خانه
دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم و 4 جایگزین برای آن! عکس

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم و 4 جایگزین برای آن!

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم به ویژگی‌های مختلف ساختار و ماهیت NFTها و قابلیت‌های بلاک‌چین اتریوم برمی‌گردند. به‌ویژه، حجم خرید و فروش رمزارزها و توکن‌های محصول این بلاک‌چین بسیار بالاتر از انواع دیگر است و همین امر منجر به ایجاد یک بازار بالقوه برای پروژه‌های NFT می‌شود.

اتریوم پادشاه دنیای DeFi و وسیع‌ترین بستر برای پرورش پروژه‌های نوظهور در اقتصاد غیرمتمرکز و ابزارهای دیجیتال مبتنی بر بلاک‌چین است. در حال حاضر، بیشتر از 77 درصد از کل NFTهای دنیای DeFi بر روی اتریوم سوار شده‌اند؛ بنابراین، کشش و جذابیت ویژه‌ای برای پروژه‌های جدید در پیوستن به این هاب غیرمتمرکز عظیم وجود دارد.

وقتی چهارچوب یکی باشد، تعامل بین پروژه‌ها بالا می‌رود و کاربر دسترسی بیشتری و آشناتری به محصولات و خدمات دارد. ساخت NFT روی شبکه اتریوم به مفهوم امکان مبادله آن با هزاران محصول از پروژه‌های دیگر است که اتریوم را به عنوان پایه‌های غیرمتمرکز خود انتخاب کرده‌اند.

NFT چیست و چرا اینقدر محبوب است؟

NFT چیست و چرا اینقدر محبوب است؟

NFT مخفف اصطلاح Non-Fungible Token (توکن‌های غیرقابل تعویض) است. این دارایی‌های دنیای کریپتو یکتا، غیرقابل جایگزینی و محصول خلاقیت هنرمندانه و از جنس دیجیتال‌اند. دارایی‌های مورد استفاده در بازی‌ها، هنر دیجیتال، پروژه‌های کلکسیون محور، اصلی‌ترین کاربردهای NFTها هستند.

شبیه بلوک‌هایی که پس از استخراج هر بیت‌کوین در بلاک‌چین آن تولید می‌شوند، NFTها نیز کدهایی رمزگذاری‌ شده‌اند که یک اثر منحصر به فرد را تعریف می‌کنند. پس از ایجاد، هرگز امکان تغییر در ماهیت و اطلاعات همراه آن‌ها نیست و مبادله آن‌ها تبدیل به جذاب‌ترین مناقصه‌های تاریخ بازارهای رمزارز می‌شود.

بیشتر بخوانید: NFT چیست

دلایل محبوبیت توکن‌های غیرقابل تعویض

Collectibility یا ارزش جمع‌آوری داشتن: اولین دلیل برای محبوبیت NFTها، اهمیتی است که کاربران به آن‌ها می‌دهند و تمایلی که برای خرید انواع منحصربه‌فرد دارند. هرچقدر یک توکن غیرقابل تعویض جذابیت بیشتری (به هر دلیلی) داشته باشد، در مناقصه‌ها و تعاملات بازارهای رمزارز قیمت‌های بالاتری برای آن پرداخت می‌شود.

کارایی: علاوه بر هنری که در پس این توکن‌ها است، بسیاری از آن‌ها ابزارهایی برای ارزش‌گذاری و تعریف دارایی هستند. بخصوص در بازی‌های اینترنتی، از آن‌ها برای واقع‌گرایی و ایجاد جذابیت در بازی استفاده می‌شود.

جامعه خالق و پشتیبان: برای خلق این توکن‌ها، برنامه‌نویسان، سرمایه‌گذاران و هنرمندان شاخصی گرد هم می‌آیند و اجتماع‌های پشتیبان آن را تشکیل می‌دهند. بخصوص، نام‌های بزرگ در این اجتماع‌ها باعث محبوبیت بیشتر NFTها می‌شود و کمک شایانی به تقویت دو شاخص قبلی می‌کند.

داستان اولین توکن‌های غیرقابل تعویض

اگرچه NFTها برای اولین بار بر بستر Ethereum خلق شدند و توسعه‌ یافتند، اما اولین مفهوم و دارایی غیرقابل تعویض دیجیتال بر روی بلاک‌چین بیت‌کوین ایجاد شد. Colored Coinsها درواقع واترمارک‌هایی بودند که برای ردگیری بیت‌کوین‌ها و امکان نشانه‌گذاری انحصاری ایجاد شدند.

بیشتر بخوانید: تاریخچه NFT

ساخت NFT روی شبکه اتریوم برای اولین بار

ساخت NFT روی شبکه اتریوم برای اولین بار

Colored Coins، مشابه با ایده خلق بیت‌کوین، اولین جرقه را در پیدایش توکن‌های غیرقابل تعویض بر بستر بلاک‌چین‌ها ایجاد کرد. توسعه‌دهندگان از پروتکل‌های Colored Coins الهام گرفتند تا بستری به عمق یک دریا برای ورود NFTها ایجاد کنند.

در سال 2017، اولین نوع از NFTهای کنونی تحت عنوان CryptoPunks NFTs بر روی بلاک‌چین اتریوم ایجاد شدند. CryptoPunks یک توکن غیرقابل‌ تعویض و کلکسیونی متشکل از 10 هزار اواتار 24 در 24 پیکسلی 8 بیتی بود که به یکی از محبوب‌ترین و گران‌بهاترین انواع این پروژه‌ها نیز تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: مجموعه ی کریپتوپانک چیست

استاندارد توکن اتریوم برای ساخت NFTها

4 توسعه ‌دهنده‌ای که CryptoPunk را خلق کردند، طراح استاندارد جدیدی در خلق توکن‌هایی بودند که بعدا با نام توکن‌های غیرقابل تعویض شناخته شدند. این استاندارد در اواخر سال 2017 پیشنهاد شد و در اواسط سال 2018 مورد قبول جامعه توسعه‌دهندگان و خالقان اتریوم واقع شد.

ERC-721 قوانین اساسی برای خلق NFTها را وضع کرد؛ قوانینی شامل شیوه انتخاب شناسه‌های منحصربه‌فرد توکن، مسیر و روش‌های امن در انتقال این دارایی‌های دیجیتال و نحوه اضافه کردن داده‌های اضافی (مانند فایل‌های تصویری و ویدیویی) بود.

از زمان ایجاد استاندارد ERC-721 تاکنون، توکن‌های زیادی از این خانواده به دنیای کریپتو معرفی شده است. به‌ویژه، استاندارد جدید ERC-1155 در ادامه معرفی شد که کارایی و انعطاف‌ بیشتری به این پروژه‌های می‌داد و امکان خلق توکن‌های مشابه تحت عنوان شبه تعویض‌پذیر یا semi-fungile را ممکن ساخت.

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم

اتریوم یک بلاک‌چین مبنع باز و عمومی است که در سال 2013 توسط Vtialik Buterin به دنیای دیجیتال معرفی شد. این پلتفرم بر پایه یک ابزار نوین تحت عنوان قرارداد هوشمند ایجاد شده و توسعه توکن، رمزارز، اپلیکیشن و پلتفرم‌های غیرمتمرکز را به شکل قابل‌توجهی تسهیل کرده است.

به دلیل امنیت فوق‌العاده بالای شبکه اتریوم و معماری داده آن، اتریوم به بلاک‌چین غالب در دنیای مالی غیرمتمرکز بدل شده است. همین امر باعث می‌شود که حجم بالایی از معاملات رمزارز مربوط به پروژه‌های تعریف شده در اتریوم باشند. بنابراین، پروژه‌های جدیدتر نیز تلاش می‌کنند به این سفره بزرگ و پتانسیل درآمدزایی آن بپیوندند.

ازطرفی، بلاک‌چین اتریوم مادر NFTهاست و ساخت NFT روی شبکه اتریوم نقطه سرآغاز و تاریخی بروز این پروژه‌ها بوده است. در دنیای مالی غیرمتمرکز و بخصوص توکن‌های غیرقابل تعویض، هیچ ‌چیز مهمتر از یکتایی و تاریخچه مرتبط با پروژه نیست. هرچقدر نوستالوژی عمیق‌تر و با قدمت بیشتر باشد، ارزش پروژه متناظر بالا می‌رود.

علاوه بر این، به دلیل اینکه توسعه این توکن‌ها از اتریوم آغاز شد و انواع مختلف از آن در ادامه بر روی همین بلاک‌چین تعریف شدند، والت‌ها و صرافی‌ها مسیر راحت‌تری برای مبادلات متناظر با NFT ایجاد کرده‌اند. بنابراین، ساخت NFT روی شبکه اتریوم به صورت خودکار با بستری آماده‌تر و تسهیلات مالی بیشتر همراه است.

مثال‌هایی موفق از ساخت NFT روی شبکه اتریوم

مثال‌هایی موفق از ساخت NFT روی شبکه اتریوم

پانک‌ها سرآغاز و سردمدار دنیای توکن‌های غیرقابل تعویض هستند؛ در طی 5 سال، پروژه‌های ساخت NFT روی شبکه اتریوم به صورت تصاعدی رشد کردند تا به قدرت غالب دنیای NFT تبدیل شوند. موارد زیر مثال‌هایی شاخص از ساخت NFT روی شبکه اتریوم هستند:

Bored Ape Yacht Club

BAYC یک کلکسیون 10 هزار عضوی از میمون‌های کارتونی است. کیفیت فوق‌العاده بالا، جزئیات زیاد و شباهت پروژه به CryptoPunks اصلی‌ترین ویژگی‌های این توکن‌ها را تعریف می‌کنند.  این پروژه یکی از ارزشمندترین دارایی‌های دنیای کریپتو است که پروژه‌های دیگری چون ApeCoin و یک پروژه متاورسی را  منجر شده است.

بیشتر بخوانید: مجموعه NFT میمون های کسل چیست

Ethereum Name Service

این پروژه در ابتدا توسط بنیاد اتریوم ایجاد شد، اما در ادامه به یک پروژه مستقل تغییر رویه داد. هدف از طراحی آن، ایجاد یک مسیر تبدیل نام‌ها (String) به ماهیت‌هایی دیجیتال با پسوند eth است. درواقع، آن‌ها یک پروتکل برای تبدیل رشته‌های قابل فهم برای انسان، مانند اسامی و آدرس‌ها، به انواع قابل فهم برای ماشین هستند.

Art Blocks

Art Blocks یک پلتفرم پیشگام در خلق آثار هنری دیجیتال و یکی از مشهورترین برندها در دنیای NFT است. هر روز پروژه‌های بیشتری به این پلتفرم اضافه می‌شوند و تقریبا هر کسی که آشنایی قابل‌ قبولی با ساختار NFT و اصول پایه آن داشته باشد، می‌تواند از این پلتفرم برای خلق NFTهای هنری استفاده کند.

Axie Infinity

از دیگر پروژه‌های ساخت NFT روی شبکه اتریوم، بازی توکن محور Axie Infinity است که توسط استودیو Vietnames studio Sky Mavis خلق شده است. در اینجا، توکن‌های غیرقابل تعویض ابزارهایی مالی برای اقتصاد داخلی بازی و ایجاد جذابیت در جذب و نگهداری بازیکنان هستند.

بیشتر بخوانید: اکسی اینفینیتی چیست

جایگزین‌های شاخص برای Ethereum در ساخت NFT

جایگزین‌های شاخص برای Ethereum در ساخت NFT

در دنیای DeFi هر روز پروژه‌های جدیدتری معرفی می‌شوند و بلاک‌چین‌ها با سرعت بالایی در حال توسعه، ایجاد و گسترش‌اند. بنابراین، شکی نیست که جایگاه غالب اتریوم در طول زمان با تهدید مواجه شده و جایگزین‌هایی برای ساخت NFT علاوه بر اتریوم بروز کرده‌اند.

Solana

Solana یک بلاک‌چین با قاعده اثبات سهم (PoS) است که ادعا می‌کند سریع‌ترین بلاک‌چین در دنیای دیفای است. با وجود این، مهم‌ترین ویژگی Solana قابلیت بالای آن در مقیاس‌پذیری و امکان توسعه همه‌جانبه کاربردها و شبکه کاربران است.

بخصوص، پلتفرم ادعا می‌کند که با توسعه مشارکت و ورود پروژه‌های جدید به آن، این پلتفرم هرگز سرعت بالای خود را از دست نمی‌دهد و حق‌ تراکنش آن هرگز از 0.01 دلار بالاتر نخواهد رفت. سرمایه‌گذاری و توسعه Solana در راستای تبدیل شدن به اصلی‌ترین پلتفرم توسعه اپلیکیشن، آن را به محیطی جذاب برای پروژه‌های NFT بدل کرده است.

بیشتر بخوانید: سولانا چیست

Flow

Flow

Flow یک بلاک‌چین مبتنی بر ساختار اثبات سهم است که به‌صورت اختصاصی برای پشتیبانی از پروژه‌های NFT و اپلیکشن‌های غیرمتمرکز طراحی شده است. خالق آن، Dapper Labs، توسعه‌دهنده پروژه CryptoKitties است که خود یک توکن غیرقابل تعویض موفق بوده است.

ساختار گره‌ چندگانه آن باعث ایجاد قدرت مقیاس‌پذیری بالای پلتفرم شده و هزینه بسیار پایینی را متناظر با سرعت بالا در تراکنش‌ها دریافت می‌کند. این پلتفرم به شدت در حال گسترش است و در آینده پروژه‌های بیشتری از مبدأ آن به دنیای NFT معرفی خواهند شد.

Tezos

Tezos نیز یک بلاک‌چین با ساختار اثبات سهم و از نوع منبع باز است که در سال 2018 به دنیای دیفای معرفی شده است. محیط کاربرپسند و استفاده بسیار کمتر از انرژی الکتریسیته در مقایسه با اتریوم برای ایجاد NFTها از جمله شاخصه‌های بارز Tezos هستند.

Zilliqa

Zilliqa

این پلتفرم در سال 2017 معرفی شد و اولین بلاک‌چین مشارکتی بود. هدف از طراحی Zilliqa رفع نواقص مرتبط با مقیاس‌گیری در بلاک‌چین اتریوم، مانند کاهش سرعت انجام تراکنش‌ها، بود. یکی از اصلی‌ترین پروژه‌های NFT آن، همکاری با پلتفرم موسیقی Token|| Traxx است.

جمع‌بندی

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم بیشتر از هرچیزی، مرتبط با سابقه ساخت آن‌ها برای اولین بار و از مبدأ این بلاک‌چین است. اتریوم بزرگترین پلتفرم غیرمتمرکز و مورد استفاده توسعه‌دهندگان و شرکت‌های فعال در دنیای دیجیتال برای انجام پروژه‌هایی چون dApps، پلتفرم‌های اینترنتی، تعریف توکن، بازی و … است.

اما NFT هنوز در ابتدای سفر توسعه خود و تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین و ماندگارترین دارایی‌های دیجیتال و بازوهای اقتصاد نوین است. بنابراین، اتریوم به تنهایی از عهده حجم بالای پروژه‌های پیش رو بر نخواهد آمد و پلتفرم‌های دیگر چون Solana در ادامه با رشد بیشتری همراه خواهند بود و انواع جدید حتما خبرساز می‌شوند.

برای کسانی که با دنیای NFT و معاملات آن آشنایی دارند خبر خوب این است که پروژه‌های جذاب‌تر، یکتاتر و باارزش‌تری در راه است و انتظار می‌رود تا پایان سال 2025، تعداد پروژه‌های NFT از عدد 1 میلیون پروژه عبور کند. در مقابل، سهم اتریوم از این پیشرفت ممکن است از 78 درصد به کمتر از 50 درصد برسد.

سوالات متداول

چرا بیشتر NFTها روی شبکه اتریوم ساخته می شوند؟

به دلیل امنیت فوق‌العاده بالای شبکه اتریوم و معماری داده آن، اتریوم به بلاک‌چین غالب در دنیای مالی غیرمتمرکز بدل شده است.

چه شبکه هایی در صنعت NFT می توانند جایگزین اتریوم شوند؟

شبکه های Solana، Flow، Tezos، Zilliqa از شبکه هایی هستند که پتانسیل های خوبی برای پذیرایی از توکن های غیرمثلی دارند.

درباره نویسنده

مرضیه جنتی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

راریبل چیست؟ آموزش خرید و فروش NFT در سایت Rarible + معرفی توکن RARI

راریبل (Rarible)، یک بازار غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهد توکن‌های غیر مثلی (Non-Fungible Token) یا NFTها را بخرند، بفروشند و معامله کنند. NFT‌ها دارایی‌های دیجیتال منحصر به فردی هستند که می‌توانند هر چیزی از هنر و موسیقی گرفته تا...

۶ شهریور ۱۴۰۳
2
0
[object Object] عکس

هزینه ساخت NFT در شبکه های مختلف؛ آشنایی با انواع هزینه های مینت ان اف تی

با ظهور فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال، توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT) به یکی از پرطرفدارترین موضوعات در دنیای دیجیتال تبدیل شده‌اند. این توکن‌ها که نماینده‌ی مالکیت دیجیتال بر آثار هنری، موسیقی، و سایر دارایی‌های دیجیتال هستند، انقلابی در...

۱۷ خرداد ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

پروتکل اثبات حضور (POAP): انقلابی در ثبت و اثبات حضور با فناوری بلاک‌چین

بسیاری از فعالیت‌ها و رویدادهای روزمره به دنیای دیجیتال منتقل شده‌اند. در این میان، اثبات حضور افراد در رویدادها و گردهمایی‌های آنلاین به چالشی مهم تبدیل شده است. پروتکل اثبات حضور یا POAP راه‌حلی نوین و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین برای این مسئله...

۱۶ خرداد ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

بررسی همه جانبه پروتکل ایموتیبل ایکس (Immutable X) و ارز دیجیتال IMX

ایمیوتیبل ایکس (Immutable X) یک راه حل جدید و مهم برای خرید و فروش NFTها (توکن‌های غیرقابل تعویض) در شبکه اتریوم است. این پروتکل مشکل شلوغی و کندی اتریوم را حل کرده و هم‌چنان از امنیت بالای آن استفاده می‌کند.

ایمیوتیبل ایکس بسیار سریع و...

۱۰ خرداد ۱۴۰۳
0
0