پارسیان کریپتو
خانه
معرفی ارز دیجیتال تون کوین؛ بررسی Toncoin، رمزارز معروف تلگرام عکس

معرفی ارز دیجیتال تون کوین؛ بررسی Toncoin، رمزارز معروف تلگرام

May 6, 2024
0
0

در عصر دیجیتال، ارزهای رمزنگاری شده به‌عنوان یک نیروی تحولی در اقتصاد جهانی ظاهر شده‌اند که تراکنش‌های امن، غیرمتمرکز و کارآمد را ارائه می‌دهند. از جمله این ارزهای دیجیتال، تون کوین به‌عنوان یک فرصت جدید به‌حساب می‌آید که توانسته  توجه سرمایه‌گذاران، فناوران و بسیاری افراد دیگر را به خود جلب کند.

از طرفی هم تون کوین به دلیل این‌که ارتباط عمیقی با پیام‌رسان محبوب تلگرام دارد، به‌عنوان ارز دیجیتال تلگرام هم شناخته شده و از محبوبیت بالایی نزد کاربران تلگرام برخوردار است.

امروز در این مقاله، تاریخچه رمزارز Toncoin، نحوه عملکرد ارز Ton و مزایا و معایب ارز دیجیتال تون کوین برای انقلاب در جهان تراکنش های ارز دیجیتال را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

ارز دیجیتال تون کوین چیست؟

ارز دیجیتال تون کوین چیست؟

کلمه “تان” در تون کوین به معنای شبکه باز است که یک رمزارز غیرمتمرکز بوده و  بر روی یک شبکه همتا به نام بلاک‌چین تون کوین باهدف تسهیل تراکنش‌های سریع، کارآمد، بدون حدومرز و بدون نیاز به هیچ واسطه‌ای کار می‌کند.

فناوری زیربنایی ارز دیجیتال تون کوین، بلاک‌چین تون کوین است که مانند سایر رمزارزها، تون کوین از یک سیستم دفتر روزنامه توزیع شده برای ثبت و تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کند. بلاک‌چین با امنیت بالایی که دارد، داده‌های تراکنش‌ها را ذخیره می‌کند و بدین ترتیب تقریباً امکان دخالت یا دست‌کاری در سوابق را ناممکن می‌سازد. این رویکرد غیرمتمرکز، نیاز به واسطه‌هایی مانند بانک‌ها را برطرف می‌کند، هزینه‌های تراکنش را کاهش داده و کنترل کاربر را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: قیمت تون کوین

تاریخچه رمزارز Toncoin

در سال ۲۰۱۸، تلگرام وایت پیپری را برای شبکه تون کوین منتشر کرد. این پروژه ابتدا با نام گرام معرفی شد و به‌عنوان یک توکن زنجیره‌ای برای ایجاد و توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز آغاز شد. گرام با مزایای زیادی همراه بود، اما از ابتدا با مشکلاتی مواجه شد.

این پروژه تا سال ۲۰۲۰ فعالیت می‌کرد و مدتی بعد، توسعه آن به دستور کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده متوقف شد چرا که  کمیسیون گرام را به‌عنوان اوراق بهادار شناخت و انتشار توکن‌های گرام را متوقف کرد.

پاول دورف تلاش‌های زیادی برای مقابله با تصمیم کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده می‌کرد و سرانجام مخالفت خود را اعلام کرد. اما او در این تنازع پیروز نشد و در نهایت در ماه مه ۲۰۲۰ مجبور به پرداخت جریمه ۱.۲ میلیارد دلار به سرمایه‌گذاران اولیه پروژه گرام شد. پس از آن، پاول دورف از این پروژه جدا شد و توسعه آن را به جامعه‌ای مستقل که به توسعه پروژه‌های ارز دیجیتال می‌پرداختند؛ واگذار کرد. در نهایت، آنتونی ماکوسوف و کریل املیاننکو، رهبری این پروژه را بر عهده گرفتند و نام آن را به TON coin تغییر دادند. هم‌اکنون تون کوین از محبوبیت بالایی برخوردار است و به‌عنوان یکی از پروژه‌های جذاب در دنیای کریپتو شرکت‌ها محسوب می‌شود.

سازندگان و توسعه‌دهندگان تون کوین

تون کوین یک شبکه بلاک‌چین است که در سال ۲۰۱۸ توسط تلگرام، برنامه پیام‌رسان محبوب، ایجاد شد. در آن زمان، تلگرام ۱.۷ میلیارد دلار از منابع خصوصی‌اش را جمع‌آوری کرد تا بلاک‌چین جدید خود را ایجاد کند که قرار بود رقیبی برای اتریوم باشد.

بااین‌حال، قبل از تکمیل تون کوین، تلگرام این پروژه را متوقف کرد. چون کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا (SEC) علیه تلگرام دادخواستی در مورد چون کوین داده بود و مدعی شده بود که $TON یک خطر امنیتی است.

پس از این‌که تلگرام از تکمیل پروژه چون کوین دست کشید، توسعه‌دهندگانی که با تلگرام ارتباطی نداشتند، پروژه را به دست گرفتند. نیوتن که اکنون تون کوین است، در سال ۲۰۲۱ دامنه ton.org و مخزن کد تون کوین را ایجاد کرد. در همان سال، تون کوین بلاک‌چین و توکن $TON را نیز راه‌اندازی کرد.

اگرچه تون کوین مستقل از تلگرام است، پاول دوروف، بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام، در سال ۲۰۲۱ درباره حمایتش از پروژه تون کوین در تلگرام پیامی منتشر کرد و به طور رسمی  پشتیبانی خود را از تون کوین اعلام کرد و  در همان لحظه به این نکته اشاره نمود که تلگرام هیچ ارتباط مالی یا فنی با $TON ندارد.

نحوه عملکرد ارز TON

نحوه عملکرد ارز TON

تون کوین ارز دیجیتالی بر پایه شبکه تون است و نقش‌های متعددی دارد. این ارز در برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) به‌عنوان پرداخت، هزینه‌های تراکنش و پرداخت سپرده‌گذاری برای امنیت بلاک‌چین و خدمات استفاده می‌شود.

در حال حاضر، تون کوین در چندین صرافی مانند Kucoin، MEXC و LBank لیست شده است. رمزارز Toncoin، برای میلیاردها کاربر طراحی شده است و از روشی به نام ‘شاردینگ’ استفاده می‌کند تا شبکه را به بخش‌های کوچک‌تری به نام شاردها تقسیم کند که هر شارد وظایف مختلفی را انجام می‌دهند؛ مانند زمان پردازش را افزایش می‌دهد و از بروز عقب‌افتادگی‌ها جلوگیری می‌کند.

شبکه تون هر تراکنش را از طریق یک مکانیسم مدل Proof of Stake (PoS) اعتبارسنجی می‌کند. این روش بسیار کارآمد است و به افراد سهام‌دار بر اساس تعداد سکه‌هایی که خرید و نگهداری می‌کنند، پاداش می‌دهد. هر کسی می‌تواند از طریق ارائه‌دهندگان تون کوین وارد بازار ارزهای دیجیتال شود.

مزایا و معایب ارز دیجیتال تون کوین

مزایا و معایب ارز دیجیتال تون کوین

تون کوین مانند هر ارز دیجیتال دیگری دارای مزایا و معایبی است. این مزایا و معایب عبارت‌اند از:

مزایا TON

  • امنیت و حریم خصوصی

تون کوین از الگوریتم‌های رمزنگاری پیشرفته برای امن‌سازی تراکنش‌ها و حفاظت از هویت کاربران استفاده می‌کند. طبیعت غیرمتمرکز بلاک‌چین باعث می‌شود که اطلاعات شخصی محرمانه بماند و خطر سرقت هویت یا نفوذ داده‌ها کمتر شود.

  • تراکنش‌های سریع و کارآمد

تون کوین از معماری بلاک قابل مقیاس خود بهره می‌برد تا تراکنش‌های سریع و بدون خطا را حتی در دوران اوج فعالیت شبکه فراهم کند؛ بنابراین عدم وجود واسطه‌گران همچنین تأخیرهای مرتبط با سیستم‌های پرداخت سنتی را از بین می‌برد.

  • دسترسی جهانی

تون کوین به‌صورت جهانی فعالیت می‌کند و اجازه می‌دهد که هر کسی با اتصال به اینترنت در تراکنش‌ها شرکت کند. این دسترسی به‌خصوص برای افراد در مناطق با بانکداری ناکافی مفید است و به ورود به بازار مالی و توانمندی اقتصادی کمک می‌کند.

  • پرداخت همتا به همتا

تون کوین به کاربران این امکان را می‌دهد که بدون وابستگی به پردازندگان، پرداخت تراکنش‌ها را مستقیماً ارسال و دریافت کنند.

  • تجارت الکترونیک

تون کوین می‌تواند در بازارهای آنلاین یکپارچه شود و روشی امن و کارآمد برای خریداران و فروشندگان فراهم کند.

  • انتقال وجه

هزینه‌های تراکنش کم و انتقال‌های نزدیک به فوری ارائه شده توسط تون کوین آن را به یک گزینه عالی برای انتقال وجه عابربانکی سراسر مرزی تبدیل کرده است و یک جایگزین ارزشمند برای خدمات انتقال وجه سنتی به‌حساب می‌آید.

معایب TON

  • عدم‌پذیرش همگانی

تون کوین هنوز به‌عنوان یکی از ارزهای دیجیتال برجسته شناخته نشده است و در نتیجه؛ در بسیاری از کشورها و تجارت‌ها قابل‌پذیرش نیست.

  • عدم تأیید قانونی

تون کوین هنوز در بسیاری از کشورها به طور قانونی تأیید نشده است و ممکن است تحت‌تأثیر قوانین و مقررات محلی قرار گیرد. این مورد می‌تواند ریسک‌های جدی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند.

  • نوسانات بازار

بازار ارزهای دیجیتال همیشه معمولاً تحت‌تأثیر نوسانات قابل‌توجهی قرار می‌گیرد که می‌تواند باعث افت قیمت تون کوین و سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با آن شود.

  • ریسک امنیتی

تون کوین نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، ممکن است با تهدیدات امنیتی مانند حملات کامپیوتری، دزدی و کلاهبرداری از طریق فناوری بلاک‌چین روبرو شود.

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال Toncoin

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال Toncoin

ازآنجاکه هنوز قوانین خاصی برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال وجود ندارد، می‌توانید بیش‌تر رمزارزها را از طریق صرافی‌های آنلاین تهیه کنید. برای خرید تون کوین با ریال در ایران، می‌توانید در صرافی ایرانی پینگی حساب کاربری ایجاد کنید.

برای خرید یا معامله تون کوین، نیاز است که حساب کاربری در صرافی داشته باشید و مراحل زیر را اجرا کنید:

  1. یک حساب آنلاین باز کنید

در اولین مرحله برای خرید تون کوین (TON)، باید یک حساب آنلاین در یک صرافی ارز دیجیتال یا بازار معاملاتی که از آن پشتیبانی می‌کند؛ باز کنید. برای ایجاد حساب آنلاین در صرافی پینگی، را به آنها ارائه دهید که برای این کار به یک شماره موبایل یا ایمیل نیاز دارید.

  1. احراز هویت

پس از این‌که حساب باید اطلاعات شخصی کاربری را ایجاد کردید، نوبت به تأیید اطلاعات می‌رسد. در فرایند احراز هویت، اطلاعات ارائه شده توسط کارشناسان پینگی تأیید می‌شود‌ که  این کار معمولاً کمتر از ۱۵ دقیقه زمان می‌برد.

  1. خرید کیف پول (اختیاری)

برای نگهداری و ذخیره تون کوین، به یک کیف پول سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری نیاز دارید. اما باتوجه‌به این‌که صرافی پینگی دارایی‌های شما را به روش آفلاین ذخیره می‌کند، نیازی به هزینه‌کردن و خرید کیف پول نیست.

  1. خرید

پس از انتخاب محل ذخیره تون کوین، مرحله خرید آن آغاز می‌شود. به بخش خریدوفروش سریع بروید و ارز دیجیتال TON را انتخاب کنید. پس از انتخاب رمزارز موردنظر، بر روی گزینه ثبت سفارش خرید کلیک کنید.

چند نمونه از صرافی های ارائه دهنده تون کوین:

  • Kucoin
  • MEXC
  • LBank
  • OKX
  • UniSwap
  • PancakeSwap

لیستی از ولت‌های مناسب رمزارز

  • والت OpenMask

اگر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارید، حتماً با Metamask آشنا هستید. OpenMask نیز همانند MetaMask است و کیف پول مناسبی برای Toncoin به‌حساب می‌آید. این کیف پول با به‌روزرسانی‌های مدرن و معماری مشابهی که دارد، امکانات زیادی در اختیار تریدرها قرار می‌‌دهد. OpenMask توسط بنیاد TON پشتیبانی می‌شود و گزینه مناسبی برای کار با ارزهای دیجیتال از طریق مرورگر گوگل کروم است.

  • والت SafePal

کیف پول سخت‌افزاری SafePal اولین دستگاه ذخیره سردی است که از Toncoin پشتیبانی می‌کند و برای ذخیره ارزهای دیجیتال به‌صورت امن و منظم مناسب است. SafePal از تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین‌ها پشتیبانی می‌کند و بیش از ۶ میلیون کاربر فعال در سراسر جهان دارد.

  • والت Tonhub

Tonhub یک کیف پول نرم‌افزاری دیگر مبتنی بر TON است. این کیف پول از طراحی مشابه Tonkeeper بهره می‌برد؛ اما ویژگی‌های منحصربه‌فردی نیز دارد، از جمله امکان استیکینگ Toncoin به طور مستقیم از طریق رابط کاربری برنامه و قابلیت توکن‌سازی، به کاربران این امکان را می‌دهد تا ارز دیجیتال خود را بر پایه TON ایجاد کنند.

  • والت TonWallet

TonWallet کیف پول دیگری است که دارای طراحی ساده و کارایی محدود است، اما برای ارسال و دریافت Toncoin مناسب است. در حال حاضر، رقابت در اکوسیستم برای ایجاد نسخه بهبودیافته‌تری از کیف پول TON وجود دارد؛ بنابراین در آینده ممکن است نسخه‌های بهتری از این کیف پول منتشر شود.

Ton Wallet همچنین یک افزونه است که بر روی مرورگر کروم قابل‌نصب است و امکان ذخیره‌سازی Toncoin را برای تریدرها فراهم می‌کند.

سخن پایانی

تون کوین نماینده یک پیشرفت مهم در زمینه ارزهای دیجیتال است و با تمرکز بر امنیت، حریم خصوصی و قابلیت مقیاس‌پذیری، پتانسیل تغییر شکل‌دادن به روش‌های انجام تراکنش‌ها در اقتصاد دیجیتال را دارد. باتوجه‌به اینکه جهان به طور مداوم بیشتر از قبل به‌هم‌پیوسته می‌شود، رمزارزهای متمرکز مانند تون کوین یک جایگزین جذاب برای سیستم‌های مالی سنتی محسوب می‌شوند و امکانات جدیدی برای توانمندسازی اقتصادی و اضافه‌شدن به بازارهای مالی را به ارمغان می‌آورند.

سؤالات متداول

۱. ارز دیجیتال تون کوین در کدام صرافی‌ها قابل‌معامله است؟

ارز Toncoin در صرافی‌های معتبر مانند MEXC، Huobi، OKX و صرافی‌های غیرمتمرکز از جمله UniSwap و PancakeSwap قابل‌معامله است.

۲. بهترین کیف پول‌ها برای ارز دیجیتال تون کوین؟

شبکه Ton کیف پول رسمی خود را با نام Toncoin Wallet راه‌اندازی کرده است که برای سیستم‌های عامل Windows، Mac، Linux و وب، نسخه‌های IOS و Android آن برای تلفن همراه قابل‌دسترسی است. این کیف پول مناسب برای نگهداری و استیک کردن ارز دیجیتال Ton است که کیف پول تراست ولت نیز از این توکن پشتیبانی می‌کند.

۳. کاربردهای رمزارز Toncoin؟

کاربردهای ارز Ton شامل استفاده به‌عنوان پرداخت کارمزد تراکنش‌های شبکه، پرداخت ولیدی تورها و هم‌چنین استفاده از ابزارهای ارائه شده توسط این پروژه از جمله Ton Proxy، Ton Service، و Ton Storage می‌شود. این رمزارز به دلیل مقیاس‌پذیری بالا، می‌تواند به‌عنوان یک روش پرداختی گسترده نیز استفاده شود و در پلتفرم Fragment که یک پلتفرم برای خرید نام کاربردی تلگرام است، نیز مورداستفاده قرار ‌گیرد.

درباره نویسنده

لیلا حمیدیان

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

آلت سیزن 2024 چه زمانی شروع می شود؟

مَثَلی است که می‌گوید، «به وقت جزر و مّد، آب تمام کشتی‌ها را بالا می‌برد.» این مثل در بازار ارزهای دیجیتال هم صدق می‌کند و وقتی که یک بازار عملکرد خوبی دارد، تمام بازار از این اتفاق سود می‌برند. در بازار کریپتو این بیت کوین (BTC) است که نقش محرک...

May 16, 2024
0
0
[object Object] عکس

بررسی ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی؛ هر آنچه باید درباره رمزارز AXS بدانید!

جهان فناوری با ظهور ارزهای دیجیتال و بازی‌های غیرمتمرکز، شاهد تحولات شگرفی بوده است. یکی از پیشگامان این حوزه، ارز اکسی اینفینیتی (AXS) است که با بازی آنلاین محبوب Axie Infinity گره خورده است. این ارز دیجیتال نه تنها به بازیکنان امکان کسب درآمد...

May 15, 2024
0
0
[object Object] عکس

معرفی ارز دیجیتال بیت‌ کوین اس وی؛ ارز BSV بازگشت به چشم‌انداز اصلی ساتوشی

ارز دیجیتال بیت کوین اس وی (Bitcoin SV) یکی از رمزارزهایی است که توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند. با ادعای پیروی از چشم‌انداز اصلی ساتوشی ناکاموتو، سازنده بیت کوین، بیت کوین اس وی تلاش دارد تا به اهداف اولیه بیت کوین جامه عمل بپوشاند. در...

May 15, 2024
0
0
[object Object] عکس

۴ دلیل برای خرید اتریوم؛ آموزش گام به گام خرید اتر (ETH) در ایران

قصد خرید اتریوم را دارید؟ باید بدانید که کاربران حوزه رمزارز معمولا اصطلاح اتر (Ether) و اتریوم (Ethereum) را به جای هم استفاده می‌کنند در حالی که این دو واژه به دو مفهوم مجزا اشاره دارند. اتریوم یک پلتفرم بلاکچینی...

May 14, 2024
0
0