خانه
۴ دلیل برای خرید اتریوم؛ آموزش گام به گام خرید اتر (ETH) در ایران عکس

۴ دلیل برای خرید اتریوم؛ آموزش گام به گام خرید اتر (ETH) در ایران

قصد خرید اتریوم را دارید؟ باید بدانید که کاربران حوزه رمزارز معمولا اصطلاح اتر (Ether) و اتریوم (Ethereum) را به جای هم استفاده می‌کنند در حالی که این دو واژه به دو مفهوم مجزا اشاره دارند. اتریوم یک پلتفرم بلاکچینی است که به لطف زبان برنامه‌نویسی‌اش، دامنه‌ وسیعی از عملکردهای مختلف (از تراکنش‌های مالی گرفته تا فروش دیجیتالی محصولات هنری) را ارائه کرده و خدمات متنوعی را در اختیار جامعه کاربری خود قرار می‌دهد.

در مقابل، اصطلاح اتر، به رمزارزی اشاره می‌کند که حکم سوخت این اکوسیستم دیجیتالی را داشته و ارز دیجیتال بومی بلاکچین اتریوم به شمار می‌رود. در هر صورت، اگر قصد خرید اتریوم یا در واقع رمزارز اتر را دارید، پارسیان کریپتو در این مقاله آموزش گام به گام خرید اتریوم و راهنمای امن ترین روش خرید اتر را به شما ارائه می‌کند.

به این منظور پیش از هر چیز به تعریف اتریوم می‌پردازیم. سپس، با ۴ دلیل به شما نشان خواهیم داد که چرا باید اتریوم بخریم و آیا سرمایه‌گذاری در اتریوم سودآور است یا خیر. با ما همراه باشید.

تعریف اتریوم

تعریف اتریوم

اتریوم پلتفرم بلاکچینی غیرمتمرکزی است که یک شبکه همتابه‌همتای ایمن را برای توسعه‌دهندگان فراهم آورده تا بتوانند از طریق قراردادهای هوشمند، محصولات دیجیتالی غیرمتمرکز خود را ایجاد کرده و از این راه به کسب درآمد بپردازند. قراردادهای هوشمند به کاربران این اجازه را می‌دهد تا بدون نیاز به یک نهاد مرکزی معتمد، با هم تعاملات مالی داشته باشند. تاریخچه تراکنش‌هایی که روی این شبکه انجام می‌گیرد کاملا قابل‌تایید، شفاف و غیرقابل‌دستکاری است.

Ethereum در حقیقت بستری برای ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، ارزهای دیجیتال، توکن‌ها و سایر محصولاتی است که به دیتابیس ایمن و توزیع‌شده نیاز دارند. توسعه‌دهندگان به کمک ماشین مجازی اتریوم (EVM) می‌توانند انواع مختلفی از اطلاعات، از پسورد و داده‌های شخصی گرفته تا امور مالی، املاک و وام‌ها را توکنیزه کرده و خدمات مختلف حوزه مالی را به کاربران ارائه دهند.

اتریوم هم مانند هر سیستم پیچیده‌ای برای کار کردن به منابعی نیاز دارد. شبکه غیرمتمرکز اتریوم هیچ مالکی ندارد و کامپیوترها یا به اصطلاح نودهای مختلفی از سراسر جهان آن را اجرا می‌کنند. در چنین شرایطی این کامپیوترها برای ادامه کارشان به هزینه و دریافت پاداش نیاز دارند.

ارز دیجیتال اتر (ETH) رمزارز بومی شبکه اتریوم برای پرداخت کارمزدها، پاداش نودها، خرید خدمات و تراکنش‌هایی که روی شبکه تکمیل می‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا اینجای کار با تعریف اتریوم و اتر آشنا شدید، اما چرا باید اتر بخریم؟

بیشتر بخوانید: اتریوم چیست

راهنمای امن ترین روش خرید اتر

امن‌ترین روش برای خرید اتر، استفاده از پلتفرم‌های رمزارزی قابل‌اعتماد برای معامله و نگهداری رمزارز است. برای خرید اتریوم و نگهداری بلندمدت آن از داخل ایران به چند واسطه مهم و قابل‌اعتماد نیاز خواهید داشت. این موارد عبارتند از:

  • صرافی رمزارز ایرانی
  • کیف پول رمزارز مناسب
  • صرافی رمزارز خارجی

پیش از خرید اتر، مطالب موجود در زمینه بررسی صرافی‌های رمزارز ایرانی و خارجی را به دقت مطالعه کنید. نظر کاربران این صرافی‌ها را دنبال کنید. هزینه کارمزد (برای خرید و انتقال) را در نظر بگیرید. اگر قصد خرید اتریوم از صرافی‌های خارجی را دارید، اطمینان پیدا کنید که صرافی مورد نظر به کاربران ایرانی خدمات ارائه می‌کند و در صورت نیاز مطمئن شوید که از یک آی‌پی ثابت و باکیفیت از یک کشور خارجی مناسب برای ورود و خروج به حساب صرافی خارجی استفاده می‌کنید.

در صورتی که قصد دارید پس از خرید اتر، آن را برای مدتی طولانی در کیف پول صرافی نگهدارید باید از امنیت صرافی مطمئن شده و با گذشت زمان پیگیر اخبار مربوط به آن باشید. چون ممکن است به‌روزرسانی‌های جدید آن دستورالعمل‌هایی را برای مشتریان صرافی داشته باشد؛ ممکن است بعد از مدتی صرافی تعطیل شده و یک مهلت برای برداشت از حساب تعیین کند یا اینکه یک صرافی خارجی ممکن است احراز هویت را اجباری کند و از سایر کاربران بخواهد هر چه زودتر حساب‌هایشان را خالی کنند.

از طرف دیگر، در صورتی که قصد نگهداری از رمزارز خود در کیف پول جدا را دارید حتما باید به بررسی انواع کیف پول‌های مختلف، مزایا و معایب آن، امنیت آن، امکانات و کارمزد آن و نظرات کاربران آن بپردازید تا بهترین گزینه را متناسب با نیازهای مالی خود انتخاب کنید.

در بخش بعدی به آموزش گام به گام خرید اتریوم می‌پردازیم.

آموزش گام به گام خرید اتریوم

آموزش گام به گام خرید اتریوم

در درجه اول پس از بررسی و انتخاب صرافی ایرانی، مراحل ثبت نام و باز کردن حساب را کامل کنید. ما آموزش خرید اتریوم در این بخش را از طریق صرافی نوبیتکس نمایش می‌دهیم.

پس از آماده شدن حساب کاربری و ورود به آن، از منوی کنار صفحه گزینه «کیف‌های من» و «اسپات» را انتخاب کنید.

تصویر۱

سپس در مقابل ردیف مربوط به تومان، گزینه واریز را انتخاب کنید.

تصویر۲

در صفحه باز شده اطلاعات حساب بانکی را وارد کرده و عملیات واریز را انجام دهید.

تصویر۳

سپس از منوی بالای صفحه گزینه «بازار» را انتخاب کنید. به صفحه جدیدی منتقل می‌شوید. در صورت تمایل به خرید اتریوم با ریال، از بالای صفحه «بازارهای اصلی» را انتخاب کرده و از منوی کشویی روی «اتریوم/تومان» کلیک کنید.

تصویر۴

به صفحه جدیدی منتقل می‌شوید که در ابتدای آن، نمودار قیمت جفت‌ارز اتریوم/تومان قابل‌مشاهده است. کمی پایین‌تر کادر سفارش خرید اتر و فروش آن دیده می‌شود. در کادر سفارش خرید اتریوم، مقدار رمزارز مورد نظر و قیمت خرید (براساس سفارش‌های موجود) را تعیین کنید و سپس دکمه خرید را بزنید.

تصویر ۵

منتظر بمانید تا سفارش شما تکمیل شود.

در صورت تمایل به خرید اتریوم با تتر، ابتدا از بخش بازارهای اصلی جفت‌ارز «تتر/تومان» را انتخاب کنید. سپس از کادر سفارش، مقدار تتر مورد نظر خود را خریداری کنید. در مرحله بعد، از منوی بالای صفحه بخش «بازازهای حرفه‌ای «اتریوم/تتر» را انتخاب کرده و مجددا یک سفارش خرید ایجاد کنید.

اما در صورتی که قصد خرید اتر از صرافی‌های خارجی را دارید پس از خریداری تتر، به بخش «کیف‌های من» بازگردید و در مقابل ردیف مربوط به رمزارز تتر، گزینه «برداشت» را بزنید. پیش از آن، ابتدا کیف پول مقصد را تعیین کرده و آدرس واریز آن را کپی کنید.

تصویر۶

در صفحه جدید، با توجه به شبکه مقصد از بین گزینه‌های TRC-20، Polygon، Arbitrum one و BEP-20، گزینه همسان با شبکه مقصد را انتخاب کنید. آدرس کیف پول مقصد را وارد کرده و مقدار برداشتی تتر را مشخص کنید.

 اگر قصد خرید اتریوم در صرافی‌های متمرکز خارجی را دارید معمولا شبکه TRC-20 گزینه مناسبی است اما مطمئن شوید که در هنگام برداشتن آدرس کیف پول مقصد همین شبکه انتخاب شده باشد. در کپی کردن آدرس کیف پول هم دقت کنید چون کوچک‌ترین اشتباهی سرمایه شما را به ناکجاآباد خواهد فرستاد. پس از اطمینان از صحت موارد انتخاب شده دکمه درخواست برداشت را بزنید و از طریق تلفن یا ایمیل کد تایید برداشت را وارد کنید.

تصویر۷

نکته: پیشنهاد می‌کنیم از واریز مستقیم رمزارز از صرافی ایرانی به صرافی خارجی بپرهیزید و به این منظور از یک کیف پول واسطه کمک بگیرید، یعنی تتر را به کیف پول نرم‌افزاری ارسال و سپس به صرافی رمزارز خارجی منتقل کنید. حتما پیش از این کار کارمزد انتقال از کیف‌پول به صرافی را هم مد نظر قرار دهید چون ممکن است برای پرداخت کارمزد انتقال کیف پول به رمزارز دیگری هم نیاز داشته باشید.

پس از واریز تتر به صرافی متمرکز خارجی به بخش Exchange رفته، از لیست کناری، ETH/USDT را انتخاب کنید و در کادر سفارش، سفارش خرید اتریوم را ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید: نقد و بررسی صرافی نوبیتکس

چرا باید اتر بخریم؟

چرا باید اتر بخریم؟

اتر، دومین رمزارز بزرگ و محبوب در حوزه ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود. بلاکچین اتریوم با روی کار آوردن قراردادهای هوشمند و خدمات متنوع آن، عرصه جدیدی را برای پیشرفت به حوزه رمزارز معرفی کرد. البته این پروژه خالی از نقص نیست اما تیم فعال آن به طور مداوم برای بهبود خدمات آن در حال کار هستند.

برای مثال، استفاده از الگوریتم اثبات کار (PoW) در شبکه اتریوم انرژی زیادی را برای پردازش تراکنش‌ها لازم داشت، از این رو تیم توسعه آن برنامه‌ریزی دقیقی را برای تغییر الگوریتم شبکه به اثبات سهام، کم کردن مضرات زیست‌محیطی پروژه و افزایش مقیاس‌پذیری آن در پیش گرفت.

راهکارهای لایه دوی زیادی هم برای کارایی هر چه بیشتر پلتفرم بلاکچینی اتریوم به کمک آن آمدند. در کل، با اینکه پس از اتریوم، پروژه‌های زیادی روی کار آمدند که از همان ابتدا مقیاس‌پذیری بالا و خدمات قرارداد هوشمند را ارائه می‌دهند، تاکنون هیچ یک نتوانسته به مقبولیت ETH دست پیدا کند و اتر همچنان جایگاه خود را به عنوان دومین رمزارز جهان بعد از بیت کوین حفظ کرده است. در این بخش قصد داریم با آوردن ۴ دلیل به شما نشان دهیم که چرا باید اتر بخریم. این دلایل در ادامه ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: قیمت اتریوم

۱. به ثبات رسیدن نرخ بهره آمریکا

قیمت بیت کوین، اتریوم و بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ با افزایش یافتن نرخ بهره توسط دولت آمریکا ریزش بدی را تجربه کرد. افزایش بهره در حقیقت باعث می‌شود سرمایه‌گذاران از دارایی‌های پرریسک پرهیز کرده و به سمت سرمایه‌گذاری‌های محافظه‌کارانه‌تر سوق پیدا کنند. به نظر می‌رسد فدرال رزرو تصمیم جدیدی برای افزایش نرخ بهره ندارد و در نتیجه انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران بیشتری به سمت بازار پرریسک کریپتو کشیده شوند.

۲. کاهش عرضه رمزارز اتر

شبکه اتریوم در آگوست ۲۰۲۱ دو تغییر مهم در آپدیت «لندن» پروژه خود لحاظ کرد. اول اینکه نحوه محاسبه کارمزد تراکنش‌ها (کارمزد گس) را از حالت خودکار به یک سیستم دستی تغییر داد. این تغییر باعث شد کارمزد تراکنش‌ها براساس شلوغ یا خلوت بودن شبکه متغیر و قابل‌تنظیم باشد.

تغییر دوم، شروع فرایند «توکن‌سوزی» بود. طبق این رویکرد قرار شد کارمزد پایه تراکنش‌ها(یی که در شبکه اتریوم تکمیل می‌شوند) از گردش خارج شده یا از بین برود. این فرایند تضمین می‌کند که تنها از اتر می‌توان برای پرداخت تراکنش‌های شبکه اتریوم استفاده کرد. در نتیجه، فرایند توکن‌سوزی به تدریج باعث کاهش عرضه اتر و تثبیت قیمت آن در بازار می‌گردد.

علاوه بر این، بلاکچین اتریوم در سپتامبر ۲۰۲۲ روش کار خود را از الگوریتم اثبات کار به روش اثبات سهام تغییر داد. این انتقال که با نام «مرج» (Merge) یا ادغام شناخته می‌شود، انرژی مصرفی شبکه اتریوم را به میزان باورنکردنی (۹۹.۹۵ درصد) کاهش داد.

این موضوع هم از تورم شبکه اتریوم کاسته است. بنابراین، تعداد توکن‌هایی که در توکن‌سوزی از بین می‌رود بیشتر از مواردی است که ضرب می‌شود. در نتیجه، از زمان آپدیت لندن تاکنون بیش از ۱۲.۷ میلیارد دلار اتر سوزانده شده است. این مقدار معادل سه درصد از مارکت کپ کنونی آن (۳۷۸ میلیارد دلار) است. با اینکه نرخ توکن‌سوزی به مرور زمان کاهش می‌یابد، این فرایند از پتانسیل حرکت نزولی قیمت اتر می‌کاهد.

۳. امکان تایید شدن ETF اتریوم در آینده

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) در اوایل سال، ETFهای بیت کوین را پذیرفت. دلیل اینکه SEC تمایلی به تایید ETF اتر نشان نداده در این بود که معتقد است بیت کوین تنها رمزارزی است که می‌توان آن را به عنوان یک دارایی پذیرفت.

به اعتقاد SEC، روش اثبات کار بیت کوین شبیه به فرایند استخراج فیزیکی فلزات گران‌بها است، بنابراین می‌توان قیمت لحظه‌ای بازار آن را همچون طلا و نقره در نظر گرفت. از نظر این سازمان، الگوریتم اثبات سهام که اتر از آن استفاده می‌کند به اوراق بهادار شباهت بیشتری دارد و در نتیجه قوانین سخت‌گیرانه‌تری نسبت به کالاها درباره آن وجود دارد.

به نظر نمی‌رسد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده به این زودی ETF اتر را بپذیرد اما صادرکنندگان ETF که شامل شرکت‌های ون‌اِک (VanEck)، آرک اینوست (Ark Invest) و هفت شرکت دیگر می‌شود می‌توانند برای تسریع روند پذیرش این موضوع، علیه آژانس شکایت کنند. پذیرش ETF بیت کوین و اتر در هنگ‌کنگ هم می‌تواند SEC را وادار به عقب‌نشینی در این زمینه کند.

۴. رشد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز

مهم‌ترین مشخصه‌ای که اتر را از بیت کوین متمایز می‌کند، شبکه منبع‌باز آن است. بیت کوین فقط می‌تواند برای استخراج استفاده شود اما توسعه‌دهندگان می‌توانند از شبکه اتریوم برای ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، توکن‌ها و سایر دارایی‌های رمزارزی استفاده کنند.

طبق آمار فورچون بیزنس اینسایت (Fortune Business Insight) با توجه به اینکه تعداد شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات رمزارزی (بدون وابستگی به موسسات مالی متمرکز) رو به افزایش است؛ انتظار می‌رود اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز با نرخ رشد ترکیبی سالانه ۲۸ درصدی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ رشد کنند. این شرکت‌ها و مشتریان آن‌ها می‌توانند باعث افزایش مقبولیت و پذیرش رمزارز اتر شوند.

پس از تعریف اتریوم، با چهار دلیل نشان دادیم که چرا اتر بخریم. اما جدای از تمام این توصیفات که نظریه یکی از کارشناسان حوزه کریپتو است، این سوال هنوز هم به ذهن می‌آید که آیا سرمایه گذاری در اتریوم سودآور است؟

آیا سرمایه گذاری در اتریوم سودآور است؟

آیا سرمایه گذاری در اتریوم سودآور است؟

بسیاری از سرمایه‌گذاران رمزارز، به صورت پیش‌فرض خرید اتریوم را یکی از اولویت‌های سبد معاملاتی خود می‌دانند. اما نباید فراموش کرد که بازار کریپتو به شدت بی‌ثبات و پرنوسان است. حتی رمزارزهایی که مارکت کپ چند میلیارد دلاری دارند هم در این بازار قابل‌اعتماد نیستند و یک موج ریزشی ناگهانی می‌تواند ظرف مدت کوتاهی قیمت آن را به نصف برساند. حتی اگر تاکنون با خرید اتر و استیک آن به درآمد منفعل رسیده‌اید، قبل از سرمایه‌گذاری مجدد باید شاخص‌های کلان اقتصاد را بررسی کرده و در مورد بازار تحقیق کنید. همچنین قبل از خرید اتریوم باید ببینید که بلاکچین آن چه تغییراتی کرده و تیم آن برای پیشرفت آینده پروژه چه نقشه‌هایی دارد.

در نتیجه از بررسی تاریخچه رمزارز اتریوم، مرور برنامه‌های توسعه آن و عواملی که ممکن است بر نقدینگی اتر در بازار تاثیر بگذارد، غافل نشوید. لازم به ذکر است که پارسیان کریپتو هیچ توصیه‌ای برای خرید اتریوم ندارد. در صورت تمایل به خرید اتر، احتیاط‌های لازم را در نظر بگیرید، تحقیقات کامل انجام دهید، مدیریت سرمایه را فراموش نکنید و مهم‌تر از همه اینکه، از سرمایه‌ای برای خرید اتریوم استفاده کنید که در صورت از دست رفتن زندگی‌تان را مختل نکند.

در واقع پاسخ به این سوال که آیا سرمایه گذاری در اتر سودآرو است یا خیر به عوامل مختلفی بستگی دارد که یک فرد آگاه و آشنا با بازار در صورتی که سنجیده و آگاهانه به این کار مبادرت کند می‌تواند به سود خوبی برسد. اما اگر بی‌توجه به شرایط کنونی و آینده بازار برای مثال در سقف قیمت (یا هر نقطه نامناسب دیگری) به خرید اتریوم اقدام کنید، شک نداشته باشید که سرمایه خود را از دست خواهید داد.

اگر جزء آن دسته از افراد هستید که همیشه پس از بحث، بررسی، تحقیق و مشورت با افراد باتجربه، اقدام به سرمایه‌گذاری آگاهانه می‌کنید، در صورت تمایل به خرید اتر، باید با روش‌های امن خرید اتریوم آشنا شوید. در بخش بعدی با راهنمای امن‌ترین روش خرید اتر با ما همراه شوید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور مختصر به تعریف اتریوم بپردازیم و با چهار دلیل بگوییم که چرا باید اتر بخریم. در بخش بعدی، به این سوال پاسخ دادیم که آیا سرمایه گذاری در اتریوم سودآور است؟. در نهایت مطالبی را به عنوان راهنمای امن ترین روش خرید اتر و آموزش گام به گام خرید اتریوم عنوان کردیم. امیدواریم این مطلب به سوالات شما درباره خرید اتریوم پاسخ گفته باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.

سوالات متداول درباره خرید اتریوم

اتریوم چیست؟

اتریوم یک پلتفرم بلاکچینی منبع‌باز است که برای اولین بار فناوری قراردادهای هوشمند را معرفی کرده و زیرساخت لازم برای توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، توکن‌ها و سایر سرمایه‌های دیجیتالی را فراهم آورده است. رمزارز بومی اکوسیستم اتریوم با نام اتر و نماد ETH شناخته می‌شود و در حال حاضر، بعد از بیت کوین دومین رمزارز بزرگ حوزه کریپتو به شمار می‌رود.

چرا اتر بخریم؟

اتریوم به عنوان دومین رمزارز بزرگ بازار کریپتو، خدمات متنوع و کاربردهای زیادی دارد و توسعه‌دهندگان بسیاری از آن به عنوان زیرساخت برای ایجاد دارایی‌های دیجیتالی و محصولات مالی رمزنگاری استفاده می‌کنند. برخی از کارشناسان معتقدند این رمزارز هنوز پتانسیل زیادی برای رشد دارد. در این مقاله ۴ دلیل عنوان شده که نشان می‌دهد چرا باید اتر بخریم.

آیا سرمایه‌گذاری در اتریوم سوداور است؟

در واقع پاسخ به این که آیا سرمایه گذاری در اتر سودآرو است یا خیر، به عوامل مختلفی بستگی دارد که یک فرد آگاه و آشنا با بازار در صورتی که سنجیده و آگاهانه به این کار مبادرت کند می‌تواند به سود خوبی برسد. اما اگر بی‌توجه به شرایط کنونی و آینده بازار برای مثال در سقف قیمت (یا هر نقطه نامناسب دیگری) به خرید اتریوم اقدام کنید، شک نداشته باشید که سرمایه خود را از دست خواهید داد.

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳