خانه
ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر؛ رمزارز ICP پنجره ای به اینترنت غیرمتمرکز عکس

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر؛ رمزارز ICP پنجره ای به اینترنت غیرمتمرکز

پروژه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر (Internet Computer)، طرحی نو در حوزه بلاکچین درانداخته و به دنبال ارائه اینترنت جهانی و غیرمتمرکز به کاربران سراسر دنیا است. در این اینترنت، کاربران می‌توانند هر نوع سیستم یا خدمات آنلاینی را بدون نیاز به فناوری اطلاعات سنتی (چون سرویس کلاد) راه‌اندازی کنند. اگر شما هم درباره چند و چون این پروژه کنجکاوید این مقاله را از دست ندهید.

پارسیان کریپتو در این مطلب توضیح می‌دهد که ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست، سازندگان و توسعه دهندگان ارز اینترنت کامپیوتر چه کسانی هستند و نحوه عملکرد ارز ICP به چه شکل است. در کنار این موارد نگاهی به تاریخچه رمزارز ICP خواهیم داشت، مزایا و معایب ارز دیجیتالا اینترنت کامپیوتر را نام خواهیم برد و در نهایت نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال ICP را آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست؟

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست؟

اینترنت کامپیوتر در صدد راه‌اندازی یک کامیپوتر جهانی است، یک شبکه باز و ایمن که با کمک فناوری بلاکچین می‌تواند میزبان برنامه‌ها و داده‌های مختلف در قراردادهای هوشمند باشد و مقیاس‌پذیری نامحدودی را در اختیار کاربران قرار دهد.

هر یک از قراردادهای هوشمند پروژه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر (که با نام کنیستر هم از آن یاد می‌شود) دارای بایت کد وب اسمبلی (WebAssembly) و جایگاهی برای ذخیره اطلاعات است. هر کنیستر، حافظه جداگانه‌ای دارد که تنها وقتی که کد آن اجرا می‌شود، تغییر می‌کند.

هدف اصلی پروژه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر، تحول در نحوه ساخت خدمات اینترنتی توکنیزه‌‌شده و امور مالی غیرمتمرکز (دیفای)، اجرای اپلیکیشن‌های کاربردی در اینترنت و تجدید سیستم‌های سنتی است.

اینترنت کامپیوتر می‌خواهد به یک پلتفرم کلاد۳ (Cloud 3.0) تبدیل شود تا اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapps) را در یک شبکه توزیع‌شده میزبانی کند. چنین شبکه‌ای نسبت به پلتفرم‌های محاسباتی سنتی کلاد ایمن‌تر، قابل‌اعتمادتر و کم‌هزینه‌تر است.

رمزارز بومی پروژه اینترنت کامپیوتر ICP است که به آن ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر گفته می‌شود. ICP برای تسهیل حاکمیت شبکه و پرداخت پاداش به شرکت‌کنندگان شبکه استفاده می‌شود.

اگر بخواهیم کاربردهای ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر (ICP) را برشمریم به اختصار به موارد زیر می‌رسیم:

  • پرداخت پاداش به نودها
  • استیکینگ
  • پرداخت‌های داخل شبکه
  • حاکمیت

پس از پرداختن به سوال «ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست؟» در بخش بعدی شما را با سازندگان و توسعه دهندگان ارز اینترنت کامپیوتر آشنا می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: قیمت ICP

سازندگان و توسعه دهندگان ارز اینترنت کامپیوتر

بلاکچین اینترنت کامپیوتر توسط دفینیتی پراجکت (Definity Project) توسعه یافته است. ویلیام دومینیک (William Dominic) در سال ۲۰۱۵ دفینیتی را تاسیس کرد. بنیاد دفینیتی در سوییس شکل گرفت و اولین بار در فوریه سال ۲۰۱۷ یک رویداد عرضه اولیه (ICO) برای جذب بودجه به راه انداخت.

این شرکت چندین رویداد جذب بودجه دیگر هم در سال ۲۰۱۸ برگزار کرده و با حمایت سرمایه‌گذران معروف، بیش از ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه را به دست آورد. مرکز تحقیقاتی پروژه اینترنت کامپیوتر در زوریخ قرار دارد، البته یک دفتر دیگر آن در کالیفرنیا واقع شده و تیم‌های دورکار زیادی برای این شرکت کار می‌کنند.

پس از آشنایی با سازندگان و توسعه دهندگان ارز اینترنت کامپیوتر، نوبت به توضیح نحوه عملکرد ارز ICP می‌رسد.

نحوه عملکرد ارز ICP

نحوه عملکرد ارز ICP

عملکرد بلاکچین اینترنت کامپیوتر تا حدی شبیه به اینترنت است اما به جای روترهای اختصاصی شبکه، روی یک شبکه مستقل از «ماشین‌های نود» اختصاصی اجرا می‌شود. ماشین‌های نود (Node Machines)، سخت‌افزارهای استانداری هستند که اجرای آن توسط کاربرانی از سراسر دنیا انجام می‌شود.

این نودها با استفاده از پروتکل اینترنت کامپیوتر به هم متصل می‌شوند و به این واسطه در مقام یک کامپیوتر جهانی به ایفای نقش می‌پردازند.

رمزنگاری کلید زنجیره

ICP یک چارچوب رمزنگاری جدید به نام «رمزنگاری کلید زنجیره‌ای» (Chain Key Cryptography) را به کار گرفته است. این موضوع باعث می‌شود بلاکچین‌ها بتوانند کلیدهای زنجیره‌ای تولید کرده و با استفاده از مواد کلید خصوصی توزیع‌شده، پیام‌ها را امضا کنند.

«رمزنگاری کلید زنجیره‌ای» از یک کلید منفرد عمومی برای اتصال دستگاه‌ها و تایید اعتبار مصنوعات بلاکچین اینترنت کامپیوتر استفاده می‌کند. این روش، با بلاکچین‌های سنتی که حتی برای تایید اعتبار مصنوعات کوچک به حجم زیادی از اطلاعات نیاز دارند متفاوت است.

بلاکچین‌های ساب‌نت

اینترنت کامپیوتر چندین بلاکچین زیرشبکه یا ساب‌نت (Subnet) را تشکیل می‌دهد. ساب‌نت‌ها بلاکچین‌های مستقلی بر روی شبکه هستند که می‌توانند برای افزایش ظرفیت با هم ادغام شوند. این ساب‌نت‌ها به واسطه قراردادهای هوشمند از شفافیت بالایی برخوردارند و برای ایجاد یک بلاکچین منفرد نامحدود با هم ترکیب شده‌اند.

بلاکچین‌های ساب‌نت یا زیرشبکه از یک چارچوب رمزنگاری و سیستم اجماع جدید استفاده می‌کنند که به اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهد به صورتی ایمن و بدون نیاز به نود محلی با هم تعامل داشته باشند. پیام‌هایی که در طول تعاملات بین اپلیکیشن‌ها رد و بدل می‌شوند دارای امضای کلید زنجیره‌ای هستند و اپ‌ها به سادگی می‌توانند این امضا را چک کنند. پیامی که امضای معتبر داشته باشد، حاکی از آن است که دستکاری نشده و عملکرد درست بلاکچین را نشان می‌دهد.

شبکه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر توسط یک بلاکچین ساب‌نت اصلی کنترل می‌شود که خود یک دائوی پیشرفته به نام «سیستم عصبی شبکه» (Network Nervous System) یا NNS را اجرا می‌کند. این دائو نحوه ساختار شبکه را به نودها آموزش می‌دهد. نودها با چک کردن امضای کلید زنجیره‌ای متوجه اعتبار آموزش‌ها می‌شوند چون کلید زنجیره زیرشبکه NNS همیشه ثابت است.

NNS به نودها دستور می‌دهد با هم ترکیب شوند تا بلاکچین‌های ساب‌نت شکل بگیرند. نحوه عملکرد چارچوب رمزنگاری به شکلی است که می‌تواند در هر زمانی نودها را به ساب‌نت‌ها اضافه یا از آن حذف کند (بدون اینکه کلیدهای زنجیره آن‌ها تغییر کنند).

از آنجا که بلاکچین‌های ساب‌نت برای تایید هم، نیازی به کپی وضعیت یکدیگر ندارند، پیام‌ها را به صورت مستقیم مبادله می‌کنند و شبکه برای افزایش ظرفیت آن‌ها فقط می‌تواند ساب‌نت‌های جدیدی را ایجاد کند.

یک اپلیکیشن برای ارتباط با هر نقطه‌ای از این شبکه کافیست کلید زنجیره ساب‌نت NNS را بداند چون برای امضاها باید از کلیدهای استفاده شده توسط ساب‌نت استفاده کند.

قراردادهای هوشمند کنیستر

وقتی محتوای تعاملی وب در مرورگر اجرا می‌شود، امضاهای کلید زنجیره‌ای لحاظ شده بر روی محتوا و پاسخ‌های مربوط به آن، توسط قراردادهای هوشمند کنیستر (Canister) تایید می‌شوند.

قراردادهای هوشمند کنیستر عامل‌های نرم‌افزاری هستند که از بایت‌کد وب اسمبلی و صفحات دائمی حافظه تشکیل شده‌اند. این عناصر باعث می‌شود چندین قرارداد هوشمند بتوانند به طور موازی در یک ساب‌نت واحد اجرا شوند.

قراردادهای هوشمند کنیستر بسیار قوی هستند و از آن می‌توان برای ساخت هر چیزی استفاده کرد. امکان توسعه چارچوب رمزنگاری کلید زنجیره‌ای این پروتکل هم به قراردادهای هوشمند اجازه می‌دهد تا حساب‌ها را مدیریت کرده و تراکنش‌های سایر بلاکچین‌ها را امضا کنند. برای مثال، قراردادهای هوشمند اینترنت کامپیوتر می‌توانند آدرس بیت کوین ایجاد کرده و بیت کوین دریافت کنند. در نتیجه، امکان ساخت سیستم‌های دیفای بومی برای شبکه بیت کوین هم وجود دارد.

یکی دیگر از کاربردهای آن ایجاد تجربه کاربری وب غیرمتمرکز برای اتریوم است. قراردادهای هوشمند اینترنت کامپیوتر می‌توانند تراکنش‌های اتریوم را ایجاد و امضا کنند و سپس نتایج را با استفاده از خروجی HTTP جستجو کنند.

اکنون با سازندگان و توسعه دهندگان ارز اینترنت کامپیوتر و نحوه عملکرد ارز ICP آشنا شدید. در بخش بعدی قصد داریم نگاهی به تاریخچه رمزارز ICP داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: قرارداد هوشمند چیست

تاریخچه رمزارز ICP

تاریخچه رمزارز ICP

همانطور که گفتیم دومینیک در سال ۲۰۱۵ بنیاد دفینیتی و پروژه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر را راه‌اندازی کرد و در طی چندین رویداد به جذب بودجه برای پروژه پرداخت. اولین بودجه‌ای که دفینیتی به دست آورد خرج توسعه عملیاتی آن شد. در این زمان افرادی چون بن لین (Benn Lynn) و آندریاس راسبرگ (Andreas Rossberg) از گوگل به استخدام شرکت درآمدند. در اکتبر ۲۰۱۷ نسخه اولیه شبکه آزمایشی آماده شد.

در ژانویه ۲۰۱۸ دفینیتی اولین وایت پیپر رسمی را برای پروژه اینترنت کامپیوتر منتشر کرد. پس از آن، بنیاد دفینیتی به دنبال جذب سرمایه بیشتر چند رویداد دیگر را هم برگزار کرد که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار عایدی داشت.

شبکه اینترنت کامپیوتر در می ۲۰۲۱ روی کار آمد و با طوفانی از حملات سایر پروژه‌های بلاکچینی رو به رو شد. دفینیتی که برای مقابله با این حجم از انتقاد آمادگی نداشت مدتی زمینگیر شد و بازار خوبی که به دست آورده بود را تا حدی از دست داد. البته این صفحه سیاه‌نمایی شده از علاقه توسعه‌دهندگان به ادامه پروژه نکاست و با گذشت زمان وضعیت رو به ترمیم گذاشت.

در حال حاضر، پروژه اینترنت کامپیوتر یک کامیونیتی قدرتمند و رو به رشد دارد، هزاران توسعه‌دهنده در حال کار روی این بلاکچین هستند و هزاران پروژه وب۳ روی آن اجرا می‌شوند.

پس از مرور تاریخچه رمزارز ICP، در بخش بعد به مزایا و معایب ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر می‌پردازیم.

مزایا و معایب ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر

در صورتی که بخواهیم مزایای پروژه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر (ICP) را به اختصار برشمریم به موارد زیر می‌رسیم:

  • دسترسی به اینترنت غیرمتمرکز
  • استفاده از خدمات غیرمتمرکز اینترنتی بدون ارائه اطلاعات حساس به مراکز متمرکز
  • استفاده از فناوری رمزنگاری کلید زنجیره‌ای
  • امکان توسعه انواع اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز با مقیاس‌پذیری نامحدود

همانطور که می‌دانید حتی پروژه‌‌های بزرگی چون بیت کوین و اتریوم هم خالی از عیب نیستند. اگر بخواهیم به برخی از معایب پروژه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر اشاره کنیم به موارد زیر می‌رسیم:

  • نیاز به سخت‌افزارهای تقویت‌شده
  • خطر متمرکز شدن شبکه به لحاظ شرط استفاده از سخت‌افزارهای نامبرده
  • وجود پروژه‌های رقیب مثل فایل کوین (Filecoin)

پس از معرفی مزایا و معایب ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر در بخش بعدی به نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال ICP می‌پردازیم.

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال ICP

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال ICP

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر با قرار گرفتن در لیست ۵۰ رمزارز برتر دنیا (از نظر مارکت کپ) در بسیاری از صرافی‌های رمزارز لیست شده است. لازم به ذکر است که پارسیان کریپتو هیچ کاربری را به خرید یا عدم خرید ارز ICP تشویق نمی‌کند و هر گونه تصمیم‌گیری در این مسیر باید با تصمیم و مسئولیت شخصی گرفته شود.

اگر پس از تحقیقات لازم به این نتیجه رسیدید که قصد سرمایه گذاری روی ICP‌ را دارید، می‌توانید این رمزارز را از صرافی‌های متمرکز ایرانی و خارجی خریداری کنید. از جمله صرافی‌های متمرکز خارجی ارائه‌دهنده ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر موارد زیر هستند:

  • کوینکس
  • بایننس
  • کوکوین
  • بیت مارت
  • بیت فینکس
  • ال بانک

قبل از مراجعه به صرافی‌های خارجی حتما درباره امکانات و شرایط استفاده از آن تحقیق کنید چون برخی از صرافی‌های خارجی به کاربران ایران خدمات ارائه نمی‌کنند. پس از پیدا کردن صرافی خارجی مورد نظر، برای خرید از این صرافی‌ها باید یک حساب کاربری ایجاد کرده و مقداری رمزارز USDT به حساب خود واریز کنید.

صرافی‌های ایرانی زیر هم در زمان نگارش این مقاله از ارز دیجیتال ICP پشتیبانی می‌کنند:

  • چنج کن
  • تبدیل
  • هلو اکس
  • ارزینجا
  • بیت۲۴
  • رمزینکس

در صورتی که قصد دارید رمزارز ICP را در خارج از صرافی نگهداری کنید، به کیف پولی نیاز خواهید داشت که برای نگهداری ارز اینترنت کامپیوتر مناسب باشد. البته پیش از آن باید درباره انواع کیف پول و امکانات آن در سطح اینترنت جستجو کنید و نظر کاربران آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید.

کیف پول‌های زیر از رمزارز ICP پشتیبانی می‌کنند و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید:

  • پلاگ ولت (Plug Wallet)
  • DFinance
  • Earth Wallet
  • Stonic Wallet
  • کیف پول سرد لجر

سخن پایانی

پروژه اینترنت کامپیوتر با ایده ارائه اینترنت غیرمتمرکز به کاربران سراسر دنیا روی کار آمد. با اینکه این ایده جذاب بوده و تیمی متشکل از افراد حرفه‌ای در حال کار روی این پروژه هستند نمی‌توان به قطع درباره آینده آن نظر داد چون فاکتورهای زیادی مانند فعالیت تیم، استقبال مخاطبان و شرایط بازار روی قیمت ارز ICP تاثیر خواهند داشت.

در این مقاله سعی کردیم به سوالاتی چون «ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست؟ سازندگان و توسعه دهندگان اینترنت کامپیوتر چه کسانی هستند؟ و نحوه عملکرد ارز ICP به چه شکل است؟» پاسخ بدهیم. همچنین، نگاهی به تاریخچه رمزارز ICP داشتیم، مزایا و معایب ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر را برشمردیم و در نهایت درباره نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال ICP سخن گفتیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.

سوالات متداول درباره ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست؟

اینترنت کامپیوتر (ICP) مجموعه‌ای از پروتکل‌ها است که به مراکز مستقل داده در سراسر جهان اجازه می‌دهد با هم متحد شده و شبکه‌ای غیرمتمرکزی را پدید بیاورند که می‌تواند جایگزین ارائه‌دهندگان سنتی اینترنت شود. ارز دیجیتال ICP رمزارز بومی این پروژه است.

سازندگان و توسعه دهندگان ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چه کسانی هستند؟

بنیاد دفینیتی (Definity) به ریاست ویلیام دومینیک (William Dominic) در سال ۲۰۱۵ کار روی پروژه اینترنت کامپیوتر را آغاز کرد.

کاربردهای ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر چیست؟

  • پرداخت پاداش به نودها
  • استیکینگ
  • پرداخت‌های داخل شبکه
  • حاکمیت

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳