خانه
وایت لیست NFT چیست؟ راه Whitelist شدن در پروژه ان.اف.تی عکس

وایت لیست NFT چیست؟ راه Whitelist شدن در پروژه ان.اف.تی

پروژه‌های نوظهور ان‌اف‌تی (NFT) در آغاز کار که سرمایه زیادی برای تبلیغات در دست ندارند، تا حد زیادی به یک کامیونیتی پرشور و فعال نیاز دارند تا پروژه آن‌ها را به دیگران معرفی کند. از این رو تیم توسعه NFT، معمولا برای افرادی که در مراحل اولیه یک پروژه NFT از آن حمایت کرده و مشارکت فعالی در کامیونیتی داشته‌اند یک امتیاز خاص را در نظر می‌گیرد تا هم شور و اشتیاق آن‌ها برای تبلیغ را افزایش دهند و هم برخی از چالش‌های حوزه توکن‌های غیرمثلی را سامان ببخشند. این امتیاز به نام وایت لیست (Whitelist) شناخته می‌شود.

وایت لیست باعث می‌شود اولین NFTهای یک مجموعه، قبل از عرضه‌ی عمومی به دست افرادی خاص (که آدرس کیف پول‌شان در لیست سفید لحاظ شده) برسد. این امر، برای کاربران و حتی توسعه‌دهندگان مزیت‌های متعددی به همراه دارد که در این مقاله از پارسیان کریپتو به بررسی آن می‌پردازیم. در ادامه این توضیحات، نحوه وایت لیست شدن در پروژه NFT را هم به شما آموزش خواهیم داد.

وایت لیست NFT چیست؟ (Whitelist for NFT)

وایت لیست NFT چیست؟

عبارت whitelist در دنیای فناوری اطلاعات، به معنای لغوی مجاز و ایمن بودن است. اما چنین تعریفی برای این اصطلاح در دنیای NFT صدق نمی‌کند. وایت لیست در دنیای NFTها نوعی لیست VIP به شمار می‌رود، لیستی که در آن افرادی خاص حضور دارند.
توسعه‌دهندگان زیادی به مرور زمان وارد صنعت توکن‌های غیرمثلی شده و اقدام به ساخت مجموعه‌های مختلف می‌کنند. وقتی یک تیم توسعه‌دهنده قصد دارد مجموعه‌ی NFT خود را منتشر کند، معمولا وقفه‌ای نسبتا طولانی میان معرفی آن مجموعه تا انتشار NFT ایجاد می‌شود. در این فاصله، توسعه‌دهندگان با تکنیک‌های مختلف از جمله تبلیغات و بازاریابی برای توکن‌های خود سعی در جذب کاربران و علاقه‌مندان دارند. یکی از تکنیک‌های کارآمد برای جذب افراد فعال در کامیونیتی، ایجاد وایت لیست NFT است. اولویت حضور در whitelist با حامیان پروژه و کسانی است که در پروژه فعالیت مستمر داشته‌اند. برای مثال، کسانی که در راستای پروژه تبلیغات انجام داده‌اند.

افرادی که شانس ورود به این لیست را پیدا می‌کنند، می‌توانند زودتر از بقیه اقدام به مینت یا خرید NFT مورد نظر خود کنند. به این صورت که امکان مینت یا خرید NFTهای آن مجموعه، مدتی زودتر برای آدرس کیف پول‌هایی که در whitelist قرار دارند میسر می‌شود. کسانی که در وایت لیست قرار دارند، NFTها را ارزان تر از بقیه دریافت می‌کنند که همین امر سبب کسب سود بیشتر توسط سرمایه‌گذارانی می‌شود که این  فرصت‌ها را شناسایی و از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: NFT چیست

چهار دلیل برای ساختن وایت لیست NFT چیست؟

چهار دلیل برای ساختن وایت لیست NFT چیست؟

دلایل ساختن وایت لیست NFT چیست؟ در نظر داشته باشید که همه پروژه‌ها لازم نیست وایت لیست بسازند و این موضوع کاملا به سیاست داخلی تیم سازنده بستگی دارد. در ادامه این مقاله، به بررسی برخی از علت‌هایی می‌پردازیم که به واسطه آن‌ها توسعه‌دهندگان برای پروژه خود لیست سفید می‌سازند.

  • شناسایی میزان تقاضا برای NFT

یک وایت لیست NFT، به تیم توسعه‌دهنده کمک می‌کند تا وضعیت بازار و تعداد تقریبی متقاضیان توکن‌ها را آنالیز کنند. این موضوع باعث می‌شود در مواردی مانند قیمت‌گذاری با چشمانی بازتر تصمیم بگیرند. برای مثال، اعلام آمادگی تعداد زیادی از کاربران برای حضور در یک whitelist نشان‌دهنده‌ی مقبولیت آن و تقاضای بالای آن NFT است.

  • پاداش به حامیان اولیه پروژه و اعضای وفادار

یکی از اصلی‌ترین دلایل به وجود آمدن پدیده وایت لیست در پروژه‌های NFT، به دست آوردن کاربران وفادار است. به این ترتیب که شرکت‌ها به روش‌های مختلف هدایا و امتیازاتی به حامیان و اعضای وفادار خود می‌دهند تا هم آن‌ها را حفظ کنند و هم دیگران را به حضور فعالانه در مجموعه خود تشویق کنند. در برخی موارد به کسانی که در whitelist قرار گرفته‌اند NFT رایگان داده می‌شود و یا برخی شرکت‌ها تخفیف‌های چشمگیری به اعضای گروه وایت لیست خود می‌دهند.

  • جلوگیری از بالا رفتن بیش از حد کارمزد و Gas War (جنگ گس)

Gas War یا جنگ گس زمانی رخ می‌دهد که حجم تراکنش‌های یک شبکه به طور قابل توجهی افزایش یابد. این موضوع باعث می‌شود تراکنش‌ها به کندی انجام شوند و حتی بر سر انجام تراکنش‌ها رقابت به وجود بیاید. رقابتی که سبب افزایش گس فی تراکنش (کارمزد تراکنش ) می‌شود.
با ایجاد وایت لیست NFT تنها تعداد محدودی از آدرس‌ها می‌توانند پیش از فروش عمومی، NFT را مینت کنند. در نتیجه احتمال ازدحام شبکه و جنگ گس تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند و کاربران با کارمزد کمتری فرایند مینت را انجام می‌دهند.

  • جلوگیری از ورود حساب های جعلی و Spam

به طور کلی موضوع spamming و حساب‌های spam جزء جدانشدنی بلاکچین به حساب می‌آیند. در این بین، بعضی از افراد قصد دارند با به وجود آوردن حساب‌های جعلی و spam،  آن هم به تعداد زیاد و وارد کردن آن‌ها به یک پروژه NFT، در آن پروژه  اختلال ایجاد کنند. وایت لیست ها به خوبی مانع این اتفاق می‌شوند. آدرس‌هایی که به وایت لیست دعوت نشده‌اند نمی‌توانند وارد پروژه شوند و در نتیجه فضا امن می‌ماند و کاربران از امنیت معاملات خود رضایت کافی را بدست می‌آورند.

نحوه وایت لیست شدن در پروژه NFT چگونه است؟

نحوه وایت لیست شدن در پروژه NFT چگونه است؟

توسعه‌دهندگان NFT، طبق سیاست‌های تعیین شده‌ پروژه خود روش‌های مختلفی را برای عضوگیری در وایت لیست انتخاب می‌کنند. انجام تراکنش، برگزاری مسابقات گوناگون، چالش‌های مختلف و ایجاد اجتماعات در فضاهای مختلف مانند دیسکورد از جمله این روش‌ها به حساب می‌آیند. معمولا توسعه دهندگان NFT از ایجاد اجتماعات و عضوگیری در شبکه‌هایی مانند دیسکورد، به دلیل مزایایی که برای پروژه دارند استفاده می‌کنند.

در ادامه درباره‌ی فرایند وایت لیست شدن در پروژه NFT و مراحل آن توضیحات کاملی ارائه می‌دهیم.

انتخاب پروژه

در گام نخست، شما باید یک پروژه قابل‌اعتماد و با پتانسیل بالا را شناسایی کنید. از آن جایی که لیست سفید برای پروژه‌هایی است که هنوز شروع به کار نکرده‌اند، پس پیدا کردن آن‌ها نیز  به سادگی امکان‌پذیر نیست. اما خبر خوش این که، پلتفرم‌هایی برای معرفی چنین پروژه‌هایی وجود دارند که با مراجعه به آن‌ها می‌توان انواع پروژه‌های نوظهور NFT را یافت و درباره آن‌ها تحقیق کرد. البته اعتبار همه پروژه‌هایی که در این پلتفرم‌ها معرفی می‌شوند تضمین شده نیست و باید با تحقیق درباره جنبه‌های مختلف پروژه مانند اهداف و یا سازندگان آن با دیدی بازتر قدم در مراحل بعدی بگذارید.

پیوستن به کامیونیتی اعضای پروژه در دیسکورد

پیوستن به اجتماع اعضای پروژه (Discord)

بنیان‌گذاران پروژه‌ها با هدف ایجاد اجتماعات، اطلاع رسانی و ایجاد تعامل بین اعضا، گروهی در شبکه‌های اجتماعی ایجاد می‌کنند که با اصطلاح کامیونیتی شناخته می‌شود. معمولا این گروه در Discord ایجاد می‌شود. دیسکورد پلتفرمی است که در آن، افراد می‌توانند عضو جوامعی خاص (Server) شوند. برای ورود به یک whitelist دومین گام این است که در این جوامع حضور فعالانه داشته باشید.

انجام دادن دستور العمل ها و مواردی که از شما می خواهند

پیش از این گفته شد که هر پروژه سیاست‌های خاص خود را دارد. در انتخاب دستور العمل‌ها هم این مورد صدق می‌کند و هر پروژه استانداردهای متفاوت و منحصر به فرد خود را دارد. در بعضی پلتفرم‌ها پرکردن یک فرم ساده برای لیست شدن در وایت لیست کافی است. اما برخی دیگر، از سرمایه گذاران انجام کارهایی مانند دعوت کردن اعضای جدید، حضور فعالانه در پلتفرم و مواردی از این دست را درخواست می‌کنند.

نکات تکمیلی که وایت لیست شدن در پروژه NFT را تضمین می کند

مواردی که در بالا گفته شد به علاوه‌ چند نکته تکمیلی دیگر که در ادامه به آن ها می پردازیم، می‌توانند حضور شما در لیست سفید را تا حدود زیادی تضمین کنند.

نکته اول: حضور فعالانه در دیسکورد و فضاهای مختلف مختص به پروژه است.
نکته دوم: اضافه کردن اعضای جدید و مشارکت در تبلیغ پروژه مورد نظر است.

نکته سوم:  به خاطر داشته باشید که حتی با فعالیت پررنگ در برخی از پروژه‌ها ممکن است به وایت لیست آن راه پیدا نکنید. در برخی مواقع، یک پروژه پتانسیل بالایی داشته و تعداد اعضای فعال آن به قدری زیاد است که تیم توسعه‌دهنده تصمیم می‌گیرد برای انتخاب اعضا و گنجاندن آن‌ها در وایت لیست خود از بین اعضای فعال دست به قرعه‌کشی بزند.

چطور وایت لیست NFT پیدا کنیم؟

اگر تا اینجای مطلب مفهوم وایت لیست ان اف تی را درک کرده و برای شرکت در آن کنجکاو شده‌اید، حتما از خود می‌پرسید که پروژه‌های مناسب NFT را چطور پیش از راه‌اندازی پیدا کنیم تا بتوانیم شانس خود را برای شرکت در وایت لیست آن امتحان کنیم. همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، پلتفرم‌هایی وجود دارد که در صورت بررسی دقیق آن می‌توانید پروژه‌های NFT را قبل از لانچ شدن پیدا کنید. در اینجا برخی از روش‌های پیدا کردن پروژه‌های مناسب ان‌اف‌تی را معرفی می‌کنیم:

جستجوی هشتگ در شبکه ایکس: اگر در شبکه ایکس هشتگ وایت لیست (#Whitelist) را دنبال کنید، این احتمال وجود دارد که با چند پروژه نوظهور آشنا شوید. پس از پیدا کردن پروژه حتما از جهات مختلف درباره آن تحقیق کنید.

هی مینت (HeyMint): هی مینت به کاربران کمک می‌کند تا به صورت رایگان پروژه‌های جدید NFT را پیدا کنند. پس از پیدا کردن پروژه‌ها تحقیق را فراموش نکنید.

نیفتی ریور (NiftyRiver): نیفتی ریور با مشخصه وایت‌لیست‌یاب ان‌اف‌تی (NFT Whitelist Finder) به شما کمک می‌کند تا پروژه‌های جدید را کشف کرده و به بررسی آن بپردازید.

ان‌اف‌تی کالندر (NFTCalendar): ان‌اف‌تی کالندر با اطلاع‌رسانی رویدادهای مربوط به حوزه ان‌اف‌تی شما را با پروژه‌های نوظهور آشنا خواهد ساخت.

ریریتی تولز (Rarity.tools): با کمک این پلتفرم و ابزارهای متنوع آن می‌توانید پروژه‌های جدید را شناسایی کرده و از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار دهید.

چالش هایی که یک وایت لیست با آن رو به رو است

چالش هایی که یک وایت لیست با آن رو به رو است

با وجود این که وایت لیست برای خریداران و همچنین تیم توسعه‌دهنده مزایای زیادی دارد، اما مانند دیگر پدیده‌های نوظهور ایرادهایی نیز بر آن وارد است و آن چنان بی‌خطر نیست. در ادامه با چالش‌هایی که یک whitelist با آن رو به رو می‌شود، بیشتر آشنا می‌شویم.

برهم زدن توازن بازار

همان طور که می‌دانید افرادی که در این لیست‌ها حضور دارند، NFTها را به قیمتی پایین تر از حد تعیین شده‌ی آن توکن خریداری می‌کنند. این افراد می‌توانند بعد از معرفی و ارائه‌ پروژه به صورت عمومی، NFTها را با قیمتی پایین‌تر از قیمت معین شده به فروش بگذارند. این امر سبب به هم خوردن توازن بازار آن NFT می‌شود. لازم به ذکر است برعکس این قضیه نیز می‌تواند صادق باشد.

قطعی نبودن و زمان بر بودن وایت لیست ها

منظور از قطعی نبودن، قطعی نبودن حضور در جمع نهایی اعضای این لیست است. به این صورت که کاربران برای حضور در لیست سفید NFT زمان زیادی را صرف امور مختلف از جمله تعامل با دیگران و تبلیغ NFT می‌کنند، اما با این حال ممکن است که در whitelist حضور پیدا نکنند.

کلاهبرداری و یا سرقت پروژه

کلاهبرداری و یا سرقت پروژه

کلاهبرداران برای حضور در حوزه‌ی NFT نیز ساکت ننشسته‌اند و از راه‌های مختلف سعی در کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران کم‌تجربه دارند. یکی از روش‌های کلاهبرداری در این حوزه، ایجاد گروه دیسکورد تحت عنوان لیست سفید NFT است. آن‌ها با این روش ساده و در برخی موارد با استفاده از نام دیگر پروژه‌ها اقدام به کلاهبرداری می‌کنند و سرمایه کاربران را به سرقت می‌برند.

سخن نهایی

در شرایطی که بازارهای دیجیتال و خصوصا بازار NFT حسابی داغ شده، افراد باهوش سعی در حضور پررنگ‌تر و سودمندانه‌تر خود در این بازارها دارند. اگر شما نیز به دنبال کسب بیشترین سود در این بازار هستید، در صورت داشتن زمان کافی و شرایط مورد نیاز، می‌توانید تلاش برای وایت لیست شدن در پروژه NFT را امتحان کنید.

حضور در لیست سفید NFT امری خوشایند و نیازمند پیگیریهای مکرر و صرف زمان است. ناگفته نماند که انتخاب یک پروژه باکیفیت و مطمئن، مهمترین نکته‌ای است که باید در حین تلاش برای وایت لیست شدن در پروژه NFT رعایت کرد. این امر سبب می‌شود سرمایه و زمانتان هدر نرفته و بیش‌ترین سود را از یک whitelist بدست بیاورید.

سوالات متداول

وایت لیست NFT چیست؟

حامیان پروژه و کسانی که در پروژه NFT فعالیت مستمر داشته‌اند با گنجانده شدن در وایت لیست پروژه به نوعی پاداش می‌گیرند. وایت لیست پروژه‌های NFT، این امکان را به افراد می‌دهد تا پیش از عرضه عمومی محصول، یعنی زودتر و ارزان‌تر از بقیه کاربران، NFT مورد نظر خود را مینت یا خریداری کنند.

روش ورود به وایت لیست NFT چیست؟

کاربران برای ورود به وایت لیست باید مشارکت فعالی در کامیونیتی پروژه داشته باشند. آن‌ها با انجام اعمالی که توسط تیم توسعه تعریف شده (مانند انجام تراکنش، شرکت در مسابقات گوناگون، دنبال کردن پروژه در شبکه‌های مختلف اجتماعی چون دیسکورد و شرکت در چالش‌های مختلف) می‌توانند شانس خود برای لحاظ شدن در وایت لیست را افزایش دهند.

منابع:cointelegraph

درباره نویسنده

سام سوزنی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

راریبل چیست؟ آموزش خرید و فروش NFT در سایت Rarible + معرفی توکن RARI

راریبل (Rarible)، یک بازار غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهد توکن‌های غیر مثلی (Non-Fungible Token) یا NFTها را بخرند، بفروشند و معامله کنند. NFT‌ها دارایی‌های دیجیتال منحصر به فردی هستند که می‌توانند هر چیزی از هنر و موسیقی گرفته تا...

۶ شهریور ۱۴۰۳
2
0
[object Object] عکس

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم و 4 جایگزین برای آن!

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم به ویژگی‌های مختلف ساختار و ماهیت NFTها و قابلیت‌های بلاک‌چین اتریوم برمی‌گردند. به‌ویژه، حجم خرید و فروش رمزارزها و توکن‌های محصول این بلاک‌چین بسیار بالاتر از انواع دیگر است و همین امر منجر به ایجاد یک بازار...

۱۹ خرداد ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

هزینه ساخت NFT در شبکه های مختلف؛ آشنایی با انواع هزینه های مینت ان اف تی

با ظهور فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال، توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT) به یکی از پرطرفدارترین موضوعات در دنیای دیجیتال تبدیل شده‌اند. این توکن‌ها که نماینده‌ی مالکیت دیجیتال بر آثار هنری، موسیقی، و سایر دارایی‌های دیجیتال هستند، انقلابی در...

۱۷ خرداد ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

پروتکل اثبات حضور (POAP): انقلابی در ثبت و اثبات حضور با فناوری بلاک‌چین

بسیاری از فعالیت‌ها و رویدادهای روزمره به دنیای دیجیتال منتقل شده‌اند. در این میان، اثبات حضور افراد در رویدادها و گردهمایی‌های آنلاین به چالشی مهم تبدیل شده است. پروتکل اثبات حضور یا POAP راه‌حلی نوین و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین برای این مسئله...

۱۶ خرداد ۱۴۰۳
0
0