صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست؟ معرفی نمونه هایی در ایران و جهان
فهرست مطالب
صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال، نوع جدیدی از ابزارهای سرمایهگذاری است که تنها با ارزهای دیجیتال سر و کار دارد. قواعد این روش سرمایهگذاری نسبت به روشهای سنتی کمی متفاوت است. از این رو، آشنایی با نحوه کار آنها برای افراد علاقمند به این حوزه ضروری است.
پارسیان کریپتو در این مقاله توضیح خواهد داد که صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست، انواع صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست و صندق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چه ویژگیهایی دارد. در ادامه مقاله، برخی از استراتژیهای به کار رفته در این صندوقها را مرور کرده و مزایا و معایب این نوع سرمایهگذاری را برمیشمریم. سپس، صندوق های سرمایه گذاری ارز دیجیتال در جهان و برخی صندوق های سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما با در این مقاله آموزش ارز دیجیتال همراه باشید.
صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست؟
رمزارزها در سال ۲۰۲۰ به رسمیت شناخته شدند و نظر مردم عادی را به خود جلب کردند. در اوج بازار گاوی رمزارز، یعنی سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱، سرمایهگذاران علاقه بیسابقهای به حوزه رمزارز پیدا کردند و بیش از ۶۲ میلیارد دلار به این صنعت تزریق شد. اما در سال ۲۰۲۲ و ریزش سنگین بازار، این سرمایه تا ۶۶ درصد کاهش یافته و به ۲۰ میلیون دلار رسید. در چنین شرایطی، جریان ورودی به این بازار در مقایسه با سال ۲۰۲۱، با ۹۵ درصد کاهش مواجه شد.
اصطلاح «صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال» به مجموعه یا سبدی از داراییهای دیجیتال مختلف اشاره دارد که معمولا توسط یک یا چند شخص مدیریت میشود. سرمایهگذاران میتوانند در این صندوقها خرید کنند تا با افزایش ارزش صندوق از سود آن سهم ببرند. طبق گفته Crypto Fund Research، اولین صندوق سرمایه گذاری رمزارز در سال ۲۰۱۳ و برای بیت کوین شکل گرفته و پس از آن بیش از ۸۴۰ صندوق جدید راهاندازی شده است.
تحقیقات انجامشده در این سازمان نشان داده که کمی بیش از نیمی از این صندوقها به دسته صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر (VCF) تعلق داشته و بخش عمدهای از باقیمانده آن به صندوقهای تامینی (Hedge Funds) مربوط میشود. حال که میدانید صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست، در بخش بعدی نشان خواهیم داد که انواع صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست، همچنین توضیح میدهیم که هر صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چه ویژگی هایی دارد.
پارسیان کریپتو مرجع دقیق و کاملی برای بررسی قیمت بیت کوین و سایر قیمت ارز دیجیتال
انواع صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست؟
چندین نوع صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال وجود دارد که هر یک از آنها روی مباحث خاصی تمرکز دارند. در ادامه این بخش توضیح میدهیم که انواع صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست و هر صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چه ویژگی هایی دارد.
۱. صندوق شاخص کریپتو (CIF)
صندوق شاخص کریپتو یا Index Fund یک گزینه جذاب برای سرمایهگذارانی است که در صدد سود بردن از بازار ارزهای دیجیتال هستند. این صندوقها، شاخصهای خاص مربوط به بازار ارزهای دیجیتال مثل شاخص قیمت بیت کوین یا شاخص گستردهتری (که شامل چندین رمزارز است) را دنبال میکنند.
هدف صندوق شاخص کریپتو، حفظ مقدار متناسبی از هر ارز دیجیتال و تکرار عملکرد شاخص پایه آن است. به این ترتیب، سرمایهگذاران بدون نیاز به خرید جداگانه هر دارایی دیجیتالی، از عملکرد کل بازار رمزارز سود میبرد. در حقیقت، سرمایهگذاران بدون نیاز به مدیریت دارایی، با پیگیری یک شاخص میتوانند سبد متنوعی داشته باشند که فرد دیگری آن را برایشان مدیریت میکند.
۲. صندوق مدیریت فعال کریپتو (AMF)
صندوق مدیریت فعال یا Actively Managed Fund یک روش سرمایهگذاری است که در آن یک فرد کارشناس به جای خود سرمایهگذار درباره سرمایه او دست به تصمیمات استراتژیک میزند.
در این روش، مدیر صندوق به طور فعال، رمزارزها و داراییهای مرتبط را با هدف عملکرد بهتر یا دستیابی به یک هدف سرمایهگذاری خاص انتخاب میکند. این روش نسبت به صندوق شاخص بازدهی بیشتری دارد. در واقع، سرمایهگذاران از دانش و تخصص مدیر استفاده میکنند و به سود میرسند.
۳. صندوق سرمایهگذاری تامینی کریپتو (Hedge Fund)
صندوق «تامینی کریپتو» یا هِج فاند، فرصتی منحصربهفرد را در اختیار افراد حاذق در دنیای رمزارز قرار میدهد تا از استراتژیهای مختلف (خرید (لانگ) / فروش (شورت)، آربیتراژگیری و معاملات اهرمی) در هر شرایطی، از نوسانات بازار به سود برسند. این صندوقها برای محافظت از داراییها در برابر ضررهای احتمالی از تکنیکهای مدیریت ریسک استفاده میکند.
استراتژیهای نامبرده، انعطاف زیادی داشته و پتانسیل سودآوری بیشتری را برای سرمایهگذاران به همراه دارند. با این حال، حداقل سرمایه برای استفاده از این صندوقها نسبت به سایر انواع صندوق سرمایهگذاری ارز دیجیتال بیشتر است و بنابراین ممکن است برای همه سرمایهگذاران مناسب نباشد. صندوقهای هج فاند، تامینی یا پوشش سرمایه، بازدهی بالایی دارند و برای افراد ریسکپذیر گزینه جذابی به شمار میروند.
۴. صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر کریپتو (VCF)
صندوق «سرمایه گذاری خطر پذیر کریپتو» یا Venture Capital Fund، برای افرادی که قصد سرمایهگذاری در مراحل اولیه پروژههای ارز دیجیتال، عرضه اولیه رمزارز (ICOها) و سایر استارتاپهای مربوط به حوزه بلاکچین را دارند یک گزینه جذاب با پتانسیل بالا به شمار میرود. البته از آنجا که پروژههای مد نظر در مراحل اولیه قرار دارند، سرمایه گذاری در این نوع صندوق ریسک بیشتری هم دارد.
شما به عنوان یک سرمایهگذار باید ریسکهای مربوط به صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر را بشناسید و بعد در صورت تمایل به این کار مبادرت کنید. اگر فرصتهای سرمایهگذاری این نوع صندوق، با تحقیق و بررسی مناسب انتخاب شده باشند، میتوانید به یک سبد سرمایهگذاری متنوع و با پتانسیل رشد بالا دسترسی داشته باشید.
۵. صندوق قابل معامله کریپتو (ETF)
صندوق قابل معامله یا ETF تا حدی به صندوق شاخص کریپتو شباهت دارد، ولی چند تفاوت کلیدی در بین آنها به چشم میخورد. ETF، برخلاف صندوق شاخص بعد از بسته شدن بازارها، تنها یک بار در روز قابل معامله است. در واقع ترید ETF به خرید سهام در روزهای معاملاتی شباهت دارد. مهمترین تفاوت صندوق ETF و شاخص در این است که صندوق شاخص معمولا بازار خاصی را پیگیری میکند اما ETFها اغلب از چندین نوع دارایی (مانند اوراق بهادار، کالاها و حتی املاک و مستغلات) تشکیل میشوند.
البته در صندوقهای ETF حوزه ارزهای دیجیتال، این تفاوتها کمتر به چشم میآیند. در کل، صندوق قابل معامله کریپتو شامل سرمایهگذاری در شرکتهای بلاکچینی یا ارزهای دیجیتال میشود.
این صندوقها معمولا یک رمزارز (عمدتا اتریوم یا بیت کوین) را پیگیری میکنند و از این لحاظ با صندوقهای ETF سنتی که به تنوع معروفند متفاوت هستند. با پیشرفت بیشتر دنیای رمزارز، این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد روی کار آمدن صندوقهای ETF متنوعی از املاک، کالاها، سهام و اوراق قرضه توکنیزه شده باشیم.
استراتژیهای رایج مدیران صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال
یکی از تاکتیکهای مدیران صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال، استراتژی «لانگ/شورت ایکوییتی» (Long/Short Equity) است. در این سناریو، مدیران صندوقها به سراغ رمزارزهایی میروند که به نظر میرسد ارزشگذاری آن نسبت به قیمت واقعیاش بیشتر یا کمتر بوده است. پس از بررسی، پوزیشنهای خرید (لانگ) و فروش (شورت) را بر این اساس ایجاد میکنند. اگر تحلیل آنها درست باشد، در صورت افزایش یا کاهش قیمت بازار، سبد سرمایه آنها سودآوری خواهد داشت.
استراتژی «بازار خنثی» (Market Neutral) هم تا حدی به تکنیک قبلی شباهت دارد. در این روش، هدف اصلی ایجاد توازن بین پوزیشنهای لانگ و شورت است. بنابراین، ممکن است مدیر صندوق ۵۰ درصد معاملات را به صورت لانگ و ۵۰ درصد را به صورت شورت ایجاد کند و به این ترتیب ریسک نوسانات را پایین بیاورد. البته کاهش ریسک، میزان سود بالقوه را هم کاهش خواهد داد که باز هم از نظر برخی از سرمایهگذاران، معامله قابلقبولی را رقم میزند.
یکی دیگر از استراتژیهای رایج در صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال، «آربیتراژگیری» (Arbitrage) است که استفاده از آن در صندوقهای «تامینی» معمول است. آربیتراژگیری انواع مختلفی دارد اما رایجترین نوع آن خرید رمزارز در یک صرافی با قیمت پایین و سپس، فروش آن در صرافی دیگری با قیمت بالاتر است. معمولا پلتفرمهای معاملاتی مختلف، رمزارزها را با اندکی تفاوت قیمت عرضه میکنند و در صورتی که آربیتراژگیری با سرعت کافی انجام شود میتوان به سادگی از این راه به سود رسید. در این روش، سرعت اهمیت زیادی دارد.
استراتژی «گلوبال ماکرو» (Global Macro) هم تکنیک دیگری است که در صندوقهای سرمایهگذاری رمزارز مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش مدیران صندوق با توجه به روندهای بزرگتری که بر بازار حاکم است، برای رمزارزهایی که نسبت به ارزش واقعیشان قیمتگذاری بالاتری دارند، پوزیشن فروش یا شورت ایجاد میکنند.
استراتژی «کمّی» (Quantitative) هم روش دیگری است که تمرکز اصلی آن استفاده از مدلها، دادهها و تحقیقات برای ایجاد سبد رمزارز است. استفاده از چندین روش معاملاتی، در صندوقهای سرمایهگذاری کاری غیرعادی نیست، اما مدیران این صندوقها باید درک کاملی از اعمال خود داشته باشند و درباره روشهای مورد استفاده خود با سرمایهگذاران صادق و شفاف عمل کنند.
پیشنهاد: قیمت اتریوم را اینجا مشاهده کنید
مزایا و معایب استفاده از صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال
مزایای استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری رمزارز به این شرح است:
- تنوع بخشیدن به سرمایهگذاری باعث کاهش ریسک و افزایش بازدهی سرمایه میشود.
- سرمایهگذاران، مدیریت سرمایه خود را به دست افراد متخصصی میسپارند که با دانش و تخصص خود دست به تصمیمات استراتژیک زده و از تکنیکهای مدیریت ریسک استفاده میکنند.
- استفاده از صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال بهویژه مناسب سرمایهگذاران جدیدی است که زمان کافی برای یادگیری اصول و فنون حوزه ارزهای دیجیتال را ندارند.
- درگیر شدن با امور مالیاتی نیز گاه بسیار پیچیده میشود که صندوقهای سرمایهگذاری این فرایند را هم سادهتر میکنند.
ریسکهای استفاده از صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال
با وجود مزایایی که برای سرمایهگذاری در این صندوقها برشمرده شد، این روش سرمایهگذاری ریسکهایی هم دارد که باید از آنها آگاه باشید:
- بازار رمزارز با نوسانات غیرمنتظره و بیقانونی همراه است.
- پیش از سرمایهگذاری در هر صندوق، بررسیهای لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید با میزان پذیرش ریسک و اهداف سرمایهگذاری شما همخوانی دارد.
- صندوقهای سرمایهگذاری رمزارز در ایران نوپا هستند و در مرحله آزمایشی قرار دارند، از طرفی افراد سودجوی زیادی وجود دارند که با عناوین مختلف و ثبت نشده در پی سرقت سرمایه کاربران هستند، پس در استفاده از آنها باید جانب احتیاط را رعایت کرد.
- با سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری، اختیار سرمایه شما برای مدتی معلوم در اختیار شخص یا نهاد دیگری قرار میگیرد و روی آن کنترلی نخواهید داشت.
- پیش از سرمایهگذاری در این صندوقها باید از اعتبار و خوشنامی آنها اطمینان یافت تا در دام افراد سودجو گرفتار نشوید.
استفاده از صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال برای تنوع سبد ارزی عالی است اما باید خطرات این مسیر را شناخته و آگاهانه وارد این حوزه شوید.
در ادامه چند مورد از بهترین صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در جهان را به شما معرفی خواهیم کرد.
صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در جهان
وبلاگ بیتکوین مارکت ژورنال (Bitcoinmarketjournal) صندوقهای سرمایهگذاری ارز دیجیتال در جهان را مورد بررسی قرار داده و برترینهای آن را رده بندی کرده است. برترینهای این ردهبندی به این شرح هستند:
گریاسکیل (Grayscale)
سرمایه: ۲۰.۸ میلیارد دلار
گریاسکیل در سال ۲۰۱۳ تاسیس شده و خیلی زود به بزرگترین شرکت مدیریت سرمایه ارزهای دیجیتال تبدیل شد. این شرکت در سال ۲۰۲۱، با طیف گستردهای از محصولات سرمایهگذاری از جمله تراستهای تک-سرمایهای و صندوقهای دیفای متنوع، ۷۳.۴ درصد بازار ارزهای دیجیتال را پوشش میداد. گریاسکیل در بازار گاوی رمزارز ۴۳.۵ میلیارد دلار سرمایه جذب کرد. با اینکه بازار رمزارز در سال ۲۰۲۲ با بیش از ۵۰ درصد کاهش مواجه شد، صندوقهای سرمایهگذاری این شرکت باعث شده گریاسکیل همچنان به عنوان بزرگترین شرکت مدیریت سرمایه رمزارزی در سال ۲۰۲۳ شناخته شود. (نمره BMJ: ۴.۷۰)
پنترا بیت کوین فاند (Pantera Bitcoin Fund)
سرمایه: ۳.۸ میلیارد دلار
پنترا کپیتال، اولین شرکت آمریکایی است که خدمات مدیریت دارایی خود را روی حوزه بلاکچین متمرکز کرده است. این شرکت از سال ۲۰۱۳ در حوزه صندوقهای سرمایهگذاری رمزارز پیشگام بوده است. پنترا در طول این سالها، چهار نوع صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال را راهاندازی کرده و گفته میشود از هر ۲۱۰ سرمایهگذاری، بیش از صد مورد آن توسط این شرکت مدیریت شده است. این شرکت، از ۲۳ میلیون دلاری که روی ۲۶ شرکت سرمایهگذاری کرده بود توانست بیش از ۱۲۰ میلیون دلار درآمد به دست بیاورد. (نمره BMJ: ۴.۷۰)
۵۰۰ گلوبال (500 Global)
سرمایه: ۳ میلیارد دلار
این شرکت سرمایهگذاری واقع در منطقه سیلیکون ولی (Silicon Valley)، در ابتدا با ۵۰۰ استارتاپ شروع به کار کرد و اکنون در ۷۵ کشور، بیش از ۲٫۷۰۰ شرکت دارد. ۵۰۰ گلوبال در دامنه وسیعی از بخشهای مختلف سرمایهگذاری کرده که چند استارتاپ رمزارزی و بلاکچینی چون بلاکسایفر (BlockCypher) و هیجرو (Hijro) هم در این بین به چشم میخورد. (نمره BMJ: ۴.۶۰)
کوین شِیرز (CoinShares)
سرمایه: ۲.۲۳ میلیارد دلار
کوین شیرز در سال ۲۰۱۴ تاسیس شده و اولین و بزرگترین صندوق سرمایهگذاری بیت کوین در اروپا به شمار میرود. این شرکت، طیف گستردهای از سبدهای چندسرمایهای، ETFها و ETPها را برای مشتریان خود ارائه میکند. کوین شیرز اینترنشنال در سال ۲۰۲۱، به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد که در سوئد لیست شده و در First North Growth Market نزدک به چشم میخورد. (نمره BMJ: ۴.۰)
آ۱۶زی کریپتو (a16z Crypto)
سرمایه: ۴.۵۶ میلیارد دلار
A16z Crypto مخفف اندریسن هوروویتز (Andreessen Horowitz)، یک شرکت خدمات مالی معروف در منطقه سیلیکون ولی است که توسط مارک اندریسن (Marc Andreessen) و بن هوروویتز (Ben Horowitz) مدیریت میشود. این شرکت در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد و بخش مربوط به رمزارز آن از سال ۲۰۱۸ شروع به کار کرد. از آن زمان، این صندوق حتی در بازار خرسی رمزارز هم به راه خود ادامه داده و تا سال ۲۰۲۲، چهارونیم میلیارد دلار سرمایه به دست آورد. A16z در کل، چهار صندوق سرمایهگذاری مجزا برای استارتاپهای بلاکچینی، وب۳ و داراییهای دیجیتال دارد. (نمره BMJ: ۳.۸۰)
گلکسی دیجیتال کپیتال منیجمنت (Galaxy Digital Capital Management)
سرمایه: ۱.۹۸ میلیارد دلار
این شرکت سرمایهگذاری واقع در نیویورک بر روی داراییهای دیجیتال و فناوری بلاکچین تمرکز دارد. گلکسی کپیتال از مدل ترکیبی صندوق تامینی یا هج فاند و خطرپذیر استفاده میکند. دارایی این شرکت که توسط مایکل نوووگراتز (Michael Novogratz) تاسیس شده، در سال ۲۰۲۱ ششصد درصد رشد را تجربه کرد. گلکسی کپیتال در سال ۲۰۲۳، روی بیش از ۲۲۹ شرکت رمزارزی سرمایهگذاری کرده است و در حوزههای مختلفی چون ترید، استخراج، سرمایهگذاری بانکی، مدیریت سرمایه و … مشغول به خدمترسانی است. (نمره BMJ: ۳.۰)
پولی چین کپیتال (Polychain Capital)
سرمایه: ۲ میلیارد دلار
پولیچین کپیتال توسط اولاف کارلسون-وی (Olaf Carkson-Wee)، اولین کارمند کوینبیس (Coinbase) تاسیس شد. این شرکت از طریق استراتژیهای مدیریت فعال، به دنبال ارائه بازدهی استثنائی به سرمایهگذاران خود است. صندوق سرمایهگذاری پولی چین کپیتال بر روی رمزارزها سرمایهگذاری میکند نه شرکتها. این شرکت زمان راهاندازی خود بیش از ۱۴۴ سرمایهگذاری روی Ava Labs، Coin DCX و Dfinity داشته است. (نمره BMJ: ۳.۰)
در ادامه لیست برترین صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در جهان، به ترتیب نام شرکتهای مولتیکوین کپیتال (Multicoin Capital)، آلفابیت فاند (Alphabit Fund)، الطیر کپیتال (AltaIR Capital)، آلتانا دیجیتال کارنسی فاند (ADCF)، وان کانفرمیشن (1Confirmation)، تریآیکیو کورپ دیجیتال است منیجمنت (3iQ Corp Digital Asset Management)، امنتوم اینوستمنت منیجمنت (Amentum Investment Management) و بلاکتاور کپیتال (BlockTower Capital) به چشم میخورد.
در ادامه مقاله، شما را با چند مورد از صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران آشنا خواهیم کرد.
صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران
ایران هم از جمله کشورهایی است که فعالیت در حوزه صندوق سرمایهگذاری ارز دیجیتال را آغاز کرده است. در ادامه، لیستی از صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران را معرفی میکنیم اما هیچ توصیهای در زمینه استفاده از آنها نداریم. پس در صورت تمایل برای سرمایهگذاری در هر مورد، حتما شخصا در باره هر صندوق تحقیق کرده و تصمیم بگیرید. در واقع، لیست زیر صرفا نوعی معرفی است و ما هیچ مسئولیتی در قبال انتخاب شما برای سرمایهگذاری نداریم.
بیت پین
بیت پین یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی است که اخیرا با همکاری بینوست خدمات صندوق سرمایه گذاری رمزارزی ارائه میدهد. چهار سبد ارز دیجیتال به نامهای بی۲، بی۱۰۰، بیدیفای و بی جی سی در این پلتفرم برای کاربران در نظر گرفته شده است. برای دسترسی به این صندوقها کافی است در حساب کاربری خود به تگ «سبد» مراجعه کنید.
ایران فراسود
ایران فراسود یک وبسایت سپردهگذاری ارز دیجیتال است که به مشتریان ایرانی خود خدمات صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال و صرافی فرد به فرد ارائه میدهد. این وبسایت چندین پلن مختلف برای سرمایهگذاری دارد که مشتریان میتوانند از بین آنها دست به انتخاب بزنند.
تتانکس
تتانکس هم یک صرافی ارز دیجیتال ایرانی است که صندوقهای سرمایهگذاری بیت کوین و تتر یک تا سه ماهه به مشتریان خود ارائه میکند و محاسبه سود روزانه دارد.
بینوست
بینوست یک شرکت مشاوره سرمایه گذاری ارز دیجیتال است که در سال ۱۳۹۷ تاسیس شده و هدف آن ایجاد بستری برای ورود سرمایهگذاران سنتی به بازار ارزهای دیجیتال است. این شرکت چندین سبد سرمایهگذاری با عناوین بیدیفای (BDeFi)، بیجیسی (BGC)، بی۱۰۰ (B100)، بی۲ (B2) و سبد غیرمتمرکز بیبیتیسی (BBTC) را به مشتریان خود ارائه میدهد.
صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال کوین کده
صرافی ارز دیجیتال ایرانی کوین کده واقع در مشهد هم خدمات صندوق سرمایه گذاری رمزارز به مشتریان خود ارائه میدهد ولی درباره ویژگیهای این صندوق هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست و به نظر میرسد این صندوق در حال حاضر غیرفعال است.
نکته: اطلاعات بخش مربوط به «صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران» صرفا با توجه به دادههای ارائه شده توسط صفحه اول گوگل در این پست معرفی شدهاند و ما هیچ اعتبار و ردهبندی برای آنها را تایید نمیکنیم. اطلاعات مندرج در این بخش توصیه مالی نیست و پارسیان کریپتو هیچ مسئولیتی در قبال هر تصمیم و ضرری که از این بابت متوجه مخاطب شده باشد، ندارد.
سوالات متداول درباره صندوق های سرمایه گذاری ارز دیجیتال
صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال چیست؟
صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال معمولا جزء خدمات موسسات مالی است. در این صندوقها، کاربران میتوانند روی سبدهای متنوع یا تک رمزارزی ارائهشده توسط موسسه مربوطه، سرمایهگذاری کنند. این سبدها توسط متخصصان حوزه رمزارز و با استفاده از استراتژیهای مختلف تهیه شدهاند تا سودآور باشند.
بهترین صندوقهای سرمایهگذاری ارز دیجیتال در جهان کدامند؟
گریاسکیل (Grayscale)، پنترا بیت کوین فاند (Pantera Bitcoin Fund)، پانصد گلوبال (500 Global) و کوینشيرز (CoinShares) جزء بهترین صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در جهان هستند.
آیا در صندوقهای سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران سرمایه گذاری کنیم؟
از آِنجا که شرکتهای ارائهدهنده صندوق سرمایه گذاری ارز دیجیتال در ایران نوپا هستند و مدارک و مستندات معتبر چندانی درباره آنها در دست نیست، بهتر است در این زمینه جانب احتیاط را رعایت کرده، تحقیقات لازم را شخصا انجام داده و سپس در این زمینه تصمیمگیری کنید.
درباره نویسنده
فاطمه غفاری
ثبت نظر جدید