خانه
معرفی پلتفرم آوالانچ؛ بررسی Avalanche و ارز دیجیتال آواکس عکس

معرفی پلتفرم آوالانچ؛ بررسی Avalanche و ارز دیجیتال آواکس

پلتفرم آوالانچ یک پروژه غیرمتمرکز است که قصد دارد روشی سریع‌تر، ایمن‌تر و کارآمدتر برای پردازش تراکنش‌ها و ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز ارائه کند. سه مدل پردازشی، تکمیل بیش از ۴۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه، ارائه ابزارهای متنوع برای توسعه‌دهندگان و سازگاری کامل با بلاکچین اتریوم از جمله دلایل محبوبیت پروژه ارز دیجیتال AVAX است.

پارسیان کریپتو در این مقاله قصد دارد توضیح دهد که پلتفرم آوالانچ چیست، نحوه عملکرد آوالانچ به چه شکل است و بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch چه کسانی هستند. همچنین در ادامه مقاله ویژگی های اوالانچ را نام می‌بریم، خواهید خواند که ارز دیجیتال AVAX چیست و در نهایت به معرفی چند کیف پول مناسب AVAX پرداخته می‌شود. با ما همراه باشید.

پلتفرم آوالانچ چیست؟

پلتفرم آوالانچ چیست؟

آوالانچ یک پلتفرم بلاکچینی است که با ابزارها و ویژگی‌های خاص خود به کاربران اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مورد نظرشان را راه‌اندازی کنند. این پلتفرم همچنین مجموعه‌ای از ابزارهای متنوع را برای ایجاد دارایی‌های دیجیتالی، معامله و ساخت راهکارهای مالی سازمانی ارائه می‌دهد.

سیستم غیرمتمرکز Avalanch منبع‌باز بوده و قراردادهای هوشمند هم در آن کاربرد دارند. گفته می‌شود این قراردادها می‌توانند در کمتر از یک ثانیه تراکنش‌ها را نهایی کنند. آوالانچ از تولکیت کامل شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کند و پتانسیل تکمیل بیش از ۴۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه را دارا است و از این لحاظ یکی از سریع‌ترین بلاکچین‌های موجود در بازار به شمار می‌رود.

پلتفرم آوالانچ برای کاربران و سازمان‌ها این امکان را فراهم کرده تا دارایی‌های دیجیتالی، اپلیکیشن‌های دیفای و بلاکچین‌های خصوصی و عمومی خود را برای کاربردهای متنوع ایجاد کنند. توسعه‌دهندگان می‌توانند شبکه‌های بلاکچینی را طوری طراحی کنند تا تابع قوانین خاص تعریف‌شده برای آن باشند. این پلتفرم تعاملی، همچنین امکان تعامل کاربران و شبکه‌ها و اپلیکیشن‌های ساخته شده روی این شبکه را فراهم آورده است.

ارز دیجیتال AVAX رمزارز بومی اکوسیستم آوالانچ است و نقش حاکمیتی هم دارد. کاربران می‌توانند از این ارز برای رای‌دهی، پرداخت و استیک کردن استفاده کنند. امکان پرداخت کارمزدها هم با ارز دیجیتال آواکس وجود دارد. اکنون که می‌دانید پلتفرم آوالانچ چیست، در بخش بعدی به نحوه عملکرد آوالانچ می‌پردازیم.

نحوه عملکرد آوالانچ

آوالانچ با قراردادهای هوشمند کار می‌کند و از ماشین مجازی اتریوم (EVM) و تولکیت آن پشتیبانی می‌کند. بنابراین، توسعه‌دهندگان بلاکچین اتریوم را قادر می‌سازد تا اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps) خود را روی آوالانچ راه‌اندازی کنند. این پروژه از یک سیستم سه لایه‌ای (Exchange Chain، Contract Chain و Platform Chain) برخوردار است که به صورت بین عملیاتی به یکدیگر متصل هستند.

سه زنجیره و بلاکچینی که در پروژه آوالانچ وجود دارند به این شرح هستند:

  • ایکس-چِین (X-Chain): ایکس چین یا همان Exchange Chain از دارایی‌های مالی مختلف پشتیبانی می‌کند.
  • سی-چِین (C-Chain): سی‌چِین یا Contract Chain به شبکه اجازه می‌دهد تا ماشین مجازی اتریوم را در عملیات قراردادهای هوشمند پیاده‌سازی کند.
  • پی-چِین (P-Chain): پی‌چِین یا Platform Chain برای ایجاد ساب‌نت‌ها (Subnets) یا زیرشبکه‌ها و هماهنگی ولیدیتورها استفاده می‌شود.

ساب‌نت‌ها: زیرشبکه‌ها یا Subnets شامل چند شبکه در دل شبکه‌ بزرگ‌تر هستند که کارایی شبکه مادر را تقویت می‌کنند. آوالانچ روی نوعی پروتکل اثبات سهام (PoS) ساخته شده که باعث می‌شود مشخصه‌های مقیاس‌پذیری، انعطاف‌پذیری، سرعت و عملکرد تعاملی در آن شکل بگیرد.

معماری Avalanch سه بخش دارد تا بتواند از توسعه این سه محیط مختلف بلاکچینی پشتیبانی کند. این موضوع باعث شده شبکه آوالانچ بتواند علاوه بر مقیاس‌پذیری، راهکارهای منعطفی را هم برای اپلیکیشن‌های مقیاس‌پذیر سازمانی و عمومی ارائه دهد. علاوه بر این، مشخصه‌هایی چون افزایش مقیاس‌پذیری، اجرای فرایندهای تعاملی و سازگاری با ماشین مجازی اتریوم امکان استفاده از شبکه آوالانچ را برای توسعه‌دهندگان اتریوم نیز فراهم آورده است. هر سه شبکه پروژه Avalanch ابزارها و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند و همین امر قابلیت‌های زیادی را برای این پلتفرم پدید آورده است.

امنیت شبکه اوالانچ از طریق دو پروتکل مکانیزم اجماع آدم برفی (Snowman) و مکانیزم اجماع DAG-optimized تامین می‌شود. پروتکل آدم‌برفی یکی از انواع الگوریتم اثبات سهام است و امنیت زنجیره‌های C-Chain و P-Chain را تضمین می‌کند تا قراردادهای هوشمند بتوانند سرعت‌عمل خوبی داشته باشند. زنجیره X-Chain ایمنی خود را از مکانیزم اجماع DAG-optimized اوالانچ وام می‌گیرد که موجب نهایی شدن تراکنش‌ها در کمتر از یک ثانیه می‌شود. پلتفرم آوالانچ یکی از ایمن‌ترین بلاکچین‌ها در برابر حملات ۵۱ درصدی است و از این نظر امنیت خوبی را در اختیار کاربران و توسعه‌دهندگان شبکه خود قرار می‌دهد.

تا اینجا می‌دانید که پلتفرم آوالانچ چیست و نحوه عملکرد آوالانچ به چه صورت است. حال زمان آن رسیده تا با ویژگی های اوالانچ و سپس بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch آشنا شوید.

ویژگی های اوالانچ

ویژگی های اوالانچ

آوالانچ در تلاش است تا یک پلتفرم مقیاس‌پذیر، ایمن و سازگار با ماشین مجازی اتریوم ارائه کند. این پروژه سعی دارد با در نظر گرفتن مشکلات موجود در حوزه بلاکچین یک تجربه بی‌عیب‌ونقص از وب۳ را در اختیار توسعه‌دهندگان و کاربران خود قرار دهد.

اگر بخواهیم ویژگی های اوالانچ را برشمریم به موارد زیر می‌رسیم:

  • سرعت و کارایی: بلاکچین چندلایه و مکانیزم غیرخطی DAG باعث افزایش سرعت و کارایی شبکه می‌شود.
  • کارمزد پایین: هزینه پایین کارمزد تراکنش در پلتفرم آوالانچ باعث افزایش کاربرد و مقیاس‌پذیری آن شده است.
  • سازگاری با ماشین مجازی اتریوم: این امر باعث گسترده‌تر شدن کاربران شبکه شده و توسعه‌دهندگان اکوسیستم اتریوم را هم به مشارکت دعوت می‌کند.
  • دوستدار محیط زیست: اوالانچ یکی از تمیزترین بلاکچین‌ها است که در مقایسه با سایر بلاکچین‌ها هیچ اثر کربنی در طبیعت به جا نمی‌گذرد.
  • خدمات متنوع: کاربران آوالانچ می‌توانند ارز دیجیتال، بلاکچین یا اپلیکیشن غیرمتمرکز خود را در این پلتفرم بسازند.

پس از شناخت ویژگی های اوالانچ در این قسمت، نوبت به صحبت درباره بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch می‌رسد.

بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch

Avalanch توسط شرکت آوا لبز (Ava Labs) توسعه یافته است. کوین سکینیکی (Kevin Sekiniqi)، امین گون سیرر (Emin Gün Sirer) و تد یین (Ted Yin) موسسان این شرکت هستند. تیم آوا لبز در حوزه بلاکچین پیشینه قوی دارد، هر سه موسس آن از دانشگاه کرنل، مدرک دکترای علوم کامپیوتر دارند. یین پیش از اوالانچ، در توسعه پروتکل هات‌استاف (HutStuff) در پروژه بلاکچین فیسبوک (Libra) همکاری داشته است.

آوا لبز در تلاش است تا یک بازار معاملاتی جهانی را برای دارایی‌های مختلف دیجیتالی فراهم کرده و در عین حال یک محیط مقیاس‌پذیر را در اختیار توسعه‌دهندگان بلاکچین اتریوم قرار دهد.

تست‌نت (شبکه آزمایشی) پلتفرم آوالانچ در ماه می ۲۰۱۹ و مِین‌نت (شبکه اصلی) آن در سپتامبر ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد. هدف تیم توسعه اوالانچ رساندن سرعت تکمیل تراکنش‌ها به سیستم ویزا (Visa) و حل مشکل مقیاس‌پذیری (که در بیت کوین و اتریوم شاهد آن هستیم) است.

پس از آشنایی با نحوه عملکرد آوالانچ و بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch زمان آن رسیده تا ببینیم ارز دیجیتال AVAX چیست.

ارز دیجیتال AVAX چیست؟

ارز دیجیتال AVAX چیست؟

ارز دیجیتال آواکس (AVAX)، رمزارز بومی پلتفرم آوالانچ است که چندین کاربرد در اکوسیستم این پروژه دارد. در درجه اول، تریدرها برای پرداخت هزینه خدمات و کارمزد تراکنش‌ها در اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مبتنی بر اوالانچ و ساب‌نت‌ها باید از ارز دیجیتال AVAX استفاده کنند. ولیدیتورهای شبکه هم باید ارز آواکس را استیک کنند تا بتوانند به پردازش تراکنش‌ها بپردازند. از طرف دیگر پاداش ولیدیتورها هم با همین ارز پرداخت می‌شود. علاوه بر این، ارز دیجیتال آواکس توکن حاکمیتی پلتفرم Avalanche به شمار می‌رود و دارندگان آن می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های مربوط به این شبکه حق رای داشته باشند.

به طور کلی کاربردهای ارز دیجیتال آواکس شامل موارد زیر است:

  • پرداخت هزینه استفاده از خدمات پلتفرم آوالانچ
  • پرداخت کارمزد تراکنش‌ها
  • استیک کردن
  • پرداخت پاداش ولیدیتورها
  • نقش حاکمیتی و رای‌دهی

عرضه کل ارز دیجیتال آواکس ۷۲۰ میلیون واحد بوده و نحوه توزیع توکن‌های ارز آواکس به شرح زیر است:

  • ۵۰ درصد برای پاداش استیکینگ
  • ۱۰ درصد برای تیم
  • ۸.۳ درصد برای فروش عمومی Option A2
  • ۰.۷ درصد برای فروش عمومی Option B
  • ۹.۳ درصد برای شرکت
  • ۷ درصد برای کامیونیتی و توسعه
  • ۵ درصد برای شرکای استراتژیک
  • ۳.۵ درصد برای فروش خصوصی
  • ۲.۵ درصد برای ایردراپ

حال که می‌دانید ارز دیجیتال AVAX چیست شاید به این فکر کنید برای پیدا کردن کیف پول مناسب AVAX چه باید کرد. در بخش بعدی کیف پول‌های مناسب ارز آواکس را خواهید شناخت.

بیشتر بخوانید: قیمت AVAX

کیف پول مناسب AVAX

کیف پول مناسب AVAX

کاربران ارز دیجیتال آواکس، می‌توانند با خیال راحت این رمزارز را در کیف پول رسمی آوالانچ ذخیره کنند. این کیف‌پول مبتنی بر وب بوده و به سادگی می‌توانید از وب‌سایت اصلی آن کیف پول خودتان را راه‌اندازی کنید.

به غیر از کیف پول رسمی، کیف پول‌های دیگری هم وجود دارد که با توجه به نیازهای شما و ویژگی‌های آن، می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای نگهداری از ارز آواکس باشند.

مثلا کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد مثل لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) از جمله امن‌ترین گزینه‌ها برای نگهداری آفلاین این رمزارز هستند. البته این نوع کیف پول گرانتر بوده و تا حدی به داشتن دانش فنی نیاز دارد. در نتیجه، می‌توان گفت کیف پول‌های سخت‌افزاری برای نگهداری مبالغ سنگین توسط افراد باتجربه مناسب است.

کیف پول‌های نرم‌افزاری گزینه ساده‌تری هستند که کاربران می‌توانند به صورت رایگان از آن‌ها برای نگهداری ارز آواکس استفاده کنند. این کیف پول‌ها به عنوان اپلیکیشن گوشی تلفن یا دسکتاپ قابل دانلود هستند. کیف‌های نرم با وجود استفاده آسان، نسبت به کیف‌های سخت‌افزاری امنیت کمتری دارند و از این لحاظ برای نگهداری مبالغ کم توسط افراد تازه‌کار مناسب‌تر هستند.

کیف پول‌های آنلاین یا مبتنی بر وب هم گزینه رایگان دیگری هستند که استفاده ساده‌ای دارند. دسترسی به این کیف پول‌ها از طریق مرورگر و با چندین دستگاه امکان‌پذیر است. امنیت این کیف پول‌ها هم نسبت به کیف‌های سخت‌افزاری یا سرد کمتر است و برای استفاده از آن‌ها بهتر است به سرویس‌های معتبر و ایمن مراجعه کنید. این مورد هم برای ذخیره مبالغ کم و کاربران تازه‌کار گزینه مناسبی است.

سخن پایانی

پلتفرم آوالانچ با در نظر گرفتن نیازهای سرویس‌های مالی، محیط‌های بلاکچینی قانونمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و حل مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم در توسعه اپلیکیشن غیرمتمرکز توانسته به جایگاه خوبی در بازار ارزهای دیجیتال دست پیدا کند. آوالانچ ابزارهای متنوع موجود در شبکه اتریوم را هم ارائه کرده، با ماشین مجازی اتریوم سازگار است و مشخصه‌هایی چون مقیاس‌پذیری، انعطاف و حاکمیت غیرمتمرکز را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در این مقاله عناوین زیر پوشش داده شده‌اند:

  • پلتفرم آوالانچ چیست
  • نحوه عملکرد آوالانچ
  • ویژگی های اوالانچ
  • بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch
  • ارز دیجیتال AVAX چیست
  • معرفی کیف پول مناسب AVAX

سوالات متداول درباره ارز دیجیتال AVAX

ارز دیجیتال AVAX چیست؟

پلتفرم آوالانچ یک بلاکچین چند لایه، غیرمتمرکز و سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) است. این پلتفرم امکان ساخت دارایی‌های دیجیتالی، بلاکچین‌های قانونمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز عمومی و سازمانی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. رمزارز بومی این پلتفرم ارز دیجیتال آواکس است که با نماد AVAX شناخته می‌شود.

بنیانگذاران و توسعه دهندگان Avalanch چه کسانی هستند؟

Avalanch توسط شرکت آوا لبز (Ava Labs) توسعه یافته است. کوین سکینیکی (Kevin Sekiniqi)، امین گون سیرر (Emin Gün Sirer) و تد یین (Ted Yin) موسسان این شرکت هستند.

عرضه کل ارز دیجیتال AVAX چقدر است؟

عرضه کل ارز دیجیتال آواکس ۷۲۰ میلیون واحد است.

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳