فیشینگ چیست؟ مقابله با Phishing ارز دیجیتال
فهرست مطالب
فیشینگ ارز دیجیتال (Phishing) یک روش هک برای دسترسی به اطلاعات شخصی و سوء استفاده از آن هاست. برای مثال، هکرها به قربانیان خود ایمیل های تروجان ارسال می کنند تا با نفوذ به رایانه یا گوشی های همراه آن ها، اطلاعات مرتبط با حساب کاربری یا کیف پول دیجیتال کاربر را بربایند.
از آنجایی که استفاده از ارزهای دیجیتال در زندگی روزمره به شکل فزاینده ای در حال گسترش است، فیشینگ نیز به یکی از بزرگترین تهدیدات امنیتی در این حوزه تبدیل شده است. phishing به عنوان یک روش سوء استفاده از اطلاعات شخصی کاربران اینترنتی و دزدیدن دارایی های آنها شناخته شده است.
هر چقدر یک ارز دیجیتال قیمت بالاتری داشته باشد، حمله فیشینگ بیشتری را به خود جلب می کند. علاوه بر این، ارزهایی که به تازگی معرفی شده اند ممکن است خود یک نوع فیشینگ ارز دیجیتال باشند و بخواهند با ایجاد جذابیت و بازاری جدید، به حساب کاربران و ارزهای با ارزش آن ها دسترسی پیدا کنند.
این مقاله به بررسی مفهوم phishing، انواع آن، راه های تشخیص و جلوگیری از فیشینگ ارز دیجیتال، و نیز روش های دفاعی برای مقابله با آن در بازار ارزهای دیجیتال می پردازد. پس همراه پارسیان کریپتو باشید.
فیشینگ چیست؟
فیشینگ (Phishing) یکی از روش هایی است که برای فریب و سوء استفاده از اطلاعات خصوصی و امنیتی است. این روش در حقیقت به مهاجمین کمک می کند تا به راحتی به اطلاعات شخصی کاربران دسترسی پیدا کنند. فیشینگ نوعی کلاهبرداری اینترنتی است که از طریق ایجاد صفحات فریبنده، ایمیل های تقلبی و پیام های متنی در شبکه های اجتماعی انجام می شود.
حمله فیشینگ
در دنیای کریپتو، حمله فیشینگ یک تلاش برنامه ریزی شده برای برداشت یک یا تعداد زیادی از پسوردهای افراد برای ورود به حساب کاربری آن ها در صرافی های ارز دیجیتال یا دریافت اطلاعات مرتبط با والت های کریپتو است. در بیشتر موارد، حمله فیشینگ شامل پیشنهاداتی است که از جانب یک شرکت جعلی، یک برنامه خیریه، ایمیلی دوستانه یا کاری و یا اخطاریههای جعلی برای متقاعد کردن کاربر به ارائه دادن اطلاعات شخصی خود پیاده سازی می شود.
از سال 2022، میزان و نوع تهدیدات مالی تغییر کرده است. به ویژه، نرخ کلاه برداری های مالی در اقتصاد کلاسیک و بانکی کاهش یافته و در مقابل، به تعداد هک های سایبری و فیشینگ ارز دیجیتال افزوده شده است.
در سال 2022، فیشینگ ارز دیجیتال 40 درصد نسبت به سال 2021 رشد کرده بود و به بیش از 5 میلیون Phishing در سال رسید. انتظار می رود این رقم در سال 23 به مراتب بیشتر باشد و هکرها از روشهای جدیدتری برای ورود به حساب کاربری اشخاص و دزدیدن داراییهای دیجیتال آنها بهره بگیرند.
به محض اینکه حمله فیشینگ با موفقیت پیاده سازی شود، هکر به اطلاعات حساب کاربری شخص دسترسی پیدا کرده و دارایی های او را منتقل می کند. با گسترش روزافزون دنیای کریپتو و بروز پروژه های بیشتر، فیشینگ ارز دیجیتال نیز با روش های متفاوت و سازگار شده انجام می گیرند. بنابراین، آگاهی از سازوکار این حملات و ایمن شدن نسبت به آن ها، اولین گام در معاملات سودآور در بازار کریپتو است.
پیشنهاد می کنیم مقاله دیفای 2 را نیز مطالعه کنید.
فیشینگ ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
هدف اصلی مهاجمان از فیشینگ در ارزهای دیجیتال، دسترسی به کلید خصوصی (Private Key) یا رمز عبور (Password) کاربران جهت ورود به کیف پول آنها است. به طور کلی، فیشینگ در ارز دیجیتال به دو شکل انجام می شود. اولین روش، ارسال ایمیل های تقلبی به کاربران مبتدی است که از آنها می خواهد که اطلاعات حساب خود را ارسال کنند. دومین روش، ایجاد صفحات وب تقلبی است که مشابه با سایت اصلی می باشد و با ارسال یک پیام به کاربر، او را به ورود به حساب کاربری خود در وب سایت تقلبی دعوت می کند.
در حالت های پیشرفته تر، هکر برای روزها بر روی پروژه هک خود کار می کند و از روش های واقعی تر سعی در ایجاد ارتباط با قربانی حمله فیشینگ خود است. برای مثال، ممکن است فیشینگ ارز دیجیتال با یک دوستی ساده در شبکه ای اجتماعی مثل اینستاگرام شروع شود. در ادامه، هکر اعتماد کاربر را به خود جلب میکند تا پس از دریافت اطلاعات کافی، مرحله نهایی از حمله فیشینگ خود را پیاده سازی کند.
پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به اندیکاتور چیست را نیز حتما مطالعه کنید.
ارتقای امنیت در معاملات ارزهای دیجیتال و پیشگیری از فیشینگ
در حال حاضر با رشد روزافزون بازار رمزارزها، حملات phishing در این زمینه نیز رو به افزایش بوده و اهمیت امنیت در معاملات ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از مسائل اساسی در این حوزه مطرح شده است. با توجه به اینکه اطلاعات مالی و شخصی در معاملات ارزهای دیجیتال بسیار ارزشمند و حیاتی است، افزایش سطح امنیتی در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال بسیار پویا است و هر روز شاهد رشد و تحولات جدیدی می باشد، روش هایی برای تشخیص و پیشگیری از حملات phishing در این بازار نیز باید بسیار متنوع و قوی باشند. در ادامه به انواع مرسوم حملات phidhing در بازار رمزارزها اشاره خواهیم کرد.
حملات فیشینگ در بازار رمزارزها از چه راه هایی انجام می شود؟
یک حمله فیشینگ برای آن که بتواند موفقیت آمیز باشد باید توجه شما را جلب کند که اغلب این کار بوسیله یک تماس فوری و یک پیام اضطراری صورت می گیرد. این حملات در این سال ها منجر به خسارات زیادی به سرمایه گذاران و فعالان این حوزه شده و تنها راه مبارزه و جلوگیری از آن این است که به خوبی آن ها را بشناسید. این امر کمک می کند تا زمانی که مهاجمان شما را نشانه می گیرند بتوانید به خوبی عمل کرده و تشخیص درستی بدهید. در ادامه به رایج ترین حملات فیشینگ اشاره خواهیم کرد:
- Spear Phishing Attack: این حمله به صورت هدفمند علیه یک شخص یا یک کسب و کار برنامه ریزی می شود. در این حالت مهاجم هدف مشخصی دارد که با ارسال یک ایمیل سفارشی سازه شده که به صورت یک ایمیل واقعی به نظر می آید، تلاش می کند به مقصود خود دست یابد. در این مورد شما لینکی را دریافت می کنید که با کلیک بر روی آن و یا ورود اطلاعات خود، به احتمال زیاد قربانی خواهید شد.
- Whaling Attack: هدف این حمله فیشینگ میران عامل و افراد ارشد یک کسب و کار و تجارت هستند. در این حالت مهاجم تلاش می کند تا به اطلاعات شبکه آن سازمان دسترسی پیدا کند. این نیز مانند حالت قبلی می تواند از طریق کلیک بر روی یک لینک اتفاق بیفتد.
- Clone Phishing Attack: این حمله زمانی رخ می دهد که مهاجم یک کپی از یک ایمیل معتبر که پیشتر برای کاربر ارسال شده است، تولید کرده و با دستکاری آن و ایجاد یک پیوند مخرب به جای پیوند معتبر و اصلی، کاربر را قربانی خود قرار دهد و فرد نیز به دلیل اینکه ایمیل کاملا مشابه است متاسفانه نمی تواند تفاوت را احساس کند.
- Pharming Attack: حتی اگر قربانی آدرس مناسب و معتبر را به درستی تایپ کند، احتمال دارد به یک وبسایت جعلی هدایت شوید. این کار معمولا با قرار دادن کدهای مخرب در سرور DNS صورت می گیرد. این امر موجب میشود تا فرد به یک وبسایت جعلی منتقل شود که تقریبا مشابه سایت اصلی است و فرد با وزود به این ساایت قربانی کلاهبرداران می شود.
- Evil Twin Attack: شبکه های وای فای عمومی نیز ممکن است طعمه حملات فیشینگ قرار بگیرند. مهاجمان یک شبکه وای فای ساختگی و جعلی را با همان نام وای فای عمومی ایجاد کرده و در دسترس قرار می دهند. در این حالت کاربران برای اتصال به شبکه بایستی اطلاعات خواسته شده را وارد کنند که این باعث میشود مهاجمان به اطلاعات حساب های کاربران دسترسی پیدا کنند و از آن سوء استفاده کنند.
- Voice Phishing Attack: در این نوع به جای ایمیل، از تماسهای صوتی یا پیامهای صوتی استفاده میشود.در این مورد مهاجم سعی میکند با یک ای پی یا شماره در ظاهر معتبر با قربانی تماس بگیرد و از او درخواست اطلاعات کند. برای مثال فرد خود را از طرف بانک یا ارگان یا سازمانی که قربانی با آن در تماس است، معرفی میکند.
- SMS Phishing Attack: این حمله با عنوان smishing نیز شناخته میشود. در این حالت مهاجمان به جای ایمیل از پیامهای متنی در قالب پیامک استفاه میکنند که ظاهری تجاری و رسمی دارند. در این گونه پیامها نیز از شما درخواست میشود تا اطلاعات خود را ارسال کنید و یا وارد یک لینک جعلی و مخرب شوید.
- DNS Hijacking: در این نوع حمله فیشینگ، مهاجم با ربودن سیستم نام دامنه سایت اصلی، کاربر را به یک وبسایت تقلبی هدایت میکند. در این حالت قربانیان که به جای سایت اصلی به وبسایت جعلی هدایت شدهاند، رایانههایشان با بدافزارها آلوده میشود و اطلاعات و دسترس آنها به سرقت میرود.
- Phishing Bots: رباتهای فیشینگ به صورت خودکار حملات را انجام میدهند. از این مورد برای سایت وبسایتهای نامعتبر و نیز ارسال انبود ایمیلهای کلاهبرداری استفاده میشود. این رباتها همچنین ممکن است به طور خودکار اطلاعات ورود و سایر دادههای خصوصی قربانیان را جمع آوری کنند. این برنامه ها اغلب همراه با سایر روش های حمله، مانند حملات هرزنامه استفاده میشوند.
- Fake Browser Extensions: افزونههای مرورگر تقلب نوع دیگری از فیشینگ هستند. اینها افزونههای مخربی میباشند که مشابه افزونههای قابل اعتماد به نظر می رسند. اغلب آنها برای سرقت اطلاعات خصوصی از جمله شماره کارت اعتباری و اطلاعات ورود به سیستم استفاده مورد استفاده قرار میگیرند.. آنها همچنین می توانند تبلیغات ناخواسته را به کاربر نشان دهند، رایانه ها را با بدافزار آلوده کنند یا قربانیان را به وبسایت های جعلی بفرستند. در بیشتر مواقع، مهاجمان از سایت های تقلبی یا ایمیلهای فیشینگ برای تبلیغ و تشویق استفاده از افزونه های جعلی استفاده میکنند. البته پس از نصب و استفاده از آن، حذف آنها می تواند چالش برانگیز باشد و مشکل را به صورت کامل از بین نبرد!
- Ice Phishing: در این حالت مهاجم وانمود می کند که از طرف شخص دیگری است و یک تراکنش جعلی به قربانی ایمیل می کند. در این حالت، قربانی باید تراکنش را با استفاده از کلید خصوصی خود امضا کند. اگر قربانی این کار را انجام دهد به فرد مهاجم این اجازه را می دهد تا کنترل دارایی های او را در دست بگیرد و بتواند تا جای ممکن از او سوء استفاده کرده و سرقت کند.
- Crypto Malware Attack: این حالت یک حمله بدافزار کریپتویی است که در آن فایلهای قربانی را رمزنگاری میکند و از او در ازای بازکردن این رمزها درخواست پول می کند. ایمیلهای فیشینگ، وبسایتهای جعلی و افزونههای مخرب و تقبلی مرورگر، همگی میتوانند باعث چنین حالتی شوند.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با بیت کوین ملکه ارزهای دیجیتال، مقاله جامع بیت کوین چیست را حتما مطالعه کنید.
نکاتی برای مقابله و جلوگیری از حملات فیشینگ
برای جلوگیری از فیشینگ در بازار ارزهای دیجیتال، شما باید به موارد زیر توجه کنید تا بتوانید اطلاعات حساب خود و نیز دارایی هایتان را در امان نگه دارید:
- پیام ها و لینک های ناشناس را باز نکنید: هرگز پیام ها و لینک های ناشناس را باز نکنید. همچنین هیچگاه از طریق ایمیل، پیامک و چت های ناشناس به سوالاتی مانند رمز عبور یا اطلاعات حساب خود پاسخ ندهید.
- توجه به آدرس وب سایت: همیشه مطمئن شوید که آدرس وبسایت بدون هیچ کم و کاستی درست باشد. برای اطمینان، بهتر است به صورت دستی آدرس وب سایت را در مرورگر خود تایپ کنید.
- استفاده از رمزهای قوی: برای مقابله با حملات فیشینگ، از رمزهای قوی برای حساب های خود استفاده کنید و همیشه آنها را به روز نگه دارید.
- استفاده از فناوری امنیتی: استفاده از فناوری امنیتی مانند احراز هویت دو مرحله ای می تواند به شما کمک کند تا حساب های خود را در برابر حملات فیشینگ محافظت کنید.
- آموزش خود و دیگران: برای پیشگیری از فیشینگ، بهتر است خود و دیگران را آموزش دهید و آنها را از روش هایی که به بهبود امنیت حساب آن ها کمک می کند، آگاه کنید.
سوالات متداول
در بازار رمزارزها، منظور از حمله فیشینگ چیست؟
فیشینگ در ارزهای دیجیتال شامل حملاتی است که توسط افراد یا گروه هایی با هدف سرقت ارزهای دیجیتال انجام می شود. این حملات ممکن است شامل فریب کاربران برای ارائه اطلاعات حساس و یا دریافت ارزهای دیجیتال آنان باشد.
چه مواردی باعث افزایش خطر فیشینگ در بازار ارزهای دیجیتال می شود؟
phishing در بازار ارزهای دیجیتال در صورتی افزایش می یابد که حجم معاملات در بازار افزایش یابد، کاربران از راه های امن برای نگهداری ارزهای خود استفاده نکنند و یا از راه های ناامن برای انتقال ارزهای خود به سایر افراد استفاده کنند.
راه های تشخیص فیشینگ ارز دیجیتال چیست؟
راه های تشخیص Phishing در بازار ارزهای دیجیتال شامل شناسایی سایت های ناامن و غیرقابل اعتماد، اطلاع از تازه ترین روش های حمله فیشینگ، استفاده از نرم افزارهایی برای شناسایی و مسدود کردن حملات فیشینگ و اطلاع از تکنیک هایی برای شناسایی ایمیل های فیشینگ می باشد.
تفاوت هک و فیشینگ چیست؟
هک کردن به معنای دسترسی به یک سیستم بدون اجازه است، در حالی که در فیشینگ مهاجم تلاش می کند تا با فریب کاربر به اطلاعات دسترسی پیدا کند.
درباره نویسنده
سام سوزنی
ثبت نظر جدید