خانه
الگوهای هارمونیک به چه الگوهایی می گویند؟ انواع الگوی هارمونیک و نحوه تشخیص آنها عکس

الگوهای هارمونیک به چه الگوهایی می گویند؟ انواع الگوی هارمونیک و نحوه تشخیص آنها

۲۶ خرداد ۱۴۰۳
0
0

الگوهای هارمونیک نقش بسیار پر اهمیتی در تحلیل تکنیکال بازی می‌کنند و به معامله‌گران کمک می‌کنند نقاط بهینۀ ورود به معامله را پیدا کنند. ایدۀ اصلی الگوهای هارمونیک به این نکته اشاره دارد که روندها می‌توانند در یک هارمونی، امواج قیمتی بزرگ و کوچک ایجاد کنند و در مسیر خود با هماهنگی کامل پیش بروند. این موج‌های قیمتی بزرگ و کوچک با نسبت‌های فیبوناچی ترکیب شده و اصول بنیادین انواع الگوهای هارمونیک را تشکیل می‌دهند.

در این مقاله دربارۀ انواع مختلف این الگوها و اهمیت و ساختار آنها صحبت خواهیم کرد.

الگوهای هارمونیک به چه الگوهایی می‌گویند؟

معرفی الگوهای هارمونیکالگوهای هارمونیک از تلفیق و آمیزش اشکال هندسی و اعداد فیبوناچی تشکیل شده‌اند و به شکل M و یا W و یا ترکیبی از هر دوی این نمادها ظاهر می‌شوند. اعداد فیبوناچی که برگرفته از نظم موجود در طبیعت هستند، به یک دنباله خاص ریاضی می‌گویند که با صفر و یک شروع می‌شوند و هر عدد بعدی از حاصل جمع دو عدد قبلی به دست می‌آید. الگوهای هارمونیک تلاش می‌کنند تا از اشکال هندسی ایجاد شده در نمودارهای قیمتی استفاده کنند و نقاطی را پیش‌بینی کنند که قیمت در آینده به آن سمت خواهد رفت.

این الگوهای نموداری، بخشی از استراتژی معاملاتی هستند و در روند قیمت‌گذاری به معامله‌گران کمک می‌کنند. ایدۀ پشت این الگوها این است که روندهای قیمت دارای الگوهای همساز و موزونی هستند. برای اطمینان از تشخیص الگوی هارمونیک باید از اندیکاتور فیبوناچی کمک گرفت. اگر الگو با درصدهای فیبوناچی همخوانی نداشته باشد، الگوی هارمونیک تایید نمی‌شود و باید منتظر ماند تا الگوی دیگری تشکیل شود.

انواع الگوهای هارمونیک کدام‌اند؟

الگوهای هارمونیک انواع متفاوتی دارند که هرکدام از آنها می‌تواند هم به شکل صعودی و هم به شکل نزولی دیده شود. به دلیل تفاوت طول موج‌های این الگوها، انواع مختلفی از آنها وجود دارد که در نمودارهای قیمتی نیز دیده می‌شوند. این الگوها یکی از بهترین گزینه‌ها در تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی قیمت آینده هستند.

الگوی AB=CD

ساده‌ترین الگوی هارمونیک، الگوی AB=CD است. برای تشکیل این الگو نسبت به سایر انواع الگوهای هارمونیک به الزامات کمتری نیاز است و تشخیص آن در نمودار قیمت نیز آسان است. در این الگو زمانی که صعودی باشد، رشد قیمت از نقطه D آغاز خواهد شد و معامله‌گران می‌توانند در این نقطه سفارش خرید ارسال کنند. در این الگو هم در حالت صعودی و هم در حالت نزولی، نسبت‌های فیبوناچی مشابه است و تنها تفاوت، وارونه بودن آنهاست.

در الگوی AB=CD زمانی که نزولی باشد، برعکس حالت صعودی، نقطه D آغازی برای افت قیمت شدید است. اگر بازار دو طرفه باشد، معامله‌گران بهتر است در این نقطه سفارش فروش ارسال کرده و در قیمت‌های پایین‌تر خرید کنند و به این ترتیب سود زیادی از این الگو به دست بیاورند. طول دو موج AB و CD باید در این الگو برابر باشد و موج CD باید فراتر از BC باشد. قیمت در نقطه D، هم در حالت صعودی و هم در حالت نزولی تغییر جهت می‌دهد و مهمترین نقطه برای ثبت سفارش خرید و فروش است.

1

الگوی گارتلی

این الگو نیز در دو حالت صعودی و نزولی ظاهر می‌شود. الگوی گارتلی صعودی به شکل حرف انگلیسی M و الگوی گارتلی نزولی به شکل حرف W است. نسبت فیبوناچی هر دو الگو مشابه بوده ولی الگوی نزولی، وارونۀ الگوی صعودی است. در الگوی نزولی گارتلی، نقطه D آغاز افت قیمت بوده و در الگوی صعودی، این نقطه آغاز روند صعودی است. در حالت صعودی باید در این نقطه سفارش خرید ارسال کرد و در حالت نزولی باید در این نقطه سفارش فروش ثبت کرد.

تمام انواع الگوهای هارمونیک در درون خود، الگوی ابتدایی ABCD را دارند ولی یک خط X به آنها اضافه شده است. فیبوناچی Retracement در تشخیص این الگو کمک می‌کند و اگر نقطه B بر روی سطح 0.618 درصد موج XA قرار بگیرد، می‌تواند تاییدکننده الگوی گارتلی باشد. اگر قصد معامله با استفاده از این الگو را دارید باید به دنبال نقطه D باشید تا بتوانید ناحیه‌ای را که جهت روند قیمت تغییر خواهد کرد پیدا کرده و از آن برای ارسال سفارش خرید یا فروش استفاده کنید.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید، در الگوی گارتلی صعودی نقطه X پایین‌تر از نقطه D و نقطه A بالاتر از نقطه C قرار دارد.

تصویر 2

الگوی پروانه

الگوی پروانه نیز یکی از انواع الگوهای هارمونیک است که در حالت صعودی به شکل M و در حالت نزولی به شکل W است. ظاهر این الگو شبیه به الگوی گارتلی است ولی در الگوی پروانه صعودی، نقطه D از نقطه X پایین‌تر بوده و و در مبدا الگو قرار دارد ولی در الگوی گارتلی این گونه نیست.

اصلاح قیمتی در این الگو عمیق‌تر از الگوی گارتلی است و به همین علت، نوسانات قیمتی بسیار شدیدتر خواهد بود. در الگوی صعودی پروانه میتوان در نقطه D که آغاز رشد سریع قیمت است، سفارش خرید ارسال کرد. نقطه D در الگوی نزولی پروانه آغاز افت قیمتی شدید است.

تصویر 3

الگوی خفاش

الگوی خفاش نیز مانند سایر الگوهای هارمونیک دو حالت صعودی و نزولی دارد که الگوی صعودی به شکل M و الگوی نزولی به شکل حرف W ظاهر می‌شود. یکی از دقیق‌ترین الگوهای هارمونیک، الگوی خفاش است که ظاهر آن شبیه به الگوهای هارمونیک پروانه و گارتلی است ولی ترازهای فیبوناچی آن با دو الگوی ذکر شده متفاوت است.

در الگوی نزولی، نقطه D آغاز افت شدید قیمت است. اگر بازار دو طرفه باشد، معامله‌گر می‌تواند در این نقطه سفارش فروش ارسال کند و سپس در قیمت‌های پایین‌تر سفارش خرید ثبت کند.

دقت کنید که در الگوی خفاش نباید نقطه D جلوتر از X باشد و با توجه به حرکت روند قیمت، سقف یا کف دوم باید پایین‌تر از سقف اول بوده و کف دوم از کف اول بالاتر باشد.

تصویر 4

الگوی هارمونیک خرچنگ

الگوی هارمونیک خرچنگ یکی از بهترین انواع الگوهای هارمونیک است که معامله‌گران و تحلیل‌گران به استفاده از آن تمایل و علاقه زیادی دارند. یکی از مهمترین تفاوت‌های این الگو با سایر الگوهای هارمونیک در این است که الگوی خرچنگ در آخرین موج حرکتی خود نسبت به سایر الگوها، اصلاح بزرگتری انجام می‌دهد. در الگوی خرچنگ صعودی، نقطه D پایین‌ترین نقطه و در خرچنگ نزولی بالاترین نقطه است. در این نقطه در خرچنگ نزولی باید سفارش فروش ثبت کرد زیرا از آن به بعد افت شدید قیمت اتفاق خواهد افتاد.

تصویر 5

الگوی کوسه

در الگوی صعودی کوسه که به شکل M است، نقطه C بالاتر از نقطۀ A می‌رود و تراز این نقطه در الگوی کوسه با سایر الگوها متفاوت است. در الگوی کوسه نزولی که به شکل حرف W است، در نقطه D افت قیمت شدیدی آغاز خواهد شد.

تصویر 6

الگوی سایفر

ظاهر این الگو کمی به الگوی کوسه شباهت دارد. در حالت صعودی الگوی هارمونیک کوسه، نقطه C بالاتر از نقطه A قرار دارد و نقطۀ D آخرین نقطه در این الگو بوده و در خط XA قرار گرفته است. در سایفر نزولی، D نقطه‌ای است که از آنجا افت قیمت شروع می‌شود.

تصویر 7

الگوی Nen-Star

در حالت صعودی این الگو، نقطه C بالاتر از نقطه A قرار گرفته و نقطۀ D که بیرون از خط XA قرار دارد، آخرین نقطه این الگو است. بلندترین موج این الگو نیز موج آخر آن یعنی CD است.

تصویر 8

چرا الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال مهم هستند؟

این الگوها جزء الگوهای بازگشتی به شمار می‌آیند که در بازارهای مالی زیاد تکرار می‌شوند و به معامله‌گران کمک می‌کنند تا بهترین نقطه را برای ورود به معامله پیدا کنند. سطوح فیبوناچی موجود در الگوهای هارمونیک یک نقطۀ قوت مهم است که در تشخیص نقاط برگشتی بازار بسیار مفید هستند.

ساختار الگوهای هارمونیک

این الگوها از وصل کردن 4 تا 6 نقطه به دست می‌آیند و معولا متشکل از 3 تا 5 موج حرکتی هستند. معامله‌گران و تحلیل‌گران می‌توانند با استفاده از رسم این امواج و سطوح فیبوناچی، به نقاطی به نام PRZ دست پیدا کنند که نقاط بازگشت بالقوه هستند. در واقع الگوهای هارمونیک دقیق‌ترین سطح بازگشت قیمت را نشان نمی‌دهند اما نشان‌دهندۀ محدوده‌هایی هستند که احتمال دارد قیمت از آن نواحی بازگردد.

سخن پایانی

در این مقاله دربارۀ انواع الگوهای هارمونیک صحبت کردیم که بخش مهمی در تحلیل تکنیکال هستند. تمام الگوهای هارمونیک مطرح شده در این مقاله، هم دارای حالت صعودی و هم دارای حالت نزولی هستند. حالت صعودی در تمام الگوها به شکل حرف انگلیسی M و حالت نزولی به شکل حرف W است. حالت صعودی و نزولی هر الگو از نظر نسبت‌های فیبوناچی مشابه بوده .و تنها تفاوت آنها این است که وارونه هستند.

استفاده از این الگوها مزایای زیادی به همراه دارد. سیگنال‌های الگوهای هارمونیک معتبر بوده و در بازارهای مختلف قابل استفاده هستند. همچنین میتوان از این الگوها در کنار سایر ابزارهای تکنیکال نیز استفاده کرد. البته لازم است به این نکته توجه کنید که این الگوها فقط در صورتی قابل تشخیص هستند که به طور کامل تشکیل شده باشند.

سوالات متداول

الگوی هارمونیک چیست؟

الگوهای هارمونیک از مجموعه‌ای از معادلات ریاضی ترکیب شده‌اند که نشان‌دهندۀ خاصیت تکرارشوندگی روند قیمت هستند.

انواع الگوهای هارمونیک کدام‌اند؟

این الگوها شامل انواع مختلف الگوهای پروانه‌ای، خفاش، گارتلی، پروانه، خرچنگ و ABCD هستند که هم به شکل صعودی و هم به شکل نزولی دیده می‌شوند.

درباره نویسنده

امید محمدپور

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

معرفی الگوی کف و سقف سه‌قلو در تحلیل تکنیکال + آموزش استفاده، نحوه شناسایی و معامله

الگوی کف و سقف سه‌قلو در تحلیل تکنیکال جزء الگوهای بازگشتی به شمار می‌آیند که با ظهور خود خبر از بازگشت روند قیمت می‌دهند. این الگوها خیلی به ندرت ظاهر می‌شوند و بیشتر ویژگی‌ها و علائم آنها مشابه با الگوی کف و سقف دوقلو است.

تمام الگوهای...

۱۰ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی الگوی قلاب در تحلیل تکنیکال؛ آموزش استفاده از Hook Pattern

الگوی قلاب که به آن Hook Pattern نیز گفته می‌شود، یکی از الگوهای شمعی ژاپنی (کندل استیک) بسیار قدرتمند در تحلیل تکنیکال است که معامله‌گران را برای سنجش میزان ادامۀ روند راهنمایی می‌کند. این الگو نیز مانند سایر الگوهای شمعی می‌تواند احساسات حاکم...

۶ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی الگوی کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال؛ آموزش استفاده از الگوی دوکف و دوسقف

تعدادی از الگوهای تحلیل تکنیکال در تمام بازارهای مالی قابل استفاده هستند و میتوان از آنها در کلیۀ بازارهای ارز دیجیتال، فارکس، سهام و … استفاده نمود. این الگوها در بین معامله‌گران از محبوبیت دوچندان برخوردار هستند.

الگوی کف و سقف...

۴ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

بررسی الگوی خرچنگ در تحلیل؛ آموزش رسم، معامله و انواع Crab Pattern

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال، یکی از الگوهای هارمونیک به شمار می‌آید که مورد علاقۀ تحلیل‌گران تکنیکال است. الگوهای هارمونیک به الگوهایی گفته می‌شود که از تلفیق اشکال هندسی و اعداد فیبوناچی به دست می‌آیند. این الگو روی نمودار دارایی‌های مختلف ظاهر...

۳ تیر ۱۴۰۳
0
0