سواپ چیست؟ بررسی کامل مفهوم قرارداد Swap ارز دیجیتال + انواع آن
فهرست مطالب
- سواپ چیست؟
- قرارداد سواپ چیست؟
- جزئیات قرارداد سواپ
- انواع سواپ ارز دیجیتال
- قرارداد سواپ نرخ بهره (Interest rate swaps)
- قرارداد سواپ کالا (Commodity Swaps)
- قرارداد سواپ نکول اعتباری (Credit-default swaps)
- سواپ بدهی-حقوق صاحبان سهام (Debt-equity swaps)
- قرارداد سواپ بازدهی کل (Total return swaps)
- قرارداد سواپ ارزی (Currency Swaps)
- سواپ ارز دیجیتال چیست؟
- سواپ ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
- روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال
پارسیان کریپتو در این مقاله به مفهوم سواپ پرداخته است. در ابتدا با نگاهی کلی به سوالاتی چون سواپ چیست؟ و قرارداد سواپ چیست؟ پرداخته و شما را با انواع سواپ آشنا خواهیم کرد. سپس، به پاسخ این سوالات که سواپ ارز دیجیتال چیست؟ و سواپ ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟ میپردازیم. در نهایت روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
سواپ چیست؟
سواپ چیست؟ در امور مالی، سواپ به نوعی توافق یا قرارداد مشتقه اشاره دارد که در آن، دو طرف قرارداد، جریانهای نقدی (درآمد یا سود) خود که از دو ابزار مالی متفاوت به دست آمده را با هم معاوضه میکنند. این جریانهای نقدی معمولا یک مبلغ فرضی از پیش تعیینشده (Notional Principal) دارند. سواپها در اواخر دهه ۱۹۸۰ معرفی شدند و نوع نسبتا جدیدی از مشتقات به شمار میروند. با اینکه زمان زیادی از رواج یافتن سواپها نمیگذرد، سادگی و کاربرد گسترده آنها، باعث شده که به یکی از پرمعاملهترین قراردادهای مالی تبدیل شوند.
متخصصان امور مالی شرکتی، گاه از قراردادهای سواپ برای پوشش ریسک و به حداقل رساندن ضرر حاصل از برخی عملیاتهای نامطمئن استفاده میکنند. برای مثال، گاهی ممکن است یک پروژه از نرخ ارز تاثیر بپذیرد، در این صورت مدیر مالی شرکت به کمک قرارداد سواپ ارزی میتواند این ریسک را پوشش بدهد. سواپها برخلاف قراردادهای فیوچرز (آتی)، معمولا در خارج از بازار انجام میگیرند. علاوه بر این، معمولا طرفین سواپ شرکتها و سازمانهای مالی هستند نه افراد، چون همیشه ریسک نکول بالایی در آن وجود دارد. ریسک نکول به زمانی گفته میشود که طرف حاضر در یک معامله به دلایلی مثل ورشکستگی و … از پرداخت بدهی امتناع کرده و به تعهد خود عمل نمیکند. برخی از موسسات مالی برای بازارهای سواپ، بازارسازی میکنند. این موسسات که با نام بانکهای سواپ هم شناخته میشوند، با معرفی طرفین قرارداد به هم، باعث تسهیل تراکنشها میشوند.
قرارداد سواپ چیست؟
قرارداد سواپ نوعی از مشتقات مالی است که به طرفین معامله اجازه میدهد تا درآمد ناشی از ابزارهای مالی خود را در اختیار طرف مقابل قرار داده و آن را با هم معاوضه کنند. برای مثال، یک کسبوکار آمریکایی را در نظر بگیرید که از یک بانک مستقر در ایالات متحده آمریکا (به دلار) وام گرفته است اما میخواهد در بریتانیا تجارت کند. در این شرایط، درآمد و هزینههای شرکت باید با دو ارز مختلف تامین شود. در واقع، شرکت باید قسطهای وام خود را با دلار به بانک بپردازد، در حالی که درآمد آن به پوند است. در عین حال، درآمد شرکت در معرض خطر ناشی از نوسانات نرخ ارز USD/GBP نیز قرار دارد.
کسب و کار نامبرده، میتواند با استفاده از یک قرارداد سواپ ارزی USD/GBP ریسک موجود را پوشش بدهد. این شرکت برای انجام پرداختهای خود باید موسسه دیگری را پیدا کند که طرف دیگر معامله را بگیرد. مثلا شرکتی که در بریتانیا بوده اما محصولش را در آمریکا میفروشد. ساختار قرارداد سواپ ارزی در این مثال باید به طور مشخص نشان دهد که دو طرف معامله حتما باید منافع متضادی در مورد حرکت نرخ مبادله USD/GBP در بازار داشته باشند.
جزئیات قرارداد سواپ
شاید از خودتان بپرسید جزئیات قرارداد سواپ چیست؟ در حقیقت، هیچ قالب استانداردی برای قرارداد سواپ وجود ندارد که بتوان از آن پیروی کرد. هر قراردادی منحصربفرد و سفارشی است. پس از مذاکره، طرفین براساس شرایطی که هر دو با آن موافقت میکنند، قرارداد میبندند. قرارداد سواپ براساس یک مبلغ فرضی (Notional Principal) است. درآمد به دست آمدهای که با این مبلغ برابری کند با توجه به شرایط قرارداد باید بین طرفین معامله مبادله شود. علاوه بر این، یک تاریخ شروع و پایان هم برای قرارداد در نظر گرفته میشود. مبادله درآمدها، در فاصله زمانی بین دوره شروع و پایان و با فراوانی خاص تعیین شده صورت میگیرد. از آنجا که این معاملات خارج از بازار انجام میشوند، هیچ مکانیزمی برای نظارت بر آنها وجود ندارد. و این موضوع ریسک نکول را افزایش میدهد. به همین دلیل هم سواپ نوعی معامله مخاطرهآمیز به شمار میرود.
انواع سواپ ارز دیجیتال
انواع مختلف معاملات سواپ، کارکرد متفاوتی دارند. علاوه بر این، هر نوع سواپ هم هدف خاص خود را دارد. در ادامه به معرفی برخی از انواع سواپ میپردازیم.
PCrypto: پارسیان کریپتو مرجع دقیقی برای قیمت ارز دیجیتال
قرارداد سواپ نرخ بهره (Interest rate swaps)
سواپ نرخ بهره، رایجترین نوع این معاملات است که در آن نرخ ارز ثابت با نرخ ارز شناور مبادله میشود. برای مثال، X و Y وارد یک قرارداد سواپ نرخ بهره میشوند. X توافق میکند که بهرهای با نرخ ثابت ازپیشتعیینشده به Y بپردازد. در مقابل، Y بهره را با نرخ شناور به X میپردازد. این اقساط در فواصل زمانی خاصی در طول دوره قرارداد پرداخت میشوند. به این ترتیب، طرفین قرارداد، ریسک ناشی از نوسانات نرخ بهره را پوشش میدهند. به این نوع از سواپ، «سواپ وانیل ساده» هم گفته میشود.
قرارداد سواپ کالا (Commodity Swaps)
سواپ کالا یکی دیگر از انواع سواپ است. در این معامله تولیدکنندگان کالا با خریداران آن، با در نظر گرفتن یک قیمت فروش ثابت وارد معامله میشوند. به این ترتیب، ضررهای ناشی از نوسانات قیمت را کاهش میدهند. دارایی پایه این معامله، میتواند هر کالایی (از غلات و نفت خام گرفته تا فلزات) باشد. ارزش چنین کالاهایی با قیمت لحظهای تعیین میشود و میتواند با گذشت زمان نوسان زیادی را تجربه کند.
قرارداد سواپ نکول اعتباری (Credit-default swaps)
نکول اعتباری هم یکی دیگر از انواع سواپ است. این نوع سواپ بین وامدهنده و وام گیرنده، همچون بیمهای برای ریسک نکول عمل میکند. در اینجا، یک شخص ثالث، ضمانت میدهد که در صورت عدم توانایی وامگیرنده در بازگرداندن وام، بدهی باقیمانده (شامل اصل و بهره دارایی پایه) را پرداخت خواهد کرد. این امر باعث کاهش ریسک ارائه وام شده و از طرفی موجب میشود تا دسترسی به وام برای افراد نیازمند سادهتر شود. با این حال، این معامله سواپ تنها زمانی به مرحله اجرا درمیآید که وامگیرنده نتواند بدهیاش را بپردازد.
سواپ بدهی-حقوق صاحبان سهام (Debt-equity swaps)
این مورد از انواع سواپ برای مبادله بدهی با حقوق سهام یا بالعکس استفاده میشود. این روش برای تجدید ساختار سرمایه شرکت مورد استفاده قرار میگیرد. در بسیاری از موارد، شرکتها زمانی این کار را انجام میدهند که قادر به پرداخت بدهیهای خود نیستند. تغییر به سمت حقوق سهام به آنها اجازه میدهد تا برای بازپرداخت دست بازتری داشته باشند.
قرارداد سواپ بازدهی کل (Total return swaps)
در سواپ بازدهی کل، یکی از طرفین، اقساطی با یک نرخ ثابت به طرف دیگر پرداخت میکند. برای مثال، A سهامداری است که قیمت سهامش در معرض نوسان قرار دارد که میتواند باعث ضرر یا سود شود. او با B قرارداد سواپ میبندد. B موافقت میکند که به A اقساط ثابتی را پرداخت کند. به این ترتیب، خطر ضرر برای A کاهش پیدا میکند چون بازدهی پایداری را دریافت خواهد کرد. در مقابل، B از نوسانات قیمت، سود سهام و افزایش ارزش سهام سود میبرد.
قرارداد سواپ ارزی (Currency Swaps)
در سواپ ارزی، یک مبلغ با دو ارز مختلف وجود دارد که اقساط آن توسط دو طرف مبادله میشود. بسیاری از کسبوکارها برای اجتناب از پرداخت مالیات در تجارت خارجی و گرفتن وامهایی با ارز خودشان، از این سواپ استفاده میکنند. دولتها هم برای تثبیت نوسانات نرخ ارز چنین قراردادهایی را منعقد میکنند.
تا اینجا به تعریف سواپ، قرارداد سواپ و انواع آن در بازار مالی پرداختیم. اما سواپها در دنیای ارز دیجیتال به شکل دیگری وجود دارند. در ادامه خواهیم گفت که سواپ ارز دیجیتال چیست؟ روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال شامل چه مواردی است؟ و سواپ ارز دیجیتال چگونه کار میکند.
سواپ ارز دیجیتال چیست؟
سواپ ارز دیجیتال دو تعریف دارد. در تعریف اول، به فرایند مبادله آنی یک رمزارز به رمزارز دیگر (بدون نیاز به انجام مبادله با ارز فیات)، سواپ ارز دیجیتال گفته میشود. این تعریف عملکرد پلتفرمهای برجستهای مثل شِیپشیفت (Shapeshift)، چنجلی (Changelly) و ایرسواپ (Airswap) را در بر میگیرد.
از طرف دیگر، تعریف دوم سواپ ارز دیجیتال به موضوع مهاجرت پروژهها یا پلتفرمهای رمزارزی از یک بلاکچین به بلاکچین دیگر و الزام مبادله رمزارز بلاکچین قبلی با نسخه جدید آن در بلاکچین مقصد اشاره دارد. در این مورد، یک پروژه به هر دلیلی تصمیم میگیرد که پایه عملیاتی خود را به بلاکچین دیگری انتقال دهد که استانداردهای توکنی متفاوتی دارد. به این ترتیب، تیم توسعه باید ابزاری را برای سرمایهگذاران و کاربران فراهم کند تا توکن بومی پروژه را با توکن دیگری که با شبکه بلاکچین جدید سازگار است تعویض کنند. به این فرایند سواپ ارز دیجیتال یا مهاجرت توکن گفته میشود. در ادامه به شما نشان میدهیم که سواپ ارز دیجیتال چگونه کار می کند.
سواپ ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
ما در این مقاله به تعریف اول سواپ ارز دیجیتال میپردازیم. همانطور که قبلا ذکر شد، در سواپ ارز دیجیتال، مبادله مستقیم و بیعیبونقص رمزارز به رمزارز مد نظر ما است، نه رویکرد زمانبر و هزینهبری که در آن، ابتدا یک رمزارز باید به فیات تبدیل شده و سپس فیات با رمزارز دیگری معاوضه شود. در اکثر مواقع، سواپ کردن رمزارز، یک راهکار ساده برای تعویض رمزارزهایی است که مارکت کپ پایینی دارند.
برای مثال، فرض کنید میخواهید رمزارز COMP را به ZIL تبدیل کنید. به احتمال زیاد متوجه میشوید صرافیهایی که جفتارز COMP/ZIL داشته باشند، بسیار کم هستند. به این ترتیب، ممکن است مجبور شوید رمزارز COMP را به ارزهای فیات یا رمزارزهای پایه مثل بیت کوین، اتریوم و تتر تبدیل کنید. سپس، میتوانید با استفاده از این رمزارزهای معروف یا ارز فیات، ZIL را خریداری کنید. این فرایند طولانی است و با توجه به اینکه حداقل بیش از یک بار باید کارمزد پرداخت کنید، مقرون بصرفه هم نیست. همچنین، متوجه نخواهید شد که نوسان قیمت چطور میتواند روی سوداوری معامله شما تاثیر بگذارد. بنابراین، ممکن است رویکرد ذکر شده به شما اجازه ندهد که در قیمت مورد نظر خودتان، وارد معامله شوید.
صرافیها، کیفپولها و پلتفرمهای دیگر با توجه به این مسائل به سمت ارائه قابلیت تبدیل فوری رمزارز به رمزارز سوق پیدا کردند. کاربران به کمک این خدمات میتوانند به طور مستقیم داراییهای رمزارزی خود را با هم تعویض کنند. کافی است تعداد واحد مورد نظر و جفت معاملاتی مورد نظر را وارد کنید تا مبادله توکنها به سرعت پردازش و تکمیل شود. به این ترتیب، فقط یک بار باید کارمزد تراکنش پرداخت کنید.
پلتفرمهای دارای این قابلیت، یک درگاه امن و راحت برای تبدیل رمزارز به رمزارز در اختیار کاربران قرار میدهند. شما میتوانید تمامی مبادلات رمزارزی خود را از طریق یک کیف پول متمرکز یا غیرمتمرکز انجام دهید. با توجه به امکانات کیف پولتان، برای سواپ کردن، شاید حتی نیازی به انتقال دارایی به یک سرویس سواپ رمزارز یا صرافی رمزارز هم وجود نداشته باشد. اغلب ارائهدهندگان کیف پول، خدمات سواپ ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم میآورند تا آنها بتوانند به شکلی ایمن از کیف پول شخصی خود این فرایند را به انجام برسانند.
اساسا، راهکارهایی مثل سواپ ارز دیجیتال، مشخصههایی چون سهولت استفاده، سرعت، مقرونبهصرفگی و امنیت را برای کاربران رمزارز به ارمغان آوردهاند. برخی از این پلتفرمها حتی کار را به جایی رساندهاند که امکان خرید رمزارز با کارتهای اعتباری هم برای کاربران فراهم شده است.
پلتفرمهای چنجلی، شیپشیفت، چنجنَو (ChangeNow) و سیمپِل سواپ (Simple Swap)، از جمله مواردی هستند که خدمات اختصاصی سواپ رمزارز را به کاربران این حوزه ارائه میدهند. صرافیها و کیف پولها هم شروع به ایجاد خدمات درونی سواپ ارز دیجیتال در پلتفرم خود کردهاند. علاوهبراین، شور و هیجانی که در سال ۲۰۲۰ برای پروژههای دیفای به راه افتاد، باعث ظهور راهکارهایی برای سواپ توکنهای دیفای شد. همین روند در حال سرایت به بازار NFT است. وقتی صحبت از سواپ توکن میشود، باید گفت گزینههای مربوط به این فرایند عملا نامحدود هستند.
با توجه به انفجاری که در خدمات سواپ به وقوع پیوسته، انجام بررسیهای لازم قبل از انتخاب یک پلتفرم خدمات سواپ اهمیت زیادی پیدا کرده است. پیش از انتخاب پلتفرم، به موضوعاتی چون در دسترس بودن مجموعه گستردهای از جفتارزها در آن، قدرت امنیتی پلتفرم و سرعت مبادله رمزارزها توجه داشته باشید. سرعت بالا، احتمال اسلیپج (Slippage) را پایین میآورد. زمانی اسلیپج اتفاق میافتد که تعداد ارز دیجیتال A که در ازای رمزارز B دریافت میکنید، قبل از نهایی شدن تراکنش به شدت کاهش پیدا میکند.
شایان ذکر است که برخی از پلتفرمها با ارائه یک نرخ ثابت سواپ (از آغاز تا نهایی شدن تراکنش)، اسلیپج را حذف میکنند. البته برای استفاده از این خدمات باید کارمزد بیشتری بپردازید. در ادامه مقاله، شما را با روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال آشنا خواهیم کرد.
روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال
برای سواپ کردن رمزارزها چندین روش مختلف وجود دارد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این بخش، روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال را به شما معرفی میکنیم تا برای انجام این فرایند، روشهای نامبرده را مقایسه کرده و بهترین گزینه متناسب با نیازهایتان را انتخاب کنید.
سواپ ارز دیجیتال از طریق کیف پول
برخی از کیف پولهای معروف مثل متامسک (MetaMask) و اکسودوس (Exodus) به کاربرانشان خدمات سواپ رمزارز ارائه میدهند. برای مثال اکسودوس با توجه به شبکه رمزارزها، به این منظور کارمزد ۲ تا ۵ درصدی دریافت میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله متامسک چیست را مطالعه بفرمایید. با مراجعه به بخش اکسچنج (Exchange) کیف پول اکسودوس، کارمزد دقیق تراکنش با توجه به شرایط بازار، برایتان نمایش داده میشود. این کارمزد براساس تعداد افرادی است که در حال معامله هستند. به عبارت دیگر، وقتی هزاران نفر در آن ثانیه در حال معامله باشند، کارمزد پایینتری در نظر گرفته میشود و هر چه تعداد معاملهگران کمتر باشد، کارمزد افزایش پیدا میکند.
سواپ ارز دیجیتال از طریق صرافی غیرمتمرکز
این روزها محبوبیت صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) نسبت به صرافیهای متمرکز (CEX) در حال افزایش است چرا که کاربران برای استفاده از این پلتفرمها نیازی به ایجاد حساب ندارند. کافی است کیف پول خود را به صرافی متصل کرده و عملیات سواپ را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله صرافی غیرمتمرکز چیست؟ را مطالعه کنید.
همانطور که از نام این نوع صرافیها مشخص است، آنها غیرمتمرکز هستند و هیچ نهادی روی آن نظارت ندارد بلکه با قراردادهای هوشمند کار میکنند. این صرافیها رمزارزتان را پیش خود نگه نمیدارند و نحوه کار با آنها نسبتا ساده است. شما از آدرس خودتان رمزارزی را در فرایند سواپ برای آنها میفرستید و آنها رمزارز جدید منتخب شما را به آدرس کیف پولتان ارسال میکنند. این یعنی ارز دیجیتال شما در دست خودتان باقی میماند. به محض واریز شدن رمزارز به کیف پول، شما کنترل کامل آن را در دست دارید و نیازی هم به پرداخت کارمزد برای برداشت رمزارز وجود ندارد.
سواپ ارز دیجیتال از طریق صرافی متمرکز
استفاده از صرافیهای متمرکز هم جزء روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال به شمار میرود. سواپ کردن رمزارز در صرافی متمرکز نیازمند ایجاد حساب کاربری و ارائه اطلاعات هویتی شما به این نوع صرافی است. وقتی حساب کاربری تایید شد، میتوانید رمزارزتان را به حساب خود در صرافی واریز کنید. پس از انجام فرایند سواپ هم، رمزارز دریافتی به حساب صرافی واریز میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله صرافی متمرکز چیست؟ را مطالعه کنید.
بنابراین، بزرگترین عیب آن در این است که شما کنترل کامل داراییتان را در اختیار ندارید. در عوض، صرافی مربوطه، از طرف شما از رمزارزتان نگهداری میکند. اگر ارز دیجیتال خود را از پلتفرم صرافی متمرکز خارج نکنید، آنها همچنان کنترل آن را در دست خواهند داشت و میتوانند در مورد نحوه استفاده شما از رمزارزتان محدودیتهایی ایجاد کنند. توجه داشته باشید که عملیات برداشت رمزارز از حساب کاربری هم شامل کارمزد میشود.
سواپ ارز دیجیتال از طریق صرافی هیبریدی
صرافیهای هیبریدی برخی از مشخصههای پرطرفدار صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز را با هم دارند. برای مثال، نقدینگی این صرافیها نسبت به صرافیهای غیرمتمرکز بیشتر است (مشخصه صرافیهای متمرکز). از سوی دیگر، این نوع صرافی برای انجام معاملات از قراردادهای هوشمند استفاده میکند و ایمنی بیشتری نسبت به صرافیهای متمرکز دارد (مشخصه صرافیهای غیرمتمرکز). در این نوع صرافی هم با وصل کردن کیف پول به پلتفرم میتوان عملیات سواپ را انجام داد و کنترل رمزارزها در دست کاربران باقی میماند.
سواپ ارز دیجیتال از طریق پلتفرمهای اختصاصی
یکی دیگر از روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال، استفاده از پلتفرمهای اختصاصی خدمات سواپ است. با روی کار آمدن راهکار سواپ ارز دیجیتال، پلتفرمهای اختصاصی هم برای طرفداران آن شکل گرفتند. این پلتفرمها هم کارمزدهای متفاوتی دریافت میکنند و کاربران با مقایسه مشخصههای آنها میتوانند عملیات سواپ را در پلتفرم مورد نظرشان انجام دهند. برخی از این پلتفرمهای معروف در این بخش معرفی میشوند.
سواپی (Swapy)
همانطور که از نام پلتفرم مشخص است، کار اصلی سواپی، ارائه خدمات سواپ به کاربران رمزارز است. سواپی به کمک ۱۰ صرافی رمزارز، توکنهای دارای مارکت کپ پایین را با قیمت اسپات در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. در حال حاضر، سواپی امکان سواپ رمزارزهای بیت کوین، اتریوم و تتر با بیش از ۷۰ توکن دیگر را در این پلتفرم امکانپذیر ساخته است. تمام سوابق نقل و انتقال رمزارز به کیف پول کاربر بر روی صفحه نمایش قابل مشاهده خواهد بود.
چنجلی (Changelly)
چنجلی در سال ۲۰۱۵ تاسیس شده و بیش از ۱۵۰ رمزارز را پشتیبانی میکند. نرخ کارمزد چنجلی برای تمام سواپها ۰.۲۵ درصد است. چنجلی یکی از کاربرپسندترین محیطهای کاربری را ارائه میدهد و مکانیزم نرخ ثابت آن در حین سواپ، ریسک تاثیر گذاشتن نوسان رمزارز در معامله را کاهش میدهد.
ایرسواپ (Airswap)
صرافی ایرسواپ یک پلتفرم جدید و جالب است. این صرافی ادعا میکند که هیچ کارمزدی دریافت نمیکند، نیازی به واریز رمزارز ندارد و کاربران برای استفاده از پلتفرم آن نیازی به ایجاد حساب ندارند. ایرسواپ یک توکن بومی با نام ایرسواپ (AirSwap) هم دارد. کاربران به جای ارائه کارمزد، باید ۲۵۰ توکن ایرسواپ را استیک کنند. این پلتفرم روی شبکه اتریوم ساخته شده و مدعی است که امنیت بالایی داشته و حجم بالایی از معاملات را کنترل میکند.
آنچه در این مطلب آموختیم
در این مقاله به طور مفصل به سوالات زیر پاسخ داده شده است:
- سواپ چیست؟
- قرارداد سواپ چیست؟
- انواع سواپ شامل چه مواردی است؟
- سواپ ارز دیجیتال چیست؟
- سواپ ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
- روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال شامل چه مواردی است؟
امیدواریم با نگاه به این مطلب، پاسخ مطلوبی را برای سوالات خود درباره سواپ و سواپ ارز دیجیتال، دریافت کرده باشید. از همراهی شما متشکریم.
سوالات متداول
سواپ در امور مالی به چه معنا است؟
در امور مالی، سواپ به نوعی توافق یا قرارداد مشتقه اشاره دارد که در آن، دو طرف قرارداد، جریانهای نقدی خود که از دو ابزار مالی متفاوت به دست آمده را با هم معاوضه میکنند.
سواپ ارز دیجیتال چیست؟
سواپ ارز دیجیتال به فرایند مبادله آنی یک رمزارز به رمزارز دیگر (بدون نیاز به انجام مبادله با ارز فیات)، سواپ ارز دیجیتال گفته میشود. تعریف دوم سواپ ارز دیجیتال به پدیده مهاجرت پروژههای رمزارزی از یک بلاکچین به بلاکچین دیگر و الزام مبادله رمزارز بلاکچین قبلی با نسخه جدید آن در بلاکچین مقصد اشاره دارد.
روش های مختلف سواپ ارز دیجیتال شامل چه مواردی است؟
کاربران در پلتفرمهای مختلفی چون صرافیهای غیرمتمرکز، صرافیهای متمرکز، صرافیهای هیبریدی و پلتفرمهای اختصاصی سواپ میتوانند رمزارزهای خود را سواپ کنند.
درباره نویسنده
فاطمه غفاری
ثبت نظر جدید