خانه
معرفی ارز دیجیتال نیر؛ بررسی رمزارز Near + نحوه خرید و نگهداری آن عکس

معرفی ارز دیجیتال نیر؛ بررسی رمزارز Near + نحوه خرید و نگهداری آن

اگر از هزینه‌ها و تایم زیادی که هنگام انجام تراکنش‌های زیاد می‌گذارنید خسته‌ شده‌اید، ما یک خبر خوب برایتان داریم. این روزها باوجود کاربری فراوان ارزهای دیجیتال، مقیاس پذیری پلتفرم‌های محبوب، مثل اتریم و بیت کوین بسیار پایین آمده است و افراد به دنبال یک راه‌حل مناسب هستند. اکنون ما آمده‌ایم که پاسخ این مشکل شما را بدهیم؛ ارز دیجیتال نیر یک شگفتی جدید در دنیای مجازی است که با مقیاس پذیری بالایی که دارد، طرفداران زیادی را به خود جلب کرده. این ویژگی عالی ارز دیجیتال Near باعث، ایجاد یک رقابت تنگاتنگ بین آن و بلاکچین‌هایی مثل بیت کوین و اتریم شده‌ است. اگر  که شما هم مشتاق به آشنایی بیشتر با این ارز شگفت‌انگیز شده‌اید، پس تا انتها همراه ما باشید.

ارز دیجیتال Near protocol چیست؟

ارز دیجیتال Near چیست؟ 

ارز دیجیتال نیر که با نماد Near شناخته می‌شود، یکی از پیشرفته‌ترین بلاکچین‌ها است که باعث اجرا شدن قرادادهای هوشمند می‌شود. از جمله ویژگی‌های این پروتکل می‌توان به مقیاس پذیری بالا، ایمن بودن، سرعت زیاد و پایداری مطمئن آن اشاره کرد. مخاطب اصلی این ارز، توسعه دهندگان است که هدف آن، کم شدن هزینه‌های مربوط به بازار و انجام تراکنش با سرعت بالا می‌باشد. بلاکچین‌هایی همانند اتریوم و سایر پلتفرم‌ها، هنگام افزایش تعداد تراکنش برای تأیید هر کدام، با اختلال مقیاس پذیری روبه‌رو می‌شوند. اما مقیاس پذیری چیست؟ به توانایی ارزهای دیجیتالی هنگام شلوغ بودن شبکه، برای تأیید میزان فراوانی از تراکنش است. زمانی که این مقیاس پایین باشد، میزان هزینه افزایش و سرعت تأیید کاهش می‌یابد. پروتکل نیر در مقایسه با دیگر ارزها، مقیاس پذیری بالایی دارد که علت آن، استفاده از فناوری شاردینگ‌ است. نحوه کار این توکن، طبق الگوریتم اثبات سهام می‌باشد یعنی، کاربران باید مقداری ارز بخرند و روی شبکه قفل کنند تا بتوانند از سود سهام گذاری استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: قیمت نیر پروتکل

تاریخچه رمزارز نیر

در سال ۲۰۱۷ دو نفر با نام‌های ایلیا پولوسخین و الکساندر کیدانوف که مهندس کامپیوتر بودند، طبق ساخته ذهنی خود، بلاکچین نیر را ساختند. جالب است که بدانید این دو مهندس، در ابتدا در شرکت‌های مهمی همچون گوگل و مایکروسافت مشغول به کار بودند. این افراد با سرمایه‌‌ی خود، قصد استفاده از اتریوم جهت رسیدن به اهداف‌شان را داشتند. باتوجه به مشکلاتی که این پلتفرم داشت، تصمیم به راه‌اندازی پروتکل خود کردند. در ابتدای ساخت، این بلاکچین یک پروژه یادگیری ماشین بود ولی، با گذشت زمان متوجه اختلالاتی مانند مقیاس پذیری شدند. این دو مهندس در جهت برطرف کردن این اختلال، یک شبکه تازه ساختند؛ با این فرایند، ارز نیر به یک پلتفرم توسعه دهنده بلاکچین تبدیل شد. انتخاب نام این ارز براساس رمان The Singularity Is Near بوده است. آغاز به کار شبکه اصلی این بلاکچین، در آوریل سال ۲۰۲۰ بود و در اکتبر همان سال، انتقال توکن در آن توسط اعتبارسنج‌های شبکه‌ تایید شد.

ویژگی های اصلی ارز دیجیتال Near چیست؟

ویژگی‌های اصلی ارز دیجیتال Near چيست؟

باوجود رقیبان سرسختی همچون اتریوم، بلاکچین نیر سعی می‌کند با دارا بودن برخی ویژگی‌ها، نسبت به رقیبان خود متمایز شود. بعضی از مهم‌ترين ویژگی‌های ِارز دیجیتال Near شامل موارد زیر می‌شود:

  1. سازگاری با محیط زیست: میزان تولید کربن دی اکسید توسط نیر به طور سالانه حدود، ۱۷۴ تن است که تقریبا ۲۰۰ هزار برابر نسبت به بیت کوین کمتر می‌باشد.
  2. داشتن سرعت بالا: سرعت تراکنش در نیر یک ثانیه است که نسبت به اتریوم که ۱۴ ثانیه و بیت کوین با ۱۰ ثانیه بسیار کمتر می‌باشد.
  3. توان عملیاتی زیاد: توان عملیاتی نیر در حال حاضر به ۱۰۰ هزار تراکنش در ثانیه می‌رسد؛ در صورت درستی این موضوع، نسبت به سولانا با میزان تراکنش ۶۵ هزار در ثانیه، رتبه بالاتری دارد‌.
  4. کاهش کارمزد: میزان کارمزد هر تراکنش بسیار کم و گاها کسری از سنت خواهد بود که علت آن، افزایش دسترسی کاربران و توسعه دهندگان به این شبکه است.
  5. امکان همکاری: افراد می‌توانند دارایی‌های خود را بین پلتفرم‌های بلاکچین معروف و نیر انتقال دهند.

نحوه عملکرد ارز نیر پروتکل

بلاکچین‌های نسل اول و دوم(بیت کوین و اتریوم) در مقایسه با ارز نیر که با نام بلاکچین نسل سوم نیز شناخته می‌شود، محدودیت‌هایی دارند؛ نبود این مشکلات در ارز نیر، باعث برتری آن شده‌ است. نیر درواقع یک بلاکچین اثبات سهام می‌باشد که از یک ویژگی شاردینگ بندی، با نام نایت شید به منظور، افزایش ظرفیت استفاده می‌کند. شاردینگ باعث ارسال و انتقال تراکنش‌ها به زنجیره جانبی می‌‌شود‌. این ویژگی باعث، حذف زمان انتظار و رقابت در زنجیره اصلی به منظور اعتبارسنجی بلوک می‌شود. روش کار این پلتفرم به این شکل است که زنجیره جانبی یکی از بلوک‌ها را تأیید می‌کند؛ نتیجه خالص این کار، در زمانی دیگر به زنجیره اصلی منتقل می‌شود. برای درک آسان و بهتر مفهوم کار شاردینگ، می‌توانید آن را همانند یک پیتزا با ۸ تیکه در نظر بگیرید. زمانی که ۷ نفر از دوستان‌تان هرکدام یک تیکه را بخورند، سریع‌تر پیتزا تمام می‌شود تا اینکه به تنهایی بخواهید آن را تمام کنید. درواقع sharding به وسیله پخش کردن کارها بین گروه‌های اعتبارسنجی متنوع، سریع‌تر عملیات را پیش می‌برد. وظیفه گروه اعتبارسنجی، نگهداری کردن و تأیید تراکنش‌ها است. از دیگر ویژگی‌های مهم این پروتکل می‌توان به متکی بودن آن به سرورهای کالا بجای سخت افزارهای گران اشاره کرد‌. به عنوان مثال، سولانا به حداقل ۱۲۸ گیگابایت رم برای هر سرور نیازمند است که همین مورد باعث سختی در مقایسه پذیری در زمان نبود سرمایه‌گذاری می‌شود. وجود الگوریتم Pos بجای Pow از دیگر موارد مهم درباره‌ی عملکرد این ارز دیجیتال محسوب می‌شود.

مزایا و معایب ارز دیجیتال Near

مزایا و معایب ارز دیجیتال Near 

هر ارز دیجیتال دارای مزیت‌ها و معایب مختلفی است؛ ارز Near نیز از این قاعده جدا نیست و نسبت به سایر ارزها ویژگی‌هایی دارد. در ادامه به توضیح برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب ارز دیجیتال Near می‌پردازیم. از جمله مزیت‌های اصلی آن شامل:

  • یکی از اصلی‌ترین رکن‌های ارز دیجیتال Near، ارائه مقایس‌پذیری به شکل امنیت و اشتراک‌گذاری مشترک است. درواقع نیر تا جای ممکن به صورت دوستدار توسعه دهندگان عمل نشان می‌دهد.
  • سقف تراکنش در این پلتفرم حدود ۱۰۰ هزار در ثانیه است.
  • اشتراک گذاری در نیر با پولکادات و ETH2.0 متفاوت است به این شکل که نیر، بدون جدا کردن بلاکچین‌ها، اشتراک گذاری را در تکه‌هایی قرار داده است که باید باهم ترکیب‌پذیری داشته باشند.
  • با این روش تکه‌ای، نیاز به دانلود کل حالت بلاکچین‌ها توسط اعتبارسنجی نیست پس، باعث کاهش نودها در ضرورت‌های سخت افزاری می‌شود.
  • از دیگر مزیت‌های اشتراک گذاری تکه‌ای می‌توان به آسانی توسعه کاربران سازگار با موبایل می‌شود.
  •  دوره حدود ۲۴ تا ۳۶ ساعته عدم پیوند در پلتفرم نیر در مقایسه با پولکادات و کاماس به ترتیب ۴ و ۳ هفته است.
  • میزان تورم سالانه این ارز تقریبا ۵ درصد است.
  • عدم وجود مزیت اضافه جهت ترکیب توکن‌های سهام‌‌دار در نیر و تشویق به غیرمتمرکز شدن برخلاف کازماس‌
  • ساخت پل بدون اعتماد توسط این ارز و اتریوم باعث، ایجاد مقایس‌پذیری کم هزینه جهت راه‌حل‌های متنوع لایه ۲ خواهد شد.
  • ایجاد قرارداد در جاوا اسکریپت یا Rust
  • افزایش بدون اصطکاک کارمزد تراکنش‌ها

پس از آشنایی با مزیت‌های ارز دیجیتال نیر، نوبت به معایب آن می‌رسد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها درباره‌ی نیر، تمرکز حاکمیت است که به صورت نیمه کاره می‌باشد. به بیان ساده، در حال حاضر تنها تأییدکنندگان امکان رای‌دهی به پیشنهادات را دارند.
  • تقریبا ۳۵ درصد از عرضه توکن به وسیله افراد داخلی حفظ می‌شود که با حاکمیت بسیار کم زنجیره‌ای ترکیب کرده اند. به طور کلی، تصمیم گیری متمرکز به یک مشکل در نیر تبدیل شده است‌.
  • رقابت‌های زیادی بین نیر با پلتفرم‌های بزرگ مانند اتریوم و کریپتو وجود دارد که می‌تواند باعث عقب ماندن این ارز دیجیتال شود.

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال نیر

هم اکنون افرادی که قصد خرید ارز دیجیتال نیر را دارند، بامراجعه به صرافی‌های داخلی و خارجی فراوانی که وجود دارد می‌توانند آن را خریداری کنند. البته، به دلیل اینکه ایرانی‌ها در صرافی‌های خارجی تحریم شده‌اند، ممکن است حساب‌هایشان بلوکه شود. به منظور جلوگیری از این موضوع، مطمئن‌ترین روش خرید این نوع از ارز دیجیتال،مراجعه به صرافی ارز دیجیتال ایران کریپتو است. اگر شما در این سایت عضویت داشته باشید، می‌توانید ارز نیر و دیگر ارزها را با مشاهده قیمت لحظه‌ای و متناسب با جهان خرید و فروش کنید. برای این کار کافی است که شما در صرافی حساب کاربری ایجاد، سپس بعد از طی کردن مرحله‌های احراز هویت، به بخش بازار وارد شوید. برخی از مهم‌ترین صرافی‌های خارجی فروش ارز نیر شامل:

  • کوین بیس
  • کراکن
  • بایننس
  • هوبی‌
  • بیت استمپ
  • بیترکس‌
  • بیت فینکس
  • جمینی
  • کوکوین
  • اوکی اکس
  • بای بیت
  • کریپتو دات کام
  • پولونیکس
  • بلاک فای

بعضی از کیف پول‌های ارز دیجیتال یا همان ولت‌ها جهت نگهداری ارز شامل موارد زیر می‌شود:

  • کیف پول تراست ولت
  • کیف پول لاکت ولت
  • کیف پول متامسک‌
  • کیف پول سیف پل
  • کیف پول اتمیک‌ ولت
  • کیف پول کوین‌ بیس ولت
  • کیف پول لجر
  • کیف پول ترزور‌
  • کیف پول کیپ کی

سخن پایانی 

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وب ۳، غیرمتمرکز بودن بلاکچین‌های آن است که باعث کمک به کاربران جهت مالکیت دارایی‌ها خودشان است. نیر یکی از ارزهای دیجیتال با برنامه‌های غیرمتمرکز می‌باشد که هر فردی با ایجاد شرکت در آن و برقراری مشارکت افراد، پاداش می‌گیرد. این ارز دیجیتال یک بلاکچین لایه یک است که در ایجاد فضای مناسب، برای تولید برنامه‌های غیرمتمرکز توسط توسعه دهندگان نقش مهمی دارد. باوجود اینکه اتریوم در بین بلاکچین‌های لایه یک، رتبه نخست را دارد اما، پروتکل نیر بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر از آن است. این ارز دیجیتال با بکارگیری فرآیند اجماع اثبات سهام، باعث ایمن سازی شبکه می‌شود.مزیت‌های این ارز بسیار زیاد است اما در کنارش معایبی نیز دارد که در این مقاله به آن پرداخته شد. ارز دیجیتال نیر با اعطای پاداش و سود به کاربران خود می‌تواند بهترین گزینه جهت خرید ارز باشد. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.

سوالات متداول

قیمت ارز دیجیتال نیر چقدر است؟

برای اطلاع از قیمت لحظه‌ای این ارز باید به سایت ایران کریپتو مراجعه کنید.

ارز دیجیتال Near را از کجا می‌توان خریداری کرد؟

برای خرید این ارز می‌توانید به بازارهای صرافی داخلی و خارجی همانند صرافی ایران کریپتو مراجعه کنید.

آیا ارز نیر مقیاس پذیری بالاتری از اتریوم دارد؟

بله میزان مقایس‌پذیری این ارز بسیار بالا است که باعث افزایش سرعت و کاهش هزینه‌های تراکنش در لحظه می‌شود.

درباره نویسنده

ستاره خزایی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳