
ارز دیجیتال ترون (Tron) چیست؟ بررسی رمز ارز TRX + آینده
در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامع و مفیدی را در خصوص اینکه شبکه و ارز دیجیتال ترون (Tron) چیست؟ در اختیار شما قرار دهیم. همچنین در ادامه به معرفی سازندگان آن و اهداف و برنامههای این پروژه پرداخته خواهد شد. در صورتی که قصد دارید اطلاعات خود رد خصوص این شبکه و ارز دیجیتال محبوب افزایش دهید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ارز دیجیتال ترون چیست؟
برخی به اشتباه ترون را یک ارز دیجیتال تصور میکنند در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. Tron یک شبکهی مبتنی بر بلاکچین است که یکی از ارزهای دیجیتال قابل استفاده در آن ارز ترونیکس یا ارز TRX است. ارز ترونیکس ارز بودمی این بلاکچین بوده و توسط سازندگان شبکه به بازار معرفی شده است.
با وجود این که اکثر ارزهای دیجیتال پس از تاأسیس شبکهی خود ساخته و رونمایی میشوند ارز trx برعکس عمل نموده. یعنی ابتدا ارز ترونیکس در بستر شبکه اتریوم ساخته شد و پس از تأسیس شبکهی اختصاصی خود یعنی Tron به آن منتقل شد.
- بنیانگذار ترون (Tron)
مهندسین آسیای شرقی که همواره در حوزهی تکنولوژی از پیشگامان هستند ، در زمینهی ارزهای دیجیتال نیز حرفی برای گفتن دارند. جاستین سان (Justin Sun) یکی از همین نوابغ است که از کارمندان سابق کمپانی ریپل میباشد. جاستین سان که دارای ملیت چینی است در سال 1396 (2017 میلادی) اقدام به تأسیس این شبکه نمود.
گفته میشود که جاستین سان 33 ساله دارای ثروت بسیار زیادی بوده و این ثروت را از طریق سرمایهگذاری بهموقع در بیت کوین بهدست آورده و سپس با تأسیس چند شرکت توانسته این سرمایه را چندین برابر کند به طوری که حالا با این ثروت قصد دارد اتفاقات بزرگی را در حوزهی تکنولوژی رقم بزند.
مطالعه بیشتر : برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مطالب مربوط به مقاله بازار NFT چیست ؟ معرفی 10 تا از بهترین بازار های توکن غیرمثلی را به شما پیشنهاد میکنیم .
- استخراج ترون
عدهی بسیاری تصور میکنند که این شبکه نیز به مانند بیت کوین از الگوریتم اثبات کار جهت اعتبارسنجی استفاده میکند؛ به همین دلیل هم به دنبال این هستند که درباره استخراج ترون از طریق دستگاههای ماینر اطلاعاتی به دست آورند. در ادامهی این مقاله اطلاعات جامع و کاملی در خصوص الگوریتم شبکه ترون به شما ارائه خواهیم کرد تا کاملا متوجه شوید که استخراج ترون به روش سابق امکان پذیر نبوده و جهت به دست آوردن این ارز محبوب بایستی از روش استیک کردن سهام استفاده کنید.
ویژگی های شبکه ترون (Tron)
همانطور که احتمالا میدانید شبکههای مبتنی بر بلاکچین به صورت غیرمتمرکز مدیریت میشوند؛ به این معنی که فرد یا افراد خاصی مسئول تأیید تراکنشها و حفظ و نگهداری از آنها نیستند، بلکه هر فردی این اجازه را دارد تا به حفظ امنیت شبکه پرداخته و در قبال آن به کسب درآمد نیز بپردازد. روشهای مختلفی برای تأمین امنیت شبکه بلاکچین وجود دارد که یکی از آنها اثبات سهام نمایندگی (DPoS) است.
روش اثبات سهام نمایندگی یکی از زیر مجموعههای روش اثبات سهام (PoS) است. اثبات سهام (PoS) یکی از الگوریتمهای اجماع در شبکه بلاکچین است که برعکس الگوریتم (PoW) امکان استخراج ارز در آن وجود ندارد. در روش اثبات سهام ، افراد با بلوکه کردن سرمایهی خود به امنیت شبکه کمک کرده و در قبال آن پاداش دریافت میکنند. در صورتی که در روش قدیمی اثبات کار ، ماینرها با استفاده از دستگاههای ماینینگ اقدام به حفظ امنیت شبکه نموده و در قبال آن ارز استخراج میکنند.
مطالعه بیشتر : برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مطالب مربوط به مقاله کریپتوپانک چیست ؟ معرفی مجموعه NFT کریپتوپانکس (Crypto Punks) را به شما پیشنهاد میکنیم .
ترون شبکهای است که از اثبات سهام نمایندگی (DPoS) جهت تأیید و حفظ امنیت تراکنشها استفاده میکنند. در این روش تمامی اعضا با دارا بودن ارز دیجیتال بومی شبکه یعنی ارز trx هر 6 ساعت یک بار به کاندیدای معرفی شده رأی داده و 27 نفر را انتخاب میکنند. در این روش امنیت و سرعت تراکنش ها بسیار بالا بوده و هرگاه اعضا اختلالی را توسط یکی از این 27 نماینده متوجه شوند در دور بعدی رأیگیری میتوانند فرد مورد نظر را از نمایندگی عزل کرده و شخص دیگری را جایگزین کنند.
شبکه ترون که شباهت بسیاری به شبکه اتریوم دارد از استاندارد TRC-20 که مشابه استاندارد ERC-20 اتریوم است جهت ایجاد قراردادهای هوشمند استفاده میکند. البته استاندارد TRC-20 نسبت به ERC-20 سبکتر و سادهتر بوده که موجب شده سرعت تأیید تراکنشها در شبکه Tron نسبت به اتریوم بیشتر شود.
یکی دیگر از شباهتهای شبکه Tron به Ethereum در خصوص استاندارد تراکنش های مربوط به توکن غیرمثلی (NFT) است. استاندارد استفاده شده در شبکه ترون TRC-721 بوده که شباهت و سازگاری بسیاری با ERC-721 اتریوم دارد. البته در این خصوص هم Tron تلاش نموده تا جایگزین پرسرعتتر و امنتری برای اتریوم باشد و تا حد زیادی هم در این زمینه موفق بوده.
آینده ترون
حتما شما هم قصد دارید تا درباره آینده ترون اطلاعاتی به دست آورید. پیشنهاد پارسیان کریپتو همواره عدم اعتماد به پیشبینیهای انجام شده میباشد. چرا که آینده ترون و دیگر رمزارزها در گرو پذیرش آنها توسط جامعه و مهمتر حاکمین کشورها میباشد. از آنجایی که رمزارزها تمرکز زیادی روی غیرمتمرکز نمودن کلیه امور دارند به همین دلیل مخالفین و منقدین زیای دارند .
که همین عامل بر روی آیندهی آنها تأثیر بسیار زیادی میگذارد.اما با صرف نظر کردن از این عامل، اهداف و برنامههای یک شبکه نیز اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل در ادامه شما را با اهداف و برنامههای شبکه ترون و ارز ترونیکس آشنا خواهیم کرد تا خودتان بتوانید آینده ترون را پیشبینی نمایید.
اهداف و برنامه های شبکه ترون (Tron)
امروزه محتوا و تولید آن به یکی از اتفاقات رایج به خصوص در شبکههای اجتماعی تبدیل شده. افراد با اهداف مختلفی اقدام به تولید محتوا میکنند. برخی صرفا به منظور اشتراکگذاری اطلاعاتی با دوستان و آشنایان خود و برخی دیگر به صورت جدیتر و با هدف اشتراکگذاری اطلاعاتی مفید، جذاب و قابل توجه اقدام به تولید محتوا مینمایند.
در نگاه اول پلتفرمهایی همچون اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و… لطف بزرگی به کاربران خود مینمایند که به صورت رایگان امکان استفاده را برای آنها فراهم میآورند؛ اما پس از اندکی بررسی و مطالعه متوجه میشوید که این پلتفرمها به واسطهی همین تولید محتوای رایگان چه درآمدهایی را کسب میکنند.
البته به تازگی برخی از آنها مانند یوتیوب امکانی را فراهم کردهاند که افراد بتوانند از تولید محتوا کسب درآمد نیز داشته باشند. بنیانگذاران شبکه Tron معتقد هستند تولید محتوا در فضای وب اقدام بسیار ارزشمندی بوده که بایستی منجر به کسب درآمدهای قابل توجه برای تولیدکنندگان شود. مهمترین هدف راهاندازی شبکه ترون نیز ساماندهی به موضوع تولید محتوا و احقاق حق تولیدکنندگان بوده است .
- Decentralize the web
این شعاری است که در هنگام ورود به سایت ترون مشاهده خواهید کرد. این شعار که در واقع بر روی هدف اصلی ترون چیست متمرکز شده است به مفهوم غیر متمرکز کردن وب میباشد. در صورتی که ترون موفق به انجام این کار شود میتوانیم این کمپانی را یکی از تأثیرگذارترین های قرن قلمداد کنیم چرا که با این اقدام نسل وب عوض شده و از وب2 به وب3 مهاجرت خواهیم کرد.
نسل اول وب که به ابتدای پیدایش آن برمیگردد زمانی بود که برخی فقط تولیدکنندهی محتوا بودند و برخی دیگر خواننده و مصرفکننده محتوا؛ در نسل 2 که وب2 نامگذاری شد، ارتباطی 2 طرفه بین تولیدکننده و مصرفکننده شکل گرفت؛ یعنی شما میتوانید در یک وبسایت ثبتنام کنید، از آن خرید کنید و نظرات خود را نیز به اشتراک بگذارید.
نسل سوم وب که وب3 (Web3) نام دارد در حال پیدایش است و کمپانیهایی با دارا بودن زیرساخت بلاکچین سعی دارند به این روند سرعت بخشیده و هرچه سریعتر دیگران را مجاب به استفاده از آن کنند. در Web3 دیگر شخص یا نهادی مالک یک برند، وبسایت یا اپلیکیشن نخواهد بود.
بلکه افرادی که عضو آن سایت یا اپلیکیشن هستند و یا مثلا مشتری یک فروشگاه میباشند، تصمیمگیرندگان اصلی خواهند بود.بنیاد Tron یکی از فعال ترینها در این حوزه است که قصد دارد تولیدکنندگان محتوا را به حق واقعی خود برساند. به این صورت که افراد با خواندن ، شنیدن و مطالعهی یک محتوا ، مقداری trx به تولیدکننده محتوا پرداخت کنند.
در این صورت شما خوانندهی محترم این مقاله بایستی هزینهای اندک را بابت خواندن این مطلب پرداخت مینمودید تا نویسندهی این مطلب بتواند از تلاش خود برای ارائهی محتوای تألیف شده تا ابد کسب درآمد کند. ما که امیدوار هستیم این شعار ترون یعنی Decentralize the web هر چه سریعتر محقق شده تا کیفیت محتوا نیز روزبهروز افزایش یابد.
مطالعه بیشتر : برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مطالب مربوط به مقاله متاورس چیست؟ + امکانات جدید جهان مجازی
را به شما پیشنهاد میکنیم .
ارز دیجیتال ترون (ترونیکس یا TRX)
ارز دیجیتال ترونیکس (trx) که ارز حاکمیتی شبکه ترون میباشد، به دارندگانش این امکان را میدهد تا در رأیگیری تصمیمات شرکت کرده و به میزان دارایی خود قدرت تصمیمگیری داشته باشند. سرعت تراکنش ارز دیجیتال TRX در بین ارزهای معروفی همچون بیت کوین و اتریوم بسیار بالاتر بوده و کارمزد تراکنش آن تقریبا نزدیک به صفر است.
سابقه ترونیکس (TRX) به قبل از تأسیس شبکه Tron بازمیگردد چرا که این ارز در ابتدا بر روی شبکهی اتریوم ساخته شد و در سال 2018 به شبکهی اختصاصی خود یعنی Tron منتقل شد. TRX از بدو تأسیس همواره یکی از ارزهای دیجیتال بسیار فعال بوده و اقدامات ارزشمندی را در راستای موفقیت پروژه خود انجام داده.
یکی از این اقدامات که در اکتبر 2019 انجام شد، شروع همکاری با سامسونگ بود. طی این همکاری ، کیف پول داخلی سامسونگ به طور کامل از ارز TRX پشتیبانی مینماید. عرضه اولیه TRXدر شبکه اتریوم در سال 2017 انجام شد که طی آن حدود 100 میلیارد ترونیکس به بازار عرضه شد. البته 40 درصد این ترونها در به صورت عمومی و از میزان باقیمانده 35 درصد به بنیاد ترون، 15 درصد به صورت خصوصی و 10 درصد به کمپانیهای بیجینگ (Beijing Tech co)و پیو (Peiwo) اختصاص داده شد.
- آموزش خرید ترون
جهت خرید ترون پیشنهاد میکنیم از صرافیهای داخلی استفاده کنید. به همین منظور ابتدا یک صرافی معتبر را یافته و پس از ثبت نام و احراز هویت اقدام به خرید کنید. جهت نگهداری این رمز ارز نیز 2 انتخاب دارید: یکی نگهداری در کیف پول شخصی مانند ترون لینک و تراست ولت، دیگری استفاده از کیف پول داخلی صرافیها است.
اگر نسبت به امنیت کیف پول شخصی خود اطمینان داشته و نکات امنیتی را رعایت کردهاید پیشنهاد ما به شما استفاده از کیف پول شخصی و در غیر اینصورت نگهداری در کیف پول داخلی صرافی است. پس از اینکه روش نگهداری را انتخاب نمودید حال وقت آن رسیده که به صفحه خرید صرافی مراجعه نموده و اقدام به خرید ترون نمایید. بدین منظور با وارد نمودن عبارت ترون یا trx این ارز را در صرافی یافته و خرید خود را تکمیل نمایید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات خلاصه، مفید و ارزشمندی را در خصوص شبکه Tron، ارز دیجیتال ترونیکس (TRX)، اهداف و برنامههای این شبکه و ارز دیجیتال به شما ارئه دهیم. امیدواریم شما مخاطبان مجلهی تخصصی پارسیان NFT هم جزو افرادی باشید که با سرمایهگذاری بر روی این شبکهی باثبات و قدیمی بتوانید موفقیتهای چشمگیری را بهدست آورید.
سوالات متداول
- ارز دیجیتال ترون چیست؟
برخی به اشتباه ترون را یک ارز دیجیتال تصور میکنند در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. Tron یک شبکهی مبتنی بر بلاکچین است که یکی از ارزهای دیجیتال قابل استفاده در آن ارز ترونیکس یا ارز TRX است. ارز ترونیکس ارز بودمی این بلاکچین بوده و توسط سازندگان شبکه به بازار معرفی شده است.
2 . اهداف شبکه ترون (Tron) چیست ؟
مهمترین هدف راهاندازی شبکه ترون نیز ساماندهی به موضوع تولید محتوا و احقاق حق تولیدکنندگان بوده است .