خانه
عوامل تاثیر گذار بر قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال چیست؟ عکس

عوامل تاثیر گذار بر قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال چیست؟

بازار ارزهای دیجیتال یکی از رو به رشدترین بازارهای مالی در سال‌های اخیر بوده است. بازار کریپتو بسته به شرایط بازار همواره اوج و فرودهایی داشته و دارد، اما چه عواملی روی قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال اثر می‌گذارند؟

قیمت ارزهای دیجیتال به مانند بقیه‌ی ارزها (ارزهای فیات مانند یورو، دلار، یِن و …) بر مبنای مشارکت دارندگانش مشخص می‌شود. این عوامل می‌تواند شامل تقاضا برای ارز، کاربرد آن و کمبود باشد. در حقیقت اکثر ارزهای دیجیتال را شرکت‌های خصوصی توسعه می‌دهند، از این جهت ارزش این رمز ارزها به شهرت شرکت توسعه‌دهنده، ارزش ادراک‌شده و همین‌طور دوام خودِ پروژه بستگی دارد. در ادامه به بررسی عوامل موثر بر قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال پرداخته‌ایم، پس حتما تا آخرِ این مقاله با پارسیان کریپتو همراه باشید.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال را یک نهاد یا سازمان به‌خصوص اداره نمی‌کند، بنابراین حمایت دولت تأثیری روی ایمان مصرف‌کنندگان ندارد و نمی‌تواند ارزش یک ارز دیجیتال را بالا و پایین ببرد، در همین حال بسیاری از بیش از ۲۳ هزار رمزارز پایه‌ای که هم‌اکنون وجود دارند، هیچ پشتوانه‌ای ندارند، بنابراین ارزش این دارایی‌ها باید از محل دیگری تأمین شود، در اینجا برخی از این عوامل تاثیرگذار را برشمرده‌ایم.

عرضه و تقاضا

رابطه‌ی بین عرضه و تقاضا یکی از عوامل مهمی است که روی قیمت بیت کوین و بقیه‌ی ارزهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد. تقاضا مساوی با میزان تمایل کاربران برای خرید یا استفاده یک ارز دیجیتال است، اما در مقابل عرضه به میزان ارزهای دیجیتالی قرار است توزیع شود اشاره دارد.

برای مثال، عرضه‌ی کل بیت‌کوین قرار است نهایتا به 21 میلیون واحد برسد. هم‌اکنون از این تعداد 19.7 میلیون، معادل 93.97 درصد از کل بیت‌ کوین‌ها استخراج شده‌اند. بیت کوین از یک قاعده مشخص برای عرضه پیروی می‌کند و به مرور هم شمار بیت‌کوین‌های استخراج‌شده در سال کم‌ و کم‌تر می‌شود تا به مرور شاهد کمیابی و ارزشمندتر شدن بیت‌کوین باشیم.

از سوی دیگر، تقاضای بیت‌کوین هم به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال هرچقدر که بیت کوین‌های بیش‌تری وارد جریان اصلی اقتصاد جهانی شود، قاعدتا افراد بیش‌تری از این رمزارز استفاده می‌کنند و این مساوی با افزایش تقاضا است. رابطه‌ای که بین تقاضا و عرضه وجود دارد باعث می‌شود که قیمت بیت کوین و بقیه‌ ارزهای دیجیتال بالا یا پایین برود. برای مثال، وقتی که تقاضا از عرضه بیش‌تر شود، قیمت بیت کوین افزایش پیدا می‌کند؛ چرا که خریداران تمایل دارند بیش‌تر خرید انجام دهند. اما برعکس وقتی که عرضه بر تقاضا بچربد، قیمت بیت کوین کاهش پیدا می‌کند.

هزینه استخراج

یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت بیت کوین هزینه‌ استخراج یا تولید است. تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که قیمت بیت کوین رابطه تنگاتنگی با هزینه نهایی تولید دارد. هزینه‌ استخراج بیت کوین دارای هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیمی است. هزینه مستقیم همان هزینه‌ی زیرساخت و برق مورد نیاز برای استخراج است. در مقابل، هزینه‌ی غیرمستقیم مربوط به سختی شبکه بیت‌کوین است. میزان سختی بیت کوین متغییر است، این شاخص می‌تواند باعث کاهش یا افزایش سرعت تولید شود.

در کنار این، از آنجایی که بیت کوین از یک مدل اثبات کار (PoW) پیروی می‌کند، هرچقدر که رقابت بیش‌تر باشد استخراج دشوارتر می‌شود. استخراج‌کنندگان یا ماینرهای بیت کوین برای حل معاملات پیچیده‌ی ریاضی و سپس تأیید هر بلوک رقابت زیادی با هم دارند. از آنجایی که استخراج بیت‌کوین به تجهیزات بهتر و در نتیجه گران ‌قیمت‌تری احتیاج دارد، هزینه استخراج هم افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: استخراج ارز دیجیتال چیست

صرافی‌های ارز دیجیتال

صرافی‌های ارز دیجیتال

دسترس‌پذیری و آسانی خرید و فروش یکی دیگر از دلایل تاثیر گذار بر قیمت ارزهای دیجیتال است. هر چقدر یک ارز دیجیتال به‌طور گسترده‌تری در دسترس قرار داشته باشد، احتمال سرمایه‌گذاری مردم هم در آن رمز ارز بیش‌تر خواهد بود. ارزهای دیجیتال وقتی در یک صرافی بزرگ مانند بایننس یا کوین‌ بیس لیست می‌شوند، بلافاصله شاهد رشد قیمت هستند.

حتی در بین تحلیل‌گران بازار یک اصطلاح رایج به نام «اثرِ کوین‌ بیس» وجود دارد که به معنای تغییر ناگهانی قیمت ارزهای دیجیتال به دلیل لیست شدن در صرافی کوین بیس است. بررسی‌های شرکت تحقیقاتی مِساری (Messari) هم همین موضوع نشان می‌دهد. این تحقیق نشان می‌دهد که ارزهای دیجیتال طی ۵ روز بعد از لیست ‌شدن در کوین بیس به‌طور متوسط حدود ۹۱ درصد رشد قیمت داشته‌اند.

صرافی‌ها می‌توانند روی قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر زیادی بگذارند. وقتی که یک ارز دیجیتال در صرافی‌های زیادی در دسترس باشد، سرمایه‌گذاران راحت‌تر به این رمز ارز دسترسی دارند و می‌توانند به سادگی این رمز ارز را خرید و فروش کنند و در نتیجه، تقاضا برای این ارز دیجیتال بالا می‌رود و با افزایش تقاضا، افزایش قیمت اتفاق می‌افتد. در مقابل، وقتی یک ارز دیجیتال کوچک‌تر تنها در چند صرافی لیست شده باشد، دسترسی سرمایه‌گذاران به شدت به آن محدود می‌شود.

بیشتر بخوانید: صرافی ارز دیجیتال چیست

رقابت

یکی دیگر از عواملی که روی قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تأثیر زیادی می‌گذارد رقابت است. اگرچه بیت‌کوین مشهورترین ارز دیجیتال جهان است، اما صدها ارز دیجیتال دیگر هم هستند که به شدت برای تصاحب جایگاه بهتری در بازار کریپتو رقابت می‌کنند. اما بیت کوین همچنان سهم زیادی از بازار را در اختیار دارد. هرچند تسلط بیت کوین در سال‌های اخیر افت شدیدی کرده است. در واقع در سال ۲۰۱۷، بیش از ۸۰ درصد بازار در اختیار بیت‌کوین بود، اما این رقم در سال ۲۰۲۴ به کم‌تر از ۵۵ درصد رسیده است.

دلیل اصلی کاهش سلطه‌ی بیت‌کوین بر بازار افزایش آگاهی و قابلیت‌های آلت کوین‌ها است. برای مثال، اتریوم به دلیل اینکه در امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) مورد استقبال قرار گرفته توانسته به رقیب جدی بیت کوین تبدیل شود. به این جهت، سرمایه‌گذارانی که پتانسیل تحول‌آفرین اتریوم روی زیرساخت‌های مالی مدرن را تشخیص داده‌اند، سخت به دنبال سرمایه‌گذاری روی این ارز دیجیتال هستند. اتریوم هم‌اکنون حدود ۱۵ درصد از سهم بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار خود دارد.

بعد از بیت‌کوین و اتریوم ارزهای دیجیتال دیگری هم راه‌اندازی شده‌اند تا رقابت در بازار هر روز تنگاتنگ‌تر شود. هم‌اکنون ارزهای دیجیتال دیگری مانند تتر، بی‌ان‌بی (BNB)، سولانا، کاردانو و… سخت در تلاش هستند تا بخشی از سهم بیت کوین از بازار را به خود اختصاص دهند.

حاکمیت

حاکمیت یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند روی قیمت یک ارز دیجیتال تأثیر بگذارد. یک مثال بارز در این خصوص ماجرای حمله هکری به دائوی ۲۰۱۶ به بلاک‌چین اتریوم است. در زمانی که بلاک‌چین اتریوم هدف حمله قرار گرفت، حدود ۱۴ درصد کل عرضه‌ی اتریوم‌ها در گردش بود.

پس از این اتفاق دارندگان اتریوم با توافق‌نظر به ایجاد یک فورک جدید (تغییراتی در ساختار، قوانین و زیرساخت شبکه و…) رأی دادند تا این بلاک‌چین محبوب را دگرگون کنند. هرچند هک دائو می‌توانست نتایج فاجعه‌باری به بار بیاورد و حتی اتریوم را برای همیشه از صحنه‌ی روزگار محو کند، اما این بلاک‌چین در سال‌های بعدی شکوفا شد و توانست کاربران جدید زیادی را با تغییراتی که اعمال کرده بود جذب کند.

در واقع، تغییرات در حاکمیت اتریوم به این بلاک‌چین کمک کرد تا از وقوع یک بحران اسفبار جلوگیری کند. حتی برخی از تحلیل‌گران تا آنجایی پیش رفته‌اند که عنوان کنند، اتریوم بدون هک دائوی ۲۰۱۶ نمی‌توانست به شکل امروزی موفق باشد.

قوانین و مقررات

قوانین و مقررات

هرچند اداره بیت کوین و ارزهای دیجیتال در اختیار دولت‌ها و نهادها و سازمان‌های ملی و فراملی نیستند، اما قوانین بازار را دولت‌ها، بانک‌های مرکزی و سایر نهادها تعیین می‌کنند. این قوانین و مقررات می‌توانند تأثیر مستقیمی روی عرضه و تقاضای بیت کوین و بقیه‌ی ارزهای دیجیتال داشته باشند، توسعه یا استفاده از رمزارزهای پایه را محدود یا آسان‌‌تر کرده و در نتیجه، از دلایل تاثیرگذار بر قیمت ارزهای دیجیتال به حساب می‌آیند.

برای مثال، در سال ۲۰۱۷ وقتی که کشور ژاپن بیت ‌کوین را به عنوان یک روش پرداخت قانونی قلمداد کرد، بازار بیت‌کوین به شدت رونق گرفت و مردم و کسب‌وکارهای زیادی به سمت این بازار کشیده شدند. در مقابل، قوانین و سیاست‌های دولت‌ها می‌تواند باعث پدید آمدن هاله‌ای از ابهام و عدم‌اطمینان در بازار و تزریق احساسات منفی ‌شود.

در یک مورد دیگر، برای مثال هندوستان در سال ۲۰۲۱ تمام ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرد، خیلی زود بازار به این تصمیم دولت هند واکنش شدیدی نشان داد و شاهد کاهش عرضه و تقاضای ارزهای دیجیتال در بازار بودیم. در آن زمان سرمایه‌گذاران به شدت از عواقب محدودیت‌های دولت هند به وحشت افتاده بودند.

در یک مورد دیگر کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) هم در سال ۲۰۱۸ پیشنهاد برای صندوق‌ معامله بورسی بیت کوین (ETF) را نپذیرفت تا قیمت بیت‌کوین به‌ شدت افت کند. این افت قیمت نتیجه‌ی هیجان و هیاهوی زیادی بود که پیرامون تأثیر ETFهای بیت کوین به وجود آمده بود. به هر حال، ظاهرا برای هموار شدن راه نیاز به گذشت حدود ۶ سال بود. این نمونه‌ها و بسیاری از موارد مشابه دیگر به خوبی نشان می‌دهند که تغییرات در قوانین و سیاست‌های دولت‌ها روی قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به شدت اثر می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: قوانین ارز دیجیتال در جهان

اخبار و حواشی بازار

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل تاثیرگذار بر قیمت ارزهای دیجیتال اخبار و حواشی بازار است. اخبار منفی و مثبت به نوبه‌ی خود میزان تأثیر متفاوتی بر روند بازار و قیمت ارزهای دیجیتال می‌گذارند. برای مثال، اخبار پذیرش بیت‌کوین به عنوان ارز رسمی یا روش پرداخت می‌تواند خبر مثبتی باشد که قیمت بیت کوین را افزایش می‌دهد. در مقابل، اعمال محدودیت‌ها یا ممنوعیت‌های استفاده از بیت کوین در کشورهای مختلف اثر منفی بر میزان تقاضا برای بیت ‌کوین می‌گذارد و در نتیجه قیمت این ارز دیجیتال را کاهش می‌دهد.

یک نمونه از این اخبار منفی، برای مثال مربوط به سال ۲۰۲۱ است که دولت خلق چین اعلام کرد که استخراج بیت کوین در این کشور را ممنوع اعلام کرده است. این خبر بازار ارزهای دیجیتال را سخت تکان داد و باعث ریزش شدید قیمت بیت‌ کوین و بقیه‌ي ارزهای دیجیتال شد.

فعالیت نهنگ‌ها

فعالیت نهنگ‌ها

میزان فعالیت و حجم معاملات نهنگ‌ها در بازار یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین و بقیه‌ی ارزهای دیجیتال است. نهنگ‌ها مالکان کلان ارزهای دیجیتال هستند (برای مثال، به دارندگان حدود یا بیش‌تر از ۱۰ هزار بیت‌کوین نهنگ بیت کوین گفته می‌شود) که به دلیل حجم دارایی‌های زیادی که دارند، می‌توانند با فعالیت خود روی میزان عرضه و تقاضای بازار تأثیر به سزایی بگذارند.

برای مثال تصور کنید، یک نهنگ بسیار بزرگ بیت کوین ناگهان تصمیم بگیرد بیش از ۱ میلیون سکه‌ی بیت‌کوین خود را به فروش برساند، این تصمیم می‌تواند اساسا بازار به‌هم بریزد. این معامله‌ی به شدت سنگین روی کاغذ (خوشبختانه هیچ نهنگی به جز خودِ ساتوشی ناکاموتو این مقدار بیت‌کوین در اختیار ندارد) به افزایش شدید میزان عرضه و در نتیجه افت سنگین قیمت بیت ‌کوین ختم می‌شود.

در مقابل، یک خرید سنگین از سوی یک نهنگ بیت‌کوین می‌تواند تأثیر مثبتی روی بازار بگذارد و باعث کاهش عرضه شده، تقاضا را افزایش داده و نهایتا قیمت بیت کوین را هم بالا ببرد. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، نهنگ‌های بازار با توجه به قدرت مالی خود می‌توانند با فعالیت‌های مخربی مانند پامپ و دامپ بازار را یکسره به‌هم بریزند.

بیش‌تر بخوانید: معنی پامپ و دامپ چیست؟ بررسی اصطلاح پامپ و دامپ در ارزهای دیجیتال

به جز این، نهنگ‌های بازار می‌توانند با انتقال ارزهای دیجیتال خود از کیف پول شخصی به صرافی یا برعکس باعث به وجود آمدن موجی از احساسات مانند فومو (FOMO-ترس جاماندن از بقیه) و فاد (FUD-ترس، عدم قطعیت و تردید) شوند و قیمت بیت کوین و بقیه‌ی ارزهای دیجیتال را دچار نوسان‌های مثبت یا منفی کنند.

وقتی که نهنگی ارزهای دیجیتال خود را از یک کیف پول به صرافی منتقل می‌کند، اساسا این حس را به سرمایه‌گذاران می‌دهد که قصد فروش ارزهای دیجیتال خود را دارد. برعکس، انتقال ارز دیجیتال از صرافی به کیف پول شخص، نشانه‌ای از نگهداری بلندمدت و در نتیجه خوش‌بینی نهنگ نسبت به آینده ارز دیجیتال موردنظر است. به همین دلیل، اتفاق اول باعث دلسردی معامله‌گران و احساسات منفی و افت قیمت، و اتفاق دوم باعث تزریق احساسات مثبت و افزایش قیمت می‌شود.

بیشتر بخوانید: نهنگ ارز دیجیتال چیست

هاوینگ

هاوینگ (Having) به معنای نصف شدن، رویدادی است که تقریبا هر چهار سال یک‌بار در شبکه بیت‌کوین رخ می‌دهد و باعث نصف شدن پاداش‌های استخراج در این شبکه می‌شود. ساتوشی ناکاموتو، خالق اسرارآمیز بیت‌کوین در کاغذ سفید بیت‌کوین اهمیت این رویداد را با ذکر دلیل شرح داده بود. به باور اقتصاددانان، هاوینگ راهکار بی‌نقصی است که ناکاموتو برای مدیریت امور مالی از جمله کنترل تورم اندیشیده است. به هر حال تأثیر رویداد چهار ساله‌‌ و کنترل‌گر هاوینگ را بسیاری از معامله‌گران به چشم رشد قیمت بیت کوین می‌بینند.

آخرین رویداد هاوینگ بیت‌کوین بامداد یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ اتفاق افتاد. این هاوینگ همان‌طور که تحلیل‌گران انتظار داشتند خیلی زود تأثیر خود را نشان داد و باعث شد قیمت بیت‌کوین رکورد قیمت خود را بشکند و به یک رکورد قیمت جدید، ۷۳ هزار دلار برسد.

بیشتر بخوانید: هاوینگ چیست

ETFهای بیت کوین

ETFهای بیت کوین

بازار ارزهای دیجیتال در روزهای پایانی سال ۲۰۲۳ در تب و تاب عرضه‌ی قریب‌الوقوع اولین صندوق‌های معامله‌ بورسی بیت‌کوین (ETF) در بازار آمریکا می‌سوخت. بالاخره روزهای آغازین سال ۲۰۲۴ این اتفاق رخ داد تا سیلی از سرمایه‌گذاران نهادی وارد بازار بیت کوین شوند.

تأیید ETFهای بیت کوین به معنای افزایش پذیرش بیت کوین و بقیه‌ی ارزهای دیجیتال در حیطه‌ جریان اصلی بازارهای مالی جهان است. ETFها که از بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال تشکیل شده‌اند، می‌توانند در بازار بورس و سهام معامله شوند. خریداران این صندوق‌ها هم این امکان را دارند که بدون مالکیت هرکدام از ارزهای دیجیتال در موقعیت موردنظر خود سرمایه‌گذاری کرده و بنا به شرایط بازار در سود و ضرر آن سهیم شوند.

روی هم رفته، تأثیر تأیید ETFهای بیت کوین در بازار آمریکا و پس از آن هنگ‌ کنگ به معنای رشد مقبولیت و پذیرش بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال و در همین حال، سرازیر شدن سرمایه‌گذاران نهادی به این بازار و تزریق هرچه بیش‌تر احساسات مثبت به بازار است.

بیشتر بخوانید: ETF بیت کوین چیست

دلایل رشد قیمت بیت کوین چیست؟

دلایل رشد قیمت بیت کوین می‌توانند متفاوت باشند، اما از آنجایی که بیت کوین یک عرضه‌ی محدود (۲۱ میلیون سکه‌ای) دارد و اساسا کمیاب است، هر آنچه باعث کاهش عرضه و برعکس افزایش تقاضا شود، می‌تواند یکی از دلایل رشد قیمت بیت کوین باشد. کاهش سختی شبکه، افزایش سلطه‌ی بیت کوین در بازار، تغییرات در زیرساخت‌ها و فورک‌ها، اخبار و حواشی مثبت، هاوینگ، فعالیت نهنگ‌های بازار و همین‌طور عوامل اقتصادی کلان‌تر (مانند کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا یا انتشار شاخص‌های مشاغل در آمریکا و…) می‌تواند باعث افزایش قیمت بیت کوین شود.

در همین حال، فعالیت نهنگ‌ها یا تأثیر اظهارنظرها و تحلیل‌های شخصیت‌ها و افراد مشهور بازار هم می‌تواند روی احساسات بازار تأثیر به سزایی بگذارد و در نتیجه، وضعیت عرضه و تقاضا را تغییر داده و باعث رشد قیمت شود.

بیشتر بخوانید: قیمت بیت کوین

دلایل افت قیمت Bitcoinچیست؟

دلایل افت قیمت Bitcoin می‌توانند بسته به شرایط مختلف متفاوت باشند. با این حال، مانند افزایش قیمت بیت‌ کوین، هر عاملی که باعث افزایش عرضه شود، باعث افت قیمت Bitcoin می‌شود. برای مثال، اخیرا شاهد این بودیم که تقاضای سرمایه‌گذاران بلندمدت بیت ‌کوین افت ۵۰ درصدی را تجربه کرده و نرخ تقاضا در میان نهنگ‌های بازار هم به حدود نصف رسیده است. همین موضوع یک فشار فروشِ مضاعف را در بازار به وجود آورد و و موجب شد تا قیمت بیت کوین افت کند.

مهم ترین دلیل رشد بیت کوین چیست؟

مهم ترین دلیل رشد بیت کوین در شرایط مختلف متغییر است. برای مثال، در سال ۲۰۲۴ مهم ترین دلیل رشد بیت کوین تأیید ETFهای بیت کوین بوده‌اند که باعث شدند سرمایه‌های کلانی وارد بازار بیت کوین شود. بیت کوین با وجود ETFها این امکان را داشت تا همچون سبدهای سهام در بازار بورس و سهام آمریکا فروخته شود. سال ۲۰۲۴ همچنین سالی بود که هاوینگ رخ داد. در هاوینگ اردیبهشت امسال پاداش‌های استخراج از ۶.۲۵ به ۳.۱۲۵ بیت کوین در هر بلوک رسید. با هاوینگ عرضه‌ی بیت‌کوین کاهش یافته و نتیجه‌ی آن رشد قیمت بیت کوین است.

پیامد های رشد قیمت بیت کوین

پیامد های رشد قیمت بیت کوین

بیت‌کوین شناخته‌شده‌ترین ارز دیجیتال جهان است، از این رو، پیامد های رشد قیمت بیت کوین ‌فراوان هستند. اما اینکه این پیامدها چه خواهند بود، به عوامل مختلفی بستگی دارند. برخی از این پیامدها عبارتند از:

افزایش چشمگیر سرمایه‌گذاران نهادی: رشد قیمت بیت کوین می‌تواند مؤسسات مالی و شرکت‌های بزرگ بیش‌تری را به بازار بیت کوین بکشاند و باعث افزایش تقاضا و رشد قیمت بیش‌تر این ارز دیجیتال شود.

کمیاب شدن بیش‌تر: عرضه‌ی بیت‌کوین به ۲۱ میلیون واحد محدود است، حال وقتی که سرمایه‌گذاران بیش‌تری به این بازار هجوم بیاورند، شاهد افزایش تقاضا، کاهش عرضه و در نتیجه‌ کمیابی بیش‌تر طلای دیجیتال خواهیم بود.

عوامل کلانِ اقتصادی: از دیگر پیامد های رشد قیمت بیت کوین تأثیری است که از اتفاقات کلان اقتصادی می‌پذیرد؛ چرا که هرکدام از عوامل منفی مانند نگرانی‌ها از تورم، نرخ‌ بهره کم در بازارهای سنتی و موارد دیگر باعث می‌شود تا مردم برای حفظ ارزش سرمایه و محافظت از دارایی‌های خود در مقابل تورم بیش‌تر به سرمایه‌گذاری‌های جایگزینی مانند بیت‌کوین روی بیاورند.

پوشش بیش‌تر رسانه‌ای: افزایش قیمت بیت کوین باعث می‌شود که رسانه‌ها و افراد مشهور بیش‌تری به بیت‌کوین توجه کرده و نهایتا با تأیید خود به افزایش محبوبیت و مشروعیت بخشیدن به بیت کوین کمک کنند.

اعتماد بیش‌تر سرمایه‌گذاران: یکی دیگر از پیامد های رشد قیمت بیت کوین افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به بیت‌کوین و بقیه‌ی ارزهای دیجیتال است که نهایتا به گسترس سرمایه‌گذاری‌ها در این بازار کمک زیادی می‌کند.

بیت‌کوین زیر ذره‌بین‌ها می‌رود: بیت‌ کوین با ورود به جریان اصلی صنایع مالی جهان توجه مقامات و نهادهای دولتی را حتی بیش‌تر از قبل به خود جلب می‌کند. این نهادها به شدت از خطراتی مانند پولشویی و دستکاری بازار نگرانی دارند. به همین جهت، سخت در تلاش‌اند تا نظارت خود در این حیطه را افزایش دهند.

شکوفایی نوآوری‌های مالی: ظهور بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال به رشد و توسعه نوآوری‌های مالی زیادی کمک کرده و به مرور منجر به ساخت و توسعه محصولات و خدمات جدیدی می‌شود که به نفع اقتصاد جهانی هستند.

سخن پایانی

در این مقاله به‌طور کامل به عوامل موثر بر قیمت بیت کوین و دلایل تاثیر گذار بر قیمت ارزهای دیجیتال و… پرداخته‌ایم. دلایل مختلفی مانند هزینه تولید، افزایش حجم معاملات، اخبار و پوشش رسانه‌ای، وضعیت نظارتی و قوانین و موارد دیگر می‌توانند روی قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند. در پایان خوشحال می‌شویم نظرات، پیشنهاد و انتقادات خود در مورد این مقاله و سایر مقالات پارسیان کریپتو را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

۱- عوامل تاثیر گذار بر قیمت بیت کوین چیست؟

عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا، هزینه استخراج، اخبار و حواشی، هاوینگ، فعالیت نهنگ‌ها، افزایش پذیرش و سرمایه‌گذاران نهادی و موارد دیگر از جمله عوامل تاثیر گذار بر قیمت بیت کوین هستند که می‌توانند باعث بالا یا پایین رفتن قیمت این ارز دیجیتال شوند.

۲- دلایل رشد قیمت بیت کوین چیست؟

دلایل رشد قیمت بیت کوین متفاوت است، اما هر عاملی که باعث کاهش عرضه و برعکس افزایش تقاضا شود، می‌تواند یکی از دلایل رشد قیمت بیت کوین باشد. کاهش سختی شبکه، افزایش سلطه‌ی بیت کوین در بازار، تغییرات در زیرساخت‌ها و فورک‌ها، اخبار و حواشی مثبت، هاوینگ، فعالیت نهنگ‌های بازار و عوامل اقتصادی کلان (مانند کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا) و … می‌توانند باعث رشد قیمت بیت کوین شوند.

۳- دلایل افت قیمت Bitcoinچیست؟

دلایل افت قیمت Bitcoin می‌توانند بسته به شرایط مختلف متفاوت باشند. برای مثال اخیرا کاهش تقاضای سرمایه‌گذاران بزرگ (نهنگ‌ها) فشار فروش زیادی به وجود آورد و باعث افت قیمت Bitcoin شد.

۴- مهم ترین دلیل رشد بیت کوین چیست؟

مهم ترین دلیل رشد بیت کوین بسته به شرایط مختلف می‌تواند متفاوت باشد. اما در سال ۲۰۲۴ مهم ترین دلیل رشد بیت کوین تأیید ETFهای بیت کوین و پس از آن هاوینگ بوده‌ است.

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

معرفی ارز دیجیتال چیل گای؛ نحوه خرید و نگهداری میم کوین CHILLGUY

میم‌کوین جدید با نام‌های چیل گای (CHILLGUY)، just a Chill Guy یا حتی My New Character آوازه جدیدی در اتمسفر بی‌پایان بلاکچین شده است. جعبه جادویی اینبار سگ قهوه‌ای شلوارپوشی به دنیای مجازی معرفی کرده است.

چیل گای یک سگ با شکل و شمایل آدمی...

۱۳ آذر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

معرفی بهترین ارز دیجیتال هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری؛ 3 رمزارز برتر AI

صنعت هوش مصنوعی (AI) پتانسیل زیادی برای ایجاد یک انقلاب جهان‌شمول در تقریبا تمام جنبه‌های زندگی‌ ما انسان‌ها را دارد. قابلیت‌های برخی از برترین مدل‌های هوش مصنوعی در سال‌های اخیر دریچه‌ای شگفت‌انگیز به این صنعت انقلابی باز کرده‌اند. ترکیب هوش...

۱۲ آذر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳