اندیکاتور EMA چیست؟ آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی در تحلیل تکنیکال
فهرست مطالب
- معرفی اندیکاتور EMA و مقایسه آن با MA
- تفاوت بین EMA و SMA
- فرمول محاسبه اندیکاتور EMA
- کاربرد استفاده از اندیکاتور
- شناسایی و تایید روند بازار
- تعیین کننده سطح مقاومت و حمایت
- حساسیت نسبت به حرکت و روند قیمت
- دریافت سیگنال خرید و فروش
- تنظیمات اندیکاتور میانگین متحرک نمایی
- روش استفاده از نمودار EMA در معاملات کراس اوور
- استراتژی معاملاتی معکوس
- ترکیب RSI EMA MACD
- ترکیب EMA و سایر باندهای بولینگر
- کدام دوره زمانی برای اندیکاتور EMA مناسب است؟
- مزایا و معایب اندیکاتور EMA
- مزایای اندیکاتور EMA
- معایب اندیکاتور EMA
- سوالات متداول
میانگین متحرک نمایی چیست؟ چگونه تنظیمات آن انجام میشود؟ بهترین اندیکاتورها در ترکیب با EMA کدامند؟ تفاوت میانگین متحرک نمایی و ساده چیست؟ در دنیای بازارهای مالی، وجود ابزارهای تکنیکال مانند اندیکاتورها، بسیار ضروری و مهم به شمار میروند. یکی از مهمترین و محبوبترین اندیکاتورهای این حوزه، اندیکاتور میانگین متحرک نمایی یا EMA است که اطلاعات ارزشمندی به تریدرها و معامله گران میدهد. هدف از استفادهی اندیکاتور میانگین متحرک نمایی، قطعیت از روند کنونی و پیش بینی آینده درصورت امکان است؛ با این اطلاعات افراد میتوانند تصمیمات پر سودتر و کم ریسکتری را بگیرند. اگر میخواهید، جهت روند حرکت قیمت در بازارهای مالی را با کمک اندیکاتور EMA مشخص کنید، پس تا انتهای این مقاله از سایت پارسیان کریپتو همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید: اندیکاتور چیست
معرفی اندیکاتور EMA و مقایسه آن با MA
اندیکاتورهای میانگین متحرک، پایه و اساس بسیاری از اندیکاتورها هستند؛ MOVING AVERAGE یا همان میانگین متحرک، جزو اندیکاتورهای روندی محسوب میشود که باتوجه به دادههای گذشته بازار، میانگینگیری را انجام میدهد. برای اینکه در هر کندل یک اندیکاتور میانگین متحرک در نظر گرفته شود، باید از داده کندلهای قبلی میانگین گرفته شود. برای اینکه MA ساخته شود، باید به سه متغییر توجه داشته باشید؛ قیمت، دوره اندیکاتور و راهکار میانگینگیری. منظور از دوره همان تعداد کندلهای مورد نظر جهت میانگین گرفتن است.
قیمت مورد نظر نیز همان قیمت انتخاب شده برای میانگین گیری از کندل است. معمولا چهار نوع قیمت برای کندل وجود دارد، بالاترین، پایین ترین، شروع و پایان قیمت؛ به طور معمول برای گرفتن میانگین، از قیمت پایانی کمک گرفته میشود. باتوجه به نوع روش مورد استفاده جهت میانگین گیری، این اندیکاتور به دو نوع اندیکاتور وزنی (EMA) و اندیکاتور ساده (SMA) تقسیم میشود. تا اینجا متوجه شدیم که MA چیست؛ حال سوالی که پیش میاید این است که تفاوت بین EMA و MA در چه چیزی میباشد؟
یکی از این شاخصهای تکنیکال میانگین متحرک، اندیکاتور EMA یا همان میانگین متحرک نمایی است. این شاخص برای نمایش تغییرات قیمت در یک بازه زمانی معین، مورد استفاده قرار میگیرد. EMA مخفف شده عبارت (Exponential Moving Average) است که در تعیین استراتژی و تحلیل معاملات متنوع از ان استفاده میکنند. یکی از اصلیترین ویژگیهای این اندیکاتور نسبت به نوعهای دیگر میانگین متحرک، عدم کندی در برابر نوسانات قیمت است. اندیکاتور EMA برخلاف نوع ساده میانگین متحرک، پاسخ سریعتری نسبت به نوسانات قیمت نشان میدهد پس، کاربرد بیشتری در بازارهای دارای نوسان دارد.
گاهی افراد گمان میکنند که با استفاده از EMA میتوانند، قیمت یک دارایی را در آینده پیش بینی کننده که کاملا اشتباه است؛ در واقع این شاخص فقط توانایی معطوف کردن توجه سرمایه داران نسبت به تغییرات قیمت فعلی را دارد و هم جهت با روند بازار حرکت میکند. در این اندیکاتور توجه بیشتری به دادههای جدید وجود دارد؛ به عنوان مثال، در بررسی دادههای 30 روز اخیر، داده قیمت در روز 15 تا 20، اهمیت کمتری نسبت به دادههای روز 25 تا 30 دارد. با وجود این اندیکاتور میتوان، سیگنالهای بسیار کاربردی بدست اورد که در بازارهای مالی مورد توجه و اهمیت قرار خواهد گرفت.
تفاوت بین EMA و SMA
دو اندیکاتور EMA و SMA بر پایه شاخص میانگین متحرک ساخته میشود؛ میانگین متحرک ساده یا SMA جهت محاسبه قیمت، در یک بازه زمانی معین بدست میاید. اندیکاتور میانگین متحرک نمایی که هنگام میانگین گیری به دادههای کنونی اهمیت یا به اصطلاح وزن بیشتری میدهند. در میانگین متحرک ساده فقط قیمت داراییها با ضریب برابر، بر تعداد روزها تقسیم میشود. در ادامه در یک جدول، تفاوتهای این دو اندیکاتور را بیشتر بررسی میکنیم.
مبنای مقایسه | SMA | EMA |
واکنش به نوسانهای قیمت | دارای سرعت کافی برای پاسخ سریع به نوسات قیمت نیست. | نحوه محاسبه این اندیکاتور باعث میشود که به نوسانات قیمت در بازار سریع پاسخ دهد. |
هدف، واقع گرایانه | هنگامی از اندیکاتور SMA استفاده میشود که بخواهند یک موقعیت خاص (بلند یا کوتاه)، در یک بازه زمانی طولانی حفظ کنند. از طرفی این محاسبه برای فیلتر کردن نویزهای ناشی از حرکتهای تصادفی قیمت، استفاده میکنند تا روند بازار شناسایی شود. | این اندیکاتور دارای دورههای زمانی کوتاهتر است و برای آن از بازارهای پرشتاب استفاده میشود. |
بازنمایی تغییرات حساس بازار | قادر به نمایش تغییرات سریع بازار نیست | نشان دهنده یک تغییر سریع در روندهای حساس بازار |
تاثیر وزن بر معامله گران | این اندیکاتور در میانگین گیری به وزن توجه نمیکند و فقط یک میانگین ساده گرفته میشود | جهت گرفتن میانگین توسط این اندیکاتور ، به وزن دادههای اخیر توجه میشود |
فرمول محاسبه اندیکاتور EMA
برای اینکه بخواهیم اندیکاتور EMA را محاسبه کنیم، ابتدا باید مقدار SMA جهت تعیین دوره و قیمت بدست بیاوریم. محاسبه اندیکاتور میانگین متحرک ساده خیلی راحت است که میتوان برای این کار، قیمت انتهایی کندلهای دوره را با هم جمع، سپس بر عدد دوره تقسیم کرد. به عنوان مثال اگر 14 دوره برای میانگین گرفتن وجود داشته باشد، باید مقدار انتهایی 14 کندل قبلی را باهم جمع و بر عدد 14 تقسیم کرد؛ در نهایت مقدار اندیکاتور SMA مشخص میشود.
نکته مهم: در میانگین گیری تایم فریم نمودار اصلا تاثیر ندارد؛ در واقع، جهت ساخت اندیکاتور در هر تایم فریم، از کندلهای آن تایم استفاده میکنند.
برای اینکه اندیکاتور EMA ساخته شود، به ضریب وزنی (MULTIPLIER) یا همان ثابت هموارسازی (Smoothing Constant) نیاز است. برای بدست اوردن این ضریب(m) باید، از دوره میانگین گیری که با نماد p در فرمول قرار میگیرد استفاده کرد. فرمول ضریب همسان سازی عبارت است از:
( m= 2 / p+1 )
بعد از اینکه مقدار ضریب همسان سازی بدست امد، به سراغ محاسبه اندیکاتور میانگین متحرک نمایی میرویم. برای بدست اوردن مقدار اندیکاتور هر کندل، باید از مقدار کندل قبلی مطلع بود. در فرمول محاسبه اندیکاتور EMA زیر، قیمت انتهایی کندل کنونی را q، مقدار اندیکاتور کندل قبلی را y در نظر بگیریم، فرمول به شکل زیر خواهد بود:
((m+1-) * y) + (m * q)=EMA
نکته: تعیین مقدار اندیکاتور EMA به مقدار آن در روز گذشته وابسته است؛ برای محاسبه مقدار روز نخست این اندیکاتور، چون روز قبلی وجود ندارد، از مقدار اندیکاتور SMA استفاده میکنند.
کاربرد استفاده از اندیکاتور
در میان اندیکاتورهای میانگین متحرک، EMA به نقاط جدید در نمودار وزن و اهیمت بیشتری میدهد، درنتیجه بسیار پرکاربرد و مهم است. از طرفی، بررسی روندهای نزولی و صعودی در نمودارهای مربوطه، توسط این اندیکاتور امکان پذیر است. در ادامه برخی از دیگر کاربردهای مهم EMA را باهم بررسی میکنیم.
شناسایی و تایید روند بازار
خط روند در تحلیل تکنیکال دارای اهمیت بسیار زیادی است؛ رسم این خط نوسان اندیکاتور میانگین حرکت نمایی به اسانی انجام میگیرد. با استفاده از این اندیکاتور و نمودارهای رسم شده توسط آن، میتوان به خوبی روند بازار را شناسایی کرد. شناسایی روند بازار توسط این اندیکاتور یک گام بسیار مهم و اساسی محسوب میشود. هروقت که خط این اندیکاتور بالا رود، نشان دهنده روند صعودی در بازار است و در زمان پایین رفتن نمودار، یک روند نزولی را مشاهده خواهید کرد. از طرفی، EMA قیمتهایی که در یک روند صعودی یا نزولی قرار دارند را نمایان میکند. هرگاه که قیمت در بالای خط EMA قرار گرفته باشد، قیمت صعودی و در زمان پایین قرار گرفتن نمودار قیمت زیر خط EMA، قیمت نزولی است. پس سرمایه گذاران و معامله گران با شناسایی و دریافت سیگنالهایی که از این اندیکاتور دریافت میکنند، اقدام به خرید یا فروش میکنند.
تعیین کننده سطح مقاومت و حمایت
اندیکاتور EMA همانند سایر اندیکاتورهای میانگین متحرک، به عنوان سطوح مقاومت و حمایت در نمودارها عمل میکنند. اما سوال اصلی این است که منظور از سطوح حمایتی و مقاومتی چیست؟ طبقه یا سطوح حمایتی در بازارهای مالی، یک قیمت تعیین شده از قبل است که قیمت آن، ابزار از میزان مشخص شده کمتر نمیشود. تعریف مقاومت دقیقا در مقابل حمایت قرار گرفته است؛ در واقع به قیمت از پیش تعیین شده برای یک ابزار مالی که بیش از آن افزایش نخواهد یافت، سطح یا حد مقاومت (سقف) میگویند.
حساسیت نسبت به حرکت و روند قیمت
در میان اندیکاتورهای میانگین متحرک مانند SMA، اندیکاتور میانگین متحرک نمایی دارای میزان حساسیت بسیار بیشتری نسبت به قیمت است؛ به عبارتی، خیلی سریع این تغییرات و نوسانات قیمت را شناسایی میکند. پس میتوان گفت که سرعت شناسایی روند توسط، این اندیکاتور نسبت به سایرین بسیار بیشتر است.
دریافت سیگنال خرید و فروش
یکی دیگر از سیگنالهایی که کاربران میتوانند از این اندیکاتور بگیرند، موقعیتهای مربوط به خرید و فروش است. برای این کار باید از دو یا چند اندیکاتور کمک گرفته شود، همچنین بازههای زمانی کوتاه، بلند و میان مدت تعیین شود. به عنوان مثال، اگر میانگین کوتاه مدتٍ، میانگین بلند مدت را در قیمت بالا قطع کند، به عنوان نشان دهنده صعودی شدن روند نمودار است و معامله گران به عنوان سیگنال خرید از ان استفاده میکنند. از طرفی اگر برعکس این موضوع اتفاق بیفتد، یعنی نمودار را از ناحیه رو به پایین قطع کند، نزولی بودن نمودار را نشان میدهد؛ در این زمان، افراد این روند را سیگنال فروش تلقی میکنند.
تنظیمات اندیکاتور میانگین متحرک نمایی
برای تنظیم اندیکاتور میانگین متحرک نمایی، ابتدا باید وارد سایت مورد نظر شوید؛ در قسمت بالایی چارت روی گزینه اندیکاتور کلیک کنید، در این زمان یک صفحه برای شما باز میشود که ما باید در قسمت جست وجو، کلمه EMA را سرچ کنید. بعد از این مرحله باید شاخص moving average exponential را در قسمت شاخصهای پیدا شده ببینید. بعد از مشاهده روی آن کلیک کنید. زمانی که اندیکاتور EMA انتخاب میشود، نمودار این اندیکاتور بر روی چارت قیمتی قرار میگیرد و به شکل یک خط آبی نمایان میشود. درصورتی که بخواهید یک سری تنظیمات بر روی آن انجام دهید، با موس روی خط کلیک کنید سپس، تنظیمات را از حالت پیش فرض بر روی حالت دلخواه تنظیم کنید. وقتی که به قسمت تنظیمات در اندیکاتور وارد میشوید، دو قسمت inputو style را مشاهده میکنید.
امکان تغییراتی که در بخش input وجود دارد شامل موارد:
SOURCE: این گزینه تعیین میکند که کدام داده در کدام نمودار قیمتی جهت محاسبات استفاده شود. معمولا به صورت پیش فرض این داده بر روی قیمت بسته شدن یا همان closing price تنظیم شده است.
LENGTH: این قسمت مربوط به دوره میانگین متحرک ساده است که به شکل پیش فرض بر روی عدد 9 روز تنظیم شده است.
OFFSET: اگر قصد دارید که میانگین متحرک را باتوجه به بازار کنونی به عقب یا جلو حرکت دهید، از این گزینه باید استفاده کنید که به صورت پیش فرض بر روی عدد 0 قرار دارد.
تنظیمات بخش استایل شامل مورد زیر میشود:
MA: این قسمت به شما کمک میکند که بتوانید ظاهر نمایش خط میانگین متحرک را تغییر دهید که شامل مواردی مثل رنگ، ضخامت و استایل خط اندیکاتور میانگین نمایی میشود.
روش استفاده از نمودار EMA در معاملات کراس اوور
برای اینکه معامله گران بتوانند تحلیلهای دقیقتر و قابل اعتمادی داشته باشند، میتواند در استفاده از یک اندیکاتور به سایر شاخصهای تکنیکال و دیگر اندیکاتورها نیز توجه ویژه داشته باشند. به همین دلیل میتوان از سه اندیکاتور متحرک نمایی سه گانه (RSI, MACD, EMA) به طور همزمان کمک گرفت تا یک استراتژی کم ریسک را داشته باشید. در ادامه سه شاخص پرکاربرد در ترکیب با اندیکاتور EMA را باهم بررسی میکنیم.
استراتژی معاملاتی معکوس
در معاملات معکوس یا همان کراس اوور از چندین اندیکاتور میانگین متحرک نمایی کمک گرفته میشود، این اندیکاتورها در بازههای زمانی متفاوت زیر نظر گرفته میشوند تا بتوانند، به کمک آنها سیگنالها را تشخیص دهند. به عنوان مثال، وقتی که EMA کوتاهتر، اندیکاتور EMA بلندتر را در قسمت رو بالا قطع میکند، تحلیل گران معمولا آن را به عنوان یک سیگنال صعودی در نظر میگیرند. به این نوع تلاقی که بر روی نمودار ایجاد میشود، GOLDEN CROSS یا صلیب طلایی میگویند. در موارد عکس این موضوع، که رو به پایین یکدیگر را قطع میکنند، روند بازار را نزولی در نظر میگیرند و به آن DEATH CROSS یا صلیب مرگ گفته میشود.
این نوع از استراتژی به روش معاملاتی Reversal نیز معروف است و دورههای زمانی 50 و 200 روزه به عنوان پرکاربردترین اندیکاتورهای میانگین متحرک نمایی در این استراتژی استفاده میشوند. به منظور معامله در این نوع استراتژیها باید به اندازه کافی حرفهای و تیز باشید. نکته حائز اهمیت در این موضوع، استفاده از شاخص پرایس اکشن در استراتژی معکوس به همراه دیگر اندیکاتورهای EMA است که جهت تایید روندهای نزولی و صعودی مورد استفاده قرار میگیرد.
ترکیب RSI EMA MACD
یکی از شاخصهای مورد استفاده جهت گرفتن سیگنالهای تایید علائم اولیه هنگام نوسانات بازار، شاخص قدرت نسبی است؛ باتوجه به اینکه اندیکاتور میانگین متحرک نمایی جهت پاسخ به تغییرات روند بازار سریعتر از هر اندیکاتور دیگری عمل میکند، پس میتواند بهترین گزینه جهت ترکیب با اندیکاتور RSI باشد. ترکیب این دو اندیکاتور بهترین مورد جهت، تحلیلهای تکنیکال بازههای زمانی کوتاه ده و پنج روزه است. اگر که قصد اطمینان کامل به روندهای تغییر قیمت نشان داده شده توسط دو اندیکاتور نام برده را دارید، پیشنهاد ما کمک گرفتن از اندیکاتور MACD است؛ این شاخص میتواند برای تحلیل گران ارتباط بین دو اندیکاتور EMA را در بازههای زمانی متفاوت به نمایش بگذارد.
ترکیب EMA و سایر باندهای بولینگر
از مهمترین و اصلیترین اندیکاتورهای مناسب برای سیگنال دهی، به ویژه در نواحی شکسته شده سطوح یا قسمتهای معاملاتی صعودی یا نزولی بازار، باندهای بولینگر است. به بیان سادهتر، هنگامی که این باندها از سطوح بالایی روند عبور کنند و از طرفی، اندیکاتور میانگین متحرک نیز همین جهت را داشته باشد، به عنوان تایید بازارهای صعودی در نظر گرفته میشود؛ این موضوع به طور عکس نیز صادق است.
کدام دوره زمانی برای اندیکاتور EMA مناسب است؟
تعیین دوره زمانی برای اندیکاتور یکی از قسمتهای مهم و حساس در معاملات است که باید به دقت روی آن تمرکز شود؛ برای اینکه بخواهیم برای EMA بازه زمانی تعیین کنیم باید، به اهداف معاملاتی خود توجه ویژه داشته باشیم. به طور رایج ما سه تایم فریم برای ماینگینهای متحرک در نظر میگیریم که شامل:
کوتاه مدت: بین 5 تا 20 روز
میان مدت:بازه 20 تا 50 روزه
بلند مدت: بین 50 تا 200 روز
از تایم فریمهای کوتاه مدت در اکثر موارد جهت معاملههای روزانه کوتاه مدت استفاده میکنند؛ از طرفی برای استراتژیهای حداکثر هفتگی، از تایم فریم میان مدت کمک گرفته میشود و در نهایت از تایمهای طولانی برای سرمایه گذاریهای متنوع استفاده میکنند. از جمله بازههای زمانی محبوب میتوان به تایمهای 10، 50 و 200 روزه اشاره کرد. توجه داشته باشید در صورتی که قصد ترسیم نمودار EMA ROBBON را دارید، میتوانید به طور دلخواه بازههای 10 تا 80 روزه را در نظر بگیرید.
مزایا و معایب اندیکاتور EMA
اندیکاتور EMA یکی از قدیمیترین اندیکاتورهای موجود در بازارهای مالی است که در موارد مختلفی مانند بازار سهام و بورس مورد استفاده قرار میگیرد. پس میتوان باتوجه به این موضوع، به یک نقطه قوت دربارهی این اندیکاتور رسید که بازارهای مالی به ان اعتماد دارند و نتایج مثبتی را گرفتهاند. اندیکاتور میانگین متحرک نمایی باوجود مزیتهای فراوانی که دارد، دارای معایب و مشکلاتی نیز است که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
مزایای اندیکاتور EMA
- تاثیرگذاری و استفاده از دادههای مهم و اثرگذار قبلی که بر روی روند قیمت اثر گذاشتهاند و استفاده نکردن از هر داده قبلی
- دارای تاخیر واکنش به روند قیمت بسیار کمتری نسبت به اندیکاتور متحرک میانگین ساده است
- عملکرد و دقت بی نظمی در بازارهای دارای نوسان زیاد
- دارای قابلیت ترکیب با دیگر اندیکاتورها
- کاربردی بودن در بازارهای معاملاتی متنوع جهت تایید کردن روند قیمت
معایب اندیکاتور EMA
- گاهی تحلیل گران معتقدند که این اندیکاتور به دلیل تاکید زیادی که دادههای اخیر دارد، احتمالا دادههای تاریخی که تکرار میشوند یا به عبارتی واقعیتها را نادیده بگیرد درنتیجه، سیگنال اشتباهی را به افراد بدهد.
- یکی دیگر از معایب اندیکاتور EMA از دیدگاه برخی از تریدرها، تمرکز کردن بر برخی حجمهای تاریخی در فرمول است. به بیان ساده، هنگامی که افراد بخواهند یک EMA صدرصد دقیق را بدست بیاورند، باید در فرمول ان تمامی دادههایی که از مرحله پیدایش وجود داشته است بکار ببرند. پیدا کردن این دادهها در بازار ارزهای دیجیتال تقریبا اسان است اما، باعث کاهش سرعت و اقزایش سرعت محاسبهها میشود. به همین دلیل، میزان دقت این اندیکاتور را نسبت به SMA کمتر میدانند.
سخن پایانی
یکی از شناخته شدهترین ابزارهای تکنیکال در دسته اندیکاتورهای میانگین متحرک، شاخص EMA است که به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد، نسبت به سایر اندیکاتورها متمایز شده است. از مهمترین تفاوتهای این ابزار تکنیکال میتوان، به سرعت پاسخ گویی آن به نوسانهای بازار اشاره کرد. از طرفی میتواند برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت یا تایید کردن روندهای موجود کمک کننده باشد. زمانی که به منظور تعیین میانگین قیمت در تایم فریمهای مختلف، از این اندیکاتور استفاده میشود، برای قیمتهای جدیدتر در معادله وزن بیشتری در نظر میگیرد.
یادگیری اموزشهای مربوط به شاخص تکنیکال EMA، جزو موارد بسیار ضروری و پر اهمیت است که باید در استفاده از آن بسیار محتاط و دقیق عمل کرد تا میزان خطا و ریسک را پایین آورد. مورد مهمی که دربارهی این اندیکاتور قابل توجه است، ترکیب آن با دیگر اندیکاتورها و به وجود آمدن استراتژیهای معاملاتی متعدد است. در این مقاله سعی شد که به طور کامل روش استفاده، تحلیل اندیکاتور EMA و ترکیب آن دیگر شاخصها پرداخته شود؛ امیدوارم که مورد رضایت شما واقع شده باشد.
سوالات متداول
انواع میانگین متحرک کدام هستند؟
اندیکاتورهای میانگین شامل سه نوع ساده، وزنی و نمایی هستند که هر کدام دارای کاربرد و ویژگیهای منحصربه خود هستند.
اندیکاتور میانگین متحرک نمایی بلند مدت بتهر است یا کوتاه مدت؟
به هر میزان که بازههای زمانی برای اندیکاتورهای میانگین نمایی بیشتر باشد، اطلاعات دقیقتر و بهتری را به افراد دربارهی روند قیمت بازار میدهد اما، درصورتی که این بازه کوتاهتر باشد، مشاهده نوسان بیشتر خواهد بود. البته مدت زمان کوتاهتر به شما اطلاعات به روزتری را ارائه میدهد پس، انتخاب بین این دو به نظر شما بستگی دارد.
آیا میتوان از اندیکاتور EMA به تنهایی استفاده کرد؟
بله امکان این کار وجود دارد ولی معمولا توصیه به این کار نمیشود زیرا، امکان بروز خطا در تمامی شاخصهای مطالعاتی وجود دارد پس بهتر است که برای کم شدن میزان خطا از اندیکاتورهای دیگری نیز کمک گرفته شود.
آیا نیاز به یادگیری فرمول محاسبه اندیکاتور میانگین متحرک نمایی است؟
در دنیای تکنیکال به دلیل پیشرفت تکنولوژی دیگر نیاز به یادگیری این فرمولها و انجام محاسبات نیست زیرا، این کار به صورت تمام خودکار انجام میگیرد. فقط کافیست شما گزینه مربوط به این اندیکاتور را در نمودار انتخاب کنید تا نتیجه به شکل نمودار برای شما نمایان شود.
میانگین متحرک ساده و نمایی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
مهمترین تفاوت این اندیکاتور در وزن دهی به قیمتها است؛ به بیان ساده، نوع نمایی به قیمتهای جدیدتر وزن بیشتری میدهد اما، در نوع ساده تفاوتی قائل نمیشود. با این تفاوت، میانگین متحرک نمایی نسبت به تغییرات پاسخ سریعتری دارد.
درباره نویسنده
ستاره خزایی
ثبت نظر جدید