خانه
معرفی ارز دیجیتال ترون؛ بررسی کامل پروژه Tron و رمز ارز TRX + آینده عکس

معرفی ارز دیجیتال ترون؛ بررسی کامل پروژه Tron و رمز ارز TRX + آینده

ترون یکی از پروژه‌های محبوب در حوزه ارز دیجیتال با مشخصه‌های قابل توجه است. این پروژه با ترکیب فناوری‌های مختلف توانسته خدمات قابل‌قبولی به کاربران حوزه رمزارز ارائه دهد. مشخصه‌های ترون باعث شده در رقابت با اتریوم، به انتخابی مقرون‌به‌صرفه تبدیل شود. این پروژه حتی به دلیل توسعه‌دهندگان چینی خود به اتریوم چینی هم ملقب شده است. در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامع و مفیدی را درباره بلاکچین و ارز دیجیتال ترون (Tron) در اختیار شما قرار دهیم. همچنین در ادامه به معرفی سازندگان ترون و اهداف و برنامه‌های این پروژه پرداخته خواهد شد. در صورتی که قصد دارید اطلاعات خود در خصوص این شبکه و ارز دیجیتال محبوب آن ر افزایش دهید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال ترون چیست؟

ارز دیجیتال ترون چیست؟

ترون یک پروژه بلاکچینی نسبتا جوان است که در سال ۲۰۱۷ روی کار آمد تا تلاش خود برای غیرمتمرکز ساختن اینترنت را آغاز کند. این شبکه به جای روی کار آوردن خدمات جدید، بیشتر سعی داشته با ایجاد یک زیرساخت قدرتمند برای ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps)، قراردادهای هوشمند را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد تا بتوانند محصولات و دارایی‌های دیجیتال خود را در بستر ترون راه‌اندازی کنند.

ترون در زمینه به‌اشتراک‌گذاری غیرمتمرکز محتوا هم اقدامات خوبی را به انجام رسانده که از جمله آن می‌توان به خرید پروژه بیت‌تورنت (که یک پلتفرم مطرح در زمینه به‌اشتراک‌گذاری محتوا است) در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد. معماری سه لایه شبکه ترون در کنار به‌کارگیری نوع خاصی از الگوریتم اثبات سهام، مقیاس‌پذیری و توان عملیاتی آن را به قدری افزایش داده که در هر ثانیه می‌تواند حدود ۲۰۰۰ تراکنش را پردازش و تایید کند. همین امر باعث کاهش کارمزد شبکه شده و ارزش خدمات آن را دوچندان کرده است. بسیاری از کارشناسان ارز دیجیتال، با توجه به مشخصه‌های مشابه این شبکه با بلاکچین اتریوم، ترون را به عنوان رقیب آسیایی اتریوم می‌شناسند.

برخی به اشتباه ترون را یک ارز دیجیتال تصور می‌کنند در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. Tron یک شبکه‌ بلاکچینی است که یکی از ارزهای دیجیتال قابل استفاده در آن ارز ترونیکس یا ارز TRX است که کاربران آن را با نام ترون می‌شناسند. ارز ترونیکس ارز بومی این بلاکچین بوده و توسط سازندگان شبکه به بازار معرفی شده است.

با وجود این که اکثر ارزهای دیجیتال پس از تأسیس شبکه خود ساخته و رونمایی می‌شوند ارز trx برعکس عمل نموده. یعنی ابتدا ارز ترونیکس در بستر شبکه اتریوم ساخته شد و پس از تأسیس شبکه‌ی اختصاصی خود یعنی Tron به آن منتقل شد.

بیشتر بخوانید: قیمت ترون

بنیان گذار ترون

ترونمهندسین آسیای شرقی که همواره در حوزه‌ی تکنولوژی از پیشگامان هستند، در زمینه ارزهای دیجیتال نیز حرفی برای گفتن دارند. جاستین سان (Justin Sun) یکی از همین نوابغ است که از کارمندان سابق کمپانی ریپل می‌باشد. جاستین سان که دارای ملیت چینی است در سال 1396 (2017 میلادی) اقدام به تأسیس این شبکه نمود.

گفته می‌شود که جاستین سان 33 ساله دارای ثروت بسیار زیادی بوده و این ثروت را از طریق سرمایه‌گذاری به‌موقع در بیت کوین به‌دست آورده و سپس با تأسیس چند شرکت توانسته این سرمایه را چندین برابر کند به طوری که حالا با این ثروت قصد دارد اتفاقات بزرگی را در حوزه‌ی تکنولوژی رقم بزند.

استخراج ترون چگونه است؟

عده‌ی بسیاری تصور می‌کنند که این شبکه نیز به مانند بیت کوین از الگوریتم اثبات کار جهت اعتبارسنجی استفاده می‌کند؛ به همین دلیل هم به دنبال این هستند که درباره استخراج ترون از طریق دستگاه‌های ماینر اطلاعاتی به دست آورند. در ادامه‌ی این مقاله اطلاعات جامع و کاملی در خصوص الگوریتم شبکه ترون به شما ارائه خواهیم کرد تا کاملا متوجه شوید که استخراج ترون به روش سابق امکان پذیر نبوده و جهت به دست آوردن این ارز محبوب بایستی از روش استیک کردن سهام استفاده کنید.

ویژگی‌ های شبکه ترون (Tron)

ویژگی‌ های شبکه ترون (Tron)

پیش از این هم اشاره کردیم که شبکه ترون با ادغام فناوری‌های مختلف و استفاده کارآمد از آن‌ها توانسته در صنعت رمزارز به جایگاه خوبی دست پیدا کند. در این بخش قصد داریم ویژگی‌های بلاکچین ترون را برشمریم تا با قابلیت‌های این پروژه بیشتر آشنا شوید.

الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده

همانطور که احتمالا می‌دانید شبکه‌های مبتنی بر بلاکچین به صورت غیرمتمرکز مدیریت می‌شوند؛ به این معنی که فرد یا افراد خاصی مسئول تأیید تراکنش‌ها و حفظ و نگهداری از آن‌ها نیستند، بلکه هر فردی این اجازه را دارد تا از طریق مشارکت در الگوریتم اجماع شبکه به حفظ امنیت شبکه پرداخته و در قبال آن به کسب درآمد نیز بپردازد. روش‌های اجماع مختلفی برای تأمین امنیت شبکه بلاکچین وجود دارد که یکی از آن‌ها اثبات سهام نمایندگی‌شده (Delegated Proof of Stake) است.

روش اثبات سهام نمایندگی‌شده، یکی از زیر مجموعه‌های روش اثبات سهام (PoS) است. اثبات سهام (PoS) یکی از الگوریتم‌های اجماع در شبکه بلاکچین است که برعکس الگوریتم PoW، امکان استخراج ارز در آن وجود ندارد. در روش اثبات سهام، افراد با بلوکه یا به اصطلاح استیک کردن سرمایه خود به امنیت شبکه کمک کرده و در قبال آن پاداش دریافت می‌کنند. در صورتی که در روش قدیمی اثبات کار، ماینرها با استفاده از دستگاه‌های ماینینگ اقدام به حفظ امنیت شبکه نموده و در قبال آن ارز استخراج می‌کنند.

ترون شبکه‌ای است که از اثبات سهام نمایندگی (DPoS) جهت تأیید و حفظ امنیت تراکنش‌ها استفاده می‌کند. در این روش تمامی اعضا با دارا بودن ارز دیجیتال بومی شبکه یعنی ارز trx هر 6 ساعت یک بار به کاندیدای معرفی شده رأی داده و 27 نفر را انتخاب می‌کنند. در این روش امنیت و سرعت تراکنش‌ ها بسیار بالا بوده و هرگاه اعضا اختلالی را توسط یکی از این 27 نماینده متوجه شوند در دور بعدی رأی‌گیری می‌توانند فرد مورد نظر را از نمایندگی عزل کرده و شخص دیگری را جایگزین کنند.

بیشتر بخوانید: الگوریتم اثبات سهام چیست

پشتیبانی از قراردادهای هوشمند

قرردادهای هوشمند نوعی قرارداد دیجیتالی هستند که در صورت برآورده شدن شرایط خاصی، برنامه‌ها و اقدامات ازپیش تعیین‌شده توسط توسعه‌دهندگان را به صورت اتوماتیک اجرا می‌کنند. این قراردادها کاربردهای مختلفی دارند که از جمله آن می‌توان به توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و توکن‌های جدید بر بستر بلاکچین اشاره کرد.

بلاکچین ترون با پشتیبانی از این قراردادها، فرصت‌های سرمایه‌گذاری مقرون‌به‌صرفه‌ای را برای توسعه‌دهندگان حوزه رمزارز فراهم کرده است. بیت‌گت سواپ (Bitget Swap)، ترانزیت سواپ (Transit Swap)، جاست لند دائو ترون (JustLend DAO Tron) و جاست مانی سواپ (Just Money Swap) از جمله برترین اپلیکیشن‌های غیرمتمرکزی هستند که روی شبکه ترون راه‌اندازی شده‌اند. گفتنی است که قراردادهای هوشمند ترون با پشتیبانی از زبان سالیدیتی (زبان اتریوم) پشتیبانی کرده و ماشین مجازی آن عملکرد مشابهی با ماشین مجازی اتریوم (EVM) دارد.

بیشتر بخوانید: قرارداد هوشمند چیست

استاندارد TRC-20

شبکه ترون شباهت بسیاری به شبکه اتریوم دارد و از استاندارد TRC-20 که مشابه استاندارد ERC-20 اتریوم است برای ایجاد قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند. البته استاندارد TRC-20 نسبت به ERC-20 سبک‌تر و ساده‌تر است و همین امر موجب شده سرعت تأیید تراکنش‌ها در شبکه Tron نسبت به اتریوم بیشتر شود. در نتیجه این افزایش سرعت، مقدار کارمزد هم به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: استاندارد TRC20 چیست

پشتیبانی از توکن‌های غیرمثلی

یکی دیگر از شباهت‌های شبکه Tron به Ethereum در خصوص استاندارد تراکنش‌ های مربوط به توکن غیرمثلی (NFT) است. استاندارد استفاده شده در شبکه ترون TRC-721 بوده که شباهت و سازگاری بسیاری با ERC-721 اتریوم دارد. البته در این خصوص هم Tron تلاش نموده تا جایگزین پرسرعت‌تر و امن‌تری برای اتریوم باشد و تا حد زیادی هم در این زمینه موفق بوده.

بیشتر بخوانید: توکن غیرمثلی چیست

مقایسه اتریوم با ترون

مقایسه اتریوم با ترون

اگر بخواهیم نقاط مشابه و متفاوت دو پروژه ترون و اتریوم را زیر ذره‌بین قرار دهیم در درجه اول تفاوت آن‌ها از نظر الگوریتم اجماع قابل‌توجه است. بلاکچین اتریوم ابتدا از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کرد، پس از مدتی این بلاکچین برای حل مشکل مقیاس‌پذیری خود به الگوریتم اثبات سهام مهاجرت کرد. در مقابل، بلاکچین ترون از نوعی الگوریتم اثبات سهام با عنوان نمایندگی شده استفاده می‌کند.

در الگوریتم اثبات سهام اتریوم، هر کاربری با داشتن مقدار مشخصی اتریوم می‌تواند آن را استیک کرده، به نود تبدیل شود و با پردازش تراکنش‌ها پاداش بگیرد. اما در الگوریتم اثبات سهام نمایندگی‌شده ترون، ۲۷ نود اصلی وجود دارد و سایر کاربران می‌توانند ترون‌های خود را نزد آن‌ها استیک کرده و به صورت غیرمستقیم به پردازش تراکنش‌ها کمک کنند. اثبات سهام نمایندگی‌شده نسبت به اثبات سهام اصلی روش متمرکزتری به شمار می‌رود.

روش اثبات سهام ترون با وجود متمرکزتر بودن، سرعت بیشتری را برای این شبکه به ارمغان آورده و در نتیجه آن، کاربران برای انجام تراکنش‌ها کارمزد کمتری نسبت به شبکه اتریوم پرداخت می‌کنند. تفاوت دیگر اتریوم و ترون در استاندارد دارایی‌های آن مشهود است. اتریوم از استاندارد ERC-20 و ERC-721 استفاده می‌کند و ترون از استاندارد TRC-20 و TRC-721 برای ایجاد دارایی روی بلاکچین خود بهره می‌گیرد. البته این دو شکل استاندارد با هم سازگاری دارند و می‌توان از آن‌ها به عنوان شباهت بین دو بلاکچین نیز یاد کرد.

در مورد شباهت اتریوم و ترون می‌توان گفت هر دوی این بلاکچین‌ها در راستای محقق شدن اینترنت غیرمتمرکز یا وب۳ در تلاش هستند. ترون و اتریوم هر دو با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، بستر مناسبی برای ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز حوزه دیفای و سایر دارایی‌های دیجیتالی به شمار می‌روند و در نهایت اینکه هر دو از یک زبان برنامه‌نویسی برای قراردادهای هوشمند خود استفاده می‌کنند.

آینده ترون

آینده ترون

حتما شما هم قصد دارید تا درباره آینده ترون اطلاعاتی به دست آورید. پیشنهاد پارسیان کریپتو همواره عدم اعتماد به پیش‌بینی‌های انجام شده می‌باشد. چرا که آینده ترون و دیگر رمزارزها در گرو پذیرش آن‌ها توسط جامعه و مهمتر حاکمین کشورها می‌باشد. از آنجایی که رمزارزها تمرکز زیادی روی غیرمتمرکز نمودن کلیه امور دارند به همین دلیل مخالفین و منقدین زیای دارند .

که همین عامل بر روی آینده‌ی آن‌ها تأثیر بسیار زیادی می‌گذارد. اما با صرف نظر کردن از این عامل، اهداف و برنامه‌های یک شبکه نیز اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل در ادامه شما را با اهداف و برنامه‌های شبکه ترون و ارز ترونیکس آشنا خواهیم کرد تا خودتان بتوانید آینده ترون را پیش‌بینی نمایید.

اهداف و برنامه‌ های شبکه ترون (Tron)

اهداف و برنامه‌ های شبکه ترون

امروزه محتوا و تولید آن به یکی از اتفاقات رایج به خصوص در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده. افراد با اهداف مختلفی اقدام به تولید محتوا می‌کنند. برخی صرفا به منظور اشتراک‌گذاری اطلاعاتی با دوستان و آشنایان خود و برخی دیگر به صورت جدی‌تر و با هدف اشتراک‌گذاری اطلاعاتی مفید، جذاب و قابل توجه اقدام به تولید محتوا می‌نمایند.

در نگاه اول پلتفرم‌هایی همچون اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و… لطف بزرگی به کاربران خود می‌نمایند که به صورت رایگان امکان استفاده را برای آن‌ها فراهم می‌آورند؛ اما پس از اندکی بررسی و مطالعه متوجه می‌شوید که این پلتفرم‌ها به واسطه‌ی همین تولید محتوای رایگان چه درآمدهایی را کسب می‌کنند.

البته به تازگی برخی از آن‌ها مانند یوتیوب امکانی را فراهم کرده‌اند که افراد بتوانند از تولید محتوا کسب درآمد نیز داشته باشند. بنیان‌گذاران شبکه Tron معتقد هستند تولید محتوا در فضای وب اقدام بسیار ارزشمندی بوده که بایستی منجر به کسب درآمدهای قابل توجه برای تولیدکنندگان شود. مهم‌ترین هدف راه‌اندازی شبکه ترون نیز سامان‌دهی به موضوع تولید محتوا و احقاق حق تولیدکنندگان بوده است .

Decentralize the web

این شعاری است که در هنگام ورود به سایت ترون مشاهده خواهید کرد. این شعار که در واقع بر روی هدف اصلی ترون متمرکز شده است به مفهوم غیر متمرکز کردن وب می‌باشد. در صورتی که ترون موفق به انجام این کار شود می‌توانیم این کمپانی را یکی از تأثیرگذارترین‌ های قرن قلمداد کنیم چرا که با این اقدام نسل وب عوض شده و از وب2 به وب3 مهاجرت خواهیم کرد.

نسل اول وب که به ابتدای پیدایش آن برمی‌گردد زمانی بود که برخی فقط تولیدکننده‌ی محتوا بودند و برخی دیگر خواننده و مصرف‌کننده محتوا؛ در نسل 2 که وب2 نام‌گذاری شد، ارتباطی 2 طرفه بین تولیدکننده و مصرف‌کننده شکل گرفت؛ یعنی شما می‌توانید در یک وبسایت ثبت‌نام کنید، از آن خرید کنید و نظرات خود را نیز به اشتراک بگذارید.

نسل سوم وب که وب3 (Web3) نام دارد در حال پیدایش است و کمپانی‌هایی با دارا بودن زیرساخت بلاکچین سعی دارند به این روند سرعت بخشیده و هرچه سریعتر دیگران را مجاب به استفاده از آن کنند. در Web3 دیگر شخص یا نهادی مالک یک برند، وبسایت یا اپلیکیشن نخواهد بود.

بلکه افرادی که عضو آن سایت یا اپلیکیشن هستند و یا مثلا مشتری یک فروشگاه می‌باشند، تصمیم‌گیرندگان اصلی خواهند بود. بنیاد Tron یکی از فعال‌ ترین‌ها در این حوزه است که قصد دارد تولیدکنندگان محتوا را به حق واقعی خود برساند. به این صورت که افراد با خواندن ، شنیدن و مطالعه‌ی یک محتوا، مقداری trx به تولیدکننده محتوا پرداخت کنند.

در این صورت شما خواننده‌ی محترم این مقاله بایستی هزینه‌ای اندک را بابت خواندن این مطلب پرداخت می‌نمودید تا نویسنده‌ی این مطلب بتواند از تلاش خود برای ارائه‌ی محتوای تألیف شده تا ابد کسب درآمد کند. ما که امیدوار هستیم این شعار ترون یعنی Decentralize the web هر چه سریعتر محقق شده تا کیفیت محتوا نیز روزبه‌روز افزایش یابد.

ارز دیجیتال ترون (ترونیکس یا TRX)

ارز دیجیتال ترون (ترونیکس یا TRX)

ارز دیجیتال ترونیکس (trx) که ارز حاکمیتی شبکه ترون می‌باشد، به دارندگانش این امکان را می‌دهد تا در تصمیمات مربوط به پروژه ترون حق رای داشته و به میزان دارایی خود قدرت تصمیم‌گیری داشته باشند. سرعت تراکنش ارز دیجیتال TRX در بین ارزهای معروفی همچون بیت کوین و اتریوم بسیار بالاتر بوده و کارمزد تراکنش آن تقریبا نزدیک به صفر است.

سابقه ترونیکس (TRX) به قبل از تأسیس شبکه Tron بازمی‌گردد چرا که این ارز در ابتدا بر روی شبکه‌ی اتریوم ساخته شد و در سال 2018 به شبکه‌ی اختصاصی خود یعنی Tron منتقل شد. TRX از بدو تأسیس همواره یکی از ارزهای دیجیتال بسیار فعال بوده و اقدامات ارزشمندی را در راستای موفقیت پروژه خود انجام داده است.

یکی از این اقدامات که در اکتبر 2019 انجام شد، شروع همکاری با سامسونگ بود. طی این همکاری، کیف پول داخلی سامسونگ به طور کامل از ارز TRX پشتیبانی می‌نماید. عرضه اولیه TRXدر شبکه اتریوم در سال 2017 انجام شد که طی آن حدود 100 میلیارد ترونیکس به بازار عرضه شد. البته 40 درصد این ترون‌ها به صورت عمومی و از میزان باقی‌مانده 35 درصد به بنیاد ترون، 15 درصد به صورت خصوصی و 10 درصد به کمپانی‌های بیجینگ (Beijing Tech co) و پیو (Peiwo) اختصاص داده شد.

نحوه خرید ترون

برای خرید ترون پیشنهاد می‌کنیم از صرافی‌های داخلی استفاده کنید. به این منظور، ابتدا یک صرافی معتبر را یافته و پس از ثبت نام و احراز هویت در آن، اقدام به خرید ترون کنید. جهت نگهداری این رمز ارز نیز ۲ انتخاب دارید: یکی نگهداری در کیف پول شخصی مانند ترون لینک و تراست ولت، دیگری استفاده از کیف پول داخلی صرافی‌ها است.

اگر نسبت به امنیت کیف پول شخصی خود اطمینان داشته و نکات امنیتی را رعایت کرده‌اید پیشنهاد ما به شما استفاده از کیف پول شخصی و در غیر اینصورت نگهداری در کیف پول داخلی صرافی است. پس از اینکه روش نگهداری را انتخاب نمودید حال وقت آن رسیده که به صفحه خرید صرافی مراجعه نموده و اقدام به خرید ترون نمایید. بدین منظور با وارد نمودن عبارت ترون یا trx این ارز را در صرافی یافته و خرید خود را تکمیل نمایید.

جمع‌ بندی 

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات خلاصه، مفید و ارزشمندی را در خصوص شبکه Tron، ارز دیجیتال ترونیکس (TRX)، اهداف و برنامه‌های این شبکه و ارز دیجیتال به شما ارئه دهیم. امیدواریم شما مخاطبان مجله‌ی تخصصی پارسیان کریپتو هم جزو افرادی باشید که با سرمایه‌گذاری بر روی این شبکه‌ی باثبات و قدیمی بتوانید موفقیت‌های چشمگیری را به‌دست آورید.

سوالات متداول

ارز دیجیتال ترون چیست؟

برخی به اشتباه ترون را یک ارز دیجیتال تصور می‌کنند در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است. Tron یک شبکه‌ی مبتنی بر بلاکچین است که یکی از ارزهای دیجیتال قابل استفاده در آن ارز ترونیکس یا ارز TRX است. ارز ترونیکس ارز بودمی این بلاکچین بوده و توسط سازندگان شبکه به بازار معرفی شده است.

اهداف شبکه ترون چیست؟

مهم‌ترین هدف راه‌اندازی شبکه ترون نیز سامان‌دهی به موضوع تولید محتوا و احقاق حق تولیدکنندگان بوده است.

درباره نویسنده

میلاد مساوات

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

هانی پات چیست؟ راه های جلوگیری از کلاهبرداری Honeypot

هانی پات (Honeypot) یک شیوه هوشمندانه در به دام انداختن هکرهای کلاه سیاه یا سوء استفاده مالی از اطلاعات کاربران پلتفرم‌های آنلاین و بخصوص کریپتو است. به عبارتی، هانی پات را می‌توان یک عامل دوگانه یاد کرد که هم می‌تواند به نفع...

۱۶ دی ۱۴۰۲
[object Object] عکس

سختی شبکه چیست؟ سختی استخراج بیت کوین چیست و چرا مهم است؟

سختی شبکه یا سختی استخراج پارامتر یا متغیری است که بلاک‌چین‌هایی چون بیت‌کوین برای حفظ تعادل موجود در فاصله بین خلق بلوک‌های متوالی استفاده می‌کنند. به عبارتی، شبکه به صورت مرتب میزان سختی پازل ریاضیاتی خود را...

۱۵ آذر ۱۴۰۲
[object Object] عکس

کاردانو چیست؟ بررسی کامل پروژه Cardano + ارز دیجیتال ADA

کاردانو (Cardano) بلاکچینی است که از مکانیسم اجماع اثبات سهام برای تعامل در شبکه خود استفاده می‌کند و یکی از اصلی‌ترین رقیبان برای پیشگامانی چون بیت‌کوین و اتریوم است. در سال‌های اخیر، تعداد بیشتری از بلاکچین‌ها از مکانیسم PoS بهره می‌گیرند، زیرا...

۱۸ مهر ۱۴۰۲