استورج چیست؟ معرفی ابزار ذخیره ساز غیرمتمرکز + ارز دیجیتال Storj
فهرست مطالب
- Storj چیست؟
- اجزای اصلی شبکه غیرمتمرکز Storj
- نقش گره های ذخیره سازی در عملکرد استورج
- توکن Storj، ارز دیجیتال استورج
- منظور از ارز دیجیتال استورج چیست؟
- Storj از کدام بلاک چین استفاده میکند؟
- خالق استورج چه کسی بود؟
- چه نیازی به یک فضای ابری غیرمتمرکز مانند استورج است؟
- رقیبان Storj چه شرکت هایی هستند؟
Storj یا استورج (توکن یا همان ارز دیجیتال استورج) یک اشتراک گذاری فضای ابری، اما در چهارچوبی غیرمتمرکز و از جنس بلاک چین است. در دنیایی که همه اجزای آن را داده فراگرفته، مدیریت و استفاده از داده جزء اصلی ترین چالشهای هر سازمان و اشخاص حقیقی اند.
در گذشته، شما برای ذخیره سازی فایلهای خود از انواع مختلف هاردهای ذخیره داده استفاده میکردید. با گسترش اینترنت و ارتقاء سرعت آن، امکان استفاده از فضای ابریِ شرکتهایی چون گوگل، یاهو، آمازون و …، مهیا شد. اما تمام این خدمات ذخیره و مراقبت از دادهها متمرکز بودند و یک سازمان بالادستی بر سیاستهای آنها نظارت و کنترل داشت.
استورج، شبیه بسیاری دیگر از تحولات مبتنی بر بلاک چین، یک تحول در تمرکززدایی از سیاست های ذخیره داده و اشتراک فضای ابری و تغییر رویه به اشتراک رمزگذاریشده و ایمن بود. هزینه بسیار پایینتر، امنیت بالای شبکه و سازگاری با تحول دیجیتال ازجمله ویژگیهایی هستند که محبوبیت Storj را نتیجه دادهاند.
Storj چیست؟
تقریبا 60 درصد از کل اطلاعات سازمانهای مختلف بر روی فضای ابری ذخیره شده و از زمان شروع همهگیری کرونا این میزان استفاده به سرعت در حال گسترش است. قبل از اینکه به استورج و چگونگی عملکرد آن بپردازیم، باید مفهوم ابر یا Cloud را توضیح تا با انگیزه اصلی در خلق Storj ارتباط بهتری بگیرید.
فضای ابری چیست؟
آنچه تحت عنوان Cloud یا ابر از آن یاد میشود، چیزی نیست جز شبکهای فیزیکی از سرورهایی که به مانند یک هارد غولپیکر امکان ذخیره و فراخوانی داده را فراهم میکنند. این ابرها میزبانهای رده بالایی از دادههایی هستند که شما میتوانید از کانال اینترنت به آنها دسترسی داشته باشید.
دادههایی که در فضای ابری ذخیره شدهاند، ممکن است شخصی باشند، مانند اطلاعات Google Doc، و تنها در دسترس کاربر اختصاصی آن قرار گیرند. یا اینکه عمومی باشند، مانند آهنگهای SoundCloud، و در دسترس عموم قرار بگیرند. در واقع، این ابرها هستند که سکانهای اینترنت جهانی را به دست دارند و استقرار و گسترش آن را تضمین میکنند.
محاسبات ابری نیز یک خدمت زیرمجموعه از فضای ابری است که در آن، شرکتها یا افراد حقیقی قدرت پردازش و حتی نرمافزارهای مختلف خود را به اشتراک میگذارند. بهویژه، محاسبات ابری یک مسیر میانبر برای کاربران است که در سمت دیگر آن سرویسهای نرمافزاری شرکتهای کوچک و بزرگ قرار دارند (مانند استفاده از فضای اکسل و Latex آنلاین).
پیشنهاد می کنیم مقاله پامپ و دامپ چیست را نیز حتما مطالعه کنید.
مثال هایی از ارائه دهندگان خدمات ابری
مشهورترین ارائه دهنده دسترسیهای ابری، گوگل است که در قالبهای مختلفی چون حسابهای Gmail، Google Doc و YouTube به کاربران فضا و دسترسی محاسباتی ارائه میدهد. یادمان باشد که تمام این خدمات با یک هدف صورت میگیرد و آن کسب درآمد است. بنابراین اگر یوتیوب به شما اجازه تماشای رایگان مجموعهای از ویدیوها را بدهد، در مقابل شما باید به سیاست تبلیغات آن پایبند باشید.
آمازون و سرویس AWS آن، گستردهترین سرویس ارائهدهنده خدمات ابری است که بیشتر از 200 قابلیت و دسترسی را برای کاربران تعریف کرده است. با استفاده از AWS شما تقریبا همهچیز را میتوانید به فضای ابری و قدرت پردازشی آن منتقل کنید. اما استفاده از قابلیتهای AWS، بخصوص انواع حرفهای آن، پولی و بعضا بسیار گران است.
مثالهای دیگر شامل پلتفرمهای دنیای مجازی مانند اینستاگرام، فیسبوک و توییتر میشوند. امروزه، تقریبا هر نرمافزاری که وارد بازار میشود یک دسترسی ابری نیز دارد که شما بدون نیاز به نصب نرمافزار و تنها با خرید اکانت ابری آن، میتوانید از تمام قابلیتهایش برخوردار شوید.
پیشنهاد می کنیم مقاله تراست ولت چیست را نیز حتما مطالعه کنید.
استورج کجای دنیای خدمات ابری است؟
فضای ابری استورج یک جایگزین غیرمتمرکز برای ارائهدهندگان ذخیره و محاسبات ابری مانند آمازون و گوگل است. دادههای آپلود شده در Storj رمزگذاری شده، به قطعات مشخصی تقسیم میگردند و در گرههای نامرتبط و مستقر در سراسر دنیا پراکنده میشوند.
شبکهای که این نقلوانتقال داده و اشتراکگذاری فضا را ممکن کرده، از نوع بلاکچین با ارتباط استاندارد همتا به همتا در بین گرههای آن است. بهویژه، هرکسی که بخواهد میتواند در قدرت بخشیدن و افزایش سطح ایمنی شبکه مشارکت داشته باشد.
اگر شما به عنوان گرهای از شبکه شناخته شوید، یعنی میزبان رمزگذاری بخشی از دادههای اشخاص دیگری هستید که از شبکه Storj خدمت میگیرند. در مقابل این خدمترسانی، شما توکنهای Storj را دریافت میکنید که یک توکن ERC-20 بر روی بلاکچین اتریوم است.
توضیح عملکرد استورج به زبان ساده
فایلهای آپلوده شده بر روی شبکه ابری و غیرمتمرکز Storj، رمزگذاری، به تکههای مختلفی تقسیم و بر روی دستگاههای ذخیرهسازی مستقر در سراسر دنیا ذخیره میشوند. به طور دقیقتر، هر فایل به بیشتر از 80 تکه تقسیم میشود و در سراسر شبکه استورج توزیع میگردد.
سیستم کدگذاری، توزیع و بازخوانی اطلاعات به گونهای طراحی شده که از تعداد حداقلی 80 قطعه، تنها به 29 قطعه نیاز است تا کل فایل اصلی بازتولید شود. بنابراین، اضافهکاری که شبکه انجام میدهد برای حذف 100درصدی امکان از بین رفتن تمام یا بخشی از اطلاعات فایل است.
به طور فنیتر، استورج از پروتکل کدگذاری Reed-Solomon استفاده میکند که یک رویکرد مطمئن در برطرف کردن خطاها و بلوکبندی دادهها است. با این رویکرد، از دستدادن دادههای شبکه یا حتی آسیبدیدن آنها، تقریبا غیرممکن است.
اجزای اصلی شبکه غیرمتمرکز Storj
بهطور کلی سه جزء اصلی زیر از شبکه استورج، سرویسدهی آن را ممکن میسازند:
- گرههای (Node) ذخیرهسازی: کاربرانی که فضای خالی و دردسترس دارند و حاضرند در قبال دریافت هزینه، این فضا را به اشتراک بگذارند
- Uplinks: پورتهای اینترنتی که در قالب کدهایی بر روی کامپیوتر مشتری اجرا میشوند تا فرایند بارگذاری اطلاعات بر روی شبکه را ممکن سازند. Uplinkها همچنین وظیفه برقراری ارتباط همتا به همتا با گرههای ذخیرهسازی برای انتقال فایلها و بازیابی آنها را برعهده دارند
- ماهواره: شبکه اینترنت ماهوارهای که ارتباط بین Uplinkها و دیگر اعضای شبکه، ماننده گرههای ذخیرهسازی، را ممکن میسازند. ماهوارهها وظیفه دستهبندی متادادهها، اعتبارسنجی گرههای ذخیرهسازی و توزیع حقالزحمهها را برعهده دارند. بهویژه، هر کاربر یک اکانت اختصاصی بر روی یکی از ماهوارهها دارد.
پیشنهاد می کنیم مقاله ریپل چیست را نیز حتما مطالعه کنید.
نقش گره های ذخیره سازی در عملکرد استورج
فرض کنید شما حافظهای 5 ترابایتی دارید و تنها از 500 گیگابایت آن استفاده میکنید. 4.5 ترابایت دیگر و کمی از قدرت پردازش CPU خود را میتوانید در اختیار استورج بگذارید تا با اشتراک فضا، شما را شریک درآمدزایی خود کند.
Storage Nodes یا Node Operators اصطلاحهایی برای افراد یا حتی سازمانهایی هستند که میخواهند فضای در دسترس خود را به اشتراک بگذارند. به ازای تعداد فایلهایی که شما ذخیره میکنید و تعداد دفعاتی که نیاز به فراخوانی داده باشد، به شما حقالزحمه پرداخت میشود.
فرایند Segmentation در شبکه ابری غیرمتمرکز چیست؟
وقتی یک مشتری از حساب کاربری خود اقدام (درخواست) به بارگذاری داده میکند، فایلهای آن، تحت عنوان فایلهای Storj، وارد یک فرایند منحصربهفرد به نام Segmentation یا بخشبندی میشوند. طی این فرایند، فایلها فشرده، رمزگذاری و سپس به قسمتهای مختلفی (تقریبا 80 تکه) تقسیم میگردند.
این فایلهای تقسیمشده در سراسر شبکه پخش میشوند و در Storge Nodeها ذخیره میگردند. هر وقت کاربر بخواهد فایل خود را دکد کند و آنها را بازیابی نماید، باید از رمز اختصاصی خود استفاده کند تا شبکه به فراخوانی تکههای فایل از سراسر مجموعه خود بپردازد و با چیدن آنها کنار هم، فایل اولیه را بازیابی و آماده تحول کند.
توکن Storj، ارز دیجیتال استورج
شبکه ذخیره داده استورج از یک ابزار مالی تحت عنوان Storj برای تعریف سیستم پرداخت خود استفاده میکند. مشابه ساختار غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین شبکه، ابزار پرداخت آن نیز از جنس رمزارز است و توکن Storj یا STORJ خوانده میشود.
کاربرانی که میخواهند از این فضای ابری استفاده کنند باید حساب STORJ خود را شارژ کنند. این توکنها بعدا برای اعتباردهی به درخواست بارگذاری و پرداخت حقالزحمه گرههای ذخیرهسازی استفاده میشوند. علاوه بر جویندگان خدمات، ارائهدهندگان خدمات نیز باید از STORJ به عنوان ابزاری در دریافت اعتبار بهره بگیرند و حساب خود را با آن شارژ کنند.
همچنین، هر شخصی که در بازار رمزارزها فعال است میتواند توکن STROJ را خریداری کند و از آن برای فعالیت در شبکه Storj بهره بگیرد. شما میتوانید خود ارائه دهنده سرویس اشتراک حافظه باشید یا از اعتبارتان برای مشارکت با گرههای دیگر و دریافت حقالزحمه اشتراکی استفاده کنید.
ارزش کنونی ارز دیجیتال استورج (در زمان تهیه این مقاله)، در بازار معاملات رمزارز، 0.31 دلار و ارزش بازار آن نزدیک به 118 میلیون دلار است. تا اوایل سال 2023 قیمت STORJ حول 0.38 دلار بود. همچنین، از 425 میلیون توکن موجود، در حدود 203.5 میلیون در گردش و 221.5 میلیون توکن دیگر در حساب ذخیره است.
پیشنهاد می کنیم مقاله ارز دیجیتال چیست را نیز حتما مطالعه کنید.
منظور از ارز دیجیتال استورج چیست؟
ارز دیجیتال استورج در واقع همان توکن اختصاصی این پلتفرم فضا و محاسبات ابری است که معاملهگران گاها آن را به جای توکن، با ارز دیجیتال استورج میخوانند. درواقع، از آنجاکه توکنها در بازار معاملات شبیه ارزهای دیجیتال معامله میشوند و سرمایهگذاران تفاوت چندانی بین این دو (از نظر خرید و فروش) قائل نمیشوند، ارز دیجیتال استورج و توکن استورج به مراتب به جای هم استفاده میشوند.
خرید و فروش استورج
تقریبا تمام اندیکاتورهای بازار نشان از یک روند خرسی در بازار خرید و فروش استورج دارند. علاوه بر این، اندیکاتورهایی چون ATR به نوسان شدید و پیش رو اشاره میکنند که ممکن است خرید و فروش استورج را با ریسک بالایی همراه کند. بخصوص، انتظار میرود که در کوتاه و حتی میان مدت، تنها گزینه مناسب در خرید و فروش استورج، معاملات نوسانگیری و کوتاه مدت باشد.
با این حال، اندیکاتورهایی چون RSI خرید قدرتمند را تفسیر میکنند و حتی STOCH از وضعیت مناسب برای خرید ارز دیجیتال استورج خبر میدهد. بنابراین، باور بر این است که ورود به سهم به معیارهایی چون وضعیت کلیت بازار، وضعیت بیتکوین و اتر و یا عملکرد و درآمدزایی پلتفرم استورج و خرید و فروش استورج در آن، وابستگی بالاتری داشته باشد و اندیکاتورها ابزارهایی حاشیهای در تحلیل ارز دیجیتال استورج باشند.
Storj از کدام بلاک چین استفاده میکند؟
اتریوم میزبان شبکه ابری استورج است و توکن STORJ نیز رمزارز و ابزار اعتباردهی و پرداخت این بلاکچین است که از استاندارد ERC-20 تبعیت میکند. بهویژه، شیوه رمزگذاری و ارتباط بلوکها با هم، همان شیوه استاندارد در بلاکچین اتریوم و قدرت رمزگذاری آن است.
خالق استورج چه کسی بود؟
استورج در سال 2014 توسط شان ویلکینسون (Shawn Wilkinson) تأسیس شد. ویلکینسون یک برنامهنویس از آتلانتا است که پایههای شرکت ابری غیرمتمرکز خود را در دره تکنولوژی آتلانتا بنا نهاد. مقاله سفید (Whitepaper) Storj را شان به همراه هم-بنیانگذار استورج، جان کوین، در سال 2014 منشتر کرد.
پیشنهاد می کنیم مقاله عبارت seed چیست را نیز حتما مطالعه کنید.
چه نیازی به یک فضای ابری غیرمتمرکز مانند استورج است؟
مشکل اصلی خدماتدهندگان متمرکز مانند Amazon S3، ذخیره حجم بسیار زیادی از داده در یک سرور متمرکز و غولپیکر است. اگر بخشی از شبکه ابری آمازون دچار مشکل شود، شما امکان دسترسی به دادههای خود را به صورت موقت یا دائمی از دست خواهید داد.
علاوهبراین، این نوع پایگاههای داده اکثرا مورد حمله هکرها قرار میگیرند و ممکن است اطلاعات شخصی افراد در فضای اینترنت پخش و مورد سوءاستفاده قرار گیرد. با استفاده از فضای ابری غیرمتمرکز مانند Storj، بر روی تمام فایلها عمل رمزگذاری صورت میگیرد تا شکسته شود و در شبکهای از گرههای مستقل توزیع گردد.
درنهایت، هزینه نگهداری سرورهای متمرکز بسیار بالاست و به همین دلیل، قیمت سرویسدهی آنها نیز ارزان نخواهد بود. برای مثال، هزینه خدمات ابری Storj تقریبا نصف هزینه استفاده از آمازون است.
رقیبان Storj چه شرکت هایی هستند؟
رقیبان استورج را میتوان به دو گروه تقسیم کرد: ارائهدهندگان خدمات ابری سنتی و متمرکز و انواع غیرمتمرکز و بر بستر بلاکچین.
رقیبان متمرکز شامل انواع زیرند:
- Amazon Simple Storage Service یا S3
- Google Cloud Storage
- G2 Deals
- IDrive Online Backup
- SuiteDash
- Amazon S3 Glacier
- Azure Blob Storage
اما این رقیبان غیرمتمرکز هستند که آینده استورج را به چالش میکشند، چراکه دنیا به سمت دیجیتالی شدن بیشتر و استفاده حداکثری از سرویسهای غیرمتمرکز میرود. از میان سرویسهای ارائه فضای ابری غیرمتمرکز، شرکتهای زیر شاخصترین رقیبان استورجاند:
- Filecoin
- Holo
- Crust Network
- Sia
جمع بندی:
به دلیل طراحی یکتایی که شبکه استورج دارد و ویژگیهایی که از بلاکچین و چهارچوب غیرمتمرکز آن میگیرد، استورج به جایگاه امنی در دنیای سرویس های ابری و رمزارز دست یافته است. بخصوص، این شبکه ابری غیرمتمرکز یک قطعه دیگر از پازل بزرگ و غیرمتمرکزی است که قرار است به دیجیتالی شدن و تعریف دنیای متاورسی کمک کنند. درنهایت، هدف تمام ابزارهای غیرمتمرکز مانند استورج، ارتقاء حداکثری شفافیت در عملکرد، تراکنشها و فعالیتهای آنلاین است تا امکان اعمال قدرت خارجی بر سیستمها کاهش یابد و استقلال دیجیتال به نفع عموم مردم حاصل گردد.
سوالات متداول درباره ارز دیجیتال استورج
1- منظور از استخراج استورج چیست؟
اگر فضای بایتی اضافی دارید که استفاده چندانی برای شما ندارد، میتوانید از آن برای استخراج استورج و درآمدزایی بهره بگیرید. با این حال، قبل از شروع به استخراج استورج، کمی درباره سیستم مورد نیاز، پلتفرم و نرم افزارهای پایه آن تحقیق کنید، زیرا گاهی استخراج استورج و دریافت ارز دیجیتال استورج بابت آن، توازونی با میزان بالای برق مصرفی و هزینه خرید تجهیزات ندارد.
همچنین، ماینرهایی چون ASIC ساختارهایی متشکل از مادربردهایی هستند که شما میتوانید از آنها برای استخراج استورج استفاده کنید.
2- آیا خرید و فروش استورج ریسک بالایی دارد؟
تقریبا تمام ارزهای دیجیتال با نوسانی بالاتر از بازارهای دیگر چون بازار سهام همراه هستند. خرید و فروش استورج نیز فارغ از این وضعیت نیست. بنابراین، اگر ریسکپذیر نیستید و قدرت تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بالایی ندارید، هرگز به ارز دیجیتال استورج یا هر ارز دیجیتال دیگری وارد نشوید.
3- آیا می توان ارز دیجیتال استورج را خارج از پلتفرم آن معامله کرد؟
شما میتوانید ارز دیجیتال استورج را در بسیاری از صرافی های معتبر ارز دیجیتال معامله کنید. بخصوص، خرید و فروش استورج بیشتر از اینکه ابزاری برای انجام فرایندهای پلتفرم Storj باشد، یک توکن یا ارز دیجیتال قابل معامله بدون در نظر گرفتن ماهیت اجرایی آن است.
درباره نویسنده
وریا وکیلی
ثبت نظر جدید