منتقد بیتکوین: به این شرط قیمت بیت کوین تا ۱۰ میلیون دلار بالا میرود
پیتر شیف، اقتصاددان لیبرال و یکی از سرسختترین منتقدان بیت کوین عنوان کرد که قیمت بیت کوین در صورت وقوع یک بحران شدید اقتصادی در آمریکا و نزول شدید ارزش دلار میتواند به رقمهای نجومی افزایش پیدا کند. با وجود این پیشبینی عجیب، شیف همچنان از موضع قدیمی خود در مورد «بیارزشی و کلاهبرداری» بیتکوین دفاع کرد.
پیتر شیف در تازهترین اظهاراتش در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) دوباره به بیت کوین تاخت:
اصلا مهم نیست که قیمت بیت کوین چقدر پایین میآید، چون طرفدارانش همیشه ادعا میکنند که قیمتش از طلا بالاتر است. برای مثال، حتی اگر قیمت بیتکوین در سال ۲۰۳۱ به ۱۰۰ دلار سقوط کند، و طلا بشود ۱۰۰ هزار دلار، باز هم طرفدارانش مدعی میشوند که بیتکوین در ۲۰ سال گذشته ۱۰۰ برابر شده، اما طلا فقط ۵ برابر رشد کرده است.
در همین رابطه بیشتر بخوانید:
پیتر شیف، اقتصاددان معروف: قوانین دولتی عامل وخامت اوضاع بحران مالی است
یکی از کاربران بعد از اظهارات اخیر شیف سعی کرد با ادعای رسیدن قیمت بیت کوین به ۱۰ میلیون دلار در سال ۲۰۳۱ او را تحریک کند. شیف در جواب این کاربر عنوان کرد که بله بیت کوین میتواند به این قیمت باورنکردنی برسد، اما به این شرط که دلار سقوط کند، اما نه هر سقوطی، سقوطی در سطح پاپیرمارک آلمان.
اقتصاددان منتقد بیت کوین گفت، اگر ارزش دلار آمریکا به سطحی که پاپیرمارک، ارز امپراطوری آلمان در حدود ۱۰۰ سال قبل سقوط کرد برسد، تنها آن زمان قیمت بیت کوین میتواند به ۱۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند.
<< قیمت لیدو دائو را در اینجا مشاهده کنید >>
ماجرای ابرتورم آلمان در بین سالهای ۱۹۲۱ تا ۱۹۲۳، یکی از وخیمترین بحرانهای اقتصادی در تاریخ معاصر جهان به حساب میآید. در آن زمان امپراطوری آلمان زیر بدهیهای سنگینی که دولتهای متفقین پس از جنگ جهانی اول بر این کشور تحمیل کردند کمر خم کرد و وارد یک بحران اقتصادی اسفبار شد.
پس از افت ارزش پول ملی این کشور، دولت تصمیم به چاپ اسکناسهای درشتتری گرفت. اما در ادامه هر روز ارزش پول ملی امپراطوری آلمان کم و کمتر شد تا اینکه تا نرخ بیسابقهای سقوط کرد. بهطوری که برای دورانی یک دلار آمریکا با بیش از ۴.۱۲ تریلیون پاپیرمارک آلمان برابری میکرد. در آن زمان، مردم آلمان در اوج بحرانی اقتصادی مجبور بودند برای خریداری کالاهای اساسی چرخدستیهای پول را با خود به مغازهها ببرند.
پیتر شیف ۶۱ ساله به دلیل خصومت عمیقش با پرداخت مالیات مشهور است. این اقتصاددان لیبرال پس از اینکه به درستی بحران مال سال ۲۰۰۸ را پیشبینی کرد به «دکتر آخرالزمان» مشهور شد. شیف از همان سالهای اولی که بیت کوین به شهرت رسید، به یکی از منتقدان جدی اولین رمزارز بازار تبدیل شد. او در سال ۲۰۱۳ از کسانی که بیت کوین را با طلا مقایسه میکردند به شدت انتقاد کرد و گفت که بیتکوین بیشتر شبیه نسخه دوم «حباب اقتصادی گل لاله» است.
پیتر شیف در یک مورد دیگر بیتکوین را یک «طرح هرمی دیجیتال» خوانده بود و بارها از نابودی این ارز دیجیتال صحبت کرده است. در یک مورد او ژانویه سال قبل (دی ۱۴۰۱) دارندگان بیتکوین را تشویق کرد که دوران بازار صعودی بهترین فرصت برای فروش ارزهای دیجیتال و خروج از این بازار است. هرچند پیشبینیهای اخیر شیف چندان به واقعیت تبدیل نشده است. از زمان توصیه شیف قیمت بیت کوین حدود ۱۲۰ درصد رشد کرده است.
شیف حتی اخیرا در مورد تأیید ETFهای بیت کوین در آمریکا هم اظهارنظر کرد. او در این خصوص عنوان کرد که گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا حتما برای تأیید درخواستها با فشارهای مضاعفی مواجه شده است. شیف انتظار دارد که این نهاد دولتی قوانین بسیار سختگیرانهای برای ارزهای دیجیتال به کار بگیرد که نهایتا روی کل صنعت و بیتکوین تأثیر منفی میگذارند.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید