کیف پول سخت افزاری چیست؟ بهترین کلد والت ها کدام اند؟
فهرست مطالب
- نگهداری ارز دیجیتال به چه صورت است؟
- کیف پول سخت افزاری (Hardware wallet) چیست؟
- کلد ولت چیست؟ نحوه استفاده از Cold Wallet
- تفاوت کیف پول سخت افزاری با کیف پول نرم افزاری
- آیا کیف پول سخت افزاری از نوع نرم افزاری آن، امنتر است؟
- نوع ذخیره سازی در کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری چگونه است؟
- دسترسی به کیف پول سخت افزاری راحتتر است؟
- قیمت کیف پول سخت افزاری گرانتر است؟
- نکات مهم انتخاب کیف پول سخت افزاری
- حمایت از ارزهای مختلف
- توجه به رابط کاربری آسان
- دقت در سیستم عامل کیف پول
- هماهنگی با پلتفرم
- دسترسی مجدد به کیف پول سخت افزاری در صورت گم شدن یا سرقت
- بهترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال
- کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)
- کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
- کیف پول سخت افزاری کول والت پرو (Cool Wallet Pro)
- کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keep Key)
- سوالات متداول
- کیف پول سخت افزاری چیست؟
- آیا کیف پول سخت افزاری امن است؟
اساسا اگر فعالیت و عملکرد مطلوبی در دنیای رمز ارزها دارید، باید از وجود کیف پول سخت افزاری اطلاع داشته باشید. اما اگر برای اولین بار است که این موضوع به گوشتان میخورد، پس این مطلب دقیقا برای شما آماده شده است. حتما میدانید که افراد، سرمایه و داراییهای مهم و ارزشمند خود را در مکانی به نام گاو صندوق نگهداری میکنند.
حال اگر موضوع ارزهای دیجیتال به میان آید به نظر شما چگونه میتوانیم از داراییهای مجازی و ارزشمند خود محافظت کنیم؟ پاسخ ساده است. کیف پولها مکان مناسب و مطلوبی برای حفاظت از ارزهای دیجیتال و سودهای آنها هستند که در نوع نرم افزاری و سخت افزاری عرضه میشوند. ما در این مطلب قصد داریم به پرسش ولت سخت افزاری چیست؟ به طور جامع پاسخ داده و کاربردهای آن را بیان کنیم.
نگهداری ارز دیجیتال به چه صورت است؟
قبل از پرداختن به موضوع کیف پول سخت افزاری بهتر است اطلاعات کلی در خصوص انواع حفاظت در زمینه ارزهای دیجیتال بدهیم. ارزهای دیجیتال به روشهای نرم افزاری و سخت افزاری محافظت میشوند. به نظر میرسد، روش نرم افزاری آن قیمت پایین و امنیت کم و روشهای سخت افزاری دارای قیمت بالا و امنیت قابل توجهی باشند. دقیقا مانند محیط واقعی و فیزیکی که سارقان در کمین اموال و دارایی ما هستند.
در فضای مجازی نیز، هکرهای حرفهای کمین گرفتهاند تا از غفلت افراد استفاده کرده و به هدف شوم خود برسند. به بیان سادهتر، همیشه خطاهای سهوی افراد با سیاستهای گمراه کننده هکرها دست به دست هم دادهاند تا میلیاردها تومان سرمایه از دست رود و تنها کاری که از انسان برمیآید یک “واااای” ساده باشد. به نظر میرسد اگر تمام ایمن کاریها را در قبال داراییهای خود انجام دهیم خیالمان از بابت پُرکاری خودمان راحت است که چارهای اندیشیدهایم. تمام ماجرا این نیست که شما وارد دنیای پر فراز و نشیب ارز دیجیتال شوید و در طی ماهها سرمایه خوب و هنگفتی به جیب بزنید.
اگر تا به اینجای فعالیت رسیدهاید، پس بهتر است به این نکته اشاره کنیم که 50 درصد کار مانده است تا بتوانید خود را یک سرمایه گذار قهار در زمینه ارزهای دیجیتال بدانید. آن 50 درصد همان تامین امنیت برای سرمایه به وجود آمده است. تنها در این صورت است که زحمت چند ماهه شما به بار نشسته و خواهید توانست نفس راحتی بکشید. با این حساب، یکی از بهترین، امنترین و جذابترین مکان برای نگهداری و ذخیره ارزهای دیجیتال، کیف پول سخت افزاری یا کلد والت است.
بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال چیست
کیف پول سخت افزاری (Hardware wallet) چیست؟
یک نوع از انواع کیف پول ارز دیجیتال، کیف پول سخت افزاری یا سرد است که یک دستگاه فیزیکی و ملموس است که به منظور محافظت از داراییها و سرمایههای حاصل از ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. افراد میتوانند با توجه به تنوع محصولات در این زمینه، یک کیف پول مناسب برای خود انتخاب کنند. با وجود کیف پولهای نرم افزاری هکرها ممکن است بتوانند راه نفوذی به داراییًهای افراد داشته باشند. در حالی که کیف پولهای سخت افزاری این امکان را برای هکرها به صفر رسانده است. به عنوان مثال، فرض کنید شما تمام عکسهایتان را در حافظه داخلی (Internal) کامپیوتر نگهداری کردهاید.
اگر مشکلی برای سیستم شما به وجود آید و ناچار باشید آن را برای تعمیر ببرید، تمام عکسها و ویدیوهایتان در معرض دستیابی هستند. در حالی که اگر از حافظه خارجی (External) استفاده کرده باشید و اطلاعات را به آن انتقال داده باشید، هیچ دسترسی به دادهها امکان پذیر نبود. حال اگر افراد از کیف پول سخت افزاری استفاده کنند، هیچ نگرانی از بابت دارایی خود ندارند. علاوه بر این، این نوع کیفهای پول بدون اینکه به اینترنت نیاز داشته باشند، در حالت آفلاین هم به فعالیت خود ادامه میدهند. همین عامل باعث میشود تا برخی افراد، کیف پول سخت افزاری را با عنوان کیف پول سرد هم بشناسند.
یکی دیگر از مشکلات کیف پولهای نرم افزاری، امکان از دست رفتن اطلاعات ارز دیجیتال در صورت هک وب سایت است. در مقابل، کیف پول سخت افزاری دارای یک کد پین مخصوص است. وجود این پین کد باعث میشود تا حتی اگر کیف پول سخت افزاری گم شده یا سرقت شود، افرادی که آن را پیدا میکنند یا میدزدند، نتوانند به محتوای کیف دسترسی داشته باشند چرا که کد پین آن را ندارند. اگر سارقان بیش از دفعات تعیین شده رمز را وارد کنند، دستگاه به صورت اتوماتیک به تنظیمات کارخانه ارجاع داده میشود.
کلد ولت چیست؟ نحوه استفاده از Cold Wallet
نحوه استفاده از کلد ولت در تمامی حالات به این صورت است که بایستی ولت سخت افزاری خود را به یک نرم افزار موبایل یا دسکتاپ متصل نموده و ارتباط آنها را برقرار کنید. بدین ترتیب ولت سخت افزاری شما به عنوان یک کلید عمل کرده و تا زمانی که اتصال بین نرم افزار و سخت افزار برقرار نشود امکان جابهجایی و استفاده از آن وجود نخواهد داشت.
تفاوت کیف پول سخت افزاری با کیف پول نرم افزاری
همانطور که متوجه شدید کیف پولها در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری ارائه میشوند که افراد با توجه به درخواست خود یکی از آنها و یا هر دو را انتخاب میکنند. حال میخواهیم به تفاوتهای موجود در بین آنها بپردازیم.
آیا کیف پول سخت افزاری از نوع نرم افزاری آن، امنتر است؟
احتمالا با توضیحات مفصل در خصوص کیف پول سخت افزاری به این موضوع فکر کنید که نوع نرم افزاری آنها امنیت کافی ندارند. در حالی که اینطور نیست! وجود کلیدهای خصوصی در کیف پولهای نرم افزاری بر روی گوشیهای هوشمند و هر پلتفرم دیگر میتواند دارایی موجود در این زمینه را از نفوذ هکرها محافظت نماید. هر چند این محافظت به اندازه کیف پولهای سخت افزاری یا سرد، سختگیرانه نباشد.
اگر منطقی به قضیه نگاه کنیم نمیتوانیم کل اطلاعات موجود در ارتباط با ارزهای دیجیتال را به کیف پول سخت افزاری انتقال دهیم. با این حساب، سعی کنید مبلغی را که به منظور هزینه کردن، وام دادن و سپرده گذاری کنار گذاشتهاید به کیف پولهای سخت افزاری انتقال دهید.
نوع ذخیره سازی در کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری چگونه است؟
درست است که از هر دو کیف پول برای نگهداری داراییها و افزایش امنیت آنها استفاده میشود اما نوع ذخیره کردن و نگهداری در هر یک از اینها با دیگری متفاوت است. در کیف پول نرم افزاری دادهها و اطلاعات روی کامپیوتر و یا گوشی موبایل به صورت آنلاین ذخیره میشوند. در حالی که این موضوع برای کیف پول سخت افزاری بر روی یک دستگاه خارجی و به صورت آفلاین است. البته بهتر است توجه داشته باشید که برخی افراد به دلیل سهل انگاری یا سهولت دسترسی، فقط از کیف پول نرم افزاری استفاده میکنند.
دسترسی به کیف پول سخت افزاری راحتتر است؟
به نظر میرسد، اگر به طور کلی به موضوع دسترسی نگاه کنیم کیف پول سخت افزاری بهترین دسترسی را به کاربران ارائه دهد. در حال اگر کمی ریزبینتر به قضیه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که در هر کجای این کره خاکی باشیم و یک گوشی موبایل در دست داشته باشیم دسترسی بهتر و راحتی نسبت به کیف پول سخت افزاری که ممکن است در خانه و یا محل کار جا گذاشته باشیم خواهیم داشت.
قیمت کیف پول سخت افزاری گرانتر است؟
پاسخ به این سوال، مثبت است. مهمترین و بارزترین تفاوت میان کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری قیمت آنها است. قیمت کیفهای پول سرد نسبت به کیف پولهای داغ بالاتر است چرا که امنیت بیشتری برایتان به ارمغان میآورند. در مقابل، کیفهای پول نرم افزاری رایگان بوده و تنها از طریق یک برنامه روی گوشی یا کامپیوتر نصب میشوند.
نکات مهم انتخاب کیف پول سخت افزاری
نکات مهم و قابل توجهی وجود دارند که اگر آنها را بدانید یک کیف پول سخت افزاری امن و کاربردی انتخاب میکنید.
مشخصات امنیتی کیف پول سخت افزاری را مورد توجه قرار دهید.
در زمان خرید کیف پول سخت افزاری به این نکته توجه داشته باشید که آیا احراز هویت 2 مرحله و امضای چندگانه در خصوص این کیف پول وجود دارد؟ علاوه بر این از وجود قابلیت بک آپ گیری و سید (Seed) نیز اطمینان حاصل کنید.
حمایت از ارزهای مختلف
در زمان خرید کیف پول سخت افزاری اطمینان حاصل کنید که آن کیف، ارزهای دیجیتال مختلف را پشتیبانی میکند. دلیل تاکید بر این موضوع، عدم حمایت بیشتر کیف پولها از تمام ارزهای دیجیتال است.
توجه به رابط کاربری آسان
اگر در زمینه ارزهای دیجیتال، به عنوان مبتدی وارد عمل شدهاید توجه به رابط کاربری و استفاده آسان از آن باید در اولویت قرار گیرد.
دقت در سیستم عامل کیف پول
قبل از خرید کیف پول سخت افزاری به این موضوع دقت کنید که کیف پول مورد نظر شما با انواع سیستم عاملها سازگاری و هماهنگی داشته باشد.
هماهنگی با پلتفرم
اتصال کیف پول سخت افزاری به صرافیهای مورد نیاز شما اهمیت ویژهای دارد. به این نکته دقت کنید که کیف پول سرد با صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال و برنامه غیر متمرکز هماهنگی مطلوبی داشته باشد.
دسترسی مجدد به کیف پول سخت افزاری در صورت گم شدن یا سرقت
در زمان فروش کیف پول سخت افزاری به کاربران 12 تا 24 واژه بازیابی اختصاص مییابد. این واژهها همان بک آپ کیف پول سرد است که باید در نهایت دقت و امنیت نگهداری شوند. کاربران به محض گم شدن یا به سرقت رفتن کیف پول سخت افزاری میتوانند با این واژههای پشتیبان وارد کیف پول نرم افزاری خود شده و داراییها را تحت کنترلشان قرار دهند. نهایت سعی خود را در حفظ و نگهداری عبارات بازیابی به کار گیرید تا خیالتان از هر بابت راحت باشد.
بهترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال
کیف پولهای سخت افزاری بیشماری وجود دارند که با توجه به امکانات مناسب و مطلوبی که دارند، مورد استفاده کاربران قرار میگیرند. در این بخش قصد داریم 5 مورد از بهترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال را به شما معرفی کنیم. لذا اگر قصد خرید کیف پول سخت افزاری از بهترین سایت خرید کیف پول سخت افزاری را دارید پیشنهاد میکنیم حتما این راهنمای خرید کیف پول سخت افزاری را تا انتها بخوانید.
کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)
بهترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال این روزها از نظر بسیاری از افراد لجر نانو اس میباشد که از مشهورترین و در عین حال محبوبترین کیف پولهای سرد است. دلیل اهمیت و محبوبیت این کیف پول، پشتیبانی و حمایت آن از 1000 ارز دیجیتال مختلف است.
بیشتر بخوانید: بررسی کیف پول سخت افزازری Ledger nano s
کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
ترزور یک نمونه از انواع کیف پول سخت افزاری ایمن است که قابلیت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال مختلف را دارد. ترزور در انواع مختلف One، T و … ارائه میشود. به نظر میرسد ترزور تی مدرنترین کیف پول سخت افزاری نسبت به همگروههای خود است. این کیف پول به دلیل امنیت بالایی که دارد، هزینه زیادی به خود اختصاص میدهد.
کیف پول سخت افزاری کول والت پرو (Cool Wallet Pro)
کول بیت ایکس (Cool Bit X) به عنوان توسعه این کیف پول سخت افزاری است. این کیف پول از لحاظ امنیت بسیار قویتر از هر نوع کیف پولی عمل کرده و از این بابت علاقه مندان زیادی دارد. قابلیتهای برجسته این کیف پول، آسان کردن حمایت از ایردراپ Airdrop، برنامههای غیر متمرکز Dapp، پروتکلهای دیفای DeFi و خدمات جدید است.
کیف پول سخت افزاری سیف پال (Safe Pal)
کیف پول سخت افزاری سیف پال قادر است از چند نوع ارز دیجیتال مختلف و 20 بلاک چین، حمایت کند. نحوه استفاده از کلد ولت سیف پال برای مبتدیان بسیار راحت و آسان است. این کیف پول امنیت بالایی در برابر نفوذ هکرها دارد. علاوه بر این، سیستم ویژهای با عنوان خود تخریب دارد که در صورت نفوذ هکرها در حالت آفلاین، فعال میشود.
بیشتر بخوانید: بلاک چین چیست
کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keep Key)
اگر به دنبال بهترین کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال از نظر راحتی هستید، کیپ کی انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. این کیف پول در سال 2015 توسط شرکت Shape Shift ایجاد شد. قابلیت ویژه کیپ کی این است که کلیدهای خصوصی را به تدریج ساخته و ثبت میکند. به همین خاطر با عنوان کیف پول سخت افزاری HD نیز، شناخته میشود.
کلام آخر
کیف پول سخت افزاری موضوع امنیتی بود که در مقاله امروز مورد توجه قرار گرفت. اگر افراد قسمت اعظمی از داراییهای خود را به ارز دیجیتال اختصاص دادهاند باید برای ثبت و ذخیره آن داراییها نیز، فکری اندیشیده باشند. درست است که کیفهای نرم افزاری امنیت قابل توجهی دارند اما اگر میخواهید خیالتان از هر بابت راحت باشد، پیشنهاد میشود که از کیف پولهای سخت افزاری نهایت استفاده را داشته باشید. کیف پولهای سرد زیادی در بازار ارز دیجیتال وجود دارند که ما در این مقاله به چند نمونه از آنها اشاره کردیم.
اگر با توجه به نیاز، دارایی و بودجه مورد نظر خود اقدام به انتخاب کیف پول نمایید، نتیجه مطلوب و قابل توجهی به دست میآورید. در خرید کیف پول سخت افزاری به برند، شرکت سازنده و قابلیتهای مهم آنها توجه ویژهای داشته باشید. البته توجه داشته باشید که ممکن است کیف پولهای سخت افزاری هم به خوبی نتوانند محافظ داراییهای شما باشند. همانطور که افراد با حفاظت کامل از خانه و اموال خود، گاهی اوقات شاهد سرقتهایی میشوند. با این حساب، باید حواس خود را کاملا جمع کرده و نسبت به کدهای ارائه شده و محافظت اصولی از داراییهای دیجیتال خود اقدام کنیم.
سوالات متداول
کیف پول سخت افزاری چیست؟
یک نوع از انواع کیف پول های ارز دیجیتال، کیف پول سخت افزاری است که یک دستگاه فیزیکی و ملموس است که به منظور محافظت از داراییها و سرمایههای حاصل از ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد.
آیا کیف پول سخت افزاری امن است؟
کیف پول سخت افزاری بیشترین ضریب امنیتی را دارد و بر خلاف کیف پول نرمافزاری، کلید خصوصی را فقط به کاربر آن اختصاص میدهد.
درباره نویسنده
الهام زارع
ثبت نظر جدید