خانه
بررسی الگوی خرچنگ در تحلیل؛ آموزش رسم، معامله و انواع Crab Pattern عکس

بررسی الگوی خرچنگ در تحلیل؛ آموزش رسم، معامله و انواع Crab Pattern

۳ تیر ۱۴۰۳
0
0

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال، یکی از الگوهای هارمونیک به شمار می‌آید که مورد علاقۀ تحلیل‌گران تکنیکال است. الگوهای هارمونیک به الگوهایی گفته می‌شود که از تلفیق اشکال هندسی و اعداد فیبوناچی به دست می‌آیند. این الگو روی نمودار دارایی‌های مختلف ظاهر می‌شود و بر اساس قوانین مربوط به آن، میتوان به معامله پرداخت.

معامله‌گران می‌توانند با استفاده از الگوی خرچنگ نقاط احتمالی تغییر روند را بر روی نمودار مشخص کنند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به معرفی این الگو بپردازیم و طریقۀ رسم آن و معامله و کسب سود با این الگو را شرح دهیم. برای یادگیری جزئیات این الگوی مهم هارمونیک با ما همراه شوید.

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال چیست؟

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال چیست؟

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال یا Crab Pattern، بخشی از الگوهای هارمونیک معاملاتی است و همانطور که می‌دانید این الگوها را میتوان روی نمودار رسم کرد و مطابق با قوانین آنها معامله کرد. الگوی خرچنگ یک نوع نمودار قیمت شمعی ژاپنی (کندل استیک) به شمار می‌آید که قابل استفاده در تحلیل تکنیکال است. از این الگو میتوان برای شناسایی نقاطی استفاده کرد که در آنها تغییر روند و برگشت بازار اتفاق می‌افتد.

شباهت ظاهری این الگو به الگوی پروانه بسیار زیاد بوده و تحلیلگران اعتقاد دارند که یکی از قدرتمندترین ابزارها در تحلیل تکنیکال، الگوی خرچنگ است. تفاوت این الگو و الگوی پروانه در طولانی‌تر بودن خط CD است. همچنین این الگو معمولا قیمت‌های تند و تیز و نوسانی را تجربه کرده و به همین دلیل بهتر است که معامله‌گران در زمان کار کردن با این الگوی هارمونیک، نوسانات بالاتری را نیز پیش‌بینی کنند.

Crab Pattern از سال 2000 میلادی مطرح شده و پس از آن توسط معامله‌گران مورد استفاده قرار گرفته است. البته به دلیل رسم این الگو بر اساس نسبت‌های فیبوناچی، ممکن است افراد کم تجربه و مبتدی نتوانند در  معاملات مالی خود به درستی از آن استفاده کنند.

این الگو به سایر الگوهای هارمونیک شباهت دارد و مانند آنها در چهار گام حرکتی تشکیل شده و پنج نقطه دارد. پنج نقطۀ الگوی خرچنگ با حروف انگلیسی A، B، C، D و X مشخص می‌شوند و چهار گام حرکتی نیز با عبارت‌های BC، AB، XA و CD ترسیم می‌شوند.

ساختار این الگو به سایر الگوهای هارمونیک شباهت دارد ولی یکی از خصوصیات مهم آن، طولانی‌تر بودن گام حرکتی CD است که باعث شده نقطۀ D فاصلۀ بیشتری نسبت به نقطۀ X داشته باشد. شکل‌گیری این الگو بر روی نمودار قیمت در بیشتر موارد نشان‌دهندۀ پایان روند کنونی است و خبر از تغییر روند بازار می‌دهد. الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال نیز مانند سایر الگوهای هارمونیک، یک الگوی معکوس است.

انواع الگوی خرچنگ (Crab Pattern)

الگوی خرچنگ نیز مانند سایر الگوهای هارمونیک از دو حالت نزولی و صعودی تشکیل می‌شود و حالت صعودی آن شبیه به حرف انگلیسی M و خرچنگ نزولی شبیه به W است.

الگوی خرچنگ صعودی

در این الگوی هارمونیک صعودی، رشد قیمت از نقطۀ X شروع می‌شود و حرکت خود را به سمت نقطۀ A ادامه می‌دهد. سپس در حرکت بعدی، از نقطۀ A به نقطۀ B یک اصلاح قیمت انجام می‌دهد که جای این اصلاح در نسبت 0.382 تا 0.618 موج XA است. پس از اصلاح قیمتی، به اندازۀ خط BC شاهد رشد قیمت خواهیم بود و محل قرارگیری نقطۀ C در سطوح اصلاحی 0.382 تا 0.886 موج AB است.

سپس این الگو در حرکت پایانی خود، در امتداد خط CD دچار افت قیمت خواهد شد که محل قرارگیری نقطۀ D در سطح اصلاحی 2.618 تا 3.618 موج BC و در نسبت 1.618 موج XA است. اصلاحی که الگوی خرچنگ در این مرحله انجام می‌دهد، در مقایسه با سایر الگوهای هارمونیک، به مراتب بزرگ‌تر است.

در الگوی خرچنگ صعودی، نقطۀ D را میتوان آغاز روند پرقدرت صعودی در نظر گرفت و سفارش خرید ارسال نموده و وارد معامله شد. این الگو در پایان یک روند نزولی دیده شده و خبر از تغییر روند بازار می‌دهد. به این الگو، الگوی خرچنگ گاوی (Bullish Crab) نیز گفته می‌شود.

الگوی خرچنگ نزولی

الگوی خرچنگ نزولی که به آن خرچنگ خرسی (Bearish Crab) نیز گفته می‌شود، در انتهای روند صعودی ظاهر شده و نشانۀ تغییر روند قیمت است.

این الگو از نقطۀ X آغاز شده و به سمت نقطۀ A با افت قیمت حرکت می‌کند. سپس با رسیدن به نقطۀ A، یک اصلاح قیمتی از A تا B اتفاق می‌افتد که یک تغییر روند موقتی خواهد بود. محل قرارگیری نقطۀ B در نسبت 0.382 تا 0.618 موج XA است. بعد از این اصلاح قیمتی موقت، قیمت در امتداد خط BC کاهش خواهد یافت و این کاهش قیمت تا تراز 0.382 تا 0.886 موج AB امتداد پیدا می‌کند. در نهایت، نقطۀ C به وجود می‌آید. این الگو در حرکت پایانی خود، در امتداد خط CD دچار افت قیمت شده و محل قرارگیری نقطۀ D را میتوان ابتدای روند نزولی قیمت به شمار آورد.

چنانچه بازار به صورت دو طرفه باشد، از افت قیمت و حالت نزولی بازار نیز میتوان کسب سود نمود. در شکل زیر، دو الگوی خرچنگ صعودی و نزولی را با نسبت‌های فیبوناچی گام‌های مختلف مشاهده می‌کنید.

انواع الگوی خرچنگ

آموزش رسم الگوی خرچنگ

برای رسم و استفاده از این الگو در تحلیل تکنیکال، باید آن را شناسایی کرده و به درستی ترسیم کنید. رسم این الگو نیز مانند سایر الگوهای هارمونیک به دلیل نیاز به رعایت کردن نسبت‌های فیبوناچی کمی پیچیده است و به آسانی سایر الگوهای تحلیلی بازارهای مالی نیست. برای رسم این الگو باید قوانین و نسبت‌های زیر را رعایت کرد.

  1. ابتدا قیمت از X تا A افزایش یافته و گام XA شکل می‌گیرد.
  2. گام AB به میزان 38.2 تا 61.8 درصد گام XA اصلاح می‌شود.
  3. گام BC به میزان 38.2 تا 88.6 درصد گام AB افزایش پیدا می‌کند.
  4. طولانی‌ترین گام، گام CD است و به میزان 161.8 درصد از گام XA و 224 و 361.8 درصد از گام BC امتداد پیدا می‌کند.
  5. نقطۀ D باید در نسبت 161.8 درصد فیبوناچی از گام XA جای می‌گیرد.

با توجه به این قوانین و نکاتی که مطرح شد، الگوهای خرچنگ صعودی و نزولی به شکل زیر رسم می‌شوند.

آموزش رسم الگوی خرچنگ

با شناسایی الگوی خرچنگ، هم در حالت صعودی و هم در حالت نزولی، معامله‌گر باید به دنبال نقطۀ D باشد که بتواند موقعیت معاملاتی خرید یا فروش ارسال کند. در واقع میتوان گفت که این نقطه در این الگو، نقطۀ بازگشت قیمت است.

آموزش معامله و کسب سود با الگوی خرچنگ

روش معامله و کسب سود با الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال به صورت زیر است.

معامله با خرچنگ صعودی

در الگوی خرچنگ صعودی میتوان حد سود را طبق یکی از موارد زیر تعیین کرد:

  1. تراز 61.8 درصد خط CD
  2. نقطۀ C
  3. نقطۀ A
  4. اگر مقاومت قیمتی A شکسته شود، انتظار رشد نمودار قیمت تا تراز 1.271 سطح AD و پس از آن تا تراز 1.618 خط AD خواهد بود.

حد ضرر در خرچنگ صعودی را میتوان کمی پایین‌تر از نقطۀ D در نظر گرفت.

آموزش معامله و کسب سود با الگوی خرچنگ

معامله با خرچنگ نزولی

در الگوی خرچنگ نزولی، اهداف قیمتی می‌تواند به این ترتیب باشد:

  1. تراز 61.8 درصد خط CD
  2. نقطۀ C
  3. نقطۀ A
  4. در صورتی که مقاومت قیمتی A شکسته شود، امکان افت قیمت تا تراز 1.272 AD و پس از آن تا تراز 1.618 AD وجود خواهد داشت.

حد ضرر در خرچنگ نزولی را اندکی بالاتر از نقطۀ D در نظر بگیرید.

نکاتی که در زمان معامله با الگوی خرچنگ باید به خاطر بسپارید

هنگام استفاده از الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال باید در مرحلۀ اول از تغییر روند نمودار اطمینان پیدا کنید و پس از آن برای ارسال سفارش خرید یا فروش اقدام کنید. به همین دلیل بهتر است که ابتدا منتظر بمانید تا واکنش قیمت بعد از لمس نقطۀ D اتفاق بیفتد و شمع‌های بعد از این نقطه را نیز بررسی کنید و سپس برای معامله تصمیم بگیرید.

استفاده از اندیکاتورها در کنار این الگو می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا بهتر بتوانند برای معامله تصمیم بگیرند. علم تابلوخوانی نیز می‌تواند در تشخیص تغییر روند نمودار به شما کمک کند.

سخن پایانی

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال یکی از الگوهای هارمونیک است که از تلفیق اشکال هندسی و اعداد فیبوناچی حاصل شده و در انتهای روند تشکیل می‌شود. ظهور این الگو نشان‌دهندۀ تغییر روند است و در دو حالت صعودی و نزولی تشکیل می‌شود.

برای معامله با این الگو باید ابتدا آن را شناسایی و ترسیم کرده و سپس به دنبال نقطۀ D باشید تا بتوانید در آن نقطه موقعیت معاملاتی ایجاد کنید. یافتن زوایای صحیح بین پایه‌های الگو بسیار مهم است و بهتر است که افراد مبتدی از اندیکاتورهایی که این الگو را به صورت خودکار در روی نمودار پیدا می‌کنند، استفاده نمایند.

سوالات متداول

الگوی خرچنگ چیست؟

الگوی خرچنگ یکی از الگوهای هارمونیک است که در انتهای روند ظاهر شده و نشانۀ تغییر روند کنونی است.

الگوی خرچنگ در چند حالت تشکیل می‌شود؟

الگوی خرچنگ در دو حالت صعودی و نزولی شکل می‌گیرد که به شکل دو حرف M و W در نمودار قیمت ظاهر می‌شوند.

تفاوت الگوی خرچنگ و الگوی پروانه در چیست؟

این دو الگو بسیار از نظر ظاهری به هم شباهت دارند اما در اصلاحات داخلی و عمق نقطۀ D با هم تفاوت دارند.

 

درباره نویسنده

امید محمدپور

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

معرفی الگوی کف و سقف سه‌قلو در تحلیل تکنیکال + آموزش استفاده، نحوه شناسایی و معامله

الگوی کف و سقف سه‌قلو در تحلیل تکنیکال جزء الگوهای بازگشتی به شمار می‌آیند که با ظهور خود خبر از بازگشت روند قیمت می‌دهند. این الگوها خیلی به ندرت ظاهر می‌شوند و بیشتر ویژگی‌ها و علائم آنها مشابه با الگوی کف و سقف دوقلو است.

تمام الگوهای...

۱۰ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی الگوی قلاب در تحلیل تکنیکال؛ آموزش استفاده از Hook Pattern

الگوی قلاب که به آن Hook Pattern نیز گفته می‌شود، یکی از الگوهای شمعی ژاپنی (کندل استیک) بسیار قدرتمند در تحلیل تکنیکال است که معامله‌گران را برای سنجش میزان ادامۀ روند راهنمایی می‌کند. این الگو نیز مانند سایر الگوهای شمعی می‌تواند احساسات حاکم...

۶ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی الگوی کف و سقف دوقلو در تحلیل تکنیکال؛ آموزش استفاده از الگوی دوکف و دوسقف

تعدادی از الگوهای تحلیل تکنیکال در تمام بازارهای مالی قابل استفاده هستند و میتوان از آنها در کلیۀ بازارهای ارز دیجیتال، فارکس، سهام و … استفاده نمود. این الگوها در بین معامله‌گران از محبوبیت دوچندان برخوردار هستند.

الگوی کف و سقف...

۴ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی الگوی سر و شانه در تحلیل تکنیکال؛ آموزش معامله با Head and Shoulders Pattern

یکی از روش‌های تحلیل بازارهای مالی که توسط معامله‌گران مورد استفاده قرار می‌گیرد، تحلیل تکنیکال است. ابزارهای تحلیل تکنیکال بسیار توسعه یافته‌اند و این امکان را برای افراد فراهم کرده‌اند تا با پیش‌بینی روند بازار بتوانند موقعیت‌های معاملاتی...

۲ تیر ۱۴۰۳
0
0