ترید چیست و انواع آن کدام اند؟ چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟
فهرست مطالب
- ترید چیست؟
- ترید ارز دیجیتال چیست؟
- معامله یا ترید جفت ارز چیست؟
- آموزش ترید ارز دیجیتال برای مبتدیان؛ تریدر شدن چقدر زمان میبرد؟
- مراحل ترید ارز دیجیتال
- ساختار ترید ارز دیجیتال چیست؟
- انواع استراتژی های ترید ارز دیجیتال
- معاملات روزانه (Day Trading)
- ابزارهای لازم برای ترید ارزهای دیجیتال
- صرافی رمزارز
- پلتفرمهای ترید ارز دیجیتال
- کیف پول های سخت افزاری
- کیف پول های نرم افزاری
- منابع تحلیل بازار ترید چیست؟
- پلتفرمهای آموزشی در حوزه رمزارز
- ابزارهای مالیات رمزارز
- وبسایتهای خبری حوزه رمزارز
- مدیریت و ردیابی پورتفولیو
- رباتهای ترید رمزارز
- ترید ارز های دیجیتال مهم برای ترید روزانه
- بیت کوین
- اتریوم
- ریپل
- سولانا
- دوج کوین
- بایننس کوین
- لایت کوین
- آنچه در این مقاله آموختیم:
- سوالات متداول
- ترید چیست و تریدر کیست؟
- معامله یا ترید جفت ارز چیست؟
- بهترین ارزهای دیجیتال برای معاملات روزانه چه مواردی هستند؟
پارسیان کریپتو در این مقاله به مبحث وسیع ترید میپردازد. شما در این پست پاسخ این سوالات که «ترید چیست؟ به چه کسی تریدر گفته می شود؟ شغل ترید چیست؟ ترید ارز دیجیتال چیست؟ و معامله یا ترید جفت ارز چیست؟ ترید کریپتو چیست؟» را خواهید یافت. همچنین، در ادامه به آموزش ترید ارز دیجیتال، مراحل ترید کردن و انواع استراتژی های ترید خواهیم پرداخت و به شما خواهیم گفت ترید چیه. در نهایت ابزارهای لازم برای ترید و ارزهای دیجیتال مهم برای ترید را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ترید چیست؟
ترید نوعی مشارکت در بازارهای مالی است. به عبارت دیگر، به خرید و فروش داراییهای مختلف (سهام، اوراق قرضه، ارزها و کالاها) در بازارهای مالی ترید گفته میشود. موفقیت در ترید به توانایی سودآوری تریدر در طول زمان بستگی دارد.
حال که میدانید تریدر چیست، شاید بپرسید که تریدر به چه کسی گفته می شود؟ تریدر شخصی است که در بازارهای مالی، درگیر خرید و فروش داراییهای مالی باشد. این شخص ممکن است معاملات را برای خود یا موسسهای که در آن کار میکند، انجام دهد. مفهوم ترید با سرمایهگذاری متفاوت است، چرا که در سرمایهگذاری، فرد یک دارایی را خریداری کرده و آن را برای مدتی طولانی نگهداری میکند تا در آینده دور به سود برسد. این در حالی است که تریدر، معاملات خود را در کوتاه مدت انجام داده و در صورت موفقیت به سود میرسد.
همانطور که گفتیم ترید در بازارهای مالی مختلف انجام میشود. یکی از این بازارها که در حال حاضر رونق زیادی پیدا کرده بازار ارزهای دیجیتال است. در ادامه با جزئیات بیشتری توضیح خواهیم داد که ترید ارز دیجیتال چیست و معامله یا ترید جفت ارز چیست.
بیشتر بخوانید: آموزش شروع ترید
ترید ارز دیجیتال چیست؟
پیش از آن که به مفهوم ترید ارز دیجیتال بپردازیم شما بایستی بدانید که ارز دییجتال چیست؟ پس از آن می توان گفت: به پیشبینی حرکات قیمت ارزهای دیجیتال از طریق قرارداد مابهالتفاوت (CFD) یا خرید و فروش کوینها از طریق یک صرافی رمزارز، ترید ارزهای دیجیتال یا رمزارز گفته میشود. معاملات CFD، نوعی معامله مشتقه است. معاملات مشتقه به شما اجازه میدهد روی بالا یا پایین رفتن قیمت یک رمزارز شرط ببندید بدون اینکه لازم باشد آن رمزارز را داشته باشید.
برای مثال، اگر طبق پیشبینی شما قیمت بیتکوین رو به افزایش خواهد بود، یک معامله یا پوزیشن خرید (لانگ) برای آن باز میکنید و اگر فکر میکنید قیمت افت خواهد کرد یک معامله یا پوزیشن فروش (شورت) باز میکنید. در صورتی که حرکات قیمت طبق پیشبینی شما پیش برود، در نقطه مورد نظر خود با سود خوبی از معامله یا پوزیشن خارج میشوید.
در این نوع معامله که به آن مارجین تریدینگ (Margin Trading) هم میگویند، از اهرم یا لورج (Leverage) استفاده میشود. شما با مقداری پول اولیه (که به آن مارجین گفته میشود) وارد معامله میشوید، اهرم یا لورج حجم معامله شما را چند برابر میکند و به همان نسبت سود یا ضرر بالقوه شما از آن معامله نیز چند برابر میشود.
بیشتر بخوانید: معاملات فیوچرز چیست
برخی از سرمایهگذاران برای کاهش ریسک از آپشن تریدینگ (Crypto Options Trading) استفاده میکنند. معاملات آپشن یا قرارداد اختیار معامله هم نوعی ابزار مالی «مشتقه» به شمار میرود که به کاربر اجازه میدهد قراردادی را تنظیم کرده و در یک تاریخ خاص (مثلا دوماه بعد)، یک رمزارز را به قیمت از پیش تعیین شده خود خریداری کرده یا به فروش برساند.
برای مثال، فرض کنید قیمت بیت کوین ۲۹٫۰۰۰ دلار است و تریدر فرضی ما حدس میزند تا سه ماه آینده قیمت آن به ۳۵٫۰۰۰ دلار خواهد رسید. فرد طی یک قرارداد در صرافی یا پلتفرمی که این نوع معامله را ارائه میدهد (با این تصور که قیمت بیت کوین افزایش پیدا خواهد کرد) پیمان میبندد که در سه ماه بعد یک بیت کوین را با قیمت ۳۱٫۰۰۰ دلار خریداری کند و برای وجه تضمین مبلغ فرضی ۵۰۰ دلار را نزد صرافی به امانت میگذارد.
سه ماه بعد ممکن است پیشبینی تریدر درست از آب درآمده و بیت کوین به قیمت ۳۵٫۰۰۰ دلار برسد. در این صورت، او یک بیت کوین را با قیمت ۳۱٫۰۰۰ دلار خریده و ۴ هزار دلار سود خواهد کرد. اما اگر پیشبینی او درست از آب درنیامده و قیمت افت زیادی پیدا کرده باشد، تریدر این اختیار را دارد که بیت کوین را نخریده و در عوض ۵۰۰ دلار را به صرافی پرداخت کند.
در این نوع معامله، امکان خرید با نام Call و امکان فروش با نام Put شناخته میشود. افرادی که روی فروش دست به این معامله میزنند ریسک بیشتری در پیش خواهند داشت چون در صورت تمایل خریدار به خرید رمزارز مورد نظر، دیگر در فروش رمزارز خود اختیاری نداشته و مجبور به فروش خواهند بود.
همچنین، کاربران در صورت پیشبینی افزایش قیمت میتوانند از طریق معاملات اسپات (Spot Trading) یک رمزارز را بدون اهرم و در قیمت واقعی آن خریداری کرده و بعد از رسیدن ارزش آن به قیمت دلخواهشان آن را به فروش برسانند. در این صورت سود و ضرر حاصل از معامله به حجم واقعی معامله بستگی خواهد داشت.
برای مثال تریدر پیشبینی میکند که قیمت بیت کوین در کوتاه یا بلندمدت رو به افزایش خواهد بود و برای مثال از ۳۰٫۰۰۰ دلار به ۳۵٫۰۰۰ دلار خواهد رسید. در این صورت، در بخش معاملات اسپات حساب کاربری خود، بیت کوین را در یک محدوده مناسب حدود ۳۰٫۰۰۰ دلار یا کمتر خریداری کرده و یک سفارش فروش روی ۳۵٫۰۰۰ دلار برای آن ایجاد میکند. در صورت درست بودن تحلیل، قیمت افزایش یافته و بیت کوین با سود فروخته میشود. در معاملات رمزارز باید حد ضرر هم لحاظ شود تا در صورت اشتباه بودن تحلیل، کاربر ضرر زیادی را متحمل نشود.
قبل از فکر کردن به ترید یا سرمایهگذاری در حوزه رمزارز و یا انتخاب ترید یا برنامه نویسی، باید درک جامعی از ارزهای دیجیتال و فناوریهای بهکاررفته در آن پیدا کنید. ترید ارز دیجیتال هم مانند معاملات سایر بازارهای مالی از جمله سهام پیچیده بوده و اجزای مختلفی دارد که تریدرها باید دانش لازم درباره آن را کسب کنند. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ به عنوان اولین دارایی رمزنگاری شده راهاندازی شد و همچنان از نظر ارزش بازار یا به اصطلاح مارکت کپ (Market Cap) در رتبه اول قرار دارد.
چند سال بعد، داراییهای دیجیتال دیگری اضافه شدند که آنها هم قابل معامله بوده و تریدرها میتوانند از آن سود کسب کنند. رمزارزهایی که بعد از بیت کوین روی کار آمدند با نام آلت کوین (Altcoin) شناخته میشوند و بزرگترین آلت کوین این صنعت اتریوم (ETH) است.
بیشتر بخوانید: آموزش رایگان ترید ارز دیجیتال
معامله یا ترید جفت ارز چیست؟
همانطور که میدانید مالیات ترید وجود نداره و معامله یا ترید جفت ارز زمانی اتفاق میافتد که شما در یک معامله منفرد یک رمزارز را فروخته و رمزارز دیگری به جای آن خریداری میکنید. برای مثال جفت ارز اتریوم/تتر (ETH/USDT) را در نظر بگیرید. اگر قصد خرید اتریوم با تتر را داشته باشید، در واقع با ایجاد سفارش، به نوعی رمزارز تتر خود را فروخته و به جای آن اتریوم دریافت میکنید.
در اکثر صرافیهای رمزارز، امکان خرید ارزهای دیجیتال مختلف با تتر (USDT) و بیت کوین (Bitcoin) امکانپذیر است. البته ممکن است پلتفرمهای مختلف، جفتارزهای دیگری را هم برای معامله به کاربران ارائه دهند (مانند امکان خرید رمزارز با ارز دیجیتال BUSD در صرافی بایننس). در معامله جفت ارز، معاملهگران به کمک تغییرات قیمت دست به ترید زده و سود کسب میکنند.
در ادامه این راهنما به آموزش ترید ارز دیجیتال، معرفی مراحل ترید کردن و انواع استراتژی های ترید خواهیم پرداخت.
آموزش ترید ارز دیجیتال برای مبتدیان؛ تریدر شدن چقدر زمان میبرد؟
رویکردهای مختلفی برای ترید ارز دیجیتال وجود دارد. برای شروع ترید رمزارز، یکی از اولین قدمها، داشتن اطلاعات و دانش کافی درباره این حوزه است. همچنین، باید ریسکها و قوانینی که ممکن است روی کارتان تاثیر داشته باشد را هم شناخته و تصمیمات مالی خود را با در نظر گرفتن آنها اتخاذ کنید. در این بخش از مقاله با عنوان آموزش ترید ارز دیجیتال، شما را با مراحل مختلفی آشنا خواهیم کرد که برای شروع ترید باید از آنها پیروی کنید.
مراحل ترید ارز دیجیتال
- ثبت نام در یک صرافی رمزارز
- واریز وجه به حساب کاربری خود در صرافی
- انتخاب یک رمزارز برای سرمایهگذاری یا ترید
- شروع معامله
- نگهداری رمزارز
بیشتر بخوانید: آموزش رایگان ارز دیجیتال
ثبت نام در یک صرافی رمزارز
در صورتی که تاکنون هیچ رمزارزی نداشتهاید، باید در قدم اول یک صرافی رمزارز انتخاب کرده و در آن یک حساب کاربری ایجاد کنید. در حال حاضر، پلتفرمهای زیادی برای خرید و فروش چه در داخل و چه در خارج از کشور راهاندازی شده است. برخی از آنها سابقه طولانی دارند و برخی به تازگی تاسیس شدهاند.
هر صرافی، مجموعهای از خدمات را با قوانین خاصی (محدودیتها، سطوح کاربری، کارمزد) به کاربران خود ارائه میدهد. برخی از صرافیهای خارجی محدودیتهایی را برای کاربران ایرانی ایجاد کردهاند و در کل تمام صرافیها (چه داخلی و چه خارجی) به طور صددرصد قابل اعتماد نیستند.
بنابراین، قبل از ثبت نام در صرافی رمزارز، به دقت درباره آنها تحقیق کنید و گزینه متناسب با نیازهای خود را با در نظر گرفتن امنیت آن انتخاب کنید. کاربران ایرانی که تا پیش از این هیچ رمزارزی نداشتهاند، برای تبدیل تومان به رمزارز حتما باید ابتدا در یک صرافی رمزارز ایرانی ثبت نام کنند. پس از تبدیل پول رایج به رمزارز، میتوانند در همان پلتفرم به ترید بپردازند یا اینکه در یک صرافی خارجی هم حساب باز کرده، رمزارز خود را به آنجا انتقال داده و کار ترید را شروع کنند.
در بسیاری از مواقع برای باز کردن حساب مبتدی در صرافی رمزارز خارجی، نیازی به ارائه اطلاعات هویتی وجود ندارد، اما ثبت نام در صرافیهای ایرانی نیازمند ارائه مدارک هویتی است. پس از انتخاب صرافی مورد نظر خود، میتوانید راهنمای ثبت نام مربوط به آن را در اینترنت جستجو کنید.
نکته: در حین ثبت نام، دقت کنید که آدرس اینترنتی صرافی اصلی را وارد کرده باشید و وارد یک وبسایت تقلبی نشده باشید.
پیشنهاد مطالعه: صرافی متمرکز چیست و صرافی غیرمتمرکز چیست
واریز وجه به حساب کاربری
پس از ثبت نام در صرافی رمزارز مورد نظر خود، باید به کمک حساب بانکی خودتان و از طریق کارتهای عضو شتاب مبلغ مورد نظر برای ترید را به حساب صرافی واریز کنید. کاربران ایرانی تنها در صرافیهای ایرانی میتوانند از این قابلیت استفاده کنند.
اکثر صرافیهای ایرانی بخشهای مارجین تریدینگ و آپشن تریدینگ را ندارند و فقط میتوان از گزینه خرید و فروش اسپات در آنها استفاده کرد. برای استفاده از سایر اشکال ترید بهتر است در یک صرافی خارجی عضو شده و سرمایه خود را از طریق کیف پول صرافی به یک کیف پول واسطه و سپس به کیف پول حساب کاربری خود در صرافی خارجی انتقال دهید.
انتخاب یک رمزارز برای ترید
اکثر معاملهگران ارزهای دیجیتال، بیت کوین و اتریوم را برای ترید انتخاب میکنند. با وجود این، شاخصهای تکنیکال به شما کمک میکنند تا با پیشبینی قیمت رمزارزهای مختلف، از آنها برای معامله و کسب سود استفاده کنید. حرکات قیمت بیت کوین و اتریوم نسبت به آلتکوینهای کوچک قابل پیشبینیتر است و از این رو انتخاب اکثر تریدرها هستند.
در عین حال، بسیاری از سرمایهگذاران این حوزه، بخشی از پولشان را هم برای ترید در آلتکوینها اختصاص میدهند. اگرچه این ارزهای دیجیتال در معامله، ریسک بیشتری به همراه دارند، پتانسیل صعود و کسب سود بیشتری را هم دارا میباشند.
شروع ترید
برای شروع ترید میتوان چند راه را متصور شد. برخی از کاربران ارزهای دیجیتال که اطلاعات کمی درباره تحلیل رمزارزها دارند به سراغ خرید سیگنال معامله از افراد حرفهایتر میروند. آنها با پرداخت هزینه، یک تا چند ماه عضویت میگیرند و با دریافت اطلاعات مربوط به معاملات، آن را در حساب کاربری خود پیاده میکنند.
در این روش، تخصص و خوشنامی فرد سیگنالدهنده اهمیت زیادی دارد. هر سیگنال یک عمر مفید دارد که در صورت عدم استفاده بهموقع از آن، اعتبار و سوداوری خود را از دست خواهد داد. از طرفی، در بسیاری از مواقع، این سیگنالها به سود نمیانجامند. در هر صورت، کاربر باید اطلاعات مناسبی درباره نحوه ترید و کار با پلتفرم تریدینگ مورد نظر خود داشته باشد.
روش دیگری که برای انجام معاملات رمزارز به کار میرود استفاده از رباتهای معاملهگر خودکار است. در این روش، از رباتهایی استفاده میشود که از طریق برنامهنویسی و دریافت استراتژی معاملاتی، نقاط ورود و خروج مناسب را پیدا کرده و به صورت خودکار عمل میکنند. توجه داشته باشید که رباتهای ارزان یا رایگان برای ترید ارزهای دیجیتال کارایی خوبی ندارند. حتی برخی معتقدند که استفاده از ربات بیشتر برای افراد حرفهای مناسب است. یکی از مزایای استفاده از ربات، در این است که دخالت احساسات انسانی را در طول معامله از بین میبرد.
مثل هر روش دیگری، رباتها هم خالی از نقص نیستند. در صورتی که ربات توسط فردی سودجو طراحی شده باشد، به راحتی میتواند از آن طریق کلاهبرداری کند. از سوی دیگر، امکان خطا در رباتها هم وجود دارد و از این لحاظ، نیاز به نظارت دارند. استراتژی مورد استفاده توسط ربات هم خالی از اهمیت نیست.
کسب دانش در زمینه تحلیل ارزهای دیجیتال و رسیدن به استراتژی معاملاتی شخصی هم روش دیگری است که برای ترید ارزهای دیجیتال استفاده میشود. کاربران با گذراندن دورههای مختلف ترید، تمرین و تکرار و آزمون و خطا در نهایت به استراتژی معاملاتی شخصی خود میرسند.
تحلیلهای دستی هم خالی از ریسک نیستند و تریدرهایی که با این روش کار میکنند با مدیریت سرمایه به دنبال به حداقل رساندن ریسک آن هستند. البته در تمامی روشهای عنوان شده، مدیریت سرمایه جزء واجبات است. همیشه این نکته را هم در نظر داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال نوسانات و ریسکهای زیادی در خود دارد و بهتر است تنها سرمایهای را در آن وارد کنید که در صورت از دست رفتن، خللی به زندگی شما وارد نمیشود.
نگهداری رمزارزهای خریداری شده
اگر یک تریدر فعال هستید، برای دسترسی راحت به رمزارزهای خود باید آنها در کیف پول صرافی نگهداری کنید. اما اگر یک ارز دیجیتال را برای نگهداری میان مدت یا بلندمدت خریداری کردید بهتر است آن را در یک کیف پول شخصی نگه دارید.
کیف پولهای نرمافزاری و سختافزاری برای نگهداری رمزارز مورد استفاده قرار میگیرند. کیف پول های سختافزاری از امنیت بیشتری برخوردارند چون ارز دیجیتال را در یک دستگاه فیزیکی که به اینترنت متصل نیست ذخیره میکنند. در ادامه به ساختار ترید و انواع استراتژی های ترید ارز دیجیتال خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال چیست
ساختار ترید ارز دیجیتال چیست؟
معامله ارز دیجیتال شامل یک خریدار و یک فروشنده است. از آنجا که این دو جزء متضاد هستند نشان میدهد که همیشه یکی از این دو طرف سود بیشتری به دست خواهد آورد. در نتیجه، باید گفت ترید یک بازی دارای برنده و بازنده است. دانش و درک تریدرها از نحوه عملکرد بازار ارزهای دیجیتال به آنها کمک میکند تا ضرر احتمالی را به حداقل رسانده و معامله را برای رسیدن به سود بالقوه بهینهسازی کنند.
وقتی خریدار و فروشنده روی یک قیمت توافق داشته باشند معامله انجام میشود و ارزشگذاری بازار برای دارایی تنظیم میشود. در بیشتر موارد، خریداران تمایل دارند سفارشات خود را با قیمت کمتری نسبت به فروشندگان تنظیم کنند. مجموع سفارشهای خریداران و فروشندگان بر روی یک صفحه سفارش نمایش داده میشود.
وقتی تعداد سفارشهای خرید رمزارز بیشتر از سفارشهای فروش باشد، معمولا قیمت بالا میرود چون تقاضا برای آن ارز دیجیتال بیشتر است. در مقابل، وقتی سفارش فروش بیشتر از خرید باشد، قیمت کاهش پیدا میکند. در بسیاری از پلتفرمهای معاملاتی، سفارشات خرید و فروش با رنگهای مختلف نمایش داده میشوند. به این ترتیب، تریدر در لحظه، یک نشانه سریع از وضعیت بازار را در اختیار خواهد داشت.
شاید این ضربالمثل بازارهای مالی را شنیده باشید که «در کف بخر، در سقف بفروش». اجرای این گفته در بازار تا حدی دشوار است چرا که قیمت بالا و پایین، یک امر نسبی میباشد، اما انگیزه خریداران و فروشندگان در آن به خوبی مشهود است.
به عبارت ساده، اگر بخواهید چیزی بخرید، ترجیح میدهید آن را با کمترین مبلغ ممکن خریداری کنید و وقتی قصد فروش داشته باشید تمایلتان به فروش در قیمت بالا و کسب سود بیشتر است. البته در معاملات مارجین تریدرها این امکان را دارند که چه در وضعیت خرید و چه در وضعیت فروش به سود برسند.
لانگ بستن روی یک دارایی یا ایجاد پوزیشن معاملاتی لانگ (خرید) به زمانی گفته میشود که طبق پیشبینی شما قیمت در حال افزایش بوده و از این راه به دنبال سود هستید. از طرف دیگر، شورت گرفتن یا ایجاد پوزیشن معاملاتی شورت (فروش) زمانی مفید خواهد بود که طبق پیشبینی شما قیمت ریزش خواهد داشت.
در این حالت شما یک دارایی را میفروشید به این امید که بتوانید آن را در یک قیمت بهتر بازخرید کنید و از کاهش قیمت سود ببرید. البته پوزیشن معاملاتی فروش کمی پیچیدهتر از این شرح مختصر است و شامل فروش داراییهای قرضی است که بعدا بازپرداخت میشوند.
بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست، تحلیل فاندمنتال چیست و تحلیل آنچین چیست
انواع استراتژی های ترید ارز دیجیتال
موفقیت در ترید ارزهای دیجیتال تا حد زیادی به یک استراتژی معاملاتی خوب بستگی دارد. برخی از محبوبترین انواع استراتژی های ترید رمزارز شامل معاملات روزانه (Day Trading)، هودل (HODL)، معاملات فرکانس بالا (High Frequency Trading)، آربیتراژ (Arbitrage)، اسکالپینگ (Scalping)، متوسط هزینه دلاری (Dollar-Cost Averaging)، صندوق سرمایه شاخصی (Index Investing)، محدوده نوسان (Range Trading)، معامله براساس خط روند (Trend Trading) و غیره هستند.
در ادامه سه مورد از محبوبترین انواع استراتژی های ترید ارز دیجیتال را به شما معرفی کرده و مزایا و معایب هر یک را بر میشمریم.
معاملات روزانه (Day Trading)
استراتژی معاملات روزانه (Day Trading) با نام Intraday Trading هم شناخته میشوند. در این روش، تریدر در طی یک روز یک معامله رمزارزی را آغاز کرده و در همان روز از آن خارج میشود.
مزایای معاملات روزانه
- سوداوری سریعتر
- کنترل بهتر ریسک، به سبب دوری از تاثیر تغییرات بازار در طی شب
معایب معاملات روزانه
- به دست آوردن سودهای کوتاه مدت و حس خوشایند حاصل از آن ممکن است موجب بروز رفتارهای اعتیادگونه شود.
- به همان نسبت که سرعت سوداوری افزایش مییابد، سرعت ضرر نیز زیاد میشود.
- فشرده ساختن استراتژیهای معاملاتی در یک روز کار دشواری است.
- سرعت حرکات قیمت رمزارزها میتواند موجب استرس فراوان در تریدر شود.
- تنها در روندهای نسبتا کوتاه مدت کاربرد دارد.
سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)
سوئینگ تریدینگ یا به اصطلاح نوسانگیری، یک استراتژی برای دنبال کردن روندهای کوتاه و میان مدت است که زمان معامله آن میتواند بین یک تا سی روز به طول بیانجامد.
مزایای سوئینگ تریدینگ
- نسبت به معاملات روزانه سادهتر است.
- نسبت به معاملات بلندمدت ریسک کمتری داشته و تصمیمات مربوط به آن آگاهانهتر است.
- نسبت به معاملات روزانه، مدیریت آن به زمان کمتری نیاز دارد.
- نسبت به معاملات روزانه، استرس بسیار کمتری به تریدر وارد میکند.
معایب سوئینگ تریدینگ
- پیش از تصمیمگیری به آمادگی و تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
- نگهداشتن طولانی پوزیشن معاملاتی، میتواند باعث درگیر شدن احساسات تریدر شود.
- پایبندی به استراتژی، دیسیپلین و نظم بیشتری نیاز دارد.
معاملات پوزیشن (Position Trading)
این استراتژی با نام معامله براساس خط روند (Trend Trading) هم شناخته میشود. پوزیشن تریدینگ شامل خریداری و نگهداری یک رمزارز برای مدتی طولانی است.
مزایای معاملات پوزیشن
- اشتباهات کمتری در طول معامله رخ میدهد.
- یادگیری آن سادهتر است.
- نسبت به معاملات روزانه و سوئینگ تریدینگ، استرس کمتری دارد.
- میتواند از یک معامله کوچک شروع شده و با گذشت زمان به آن سرمایه اضافه شود.
- پیشبینی روند کلی بازار سادهتر است.
- آمادگی برای آن زمان کمتری میبرد.
مزایای معاملات پوزیشن
- با پایبندی به یک پوزیشن معاملاتی و اضافه کردن پول به آن، سرمایه کمتری برای معامله روی سایر رمزارزها و استفاده از فرصتهای معاملاتی دیگر باقی میماند.
- باز گذاشتن طولانی مدت پوزیشن معاملاتی ریسک زیادی دارد چون ممکن است در بیخبری تریدر، بازار دچار تغییرات عظیمی شود.
- کسب سود در طولانی مدت ممکن میشود و در کوتاه مدت نمیتوان سود آن را برداشت کرد.
یک تریدر موفق، تمام استراتژیهای معاملاتی را مطالعه کرده و بهترین استراتژی متناسب با نیاز و روحیات خود را بر میگزیند. حال که تا حدودی با برخی از انواع استراتژی های ترید آشنا شدید، نگاهی به ابزارهای لازم برای ترید ارزهای دیجیتال خواهیم داشت.
ابزارهای لازم برای ترید ارزهای دیجیتال
ترید ارزهای دیجیتال، صنعتی پرسود و در عین حال پرخطر است. شما میتوانید از طریق معامله یک رمزارز با دیگری سود کلانی به دست بیاورید، اما یک حرکت اشتباه ممکن است کل سبد مالی شما را از بین ببرد. با این حال، به کمک ابزارهای لازم برای ترید میتوانید خطرات بالقوه را کاهش داده و شانس خود برای کسب درآمد را بیشتر کنید.
این ابزارها به شما کمک میکنند تا مثل یک ناخدای متخصص در دریای متلاطم معاملات ارزهای دیجیتال بگردید و به اهداف مالی خود برسید. در ادامه لیستی از ابزارهای لازم برای ترید را به شما معرفی میکنیم:
صرافی رمزارز
صرافیهای ارز دیجیتال در محیطی کاربرپسند و امن باعث تسهیل خرید، فروش و معاملات ارزهای دیجیتال میشوند. شما از طریق وبسایت یا اپلیکیشن موبایل میتوانید از این ابزار استفاده کنید.
صرافیهای رمزارز مجموعه عظیمی از رمزارزها را برای معامله در اختیارتان قرار میدهند و نقدینگی خوبی که در آنها وجود دارد باعث میشود بدون نگرانی به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازید. بایننس (Binance)، کوینبیس (Coinbase) و کراکن (Kraken) از جمله بهترین صرافیهای رمزارز برای ترید هستند.
پلتفرمهای ترید ارز دیجیتال
یکی از بهترین ابزارها برای ترید ارزهای دیجیتال، استفاده از پلتفرمهای ترید است. این ابزار به صرافیهای رمزارز شباهت دارد. شما میتوانید در آن به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازید با این تفاوت که پلتفرمهای ترید به کاربران اجازه میدهد تا از طریق یک رابط کاربری در چندین صرافی معامله کنند.
برای این کار، نیازی نیست که در صرافیهای مختلف ثبت نام کرده و حساب کاربری ایجاد کنید. در عوض، با حسابی که در پلتفرم تریدینگ باز میکنید، میتوانید از بهترین قیمتهای بازار در صرافیهای دیگر بهره بگیرید. ای تورو (eToro)، بیتمکس (BitMEX) و بایبیت (Bybit) جزء بهترین پلتفرمهای ترید ارزهای دیجیتال به شمار میروند.
بیشتر بخوانید: بای بیت چیست
کیف پول های سخت افزاری
وقتی با ارزهای دیجیتال سروکار دارید، نگهداری آنها در محلی امن به شما کمک میکند تا سرمایه خود را حفظ کنید. کیف پول های سخت افزاری، دستگاههای فیزیکی هستند که رمزارز شما را به صورت آفلاین نگهداری میکنند. بهاینترتیب، کلیدهای خصوصی شما از تهدیدهایی مثل حملات سایبری در امان خواهد بود. لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)، ترزور مدل تی (Trezor Model T) و کیپ کی (Keep Key) از جمله بهترین کیف پول های سخت افزاری هستند.
بیشتر بخوانید: کیف پول سخت افزاری چیست
کیف پول های نرم افزاری
کیف پول های سخت افزاری با وجود ایمنی فوقالعاده بسیار گران هستند و دسترسی راحت به رمزارز را تا حدی دشوار میسازند. اگر شرایط استفاده از این کیف پول ها برایتان مهیا نیست میتوانید از کیف پولهای نرمافزاری استفاده کنید. این کیف پولها دسترسی راحت به رمزارزها را در اختیار کاربران قرار داده و رایگان هستند. البته این امکان وجود دارد که این کیف پولها مورد حملات سایبری قرار بگیرند. اکسودوس (Exodus)، اتمیک والت (Atomic Wallet) و تراست والت (Trust Wallet) جزء کیف پولهای نرمافزاری محبوب هستند.
منابع تحلیل بازار ترید چیست؟
ترید ارزهای دیجیتال کاری است که تا حد زیادی به تفکر و تعمق نیاز دارد. بنابراین، برای ترید به سختکوشی و تحلیل بازار نیاز خواهید داشت. خوشبختانه چند ابزار کاربردی برای به دست آوردن اطلاعات لازم به منظور تحلیل و تحقیق درباره ارزهای دیجیتال در دسترستان قرار دارد.
این ابزارها در واقع وبسایتهایی هستند که اطلاعاتی را درباره سوابق و وضعیت کنونی رمزارزهای مختلف در اختیارتان قرار میدهند. به این ترتیب، به کمک چنین ابزارهایی هم دادههای جامعی درباره رمزارزها در دست خواهید داشت و هم میتوانید از ابزارهای تحلیل تکنیکال بر روی نمودار لحظهای قیمت استفاده کنید. کوینمارکتکپ (CoinMarketCap)، کوین گکو (CoinGeko) و تریدینگ ویو (Trading View) از جمله ابزارهای محبوبی هستند که برای تصمیمات مالی حوزه رمزارز به شما کمک میکنند.
بیشتر بخوانید: کوین گکو چیست
پلتفرمهای آموزشی در حوزه رمزارز
پلتفرمهای آموزشی جزء بهترین ابزارهای لازم برای ترید ارزهای دیجیتال هستند. این منابع آنلاین، اطلاعات جامع، راهنماها و آموزشهای مختلفی را منتشر میکنند تا دانش کاربران درباره ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین را ارتقا دهند. گاه این ابزارها هم دارای نمودار لحظهای قیمت و ابزارهای تحلیل تکنیکال هستند.
منابع آموزشی رمزارز باعث افزایش درک و آگاهی کاربران درباره دنیای پیچیده رمزارز میشوند. بنابراین، کاربران انتخابها و تصمیمات سرمایهگذاری خود را با اعتمادبهنفس بیشتری اتخاد میکنند. پایگاه آموزشی پارسیان کریپتو در پلتفرمهای مختلف (وبسایت، یوتیوب و اینستاگرام) در تلاش است تا به عنوان یک منبع آموزشی، مفاهیم حوزه رمزارز را به زبان ساده برای کاربران شرح دهد. کریپتو کامپیر (CryptoCompare)، کویندسک (CoinDesk) و بخش رمزارزهای اینوستوپدیا (Investopedia) هم جزء منابع آموزشی انگلیسی هستند.
صرافی های غیرمتمرکز
اگر فکر میکنید صرافیهای متمرکز گران هستند یا ایمنی کمتری دارند یک گزینه دیگر هم دارید: صرافیهای غیرمتمرکز یا به اصطلاح دکسها (DEXs). صرافی های غیرمتمرکز، نهاد کنترلگر یا واسطه ندارند. این ابزار برخلاف صرافیهای متمرکز، امکان معامله مستقیم همتا به همتا را در بین کاربران فراهم میکنند. در واقع سازماندهی و تکمیل معاملات در این صرافیها توسط قراردادهای هوشمند و فناوری بلاکچین انجام میشود. یونی سواپ (Uniswap)، پنکیک سواپ (Pancake swap) و سوشی سواپ (Sushi swap) جزء معروفترین صرافیهای غیرمتمرکز هستند.
بیشتر بخوانید: صرافی های غیرمتمرکز چیست
ابزارهای مالیات رمزارز
در بسیاری از کشورها، ارزهای دیجیتال مشمول مالیات هستند. در این صورت، پیگیری فعالیتهای رمزنگاری فرد و اطمینان از رعایت مقررات مالیاتی میتواند چالشبرانگیز باشد.
ابزارهای مالیاتی رمزنگاری، در محاسبه دقیق بدهیهای مالیاتی مربوط به تراکنشهای رمزارزی به کاربران و تریدرها کمک میکنند. این ابزارها برای گزارش مالیات رمزارزها، فرایند ردیابی، گزارش، محاسبه سود و زیان و سایر رویدادهای مشمول مالیات را ساده میکنند. کوین ترکر (CoinTracker)، کریپتوتریدرداتتکس (CryptoTrader.Tax) و توکن تکس (Token Tax) از جمله ابزارهایی است که به این منظور کاربرد دارند.
وبسایتهای خبری حوزه رمزارز
با دنبال کردن آخرین اخبار حوزه رمزارز از وبسایتهای خبری به روز بمانید. این سایتها هم مانند یک ابزار به تحلیل رمزارزها کمک میکنند. سایتهای خبری حوزه رمزارز، پلتفرمهای آنلاینی هستند که اطلاعات، تحلیلها و اخرین اخبار و توسعههای انجام گرفته در صنعت ارزهای دیجیتال و بلاکچین را اطلاعرسانی میکنند.
قرار دادن این اطلاعات در کنار سایر ابزارهای تحلیل رمزارز، باعث میشود تصویر جامعی در اختیار داشته و تصمیمات بهتری اتخاذ کنید. کوین دسک (CoinDesk)، کوین تلگراف (CoinTelegraph) و کریپتو اسلیت (CryptoSlate) از جمله پایگاههای خبری حوزه رمزارز هستند.
مدیریت و ردیابی پورتفولیو
اگر پیگیری پورتفولیو در صرافیها، کیف پولها یا پلتفرمهای مختلف برایتان کار دشواری است از این ابزار استفاده کنید. این ابزار به شما کمک میکند تا سوابق تراکنشها، قیمت لحظهای رمزارزها و ارزش سرمایهگذاریهای شما در زمان واقعی برایتان نمایش داده شود. برخی از آنها حتی با نگهداری رمزارز شما در کیف پول سختافزاری مجزا به شما کمک خواهند کرد. دلتا (Delta)، کوین استاتس (CoinStats) و کوین ترکینگ (Cointracking) از جمله این ابزار هستند.
رباتهای ترید رمزارز
به کمک رباتهای ترید میتوانید از بهترین قیمتهای ۲۴ ساعت روز در هفته استفاده ببرید. رباتهای ترید ارزهای دیجیتال، نرمافزارهای خودکاری هستند که از جانب تریدر، معاملات را براساس استراتژیها و پارامترهای تعریف شده انجام میدهند. این ابزارها از طریق API با صرافیهای رمزارز تعامل داشته، به دادههای بازار دسترسی دارند و بدون دخالت دست، به معامله میپردازند.
رباتها در برابر حرکات قیمت به سرعت واکنش نشان میدهند و تاثیر احساسات در تصمیمات معاملاتی را از بین میبرند. البته همه رباتها ارزش و اعتبار یکسانی ندارند. ۳کاماس (3Commas)، گانبات (Gunbot) و هاس آنلاین (HassOnline)، از جمله این ابزار هستند.
اکنون که با ابزارهای لازم برای ترید ارزهای دیجیتال آشنا شدید، در ادامه برخی از ارزهای دیجیتال مهم برای ترید روزانه را به شما معرفی خواهیم کرد.
ترید ارز های دیجیتال مهم برای ترید روزانه
اینکه ارزهای دیجیتال مهم برای ترید چه مواردی باشند بیشتر به ترجیحات تریدر بستگی دارد. اگر کاربر به دنبال ریسک بالا و سود بالا باشد، ارزهای پرنوسانی مثل دوج کوین (Dogecoin) انتخاب خوبی خواهند بود و اگر رویکرد محافظهکارانهتری را ترجیح میدهند، رمزارزهای پایدارتری مثل بیت کوین و اتریوم بهترین انتخاب خواهند بود. در این بخش برخی از ارزهای دیجیتال مهم برای ترید را به شما معرفی میکنیم تا با نگاه به توضیحات هر یک خودتان دست به تصمیمگیری بزنید.
بیت کوین
بیت کوین، به عنوان ارز دیجیتال پیشرو، همچنان گزینه مورد علاقه بسیاری از تریدرهای معاملات روزانه است. نقدینگی بالا، حجم زیاد معاملات و بازار تثبیت قیمت بیت کوین شده باعث محبوبیت ترید بیت کوین شده است. حرکات قیمت بیت میتواند بسیار بیثبات باشد. از این رو، فرصتهای زیادی را برای ترید روزانه ایجاد میکند و تریدرها از نوسانات کوتاه مدت آن سود میبرند. علاوهبراین، دسترسی به جفتارز بیت کوین در اکثر صرافیها، باعث شده این رمزارز به گزینهای در دسترس برای استراتژیهای معاملاتی روزانه تبدیل شود.
بیشتر بخوانید: قیمت بیت کوین
اتریوم
اتریوم دومین رمزارز بزرگ از نظر ارزش بازار یا مارکت کپ است. قراردادهای هوشمند باعث محبوبیت اتریوم شده و قیمت اتریوم فرصتهای معاملاتی زیادی را برای تریدرها فراهم میکند. این ارز دیجیتال، با میزبانی برنامههای متعدد غیرمتمرکز (DApps) و توکنهای دیگر بر روی بلاکچین خود، اکوسیستم قدرتمندی را پرورش داده که موجب افزایش حجم معاملات و نقدینگی آن شده است. قیمت اتریوم اغلب نوسانهای قابلتوجهی دارد که نظر تریدرها را به سوی خود جلب میکند.
بیشتر بخوانید: قیمت اتریوم
ریپل
ریپل که با نماد XRP شناخته میشود، به عنوان یک راهکار برای پرداختهای سریع بینمرزی با هزینه کم روی کار آمده است. قیمت ریپل ارزش بازار بالایی دارد و به طور گسترده توسط صرافیهای بزرگ پشتیبانی میشود. حرکات قیمت ریپل، تحت تاثیر مشارکتها و همکاریهای مختلف قرار گرفته و فرصتهای بالقوهای را برای معاملهگران روزانه ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید: قیمت ریپل
سولانا
سولانا (SOL) یک پلتفرم بلاکچینی پرکاربرد با قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند است. این رمزارز از سال ۲۰۲۰ که روی کار آمد به تدریج جایگاه خود را به عنوان یک رقیب جدی برای اتریوم (در حوزه قراردادهای هوشمند) تثبیت کرد. الگوریتم اجماع این بلاکچین ترکیبی از اثبات سهام (Proof of Stake) و اثبات تاریخچه (Proof of History) است که به آن اجازه میدهد در هر ثانیه هزاران تراکنش را با کارمزد کم مدیریت کند. قیمت سولانا در پلتفرمهای مختلف به خوبی مورد استقبال قرار گرفته و در بخشهای مختلف از امور مالی غیرمتمرکز و استیبلکوینها گرفته تا حوزه توکنهای غیرمثلی (NFTs) و بازیهای بلاکچینی کاربرد دارد.
بیشتر بخوانید: قیمت سولانا
دوج کوین
با اینکه دوج کوین به عنوان یک میم کوین وارد عرصه ارزهای دیجیتال شد، اکنون در رده رمزارزهای مهم این صنعت برای معاملات روزانه قرار گرفته است. نوسانات بالای قیمت دوج کوین و جامعه فعال معاملهگران دوج کوین فرصتهای زیادی را برای ترید فراهم میکند. این رمزارز در گذشته فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته که ایلان ماسک (Elon Musk) در اکثر آنها نقش داشته است.
بیشتر بخوانید: قیمت دوج کوین
بایننس کوین
ارز دیجیتال BNB رمزارز بومی یکی از محبوبترین صرافیهای رمزارز به نام بایننس است. قیمت بایننس کوین با کارمزد کم و مشارکت در فروش توکن (در پلتفرم بایننس لانچپد)، مورد پذیرش بسیاری از کاربران قرار گرفته و رشد حجم معاملات و نقدینگی آن، فرصتهای معاملاتی خوبی را برای تریدرها ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید: قیمت بایننس کوین
لایت کوین
اگر بیت کوین را طلا در نظر بگیریم، لایت کوین (LTC) حکم نقره را دارد. لایت کوین هم با نقدینگی بالا و سوابقی که از حرکات قیمت آن مشخص است باعث جلب نظر تریدرها شده و یکی از ارزهای دیجیتال مهم برای ترید به شمار میرود. قیمت لایت کوین را میتوانید از پارسیان کریپتو بررسی کنید.
بیشتر بخوانید: قیمت لایت کوین
آنچه در این مقاله آموختیم:
- ترید چیست
- ترید ارز دیجیتال چیست
- تریدر به چه کسی گفته می شود
- معامله یا ترید جفت ارز چیست
- آموزش ترید ارز دیجیتال برای مبتدیان
- معرفی مراحل ترید کردن
- انواع استراتژی های ترید ارزهای دیجیتال
- ابزارهای لازم برای ترید ارزهای دیجیتال
- ارزهای دیجیتال مهم برای ترید
سوالات متداول
ترید چیست و تریدر کیست؟
به خرید و فروش داراییهای مختلف (سهام، اوراق قرضه، ارزها و کالاها) در بازارهای مالی ترید میگویند. تریدر کسی است که در این بازارها به خرید و فروش داراییهای مختلف و کسب سود از این راه مبادرت کند.
معامله یا ترید جفت ارز چیست؟
معامله یا ترید جفت ارز در صرافیهای رمزارز زمانی رخ میدهد که فرد در یک سفارش واحد، رمزارزی را فروخته و رمزارز دیگری را خریداری میکند. مثلا در صفحه مبادله BTC/ETH، معاملهگران با هر سفارش این دو رمزارز را با هم مبادله میکنند.
بهترین ارزهای دیجیتال برای معاملات روزانه چه مواردی هستند؟
ارزهای دیجیتال بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، ریپل (XRP)، سولانا (SOL)، دوج کوین (DOGE)، بایننس کوین (BNB) و لایت کوین (LTC) برای معاملات روزانه مناسب هستند.
درباره نویسنده
فاطمه غفاری
ثبت نظر جدید