باشیم.

برای اینکه بتوانید فعالیت درست و منطقی در بازارهای مالی داشته باشید باید آشنایی کافی با انواع کارگزاری‌ها داشته باشید.

بروکرها در مارکت‌های فارکس در دو حالت دی دی DD  یا Dealing-Desk و اِن دی دی NDD  یا None-Dealing-Desk اقدام به فعالیت میکنند. منظور از DD یا NDD بودن بروکرها، به ترتیب به حالتِ با میز و بدون میز معاملاتی است.

بروکرها با میز معاملاتی یا DD

در بروکرهای دی دی، ثبت سفارش‌های مشتری از طریق میزهای معاملاتی است. پورسانت و کمیسیون این کارگزاری‌ها توسط اسپرد Spread حاصل میشود. در این نوع کارگزاری‌ها، خودِ بروکر میتواند به عنوان طرف دیگر معامله با مشتری، خرید و فروش انجام دهد. ارائه اسپرد ثابت و ایستا و همچنین انتخاب قیمت‌های بیشتر و کمتر از قیمت موجود در بازار بر عهده این نوع بروکرهاست.

در این بروکرها، معامله گران هر تصمیمی در قبال معامله بگیرند، در نهایت، این، کارگزاری است که سفارشات خرید و فروش را برای آنها انجام میدهد. به عبارتی، کنترل قیمت‌ها با ریسک پایین و به واسطه اسپردهای ایستا نیز، مهمترین وظیفه این کارگزاری‌هاست. معامله در سمت مخالف با کاربران از تمایزات بارز بروکرهای DD است.

کارگزاری‌ها، این کار را هم برای سوددهی خود انجام میدهند. کاربران فعال در چنین کارگزاری‌های حق دیدنِ قیمت‌های واقعی بازار را ندارند. تنها راه برای فعالیت در این کارگزاری‌ها، اعتماد به آنهاست. البته این کارگزاری‌ها هم نرخ‌ها و قیمت‌هایی نزدیک به قیمت‌های حقیقی ارائه میدهند.

به عنوان مثال، کاربران ثبت سفارشِ صد هزار واحد یا یک LOT از یورو / دلار EUR/USD  را انجام میدهند. بعد از ثبت این سفارش، کارگزاری در میان، ثبت سفارش کنندگانِ دیگر به جستجو میپردازد. البته انتقال سفارشِ ثبت شده به افرادِ تامین‌کننده نقدینگی  Liquidity Provider هم در این مورد انجام میشود.

به واسطه چنین عملیاتی، ریسک و خسارات احتمالی کاهش خواهد یافت. چرا که کارگزاری‌ها از  این طریق بدون درگیری در معامله و تنها توسط اسپرد، سود مورد نظر خود را به دست می‌آورند. احتمال دیگری هم در رابطه وجود دارد.

در صورتی که بروکرها در جستجوی طرف دیگر معامله، شکست بخوردند، خلاف جهت مشتری به معامله ورود میکنند. در این صورت و به واسطه استفاده از بروکرهای دی دی، مشتریان از قبل، میزان اسپرد پرداختی خود را متوجه خواهند شد. سرعتِ انجام کارها تا حدود زیادی بیشتر خواهد شد و معامله‌ها در قیمتِ مورد نظر مشتری اجرایی میشوند.

در بروکرهای دی دی، نقدینگی مورد نیاز برای اجرای معاملات فراهم شده و خرید و فروش انجام خواهد شد. به این کارگزاری‌ها، بازار گردان یا مارکت میکر هم Market Maker میگویند.

بروکرها بدون میز معاملاتی یا NDD

بعد از تعریف کلی در مورد بروکرهای DD حال وقت آن رسیده تا در مورد کارگزاری‌های NDD هم صحبت‌هایی داشته باشیم.

در این بروکرها هیچ میز معاملاتی برای ثبت سفارش وجود ندارد. مشتری‌ها در این کارگزاری میتوانند دستیابی مستقیمی به بازار داشته باشند و در مقابل؛ بروکر هم نمیتواند به عنوان طرف دیگر معامله با مشتری در ارتباط باشد. در این بروکر، کارگزاری‌ها فقط به عنوان واسط، انجام وظیفه میکنند. قیمت گذاری مجدد بدون محدودیت و اسپرد پایین نه ثابت از ویژگی‌های بارز بروکرهای NDD  میباشد.

بروکرهای بدون میز خود، 2 دسته هستند.

بروکرهای STP  یا Straight Through Processing که به عنوان کارگزاری‌های پردازش مستقیم فعالیت میکنند و بروکرهای ECN یا Electronic Communication Network که شبکه ارتباط الکترونیکی هستند.

بروکرهای STP

در Brokerهای STP  سفارش معامله گران به صورت مستقیم به تامین کننده‌های نقدینگی فرستاده میشود. به عبارتی، دستیابی تامین کننده‌ها به بازارهایی با قیمت واقعی از مسئولیت مهم آنهاست. تامین کننده‌ها در این بروکر قیمت‌های متفاوتی ارائه میدهند که با توجه به انتخاب مشتری، نرخ‌های معاملاتی مختلفی را هم به معرض نمایش میگذارد.

در سایت‌های بروکری قسمت‌های فرانت اند frontEnd و بک اند  backend  وجود دارند. پلتفرم معاملاتی شناخته شده برای مشتری‌ها با عنوان فرانت اند است. نمودارها، چارت‌ها، انواع حساب‌ها، گزینه‌های ثبت سفارش در این بخش هستند. در طرف دیگر ماجرا، بک اند را داریم که شامل دامنه، هاست و سرورها میباشند.

به واسطه همکاری این دو بخش و تخصص بروکر در این زمینه، سفارش‌ها از معامله گر گرفته شده و با سفارشات معامله گران دیگر تطابق داده میشوند. در صورت تطبیق مطلوب در این شرایط، معامله به خوبی پایان میابد. در این نوع معاملات، کارها کاملا ماشینی و در حوزه اختیاراتِ سیستم خواهد بود و دسترسی معامله گران به تامین کننده‌های نقدینگی بیشتر خواهد بود.

بروکرهای ECN

در کارگزاری‌های با حالت ECN، مشتری‌های خرد و کلان، صندوق‌های پوشش ریسک و بروکرهای مختلف میتوانند معامله انجام دهند. ارائه مطلوب‌ترین قیمت‌های معامله بهترین گزینه برای معامله گران در این کارگزاری است. دیدن عمق بازار نیز، یکی دیگز از جذابیت‌های کارگزاریِ ECN میباشد. به این صورت، مقدار عرضه و تقاضا نیز، به خوبی نمایش داده میشود.

به عبارتی با استفاده از این امکان، میتوانیم سفارشات خرید و فروشِ معامله گران فعالِ بازار را هم بررسی کنیم. در این بروکر نرخ یا قیمت ثابت به معامله اضافه نخواهد شد، پس دریافت کمیسیون پایین، این مشکل را رفع خواهد کرد. فراهم شدن اطلاعات سفارشات و نرخ‌های واقعی آنها باعث افزایش شفافیت میشود.

این بروکرها، تامین کننده‌های نقدینگی ندارند و واسطه‌ای بین فروشنده و خریدار هستند. با این حساب، دستکاری و سانسور قیمت در این کارگزاری امکان پذیر نیست! انواع پردازش‌ها سرعت بالایی دارد و ریسک نیز در حد پایین خود است. توجه به حریم خصوصی هم در این نوع بروکرها رعایت میشود.

انتخاب بهترین بروکر

در حالت عادی انتخاب بهترین بروکر برای انجام یک معامله سالم و امن که کیفیت کافی هم داشته باشد از مولفه‌های ضروری در همه بازارهای مالی است. به نظر میرسد همیشه واژه “بهترین” در هر موقعیتی معنی و مفهوم خاص خود را دارد.

به عنوان مثال؛ بهترین بروکر برای ما همان است که بتواند با شرایط کشور ایران مطابقت داشته باشد. بروکرهای مطرح و زیادی در دنیا وجود دارند که رده بسیار بالایی از اعتبار و تخصص را دارند اما با توجه به تحریم‌های موجود در ایران، اگر نتوانند رسالت خود را در ارتباط با هموار کردن راه مشتری انجام دهند، عملا به هیچ دردی نمیخورند.

در حالت کلی، توجه به سابقه کارگزاری، شهرت و اعتبار آن، تسهیل در واریز و برداشت، حمایت از متا تریدر mt5، وجود حساب‌های آزمایشی، حمایت از همه مشتریان، انجام معاملات سریع، رابط کاربری جذاب و مخصوصا امنیت بالا از مهمترین مولفه‌ها برای انتخابِ یک Broker خوب است.

نحوه انتخاب بروکر مناسب برای ایرانیان

انتخاب بروکر مناسب برای ایرانیان

همانطور که در پاراگراف قبلی هم به آن اشاره شد، بروکرهایی خوب هستند که بتوانند مشکلات مشتریان ایرانی را در حوزه بازارهای مالی حل کنند. در حالت کلی، بروکر هات فارکس  Hot forex، بروکر روبو فارکس Robo Forex، بروکر آلپاری Alpari ، بروکر ارانته Errante، کپیتال اکستند CapitalXtend ، بروکر آمارکتس AMarkets و  بروکر یو اس جی اف فارکس USGFX  از کاربردی‌ترین کارگزاری‌ها برای مشتریان ایرانی هستند.

اما گذشته از اسم و رسمِ کارگزاری‌ها، توجه به مقدار اسپرد در یک بروکر، رگولاتوری و اعتبارِ Broker، پلتفرم‌ها و خدمات ارائه شده، میزان لوریج، نرخ بهره  و کمیسیون پایین، پشتیابی از زبان فارسی و کال مارجین مشخص شده از مهمترین معیارها برای انتخاب کارگزاریِ مناسب است.

چگونه می توان یک بروکر مناسب انتخاب کرد؟

در پاسخ به این سوال که چگونه می توان یک بروکر مناسب انتخاب کرد؟ میتوان به این نتیجه رسید که؛ داشتن مجوز و اعتبار لازم برای ادامه فعالیت و خدمت رسانی به معامله گران از هر چیزی در این زمینه مهم‌تر است.

سرعت بالا، امنیت کافی، شفافیت قابل توجه و کیفیت انجام کارها هم به دنبال همین مجوز معتبر خواهند آمد و صحت و سلامتِ یک معامله را به معامله گران تقدیم میکنند. بروکری مناسب است که بتوان با پایین‌ترین سرمایه در آن معامله کرد. کارمزد بسیار کم در زمان انجام معاملات هم از ویژگی‌های برجسته یک Broker به حساب می‌آید.

در دسترس بودن منابع آموزشی مختلف هم از مشخصات و جذابیت‌های بارز بروکر مناسب میباشد.

نکاتی که برای انتخاب یک broker معتبر باید در نظر گرفت!

در تیتر مربوط به نحوه انتخاب بروکر مناسب برای ایرانیان به این موضوع اشاره کردیم که broker مناسب باید، رگوله معتبری داشته باشد. حال، رگوله به چه معناست؟ به مجوز ارائه شده از سمت نهادهای نظارت کننده بر کسب و کار  بازارهای مالی، رگوله گفته میشود که توسط رگولاتورها ارائه میشود. وجود شناسه یگانه و منحصر به فرد که به هر کارگزاری داده میشود نشان دهنده اعتبار بالای آن است.

مناطق جغرافیایی مخصوص مانند FCA یکی از شرکت‌هایی است که به کارگزاری‌ها مجوز فعالیت در این زمینه را میدهد. برای جستجوی نوع رگوله کارگزاری که در آن فعالیت دارید، بهتر است به سایت اصلی کارگزاری خود مراجعه کرده و داده‌ها و اطلاعات جزئی رگوله بروکر خود را مشاهده نمایید.

وجود قانون و قواعد سفت و سخت در پروسه رگوله دادن باعث خواهد شد تا بروکری که از آن سازمان، مجوز خود را دریافت کرده معتبرتر باشد. به عنوان مثال در برخی سازمان‌های عرضه کننده رگوله از برکرها میخواهند تا دفتر محلی معتبری که کارکنان واقعی هم دارد به این سازمان معرفی شود.

همچنین وجود سرمایه بالا برای برخی از این کارگزاری‌ها لازم و ضروری است. در نهایت، ارائه گزارشات تنظیم شده و حقیقی از طرف کارگزاری‌ها قانون دیگری است که باید به آن توجه شود. در حالت کلی، brokerها با توجه به فعالیت خود، هزینه سالانه‌ای به مجموعه‌های عرضه مجوز، میدهند.

مزایا و معایب استفاده از بروکر

با توجه به توضیحات مفصل که در خصوص بروکرها داده شد و انواع آنها هم مورد بررسی قرار گرفت نمیتوان گفت یک بروکر ویژگی‌های متمایزی دارد و بروکر دیگر به هیچ دردی نمیخورد. نه اینطور نیست!

هر یک از بروکرها ویژگی‌ها و مزیت‌های منحصر به خود را دارند. اما در حالت کلی، استفاده از کارگزاری، یک روش اقتصادی برای انجام معاملات است. چرا که در بسیاری از موارد، افراد دارایی و سرمایه هنگفتی برای ورود به معاملات ندارند. در این صورت، بروکرها وارد میدان شده و با توجه به تقسیم عادلانه سود از معاملات، خود و مشتری‌های را راضی نگه میدارند.

خدمات و امکانات زیادی که در کارگزاری‌ها وجود دارد افراد را به فعالیت در آن ترغیب میکند. پشتیبانی از معامله گران، انجام معاملات امن در قالب کیفیت بالا و سرعت قابل توجه میتواند هر معامله گری را به حضور در بروکر تشویق نماید.همچنین در برخی کارگزاری‌ها، منابع آموزشی کاربردی وجود دارد که افراد میتوانند دانش و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهند.

در طرف دیگر ماجرا، معایب نسبت داده شده به بروکرها را داریم که به نظر میرسد با توجه به نوع بروکر، متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال؛ در برخی کارگزاری‌ها، محدودیت در بسترهای معاملاتی، کارمزدهای بالای معاملات، عدم ارائه حساب اسلامی و ایرانی،   اسپرد بالا، رابط کاربری ضعیف، عدم پشتیبانی از زبان فارسی، ارائه نمادهای معاملاتی بسیار کم و … میتوانند از معایب و مشکلات برخی بروکرها باشند.

سخن پایانی

تیم پارسیان کریپتو در این قسمت از مقالات سریالی حوزه کریپتو سعی داشت تا یک مفهوم ابتدایی و اساسی در این زمینه را با زبانی کاملا شیوا و روان در اختیار شما عزیزان قرار دهد. امیدوار هستیم با مطالعه این مطلب، نیازی به بررسی مطالب دیگر نداشته باشید. چرا که همه تیترها و نکات ارائه شده در مقاله با دقت و ظرافت کامل برای شما آماده شده است.

سوالات متداول

بروکر چیست؟

بروکر یا کارگزاری به مجموعه شرکت‌هایی گفته میشود که انواع مختلفی دارد و وظایف اصلی آن واسطه گری بین مشتریان و انواع معاملات است. بازارهای فارکس بهترین بستر برای استفاده از این بروکرها هستند.

بروکرها چند نوع هستند؟

بروکرها در حالت کلی به دو دسته تقسیم میشوند. بروکرها با میز معاملاتی که DD هستند و بروکرهای بدون میز معاملاتی که لقب NDD را به خود گرفته‌اند.

آیا همه بروکرها مطمعن هستند؟

در پاسخ به این سوال میتوان گفت، قطعا خیر! برکرهای موفق و معتبر هستند که مجوز یا رگوله لازم را از سازمان‌های ناظر دریافت کرده باشند.

 

درباره نویسنده

الهام زارع

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

معرفی ارز دیجیتال چیل گای؛ نحوه خرید و نگهداری میم کوین CHILLGUY

میم‌کوین جدید با نام‌های چیل گای (CHILLGUY)، just a Chill Guy یا حتی My New Character آوازه جدیدی در اتمسفر بی‌پایان بلاکچین شده است. جعبه جادویی اینبار سگ قهوه‌ای شلوارپوشی به دنیای مجازی معرفی کرده است.

چیل گای یک سگ با شکل و شمایل آدمی...

۱۳ آذر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

معرفی بهترین ارز دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری؛ 3 رمزارز برتر AI

صنعت هوش مصنوعی (AI) پتانسیل زیادی برای ایجاد یک انقلاب جهان‌شمول در تقریبا تمام جنبه‌های زندگی‌ ما انسان‌ها را دارد. قابلیت‌های برخی از برترین مدل‌های هوش مصنوعی در سال‌های اخیر دریچه‌ای شگفت‌انگیز به این صنعت انقلابی باز کرده‌اند. ترکیب هوش...

۱۲ آذر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳