خانه
تحلیل فاندامنتال چیست؟ صفر تا صد تحلیل بنیادی در ارزهای دیجیتال عکس

تحلیل فاندامنتال چیست؟ صفر تا صد تحلیل بنیادی در ارزهای دیجیتال

وقتی پای تحلیل ارزهای دیجیتال در میان باشد اصطلاحاتی چون تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) و تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) زیاد به گوش می‌خورند. اما تعریف تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال چیست؟ کدام یک از این تحلیل‌ها برای ترید کردن مناسب‌تر است؟ در مقاله قبل درباره چیستیِ تحلیل تکنیکال حرف زدیم. پارسیان کریپتو در این مقاله به سراغ تحلیل فاندامنتال رفته و هر آنچه باید در این زمینه بدانید را در اختیارتان قرار داده است. با ما همراه باشید.

تحلیل بنیادی (تحلیل فاندامنتال) و تفاوت آن با تحلیل تکنیکال

تحلیل فاندامنتال چیست

تحلیل فاندامنتال با نام تحلیل بنیادی هم شناخته می‌شود و یکی از راه‌های بررسی ارزش آینده‌ی یک دارایی است که بیشتر به اطلاعات کیفی یک پروژه می‌پردازد و برای بلندمدت کاربرد دارد. در مقابل، تحلیل تکنیکال با نمودار شمعی، الگوهای حرکات گذشته قیمت، اندیکاتورها و حجم معاملات سر و کار دارد و حوزه بسیار تخصصی‌تری را شامل می‌شود. برای دریافت جزئیات بیشتر درباره تحلیل تکنیکال توصیه می‌کنیم مقاله جامع ما در این مورد را مطالعه کنید. در ادامه با جزئیات بیشتری توضیح می‌دهیم که تحلیل فاندامنتاال چیست و سپس عواملی که در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال باید در نظر بگیریم را به شما معرفی خواهیم کرد.

پیشنهاد PCrypto: تحلیل تکنیکال چیست را مطالعه کنید تا با دیگر روش رایج تحلیل آشنا شوید.

تحلیل فاندامنتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال چیست: تحلیل بنیادی با نماد FA، روشی برای ارزیابی ارزش ذاتی یک دارایی است که با هدف کسب سود از آن و معامله مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این تحلیل، اطلاعات مربوط به شرکت یا پروژه، وضعیت اقتصادی، عوامل تاثیرگذار خارجی، رویدادها و ترندهای دنیای صنعت و … در کنار عقاید شخصی تحلیلگر با هم ترکیب شده و یک نتیجه‌گیری به دست می‌آید. اطلاعات استفاده شده در این نوع تحلیل به دو دسته کمی و کیفی تقسیم می‌شوند. این داده‌ها به تحلیلگر کمک می‌کنند تا جنبه‌های کلیدی یک شرکت یا پروژه را شناسایی کرده و ارزش واقعی آن دارایی / پروژه را در بلند مدت مورد تحلیل قرار دهد.

اگر اطلاعات فاندامنتال یک پروژه یا شرکت، نتایج منفی را نشان دهد، به این معنی است که دارایی یا محصول آن احتمالا در آینده با افت قیمت مواجه خواهد شد. از سوی دیگر، نتایج مثبت نشان‌دهنده این است که احتمال رشد قیمت در آینده وجود دارد.

کاربرد تحلیل فاندامنتال

کاربرد تحلیل فاندامنتال

بیشترین کاربرد تحلیل فاندامنتال در بازار سهام است. تحلیل فاندامنتال اوراق بهادار به معامله‌گران این حوزه کمک می‌کند تا حرکت آینده قیمت را پیش‌بینی کرده و ارزیابی کنند که ارزش‌گذاری یک سهام نسبت به قیمت واقعی آن پایین‌تر یا بالاتر بوده است. در عین حال، این تحلیل همچنین، به معامله‌گران کمک می‌کند تا قدرت یک شرکت و توانایی آن برای شکست دادن رقبا را هم مورد بررسی قرار بدهد.

همانطور که می‌دانید کاربرد تحلیل فاندامنتال تنها به بازار سهام و اوراق بهادار محدود نمی‌شود. از این روش تحلیلی، برای تجزیه و تحلیل انواع بازارهای مالی (ارزهای دیجیتال، فارکس و …) نیز استفاده می‌شود. البته در هر یک از این بازارها، فاکتورهای متفاوتی را باید برای تحلیل فاندامنتال در نظر داشته باشیم. در بخش‌های بعدی این مقاله، به عواملی که در تحلیل فاندامنتال باید در نظر بگیریم، پرداخته شده است.

آموزش تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال

پیش از این توضیح دادیم که تحلیل فاندامنتال چیست و چه کاربردی دارد. آموزش تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال نسبت به آموزش تحلیل تکنیکال به تخصص کمتری نیاز دارد. اکثر داده‌های مورد استفاده در تحلیل فاندامنتال کیفی هستند و ارزیابی داده‌های کمی آن هم نیازی به معادلات پیچیده ندارد. از این رو، با نگاه به چند ویدیوی آموزش تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال و خواندن مقالات مربوط به این حوزه، می‌توانید مبانی لازم را آموخته و شروع به استفاده از آن کنید. البته قدرت تحلیل شما هم در این بین تاثیر زیادی ایجاد می‌کند.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در آموزش تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال باید در نظر داشته باشید، فاکتورهایی است که در فرایند تحلیل فاندامنتال اثرگذار هستند. در ادامه، مهم‌ترین عواملی که باید در نظر گرفته شوند را معرفی می‌کنیم.

PCrypto: پارسیان کریپتو مرجع دقیقی برای قیمت ارز دیجیتال

عواملی که در تحلیل فاندامنتال باید در نظر بگیریم

هدف اصلی از تحلیل فاندامنتال یک رمزارز، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و ارزیابی سود بالقوه‌ای است که می‌توان از آن ارز دیجیتال کسب کرد. در بخش کاربرد تحلیل فاندامنتال اشاره کردیم که فاکتورهای تجزیه و تحلیل مربوط به بازار ارزهای دیجیتال نسبت به بازارهای مالی دیگر متفاوت است. در ادامه مقاله، به مواردی می‌پردازیم که در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال باید مورد توجه قرار بگیرند.

پیشنهاد مطالعه: ترید چیست و تریدر کیست

1. مطالعه وایت پیپر

پیش از سرمایه‌گذاری بلند مدت و هولد کردن یک رمزارز، حتما باید وایت پیپر مربوط به آن را مطالعه کرد. این سند نشان‌دهنده اهداف پروژه بوده و کلیت مفصلی را درباره آن ارائه می‌دهد. یک وایت پیپر خوب باید اطلاعات زیر را در خود داشته باشد:

  • هدف یا اهداف پروژه
  • موارد کاربرد و توزیع رمزارز
  • چشم‌انداز تیم
  • فناوری به کار رفته در توکن
  • برنامه‌ها و مشخصه‌هایی که برای بروزرسانی پروژه در نظر گرفته شده است.
  • رمزارز مورد بحث، چگونه برای کاربران ارزش ایجاد می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله وایت پیپر چیست؟ را نیز مطالعه کنید.

۲. ارزیابی ادعاهای وایت پیپر

تحلیل بنیادی ارز دیجیتال

با شک و تردید به همه چیز بنگرید چرا که گاه افراد پشت پروژه‌ها حقیقت را پیچانده یا حتی آن را نقض می‌کنند. این امر، بسیار بیشتر از آنچه فکرش را بکنید اتفاق می‌افتد. برای مثال، مایکل آلن استولری (Michael Alan Stollery)، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت خدمات زیرساخت بلاکچین تیتانیوم (Titanium)، در عرضه اولیه رمزارز خود ۲۱ میلیون دلار سرمایه جمع کرد. او سپس اعتراف کرد که بخش‌هایی از وایت پیپر پروژه را جعل کرده است.

حتما پیش از گذاشتن سرمایه خود در یک پروژه این سوال‌ها را از خود پرسیده و جواب قطعی آن را بگیرید:

  • آیا توکن‌ها واقعا به شکلی که توضیح داده شده توزیع شده‌اند؟
  • آیا تیم پروژه انتظارات ارائه شده در نقشه راه (Road Map) را برآورده می‌کنند؟
  • هر پروژه برای حل یک مشکل روی کار می‌آید، آیا مشکل عنوان شده در وایت پیپر ساخته ذهن تیم است؟
  • دیگران درباره این پروژه چه می‌گویند؟
  • آیا هیچ نکته هشدار برانگیزی در متن وایت پیپر وجود ندارد؟
  • آیا براورده شدن اهداف پروژه در واقعیت امکان‌پذیر است؟

۳. مطالعه رقبا

یکی از عواملی که در تحلیل فاندامنتال باید در نظر بگیریم مطالعه رقبای آن است. طبق گزارش برخی از منابع صنعت رمزارز، حدود ۴۰ درصد از ارزهای دیجیتالی که در سال ۲۰۲۱ لیست شده بودند، دیگر وجود ندارند. سرمایه‌گذاران باید این حقیقت تلخ و مهم را جدی بگیرند: بسیاری از پروژه‌ها (نزدیک به نیمی از آن‌ها یا حتی بیشتر) با شکست اسفناکی رو به رو می‌شوند.

بررسی وایت پیپر یک پروژه نشان می‌دهد که رمزارز مورد نظر چه هدف و کاربردی داشته و چه مشکلی را حل می‌کند. تحلیلگر باید ببیند این کاربرد و اهداف واقعا دوام دارد و قابل تحقق است یا خیر.

علاوه‌براین، شناسایی پروژه‌های رقیب و بررسی پروژه‌هایی که ممکن است جای این رمزارز را بگیرند هم اهمیت زیادی دارد. سرمایه‌گذاران باهوش، باید به دنبال پروژه‌ای باشند که نسبت به پروژه‌های دیگر برتری داشته باشد.

۴. تحقیق درباره تیم توسعه دهنده پروژه

افراد پشت یک پروژه باید مهارت لازم برای اجرای پروژه را داشته باشند. وایت پیپر باید درباره اعضای تیم اطلاعاتی را در اختیار تحلیلگر قرار دهد اما خود فرد هم می‌تواند به طور مستقل درباره افراد حاضر در این پروژه به تحقیق بپردازد.

سوالاتی که باید درباره تیم پروژه بپرسید:

  • آیا اعضای تیم قبلا در پروژه‌های موفق یا معروف دیگر کار کرده‌اند؟
  • آیا این افراد از اعتبار و تجربه کافی برخوردارند؟
  • آیا آن‌ها جزء اعضای معتبر جامعه رمزارزها و اکوسیستم بلاکچین به شمار می‌روند؟
  • آیا آن‌ها پیش از این در پروژه‌های مشکوک به کلاهبرداری شرکت داشته‌اند؟
  • (اگر هیچ تیمی وجود نداشته باشد) به تحقیق درباره اطلاعات جامعه یا نهاد توسعه‌دهنده آن بپردازید.

تحلیلگر بررسی می‌کند که پروژه مد نظر، در گیت‌هاب (GitHub) به صورت عمومی در دسترس است یا خیر. تعداد کل مشارکت‌کنندگان پروژه و سطح فعالیت آن‌ها هم باید بررسی شود. هر چه فعالیت‌های پایدار بیشتری وجود داشته باشد، بهتر است.

۵. بررسی معیارهای آن-چین

آموزش تحلیل فاندامنتال

یکی دیگر از عواملی که در تحلیل فاندامنتال باید در نظر بگیریم، معیارهای آن-چِین است. معیارهای آن-چِین با نگاه به اطلاعات روی بلاکچین به دست می‌آیند. (پیشنهاد می‌کنیم مقاله تحلیل آنچین چیست؟ را مطالعه کنید.) این داده‌ها را می‌توان از روی وب‌سایت یا APIها گرداوری کرد. برخی از اطلاعاتی که در این زمینه باید به آن‌ها توجه داشته باشید به این شرح است:

  • تعداد تراکنش‌ها: معیار فعالیت‌هایی است که روی شبکه انجام می‌شود. هر چه فعالیت بیشتر باشد، بهتر است.
  • ارزش تراکنش‌ها: باید دید که چه مقدار سرمایه در این تراکنش‌ها و در یک دوره زمانی خاص جابجا شده است. هر چه این رقم بیشتر باشد بهتر است.
  • آدرس‌های فعال: چه تعداد آدرس بلاکچین برای رمزارز مورد نظر شما در بازه‌های زمانی مختلف فعال بوده است. هر چه تعداد آدرس‌ها بیشتر باشد بهتر است.
  • کارمزدهای پرداخت شده: با نگاه به کارمزدها متوجه می‌شوید تقاضا برای ایجاد بلاک در حال رشد است یا این که به کندی صورت می‌گیرد.
  • هش ریت: معیار سلامت شبکه در رمزارزهایی است که از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند. هر چه هش ریت یک رمزارز بالاتر باشد میزان دشواری برای حمله ۵۱ درصدی بیشتر بوده و ایمنی بیشتری دارد.
  • استیک کردن: میزان توکن‌های استیک شده در یک دوره زمانی نشان می‌دهد که سطح علاقه کاربران به پروژه چقدر است.

برای درک بهتر مطالب فوق می توانید مقاله های الگوریتم اثبات کار چیست و حمله 51 درصدی چیست را مطالعه کنید.

۶. بررسی توکنامیک رمزارز

در رمزارزهایی سرمایه‌گذاری کنید که توکن باارزشی تولید می‌کنند، در غیر این صورت، ممکن است توکن‌ها در بازار کاربردی نداشته باشند.

علاوه‌براین، اگر توکن نامبرده دارای ارزش است، باید مشخص شود که بازار چطور از آن استقبال می‌کند تا حرکات قیمت آن معنادار باشد و سرمایه‌گذاران بتوانند از فرصت‌های سودآور آن استفاده کنند. به این سوالات باید دقت کنید:

  • آیا توکن مورد نظر مفید است؟
  • مردم چطور از توکن استفاده می‌کنند؟
  • میزان نوسان و تورم آن چقدر است؟
  • آیا در یک رویداد عرضه اولیه ارائه شده است؟

۷. مارکت کپ، حجم معامله و نقدینگی

آموزش تحلیل بنیادی ارز دیجیتال

یکی از مهم‌ترین بخش‌های تحلیل به معیارهای مالی توکن مربوط به پروژه باز می‌گردد. موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • سرمایه بازار (مارکت کپ چیست): ارزش شبکه با هزینه فرضی خرید هر واحد از رمزارز آن نمایش داده می‌شود. مارکت کپ، بینش لازم درباره پتانسیل رشد شبکه را نشان می‌دهد و با ضرب کردن عرضه در گردش در قیمت فعلی آن محاسبه می‌شود.
  • حجم معاملات: میزان سرمایه‌ای که در طی یک بازه زمانی خاص (روزانه، هفتگی، ماهانه) معامله می‌شود نشان می‌دهد که آیا توکن به اندازه کافی نقدینگی دارد یا خیر.
  • نقدینگی: شاخصی است که نشان می‌دهد سهولت خرید و فروش یک توکن چقدر است. هر چه توکن بیشتری نقد شود، فروش آن در قیمت لحظه‌ای راحت‌تر صورت می‌گیرد.

۸. جامعه (کامیونیتی)

وقتی یک جامعه فعال پشت یک رمزارز وجود داشته باشد، به افزایش ارزش توکن کمک می‌کند. برای مثال، شبکه‌های اجتماعی می‌توانند تاثیر قابل‌توجهی روی حرکات قیمت یک دارایی رمزارزی داشته باشند. میم‌کوین‌هایی مثل دوج کوین و شیبا اینو تا حدی به خاطر هیجانی که در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد رشد زیادی را تجربه کردند.

جامعه‌ای که پشتیبان رمزارز باشد مثل یک کاتالیست قدرتمند عمل می‌کند. در مورد کامیونیتی رمزارز این سوالات را از خود بپرسید:

  • آیا کامیونیتی رمزارز، فعال و هیجان‌زده هستند؟
  • آیا در کامیونیتی، تعداد حساب‌هایی که درباره آن تملق‌گویی می‌کنند زیاد است؟
  • آیا توسعه‌دهندگان زیادی در آن حضور دارند؟

به خاطر داشته باشید، قیمت توکن فقط در صورتی افزایش می‌یابد که علاقه و فعالیت در بین کاربران آن دیده شود. هر چه مردم بیشتر درباره یک توکن حرف زده و در آن سرمایه‌گذاری کنند، احتمالا قیمت آن بیشتر می‌شود.

۹. بازاریابی

در حال حاضر، ۲۲٫۹۰۴ در دنیا رمزارز وجود دارد که سرمایه‌گذاران می‌توانند از بین آن‌ها دست به انتخاب بزنند پس با یک رقابت بزرگ سر و کار داریم. تیم پشت یک پروژه باید به صورت فعال برای توکن خود بازاریابی کند تا بتواند در این شلوغی خود را به کاربران بشناساند.

علاوه بر این، با ظهور مداوم توکن‌های جدید در بازار، ارزهای رمزپایه در تلاش هستند تا سهم خود در بازار را حفظ کنند. بنابراین، تیم پشت یک پروژه باید آگاهی از برند پروژه را به شکل فعال افزایش دهد تا مشتری پیدا کرده و سپس، باید مشتریان را حفظ کند تا فروش و سود حاصل از معاملات را بهبود ببخشد.

سوالاتی که در این زمینه باید به آن توجه داشت؛

  • آیا تیم اصلی به خوبی برای محصولشان بازاریابی می‌کنند؟
  • آیا آنها یک تیم بازاریابی اختصاصی دارند؟
  • آیا سهم خود را از بازار افزایش می‌دهند یا خیر؟

۱۰. تست کردن محصول پروژه (در صورت وجود)

آخرین مورد از عواملی که در تحلیل فاندامنتال باید در نظر بگیریم به تست کردن محصول پروژه اختصاص دارد. معیارهای این مرحله ممکن است برای کسانی که به تازگی قصد انجام تحلیل فاندامنتال را دارند کمی دشوار باشد. اما فرض کنید شخصی قصد دارد در ارز دیجیتال اتریوم سرمایه‌گذاری کند.

از آنجا که اتریوم یک پلتفرم نرم‌افزاری جهانی و غیرمتمرکز است، یک فناوریِ شبکه دیجیتالی کاربردی و ایمن می‌تواند به طور قطعی نحوه عملکرد این پلتفرم را مشخص کند.

اگر استفاده از پلتفرم، سخت و وقت‌گیر باشد یا بیش از حل مشکل، خود مشکل‌آفرین باشد، بهتر است تا زمانی که ایرادات آن رفع نشده از سرمایه‌گذاری در آن خودداری کنید.

حال که با ده مورد از عواملی که باید در تحلیل فاندامنتال در نظر بگیریم آشنا شدید، بهتر است ببینیم مزایا و معایب تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال چه هستند.

* قیمت بیت کوین، قیمت اتریوم، قیمت تتر و سایر رمز ارز ها را در پارسیان کریپتو دنبال کنید *

مزایا و معایب تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال

مزایا و معایب تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال

هر روش تحلیلی نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد، به همین دلیل هم با گذشت زمان روش‌های جدید برای پوشش دادن نقاط ضعف روش‌های پیشین روی کار می‌آیند. در ادامه مبحث، به بررسی مزایا و معایب تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال می‌پردازیم.

مزایای تحلیل فاندامنتال به این شرح است:

  • مناسب برای سرمایه‌گذاری بلندمدت: تحلیل فاندامنتال به جای نگاه به سوابق قیمت از روی نمودار، به استنباط درباره آینده پروژه می‌پردازد. از این رو، تحلیل فاندامنتال برای افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت یا گزارش درباره صنعت ارزهای دیجیتال هستند، بهتر عمل می‌کند.
  • دشواری کمتر نسبت به تحلیل تکنیکال: از آنجا که تحلیل فاندامنتال لزوما به مهارت‌های تخصصی مثل مطالعه و تفسیر نمودارها و خطوط روند ندارد، انجام آن بسیار ساده‌تر از تحلیل تکنیکال است.
  • ایجاد بینش جامع درباره یک پروژه: گرداوری تمام اطلاعات موجود درباره یک پروژه از طریق تجزیه و تحلیل بنیادی، نسبت به تحلیل تکنیکال چشم‌انداز و تصویر وسیع‌تری از آن را ایجاد می‌کند و به این ترتیب، تصمیمات آگاهانه‌تری اتخاذ می‌شود.
  • راحت بودن پیدا کردن اطلاعات درباره پروژه‌های بزرگ: دایرکتوری‌هایی مثل گلس‌نود (Glassnode) و کوین‌مارکت‌کپ (Coinmarketcap) و چندین منبع دیگر، اطلاعات آفلاین و زنجیره‌ای کافی برای پروژه‌های رمزارزی بزرگ و معتبر را ارائه می‌دهند.

تحلیل بنیادی با وجود مزایای ذکر شده خالی از عیب نیست. در ادامه، معایب تحلیل فاندامنتال را از نظر می‌گذرانید:

  • دشواری پیش‌بینی حرکات کوتاه مدت قیمت: از آنجا که تحلیل تکنیکال روی حرکات قیمت و نمودار تمرکز نمی‌کند، نمی‌تواند تغییرات کوتاه مدت قیمت که اکثر تریدرها با آن سر و کار دارند را پیش‌بینی کند.
  • ذهنی بودن تحلیل فاندامنتال: آنچه که یک فرد به عنوان تیم و کامیونیتی قوی در یک پروژه می‌شناسد ممکن است با نظر یک تحلیلگر دیگر متفاوت باشد.
  • کافی نبودن معیارهای فاندامنتال برای پیش‌بینی عملکرد قیمت: معیارهای تحلیل بنیادی همیشه برای تفسیر عملکرد قیمت کافی نیستند. اگرچه این نوع تحلیل، تصویری کلی از پروژه را ترسیم می‌کند، لزوما نمی‌توان گفت برای تفسیر حرکات قیمت کاربرد دارد. مثلا اندازه کامیونیتی گاه روی قیمت تاثیر می‌گذارد و گاه نه.
  • زمانبر بودن مطالعه کامل یک پروژه: رسیدن به یک بینش عمیق از پروژه (مخصوصا پروژه‌های کوچکی که اطلاعات زیادی درباره آن در دسترس نیست) زمان زیادی می‌برد.

حال که با مزایا و معایب تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال آشنا شدید، بهتر است درباره منابع تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال هم ناگفته‌هایی را عنوان کنیم.

منابع تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال

برای دست یافتن به اطلاعات فاندامنتال مربوط به پروژه‌های رمزارزی، باید از منابع مختلف استفاده کرد. برخی از منابع تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال به شرح زیر هستند:

وایت پیپر

تمام اطلاعات مدل کسب‌وکاری پروژه، توکنامیک، نقشه راه و فناوری به کار رفته در پروژه در وایت‌پیپر آن یافت می‌شود. تحلیلگر باید وایت‌پیپر را با هوشیاری کامل و به صورت منطقی بررسی کند چون بسیاری از پروژه‌ها جزئیات اغراق‌آمیز و خیالپردازانه‌ای را در آن مطرح می‌کنند تا بتوانند سرمایه بیشتری را به سمت خود جذب کنند.

پیج های شبکه های اجتماعی

با نگاه به کانال‌های شبکه اجتماعی تیم یا نهاد پشت پروژه، فروم‌های کامیونیتی، وبلاگ و… اطلاعات خود را بروزرسانی کنید.

فروم های عمومی کامیونیتی

با نگاه به بحث‌ها و نظرات ارائه‌شده درباره پروژه در فروم‌های عمومی مربوط به کامیونیتی (مثل ردیت و بیت کوین تاک) می‌توانید احساس کاربران به پروژه را دریافت کنید.

کوین مارکت کپ

تحلیل بنیادی ارز دیجیتال چیست

وب‌سایت کوین مارکت کپ هم یکی دیگر از منابع تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال به شمار می‌رود. این وب‌سایت با نمایش جزئیات مربوط به هر رمزارز، اطلاعات زیادی را در اختیارمان قرار می‌دهد. مارکت کپ، حجم معاملات، نمودار کلی قیمت، صرافی‌هایی که رمزارز در آن لیست شده و رتبه آن در بین رمزارزها، از جمله اطلاعاتی است که می‌توانیم از این وب‌سایت بگیریم. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله کوین مارکت کپ چیست را مطالعه کنید.

گلس نود

گلس‌نود (Glassnode) داده‌های آن-چِین درباره بلاکچین‌های مختلف را به کاربران ارائه می‌دهد. استفاده از اطلاعات ارائه شده در این وب‌سایت، منوط به پرداخت هزینه است. البته کاربران به صورت رایگان می‌توانند از برخی از خدمات آن استفاده کنند.

سوالات متداول

تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال چیست؟

یک روش برای ارزیابی ارزش ذاتی پروژه‌های رمزارزی است که بیشتر اطلاعات مورد ارزیابی در این نوع تحلیل مربوط به جنبه‌های کیفی پروژه بوده و نتایج آن برای بلندمدت مناسب هستند.

در تحلیل فاندامنتال چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیریم؟

اطلاعات مربوط به وایت‌پیپر، تیم توسعه رمزارز، داده‌های مربوط به توکنامیک، مارکت کپ و حجم معاملات، رقبای پروژه، کامیونیتی و میزان پذیرش آن در بین مردم، معیارهای آن-چِین، بازاریابی، تست محصول و اخبار و رویدادهای مربوط به آن.

منابع گرداوری مطالب برای تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال چه مواردی هستند؟

وایت پیپر، وب‌سایت اصلی پروژه، وب‌سایت کوین مارکت کپ، کانال‌ها و پیج‌های شبکه اجتماعی رمزارز، گلس‌نود و وب‌سایت‌های خبری از جمله منابعی هستند که برای گرداوری اطلاعات فاندامنتال ارزهای دیجیتال می‌توان به آن مراجعه کرد. ‌

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

بروکر چیست؟ مفهوم Broker در بازار فارکس و ارزهای دیجیتال

بروکر Broker یا در اصطلاح فارسی، کارگزار، به شرکت‌های مالی گفته میشود که فرایند و پروسه معاملات را کنترل میکنند. در بازارارهای مالی مختلف مانند بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال نام این اصطلاح را به فراوانی شنیده‌اید. اما آیا دقیقا میدانید که بروکر...

۱۹ اسفند ۱۴۰۲
[object Object] عکس

لوریج چیست ؟ اصطلاح Leverage در ارز دیجیتال به زبان ساده

لوریج چیست ؟

افراد، زمانی که ترید و معامله انجام میدهند در این صدد هستند که سود بیشتری به دست آورند و از این طریق لذت یک مبادله شیرین و پر سود رو بچشند. حتما میدونید که برای رسیدن به سود بیشتر نیازمند سرمایه بیشتری هم هستیم.

به...

۲۹ بهمن ۱۴۰۲
[object Object] عکس

حمله خون آشام چیست؟ همه چیز درباره حمله خون آشام در ارز دیجیتال

حمله خون آشام چیست؟ در اصل اصطلاح «حمله خون‌آشام» به شبکه‌های حسگر بی‌سیم مربوط می‌شد، در این نوع حمله، مهاجم، انرژی یک نود از شبکه را تخلیه کرده و آن را بلااستفاده و یا ناکارآمد می‌کند. با گذشت زمان،...

۲ بهمن ۱۴۰۲