راهنمای جامع اندیکاتور ADX؛ آموزش و فرمول ای دی ایکس دستیار هوشمند معامله گران
فهرست مطالب
- معرفی اندیکاتور ADX
- فرمول محاسبه اندیکاتور ADX
- کاربرد اندیکاتور ای دی ایکس
- آموزش استفاده از ای دی ایکس
- قدرت روند
- جهت روند و نقاط تلاقی
- تحلیل اندیکاتور ADX
- تحلیل خط ADX
- تحلیل خطوط منفی و مثبت DI
- نحوه رسم اندیکاتور ADX
- دریافت سیگنال به وسیله اندیکاتور ADX
- واگرایی در اندیکاتور ای دی ایکس
- یک مثال ساده برای درک بهتر نمودار ADX
- مزیت ها و معایب اندیکاتور ADX
- سوالات متداول
- ایا میتوان با استفاده از اندیکاتور ADX یک استراتژی قوی استخراج کرد؟
- اصلیترین موضوع در بکارگیری استراتژی در adx چیست؟
- نحوه سیگنال گیری از اندیکاتور ای دی ایکس چگونه است؟
تریدرهای بازار مالی همواره به دنبال ابزارهای متنوع برای تعیین استراتژی معاملات خود هستند؛ زیرا، تعیین روند در این بازار دارای اهمیت زیادی است. بتوجه به اینکه شاخصهای تکنیکال زیادی در این زمینه وجود دارد، انتخاب یک ابزار خوب و با دقت، کار کمی دشوار میکند. این روزها بیشتر استراتژیهای معاملاتی حول محور روند در حال چرخش است چون، تعیین قدرت و جهت روند در افزایش سود دهی و پیشرفت معامله گران بسیار موثر میباشد. باتوجه به اهمیت این موضوع، آشنایی با اندیکاتور ADX برای تریدرها، ضروری به شمار میرود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، اندیکاتور ADX به علت تعیین قدرت و جهت روند نمودار، عصای دست تریدرها مینامند. adx مخفف عبارت (Average Directional Index) به معنای، شاخص میانگین هدایتی است که در تعیین استراتژی و دریافت سیگنالهای خرید و فروش، با استفاده از خطوط DI مثبت و منفی، به معامله گران کمک میکند. اگر که مایل به آشنایی بیشتر با این دستیار هوشمند معامله گران هستید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
معرفی اندیکاتور ADX
یکی از اطلاعات مفیدی که هنگام معامله به افراد کمک بسیاری میکند، اطلاع داشتن از قدرت روند، بدون در نظر گرفتن جهت آن است. این روزها زمانی که صحبت از بررسی قدرت روند به میان میاید، اندیکاتور ADX در ذهن اکثر مردم نقش میبندد. ADX مخفف عبارت «Average Directional Index» میباشد که به عنوان شاخص هدایتی میانگین مورد استفاده قرار میگیرد. ای دی ایکس یک شاخص تکنیکال محبوب در انواع معاملات به شمار میرود زیرا، با نمایان کردن قدرت روند، باعث افزایش سود و کاهش ریسک سرمایه داران میشود. نخستین بار ولز وایلدر در کتاب (مفاهیم جدید در سیستمهای معاملاتی فنی) دربارهی اندیکاتورهای جهت دار حرکتی مانند RSI ،ATR ،ADX و اندیکاتور پارابولیک ساز صحبت کرد.
این اندیکاتورها قبل از عصر کامپیوتر معرفی شدند ولی، به دلیل کاربرد عالی هنوز هم مناسب و معتبر هستند. این شاخص تکنیکال برای شناسایی جهت حرکت بازار ساخته شده و خود متشکل از دو اندیکاتور جهت دار مثبت (DI+) و منفی (DI-) است. درواقع با کمک این دو اندیکاتور، خط adx نمایش داده میشود. زمانی که این خط صعودی یا نزولی باشد، رونددار بودن بازار را نشان میدهد اما، درصورت بدون شیب و افقی بودن نمایانگر راکدی بازار معاملات است.
ای دی ایکس در دسته اندیکاتورهای روند trend قرار دارد؛ در نرم افزار متاتریدر شما شاهد دونوع اندیکاتور adx خواهید بود که دارای تفاوتهای جزئی هستند. یکی از این اندیکاتورها را با نام وایلدر (ADX Wilder) نام گذاری کردهاند و تفاوت اصلی آنها، در نوع شکستگی خطها است. یعنی در منحنی ای دی ایکس وایلدر، شما شاهد شکستگی و نوسانهای کمتری خواهید بود. با وجود این موارد جزئی، در عمل این شاخصهای تکنیکال باهم تفاوت چشمگیری ندارند. درنهایت میتوان گفت هنگامی که تحلیلگر، توانایی تشخیص درست قدرت روند و جهت را نداشته باشد، کارگشای این قضیه ADX خواهد بود. به طور معمول نموداری که توسط این شاخص رسم میشود، در زیر نمودار قیمت است تا افراد به آسانی بتوانند مقایسههای لازم را انجام دهند.
بیشتر بخوانید: اندیکاتور چیست
فرمول محاسبه اندیکاتور ADX
اندیکاتور (Average Directional Index) دارای سه خط ADX ،-DI ،+DI برای محاسبه و تحلیل است. جهت محاسبه خطهای DI باید مقادیری مانند بالاترین و پایینترین قیمت، در ابتدا و انتهای یک بازهی مشخص را بدانیم. DM+ نام مقادیری است که از مرحله قبلی بدست میاوریم؛ در مرحله بعدی با منها کردن قیمت قبلی از قیمت فعلی، مقدار DI- به وجود میاید. پس از آن هر کدام از این مقادیر بیشتر باشد، به ترتیب DI ،+DI- مینامند. مورد بعدی، محاسبه ADX است که برای این کار باید DX را بدست آورد؛ به این منظور مراحل زیر را باید طی کرد:
- قدر مطلق تفاضل مقادیر DI+ DI- در یک بازه زمانی مشخص
- حاصل مرحله قبلی تقسیم بر مجموع این مقادیر
- پاسخ ضربدر 100
دقت کنید میتوان مجموع دی ایکس را بر یک دوره زمانی تقسیم کرد تا نخستین مقدار adx را بدست بیاورید. به عنوان مثال، در یک دوره 14 روزه، باید حاصل جمع 14 دوره دی ایکس را، به عدد 14 تقسیم کنید. برای بدست اوردن مقدارهای بعدی، باید عدد 13 را ضربدر مقدار قبلی ADX کنید سپس، حاصل بدست آمده را با DX کنونی جمع و در نهایت تقسیم بر عدد 14 کنید.
کاربرد اندیکاتور ای دی ایکس
مهمترین و اصلیترین کاربرد اندیکاتور ADX، تحلیل وجود روند یا عدم روند در بازار است؛ از طرفی میزان قدرت روند را بیان میکند. برخی از تحلیلگران معتقدند که از این شاخص تکنیکال، جهت بررسی و نشان دادن یک معکوس بالقوه در روند استفاده میکنند. متخصصین شاخص هدایتی میانگینی زیر عدد 25 را، عدم وجود روند و وجود نوسان در بازار تلقی میکنند؛ درصورتی که برخی از افراد به اشتباه نبود روند در بازار را، عددی زیر 20 در نظر میگیرند و بازهی بین 20 تا 25 را سیگنال دهنده وجود روند میدانند. این تفکر کاملا اشتباه است زیرا، در بازههای روبه رو به تریب شاهد وجود یک روند واقعی، آغاز یک روند قوی و روند قوی فزاینده هستیم ( بالای 25، بین 25 تا 50 و 50 تا 100).
برای بهبود کارایی و تاثیر استفاده از انددیکاتور ای دی ایکس، در اکثر مواقع معامله گران از چند اندیکاتور دیگر نیز کمک میگیرند؛ زیرا adx قابلیت نمایش روند یک قیمت را ندارد پس، وجود یک شاخص نمایان کننده روند مثل (میانگین متحرک)، ضروری به نظر میرسد. در ادامه برخی از مهمترین کاربردهای این شاخص تکنیکال را با همدیگر بررسی میکنیم.
شاخص واگرایی: زمانی که مقادیر بدست آمده از این اندیکاتور منفی ولی، قیمت رو به افزایش باشد، آن را واگرایی معنا میکنند. به بیان ساده، اگر در بازار فعلی شاهد از دست دادن مومنتومها باشیم، احتمالا به علت چرخش قیمت، درحال ریزش است. در این زمان به دقت مقادیر ADX زیر نظر گرفته میشود زیرا، کاهش آن یک سیگنال هشدار اولیه محسوب میشود.
تعیین قدر روند: از ویژگیهای بارز این اندیکاتور، تعیین قدرت روند بازار در حال حاضر است؛ میانگین محترک ای دی ایکس، به منظور تعیین میزان قدرت روند موجود، بین 0 تا 100 در حال نوسان میباشد. به عنوان مثال؛ درصورتی که این میانگین زیر عدد 25باشد، روند بی جان و ضعیف است و به افراد توصیه میشود وارد موقعیت معاملاتی نشوند.
شناسایی کردند روند یا محدوده جدید قیمت: تریدرها به واسطه اندیکاتور ADX روند در حال تغییر بازار را شناسایی میکنند و اگر بازار متغییر و نمودار از ایجاد یک روند جدید خبر میدهد مطلع میشوند.
جلوگیری از معاملات نامناسب: باتوجه به این شاخص میانگین روند هدایتی به خوبی قدرت روند را تشخیص میدهد، پس بازارهای نزولی، صعودی و رنج به خوبی شنناسایی میشود. این ویژگی دوباره به کمک تریدرها میاید تا هنگام ضعیفی بازار یا نبود روند، وارد معاملات نشوند.
هشدار از تغییرات شتاب روند: اندیکاتور ADX با شناسایی کاهش میزان شتاب در حال حاضر، به افراد بابت تغییر روند احتمالی بازار هشدار میدهد؛ این موضوع بسیار کمک کننده خواهد بود.
آموزش استفاده از ای دی ایکس
یکی از قابل اعتمادترین اندیکاتورها برای تشخیص قدرت روند در بازارهای مختلف، ADX است. این ابزار به معامله گران کمک میکند تا فریب بازارهای بدون نوسان که پیشرفتی ندارند یا شکستهای کاذب دارند را نخورند؛ درنهایت، به خوبی بتوانند بازارهای رنج را شناسایی کنند. برای استفاده درست و اصولی از این ابزار ابتدا باید با برخی مفاهیم مهم و اولیه آن اشنا شوید. توجه داشته باشید که ADX می تواند تنها یکی از حالات مثبت، منفی یا صفر را داشته باشد و به طور همزمان امکان مثبت و منفی بودن آن وجود ندارد. به عنوان مثال، هرگاه که DM+ مقدار غیر صفر بود، پس DM- صفر خواهد بود؛ این موضوع به طور عکس هم امکان پذیر است یعنی، درصورت غیر صفر بودن DM-، مقدار DM+ منفی است.
خب سوال مهم بعدی اینجاست، چه زمانی ADX قدرت روند صعودی را بررسی میکند؟ هنگامی که DMI+ بالاتر از DMI- قرار بگیرد، شاهد افزایش قیمت خواهیم بود در نتیجه، ای دی ایکس قدرت روند صعودی را بررسی خواهد کرد. حالت عکس این موضوع نیز صادق است؛ یعنی درصورت پایین بودن DMI+ نسبت به DMI-، روند قیمت رو به کاهش و اندیکاتور در حال بررسی قدرت نزولی است. درصورتی که نقاط تلاقی این دو خط جهتدار با ADX ترکیب شود، یک سیستم معاملاتی کامل خواهید داشت. اکنون به طور مجزا دو موضوع مهم برای استفاده از این اندیکاتور را شرح میدهیم.
قدرت روند
ابتداییترین و ساده ترین مورد استفاده از اندیکاتور adx، تعیین قدرت روند است. طبق گفتهی موسس آن (وایلدر)، زمانی شاهد وجود یک روند قوی هستیم که ADX بالای 25 باشد، درصورت قرار گیری این شاخص زیر 20، شما روندی را نخواهید دید. دقت کنید که محدودهی 20 تا 25، یک ناحیه تقریبا خنثی در نظر گرفته میشود. البته این احتمال وجود دارد که به منظور افزایش حساسیت سیگنالها، تغییراتی در تنظیمات به وجود بیاورند. یکی از موارد مهمی که درباره ی شاخص میانگین جهت دار (ADX) وجود دارد، میزان تاخیر اندک به علت بکارگیری روشهای هموارسازی است.
جهت روند و نقاط تلاقی
به منظور معامله با اندیکاتورهای حرکتی جهت دار، وایدلر یک سیستم ساده را رونمایی کرد. اولین شرط مهم برای انجام این معاملات، قرارگیری ای دی ایکس بالاتر از 25 است زیرا، تضمین کننده روند قیمت در بازار میباشد. هرچند، تعداد زیادی از معامله گران این سطح کلیدی را عدد 20 در نظر میگیرند. اما سیگنال خرید چه زمانی اتفاق میافتد؟ هرگاه DI- پایین تر از DI+ قرار گرفته باشد، سیگنال خرید محسوب میشود. از طرفی برای مشخص کردن حدد ضرر اولیه، به کف سیگنال روزانه توجه میکنند. این سیگنال تا زمانی با قدرت به روند خود ادامه میدهد که این کف باقی بماند حتی اگر DI- بالاتر از DI+ قرار بگیرد، تاثیری نخواهد داشت. درصورت صعود ADX، این روند محکم تر و سیگنال قوی تر خواهد شد.
هنگاهی که این روند در حال توسعه و سود دهنده باشد، زمان تعیین حد ضرر توسط معامله گران رسیده است؛ اگر بخواهند که در جهت روند حرکت را ادامه دهند، حد ضرر نیز با آنها حرکت میکند. خب حال سیگنال فروش چه زمانی اتفاقی میافتد؟ اگر خط DI- در بالای DI+ حرکت کند و بتواند سقف نهایی سیگنال فروش روزانه را بزند و به حد ضرر اولیه تبدیل شود، زمان فروش رسیده است.
تحلیل اندیکاتور ADX
اندیکاتور ای دی ایکس دارای کاربردهای بسیار مختلفی در بازارهای مختلف است پس، توانایی تحلیل درست این شاخص از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همانطور که قبلا نیز گفته شد، این اندیکاتور دارای خطوط DI و ADX میباشد که ترکیب آنها بسیار مهم و معنا دار است. در ادامه به بررسی حالتهای مختلفی که این خطوط میتوانند نسبت به یکدیگر قرار بگیرند اشاره خواهیم کرد.
تحلیل خط ADX
طبق همان صحبت اولیه، برای بررسی قدرت روند قیمت از خط ADX یا همان شاخص میانگین حرکت استفاده میشود. در هر نمودار قیمتی شاهد، سیر نزولی، صعودی و خنثی خواهیم بود، اما این سه حالت برای خط ای دی ایکس به چه معنا است؟ اگر که این خط به شکل صعودی باشد، نمایانگر افزایش قدرت روند میباشد. (نکته مهمی که باید به ان توجه داشته باشید، عدم تشخیص جهت حرکت توسط این اندیکاتور است؛ در واقع فقط صعودی یا نزولی بوددن قیمت را متوجه خواهید شد) زمانی که ADX یک روند صعودی را نشان میدهد، فقط بیانگر این موضوع خواهد بود که در صورت صعود یا نزول نمودار شما شاهد قویتر بودن آن هستید. این ویژگی زمانی بیشتر به چشم میاید که خط ای دی ایکس از مقدار 40 بالاتر باشد.
خب تا اینجا متوجه شدیم که روند صعودی چیست؟ حال دربارهی نزولی بودن آن چه تحلیلی باید داشته باشیم؟ هنگامی که این خط سیر نزولی در پیش میگیرد، نشان دهنده ضعیف بودن روند قیمت است. معمولا صحت این موضوع در مقدارهای پایین تر از 20 بیشتر میباشد. به بیان ساده، هرگاه خط ای دی ایکس پایین تر از عدد 20 قرار بگیرد، تحلیل گران آن را بی روندی بازار در نظر میگیرند. اخرین حالتی که برای این خط وجود دارد، خنثی بودن است؛ هنگامی که خط صاف و بدون صعود یا نزول مشخصی میباشد اتفاق میافتد.
تحلیل خطوط منفی و مثبت DI
علاوه بر خط ای دی ایکس، دو خط مثبت و منفی DI جزو اصلی دیگر آن هستند که معانی مختلفی را برای تحلیل گران به وجود می اورند. به عنوان مثال، خط DI+ به عنوان قیمت بالاتر در حال حاضر نسبت به قیمت نخستین است؛ هرگاه که این خط بالاتر از خط DI- باشد، به معنای روند صعودی بازار خواهد بود. از طرفی، خط دی آی منفی به معنی قیمت کنونی پایین، نسبت به قیمت ابتدایی است. هرگاه این خط پایین تر از خط مثبت باشد، بازار دارای روندی نزولی خواهد بود.
نحوه رسم اندیکاتور ADX
پس از اینکه با کاربرد و ویژگیهای مهم و کاربردی اندیکاتور ADX آشنا شدید، نوبت به استفاده از آن میرسد؛ اگر قصد ترسیم نمودار اندیکاتور ADX در وب سایت پارسیان کریپتو را دارید، بعد از چست و جوی یک نماد، نوبت رفتن به قسمت منحنی پیشرفته میرسد که باید از آنجا گزینه INDICATORS را انتخاب کنید. در مرحله بعدی باید DMI را سرچ کنید سپس، Average Directional Movement Index را باید انتخاب کنید.
دریافت سیگنال به وسیله اندیکاتور ADX
هر ابزاری دارای استراتژی خاص مربوط به خود، برای انجام معاملات است اما استراتژی به چه معناست؟ به تعیین هدف هر معامله و پیش بینی کردن اتفاقاتی که در آینده ممکن است در بازار به وجود بیاید، استراتژی میگویند. معامله گران معمولا استراتژیهای بسیار متنوعی برای معامله دارند که در اینجا، به نحوه استفاده از این اندیکاتور طبق استراتژی معامله گران که متفاوت از دیگر شاخص ها است خواهیم پرداخت. معمولا دو نوع رویکرد متنوع برای اندیکاتور ADX تعریف میشود.
گذشتن خط ADX از عدد 20: از مهمترین کاربردهای این اندیکاتور میتوان به تعین نیرو و قدرت روند اشاره کرد. هرگاه که خط ای دی ایکس از مقدار 20 عبور کند، نمایانگر افزایش نیرو و قدرت روند است. باتوجه به این موضوع، افراد قادر به انجام معامله در جهت روند هستند.
ترکیب و تقاطع خطوط adx , di: خطهای DI به تحلیل گران صعود و نزول روند بازار را نشان میدهد اما، اگر این خطها با منحنی ADX برخورد داشته باشد، معانی دیگری را برای تحلیل گران به ارمغان میاورد. به عنوان مثال، درصورتی که دو خط DI با یکدیگر برخورد کنند و در این لحظه خط ای دی ایکس از مقدار 25 عبور کند، بازار دارای یک روند خرید یا فروش بسیار قوی است. اگر خط DI+ بتواند با خط DI- برخورد یا عبور کند، یک بازار صعودی را نشان میدهد؛ اما اگر برعکس این موضوع باشد یعنی خط منفی خط مثبت را قطع و عبور دهد، بازار دارای روند نزولی است. اتفاق بعدی، تقاطع این دو خط با افزایش خط ای دی ایکس از عدد 25 میباشد، که بیانگر وجود یک نیروی قوی قیمت در بازار است. باوجود این تحلیلها، سرمایه داران تصمیم به ایجاد پوزیشنهای مختلف را خواهند گرفت.
حال بیاید باتوجه به دو اندیکانور جهتدار مثبت، منفی و نقاط تلاقی که ایجاد میکنند ،متوجه شویم که چه زمانی سیگنال خرید یا فروش وجود دارد. البته تنها وجود این سیگنالها برای افزایش سود و پیشرفت در سرمایه گذاری کافی نیست و باید از شاخصهای تکنیکال دیگری نیز کمک گرفته شود.
- هرزمان که اندیکاتور مثبت DI، اندیکاتور منفی را رو به بالا قطع کند، نمایانگر سیگنال خرید است.
- هرگاه که اندیکاتور DI+، DI- را رو به پایین قطع کند، سیگنال فروش صادر میشود.
واگرایی در اندیکاتور ای دی ایکس
سیگنالهای دریافتی مهم ترین نقش را در تعیین استراتژی معاملاتی دارند، یکی از قویترین نوعهای سینگال بازگشتی، واگرایی در اندیکاتور است. چه زمانی واگرایی اتفاق میافتد؟ هنگامی که اندیکاتور و نمودار قیمت، دو سقف یا کف قیمت مخالف و قابل توجه ایجاد کنند. به بیان ساده، هرگاه حرکت اندیکاتور ADX و قیمت متضاد یکدیگر باشد، نشان دهنده معکوسی و تضعیف روند است. به طور کلی شاهد دو نوع از واگرایی در اندیکاتور ای دی ایکس هستیم؛ واگرایی نزولی و صعودی.
واگرایی نزولی: زمانی که سقف قیمت افزایشی باشد ولی، اندیکاتور ای دی ایکس سقف کاهشی داشته باشد، شاهد واگرایی نزولی هستیم.
واگرایی صعودی: درصورتی که در کف نمودار، قیمت کاهشی و اندیکاتور صعودی داشته باشیم، واگرایی صعودی اتفاق افتاده است؛ در این زمان سیگنال خرید احتمالا وجود داشته باشد.
نکته مهی که در ارتباط با سیگنالهای واگرایی وجود دارد این است که، همیشه دقیق نیستند و همراه با سایر شاخصهای تکنیکال به کار گرفته میشوند.
یک مثال ساده برای درک بهتر نمودار ADX
برای اینکه کاربرد و مفاهیم اندیکاتور ADX را بیشتر درک کنید، در ادامه یک مثال ساده برای شما شرح خواهیم داد. در این مثال شما شاهد بررسی نمودار سهام پتروشیمی زاگرس و سیگنالهای دریافتی از آن هستید که مرحله به مرحله توضیح داده خواهد شد.
- با عبور یا کراس منحنی DI+ از منحنی قرمز رنگ منفی DI، سیگنال خرید صادر میشود. اما به دلیل اینکه منحنی اندیکاتور ADX هنوز در زیر عدد 25 قرار گرفته است، روند صعودی به وجود آمده هنوز قدرت کافی را ندارد.
- بعد از اینکه منحنی ای دی ایکس سیر صعودی در پی داشته و عدد 25 را رد کرده است، سیگنال خرید وجود دارد زیرا، هنوز خط DI+ بالای خط منفی آن قرار دارد.
- پس از آن سهام وارد مرحله استراحت میشود زیرا، روند صعودی بسیار ضعیف است. از طرفی تا کنون هیچ سیگنالی برای فروش صادر نشده است.
- منحنی ADX دوباره روند صعودی در پیش گرفته و به سطح بسیار بالاتری رسیده است. دقت کنید که این روند قدرت بیشتری دارد و همچنان خریداران دارای قدرت بالایی هستند.
- بعد از اینکه منحنی ای دی ایکس روند نزولی در پیش گرفت و به زیر مقدار 25 رسید، خط DI+ به زیر DI منفی سقوط میکند. در اینجا شاهد آغاز روند نزولی قیمت سهام هستید که نمایانگر سیگنال فروش است.
مزیت ها و معایب اندیکاتور ADX
مهمترین بخش از این مقاله مربوط به اندیکاتور ADX، قسمت مربوط به مزیتها و معایب آن است زیرا، افراد دارای شناخت و دید کافی نسبت به بکارگیری از آن میشوند.
مزایای اندیکاتور ADX
ایجاد نقاط ورود و خروج بازار: علت این ویژگی، توانایی تخمین و تعیین قدرت روندهای موجود در بازار است.
تعیین همزمان روند صعودی و نزولی: تریدرها با کمک این اندیکاتور قادر هستند که سیر صعودی و نزولی را به طور همزمان در بازار شناسایی کنند. درواقع خطوط DI مثبت و منفی در کنار منحنی adx، میل بازار به داشتن روندهای مختلف را تخمین میزنند.
کاربرد در بازارهای مختلف: برای تعیین روندهای متنوع در بازارهایی مثل کریپتو، فارکس و سهام، میتوان از شاخص میانگین جهت دار کمک گرفت و انواع شرایط موجود را بررسی کرد.
مناسب بودن برای هر سبک معاملاتی مانند اسکالپ و کسب و کار روزانه
معایب اندیکاتور ADX:
تاخیر در صدور نشانه: به دلیل اینکه این شاخص از قیمت پیروی میکند، در ارسال سیگنال کمی تاخیر دارد.
داشتن سیگنال اشتباه: همواره پتانسیل اشتباه از سمت اندیکاتور وجود دارد. معمولا هرچه این بازه زمانی کوتاه تر باشد، میزان سیگنالهای خطا بیشتر میشود که بر دقت تصمیمات سرمایه گذارن تاثیر خواهد داشت.
عدم تحلیل در بلند مدت: این اندیکاتور مانند سایرین، در بلند مدت توانایی تحلیل بازار را ندارد زیرا، به قیمت وابستگی شدیدی دارد.
سخن پایانی
یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزارهای تکنیکال در بازارهای مالی، اندیکاتور ADX است که دارای اجزاء مختلفی همچون دو خط DI مثبت و منفی، منحنی adx میباشد. این اندیکاتور توسط ولز وایلدر (welles wilder) اختراع شد و در نشان دادن قدرت و روند نمودار قیمت نقشی اساسی دارد. منحنی ای دی ایکس به معامله گران قدرت روند را نشان میدهد و ترکیب آن با دو خط دیگر، در صدور سیگنالهای خرید و فروش بسیار موثر است. با وجود ویژگی و کاربردهای فراوان این اندیکاتور، سرمایه داران و کاربران باید در کنار آن از ابزارهای تکنیکال دیگری نیز کمک بگیرند.
سوالات متداول
ایا میتوان با استفاده از اندیکاتور ADX یک استراتژی قوی استخراج کرد؟
بله؛ این اندیکاتور با ارائه یک استراتژی قدرتمند میتواند در کنار دیگر شاخصهای تکنیکال به شما کمک کند.
اصلیترین موضوع در بکارگیری استراتژی در adx چیست؟
توجه دقیق به قدرت و جهت روندها مهمترین موضوع است.
نحوه سیگنال گیری از اندیکاتور ای دی ایکس چگونه است؟
برای این کار باید نحوه قرار گیری خطوط این اندیکاتور نسبت به یکدیگر و مقادیر نمودار را مورد بررسی قرار داد تا بتوان سیگنال خرید و فروش را صادر کرد.
درباره نویسنده
ستاره خزایی
ثبت نظر جدید