خانه
بررسی اندیکاتور MACD؛ آموزش تصویری اندیکاتور مکدی و کاربردهای آن عکس

بررسی اندیکاتور MACD؛ آموزش تصویری اندیکاتور مکدی و کاربردهای آن

اگر در حوزه‌های تکنیکال مشغول به فعالیت هستید، احتمالا نام اندیکاتور MACD را بارها شنیده و حتی در مواقع بسیار متعددی از آن کمک گرفته باشید. اما دلیل این همه محبوبیت اندیکاتور مکدی چیست؟ چطور می‌توان به کمک مکدی شتاب و روند قیمت را بررسی کرد؟ کاربردهای این شاخص تکنیکال در کدام حوزه بیشتر به چشم می‌خورد؟ MACD یک اندیکاتور جهت شناسایی مومنتوم (قدرت) بازار است که میزان سرعت و قدرت، نوسانات روند قیمت را به خوبی نشان می‌دهد. درواقع یک مومنتوم حرکتی است که تغییرات حرکت قیمت را در یک تایم معین، نمایان می‌کند تا به سرمایه گذاران و تریدرها جهت شناسایی، قدرت روند حرکتی یک نمودار کمک ویژه‌ای کند. اگر تمایل به آشنایی بیشتر با این اندیکاتور و یافتن پاسخ سوالات ابتدای بحث را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

اندیکاتور MACD چیست؟

یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهای تکنیکال در اکثر معاملات و بازارهای مالی، اندیکاتور MACD است. این اندیکاتور توسط فردی به نام جرالد اپپل حدود 40 سال پیش ساخته شد و مخفف عبارت (Moving Average Convergence Divergence) می‌باشد. اندیکاتور مکدی یا همان میانگین متحرک همگرایی/واگرایی، در تشخیص قدرت، روند قیمت و طول مدت تایم فریم یک روند مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر ویژگی و کاربردهای این اندیکاتور می‌توان به، توانایی شناسایی روندهای جدید صعودی و نزولی، فرصت‌های جدید و مناسب برای معامله در بازارهای مختلف اشاره کرد.

مکدی جزو دسته‌ی اندیکاتورهای ساده در حوزه قدرت بازار یا به اصطلاح (مومنتوم) محسوب می‌شود که نمایان کننده مومنتوم و سرعت نوسانات قیمت در نمودار است. اجزای اصلی این انیکاتور شامل میانگین‌های متحرک 12 و 6 روزه است و جزو دسته اسیلاتورها دسته بندی می‌شود. باتوجه به سیگنال‌های دریافتی از اندیکاتور مکدی می‌توان از بازارهای مالی نتایج خوبی را بدست آورد.

بیشتر بخوانید: اندیکاتور چیست

تاریخچه اندیکاتور مکدی

در سال 1979 فردی به نام Gerald Appel (جرالد اپل) که فیزیکدان و محقق حرفه‌ای در آمریکا بود، اندیکاتوری به نام MACD را اختراع کرد که به یکی از بهترین شاخص‌های تکنیکال در بازارهای مالی و معاملات تبدیل شد. پس از آن در سال 1986، هیستوگرام توسط توماس آسپری (Thomas Asprey) که یک تحلیل گر بازار مالی بود به این اندیکاتور اضافه شد. با وجود ویژگی‌های عالی که اندیکاتور مکدی داشت مانند سادگی و انعطاف پذیری، خیلی زود مورد توجه مردم سراسر دنیا قرار گرفت و به عنوان یک شاخص حرکت یا روند در امور مختلف به کار گرفته شد زیرا، با شناسایی روند باعث انتخاب بالاترین یا کمترین میزان سود جهت خرید و فروش در معاملات می‌شود.

تاریخچه اندیکاتور مکدی

 

انواع اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی دارای دسته بندی‌های متنوعی است که مشهورترین نوع دسته بندی آن، دو صورت جدید و قدیمی (کلاسیک) می‌باشد. تنها تفاوت این دو اندیکاتور در ظاهر آن‌ها است و از نظر عملکردی کاملا مشابه یکدیگر عمل می‌کنند. در ادامه این دو اندیکاتور را به صورت دقیق‌تر بررسی می‌کنیم:

اندیکاتور MACD قدیمی

در نوع قدیمی اندیکاتور مکدی، میله‌های هیستوگرام دارای رنگ مشکی و خط عمودی است که به همراه Moving Average اصلی وجود دارد. رنگ میانگین متحرک اصلی قرمز و به اسم (signal line) شناخته می‌شود؛ به بیان ساده، سیگنال را با رنگ قرمز مشخص می‌کنند. البته خط دیگری با رنگ آبی وجود دارد که به خط مکدی یا همان (MACD LINE) شناخته می‌شود. پس می‌توان گفت که اندیکاتور MACD کلاسیک یا قدیمی دارای خطوط هیستوگرام، مکدی و سیگنال است. ویژگی اصلی این اندیکاتور که باعث تفاوت بین نوع قدیم و جدید می‌شود، نشان دادن اختلاف بین دو منحنی است.

اندیکاتور MACD جدید

در این نوع از مکدی نیز شاهد وجود میله‌ای مشکی رنگ به نام هیستوگرام و میانگین متحرک قرمز رنگی هستید که نشان دهنده خط سیگنال است. نکته مهم درباره‌ی اندیکاتور مکدی جدید، توانایی دیدن دو منحنی توسط معامله گران است اما، اختلاف بین دو منحنی برخلاف نوع قدیمی، نمایش داده نمی‌شود. پس می‌توان فهمید که در MACD جدید تنها خطوط مکدی و هیستوگرام وجود دارد.

اصلی ترین بخش های اندیکاتور MACD

اصلی ترین بخش های اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی بر اساس، یکسری اندیکاتور میانگین متحرک تشکیل شده است؛ در نتیجه شما با دو خط از نوع میانگین متحرک با نام‌های سیگنال و خط مکدی روبه رو خواهید شد. برای نمایان کردن اختلاف بین دو خط نام برده شده، از نموداری با میله‌های عمودی شکل به اسم هیستوگرام کمک گرفته می‌شود. اساس کار این اندیکاتور باتوجه به نتیجه‌های دو اندیکاتور Moving Average دیگر است که شما شاهد حضور آن‌ها بر روی چارت نخواهید بود ولی، هنگام محاسبات ارزش این دو اندیکاتور بر روی روند تاثیرگذار است. مکدی به شکل یک نمودار در زیر روند قیمت، با یک پنجره جداگانه نمایان می‌شود. اندیکاتور MACD را به دلیل گرفتن داده از EMA کوتاه مدت و بلند مدت که از نمودار قیمت کنونی عقب‌تر هستند، یک شاخص با تاخیر می‌نامند. در ادامه سه بخش اصلی این شاخص کاربردی را بیشتر بررسی می‌کنیم.

خط مکدی

هسته اصلی این شاخص را خط مکدی تشکیل می‌دهد و دارای ویژگی‌های متفاوتی است؛ یکی از اصلی‌ترین کاربردهای آن، نمایان کردن تفاوت بین EMAها در بازه‌های زمانی کوتاه 12 و 26 روزه است. با وجود این تحلیل‌ها، معامله گران می‌توانند که قدرت روند و نوسانات را سریعا پیدا کنند. این خط به صورت پیش فرض در اندیکاتور مکدی به رنگ آبی و دارای نوسانات سریعی است.

خط سیگنال

با توجه به داده‌های خروجی مکدی، یک میانگین نمایی با تایم فریم 9 روزه ساخته می‌شود که آن را خط سیگنال (signal line) می‌نامند. در اندیکاتور MACD این خط دارای نوسانات کندتر از خط مکدی و به طور پیش فرض دارای رنگ قرمز  است.

هیستوگرام MACD

از مهم‌ترین اجزای این اندیکاتور که به نمایش اختلاف بین دو خط قبلی کمک می‌کند، هیستوگرام مکدی است. این خط به شکل عمودی رسم می‌شود و دارای یک خط صفر برای خود می‌باشد. هرچه اختلاف بین دو خط مکدی و سیگنال بیشتر باشد، نمودار هیستوگرام بزرگتر می‌شود. برعکس هرچه این اختلاف کمتر شود، با نمودار کوچکتری روبه رو خواهید شد.

هیستوگرام MACD

محاسبات اندیکاتور مکدی

برای اینکه بخواهیم اندیکاتور MACD را بهتر شناسایی کنیم، باید با محاسبه آن نیز آشنایت کامل داشته باشیم. نحوه محاسبه منحنی مکدی و سیگنال مرتبط با محاسبه اندیکاتور میانگین متحرک نمایی است. برای این کار  EMA  نه روزه برای خط سیگنال و تفاضل EMA دوازده و 26 روزه برای خط مکدی در نظر می‌گیریم. اکنون نحوه محاسبه هر خط را شرح می‌دهیم.

محاسبه خط مکدی: برای محاسبه این خط از فرایند تفریق کمک گرفته می‌شود؛ به این صورت که میانگین متحرک نمایی 26 روزه را از 20 رو کسر می‌کنیم تا خط MACD بدست آید. نکته مهم درباره این خط، وجود بازه‌های زمانی 26، 12 و 9 روزه است که به شکل پیش فرض بر روی اندیکاتور قرار دارد و فرد می‌تواند باتوجه به نوع استراتژی معاملاتی خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

محاسبه خط سیگنال: برای اینکه مقدار خط سیگنال را در اندیکاتور مکدی بدست بیاوریم باید EMA را در بازه زمانی 9 روزه در نظر بگیریم. علت استفاده از این میانگین متحرک، نمایش تغییرات و چرخش ایجاد شده در قیمت‌ها است.

محاسبه خط هیستوگرام: باتوجه به اینکه خط هیستوگرام به خوبی قابلیت نمایش تفاوت خط سیگنال و مکدی را دارد، پس محاسبه آن بسیار مهم است. هرگاه که خط سیگنال پایین‌تر از خط MACD باشد، نمودار هیستوگرام مثبت در نظر گرفته می‌شود. اما اگر این خط بالاتر از خط مکدی باشد، هیستوگرام منفی است.

آشنایی با کاربردهای اندیکاتور MACD

آشنایی با کاربردهای اندیکاتور MACD

باتوجه به استفاده و محبوبیت زیاد اندیکاتور MACD در بین معامله گران و تریدرها، به کاربردی بودن و ویژگی‌های منحصر به فرد آن پی می‌بریم. این روزها شاهد افزایش کاربران این اندیکاتور در معاملات هستیم زیرا، در داشتن یک معامله بهتر و کم ریسک‌تر کمک بسزایی می‌کند. اما مگر این اندیکاتور چه کاربردهایی دارد که این همه افراد را به خود جذب کرده است؟ با ما همراه باشید تا با کاربردهای این اندیکاتور بیشتر آشنا شوید.

ارائه سیگنال های قابل اعتماد

یکی از موضوعات مهم و اصلی برای معامله گران و سرمایه گذاران در بازارهای معاملاتی مختلف، مانند بورس و ارز دیجیتال، دریافت سیگنال‌های قابل اعتماد و مطمئن است. درواقع با بررسی و توجه به این سیگنال‌ها است که افراد تصمیم می‌گیرند در معاملات خود ریسک کنند یا نه. اندیکاتور MACD به دلیل کاربری ساده‌ای که دارد و از طرفی استفاده از میانگین متحرک در محاسبات خود، سیگنال‌های مطمئنی به سرمایه داران می‌دهد.

تفسیر آسان سیگنال ها

برای یافتن موقعیت‌های پرسود، تفسیر آسان نمودارها و روندها کمک بسزایی می‌کند. در این اندیکاتور سیگنال‌هایی که ارائه می‌شوند به آسانی قابلیت تفسیر را دارند و تریدرها خیلی راحت در کمترین زمان ممکن آن را شناسایی می‌کنند. درواقع آسان بودن تفسیر این گونه از معاملات به شما کمک می‌کند تا زمان‌های ورود و خروج از معامله را به خوبی شناسایی کنید. کاربرد این سیگنال‌ها در معاملات با تایم‌های کوتاه مدت بسیار بیشتر به چشم می‌خورد.

شناسایی جهت روند و قدرت آن

گاهی کاربران به اشتباه تصور می‌کنند که تنها با شناسایی روند می‌توانند به حقایق موجود در بازار دست یابند اما این اشتباه است زیرا، باید در کنار شناخت روند از قدرت آن نیز مطلع باشند. درواقع درصورتی که قصد انجام انجام معامله پر سودی را دارید، باید به خوبی بدانید که سیگنال‌های جهت روند تا چه میزان قوی هستند. اندیکاتور مکدی به منظور شناسایی قدرت روند از منحنی هیستوگرام کمک می‌گیرد. نکته مهم در ارتباط با این شاخص، سرعت زیاد در ارائه سیگنال‌ها است.

نمایش رخدادهای واقعی در بازار مالی

این شاخص تکنیکال به خوبی حقایق بازار را به افراد نشان می‌دهد که از کاربردها یا ویژگی‌های مهم آن محسوب می‌شود. در واقع اینکه اتفاقات روزانه در بازارهای مالی تا چه حد واقعی است، جزو مورادیست که هر معامله‌گر باید آن را بداند. هرچه این داده‌ها واقعی‌تر باشد، به سرمایه گذاران این توانایی را می‌دهد که بهترین نقطه جهت ورود به معاملات را انتخاب کنند.

تایم فریم های متنوع

برای انجام هر معامله‌ای، یک استراتژی منحصربه خود انتخاب می‌شود؛ این نکته باعث وجود تایم فریم‌های متنوع بین معامله گران می‌شود. از ویژگی‌های عالی این اندیکاتور، اعمال شدن آسان بر روی انواع تایم فریم‌ها است.

تغییرات اخیر قیمت

اگر جزو افرادی هستید که قصد بررسی تغییرات اخیر قیمت را دارید، این اندیکاتور بهترین گزینه برای شما خواهد بود. اندیکاتور MACD با مقایسه و بررسی اندیکاتورهای میانگین متحرک نمایی، تغییرات اخیر قیمت را برای شما نمایان می‌کند.

تغییرات اخیر قیمت

تفسیر نمودار مکدی در معاملات

از مهم‌ترین اهداف اندیکاتور MACD، مشخص کردن موضوع وگرایی و همگرایی بین دو میانگین متحرک برای معامله‌گران است. خب اکنون سوال این است که چه زمانی همگرایی و واگرایی را داریم؟ هر گاه دو Moving Average به یکدیگر نزدیک شوند، شاهد همگرایی در نمودار هستیم؛ درصورتی که دو نمودار از یکدیگر دور شوند، واگرایی رخ می‌دهد. موضوع مهم بعدی انتخاب دوره میانگین متحرک است که بر روی سرعت پاسخ دهی به نوسانات تاثیرگذار می‌باشد. هنگامی که Moving Average دوازده دوره‌ای انتخاب شود، دارای سرعت بیشتری است و مسئول بیشتر حرکات در این اندیکاتور می‌باشد. از طرف دیگر، میانگین متحرک 26 دوره‌ای حرکات اهسته‌تری دارد که باعث پاسخ دهی دیرتر به تغییرات می‌شود.

اندیکاتور مکدی هرگاه مثبت باشد، این موضوع را بیان می‌کند که میانگین متحرک 26 روزه پایین‌تر از میانگین متحرک 12 روزه است؛ در حالت عکس این قضیه، شاهد منفی بودن اندیکاتور خواهیم بود. هرچه میزان واگرایی میانگین متحرک کوتاه مدت از بلند مدت بیشتر باشد، مقادیر مثبت افزایش می‌یابد؛ به بیان دیگر، شیب صعودی روند رو به افزایش است. موضوع مهم بعدی در رابطه با سیگنال خرید یا فروش است؛ هرگاه که خط سیگنال در ناحیه مثبت وارد میله‌ها شود، باعث ارسال سیگنال خرید می‌شود. حالت عکس این قضیه زمانی است که signal line در ناحیه مثبت درون میله‌ها باشد و قصد خروج از آن را داشته باشد، سیگنال خروج از سهام ارسال می‌شود.

حالت دوم این قضیه زمانی است که  signal line در ناحیه منفی قرار گرفته باشد؛ در این زمان اگر بخواهد وارد میله‌ها شود، سیگنال فروش و درصورت خروج از میله‎‌ها، سیگنال خرید صادر می‌شود. اخرین موضوع مهم مربوط به تقسیر نمودار اندیکاتور مکدی، تقاطع خطوط است. هرگاه خط آبی، خط قرمز را از ناحیه بالا به پایین قطع کند و همزمان با آن میله‌های هیستوگرام به ناحیه منفی و زیر خط صفر وارد شود، آن را یک سیگنال فروش تلقی می‌کنیم.

واگرایی در اندیکاتور MACD

یکی دیگر از انواع سیگنال‌هایی که از اندیکاتور مکدی می‌توان گرفت و جزو کاربردهای مهم و اصلی آن است، موضوع واگرایی مربوط به روند قیمت می‌باشد. به بیان ساده هر زمان که روند اندیکاتور بر خلاف روند قیمتی باشد، موضوع واگرایی مطرح می‌شود که به دو صورت مخفی و معمولی دسته بندی می‌شوند. در ادامه این دسته بندی را به طور دقیق بررسی می‌کنیم.

وگرایی عادی (Regular Divergence)

واگرایی عادی در انتهای روندی که صعودی است شکل می‌گیرد و نشان دهنده یک روند معکوس است. به بیان ساده، هرگاه سقف جدیدی از قیمت نسبت به سقف قبلی خود ایجاد شود، واگرایی عادی به وجود می‌اید. در این زمان اندیکاتور MACD قادر به ثبت این سقف جدید نیست درنتیجه، یک سقف پایین‌تر به وجود می‌آید. این نوع از واگرایی به افراد کاهش فشار خرید را نشان می‌دهد ولی، قدرت خرید هنوز امکان پذیر است.

در زمانی که واگرایی عادی در نمودار مشاهده شود، معامله گران باید ریسک‌ها را مدیریت کنند زیرا، ممکن است روند نمودار نزولی شود. در مقابل این موضوع، واگرایی عادی مثبت قرار دارد که هنگام نزولی شدن نمودار شکل می‌گیرد. اگر ساده‌تر بخواهیم بیان کنیم، زمانی که یک کف در پایین قیمت ایجاد شود، این اندیکاتور کف بالاتری را ایجاد می‌کند. واگرایی عادی منفی به معامله‌گران کم شدن فشار فروش را نشان می‌دهد. در این حالت نمودار نزولی به سمت صعودی شدن سیر می‌کند.

وگرایی مخفی (Hidden Divergence)

یکی از علامت‌های احتمالی مهم ادامه روند، واگرایی مخفی است؛ در واقع این موضوع ادامه دار بودن قیمت‌ها را تایید می‌کند. اما واگرایی مخفی چه زمانی رخ می‌دهد؟ هرگاه که یک سقف پایین‌تر از قیمت، نسبت به سقف قبلی ایجاد می‌شود، ولی اندیکاتور سقف بالاتری را ایجاد می‌کند به وجود می‎‌اید. واگرایی مخفی در این حالت نشان دهنده ادامه نزولی بودن روند قیمت است. زمانی واگرایی مخفی مثبت رخ می‌دهد که یک کف بالاتر نسبت به قبلی به وجود آید ولی، اندیکاتور مکدی نشان دهنده ریزش است. در این زمان اندیکاتور یک کف پایین‌تر را به وجود می‌اورد. اگر در نمودار واگرایی مخفی مثبت را دیدید، یعنی روند صعودی همچنان ادامه دار خواهد بود.

وگرایی مخفی (Hidden Divergence)

روش استفاده از اندیکاتور مکدی

اندیکاتور MACD یک شاخص تکنیکال مهم و کاربردی در بیشتر معاملات است که نحوه استفاده از آن اهمیت زیادی دارد. در واقع اگر از روش‌های مهم این اندیکاتور بتوان استفاده کرد، افراد در خرید و فروش هنگام سرمایه گذاری موفق‌تر عمل می‌کنند. در اینجا دو روش مهم و اساسی هنگام  استفاده از این انددیکاتور را شرح می‌دهیم.

روش تقاطع خط سیگنال

اگر به انتظار قوی شدن روند در اندیکاتور MACD هستید باید منتظر فاصله گرفتن دو خط هیستوگرام و مکدی باشید. در واقع هرچه فاصله بیشتر شود، مومنتوم نیز افزایش می‌یابد. پس می‌توان نتیجه گرفت که اگر فاصله دو خط نام برده شده کمتر شود، می‌توان پی برد که قدرت روند در حال از بین رفتن می‌باشد. موضوع بعدی درباره‌ی تقاطع صعودی و نزولی در نمودار است؛ هرگاه خط سیگنال به سمت بالا باشد و خط مکدی آن را قطع کند، تقاطع صعودی اتفاق می‌افتد. درصورت پایین قرار گرفتن خط سیگنال و قطع شدن به سمت پایین توسط خط مکدی، تقاطع نزولی اتفاق می‌افتد.

روش تقاطع خط صفر

تقاطع خط صفر هنگامی بروز می‌کند که خط مکدی از محور افقی خط صفر عبور کند؛ به بیان دیگر، هرگاه که خط مکدی در بالای خط صفر به حرکت خود ادامه دهد، بحث تقاطع خط صفر مطرح می‌شود. معمولا تا زمانی که این خط وارد ناحیه مثبت شود حرکت ادامه می‌یابد. درحالتی که خط مکدی در زیر خط صفر در حال حرکت باشد، تقاطع نزولی رخ می‌دهد تا وقتی که به ناحیه منفی برسد این حرکت ادامه می‌یابد. مدت زمانی که این تقاطع طول می‌کشد احتمالا بین چند روز تا چند ماه زمان‌بر است. برای استفاده از این تقاطع باید خط صفر را مبنای خود قرار دهید در این صورت، اگر خط مکدی به سمت بالا سیر کند، سیگنال خرید صادر می‌شود و در صورت حرکت به سمت پایین، سیگنال فروش محسوب می‌شود.

‌تنظیمات اندیکاتور MACD

تا اینجا با تمامی کاربردها و ویژگی‌های اندیکاتور مکدی اشنا شدیم پس، احتمالا الان نوبت یادگیری راه اندازی و تنظیم این شاخص تکنیکال رسیده است. نکته مهم و اصلی مربوط به این است که برای استفاده از این اندیکاتور اصلا نیازی به دانلود کردن نیست و شما به راحتی در هر سیستم معاملاتی آن را مشاهده خواهید کرد. راه اندازی این شاخص اصلا نیاز به کار سخت و پیچیده‌ای نیست؛ کافیست که مراحل زیر را به دقت انجام دهید. در ابتدا باید وارد سایت مورد نظر شوید و در قسمت اندیکاتورها، مکدی را انتخاب کنید؛ در این زمان در پایین صفحه اندیکاتور فعال خواهد شد. در این مرحله برای تنظیمات دو قسمت استایل و این پوت پیش روی شما قرار خواهد گرفت.

تنظیمات قسمت input:

  1. بخش اول امکان انتخاب تایم فریم‌های متنوع وجود دارد
  2. بخش دوم امکان تنظیم تعداد کندل‌های قابل محاسبه در خط MACD هست
  3. بخش سوم قابلیت تنظیم تعداد کندل‌های قابل محاسبه در خط سیگنال
  4. بخش چهارم امکان تنظیم مقیاس اندازه گیری میانگین متحرک
  5. امکان تنظیم مقدار فشردگی در بخش پنجم
  6. انتخاب نوع خط مکدی در بخش 6
  7. انتخاب نوع signal line در بخش 7

تنظیمات قسمت style;

  • تنظیم رنگ خط هیستوگرام صعودی در بخش اول
  • در قسمت 2 رنگ خط هیستوگرامی که صعود ضعیفی دارد را انتخاب کنید
  • انتخاب رنگ هیستوگرام نزولی ضعیف شده در بخش 3
  • انتخاب رنگ هیستوگرام نزولی در بخش 4
  • انتخاب رنگ خط MACD در بخش 5
  • انتخاب رنگ signal line در بخش 6
  • در انتها تنظیمات را باید روی Defaults قرار دهید

تنظیمات بازه زمانی طولانی نمودارها:

  1. قرار دادن خط مکدی بر روی EMA بیست و چهار روزه
  2. قرار دادن signal line روی میانگین متحرک نمایی 52 روزه
  3. قرار دادن طول سیگنال روی عدد 9

سخن پایانی

اندیکاتورها همواره نقش چشمگیری در معاملات و بازارهای مالی داشته‌اند؛ یکی از شناخته شده‌ترین اندیکاتورها که باعث شناسایی سریع و راحت جهت روند در زمانی کوتاه می‌شود، MACD است. دلیل استفاده زیاد از این اندیکاتور توسط معامله‌گران، سهولت آن در هر نوع استراتژی کوتاه مدتی است. یکی از ویژگی‌های مهم این این شاخص تکنیکال، توجه به روند و شتاب قیمت می‌باشد که در تایم‌های روزانه، هفتگی و ماهانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تنظیم مکدی از اختلاف بین میانگین نمایی متحرک 12 و 26 روزه استفاده می‌شود. درصورتی که حساسیت بیشتری توسط افراد وجود داشته باشد، از میانگین‌های متحرک کوتاه‌تر و بلندتر کمک می‌گیرند. اندیکاتور MACD دارای کاربردهای بسیار بیشتری است که به افراد در انجام یک معامله موفق‌تر و کم ریسک‌تر کمک می‌کند. امیدوارم که در این مقاله به خوبی توانسته باشیم که شما را با این اندیکاتور آشنا کنیم.

سوالات متداول

اندیکاتور مکدی چه کاربردی دارد؟

اندیکاتور مکدی یک میانگین متحرک همگرایی/واگرایی است که برای تشخیص و قدرت روندها بکار گرفته می‌شود.

انواع اندیکاتور MACD کدامند؟

این شاخص تکنیکال به دو دسته (جدید) و (کلاسیک) تقسیم بندی می‌شود.

اجزای اصلی اندیکاتور مکدی چیست؟

این اندیکاتور شامل یک خط مکدی، نمودار هیستوگرام و خط سیگنال می‌شود.

واگرایی در اندیکاتور مکدی به چه معناست؟

هرگاه روند قیمت برخلاف روند اندیکاتور باشد، موضوع واگرایی مطرح می‌شود.

درباره نویسنده

ستاره خزایی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

نشانگر روند صعودی برای بیت‌کوین در حال ظهور است!

به گزارش Cointelegraph، یکی از نشانگرهای مهم بیت‌کوین به پایین‌ترین مقدار سالیانه خود نزدیک می‌شود و این می‌تواند نشانه‌ای از رونق بعدی بازار باشد. این شاخص که میزان ورود و خروج بیت‌کوین به صرافی‌ها را اندازه‌گیری می‌کند، در حال حاضر به سطوحی...

۹ مهر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

اندیکاتور EMA چیست؟ آموزش اندیکاتور میانگین متحرک نمایی در تحلیل تکنیکال

میانگین متحرک نمایی چیست؟ چگونه تنظیمات آن انجام می‌شود؟ بهترین اندیکاتورها در ترکیب با EMA کدامند؟ تفاوت میانگین متحرک نمایی و ساده چیست؟ در دنیای بازارهای مالی، وجود ابزارهای تکنیکال مانند اندیکاتورها، بسیار ضروری و مهم به شمار می‌روند. یکی از...

۱۸ تیر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

راهنمای جامع اندیکاتور ADX؛ آموزش و فرمول ای دی ایکس دستیار هوشمند معامله گران

تریدرهای بازار مالی همواره  به دنبال ابزارهای متنوع برای تعیین استراتژی معاملات خود هستند؛ زیرا، تعیین روند در این بازار دارای اهمیت زیادی است. بتوجه به اینکه شاخص‌های تکنیکال زیادی در این زمینه وجود دارد، انتخاب یک ابزار خوب و با دقت، کار کمی...

۱۱ تیر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

معرفی اندیکاتور ATR؛ کاربرد، فرمول محاسبه و آموزش استفاده از اندیکاتور ای تی آر

اگر به دنبال ابزاری منحصر به فرد برای رسیدن به معاملات پر سود هستید، رویای شما به واقعیت تبدیل شده زیرا، اکنون زمان دست یابی به آن رسیده است. اندیکاتور ATR یک ابزار ایده ال، جهت تعیین ریسک، حد ضرر و سود شما در سرمایه گذاری‌ها و حتی بازارهای بورس...

۱۳ خرداد ۱۴۰۳