خانه
 پولشویی در NFT چیست و چگونه انجام می شود؟ عکس

 پولشویی در NFT چیست و چگونه انجام می شود؟

پولشویی یا Money Laundering به معنای به دست آوردن سود قابل توجه از خلاف و فساد با پوشش قانون بدون اینکه توجه و یا شک دولت یا نهادی را به خود جلب کند. به عبارتی؛ پولشوها با عبارت پولی که تمیز است و هیچ بی قانونی در آن دخیل نبوده سعی در عادی جلوه دادن سودهای حاصل از خلافکاری هستند.

در گذشته و گاهی اکنون که برخی معاملات به صورت سنتی انجام میشود، پروسه پولشویی با دقت و تمرکز بالایی انجام میگیرد تا هیچ نهاد و ناظری به نتیجه کار مشکوک نشود. امروزه هم که فناوری‌ها و تکنولوژی‌هالی مانند بلاکچین و توکن‌های غیر مثلی ظهور کرده‌اند، قضیه با همان شرایط قبلی اما در پوشش مدرنیته‌تری انجام میشود.

به عبارتی، صنعت مدرن و سنتی معاملات به هیچ طریقی نتوانسته‌اند از موضوع پولشویی و فساد در امان بمانند.

 پولشویی در صنعت NFT چیست؟

 پولشویی در صنعت NFT چیست؟

با توجه به توضیحات کامل در خصوص پولشویی که در مقدمه این محتوا به آن پرداختیم میتوان پولشویی در NFT را به طور کامل و مفصل توضیح داد. همانطور که مشخص است محبوبیت و جذابیت معاملات در حوزه بلاکچین و توکن‌های ان اف تی بر هیچ شخص آگاهی پوشیده نیست. اهمیت چنین معاملاتی به حدی قوی و قدرتمند است که حتی برخی از خوانندگان و افراد مشهور و برجسته جامعه هم از چنین فرصتی برای حفظ آثار هنری خود استفاده میکنند.

به عنوان مثال، پروژه NFT Taylor Swift یکی از این ادعاهاست. با توجه به این که یک کسب و کار چه در حالت سنتی و چه در شیوه مدرن خود دچار محبوبیت و سودآوری زیادی است، دست‌های پشت پرده فراوانی سعی در سودآوری نامشروع از آن بستر دارند. بازار ارزهای دیجیتال هم از این قائده مستثنی نیستند.

بسیاری از افراد مردد نمی‌توانند ریسک بالای موجود در حوزه کریپتو را تحمل کنند که این موضوع به خاطر همین فساد و پولشویی‌هایی است که در حوزه ارزهای دیجیتال به وقع میپیوندد. با این حساب، برای اینکه از چنین سوءاستفاده‌هایی جلوگیری شود باید راه حل‌های کاربردی و مفیدتری به وجود آید.

تنها در این صورت است که افراد اعتماد دوباره‌ای به سرمایه گذاری در حوزه کریپتو خواهند داشت و این صنعت بیشتر از قبل، قله‌های صعود را پیش خواهد گرفت.

اهمیت پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی به دلیل پُر نوسان بودن چنین بازاری است. همین نوسان قیمت و تغییر ارزش NFTها میتواند مورد جذابی برای افراد و مجموعه‌های پولشو باشد. این، در حالی است که ارزهای دیجیتال مطرح مانند بیت کوین و اتریوم در حالت کلی به دلار وابسته‌اند و همین امر ممکن است محدودیت بالایی برای پولشوها داشته باشد.

در مقابل، ارزش و قیمت زیاد توکن‌های غیر مثلی این فرصت را برای سوءاستفاده کنندگان، کاربردی‌تر و دست یافتنی‌تر میکند. فرض کنید یک توکن غیر مثلی در اولین روز خرید خود، 5 یورو است اما همین توکن در چند روز بعد به صد هزار برابر خود میرسد. همین امر توجه و دقت برخی کلاهبردان و فاسدان مالی را به این حوزه، افزایش خواهد داد تا درصدد کسب سود غیر قانونی خود از این راه باشند.

راحتی کار برای فاسدان مالیِ پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی زمانی پُر رنگ‌تر خواهد شد که آنها از این موضوع آگاهی داشته باشند که معامله کنندگان و سرمایه گذاران در حال خرید و فروش یک توکن مخصوص به صورت مکرر هستند. البته اگر این خرید و فروش‌ها در زمان کوتاه‌تری هم اتفاق بیفتد، عملا شیرینی غیر قابل وصفی در جهت پولشویی خواهد داشت.

چرا که از این طریق، امکان فریب اشخاصی که فعالیت کامل در بازار دارند هم وجود دارد. این روش دستکاری در معاملات توسط افراد یا مجموعه‌های پر قدرتی در بازار انجام میشود. در این صورت ریسک حاصله هم برای آنها تا حدود زیادی کاهش خواهد یافت و در نهایت، سود قابل توجهی به جیب‌شان سرازیر میشود.

در حال حاضر شرکت‌ها و مجموعه‌های مطرحی در جهان گرفتار پولشویی شده‌اند که یکی از آنها، شرکت لاروا لبز Larva Labs است. این نوع پولشویی روی بلاکچین اتریوم شکل گرفت. در حقیقت پولشویی در این پلتفرم روی کریپتوپانک 9988 انجام شد. در مورد کریپتوپانک‌ها مقاله مجزایی آماده شده است.

پیشنهاد مطالعه : کریپتوپانک چیست ؟

به عبارتی این مورد به صورت وام سریع مورد پولشویی قرار گرفت. هر نوع عملیات که در فرایند معامله خلل ایجاد کند بدون اینکه به صورت محسوس نمایان باشد، میتواند نمونه آشکاری از پولشویی باشد.

فاسدان مالی علاوه بر دریافت سود غیر قانونی از معاملات قصد دارند تا با پولشویی، مالیات‌هایی را که قبلا پرداخت کرده‌اند را نیز صاف کنند. به عبارتی؛ مالیات پایین در مقابل سود بالا، شیرینی و لذت چنین معامله‌ای را دو چندان خواهد کرد.

توزیع شده بودن ان اف تی‌ها و اینکه هیچ نهاد ناظری حق نظارت روی آنها را ندارد یکی از مولفه‌هایی است که میتواند راه را برای پولشویی آسان فراهم کند. پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی ، همراه با کلاهبرداری‌های دیگر مانند واش تریدینگ Wash Trading هم یکسان و برابر است.

پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی چگونه انجام می شود؟

پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی چگونه انجام می شود؟

با توجه به مقدمات ارائه شده قبلی در خصوص پولشویی در ان اف تی میتوان به این نتیجه رسید که سرمایه گذاران، توکن غیر مثلی مورد نظر را خریده و همزمان هم اقدام به فروش آن میکنند.

راه‌های انجام پولشویی دقیقا مانند یک سرقت سنتی، بسیار متنوع و زیاد است. انواع روش‌های واش تریدینگ به قدری زیاد و غیر قابل حدس است که در سال 2020 خزانه داری آمریکا نسبت به چنین کلاهبرداری‌ها و سوءاستفاده‌هایی هشدار داده بود. البته به نظر میرسد بیشتر این نوع پولشویی‌ها در آثار هنری، محسوس و مشهود بوده و هست!

یکی از این روش‌ها، خرید NFTها و انتقال آن به حساب بانکی مورد نظر از طریق حساب‌های مجازی است. علاوه بر این، افراد ناآگاه و بدون دانش هم طعمه مناسبی برای چنین کلاهبرداریی‌هایی هستند. رکورد فروش زیاد و خارج شدن از فعالیت معامله هم یک روش دیگر برای پولشویی در ان اف تی به شمار میرود.

افراد یا مجموعه‌های پولشو توکن‌های غیر مثلی را در قیمت پایین خریداری میکنند و سپس تاثیر مخرب خود را به تدریج روی قیمت‌ها میگذارند. هنرمندان و کلکسیونرها هم مهمترین افرادی هستند که از این طریق ضربه میخوند. دلیل این موضوع هم اعتماد معامله گران ناآگاه به آمارهای غیر دقیق در این زمینه است.

توجه به این نکته ضروری است که در حال حاضر بسیاری از افراد که طرفدار استمرار خدمات مالی سنتی هستند میتوانند گزینه مناسبی برای پولشویی در حوزه توکن‌های غیر مثلی و بد نام کردن آنها باشند. همین امر ممکن است سرمایه گذاران حوزه کریپتو و ان اف تی‌ها را دچار سردرگمی کرده و آنها بدون دریافت اطلاعات درست از منابع معتبر بستر را برای پولشویی چنین مجموعه‌هایی فراهم کنند.

توکن های غیرمثلی چگونه در پولشویی استفاده می شوند؟

با توجه به اینکه پولشویی در حوزه هنری به یک مسئله غیر قابل تصور تبدیل شده، میتوان به این نتیجه رسید که در این راه، هنرمندان و افراد مشهور زیادی گرفتار واش تریدینگ شده‌اند. در این راستا یکی از صرافی‌های مطرح به نام چتکس Chatex به واسطه نرم افزارهای مخرب کلاهبرداری، و از طریق توکن‌های ان اف تی اقدام به پولشویی در این حوزه نمود. از همین رو، دولت خزانه داری آمریکا نیز، صرافی چتکس را تحت تاثیر تحریم‌هایی قرار داد.

این صرافی با تاکید بر این نکته که برتری زیادی نسبت به خدمات مالی سنتی دارد و رمز ارزها را به صورت راحت و آسان در اختیار کاربران قرار میدهد اقدام به پولشویی در ان اف تی میکرد. تشخیص نوع پولشویی در حوزه کریپتو و توکن‌های غیر مثلی به لطف برخی مولفه‌ها مانند سایت Chainalysis کاملا راحت و آسان است. به عبارتی با استفاده از این سایت، انواع تحقیقات مورد نظر در خصوص ان اف تی‌ها و ارسال آن به آدرس‌های فروش، میتوان آنها را ردیابی نمود.

پولشویی در NFT ، یا به عبارت دیگر واش تریدینگ، با استفاده از توکن‌های غیر مثلی به واسطه‌های مختلفی صورت میگیرد. معامله و سرمایه گذاری به واسطه کلیدهای خصوصی مختلف، ساخت تاریخچه معامله تقلبی، عرضه NFT به یک کاربر بدون دانش و اطمینان دادن به سرمایه گذار در خصوصی قانونی بودن پول‌های تقلبی از مهمترین روش‌هایی است که از توکن‌های غیر مثلی در پولشویی استفاده میشود.

به عبارتی؛ در حوزه توکن‌های غیر مثلی، یک کلاهبردار با خرید توکن ارزان به واسطه مجموعه کلیدهای خصوصی مختلف و خریداری دوباره آن از طریق شخص سوم که مطمعن است باعث میشود تاریخچه تقلبی و فیک برای معاملات و خرید و فروش‌ها ایجاد شود.  با استفاده از این روش، عملیات قانونی بسیار تمیز و بدون هر نوع نقصی دور زده میشود و پولشویی در NFT به قانونی‌ترین شکل ممکن انجام خواهد شد.

چگونه معاملات مربوط به پولشویی و جعلی را در NFTها تشخیص دهیم؟

در روش‌های سنتی پولشویی، دولت، قانون مرتبطی وضع کرده تا با فعالیت مالی مجموعه‌ها که به صورت غیر عادی انجام میشود و هیچ ارتباطی با فعالیت مالی تعریف شده در چارچوب قانون ندارد برخورد شود. روش دیگرِ تشخیص پولشویی، وجود حجم گسترده‌ای از دارایی در حساب مجموعه‌ها و افراد است که منبع معین و قابل تشخیصی ندارد. وجود اختلاف نظر در ادعاهای افراد خاطی هم مورد دیگری است که برای تشخیص پولشویی مورد استفاده قرار میگیرد.

تراکنشات مالی مبهم و پیچیده، خرید رمز ارزهایی در حجم بالا از طریق دلار و یا ارزهای دیگر در زمان حساس بازار مثلا، دوره‌های سکون، معامله طلا و جواهرات با حجم بالا توسط یک فرد یا مجموعه، تشخیص بیزنس‌های سودآور مانند طلا فروش‌ها، کسب و کارهای تجاری، صنعت خودرو و یا رستوران داران لوکس میتواند مهمترین روش‌ها برای تشخیص پولشویی باشد.

خب؛ با این حساب، میتوان با استفاده از روش‌های ذکر شده به تشخیص پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی پرداخت. بعد از تشخیص پولشویی‌ها باید اقدامات قابل توجهی در جهت جلوگیری از پیشروی پولشویی و کلاهبرداری انجام داد.

قوانین مقابله با پولشویی در  nft

قوانین مقابله با پولشویی در  nft

به نظر میرسد باید برای جلوگیری از پولشویی‌ در ان‌اف‌تی، ریسک‌های معاملات ارزیابی شده، و مدیریت کاملی روی آنها صورت گیرد. اقداماتی در جهت اجرای AML که مخفف عبارت  Anti-money laundering میباشد نیز، راه حل موثری برای کاهش خطرات موجود بر سر راه توکن‌های غیر مثلی است.

به عبارتی؛ مانع قرار دادن بر سر راهِ پولشوها مانند استفاده از کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم یا CFT، استفاده از انواع قوانین تحریم در این دسته قرار دارند.

مشخص کردن سیاست‌های مطلوب و پایه‌ای برای مجموعه‌های فعال در حوزه توکن‌های غیر مثلی، زیر نظر گرفتن انواع صرافی‌های مختلف که به صورت اختصاصی روی NFTها فعالیت میکنند. اخذ تاییدیه‌های امنیتی و هویتی KYC و در نهایت، دریافت اطلاعات کامل از یک توکن غیر مثلی و آینده آن می‌تواند تا حدود زیادی از بروز پولشویی‌های مختلف جلوگیری کند.

ویژگی مهم ان اف تی برای پولشویی

احتمالا با خود فکر کنید که توکن‌های غیر مثلی چه ویژگی یا خاصیت متمایزی دارند که کلاهبرداران به سراغ آنها میروند. به بیان ساده‌تر؛ میتوان به این مورد اشاره کرد که دستیابی سریع و آزاد به ان اف تی‌ها میتواند اولین گزینه مناسب برای پولشویی در صنعت ان‌اف‌تی باشد. به طوریکه کاربران حاضر در این صنعت، هیچ احراز هویتی انجام نمیدهند و میتوانند آزادانه در این حوزه اقدام به انجام معامله کنند.

مورد بعدی، بازار بدون توقف و بدون مرز در صنعت ان اف تی‌هاست که راه را برای کلاهبرداران هموار میکند. به عبارتی، کاربران در هر گوشه از این کره خاکی میتوانند بدون دردسر و کاملا آزادانه معامله کنند.

قیمت گذاری توکن‌های غیر مثلی کاملا لحظه‌ای و بدون دخالتِ اشخاص واسطه انجام خواهد شد. به عبارتی، قیمت مشخص و تعیین شده‌ای از قبل برای توکن‌ها تعریف نشده و این، خریداران هستند که قیمت آن را تخمین میزنند.

سخن پایانی

در این قسمت از مقاله به موضوع پولشویی در NFT پرداختیم و صفر تا صد این مورد را به طور کامل در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. مجموعه پارسیان کریپتو امیدوار است توانسته باشد گامی مهم در جهت افزایش آگاهی مخاطبان برداشته باشد.

سوالات متداول

پولشویی به غیر از معاملات سنتی در صنعت کریپتو و توکن‌های غیر مثلی هم اتفاق میفتد؟

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که هر نوع کسب و کاری که سودآوری مطلوبی برای افراد داشته باشد، گرفتار پولشویی و تجارت شستشو یا واش تریدینگ خواهد شد.

پولشویی در NFT چگونه انجام میشود؟

پولشویی در NFT با دخالت افراد و یا مجموعه‌ها انجام میشود. به این صورت که یک کاربر با خرید ان اف تی و انتقال آن به حساب شخصی، مرتکب چنین عملی خواهد شد. به عبارتی انتقال دارایی از کیف پول مبدا به کیف پول مقصد که اتفاقا هر دو کیف پول متعلف به یک فرد است، انجام خواهد شد.

چه ویژگیهایی ان اف تی را مستعد پولشویی میکند؟

آزادانه و بدون مرز انجام شدن معاملات و قیمت‌های متغییر برای یک توکن غیر مثلی بهترین گزینه برای پولشویی در خصوص آن است.

درباره نویسنده

الهام زارع

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

راریبل چیست؟ آموزش خرید و فروش NFT در سایت Rarible + معرفی توکن RARI

راریبل (Rarible)، یک بازار غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهد توکن‌های غیر مثلی (Non-Fungible Token) یا NFTها را بخرند، بفروشند و معامله کنند. NFT‌ها دارایی‌های دیجیتال منحصر به فردی هستند که می‌توانند هر چیزی از هنر و موسیقی گرفته تا...

۶ شهریور ۱۴۰۳
[object Object] عکس

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم و 4 جایگزین برای آن!

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم به ویژگی‌های مختلف ساختار و ماهیت NFTها و قابلیت‌های بلاک‌چین اتریوم برمی‌گردند. به‌ویژه، حجم خرید و فروش رمزارزها و توکن‌های محصول این بلاک‌چین بسیار بالاتر از انواع دیگر است و همین امر منجر به ایجاد یک بازار...

۱۹ خرداد ۱۴۰۳
[object Object] عکس

هزینه ساخت NFT در شبکه های مختلف؛ آشنایی با انواع هزینه های مینت ان اف تی

با ظهور فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال، توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT) به یکی از پرطرفدارترین موضوعات در دنیای دیجیتال تبدیل شده‌اند. این توکن‌ها که نماینده‌ی مالکیت دیجیتال بر آثار هنری، موسیقی، و سایر دارایی‌های دیجیتال هستند، انقلابی در...

۱۷ خرداد ۱۴۰۳
[object Object] عکس

پروتکل اثبات حضور (POAP): انقلابی در ثبت و اثبات حضور با فناوری بلاک‌چین

بسیاری از فعالیت‌ها و رویدادهای روزمره به دنیای دیجیتال منتقل شده‌اند. در این میان، اثبات حضور افراد در رویدادها و گردهمایی‌های آنلاین به چالشی مهم تبدیل شده است. پروتکل اثبات حضور یا POAP راه‌حلی نوین و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین برای این مسئله...

۱۶ خرداد ۱۴۰۳