خانه
متاورس چیست؟ جهانی دیجیتال که قرار است در آن زندگی کنیم! عکس

متاورس چیست؟ جهانی دیجیتال که قرار است در آن زندگی کنیم!

۳۰ دی ۱۴۰۱
760
0

متاورس یک فضای دیجیتالی کاملا نوظهور با قابلیت سه‌بعدی است که از واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و فناوری‌های دیگر استفاده می‌کند تا به ما انسان‌ها امکان تجربه‌ی دنیای مجازی فراگیر و همه‌جانبه را به صورت آنلاین بدهد. اگر می‌خواهید بیش‌تر در مورد متاورس بدانید، حتما تا پایان این مطلب با ما همراه در پارسیان کریپتو همراه باشید.

متاورس چیست؟

متاورس چیست؟

متاورس به لحاظ لغوی از دو واژه‌ی انگلیسی متا (Meta) به معنای فرا و وِرس (Verse) به دنیا ساخته شده است. به این جهت، متاورس اساسا به معنای فرادنیا است. عبارت متاورس را برای اولین بار نیل استیونسن، نویسنده علمی‌تخیلی در سال ۱۹۹۲ در رمان خود خرابی برفکی (Snow Crash) به کار برد. در دنیای رمان علمی‌تخیلی استیونسن آدم‌ها می‌توانستند در یک دنیای مجازی سه‌بعدی در قالب آواتار حضور داشته باشند.

متاورس را می‌توان یک شبکه دانست که در آن ویژگی‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های کامپیوتری آنلاین، واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی و ارزهای دیجیتال با یکدیگر ترکیب می‌شوند. با این تعریف می‌توان متاورس را نسخه مجازی از دنیای واقعی خودمان بدانیم که اساسا هر کاری که می‌توان در واقعیت انجام داد را هم می‌توان در دنیای متاورس انجام داد.

در متاورس هر فردی برای خود یک آواتار (Avatar) یا شخصیت مجازی می‌سازد. این آواتار می‌تواند ظاهر دلخواه کاربر را داشته و به مانند عکس پروفایل در شبکه‌های اجتماعی قابل تغییر و اصلاح است. در متاورس می‌توان کارهای زیادی از انجام جلسات کاری تا برگزاری کنسرت، کنفرانس یا حتی خرید زمین مجازی را انجام داد.

تاریخچه متاورس

در خصوص تاریخچه متاورس هم مانند تعریف آن، اطلاعات متناقضی وجود دارد؛ عده‌ای تاریخ شروع آن را مصادف با آغاز فعالیت کمپانی متا یعنی سال 2021 می‌دانند. عده‌ای دیگر سال 1883 و ایده دید دو چشمی را سرآغاز خلق متاورس می‌دانند. اما با توجه به تعریفی که در بخش بعدی در رابطه با متاورس خدمت شما ارائه خواهیم داد، سال 1983 یعنی پیدایش اینترنت را به عنوان سرآغاز متاورس معرفی می‌نماییم.

اجزای تشکیل دهنده متاورس چیست؟

اگر متاورس را شبیه به یک جهان کامل اما به صورت مجازی در نظر بگیریم، مسلم است که اجزای مختلفی بایستی در کنار یکدیگر قرار گرفته تا این جهان تشکیل شود. در ادامه این مقاله اجزای مختلفی که از گذشته تا به امروز موجب پدید آمدن این فراجهان شگفت‌انگیز شده معرفی خواهیم نمود.

اینترنت، اکسیژن حیات در متاورس

اجزای تشکیل دهنده‌ متاورس چیست؟

همانطور که در این جهان، حیات موجودات زنده و در کل کره زمین به عنصری به نام اکسیژن وابسته است، عنصر حیات بخش متاورس هم اینترنت است. زمانی که صبح‌ها از خواب برخواسته و اتصال گوشی موبایل یا لپ‌تاپ خود را به اینترنت برقرار می‌کنید، ناخودآگاه موجب پدید آمدن جهانی موازی می‌شوید که در آن هویتی مستقل و گاها متفاوت، نسبت به جهان فیزیکی دارید.

یکی از دلایلی که متاورس را به عنوان یک جهان موازی قلمداد می‌کنیم این است که این دنیای مجازی بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما شده به صورتی که اگر روزی اتصال به اینترنت خود را قطع کنیم احتمالا دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد. امروزه شاهد مشاغلی هستیم که صرفا به واسطه‌ی اینترنت ایجاد شده و افراد زیادی را صاحب شغل نموده. به همین دلیل هم قطع اینترنت می‌تواند موجب بروز اختلال در زندگی بسیاری افراد شود.

شبکه های اجتماعی، انقلابی در متاورس

در سال 1960 برای اولین بار در دانشگاه ایلی نویز آمریکا مبحث شبکه‌های اجتماعی مطرح شد. 37 سال پس از آن یعنی در سال 1997 اولین شبکه اجتماعی دنیا یعنی «سیکس دیگریس» راه‌اندازی شد. در این شبکه اجتماعی افراد این امکان را داشتند که پروفایل خود را ساخته و لیست دوستان خود را مدیریت کرد.

آوریل 2008 نقطه اوج شبکه‌های اجتماعی بود. فیسبوک در این سال با ایجاد تغییراتی در پلتفرم خود به شدت مورد استقبال عموم قرار گرفت و توانست کاربران بسیاری را جذب خود کند. شبکه های اجتماعی، تبدیل به انقلابی در متاورس شدند چرا که دایره‌ی وسیعی از انسان‌ها را مجاب به استفاده از اینترنت نمودند.

پیش از آن، اینترنت صرفا توسط عده‌ای خاص و با اهداف مشخص استفاده می‌شد اما با معرفی و شروع به کار شبکه‌های اجتماعی استفاده از اینترنت در بین عموم مردم فراگیر شد تا متاورس به عنوان یک دنیای موازی، مخلوقات بیشتری را در خود جای دهد.

بلاکچین، زیر ساخت اصلی Metaverse

بلاکچین (Blockchain) زیرساخت اصلی متاورس

 چرا که تاریخ ظهور بلاکچین به سال 1991 برمی‌گردد. این مفهوم توسط دو نفر به نام‌های استوارت هابر و اسکات استورنتا و با هدف رمزنگاری اطلاعات به منظور جلوگیری از دستکاری آن‌ها به دنیا معرفی شد.

پس از چند سال در سال 1998، نیک سابو برای اولین بار ایده‌ی یک رمزارز به نام بیت گلد (Bit Gold) را معرفی نمود. این ایده و ایده‌ی بعدی که توسط استفان کنست در سال 2000 مطرح شد، به دلیل نواقص بسیار ناتمام ماندند تا اینکه در سال 2009، ساتوشی ناکاموتوی اسرارآمیز توانست با تکمیل مفاهیم بلاکچین و رمزارزها بیت کوین را به عنوان یکی از عجایب عمر بشر به دنیا معرفی کند.

بلاکچین که از 2 واژه‌ی Block و Chain تشکیل شده به معنی زنجیره‌ای از بلوک‌ها بوده که به کمک آن‌ها می‌توان داده‌ها را با امنیت بسیار بالایی حفظ، نگهداری و منتقل کرد. این زنجیره بلوکی را بلاکچین می‌نامیم. بلاکچین زیرساخت اصلی متاورس به این دلیل که خلق و ظهور آن موجب افزایش اعتماد عموم جامعه به این فراجهان شد.

بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست

WEB3 سر آغاز تعامل در متاورس

در ابتدای پیدایش اینترنت، مخاطبان فقط امکان خواندن در وب را داشتند. در این نسل از اینترنت که امکان تعامل با وبسایت‌ها به حالت امروزی وجود نداشت، تعداد مخاطبین علاقه‌مند به وب همبسیار کم بود. در آینده با اضافه شدن امکاناتی همچون انجمن‌ها و بخش نظرات، قابلیت برقراری تعامل با وب‌سایت‌ها فراهم شد.

کارشناسان این نسل از اینترنت را WEB2 نسل قبلی را WEB1 نامیدند.در نسل WEB1 و WEB2، مدیریت مجموعه‌ها به صورت متمرکز و توسط یک یا چند سازمان و ارگان مشخص انجام می‌شد؛ به همین دلیل هم مخاطبان با وجود اینکه رکن اصلی هر مجموعه‌ای بودند هیچگونه منفعتی از پیشرفت پروژه کسب نمی‌کردند.

اصطلاح WEB3 در سال 2014 توسط یکی از بنیان‌گذاران اتریوم مطرح شده و در سال 2021 محبوبیت بسیاری پیدا کرد. WEB3 برگرفته از تکنولوژی بلاکچین (زنجیره‌ای از بلوک‌ها) بوده و به نسلی گفته می‌شود که در آن قدرت از یک سازمان متمرکز به کاربران سپرده شده و به شکل غیرمتمرکز انجام می‌شود.

در جدول زیر پلتفرم‌هایی از نسل WEB3 را ملاحظه می‌کنید که جایگزین پلتفرم‌های WEB2 شده‌اند.

 

WEB2

WEB3

Youtube

D.Tube

Reddit

Steemit

Google Chrome

Brave Browser

Google

Presearch

Spotify

Audius

PayPal

Metamask

WhatsApp

Status

 

در سمت چپ فهرست بالا پلتفرم‌های مشابه ستون سمت راست را مشاهده می‌کنید که به کمک قراردادهای هوشمند از نسل WEB3 هستند. در این پلتفرم‌ها کاربران و مصرف‌کنندگان، به واسطه‌ی کدهای برنامه‌نویسی و قراردادهای از پیش تعیین شده به صورت غیرمتمرکز اقدام به مدیریت و کسب درآمد از آن‌ها می‌کنند.

برای مثال، در D.Tube این امکان فراهم شد که فرد تولیدکننده محتوا و بازدیدکننده هر دو بتوانند از اقدامات خود در این وب‌سایت درآمد کسب کرده و بر اساس میزان وفاداری خود در یک سازمان غیرمتمرکز مشغول به مدیریت D.Tube باشند. WEB3 یکی از اصطلاحات بسیار مهم در متاورس بوده و موجب می‌شود تا کاربران بر اساس طرح‌های پاداش‌دهی حمایت بیش‌تری از برندها انجام دهند، چرا که خودشان هم مالک بخشی از سهام آن برند هستند.

بیشتر بخوانید: وب 3 چیست

ارز دیجیتال، ابزار مدیریت غیرمتمرکز مالی (DeFi)

ارز دیجیتال (Cryptocurrency)، ابزار مدیریت غیرمتمرکز مالی (DeFi)

در دنیای فیزیکی مدیریت مالی به عهده‌ی سازمانی متمرکز به نام بانک بوده و قوانین توسط یک حکومت واحد تعیین می‌گردد. این در حالی است که در متاورس مدیریت مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance) یا به اختصار DeFi حکم‌فرماست.

مدیریت متمرکز بانکی به واسطه‌ی ارزهای ملی مانند دلار و ریال انجام شده و تعیین ارزش و میزان عرضه‌ی آن توسط حکومت‌های متمرکز انجام می‌گردد. مدیریت غیرمتمرکز دقیقا نقطه‌ی مقابل آن بوده و ارزهای دیجیتال نقش پول‌های ملی را ایفا می‌کنند.

ارزهای دیجیتال به صورت غیرمتمرکز عمل می‌کنند و عرضه‌ی آن معمولا به صورت محدود است. همچنین ارزش ارزهای دیجیتال کاملا نسبی بوده و بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌گردد. برای مثال، اگر ارز دیجیتالی مانند بیت کوین نتواند توجیه مناسبی برای جامعه‌ی خود داشته باشد و یا فساد مالی در آن شکل بگیرد، در کسری از زمان امکان نابودی آن وجود خواهد داشت. در صورتی که ارزهای ملی به دلیل متمرکز بودن همواره مورد حمایت حکومت‌ها بوده و شفافیت در آن‌ها در کمترین حالت ممکن است.

بیشتر بخوانید: دیفای چیست

واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)

شاید بتوان ظهور تکنولوژی‌های VR و AR را به عنوان سرآغاز جذابیت و جهان‌شمول شدن متاورس دانست. عده‌ی زیادی از علاقه‌مندان به Metaverse این مفهوم را عجین شده با VR و AR می‌دانند. تکنولوژی‌های VR و AR فقط مسئولیت بُعد دادن به متاورس را بر عهده دارند. با وجود این که سه‌بعدی‌سازی مسئولیت بسیار مهم و تأثیرگذاری است باید این نکته را مدنظر قرار داد که صرفا استفاده از تجهیزات پوشیدنی (مانند عینک واقعیت مجازی) را نمی‌توان مساوی با ورود به متاورس دانست.

لذا بایستی به تمامی اجزای متاورس به چشم قطعه‌ای مهم در یک ماشین نگاه کرد که هر کدام به تنهایی به معنای «ماشین» نبوده اما وجود هرکدام جهت فعالیت کامل آن نیاز و ضروریست.

به کمک VR می‌توان با استفاده از یک عینک وارد فضایی شد که فقط ماهیتی مجازی داشته و در دنیای فیزیکی وجود خارجی ندارد. این فضا می‌تواند فضای یک بازی، دفتر کاری، منطقه‌ای گردشگری و… باشد.

تکنولوژی AR موجب می‌شود عناصری در پیرامون افراد ظاهر شود. این عناصر به واسطه‌ی پردازش‌های رایانه‌ای ظاهر شده و در دنیای فیزیکی وجود خارجی ندارند. برخی این تکنولوژی را آخرین قدم متاورس دانسته و معتقدند اگر بشر موفق به این اقدام شود، می‌تواند ویژگی خالق بودن را در بشریت به حد نهایی خود برساند.

بیشتر بخوانید: واقعیت مجازی چیستواقعیت افزوده چیست

هوش مصنوعی، مجری قوانین فراجهان

هوش مصنوعی (AI) مجری قوانین فراجهان

اگر بخواهیم جهان کاملی را تصور کنیم که توسط بشر خلق شده، لازم است تا قوانینی در این دنیا تعریف شده و یک مجری مسئولیت نظارت بر اجرای این قوانین را بر عهده بگیرد. هوش مصنوعی در متاورس می‌تواند این نقش را ایفا کند.

هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که این روزها حجم زیادی از اخبار دنیای تکنولوژی را به خود اختصاص داده است. مجموعه‌ای از تجهیزات نرم‌افزاری، کدهای برنامه‌نویسی و گاهی هم تجهیزات سخت‌افزاری است که تا حدی شبیه به یک انسان می‌تواند اقداماتی را انجام دهد. هوش مصنوعی دارای درجات مختلفی از مقدماتی تا پیشرفته است. یکی از سطوح متوسط هوش مصنوعی را می‌توان به موتور جستجوی گوگل نسبت داد.

گوگل به عنوان یک موتور جستجو، که دارای هوش مصنوعی است، عبارات جستجو شده توسط شما را تحلیل نموده و بر اساس آن‌ها نتایج بعدی را نمایش می‌دهد. گوگل بر اساس تحلیل رفتار مخاطبان تبلیغاتی را به آن‌ها نمایش داده و هزینه آن را از تبلیغ‌دهنده دریافت می‌کند. AI روزبه‌روز در حال پیشرفت بوده و احتمالا در آینده بتواند تا حد زیادی شبیه به یک انسان رفتار نموده و موجب آسایش در زندگی بشر در دنیای مجازی متاورس و حتی دنیای فیزیکی شود.

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی چیست

توسعه دهندگان متاورس

برخی از مخاطبان ممکن است بازی‌های متاورسی مانند دیسنترالند را همان متاورس بدانند، با این حال این‌طور نیست. بلکه این پلتفرم‌‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف، توسعه‌دهنده‌ی Metaverse هستند. متاورس یا فراجهان یک مفهوم لامکان و لازمان بوده و این پلتفرم‌‌ها هر یک به مثال یک قاره یا کشور هستند که در تعامل با دیگر اجزای متاورس به توسعه‌ی آن کمک می‌کنند.

با توجه به جذابیت بازی‌ها، اکثر پلتفرم‌ها با قابلیت Gaming توسعه داده شده‌اند که در ادامه برخی از آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد. یکی از ویژگی‌هایی که باعث می‌شود این پلتفرم‌ها را بخشی از متاورس معرفی بدانیم این است که در این پلت‌فرم‌ها کشورها نگاه ملیتی و قومیتی تا حد زیادی وجود ندارد.

یعنی شما می‌توانید در کشور دیسنترالند با واحد پولی MANA درآمد کسب کرده و آن را در پلتفرمی دیگر (مانند یک کشور دیگر) مثل سندباکس بدون هیچ محدودیتی استفاده کنید.

در صورتی که در دنیای فیزیکی اگر بخواهید پول رایج کشور خود را در کشوری دیگر خرج کنید احتمالا با  محدودیت‌های بسیاری که توسط حاکمین تعیین شده روبه‌رو خواهید شد. لذا به منظور استفاده از دارایی خود در یک کشور دیگر بایستی به سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف جواب پس بدهید.

معروف ترین پروژه های متاورس کدام اند؟

دیسنترالند (Decentraland)

دیسنترالند اولین بازی با مفاهیم متاورس نیست اما به دلیل قابلیت‌های روبه‌توسعه‌اش امروزه به مشهورترین بازی متاورسی تبدیل شده است. Decentraland که مخفف 2 کلمه‌ی Decentralized و Land است، همانطور که از نامش پیداست، با هدف توسعه زمین‌های غیرمتمرکز پا به عرصه گذاشته است.

این پلتفرم روزبه‌روز در حال توسعه است. Decentraland در وایت‌پیپر خود عصر سنگی را معرفی نموده که در آن فقط به فروش زمین و زیرساخت‌ها پرداخته است و در این عصر هیچ استفاده‌ای از ابعاد ظاهری و گرافیکی نکرده.

زمین‌ها، ساختمان‌ها، اِلمان‌ها و عناصر مختلف در این پلتفرم به واسطه‌ی NFTها عرضه شده تا افراد بتوانند از تولید و خرید و فروش آن‌ها در Marketplaceهای مختلف مانند Rarible ، OpenSea و… کسب درآمد کنند.

همچنین ارز دیجیتال MANA (مانا) به عنوان ارز حاکمیتی دیسنترالند معرفی شده تا افراد بتوانند به واسطه‌ی آن به معاملات داخلی پرداخته و یا آن را در خارج از این قاره (یا کشور) هم خرج کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش بازی دیسنترالند

سندباکس (Sandbox)

سندباکس (Sandbox)

سندباکس یک پلتفرم چند کاره است که با دارا بودن ویژگی‌ها و ابزارهای بسیاری برای خلق بازی، آواتار، NFT و… و خرید و فروش آن‌ها فضایی را برای افراد علاقه‌مند به متاورس ایجاد کرده تا بتوانند از خلاقیت و مهارت‌های خود بدون نیاز به دانش کدنویسی استفاده کرده و به توسعه‌ی Metaverse کمک کنند.

ارز رایج در کشور سندباکس در دنیای متاورس، SAND بوده که به روش‌های مختلف می‌توان آن را به دست آورد و در بخش‌های دیگر این پلتفرم خرج کرد. SAND هممانند MANA ارز دیجیتال غیرمتمرکز بوده و قابلیت استفاده در پلتفرم‌های دیگر و حتی تبدیل آن به ارزهای دیگر در صرافی‌ها وجود دارد.

SandBox در ابتدا در سال 2012 توسط کمپانی Pixol معرفی شد و در سال 2018 با تغییر مالکیت از کمپانی Pixol به Anomica Brands تحول عظیمی را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: بازی سندباکس چیست

ایلوویوم (Illuvium)

از آنجایی که متاورس جهانی نوین بوده و هر کسی می‌تواند نقش خالق را در آن بازی کند، برخی به خلق دنیاهای عجیب و شگفت‌انگیز پرداخته‌اند. یکی از این بازی‌ها، ایلوویوم (Illuvium) است. در این بازی شما نقش یک بازمانده از سفینه‌ای بین‌منظومه‌ای را ایفا خواهید کرد و در طول بازی باید می‌توانید با رام کردن موجودات سیاره‌ی Illuvium از آنها برای پیروزی در مأموریت‌های خود استفاده کنید و حتی بازی کردن خود درآمد به دست آورید.

در این بازی هم مانند دیگر بازی‌های متاورسی اجزا و اِلمان‌های بازی به واسطه‌ی توکن‌های غیرمثلی (NFT) توکنیزه شده تا امکان استفاده‌ی سراسری از آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف حتی کیف پول توکن‌های دیجیتالی فراهم شود.

توکن ILV ارز دیجیتال رایج موجود در بازی ایلوویوم بوده که امکان به‌دست آوردن آن از طریق روش‌های مختلف وجود دارد. با توجه به اینکه این بازی در شبکه اتریوم ساخته شده، امکان استیکینگ توکن ILV هم یکی از راه‌های کسب درآمد است.

بیشتر بخوانید: بازی ایلوویوم چیست

متاورس کیش (KishVR) اولین متاورس در ایران

متاورس کیش (KishVR) اولین متاورس در ایران

کارشناسان و دانشمندان ایرانی هم در این حوزه فعالیت‌هایی را انجام داده و سعی دارند در بین رقبای خارجی سهمی داشته باشند. اگر عبارت اولین متاورس ایرانی را در گوگل جستجو کنید احتمالا با پلتفرمی به نام KishVR مواجه خواهید شد. متاورس کیش که اطلاعات محدودی از آن ارائه شده توسط یک تیم ایرانی-قطری به سرپرستی شخصی ناشناس به نام فیصل عبدالله راه‌اندازی شده است.

بنیان‌گذاران KishVR معتقد هستند که ناشناس بودن آن‌ها کمک بزرگی به توسعه‌ی اصولی متاورس در دنیا خواهد کرد چرا که این توسعه صرفا به واسطه‌ی عرضه و تقاضا بوده و می‌تواند جایگاه واقعی متاورس را به دور از نام افراد به بشریت نشان دهد. در حال حاضر این پلتفرم زمین‌ها، ساختمان‌ها و اجزای مختلفی را در بازارهای NFT مانند Rarible و Opensea عرضه و هدف اصلی خود را بهبود اوضاع اقتصادی در ایران اعلام کرده است.

متاورس دبی

حاکمین اماراتی که همواره سعی داشتند دبی را به عنوان برترین مقصد گردشگری دنیا معرفی کنند در صنعت گردشگری متاورس هم حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. با توجه به اینکه هنوز هیچ دارایی خریدنی در این فراجهان وجود ندارد و وبسایت متاورس دبی صرفا به تولید محتوای آموزشی پرداخته، می‌توان پیش‌بینی کرد که حاکم دبی آقای محمد بن راشد آل مکتوم قصد دارد پیش از ورود به مرحله‌ی عرضه، با قدرت تمام به جایگاه‌یابی پرداخته و پس از ایجاد توجهات حداکثری جهانیان شروع به فروش زمین‌های یکی از زیباترین مقاصد گردشگری آسیا نماید.

سایت متاورس

در این فراجهان دیجیتالی، ابزارهای مختلفی به منظور توسعه متاورس استفاده می‌شوند که یکی از آن‌ها سایت متاورس است.. پروژه‌ها به منظور معرفی ابعاد مختلف پروژه و ایجاد تعامل با مخاطبان خود سایت متاورس خود را راه‌ اندازی می‌کنند.

برخی از این پروژه‌ها، از وب‌سایت صرفا به عنوان معرفی پروژه استفاده نموده و کاربردهای اصلی پروژه را منوط به نصب نرم‌افزار می‌کنند. برخی دیگر هم سایت متاورس خود را طوری طراحی می‌کنند که بتوان از آن استفاده‌هایی فراتر از یک مرجع اطلاع‌رسانی کرد. برای مثال، شما می‌توانید با ثبت‌نام در سایت متاورس دیسنترالند از امکانات بسیاری بهره‌مند شده و با نصب نرم‌افزار آن به امکانات بیشتری دسترسی پیدا کنید.

ارز متاورس چیست؟

ارز متاورس چیست؟

هر پروژه‌ای معمولا با اهداف مختلف اقدام به ایجاد یک توکن بومی نموده که به آن ارز متاورس گفته می‌شود. به عنوان مثال دیسنترالند به عنوان یکی از سرشناس‌ترین پروژه‌ها ارز متاورس مانا (MANA) به عنوان توکن بومی خود معرفی نموده که افراد می‌توانند از طریق آن اقدام به خرید زمین و دیگر دارایی‎‌های دیجیتال نمایند.

ارز متاورس یکی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری بوده و افراد می‌توانند در کنار خرید و فروش زمین متاورس، اقدام به خرید و فروش این ارز هم کنند.

سخن پایانی

متاورس یکی از مفهوم انقلابی است که قرار است در آینده‌ای نزدیک دنیای اینترنت را متحول کند. در این مقاله از پارسیان کریپتو سعی شد به صورت دقیق به مفهوم متاورس و فناوری‌های تشکیل‌دهنده‌اش پرداختیم. در پایان خوشحال می‌شویم نظرات، پیشنهاد و انتقادات شما مخاطبان عزیز را در مورد این مطلب و بقیه‌ مطالب وب‌سایت بشنویم.

سوالات متداول

متاورس چیست؟

متاورس (ترکیبی از 2 کلمه متا و یونیورس) مفهومی جدید در دنیای تکنولوژی می‌باشد که در آن هیچ حکومت متمرکزی وجود نداشته و کاربران مالک حقیقی یک پروژه هستند.

روش سرمایه گذاری در متاورس چیست؟

می‌توان با خرید املاک و دارایی‌های دیجیتالی که در متاورس وجود دارند و یا خرید سهام شرکت‌هایی که در متاورس سرمایه‌گذاری می‌کنند به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در متاورس سرمایه‌گذاری کرد.

متاورس چه کاری انجام می دهد؟

در اینترنت کاربران عمدتا به مرور اطلاعات و محتوا می‌پردازند، اما در متاورس می‌توان یک تجربه‌ی همه‌جانبه را داشت و حتی تا حدی در فضاهای مجازی زندگی کرد.

چطور وارد متاورس شوم؟

یکی از روش‌هایی که می‌توان با آن وارد دنیای متاورس شوید، استفاده از هدست واقعیت مجازی شرکت اکولوس (Oculus) است. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  • پس از تنظیم هدست، اپلیکیشن اکولوس را نصب کنید.
  • یک اپلیکیشن واقعیت مجازی به انتخاب خودتان دانلود و نصب کنید.
  • بعد از نصب، اپلیکیشن را باز کنید، حالا می‌توانید به راحتی وارد متاورس شوید.

آیا بدون واقعیت مجازی هم می‌توان وارد متاورس شد؟

اگر تجهیزات واقعیت مجازی مانند هدست ندارید، می‌توانید با استفاده از مرورگر یا کنسول بازی خود وارد متاورس شوید. اکثر پلت‌فرم‌های متاورس گزینه‌ای برای ورود به متاورس با مرورگر یا کنسول بازی دارند.

چگونه از متاورس درآمد کسب کنیم؟

کسب درآمد در متاورس به روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. می‌توانید در املاک مجازی سرمایه‌گذاری کنید، مشاور املاک شوید، بازاریاب شوید، یک اینفلوئنسر شوید یا اینکه محصولات فیزیکی و مجازی یا خدمات خود را در دنیای متاورس به فروش برسانید یا مدرس و مربی در متاورس شوید و…

آیا شرکت متا در حال ساخت متاورس است؟

بله، شرکت فیسبوک که در سال ۲۰۲۱ نام خود را به متا تغییر داد، از آن زمان تا به حال به رهبری مارک زاکربرگ میلیاردها دلار صرف توسعه متاورس کرده است. هرچند شرکت متا در دو سال اخیر اولویت خود را به هوش مصنوعی تغییر داده، اما همچنان در خفا سخت در حال توسعه و ساخت متاورس است.

درباره نویسنده

میلاد مساوات

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

بررسی ارز دیجیتال اکسی اینفینیتی؛ هر آنچه باید درباره رمزارز AXS بدانید!

جهان فناوری با ظهور ارزهای دیجیتال و بازی‌های غیرمتمرکز، شاهد تحولات شگرفی بوده است. یکی از پیشگامان این حوزه، ارز اکسی اینفینیتی (AXS) است که با بازی آنلاین محبوب Axie Infinity گره خورده است. این ارز دیجیتال نه تنها به بازیکنان امکان کسب درآمد...

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

ارز دیجیتال مانا (MANA)؛ هر آنچه باید درباره ارز دیجیتال جذاب Decentraland بدانید!

دنیای رمزارزها همواره در حال تحول و پیشرفت است و پروژه‌های جدید و نوآورانه‌ای به طور مداوم در این حوزه معرفی می‌شوند. یکی از این پروژه‌های جذاب ارز دیجیتال مانا و اکوسیستم متاورس دسنترالند است. MANA رمزارزی است که در پلتفرم غیرمتمرکز دسنترالند به...

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی بازی ایلوویوم + توکن ILV و کسب درآمد از بازی متاورسی Illuvium

بازی ایلوویوم (Illuvium) یکی از جدیدترین بازی‌های متاورسی و بلاکچینی است که به شدت در بین گیمرها به محبوبیت دست یافته است. این بازی با تِم جهان‌باز و عناصری از بازی‌ها نقش‌آفرینی به‌ همراه گیم‌پلی جذاب و سرگرم‌کننده توانسته حرف‌های زیادی بر گفتن...

۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی ارز دیجیتال سندباکس؛ تجربه دنیای متاورس با رمزارز SAND

سندباکس یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین است که با بهره‌گیری از فناوری NFT، به کاربران امکان می‌دهد تا دارایی‌های دیجیتال خود را بسازند، مالک آن باشند و حتی از آن کسب درآمد کنند. در قلب این اکوسیستم جذاب، ارز دیجیتال «سند» (SAND) قرار دارد که به عنوان...

۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
0
0