خانه
بررسی مفهوم زنجیره جانبی یا سایدچین در بلاکچین؛ کاربرد، مزایا و معایب Sidechein عکس

بررسی مفهوم زنجیره جانبی یا سایدچین در بلاکچین؛ کاربرد، مزایا و معایب Sidechein

احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد که نیازهای پروژه‌ با مشخصات بلاکچین منتخب مطابقت نداشته باشد؛ گاهی افراد حتی به خاطر زمان زیاد تایید بلاک، هزینه فراوان برای پردازش کل اطلاعات روی زنجیره اصلی کلافه می‌‌شوند؛ اما راه چاره چیست؟ در این زمان است که بحث اصلی و داغ ساید چین‌ها یا همان زنجیره جانبی به میان می‌آید. Sidechein یک فناوری نو ظهور در دنیای بلاکچین‌ها می‌باشد که تغییرات و تاثیرات مثبت فراوانی در این فضا ایجاد کرده است. خب اکنون پرسش اصلی اینجاست، سایدچین چیست و چه عملکردی دارد؟ این زنجیره‌های جانبی با تحول عظیمی که در اقتصاد جهان ایجاد کرده‌اند باعث پوشش دهی نقایص بزرگ و بهبود عملکرد بلاکچین‌ها می‌شوند. از مهم‌ترین ویژگی‌های سایدچین می‌توان به افزایش مقیاس پذیری، کاهش هزینه‌ها، انتقال دارایی‌ها و اطلاعات بین زنجیره‌ها اشاره کرد. در کنار مزیت‌های فراوانی که این شبکه دارد، خالی از ایراد هم نیست؛ به طور مثال، امنیت سایدچین‌ها به عنوان مهم‌ترین دغدغه کاربران شناخته شده است. پس اگر می‌خواهید با این زنجیره جانبی بیشتر آشنا شوید، تا انتها همراه ما باشید.

ساید چین یا زنجیره جانبی چیست؟

ساید چین یا زنجیره جانبی چیست؟

تایید تراکنش‌ها باتوجه الگوریتم اثبات کار در بیت کوین و بلاکچین انجام می‌شود؛ این الگوریتم با وجود عملکرد خاص و مبتکرانه‌ای که دارد به دلیل کند، پیچیده و دست و پا گیر بودن، کاربران را کمی کلافه ‌می‌کند. مثلا هنگامی که می‌خواهند در رمزارز بیت کوین یک تراکنش تایید شود، باید یک بازه زمانی طی شود که این تایم، در دنیای واقعی تراکنش‌ها دارای سرعت بسیار کمتری است. از طرفی، باتوجه اینکه روزانه بر میزان محبوبیت این رمزارز افزوده می‌شد، یکی از کانون‌های اصلی و مورد بحث در بین طرفداران و مخالفان بیت کوین، همین کندی سرعت تایید تراکنش‌ها بود. برای حل این مشکل مقیاس پذیری، راه‌حل‌های زیادی ارائه شد که یکی از آن‌ها، ساید چین بوده است.

با وجود توسعه راه حل‌های موجود، ساید چین یا همان زنجیره جانبی نیز به عنوان یک پیشنهاد، در رده راه‌حل‌های Layer 1 دسته بندی کردند. به بیان ساده، سایدچین یک بلاکچین محسوب می‌شود که در کنار زنجیره اصلی شبکه بلاکچین قرار دارد. درواقع بلاکچین را یک زنجیره اصلی یا مادر و ساید چین را یک زنجیره جانبی یا فرزند می‌نامند. وظیفه اصلی و مهم زنجیره‌های جانبی، انجام برخی از کارها و کاهش بار روی دوش زنجیره اصلی است؛ این عملکرد باعث بهبود برخی ویژگی‌ها مانند بهبود مقیاس پذیری و کارایی بلاک چین اصلی می‌شود.

برخی از افراد کارکرد زنجیره‌های جانبی را با هارد فوک (انشعاب‌های سخت) اشتباه می‌گیرند. در نگاه نخست هردوی آن‌ها شبیه به هم هستند ولی‌، وجود سایدچین بر روی زنجیره اصلی تقریبا بی اثر است؛ یعنی هرگاه که نیاز باشد زنجیره جانبی به ساختار اصلی می‌پیوندد. گاهی زنجیره‌های جانبی به عنوان یک پلتفرم تخصصی، جهت آزمایش و انجام موارد خاص بلاکچین کاربرد دارند. ایجاد ارتباط و انتقال دارایی در بین چند زنجیره توسط sidechain امکان پذیر است؛ یعنی این زنجیره به تعدادی از بلاکچین‌ها اجازه می‌دهد که به شکل موازی باهم فعالیت کنند.  

تاریخچه ساید چین

در 22 اکتبر سال 2014 اولین بار ایده ساخت ساید چین، توسط آدام بک (Adam Back) در یک مقاله دانشگاهی داده شد. آدام بک مدیر عامل کنونی blackstream و مخترع HashCash است که بعدها به یک گام بسیار اساسی در گسترش توانایی دفتر کل و سایر ویژگی‌ها شد. متخصصانی مانند مت کورالو و لوک دشجر، به منظور حل مشکلاتی که در بلاکچین وجود داشت، در پی یافتن یک راه حل مناسب بوند. ارائه ایده ساین چین در سل 2015 اتفاق افتاد و آن را یک روش مناسب برای رفع مشکلات مربوط به بلاکچین دانستند.

در این راهکار یک زنجیره جانبی در کنار بلاکچین اصلی قرار می‌گرفت تا هرگونه تست و ایده نو را در این محیط آزمایشی اجرا و پیاده سازی کنند. از دیگر کاربردهای سایدچین می‌توان به قرارگیری برنامه‌های قابل اجرا، در زنجیره جانبی اشاره کرد که باعث بروز ویژگی‌های مثبت در این پروژه می‌شود. کم شدن فشار از روی بلاکچین اصلی و محافظت از نظم و یکپارچگی زنجیره جانبی، از اثرات مثبت این فرایند بود. به طور کلی امروزه، بسیاری از شرکت‌ها برای حل مشکلات مربوط به بلاکچین به سمت ساید چین متمایل شده‌اند. 

نحوه عملکرد زنجیره جانبی

نحوه عملکرد زنجیره جانبی

ساید چین یک بلاکچین غیر اصلی یا ثانویه محسوب می‌شود که دارای عملکردهای به خصوصی است. به عنوان مثال، توانایی تایید داده‌های موجود در بلاکچین توسط sidechain وجود دارد؛ همچنین، علاوه بر اینکه باعث تعامل بین چند زنجیره می‌شود، می‌تواند دارایی‌ها را بین این زنجیره‌ها انتقال دهد. به منظور عدم به خطر انداختن امنیت و  پایدارای پروتکل، هنگام پیاده سازی ویژگی‌های زنجیره‌های جانبی در بالای پروتکل لایه اول، باید مکانیزم خاصی را نشان دهد. از طرفی، افزایش درجه ازادی توسعه دهندگان، به وسیله پیاده سازی ساین چین انجام می‌گیرد. sidechain به عنوان یکی از انواع بلاکچین‌های ثانویه، دارای عملکردهای خاص‌ مربوط به خود است که در افزایش امنیت و حریم خصوصی بلاک چین بسیار موثر است پس، تردید افراد برای نگهداری شبکه را به حداقل می‌رساند.

سایدچین با حفظ ویژگی انعطاف پذیری در موقعیت‌های خاص به خوبی عمل می‌کند و از مواردی همچون امنیت و تمرکززدایی بلاکچین، نهایت سود و استفاده را می‌برد. sidechain به دلیل استقراری که دارد، می‌تواند باعث افزایش ایجاد فرایندهای جدید، روی بلاکچین‌های عمومی شود. اضافه کردن یا حذف ویژگی‌ها در ساید چین، به تجمع جامعه اصلی بلاکچین ربطی ندارد و تاثیر صدرصدی این ویژگی‌های جدید فقط بر روی خود ساید چین است. زمانی که به زنجیره جانبی ویژگی جدیدی افزوده می‌شود، از میزان بار روی زنجیره اصلی برداشته می‌شود. توجه کنید که امکان خارج سازی صدرصدی امنیت سایدچین، از بلاکچین اصلی وجود ندارد ولی، به منظور پشتیبانی از sidechain، زنجیره اصلی یکسری مکانیسم تشویقی را ایجاد می‌کند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های سایدچین‌ها می‌توان به ارتباطی که بین بلاکچین اصلی و ثانویه، جهت مبادله آسان خرید ارز دیجیتال ایجاد می‌کند اشاره کرد. درواقع افراد می‌توانند به صورت کاملا ایمن، دارایی‌های دیجیتالی خود مانند توکن را بین انواع بلاکچین مبادله کنند. از مهم‌ترین قسمت‎‌های ساخت ساید چین، پروتکل انتقال زنجیره متقابل است که باعث بازگشت تراکنش‌ها از زنجیره جانبی به اصلی می‌باشد.به بیان ساده این فرایند توسط فدراسیون متمرکز از اعتبارسنجی‌ها و ردیابی سایدچین امکان پذیر می‌شود.

تفاوت ساید چین با فورک در بلاکچین

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که کاربران بازار ارز می‌کنند، یکسان دانستن ساید چین با فورک است. sidechain یک زنجیره جانبی است که به منظور تسهیل بسیاری از کارها، بر روی زنجیره اصلی قرار می‌گیرد درصورتی که هارد فورک بلاکچین، یک زنجیره اصلی جدید را ایجاد می‌کند که دارای ویژگی‌ها و کاربردهای کاملا مستقل می‌باشد. زنجیره‌های جانبی می‌خواهند که در کنار بلاکچین اصلی، به توانایی همکاری بالاتری دست یابند؛ درنهایت باعث جدا شدن یا ساخت یک شبکه نو نخواهند شد.اما چه زمانی این فورک‌ها ساخته می‌شوند؟ هرگاه که کاربران تصمیم می‌گیرند بلاکچین را به دو شبکه جدید تقسیم کنند، این فورک‌ها را می‌سازند؛ در نهایت این کاربران با ورود به بلاکچین جدید، قوانین شبکه قبلی را نقض می‌کنند. یکی از برجسته‌ترین نوع‌های فورک بیت کوین، BCH (بیت کوین کش) است؛ این فورک یک ارز دیجیتال و شبکه جدید را ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: فورک چیست

کاربرد و موارد استفاده از زنجیره جانبی

کاربرد و موارد استفاده از زنجیره جانبی

زنجیره‌های جانبی به دلیل اهمیت‌ بالایی که در بازار رمزارزها دارند، دارای کاربردهای فراوانی هستند. ازجمله مهم‌ترین کاربردهای ساید چین می‌توان به بهبود عملکرد و کارایی بلاکچین‌ها اشاره کرد. یعنی بدون اینکه بخواهند پروتکلی را عوض کنند، به آسانی می‌توانند ویژگی‌های خود را تغییر دهند. در ادامه برخی از موارد مهم و کاربردی استفاده از sidechain که باعث توسعه بلاکچین‌ها و غیره شده است را توضیح خواهیم داد.

مقیاس پذیری (Scalability)

افزایش سرعت تراکنش‌ها و کم شدن هزینه آن‌ها با وجود زنجیره‌های جانبی، در حال حاضر امکان پذیر شده است. اجرایی کردن یک گره کامل زمانی با دشواری بیشتری همراه می‌شود که پارامترهای بلوک مانند، اندازه و زمان تشکیل با تغییر همراه باشد. به منظور مقیاس پذیر شدن همراه با کنترل تمرکززدایی بلاکچین‌ها، باید هنگام اجرای گره‌ها همه کاربران آزاد باشند نه اینکه مسؤلیت حفظ زنجیره بر عهده چند ابر گره باشد. به عنوان مثال، زمانی که چند هزار کاربر در یک سیستم به شکل همزمان بخواهند مواردی همچون پاداش را در بلاکچین اصلی ثبت کنند، احتمالا این زنجیره اصلی کارایی خوبی نداشته باشد. اضافه کردن سایدچین با توجه به ویژگی‌هایی مثل، فاصله بلوکی کم و رویکرد اجماع متمرکز جهت تایید موثر تراکنش‌ها، گزینه بسیار خوبی است. 

حاکمیت (Governance)

امکان تکرار سریع ویژگی‌ها در پلتفرم‌های عمومی با دور زدن مکانیسم‌های اجماع درون آن، توسط یک زنجیره جانبی با دامنه خاص به وجود می‌اید. درصورتی که پس از استقرار زنجیره جانبی مشکلی به دلیل ایجاد ویژگی‌های جدید بروز کند، تنها بر  همان سایدچین اثر می‌گذارد و تاثیری بر بلاکچین اصلی ندارد؛ به بیان ساده، از زنجیره اصلی محافظت می‌شود.

خزانه‌داری (DRAMATICALLY)

از دیگر کاربردها و موارد استفاده از زنجیره جانبی، dramatically است. در این ویژگی زنجیره جانبی، اساس بلاکچین را به اهداف تبدیل شدن به دائو و سازمان غیر متمرکز مستقل نزدیک و آسان‌تر می‌شود.

مزایای ساید چین

محبوبیت زنجیره‌های جانبی یا همان ساید چین‌ها به دلیل ویژگی‌ و کاربردهای زیادی است که دارند؛ درواقع استفاده زیاد کاربران از این بلاکچین فرعی، امنیت و مطمئن بودن آن را نشان می‌دهد. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزیت‌های Sidechain را بیان خواهیم کرد:

  • یک از اصلی‎‌ترین مزیت‌های زنجیره‌های جانبی، استفاده از برخی نرم‌افزارهای خاص در درون خود است. با وجود این نرم افزارها اسیب و خطاهای احتمالی که ممکن است پیش بیاید شناسایی می‌شوند. درصورت وجود مشکل از جانب این برنامه‌ها، به دلیل قرار گرفتن درون ساید چین، به بلاکچین آسیبی وارد نخواهد شد.
  • از دیگر ویژگی‌هایی که باعث محبوبیت سایدچین‌ها در بین مردم و کاربران شده است، کاهش فشار از روی شبکه اصلی، افزایش سرعت انجام معاملات و تراکنش‌ها می‌باشد. درواقع زمانی که توسعه دهندگان و معاملان از میزان کندی و کارمزد فرایندها ناراضی باشند، می‌توانند برنامه‌های قابل اجرا خود را روی ساید چین قرار دهند تا از میزان فشار روی بلاکچین بکاهندو فرایند را سریع‌تر کنند.
  • ساید چین‌ها با افزایش سرعت و پردازش اطلاعات، باعث یکپارچگی داده‌ها شوند.
  • برطرف کردن انعطاف پذیری توسط زنجیره‌های جانبی باعث افزایش امنیت و مطمئن شدن شبکه می‌شود؛ انجام این کار به وسیله حذف داده‌های غیر مهم تراکنش‌ها از بلاکچین صورت می‌گیرد در نتیجه، فرایند انتقال در شبکه با امنیت کامل انجام می‌گیرد.
  • انجام تراکنش‌ها به شکل همزمان از دیگر مزیت‌های سایدچین‌ها است که باعث افزایش مقیاس پذیری می‌شود؛ درواقع به ازای افزایش تراکنش‌ها، مقیاس پذیری نیز افزایش می‌یابد.
  • امکان استخراج همزمان چند رمزارز ترکیبی برای ماینرها
  • از جمله مزیت‌های مهم سایدچین‌ها، گسترش مقیاس، دامنه و فعال بودن فناوری بلاکچین‌ها است درواقع، زنجیره‌های اصلی که کارکرد خوبی ندارند یا به طور کامل از دست داده‌اند را اکوسیستمی مشترک ترکیب می‌کند. 
  • استفاده یکپارچه از پروژه‌های مختلف، با تسهیل ارتباط متقابل و زنجیره‌ای که سایدچین‌ها به وجود آورده‌اند امکان پذیر است.
  • از مهم‌ترین مزیت‌های زنجیره جانبی، آسانی خرید ارزهای دیجیتال بین بلاکچین‌های ثانویه و شبکه‌های بومی است؛ به بیان ساده، دارایی‌های دیجیتالی مانند توکن، بین بلاکچین‌ها به شکل ایمن جابه جا می‌شوند.

معایب زنجیره جانبی 

سایدچین‌ها همانند هر فناوری جدیدی خالی از عیب و نگرانی نیست؛ درواقع در کنار ویژگی‌های فراوانی که زنجیره‌های جانبی دارند، معایب احتمالی نیز وجود خواهد داشت که در ادامه برخی از آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

  • یکی از معایب اصلی و مهم سایدچین‌ها، وجود یک لایه اضافی از فدراسیون‌ها است؛ فدراسیون مجموعه سرور و اپراتورهای بین زنجیره جانبی و فرعی می‌باشد که زمان، هزینه و قفل شدن دارایی‌های کاربر را تعیین می‌کند. این موضوع باعث تاثیرگذاری بر تمرکززدایی بلاکچین می‌شود؛ از طرفی، تشکیل فدراسیون هزینه بر و زمان‌بر است.
  • امنیت سایدچین‌ها توسط خودشان برقرار می‌شود و مستقل از زنجیره اصلی هستند؛ این موضوع باعث بروز نگرانی‌هایی از طرف سرمایه گذاران و کاربران می‌شود زیرا، شبکه‌های بزرگ و اصلی مانند بیت کوین، دارای توان بالا در برابر حملات سایبری هنگام استخراج هستند که این موضوع برای زنجیره‌های جانبی نو ظهور امکان پذیر نیست. 

امنیت در Sidechain

یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم کاربران درباره‌ی زنجیره ‌های جانبی، امنیت آن‎‌ها است؛ اما آیا سایدچین‌ها به اندازه‌ی بلاکچین اصلی مطمئن و امن هستند؟ برقراری امنیت برای زنجیره‌های جانبی به شکل مستقل از زنجیره اصلی صورت می‌گیرد؛ یعنی اگر این امنیت به میزان کافی تامین نشده باشد، احتمال هک شدن ساید چین وجود دارد البته، هیچ گونه آسیب و مشکلی برای بلاکچین به وجود نمی‌آید. برعکس این موضوع نیز صادق است، یعنی اگر مشکلی برای زنجیره اصلی پیش بیاید، sidechain بدون هیچ اختلالی به کار خود ادامه خواهد داد ولی، دیگر به بلاکچین متصل نخواهد بود.

تعیین میزان امنیت زنجیره‌های اصلی و جانبی به ضعیف‌ترین جزء سیستم انتقال اطلاعات بستگی دارد. زمانی که حمله رخ می‌دهد، امکان هدف گرفتن هریک از سه بخش آف‌چین، سایدچین و بلاکچین وجود دارد؛ درواقع اگر بررسی‌های امنیتی منابع به درسی صورت نگیرد و فقط به اوراکل نظارت کننده ورودی بسنده شود، خطر جعل شدن وجود دارد. گاهی حتی با بررسی موارد امنیتی این امکان وجود دارد که اوراکل، تراکنش انتقال داده‌ها را متوقف کند. فقط زمانی می‌شود از این مشکل جلوگیری کرد که چند اوراکل به طور همزمان برای ورودی وجود داشته باشد که بتوان این فکر را کرد، همه آن‌ها به صورت همزمان تمایلی برای کنسل کردن تراکنش‌های ما ندارند.

همچنین اگر شخص سومی بیاید یک بلاک بسازد می‌تواند، این بلاک را جدای از بلاکچین و زنجیره جانبی تولید کند؛ با این کار باعث انجام تراکنش خارج از بلاکچین حقیقی همراه با فریب دادن قرارداد هوشمند می‌شود. به منظور کاهش خطر می‌توان بین فرایند برداشت و واریز تاخیر زمانی تعریف کرد؛ البته این موضوع زمانی صادق است که گروه مهاجم‌ها به زنجیره جعلی که میزان بلاک بیشتری نسبت به زنجیره اصلی دارد دسترسی نداشته باشند. درنهایت می‌توان گفت که حمله 51% دنیای بلاکچین‌ها را تهدید می‌کند و یک عامل خطر محسوب می‌شود.

معروف ترین پروژه های ساید چین 

معروف ترین پروژه های ساید چین 

sidacheinها به عنوان یک بلاکچین جانبی دارای مزیت‌های فراوانی هستند در نتیجه، روز به روز بر تعداد مخاطبان آن افزوده می‌شود. با وجود ویژگی‌های بی نظیر در سایدچین‌ها، برخی از پروژه‌ها از این زنجیره‌ها در پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. در ادامه برخی از مهم‌ترین پروژه‌های سایدچین را معرفی می‌کنیم.

پروژه Rootstock

روت استاک یک ساید چین متصل به بلاکچین بیت کوین است که به اختصار آن را RSK نیز می‌نامند. نحوه تعامل این پروژه به وسیله برنامه‌های غیر متمرکز و دارای فضای متن باز به نام Ginger است. توسعه دهندگان با استفاده از جینجرها، سایدچین را ایجاد می‌کنند. هدف روت استاک ( ROOTSTOOK) افزایش سرعت تراکنش‌های بیت کوین با کمک قراردادهای هوشمند است از طرفی، می‌توان به ویژگی‌های دیگر آن از جمله، قرض یا وام گرفتن بیت کوین با دریافت سود، استفاده از اینترنت غیر متمرکزی که مبتنی بر بلاکچین است اشاره کرد. 

پروژه COSMOS

از اپ‌های بلاکچینی که با کمک زبان‌های برنامه نویسی مانند جاوا و اسکریپت DApp ها را درون سایدچین‌ها قرار می‌دهند می‌توان cosmos را نام برد. با کمک زنجیره‌های جانبی، cosmos با زنجیره‌های اصلی ارتباط برقرار می‌کند و به شکل پلی برای انتقال اطلاعات و ارزها عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: کازماس چیست

پروژه Lisk 

lisk یک شبکه بلاکچینی است که همانند cosmos با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی، به توسعه دهندگان خود این امکان را می‌دهد که برنامه‌های قابل اجرا را در سایدچین خود قرار می‌دهد.

پروژه AION

از مهم‌ترین پلتفرم‌های بلاکچینی که به صورت خاص برای متصل شدن به زنجیره‌های اصلی طراحی شده است، می‌توان به Aion اشاره کرد. به منظور برقراری ارتباط بین بلاکچین‌ها و Aion از سایدچین‌ها کمک می‌گیرند تا انتقال اطلاعات و دارایی‌ها توسط ‌آن انجام بگیرد.

پروژه LIQUID

یکی از پروژه‌های مرتبط با سایدچین‌ها، لیکویید (liquid) است؛ این پروژه در ارتباط با پلتفرم‌های وام دهی ارز دیجیتال و اپ‌های غیرمتمرکز برای صرافی‌ها می‌باشد. ارز لیکویید LBTTC نام دارد که توسط بیت کوین به صورت یک به یک حمایت می‌شود. کاربران این امکان را دارند که بیت کوین‌های خود را به lbtc تبدیل کنند تا، از ارزهای مبتنی برا لیکویید بهره ببرند؛ همچنین، امکان صدور استیبل کوین جدید و دریافت سود از طریق وام دادن را فراهم می‌کند.

پروژه ARDOR

از دیگر پروژه‌هایی که با هدف ارائه خدمات به کسب و کارها فعالیت می‌کند، پروژه آردور است که یک شبکه بلاکچین می‌باشد. عملکرد اردور طبق الگوریتم اثبات سهام است و امنیت آن به شکل وراثتی از زنجیره اصلی به ساید چین‌ها انتقال داده می‌شود. از ویژگی‌های اردور، عدم نیاز به دانش برنامه نویسی هنگام استفاده از شبکه بلاکچین است. ARDR توکن بومی و حاکمیتی این پروژه است که دارای ویژگی‌های خاص خود می‌باشد.

سخن پایانی

ساید چین‌ها به عنوان یک بلاکچین جانبی باعث برقراری ارتباط بین رمزارزها می‌شوند؛ در آینده شاهد افزایش انعطاف پذیری در این زنجیره‌های جانبی خواهیم بود تا توسعه دهندگان بتوانند بجای بلاکچین اصلی، ابتدا نسخه بتا و آپدیت را در سایدچین‌ها به اجرا دربیاورند. از دیگر ویژگی‌های این زنجیره‌های جانبی می‌توان، به اجرای موازی آن با بلاکچین‌ها و بهبود عملکرد آن‌ مثل، افزایش مقیاس پذیری و بهبود انعطاف پذیری اشاره کرد. sidacheinها با انتقال دارایی، کاهش هزینه‌ها و  افزایش قابلیت ارزهای رمزنگاری شده بسیار موثر عمل می‌کنند. در نهایت می‌توان به استقلال زنجیره‌های جانبی از بلاکچین در اکثر فرایندها اشاره کرد، به این شکل که درصورت بروز هرگونه اختلال در هر کدام، برای دیگری مشکلی پیش نمی‌آید. امیدوارم که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد؛ ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

سوالات متداول 

زنجیره جانبی یا ساید چین چیست؟

به زنجیره مستقل از بلاکچین گفته می‌شود که به حل مشکل مقیاس پذیری کمک می‌کند و به زنجیره اصلی متصل است.

نحوه کارکرد زنجیره های جانبی چگونه است؟

 به سایدچین زنجیره فرزند و بلاکچین زنجیره مادر گفته می‌شود که باعث انتقال داده‌ها و دارایی بین زنجیره‌های مختلف می‌شود.

انواع ساید چین در بلاکچین کدام اند؟

زنجیره‌های جانبی موجود در بلاکچین شامل DRIVECHAIN ،POA Network ،LOOM network ،SmartBCH می‌شود. 

آیا امنیت سایدچین ها وابسته به بلاکچین است؟

خیر چون زنجیره‌های جانبی دارای امنیت مستقل از زنجیره اصلی هستند و در صورت بروز مشکل برای هر کدام، دیگری بدون هیچ اختلالی به کار خود ادامه می‌دهد.

درباره نویسنده

ستاره خزایی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳