خانه
مقایسه بیت کوین با اتریوم؛ کدام یک برای سرمایه گذاری بهتر است؟ عکس

مقایسه بیت کوین با اتریوم؛ کدام یک برای سرمایه گذاری بهتر است؟

چرا باید به مقایسه بیت کوین با اتریوم اهمیت بدهیم؟ با جان گرفتن دوباره بازار ارزهای دیجیتال صدها آلت‌کوین محبوب به رقابت با هم می‌پردازند اما در این میان، بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) حاکمان این صنعت به شمار می‌روند. گفتنی است که مارکت کپ بیت کوین و اتر با هم حدود ۷۰ درصد بازار جهانی ارز دیجیتال را به خود اختصاص داده است.

سرمایه اتر (بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار) در بازار نسبت به بیت کوین (۱.۳ تیلیارد دلار) ناچیز به نظر می‌رسد اما ارزش آن در بازار نسبت به سایر ارزهای دیجیتال بیش از ۴۰۰ برابر است. با اینکه ممکن است در آینده رقبایی روی کار آمده و فرمانروایان حوزه رمزارز را به چالش بکشند، در حال حاضر بیت کوین و اتریوم مشخصا از سایر ارزهای دیجیتال سرتر هستند. اما کدام یک از آن‌ها برای سرمایه‌گذاری مناسب‌تر است؟ در این مقاله از پارسیان کریپتو قصد داریم به مقایسه بیت کوین با اتریوم بپردازیم.

پیش از هر چیز با توضیح کوتاهی به صورت مجزا نشان می‌دهیم که «بیت کوین چیست» و «اتریوم چیست» سپس به مقایسه بیت کوین و اتریوم می‌پردازیم. پس از بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر، تفاوت های آن‌ها را هم مرور کرده و در نهایت خواهیم گفت که بهتر است بیت کوین بخریم یا اتریوم؟ با ما همراه باشید.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین چیست؟

بیت کوین در سال ۲۰۰۹ توسط فرد یا گروهی ناشناس با لقب «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto) و به عنوان اولین رمزارز رسمی حوزه ارز دیجیتال راه‌اندازی شد. BTC با به‌کارگیری فناوری بلاکچین راه‌اندازی شد. این رمزارز به عنوان جایگزینی برای ارزهای رایج (که توسط دولت‌ها و بانک‌های مرکزی پشتیبانی می‌شوند) و با هدف ارائه یک روش غیرمتمرکز به منظور انتقال ارزش طراحی شده است. به این ترتیب، شبکه‌ای از کاربران بدون اینکه به یک نهاد یا واسطه مرکزی وابسته باشند، تراکنش‌های مالی شبکه بیت کوین را تایید کرده و قدرت مورد نیاز برای عملکرد بلاکچین آن را تامین می‌کنند.

امنیت بیت کوین با فناوری رمزنگاری تامین شده و تراکنش‌های شبکه طی فرایندی به نام استخراج توسط کاربران تایید می‌شوند. در این فرایند، کاربران (که با عنوان نود یا ماینر هم شناخته می‌شوند) با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری قدرتمند در حل معادلات ریاضی پیچیده با هم رقابت می‌کنند. این روش تایید تراکنش «اثبات کار» یا PoW نام دارد. داده‌های مربوط به تراکنش‌های بیت کوین به طور دائم در دفترکل عمومی آن ثبت شده و هرگز قابل دستکاری نیست.

اگر یک ماینر با موفقیت بتواند معادلات را حل کرده، یک بلاک از تراکنش را تایید و به بلاکچین اضافه کند، با ارز دیجیتال بیت کوین پاداش می‌گیرد. مقدار این پاداش پس از هر ۲۱۰ هزار بلاکی که به بلاکچین اضافه شود، نصف می‌شود. به رویداد نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین که معمولا هر چهارسال یک بار اتفاق می‌افتد «هاوینگ» گفته می‌شود.

بیت کوین برخلاف ارزهای رایج سقف عرضه دارد و فقط ۲۱ میلیون واحد از آن می‌تواند به بازار عرضه شود. این سقف باعث محدود شدن عرضه شده و از تورم جلوگیری می‌کند. کارشناسان و سرمایه‌گذاران معتقدند این ویژگی در آینده باعث می‌شود بیت کوین در درازمدت به یک دارایی ذخیره‌کننده ارزش تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: بیت کوین چیست

اتریوم چیست؟

اتریوم چیست؟

پروژه اتریوم در سال ۲۰۱۳ پیشنهاد شده و در سال ۲۰۱۵ توسط ویتالیک بوترین راه‌اندازی شد. Ethereum یک پلتفرم بلاکچینی است که از قراردادهای هوشمند و تراکنش‌های مالی ایمن پشتیبانی می‌کند. قراردادهای هوشمند نرم‌فزارهایی هستند که امکان ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا dApps را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌آورند. شبکه اتریوم میزبان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکزی در حوزه‌های امور مالی غیرمتمرکز (دیفای)، گیمینیگ و اجتماعی است. اکثر توکن‌های غیرمثلی یا به اصطلاح NFTها هم بر روی بلاکچین اتریوم توسعه یافته‌اند.

در واقع اتریوم یک بلاکچین قابل‌برنامه‌ریزی است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد از زیرساخت آن برای ایجاد پرژه‌های خودشان استفاده کنند، کاری که در شبکه بیت کوین امکان‌پذیر نیست.

شبکه اتریوم غیرمتمرکز است و قدرت خود را از هزاران کامپیوتر (نود) در سراسر جهان تامین می‌کند. اتریوم در ابتدا همچون بیت کوین از روش اثبات کار برای تایید تراکنش‌های شبکه‌اش استفاده می‌کرد اما در سال ۲۰۲۲، روش اجماع خود را به «اثبات سهام» یا PoS تغییر داد تا هم انرژی کمتری مصرف کند و هم مقیاس‌پذیری شبکه را افزایش دهد. در این روش، به جای اینکه ماینرها برای حل معادلات ریاضی با هم رقابت کنند، سیستم PoS تعدادی از نودها را برای تایید بلاک انتخاب می‌کند و پس از اضافه شدن بلاک به زنجیره، به آن‌ها پاداش می‌دهد.

اتریوم سقف عرضه ندارد اما عرضه رمزارز بومی خود یعنی اتر (ETH) را با مکانیزمی به نام «توکن‌سوزی» مدیریت می‌کند. هر بار که یک تراکنش در شبکه اتریوم تکمیل می‌شود، کاربران باید کارمزد تراکنش یا گس را با ارز دیجیتال اتر پرداخت کنند. پروتکل اتریوم بخشی از این کارمزدها را سوزانده و از بین می‌برد. به این ترتیب، با گذشت زمان و کاسته شدن از تعداد کل عرضه ETH تورم آن کاهش پیدا می‌کند.

تا اینجا متوجه شدیم که «بیت کوین چیست» و «اتریوم چیست». در بخش بعدی مقایسه بیت کوین و اتریوم (Bitcoin vs. Ethereum) را آغاز می‌کنیم. ابتدا به بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر می‌پردازیم و سپس تفاوت های اتریوم و بیت کوین را مرور می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اتریوم چیست

مقایسه بیت کوین با اتریوم

در بخش مقایسه بیت کوین و اتریوم ابتدا به بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر پرداخته و سپس تفاوت های اتریوم و بیت کوین را ذکر خواهیم کرد.

بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر

بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر

در حین بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر، یکی از مشهودترین این شباهت‌ها استفاده از فناوری بلاکچین است. هر دوی این بلاکچین‌ها غیرمتمرکز هستند، هیچ نهاد متمرکزی آن‌ها را کنترل نمی‌کند و از فناوری رمزنگاری برای ذخیره داده‌های شبکه استفاده می‌کنند.

بیت کوین و اتریوم با وجود تفاوت‌هایشان در دامنه وسیعی مورد پذیرش قرار گرفته‌اند و کامیونیتی وفاداری از کاربران ارز دیجیتال دارند. از سوی دیگر، با اینکه اتریوم تلاش‌های زیادی برای رفع مشکل مقیاس‌پذیری به کار گرفته، هنوز هم مانند بیت کوین از مقیاس‌پذیری پایینی برخوردار است. یعنی در هر ثانیه امکان تایید تعداد کمی از تراکنش‌ها را دارد و در ساعات شلوغی شبکه این موضوع باعث افزایش کارمزد تراکنش در هر دو شبکه می‌شود.

بیت کوین و اتریوم هر دو با کمک راهکارهای لایه دو در تلاشند تا معایب موجود در شبکه خود را رفع کنند و با ابتکاراتی که در این حوزه دیده می‌شود، بعید نیست که این موانع به زودی حل شوند. خلاصه بررسی شباهت های بیت کوین و اتریوم با یکدیگر در جدول زیر قابل‌مشاهده است:

شباهت های بیت کوین و اتریوم
استفاده از فناوری بلاکچین
استفاده از فناوری رمزنگاری
غیرمتمرکز بودن
امنیت بالا
کامیونیتی وفادار
مقبولیت زیاد بین کاربران
مقیاس‌پذیری کم
ابزاری برای انتقال ارزش

تفاوت بیت کوین و اتریوم

اولین مورد از تفاوت های اتریوم و بیت کوین به هدف آن‌ها مربوط می‌شود. بیت کوین در تلاش برای تبدیل شدن به یک پول جهانی غیرمتمرکز است تا جایگزین ارزهای رایجی شود که توسط دولت‌ها کنترل می‌شوند. هدف اتریوم ایجاد بستری برای توسعه دارایی‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز است.

تفاوت دیگر آن‌ها در نحوه تایید تراکنش‌ها است. بیت کوین از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کند که مصرف انرژی بالا و در عین حال امنیت بالایی دارد. اتریوم به منظور افزایش مقیاس‌پذیری شبکه خود، الگوریتم اثبات کار را کنار گذاشته و به روش اجماع اثبات سهام روی آورده که هم انرژی کمتری مصرف می‌کند و هم آلودگی زیست‌محیطی کمتری را به بار می‌آورد.

از سوی دیگر، عرضه کل رمزارز BTC هم با ETH متفاوت است. عرضه کل بیت کوین به ۲۱ میلیون واحد محدود شده اما اتریوم هنوز سقفی برای عرضه خود در نظر نگرفته است.

از نظر مقبولیت با اینکه هر دوی این پروژه‌ها تا حد زیادی مورد پذیرش قرار گرفته‌اند پذیرش بیت کوین نسبت به اتریوم بیشتر است.

مشخصهبیت کویناتریوم
هدفارز مجازی غیرمتمرکزی که جایگزین ارزهای رایج شودزیرساختی که می‌توان انواع دارایی‌های دیجیتال و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را روی آن ساخت.
الگوریتم اجماعاثبات کاراثبات سهام
عرضه کل۲۱ میلیون واحدنامعلوم
پذیرشگسترده وبیشتر از اتریومگسترده اما کمتر از بیت کوین
تاریخ راه‌اندازی۲۰۰۹۲۰۱۵

حال که می‌دانید بیت کوین چیست، اتریوم چیست و شباهت‌ها و تفاوت های اتریوم و بیت کوین در چه مواردی است، در بخش بعدی به مقایسه اتریوم با بیت کوین از نظر سرمایه‌گذاری می‌پردازیم و به این سوال پاسخ می‌دهیم که بیت کوین بخریم یا اتریوم.

بیت کوین بخریم یا اتریوم؟

بیت کوین از نظر سرمایه‌گذاران اغلب به چشم ابزاری برای ذخیره ارزش و نوعی طلای دیجیتال در نظر گرفته می‌شود. در عین حال، اتریوم با کاربرد گسترده و نقش اساسی خود در فضاهای دیفای و ان‌اف‌تی، یک پیشنهاد سرمایه‌گذاری از جنسی متفاوت است.

به طور کلی، سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال خطرات و مزایای خاص خود را دارد که عمدتا به دلیل نوسانات بازار چنین مشخصه‌ای در آن‌ها پدید آمده است. البته در صورتی که قصد سرمایه‌گذاری بلند مدت داشته باشید، چشم‌انداز آینده هر دو با توجه به راهکارهای لایه دو و تلاشی که برای رفع نواقصشان صورت می‌گیرد، منطقی و روشن به نظر می‌رسد.

ناگفته نماند که هر دوی این رمزارزها در صورت رفع نکردن مشکلاتشان ممکن است با چالش‌هایی روبه‌رو باشند. مثلا مقیاس‌پذیری پایین بیت کوین و روش اجماع هزینه‌بر و پرمصرف آن می‌تواند برایش دردسرساز شود. از سوی دیگر، اگر اتریوم نتواند سرعت مقیاس‌پذیری خود را بالا ببرد ممکن است در رقابت با پروژه‌های جدید بلاکچینی با شکست مواجه شود یا مجبور شود جایگاه برتر را به آن‌ها واگذار کند.

در هر صورت، پارسیان کریپتو هیچ توصیه‌ای به خرید BTC یا ETH ندارد. ما با مقایسه بیت کوین با اتریوم و بررسی تفاوت بیت کوین و اتریوم تنها در صدد هستیم تا دانش شما درباره این دو رمزارز را افزایش دهیم تا شخصا به مقایسه اتریوم با بیت کوین پرداخته و تصمیمات معاملاتی خود در این زمینه را سبک سنگین کنید. از همراهی شما سپاس‌گذاریم.

سوالات متداول درباره مقایسه بیت کوین با اتریوم

بیت کوین و اتریوم چیست؟

بیت کوین اولین رمزارز دنیا و یک داریی غیرمتمرکز است که قصد دارد جایگزین ارزهای رایج (که تحت حمایت دولت‌ها هستند) شود. اتریوم بلاکچینی است که به کمک قراردادهای هوشمند زیرساخت لازم برای ایجاد دارایی‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌آورد.

تفاوت بیت کوین و اتریوم در چیست؟

با مقایسه اتریوم با بیت کوین متوجه شدیم این دو شبکه بلاکچینی از نظر هدف، روش تایید تراکنش، توکنومیک و کاربرد با هم متفاوت هستند.

اتریوم بخریم یا بیت کوین؟

 اتریوم و بیت کوین با وجود داشتن اهداف و کاربردهای مختلف، در نوع خود بهترین هستند. البته هر دوی آن‌ها نواقصی دارند که با راهکارهای جدید بر رفع آن تمرکز کرده‌اند. بنابراین به سختی می‌توان در بین این دو پروژه قدرتمند یک برنده را معرفی کرد یا حتی درباره آینده آن‌ها نمی‌توان به قطع به پیش‌بینی پرداخت. اگر قصد سرمایه‌گذاری روی یکی از این ارزها را دارید توصیه می‌کنیم با تحقیق و تفحص کامل درباره پروژه و روند حرکت قیمت آن شخصا در این زمینه تصمیم بگیرید.

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کارت‌های امروز راکی رابیت 29 شهریور 1403؛ دو میلیون سکه رایگان امروز رو دریافت کن!

بازی راکی رابیت یکی از بازی‌های تلگرامی جدید است که شباهت زیادی به همستر کامبت دارد. در این بازی، شخصیت اصلی یک خرگوش مبارز است و بازیکنان باید خرگوش خود را با روش‌های مختلف برای مبارزه آماده کنند.

در این بازی می‌توانید از انواع روش‌ها...

۲۹ شهریور ۱۴۰۳