خانه
مقایسه ترون با کاردانو؛ بررسی تفاوت ها و شباهت های Tron و Cardano عکس

مقایسه ترون با کاردانو؛ بررسی تفاوت ها و شباهت های Tron و Cardano

در موج جدید رقابت پروژه‌های رمزارزی، دنیای بلاکچین شاهد رویارویی دو پروژه ترون (Tron) و کاردانو (Cardano) با یکدیگر است. این پلتفرم‌های لایه یک هر کدام نقاط قوت و چشم‌انداز منحصربه‌فرد خود را دارند و رقابتی که بینشان در گرفته، کاربران حوزه رمزارز را به مقایسه ترون با کاردانو وا داشته تا بتوانند انتخاب بهتری برای سرمایه‌گذاری داشته باشند.

اگر شما هم به فکر مقایسه پروژه‌های ترون و کاردانو افتاده‌اید این مقاله برای شما نوشته شده است. پارسیان کریپتو اینجا است تا در وهله اول به معرفی مختصر پروژه‌های کاردانو و ترون بپردازد. پس از پاسخ به سوالات «ترون چیست» و «کاردانو چیست» به «مقایسه ترون با کاردانو» پرداخته می‌شود و در نهایت «تفاوت های میان ترون و کاردانو» برایتان شرح داده خواهد شد. با ما همراه باشید.

کاردانو چیست؟

کاردانو چیست؟

پروژه کاردانو توسط چارلز هاسکینسون، یکی از موسسان پروژه اتریوم راه‌اندازی شد. کاردانو یک پروژه بلاکچینی نسل سوم است که با هدف حل مشکل مقیاس‌پذیری و کارمزد بالا در بلاکچین‌های نسل دوم روی کار آمده است. مقیاس‌پذیری بالا، کارمزد پایین و تامین امنیت شبکه از طریق الگوریتم اثبات سهام (PoS) از جمله ویژگی‌های پروژه ارز دیجیتال کاردانو یا به اصطلاح ADA است.

کاردانو برنامه‌های متعددی را برای افزایش سرعت و قابلیت‌های کلی شبکه‌اش در نظر گرفته است. الگوریتم اثبات سهام اوروبروس (Ouroboros) باعث کاهش هزینه‌های کاردانو می‌شود. از طرف دیگر، یکی از راهکارهای لایه دو که قرار است در پروژه کاردانو به کار گرفته شود هیدرا (Hydra) نام دارد که مقیاس‌پذیری نامحدودی را برای تراکنش‌های این شبکه به ارمغان خواهد آورد. مشخصه دیگر کاردانو با عنوان «ترکیب‌کننده هاردفورک» (Hard Fork Combinator) امکان هاردفورک شبکه را (بدون اینکه اختلالی در بلاکچین رخ دهد) فراهم می‌کند.

با مطالعه این بخش فهمیدیم که «کاردانو چیست» در بخش بعدی به این سوال پاسخ خواهیم داد که «ترون چیست؟».

بیشتر بخوانید: کاردانو چیست

ترون چیست؟

ترون چیست؟

پروژه ترون در سال ۲۰۱۷ توسط سان یوچن (Sun Yuchen) که بیشتر با نام جاستین سان (Justin Sun) شناخته می‌شود راه‌اندازی شد. شاید ترون چندان پروژه نوآوری به شمار نرود.

مشخصه‌های این پروژه از الگوریتم اثبات سهام واگذار شده (Delegated PoS) گرفته تا پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز همگی ابداعاتی بوده که پروژه‌های دیگر برای اولین بار به دنیای بلاکچین معرفی کرده‌اند. اما این امر باعث شده ترون به جای تلاش برای ساختن مشخصه‌های جدید، روی عملکرد صحیح مشخصه‌های موجود در کنار طراحی و تجربه کاربر تمرکز کند.

این پروژه بیشتر به دنبال جلب توجه کاربران آسیایی بوده است. پس از تاسیس بنیاد ترون و راه‌اندازی ارز دیجیتال TRX در سال ۲۰۱۸، این شرکت یک پلتفرم اشتراک‌گذاری محتوا به نام بیت‌تورنت (BitTorrent) را خریداری کرده و بیش از پیش به مرکز توجه کاربران تبدیل شد.

توکن بومی ترون ابتدا روی بلاکچین اتریوم با استاندارد ERC-20 توسعه یافت و بعدها به بلاکچین اختصاصی خود منتقل شد. شبکه ترونیکس بر روی مشخصه غیرمتمرکزسازی تاکید زیادی دارد. تولیدکنندگان محتوا با پست کردن محتوای خود در وب۳ می‌توانند توکن TRX را به عنوان پاداش دریافت کنند. توسعه‌دهندگان می‌توانند توکن یا اپلیکیشن غیرمتمرکز خودشان را روی شبکه ترون راه‌اندازی کنند و قرار است به زودی پشتیبانی از بازی‌ها در این پروژه، در دستور کار قرار بگیرد. در این شبکه هیچ کارمزدی برای تراکنش‌های TRX لحاظ نمی‌شود! و در نهایت، شبکه ترون این قابلیت را دارد تا در هر ثانیه ۲۰۰۰ تراکنش را پردازش کند.

پس از پاسخ به سوال «ترون چیست»، تا اینجای مقاله با پروژه‌های ترون و کاردانو  آشنا شدید، در بخش بعدی به مقایسه ترون با کاردانو خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: ترون چیست

مقایسه ترون با کاردانو

کاردانو و ترون هر دو ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. در ادامه با عنوان کردن مشخصه‌های مختلف هر پروژه به مقایسه ترون با کاردانو پرداخته‌ایم.

فناوری و مشخصه‌ها

کاردانو از یک فناوری بسیار ایمن و مقیاس‌پذیر که براساس مکانیزم اثبات سهام ساخته شده بهره می‌گیرد. این فناوری که با نام اوروبروس شناخته می‌شود طوری طراحی شده تا شبکه را در برابر هک و سایر اشکال حملات مخرب مقاوم نگه دارد و به این ترتیب، یک پلتفرم امن برای توسعه‌دهندگان به شمار می‌رود.

در مقابل، ترون از یک فناوری مقیاس‌پذیر و کارآمد که آن هم براساس مکانیزم اثبات سهام به دست آمده استفاده می‌کند. این فناوری که با عنوان الگوریتم اثبات سهام واگذارشده از آن یاد می‌شود طوری طراحی شده که کارایی شبکه را تقویت کند. به این ترتیب، توسعه‌دهندگان می‌توانند اپلیکیشن‌های غیرمتمرکزی روی ترون بسازند که مقیاس‌پذیری بالایی داشته و حجم زیادی از تراکنش‌ها را به سرعت پردازش می‌کنند.

کامیونیتی و پذیرش

ترون و کاردانو، هر دو کامیونیتی بزرگ و فعالی دارند اما از نظر پذیرش با هم تفاوت‌هایی دارند. کاردانو جامعه فعالی دارد که اکثرا از توسعه‌دهندگان تشکیل شده است. این موضوع باعث پذیرش قابل‌توجه آن و راه‌اندازی پروژه‌های بسیار بر روی بلاکچین کاردانو گشته است.

از طرف دیگر، کامیونیتی ترون بیشتر از کاربرانی تشکیل شده که به استفاده از خدمات مختلف روی شبکه آن علاقمند هستند. به این ترتیب می‌توان گفت، پذیرش ترون نسبت به کاردانو امتیاز کمتری می‌گیرد و در مقایسه با کاردانو پروژه‌های کمتری روی پلتفرم آن راه‌اندازی شده است.

اقتصاد توکن

مشخصه دیگری که در مقایسه ترون با کاردانو باید در نظر بگیریم توکنومیک این دو پروژه است. کاردانو و ترون هر دو مدل اقتصادی متفاوتی را در توکنومیک خود به کار گرفته‌اند که تاثیر قابل‌توجهی روی اکوسیستم آن‌ها دارد. توکن کاردانو با نام ADA برای استیکینگ، تراکنش‌های شبکه و کاربردهای دیگر در پلتفرم استفاده می‌شود. عرضه کل آن ۴۵ میلیارد واحد است و توکن‌های آن به مرور زمان از طریق فرایندی به نام اینفلیشن (Inflation) یا تورم وارد بازار می‌شود.

ارز دیجیتال TRX متعلق به شبکه ترون، در استیکینگ، تراکنش‌های شبکه و سایر کاربردهای پلتفرم ترون مورد استفاده قرار می‌گیرد. عرضه کل ترون ۱۰۰ میلیارد واحد است و توکن‌های آن هم با گذشت زمان و از طریق فرایند اینفلیشن یا تورم وارد بازار می‌شود. علاوه بر این، شبکه ترون یک توکن دوم به نام بیت تورنت (BTT) دارد که به واسطه پاداش‌دهی، کاربران را تشویق می‌کند تا فایل‌های خود را روی شبکه بیت‌تورنت به اشتراک بگذارند.

مشارکت و همکاری

هر دو پروژه کاردانو و ترون برای گسترش اکوسیستم خود مشارکت‌ها و همکاری‌های متعددی را شکل داده‌اند. کاردانو با چندین سازمان بزرگ از جمله دولت اتیوپی وارد مشارکت شده تا با توسعه راهکارهای مختلف به پیشرفت صنایع مختلف کمک کند. علاوه بر این، کاردانو با سایر پروژه‌های بلاکچینی چون سلسیوس (Celsius) وارد همکاری شده تا دامنه کاربران خود را گسترش دهد.

ترون هم مشارکت‌ها و همکاری‌های متعددی داشته که از آن جمله می‌توان به مشارکت آن با شرکت‌های گیمینگی چون بیت‌گیلد (BitGuild)و گیم.کام (Game.com) اشاره کرد که به منظور توسعه پلتفرم‌های گیمینگ انجام شده است. علاوه بر این، ترون برای گسترش دامنه کاربری خود با پروژه‌های بلاکچینی دیگر چون چین‌لینک (ChainLink) وارد همکاری شده است.

نقشه راه و توسعه آتی

ترون و کاردانو هر دو نقشه‌ها و برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای توسعه آتی پروژه خود دارند. در حال حاضر، کاردانو روی توسعه پلتفرم هوشمند خود کار می‌کند که انتظار می‌رود در سال آینده راه‌اندازی شود. این پروژه همچنین در حال کار روی مدل حاکمیتی شبکه خود است تا به کامیونیتی خود اجازه دهد در تصمیمات کلیدی مرتبط با پلتفرم کاردانو حق رای داشته باشند.

ترون هم در حال کار روی راه‌اندازی آپدیت شبکه اصلی خود است که انتظار می‌رود باعث بهبود کارایی و مقیاس‌پذیری شبکه آن شود. علاوه بر این، ترون در حال کار روی توسعه یک پلتفرم دیفای است که اجازه می‌دهد کاربران آن به طیف وسیعی از محصولات و خدمات مالی بر روی بلاکچین ترون دسترسی پیدا کنند.

در حین مقایسه ترون با کاردانو، با نمایش تفاوت های میان ترون و کاردانو در جدول می‌توان به یک دید کلی‌تر از ین دو پروژه دست یافت.

مشخصهترونکاردانو
مکانیزم اجماعاثبات سهام واگذار شدهاثبات سهام اوروبروس
توکنTRXADA
عرضه کل۱۰۰ میلیارد واحد۴۵ میلیارد واحد
مشارکت‌های سازمانیشرکت‌های گیمینگدولت اتیوپی
همکاری بلاکچینیچین لینکسلسیوس
کامیونیتی فعالتوسعه دهندگانکاربران
اقتصاد توکندو توکنییک توکنی
مقیاس‌پذیری۲۰۰۰ تراکنش در ثانیهبیش از۲۵۰ تراکنش در ثانیه

پس از مقایسه ترون با کاردانو و مشاهده تفاوت های میان ترون و کاردانو چه قضاوتی باید داشته باشیم؟

ترون بهتر است یا کاردانو؟

ترون بهتر است یا کاردانو؟

رمزارز بومی هر دو پروژه کاردانو و ترون در خور و قابل‌توجه است و هر یک سرمایه‌گذاران اولیه، سرمایه‌گذاران خصوصی و کاربران عمومی خاص خود را دارند. هر دوی این رمزارزها مورد پذیرش صرافی‌های مختلف رمزارزی قرار گرفته‌اند و در پلتفرم‌های بسیاری می‌توان به خرید و فروش و معامله آن‌ها پرداخت یا از آن‌ها برای ذخیره ارزش استفاده کرد.

بنابراین، این دو پروژه از نظر نقدینگی و بازار مبادله عملکرد تنگاتنگی دارند. همچنین هر دوی این رمزارزها نوسانات قیمتی متعددی را تجربه می‌کنند بنابراین می‌توان گفت TRX و ADA نقاط مشترک زیاد اما اهداف متفاوتی دارند.

به نظر می‌رسد این دو رمزارز به جای رقابت با هم، هر یک در مسیر مجزای خود به پیشرفت خود در مسیر اهدافشان ادامه خواهند داد. بله می‌توان آن‌ها را با هم مقایسه کرد اما لزوما نمی‌توان یک برنده را از این میان بیرون کشید و لزوما هیچ یک از آن‌ها بد تلقی نمی‌شود. هر دوی این پروژه‌ها در حال شکوفایی هستند و باید دید که آینده برای آن‌ها چگونه رقم خواهد خورد.

لازم به ذکر است که پارسیان کریپتو هیچ کاربری را به خرید یا فروش این دو رمزارز یا هر ارز دیجیتال دیگری تشویق نمی‌کند. اگر قصد سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های رمزارزی را دارید، این اقدام حتما باید با تحقیق شخصی و مسئولیت خود کاربر صورت بگیرد.

علاوه بر این، باید توجه داشت که مدیریت ریسک و سرمایه از الزامات ورود به حوزه رمزارز است. هرگز از سرمایه‌ای که در زندگی شما نقش پررنگی دارد برای خرید و سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتال استفاده نکنید چون پیش از ورود به دنیای کریپتو باید ریسک از دست رفتن دارایی خود را بپذیرید.

سخن پایانی

در این مقاله از پارسیان کریپتو به صورت مجزا توضیح دادیم که پروژه کاردانو و ترون چیست و هر یک چه ویژگی‌هایی دارد. سپس، به مقایسه ترون با کاردانو پرداختیم و تفاوت های میان ترون و کاردانو را در قالب یک جدول مشاهده کردیم. امیدواریم این مطلب دید مناسبی را درباره تفاوت‌ها و شباهت‌های دو پروژه ترون و کاردانو در اختیار شما قرار داده باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.

سوالات متداول درباره مقایسه کاردانو با ترون

دلیل مقایسه ترون با کاردانو چیست؟

کاردانو و ترون هر دو پروژه‌های آینده‌داری هستند که هنوز پتانسیل واقعی خود را به نمایش نگذاشته‌اند و از این رو نگاه بسیاری از سرمایه‌گذاران به آن‌ها است. به همین دلیل هم در وب‌سایت‌های مختلف شاهد مطالبی درباره مقایسه ترون با کاردانو هستیم تا سرمایه‌گذاران بتوانند گزینه مورد نظر خود برای سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند.

ترون و کاردانو چه شباهت‌هایی دارند؟

  • جامعه کاربری قوی
  • رمزارز پرطرفدار
  • نقدینگی بالا
  • مشارکت‌های مهم
  • استیکینگ
  • پرداخت تراکنش‌های شبکه
  • نقشه راه کاربردی

تفاوت های میان ترون و کاردانو شامل چه مواردی است؟

  • استفاده از انواع مختلف الگوریتم اثبات سهام
  • میزان عرضه کل
  • ساختار یک توکنی کاردانو و دوتوکنی ترون
  • محبوبیت کاردانو در بین توسعه‌دهندگان
  • محبوبیت ترون در بین کاربران

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 17 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۱۷ شهریور ۱۴۰۳
0
0