پارسیان کریپتو
خانه
معرفی ارز دیجیتال بیت تورنت؛ Bittorent پروتکلی سریع برای انتقال فایل عکس

معرفی ارز دیجیتال بیت تورنت؛ Bittorent پروتکلی سریع برای انتقال فایل

May 8, 2024
0
0

پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت (Bittorent) همچون HTTP و FTP یک پروتکل انتقال فایل (از طریق اینترنت) است، با این تفاوت که عملکرد آن باعث می‌شود فایل‌ها به صورت غیرمتمرکز و با سرعت بالا قابل انتقال و دانلود باشند. اگر درباره سازوکار بیت تورنت و نحوه کار آن به اطلاعات بیشتری نیاز دارید این پست برای شما نوشته شده است.

پارسیان کریپتو در این مقاله قصد دارد با جزئیات بیشتری توضیح دهد که «ارز دیجیتال بیت تورنت چیست؟»، «سازندگان و توسعه دهندگان ارز بیت تورنت چه کسانی هستند؟» و «نحوه عملکرد ارز بیت تورنت به چه شکل است؟». در این مطلب نگاهی هم به تاریخچه رمزارز BitTorrent خواهیم داشت، مزایا و معایب ارز دیجیتال بیت تورنت را بررسی خواهیم کرد و درباره نحوه خرید و نگهداری ارز BTT سخن خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال بیت تورنت چیست؟

ارز دیجیتال بیت تورنت چیست؟

پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت که با نام تورنت (Torrent) هم شناخته می‌شود یک پروتکل ارتباطی برای به اشتراک‌گذاری همتا به همتای فایل است که به کاربران اجازه می‌دهد داده‌ها و فایل‌های الکترونیکی را از طریق اینترنت و به شیوه‌ای غیرمتمرکز توزیع کنند.

کاربرانی که قصد ارسال و دریافت فایل در این شبکه را دارند باید از نرم‌افزار بیت تورنت کلاینت (BitTorrent Client) استفاده کنند که برای سیستم‌عامل‌ها و پلتفرم‌های محاسباتی مختلف در دسترس قرار دارد. این کاربران به کمک سرور بیت تورنت ترکر (BitTorrent Tracker) لیست فایل‌های موجود برای انتقال را مشاهده می‌کنند و از این طریق افرادی را پیدا می‌کنند که به این فایل‌ها دسترسی داشته و امکان ارسال فایل را دارند (این افراد با اصطلاح Seeds شناخته می‌شوند). گفته می‌شود دانلود فایل از طریق بیت تورنت در مقایسه با دانلود از HTTP و FTP سرعت بسیار بیشتری دارد چون سرور مرکزی نداشته و در نتیجه محدودیت پهنای باند برای آن هیچ معنایی پیدا نمی‌کند.

BTT رمزارز بومی پروتکل انتقال فایل بیت تورنت است. این رمزارز حکم توکن کاربردی و حاکمیتی پروتکل Bittorrent را دارد. کاربرانی که BTT را استیک کنند می‌توانند پاداش دریافت کنند. همچنین، این رمزارز در زنجیره بیت تورنت به عنوان روش پرداخت اصلی به شمار می‌رود و حتی کاربران پروتکل بیت تورنت برای افزایش سرعت دانلود خود می‌توانند از این رمزارز استفاده کنند. کاربردهای ارز دیجیتال بیت تورنت شامل موارد زیر است:

  • روش اصلی پرداخت در زنجیره BTTC
  • توکن حاکمیتی پروتکل بیت تورنت
  • امکان استیکینگ و دریافت پاداش
  • امکان پرداخت برای افزایش سرعت دانلود
  • امکان پرداخت برای ذخیره فایل در BTFS
  • امکان وام‌دهی و وام‌گیری در JustLend DAO
  • سازگاری با اپلیکیشن‌هی غیرمتمرکز بسیاری از اکوسیستم‌های دیفای

بیشتر بخوانید: قیمت بیت تورنت

بیت تورنت نسخه ۲ (BitTorrent v2) چیست؟

بیت تورنت نسخه ۲ طوری طراحی شده تا همگام با نسخه‌های قبلی پروتکل کار کند. دلیل اصلی به‌روزرسانی به نسخه۲ این بود که تابع هش رمزنگاری قدیمی (SHA-1) دیگر در برابر حملات مخرب ایمن نیست. به همین دلیل هم بیت تورنت نسخه دو از SHA-256 استفاده می‌کند.

برای اطمینان از سازگاری نسخه جدید با پروتکل قبلی، این نسخه از فرمت دوگانه‌ای برای فایل تورنت پشتیبانی می‌کند. به این ترتیب، تورنت‌ها توسط هر دو روش جدید و قدیمی هش می‌شوند و امکان به اشتراک‌گذاری فایل‌ها هم از طریق دو نسخه وجود دارد.

به‌روزرسانی دیگری که روی مشخصات این پروژه انجام شده باعث اضافه شدن درخت هش و کاهش فاصله زمانی بین اضافه شدن تورنت و آماده شدن فایل برای دانلود گشته است. این آپدیت امکان بررسی خرابی فایل‌ها را هم به وجود آورده است.

علاوه بر این، هر فایل در حال حاضر به صورت جداگانه هش می‌شود و این امر به کامپیوترها اجازه می‌دهد در شرایطی که چند تورنت برای فایل مشابه وجود داشته باشد فایل‌های تکراری را بفرستند.

با این حال، سیدها فایل را فقط به یک عده می‌رسانند و دانلودکنندگان سایر تورنت‌ها همچنان می‌توانند فایل را دانلود کنند. لینک‌های مگنت در نسخه دو از حالت ترکیبی هم پشتیبانی می‌کنند تا مطمئن شوند به مشتریان قدیمی رسیدگی می‌شود.

اکنون که می‌دانید پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت چیست، در بخش بعدی شما را با سازندگان و توسعه دهندگان ارز بیت تورنت آشنا خواهیم کرد.

سازندگان و توسعه دهندگان ارز بیت تورنت

طبق مجله اینترنتی کریپتومت (Kriptomat) پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت در اصل سال ۲۰۰۱ توسط برم کوهن (Bram Cohen) و دیوید هریسون (David Harrison) توسعه یافته و راه‌اندازی شد اما در وب‌سایت ویکیپدیا آمده که برم کوهن در آوریل ۲۰۰۱ پروژه بیت تورنت را طراحی کرده و سپس در سال ۲۰۰۴، به کمک آشوین ناوین (Ashwin Navin) بنیاد بیت تورنت را تاسیس کرد که بعدها به شرکت رِین‌بری (Rainberry.inc) تغییر نام داد.

زنجیره بیت تورنت در سال ۲۰۱۸ توسط بنیاد ترون (TRON) خریداری شد (همان شرکتی که بلاکچین ترون و رمزارز TRX را ایجاد کرد). بنیاد ترون، تیم اصلی و مدل تجاری بیت تورنت را حفظ کرد، در عین حال، توکن BTTC را به عنوان روش پرداخت اصلی به پروژه اضافه کرد.

سال ۲۰۱۹، این شرکت یک رویداد عرضه اولیه توکن را ترتیب داد که در آن ۶ درصد عرضه کل رمزارز بیت تورنت به فروش گذاشته شده و از این طریق بیش از ۷ میلیون دلار سرمایه به دست آورد.

پس از آشنایی با سازندگان و توسعه دهندگان ارز بیت تورنت، در بخش بعدی نوبت به توضیح نحوه عملکرد ارز بیت تورنت می‌رسد.

نحوه عملکرد ارز بیت تورنت

نحوه عملکرد ارز بیت تورنت

BitTorrent به جای دانلود فایل از یک سرور واحد، به کاربران اجازه می‌دهد به انبوهی از میزبان‌ها پیوسته و بخش‌های مختلف فایل را به صورت همزمان از منابع مختلف دانلود کنند.

در این شبکه، چندین کامپیوتر جایگزین سرورهای بزرگ می‌شوند. این کامپیوترها از طریق پروتکل بیت تورنت فایل‌ها را بین افراد متقاضی توزیع می‌کنند. تکمیل این عملیات به پهنای باند فشاری وارد نکرده و از افزایش بار ترافیک اینترنت در مناطق خاص که ممکن است باعث کاهش سرعت اینترنت شود جلوگیری می‌کند.

اولین نسخه بیت تورنت کلاینت از موتور جستجو و تبادل همتا بی‌بهره بود، بنابراین کاربرانی که می‌خواستند فایلی را آپلود کنند باید یک فایل توصیفی کوچک تورنت ایجاد کرده و آن را در وب‌سایتی آپلود می‌کردند که فهرست تورنت‌ها را نمایش می‌داد. اولین کسی که فایل را آپلود می‌کرد حکم سید (Seed) را داشت و دانلودکنندگان به عنوان همتا یا Peers به شمار می‌رفتند.

 این افراد پس از تکمیل دانلود، خود به سید تبدیل می‌شدند و همتایان بعدی با توجه به شبکه بزرگ‌تر سید می‌توانستند بخش‌های کوچکتری از فایل را همزمان از این افراد دریافت کرده و سرعت بالاتری را تجربه کنند.

همانطور که گفتیم کاربر برای دانلود فایل باید تورنت کلاینت را داشته باشد، این کلاینت کاربران را به ترکر متصل می‌کند (که لیست آدرس‌های IP سیدها و همتایان را نمایش می‌دهد). به این ترتیب، با گذشت زمان و افزایش یافتن تعداد سیدها، سرعت پروتکل افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کند که بسیار فراتر از پروتکل‌های HTTP و FTP است.

زنجیره بیت تورنت چین (BitTorrent Chain)

با روی کار آمدن زنجیره بیت تورنت (BitTorrent Chain)، این زنجیره استفاده از قراردادهای هوشمند را برای توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و تسهیل سرعت خدمات زنجیره بیت تورنت به کار گرفت. در نتیجه، کاربران می‌توانند با پرداخت رمزارز بیت تورنت سطوح بالاتری از سرعت را تجربه کنند.

 شبکه زنجیره بیت تورنت میزبان اپلیکیشن غیرمتمرکز دیگری به نام سیستم فایل زنجیره بیت تورنت (BitTorrent Chain File System) هم هست که به اختصار از آن با اصطلاح BTFS هم یاد می‌کنند. BTFS زیرساخت غیرمتمرکز لازم برای ذخیره فایل را فراهم می‌کند تا کاربران بتوانند فایل‌های خود را به شکلی ایمن نگهداری کنند.

به همین دلیل هم بیت تورنت یکی از پروتکل‌های مطرح برای دانلود و انتقال فایل‌های حجیم (مثل فایل‌های ویدیویی حاوی برنامه‌های تلویزیونی، ویدیو کلیپ یا فایل‌های صوتی حاوی موسیقی) به شمار می‌رود.

تا اینجای مقاله خواندیم که ارز دیجیتال بیت تورنت چیست، سازندگان و توسعه دهندگان ارز بیت تورنت چه کسانی هستند و نحوه عملکرد ارز بیت تورنت به چه شکل است. در بخش بعدی نگاهی به تاریخچه رمزارز Bittorrent خواهیم داشت. سپس مزایا و معایب آن را برمی‌شمریم و نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال BTT را توضیح می‌دهیم.

تاریخچه رمزارز Bittorrent

تاریخچه رمزارز Bittorrent

همانطور که پیش از این هم گفتیم پروژه بیت تورنت در سال ۲۰۰۱ طراحی شد. سال ۲۰۰۴ بنیاد بیت تورنت برای توسعه بیشتر پروژه تاسیس شد که مدتی بعد به نام شرکت رِین‌بِری تغییر نام داد. رویدادهای مهم مربوط به پروژه بیت تورنت پس از آن به این شرح است:

  • در سال ۲۰۰۵ اولین کلاینت بیت تورنت راه‌اندازی شده و شبکه انتقال فایل کار خود را آغاز کرد.
  • سال ۲۰۰۶ کارکرد مبادله همتا به شبکه اضافه شد.
  • سال ۲۰۱۷، شرکت بیت تورنت، از پروتکل بیت تورنت نسخه ۲ رونمایی کرد.
  • سال ۲۰۱۸ جاستین سان مدیرعامل بنیاد ترون، پروژه بیت تورنت را خریداری کرد.
  • در ژانویه سال ۲۰۱۹، شبکه اصلی بیت تورنت روی بلاکچین ترون آغاز به کار کرد.
  • در جولای ۲۰۱۹ کاربران شبکه می‌توانستند با پرداخت بیت تورنت، سرعت دانلود خود در شبکه را تقویت کنند.
  • در اکتبر ۲۰۱۹، سیستم غیرمتمرکز به‌اشتراک‌گذاری فایل در بیت تورنت با نام اختصاری BTFS روی مِین‌نِت راه‌اندازی شد.
  • در سپتامبر ۲۰۲۱، رمزارز اولیه بیت تورنت (BTT) با استاندارد TRC-10 به بیت تورنت قدیمی (BTTOLD) تبدیل شده و کاربران می‌توانستند این ارز را با ارز جدید شبکه بیت تورنت با نمادهای BTT یا BTTC که دارای استاندارد TRC-20 بود معاوضه کنند.

در بخش بعدی به مرور مزایا و معایب ارز دیجیتال بیت تورنت خواهیم پرداخت.

مزایا و معایب ارز دیجیتال بیت تورنت

مزایای پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت به اختصار شامل موارد زیر است:

  • توزیع فایل‌های بزرگ
  • توزیع به‌روزرسانی‌ها و پچ‌های نرم‌افزار
  • توزیع آپدیت ورلد آف وارکرافت (World of Warcraft)
  • توزیع فایل‌های محبوب دارای ترافیک بالا در مدت زمان نسبتا کوتاه
  • برخلاف سرورهای سنتی، ترافیک بالا باعث کارایی بیشتر فرایند اشتراک‌گذاری فایل در بیت تورنت می‌شود.

معایب پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت به صورت اختصار شامل موارد زیر است:

  • روش ساده توزیع برای فایل‌های غیرقانونی یا دزدی
  • عدم امکان اصلاح یا آپدیت فایل‌ها به نسخه‌های جدیدتر (پس از توزیع در تورنت)
  • آی‌پی تمام همتاها (Peers) و اطلاعات فایل‌هایی که دانلود می‌کنند در ترکرها (Trackers) قابل ردیابی است.
  • ترکر یک عنصر حیاتی برای شبکه است و در صورت اشتباه می‌تواند توزیع تمام فایل‌ها را مختل کند.

در دو بخش اخیر به تاریخچه رمزارز Bittorrent نگاهی داشتیم و مزایا و معایب ارز دیجیتال بیت تورنت را مرور کردیم. در بخش بعد قصد داریم درباره نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال BTT سخن بگوییم.

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال BTT

نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال BTT

همانطور که در انتهای بخش تاریخچه رمزارز Bittorrent اشاره کردیم، رمزارز BTT در سپتامبر ۲۰۲۱ به بیت تورنت قدیمی (BTTOLD) تغییر نام داده و کاربران می‌توانند آن را با نسخه جدید بیت تورنت که در بایننس با نماد BTTC از آن یاد می‌شود معاوضه کنند. طبق گزارش تیم بیت تورنت، در صورتی که کاربران فرایند تبدیل توکن را انجام ندهند، اتفاقی برای رمزارز BTT قبلی نخواهد افتاد و تا زمانی که آن را با ارز دیگری مبادله کنند قابل استفاده خواهد بود.

گفتنی است که پارسیان کریپتو هیچ کاربری را به خرید ارز دیجیتال بیت تورنت تشویق نمی‌کند. توصیه می‌کنیم حتما پیش از خرید و سرمایه‌گذاری روی رمزارزها ابتدا به خوبی درباره پروژه آن تحقیق کرده و سپس با نظر و مسئولیت شخصی به این کار اقدام کنید.

از آنجا که اکثر پلتفرم‌های متمرکز صرافی رمزارز به صورت خودکار رمزارز قدیمی BTT قدیمی را به نسخه جدید تبدیل کرده‌اند در حال حاضر، امکان معامله ارز دیجیتال BTTOLD فقط در صرافی‌های غیرمتمرکزی مثل پنکیک سواپ امکان‌پذیر است. همچنین، کاربران می‌توانند از طریق کیف پول ترون به تبدیل BTT قدیمی به نسخه جدید مبادرت کنند.

اما نسخه جدید ارز دیجیتال BTT در بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی قابل خرید و فروش و معامله است که در این بین می‌توان از موارد زیر یاد کرد:

  • بایننس
  • بای بیت
  • کوکوین
  • پولونیکس
  • بیت مارت
  • کوینکس
  • بینگ ایکس
  • اوکی ایکس

از جمله صرافی‌های ایرانی ارائه‌دهنده ارز دیجیتال BTT می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • پینگی
  • بیت ۲۴
  • آریومکس

توجه داشته باشید که برخی از صرافی‌های رمزارز خارجی به کاربران ایرانی خدمات ارائه نمی‌کنند. از طرف دیگر، هر صرافی ویژگی‌ها و امکانات خاص خود را دارد و بهتر است پیش از هر کاری با بررسی صرافی‌ها و سنجیدن نیازهای خود بهترین گزینه را برای خرید رمزارز انتخاب کنید.

در صورتی که قصد دارید ارز دیجیتال بیت تورنت خود را در یک کیف پول خارج از صرافی نگهداری کنید، کیف پول‌های زیر برای نگهداری از این رمزارز مناسب هستند:

در استفاده از کیف پول‌ها هم نهایت دقت را به خرج دهید. محصولات بایننس در صورت پی بردن به کوچک‌ترین ارتباط کیف پول‌ها با صرافی‌های ایرانی حساب کاربر را مسدود می‌کنند.

سخن پایانی

پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت با روشی خلاقانه به دنبال توزیع غیرمتمرکز فایل‌های حجیم بین کاربران است. اینکه این پروژه در آینده عملکرد موفقی خواهد داشت یا نه به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. از این رو، اگر به این پروژه علاقمند شده‌اید توصیه می‌کنیم تحقیقات بیشتری درباره آن انجام دهید.

در این مقاله خواندیم که ارز دیجیتال بیت تورنت چیست، سازندگان و توسعه دهندگان ارز بیت تورنت چه کسانی هستند و عملکرد ارز بیت تورنت به چه شکل است. همچنین، نگاهی به تاریخچه رمزارز Bittorrentn داشتیم و مزایا و معایب ارز دیجیتال بیت تورنت را مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت درباره نحوه خرید و نگهداری ارز دیجیتال BTT مطالبی را ارائه کردیم. امیدواریم این مطلب به سوالات شما درباره ارز دیجیتال بیت تورنت پاسخ گفته باشد.

سوالات متداول درباره ارز دیجیتال بیت تورنت

ارز دیجیتال بیت تورنت چیست؟

بیت تورنت یک پروتکل غیرمتمرکز برای انتقال و به اشتراک‌گذاری سریع فایل است. رمزارز بومی این پروتکل با نام بیت تورنت و نماد BTT شناخته می‌شود.

توسعه دهندگان ارز دیجیتال بیت تورنت چه کسانی هستند؟

پروژه ارز دیجیتال بیت تورنت در سال ۲۰۰۱ توسط برم کوهن (Bram Cohen) توسعه یافته و راه‌اندازی شد.

در صورتی که ارز BTTOLD را به BTT جدید تبدیل نکنیم چه می‌شود؟

ارز BTTOLD تا زمانی که آن را با رمزارز دیگری مبادله کنید همچنان قابل استفاده خواهد بود. یکی از پلتفرم‌های موجود برای تبدیل رمزارز BTTOLD به سایر رمزارزها، صرافی غیرمتمرکز پنکیک سواپ است.

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

استخراج بیت کوین؛ هر آنچه باید درباره ماینینگ Bitcoin بدانید

استخراج بیت کوین فرآیند محوری و حیاتی در پشتیبانی از شبکه دفتر توزیع‌شده بیت‌کوین است. این فرآیند که به آن ماینینگ نیز گفته می‌شود، به ماینرها امکان می‌دهد تا با انجام محاسبات پیچیده، تراکنش‌های جدید را اعتبارسنجی و آن‌ها را در بلاک‌های جدید...

May 19, 2024
0
0
[object Object] عکس

آلت سیزن 2024 چه زمانی شروع می شود؟

مَثَلی است که می‌گوید، «به وقت جزر و مّد، آب تمام کشتی‌ها را بالا می‌برد.» این مثل در بازار ارزهای دیجیتال هم صدق می‌کند و وقتی که یک بازار عملکرد خوبی دارد، تمام بازار از این اتفاق سود می‌برند. در بازار کریپتو این بیت کوین (BTC) است که نقش محرک...

May 16, 2024
0
0
[object Object] عکس

بررسی ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی؛ هر آنچه باید درباره رمزارز AXS بدانید!

جهان فناوری با ظهور ارزهای دیجیتال و بازی‌های غیرمتمرکز، شاهد تحولات شگرفی بوده است. یکی از پیشگامان این حوزه، ارز اکسی اینفینیتی (AXS) است که با بازی آنلاین محبوب Axie Infinity گره خورده است. این ارز دیجیتال نه تنها به بازیکنان امکان کسب درآمد...

May 15, 2024
0
0
[object Object] عکس

معرفی ارز دیجیتال بیت‌ کوین اس وی؛ ارز BSV بازگشت به چشم‌انداز اصلی ساتوشی

ارز دیجیتال بیت کوین اس وی (Bitcoin SV) یکی از رمزارزهایی است که توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند. با ادعای پیروی از چشم‌انداز اصلی ساتوشی ناکاموتو، سازنده بیت کوین، بیت کوین اس وی تلاش دارد تا به اهداف اولیه بیت کوین جامه عمل بپوشاند. در...

May 15, 2024
0
0