خانه
فری مینت NFT چیست؟ مینت رایگان ان اف تی با Lazy minting عکس

فری مینت NFT چیست؟ مینت رایگان ان اف تی با Lazy minting

توکن‌های غیرمثلی (NFTها) به موج جدیدی از ترندهای بازار ارز دیجیتال تبدیل شده‌اند. این دارایی‌های دیجیتال منحصربه‌فرد، مورد توجه توسعه‌دهندگان، کلکسیونرها، هنرمندان و سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند. اگر شما هم دوست دارید بر این موج سوار شوید، نگران هزینه‌های تولید ان اف تی هستید و نمی‌دانید که بهتر است NFT را کجا مینت کنیم؟ پارسیان کریپتو در این مقاله قصد دارد نحوه مینت رایگان ان اف تی در یکی از پلتفرم‌های معروف NFT را به شما آموزش دهد. به این شیوه ضرب کردن ان اف تی Lazy Minting گفته می‌شود. در این فرایند، کاربران برای ساخت NFT رایگان نیازی به پرداخت کارمزد ندارند. با ما همراه باشید.

در این مقاله ابتدا به مفهوم Lazy Minting می‌پردازیم، درباره هزینه‌های مینت NFT سخن می‌گوییم و نشان می‌دهیم که مینت رایگان ان اف تی توسط مشخصه لیزی مینتینگ چگونه مشکل پرداخت هزینه‌ها را حل می‌کند. در پایان، نحوه مینت رایگان NFT در پلتفرم ریریبل (Rarible) را آموزش خواهیم داد.

Lazy Minting چیست؟

Lazy Minting چیست؟

مینت کردن توکن‌های غیرمثلی یا NFTها مسائل قابل‌توجهی را با خود به همراه دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بحث هزینه است. البته تکنیک‌هایی هم برای مینت ان اف تی وجود دارد که می‌توانند مشکل هزینه را تا حدی از بین ببرد. اگر در حوزه ارز دیجیتال فعال باشید حتما تاکنون با هزینه‌های بالای گس در شبکه اتریوم، مخصوصا در ساعات شلوغی شبکه برخورد کرده‌اید. این هزینه‌ها خود در گران تمام شدن ساخت ان‌اف‌تی نقش پررنگی دارند و به یک دغدغه مهم برای توسعه‌دهندگان و هنرمندانی تبدیل شده که قصد دارند در زمینه ساخت و فروش NFT فعالیت کنند.

کارمزد تراکنش، از جمله‌ هزینه‌های ضروری برای مینت ان‌اف‌تی است. جالب اینجا است که افزایش یافتن کارمزد گس اتریوم هیچ تاثیری روی حجم معاملات NFT در سراسر جهان ندارد. در عوض، افزایش هزینه گس باعث شده روش‌هایی مثل Lazy Minting یا استفاده از بلاکچین‌های اقتصادی‌تر محبوبیت بیشتری پیدا کنند. برای مثال، بلاکچین فلو (Flow) با تاکید روی مبحث صرفه‌جویی در انرژی، یک پلتفرم اقتصادی برای مینت توکن غیرمثلی ارائه می‌دهد. با این حال، هنوز هم تکنیک لیزی مینتینگ به عنوان ابزاری مقرون‌به‌صرفه برای مینت رایگان ان‌اف‌تی در بین کاربران این بازار جایگاه ویژه‌ای دارد.

روش ضرب رایگان NFT چیست؟

ضرب رایگان NFT به روشی گفته می‌شود که در آن کاربر بتواند بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، ان‌اف‌تی رایگان بسازد.

مزایا و معایب ضرب رایگان ان اف تی

ضرب رایگان NFT مزایای بیشماری دارد که از آن جمله میتوان به دسترسی آسان‌تر NFT برای کاربران، دسترسی به تنوع بیشتری از NFTها و کسب تجربۀ جدید برای کاربر اشاره کرد. در این روش کاربر می‌تواند بدون پرداخت هزینه به مجموعه‌ای از ان‌اف‌تی‌های متنوع دسترسی داشته و آنها را جمع‌آوری کند. همچنین در این روش هنرمندان بیشتری می‌توانند ان‌اف‌تی‌های خود را به صورت رایگان به فروش برسانند. ضرب رایگان ان‌اف‌تی برای کاربرانی که بودجه آنها محدود است بسیار مناسب خواهد بود.

البته این روش معایبی نیز به همراه دارد. برای مثال در این روش، رقابت بسیار بالاست و ان‌اف‌تی‌هایی که به صورت رایگان ضرب می‌شوند نسبت به آنهایی که با پرداخت هزینه ضرب می‌شوند از ارزش کمتری برخوردار هستند، زیرا معمولا کاربر برای ان‌اف‌تی رایگان ارزش زیادی برخوردار نیست.

اینکه این روش برای شما مناسب است یا خیر، بستگی به عوامل متعددی دارد که باید بررسی کنید. لازم است نیازها و ترجیحات خود را اولویت قرار دهید و چنانچه به دنبال NFTهای ارزشمند هستید به روش دیگری فکر کنید.

چرا مینت ان اف تی هزینه دارد؟

قبل از پرداختن درباره لیزی مینتینگ، بد نیست با فرایند ضرب ان‌اف‌تی و هزینه‌های آن آشنا شوید. اگر می‌خواهید بدانید که چطور می‌شود NFT را با قیمتی ارزان مینت کرد، اول باید با هزینه‌هایی که در این فرایند مورد بحث هستند آشنا شوید.

مینت کردن NFT به چه معنا است؟ به فرایند تبدیل یک فایل دیجیتالی به یک دارایی بر روی شبکه بلاکچین، مینت کردن ان‌اف‌تی می‌گویند. فایل‌های دیجیتالی نامبرده می‌توانند صدا، اقلام درون بازی یا آثار هنری باشند. در این فرایند میانگین هزینه لازم برای مینت ان‌اف‌تی چیزی است که به دغدغه هنرمندان و توسعه‌دهندگان این صنعت تبدیل شده است.

کاربران از طریق مینت کردن، فایل دیجیتالی مورد نظرشان را با یک شناسه منحصربه‌فرد بر روی بلاکچین ذخیره می‌کنند و همین شناسه باعث می‌شود NFT آن‌ها منحصربه‌فرد و غیرمثلی باشد. فرایند ضرب ان‌اف‌تی کار دشواری نیست اما انجام آن در هر پلتفرم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. برخی از بازارها مثل اوپن‌سی (OpenSea) ابزارهای متنوعی را به کاربر ارائه می‌دهند که باعث ساده‌سازی فرایند مینت می‌شود و البته در ازای خدمات خود کارمزد دریافت می‌کنند.

در واقع، فرار کردن از پرداخت هزینه ضرب به راحتی امکان‌پذیر نیست. در کل هزینه مینت شامل کارمزد شبکه یا کارمزد گس و کارمزدهای اضافی است که پلتفرم یا بازار میزبان در ازای خدمات خود دریافت می‌کنند. این هزینه در شبکه‌های مختلف متفاوت است، مثلا کارمزد مینت در شبکه اتریوم با همین کارمزد روی بلاکچین‌های آوالانچ (Avalanch) و سولانا (Solana) مبلغ متفاوتی است.

اطلاع از هزینه‌های لازم برای مینت ان‌اف‌تی به توسعه‌دهندگان این دارایی دیجیتال کمک می‌کند تا از نظر مالی و اقتصادی برنامه‌ریزی مناسب را داشته باشند. عواملی چون نوع شبکه بلاکچین، خدمات و مشخصه‌های اضافی ارائه‌شده در فرایند مینت و توجه به شلوغی شبکه در میزان کارمزد تاثیر می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: مینت NFT چیست

هزینه مینت ان اف تی چقدر است؟

هزینه مینت ان‌اف‌تی چقدر است

همه افرادی که به فکر ساخت NFT می‌افتند در درجه اول درباره هزینه‌های این کار کنجکاو هستند. پیش از هر چیز، باید به خاطر داشت که هزینه مینت توکن غیرمثلی مبلغ ثابتی نیست و ممکن است با توجه به تقاضای شبکه متغیر باشد. برخی از شبکه‌ها کارمزد کمتری برای مینت دریافت می‌کنند و البته محبوبیت کمتری هم دارند. اگر بخواهید از شبکه محبوبی چون اتریوم برای مینت توکن غیرمثلی خود استفاده کنید بهتر است این کار را به ساعاتی موکول کنید که شبکه خلوت بوده و هزینه گس آن پایین است. کارمزد ضرب ان اف تی موارد زیر را در بر می‌گیرد:

کارمزد گس: فرایند تکمیل تراکنش در هر شبکه بلاکچینی توسط ماینرها یا ولیدیتورها (اعتبارسنج‌ها) انجام می‌شود. ماینرها و ولیدیتورها در ازای پردازش تراکنش‌ها پاداش دریافت می‌کنند. شما برای پردازش تراکنش مربوط به مینت NFT باید به شبکه کارمزد بپردازید تا بتواند پاداش این عوامل را پرداخت کند.

کارمزد قراردادهای هوشمند: قراردادهای هوشمند یکی از لوازم ضروری برای توسعه NFTها هستند. اگر یک توکن غیرمثلی با قراردادهای هوشمند پیچیده سروکار داشته باشد، احتمالا کارمزد بالاتری برای ساخت نیاز خواهد داشت.

هزینه‌های اضافی: هزینه‌های اضافی شامل هزینه لازم برای دریافت خدمات اضافی پلتفرم یا بازار ان‌اف‌تی میزبان می‌شود. برای مثال اگر بخواهید توکن غیرمثلی خود را برای فروش در آن بازار لیست کنید باید هزینه لیست شدن و تبلیغات آن در بازار را بپردازید.

کارمزد پلتفرم میزبان: اگر می‌خواهید راه‌های ارزان‌تری برای مینت NFT پیدا کنید، باید به دنبال پلتفرم‌هایی باشید که هزینه کمتری می‌گیرند. برخی از پلتفرم‌ها و بازارهای توکن غیرمثلی، برای استفاده صرف از رابط کاربری پلتفرم به منظور مینت ان‌اف‌تی نیز کارمزد در نظر می‌گیرند.

نحوه ضرب فری مینت

فری مینت ان‌اف‌تی معمولا توسط پروژه‌های NFT یا هنرمندان استفاده می‌شود تا بتوانند کاربران جدید جذب کنند و در جامعه ان‌اف‌تی هیجان ایجاد کنند. از فری مینت‌ها میتوان برای کاهش دادن هزینه‌های ورود به دنیای ان‌اف‌تی استفاده کرد. ضرب فری مینت مزایایی مانند کاهش هزینه‌های ورود به دنیای ان‌اف‌تی و جذب کاربران جدید را به همراه دارد. اما فری مینت‌ها می‌توانند هدف کلاهبرداران قرار بگیرند و منجر به افزایش رقابت در بازار ان‌اف‌تی شوند.

قبل از شرکت در هر فری مینت حواستان باشد که دربارۀ پروژه ان‌اف‌تی تحقیق کنید و از اعتبار و سابقۀ آن اطمینان حاصل کنید. استفاده از یک کیف پول معتبر و صفحات رسمی پروژه باعث می‌شود تا ریسک شرکت در یک فری مینت کاهش پیدا کند.

یادتان باشد که فری مینت معمولا با محدودیت تعداد مواجه است و برای شرکت در آنها باید سرعت عمل بالایی داشته باشید. برای دریافت فری مینت باید یک کیف پول ارز دیجیتال ایجاد کنید و ارز دیجیتال موردنیاز را به این کیف پول واریز کنید. سپس با مراجعه به سایت رسمی پروژه ان‌اف‌تی، ثبت نام کرده و در زمانی که از سمت آنها مشخص شده، مراحل لازم را برای دریافت فری مینت انجام دهید.

بهترین روش ایجاد فری مینت NFT

ایجاد فری مینت NFT را می‌توان به کمک پلتفرم‌های مختلفی انجام داد، از جمله معروف‌ترین و مشهورترین این پلتفرم‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • OpenSea
  • Nifty Gateway
  • Rarible
  • Mintable

کاربران می‌توانند پس از آنکه پلتفرم مورد نظر را انتخاب کردند، آیتم دیجیتالی خود را به مینت NFT تبدیل کنند. سوال پرتکراری که در جامعه مطرح می‌شود این است که کدام پلتفرم را انتخاب کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید عنوان کرد که حقیقتا تفاوتی ندارد که کدام پلتفرم انتخاب می‌شود چرا که تمامی مراحل پیش‌رو برای ایجاد فری مینت NFT بسیار ساده و قابل درک هستند.

ایجاد فری مینت NFT در پلتفرم OpenSea

برای ایجاد فری مینت ان اف تی در پلتفرم محبوب اوپن سی، کافی است که وارد سایت این پلتفرم به نشانی www.opensea.io شده و سپس با تعریف یک حساب کاربری در آن، کیف پول خود را به این پلتفرم متصل کنید. فراموش نکنید که شما گزینه‌های متفاوتی برای این کیف پول در اختیار دارید. بنابراین پس از آنکه اتصال کیف پول با موفقیت انجام شد، OpenSea از شما خواهد خواست تا برای ادامۀ عملیات، قراردادی را به صورت دیجیتال امضا کنید.

پس از تایید و امضای قرارداد می‌توانید نام کاربری، رمز، تصویر پروفایل، متن بایو و حساب کاربری خود را به صورت کامل درآورده و مجموعۀ NFT های خود را بسازید. لازم به توضیح است که برای ایجاد مجموعۀ ان اف تی، می‌بایست بر روی نماد حساب کاربری خود در منویی که در بالا قرار گرفته است کلیک کنید. پس از تایید وارد قسمت “مجموعه‌های من” می‌شوید و می‌توانید با زدن دکمۀ “ایجاد مجموعۀ جدید” ان اف تی خود را بسازید.

اکنون زمان آن فرارسیده است که اطلاعات مجموعۀ مورد نظر خود را همچون: نام، لوگو، توضیحات، لینک، دسته‌بندی، کتیگوری و شبکه‌های اجتماعی را اضافه کنید. شما می‌توانید در بخش “درصد کارمزد”، هزینه‌های مرتبط با حق امتیاز را مشخص کنید تا هر زمان که شخصی NFT شما را دوباره بفروشد، درصدی از کارمزد فروش آن به شما تعلق بگیرد. این درصد مشخص شده نیز به صورت ماهانه به کیف پولی که شما در ابتدا به پلتفرم متصل کردید واریز خواهد شد. لازم به ذکر است که حداکثر حق امتیازی که شما برای فروش‌ دوباره می‌توانید تعیین کنید صرفا 10٪ خواهد بود.

لازم به توضیح است که ایجاد فری مینت ان اف تی تضمین کنندۀ فروش نهایی نیست بنابراین بهتر است با اقداماتی از قبیل بازاریابی، به فروش خود رونق ببخشید.

روش‌های پیدا کردن فری مینت NFT

برای پیدا کردن فری مینت NFT راه‌های متنوعی وجود دارد که یکی از بهترین این راه‌ها، پیدا کردن فری مینت ان اف تی ‌با استفاده از پلتفرم‌هایی شبیه به Calender NFT می‌باشد که برای برنامه‌ ریزی NFTdrops‌در آینده و حال طراحی شده‌اند. بنابراین کافی است تا در خبرنامه‌های آن‌ها عضو شد و یا صفحات مجازی آنان در لینکداین و توییتر را دنبال کرد تا از وضعیت آخرین اخبار در خصوص NFTdrops اطلاعات جامعی بدست بیاید.

همچنین می‌توان با دنبال کردن اینفلوئنسرهای NFT در سوشال مدیاها بهترین و به‌روزترین اخبار را پیگیری کرد. گفتنی است که بعضی از اینفلوئنسرهای علاقه‌مند به دنیای ان اف تی‌ها عبارتند از:

  • Pranksy
  • Gary Vee
  • Beeple

آن‌ها اکثرا در خصوص پروژه‌های جدیدی که به روی کار آمده‌اند و همچنین ان‌اف‌تی‌های جذاب و موفق را توییت می‌کنند و در پاره‌ای از مواقع به عنوان میزبان و یا شرکت کننده در فری مینت‌ها حضور خواهند داشت. آن‌ها در چنین برنامه‌هایی با افراد علاقه‌مند به دنیای NFT تعامل کرده و از تجربیات و توصیه‌های آنها بهترین محتواها را تولید می‌کنند.

اگر علاقه‌مند به دنیای ان‌اف‌تی‌ هستید می‌توانید بازارهای NFT را که گزینه‌های فری مینت NFT را ارائه می‌دهند به صورت کامل بررسی کنید. شما می‌توانید در پلتفرم‌‌های مرتبط، پروژه‌های جدید NFT را کشف کرده و فری مینت ان‌اف‌تی را از دارندگان خصوصی دریافت کنید. به عنوان نمونه برخی از پروژه‌های NFT که امکان دارد به شما استخراج یک NFT را کاملا رایگان هدیه بدهند، استفاده کنید و برای آن‌که تعداد مشخصی توکن یا NFT داشته باشید در رویدادهایی چون: پیش ‌فروش و یا راه ‌اندازی، شرکت کنید.

معروف‌ترین پروژه‌های فری مینت

در دنیای پرشور و هیجان‌انگیز رمزارزهای دیجیتالی و همچنین دنیای جذاب NFT، فری مینت (Free Mint) یا همان ضرب رایگان، به عنوان یک گنجینۀ تمام عیار و ارزشمند مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته است. فری مینت یا ضرب رایگان NFT که یک روش کاملا خلاقانه و جدید برای ایجاد و توزیع NFT به حساب می‌آید، بدون داشتن نیاز به پرداخت هزینه‌های گس (Gas Fee) امکان پذیر می‌باشد.

لازم به توضیح است که در این روش که یک فرصت بسیار عالی برای افراد خلاق، هنرمندان و علاقه‌مندان به دنیای NFT می‌باشد، آن‌ها می‌توانند بدون صرف کردن کوچک‌ترین هزینه‌ای، ایده‌های خود را به NFT تبدیل کرده و و وارد دنیای پولساز ان اف تی‌ها شوند.

چهار مورد از معروف‌ترین و موفق‌ترین پروژه‌های فری مینت که غوغای بسیار زیادی در دنیای NFT به پا کرده‌اند، عبارتند از:

  1. گابلین تاون (Goblintown): گابلین تاون که در اکتبر سال 2023 میلادی به صورت فری مینت راه ‌اندازی شد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن توانست بیش از سی‌هزار ان اف تی را به صورت کاملا رایگان توزیع کند. این پروژه که با ایجاد یک جامعۀ کاملا فعال و پویا در توییتر و دیسکورد فعالیت می‌کند، توجه بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه را به خود جلب کرد.

گابلین تاون با طراحی‌های بسیار ساده و البته آمیخته با طنز به سرعت محبوب شد و مورد استقبال کاربران اینترنتی قرار گرفت. گفتنی است که قیمت برخی از NFTهای این پروژه به ده‌ها و صدها هزار دلار رسید و سود بسیار بالایی را برای دارندگان اولیه به ارمغان آورد.

2. WAGDIE: WAGDIE با شعار We Are All Gonna Die که به معنای آن است که همگی ما قرار است بمیریم، با طنازی و شوخ طبعی‌های خود به سراغ دنیای NFTها رفت و با هدف ترویج عشق و صلح در دنیای Web3 وارد شد. این سامانه که پیام‌های مثبت مداوم خود را به مخاطبان منتقل می‌کند، با ایجاد یک جامعۀ کاملا قوی و البته متعهد در توییتر و دیسکورد، حامیان زیادی را به وجود آورده است.

این پروژه هرچند که کار خود را طنزآلود شروع کرده بود اما به موفقیت‌های چشمگیری دست یافت و اکنون به یکی از محبوب‌ترین‌های سال 2023 تبدیل شده است.

3.For the Culture: For the Culture با هدف حمایت از هنرمندانی که سیاه‌پوست هستند، در دنیای جذاب NFT راه‌اندازی شد. این پروژه با ارائۀ ان اف تی‌های رایگان به هزاران هنرمند سیاه‌پوست، فرصت مناسبی را برای دیده شدن و ارائۀ آثارشان فراهم کرد.

بدیهی است که با انعکاس گسترده‌ای که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشتند، توانستند در مدت کوتاهی به شهرت قابل توجهی دست پیدا کنند. قابل توضیح است که ان اف تی این پروژه فراتر از یک مجموعۀ NFT عمل می‌کند و برای حمایت از برابری رنگین پوستان در دنیای هنر به یک مجموعۀ قدرتمند تبدیل شده است.

4.اوکتاگون (Octagon): اوکتاگون نیز با ترکیب ان اف تی و بازی‌های ویدئویی به سراغ دنیای بازی‌های جذاب رفته است و توانسته تا تجربۀ جدیدی را برای کاربران خود رقم بزند. این پروژه با ارائۀ NFTهای رایگان به کاربران خود، آنها را برای شرکت در یک بازی کاملا آنلاین آماده کرد و ورودشان را به دنیایی سرشار از زیبایی و هیجان تبریک گفت. اوکتاگون با ایجاد یک جامعۀ کاملا با نشاط، پرشور و فعال در دیسکورد و توییتر، تعامل و همبستگی را بین بازیکنان خود افزایش می‌دهد.

Lazy Minting چگونه مشکل کارمزد مینت ان اف تی را حل می‌کند؟

یکی از عوامل بازدارنده هنرمندان و توسعه‌دهندگانی که قصد ورود به بازار توکن‌های غیرمثلی را دارند، هزینه بالای ضرب کردن NFT است. در چنین شرایطی این افراد می‌توانند از مشخصه Lazy Minting که در برخی از پلتفرم‌های مطرح ارائه می‌شود استفاده کنند. در این روش، هزینه‌های معمولی که در حین مینت ان‌اف‌تی گرفته می‌شد از فرایند اصلی کسر می‌شود. به عبارت دیگر، لیزی مینتینگ روشی برای مینت رایگان ان‌اف‌تی است و مشکل شلوغی شبکه را رفع می‌کند.

منظور از شلوغی شبکه، زمانی است که تعداد «تراکنش‌های در انتظار برای پردازش» در شبکه زیاد می‌شود. این شلوغی باعث افزایش هزینه گس شده و در نتیجه اگر در ساعات شلوغی قصد مینت NFT را داشته باشید مجبور به پرداخت هزینه بیشتر خواهید شد. در مقابل، فرایند لیزی مینتینگ (Lazy Minting) مشکل افزایش هزینه در زمان شلوغی شبکه را از بین می‌برد. مفهوم لیزی مینتینگ، به مینت دارایی‌های دیجیتال در زمان مناسب تمرکز دارد.

در Lazy Minting، ان‌اف‌تی شما درست در زمان خریده شدن توسط مشتری مینت می‌شود. پلتفرم‌های مطرحی چون ریریبل (Rarible) به منظور تشویق هنرمندان و توسعه‌دهندگان برای ورود به بازار NFT از این روش استفاده می‌کنند. پلتفرم اوپن‌سی هم در گذشته این مشخصه را ارائه می‌کرد اما در به‌روزرسانی‌های بعدی خود امکان Lazy Minting را حذف کرده است.

 Lazy Minting در سال ۲۰۲۰ معرفی شد. در آن زمان، بازارهای توکن غیرمثلی اوپن‌سی و ریریبل لیزی مینتینگ را به عنوان راهی برای مینت رایگان ان‌اف‌تی به کاربران ارائه کردند. زمان زیادی نگذشت که Lazy Minting در بین هنرمندان و توسعه‌دهندگان فعال در حوزه NFT محبوبیت زیادی کسب کرد چون آن‌ها به کمک این روش می‌توانستند بدون نیاز به سرمایه اولیه، به مینت رایگان ان‌اف‌تی بپردازند.

نحوه کار فرایند Lazy Minting

نحوه کار فرایند Lazy Minting

اما لیزی مینتینگ چطور باعث کاهش هزینه‌ها و مینت رایگان ان اف تی می‌شود؟ تا اینجا متوجه شدید که استفاده از روش Lazy Minting باعث کاهش ریسک و از بین رفتن هزینه اولیه مینت می‌شود. در لیزی مینتینگ، کاربران تا زمان فروش ان‌اف‌تی نیازی به پرداخت پول ندارند. در حقیقت، کارمزد مینت در تراکنش فروش لحاظ شده و خریدار آن را می‌پردازد. به این ترتیب، سازنده NFT، قبل از به فروش رفتن پروژه خود هیچ هزینه‌ای نپرداخته و ریسک به فروش نرفتن توکنی که کارمزد آن پرداخت شده نیز از بین می‌رود.

در پاسخ به اینکه «لیزی مینتینگ چیست؟» می‌توان گفت روشی مقرون‌به‌صرفه برای ساخت یا مینت ان‌اف‌تی در بلاکچین است. تفاوت لیزی مینتینگ با روش معمول مینت ان‌اف‌تی چیست؟ توسعه‌دهنده، در روش مینت معمولی باید هزینه قرارداد هوشمند و کارمزد گس را بپردازد تا بتواند NFT خود را به فروش بگذارد، اما در لیزی مینتینگ این هزینه‌ها در زمان فروش ان‌اف‌تی توسط خریدار پرداخت می‌شود و در حقیقت ان‌اف‌تی در زمان خرید مینت می‌شود.

در روش Lazy Minting، توسعه‌دهنده یک تیکت یا ووچر (Voucher) می‌سازد که در حین فروش برای بازیابی توکن بازخرید می‌شود. این تیکت تمامی اطلاعات مهم در مورد ان‌اف‌تی واقعی و قرارداد هوشمند آن را در خود دارد. پس از ایجاد تیکت یا ووچر، سازنده یا توسعه‌دهنده NFT باید با امضای خود صحت و اعتبار تیکت را تایید کند.

امضای نامبرده در دامنه عمومی باقی می‌ماند و نشان‌دهنده خالق آن دارایی دیجیتال خواهد بود. این امضا نوعی اثبات اصالت NFT برای خریدار است. جالب اینجا است که برای مدیریت ساده و ایمن ووچرهای امضا شده از استاندارد EIP-712 استفاده می‌شود. پروتکل EIP-712 یک معیار مهم برای امضای تیکت‌های قابل‌بازخرید است. این استاندارد مدرکی است که نشان می‌دهد اعتبار قرارداد هوشمند مربوط به NFT در شبکه میزبان مورد تایید است.

آیا مینت رایگان ان اف تی، واقعا باعث تقویت توسعه‌دهندگان NFT می‌شود؟

تکنیک‌های ارزان‌قیمتی مثل لیزی مینتینگ نوعی تشویق برای ورد به به حوزه ان اف تی است. کاربران از این طریق دیگر نیازی به پرداخت هزینه و کارمزدهای مختلف مربوط به مینت NFT ندارند، با یک امضا می‌توانند هزینه‌های ضرب را به خریدار عودت داده و مجوز فروش ان‌اف‌تی خود را بگیرند.

از آنجا که توکن غیرمثلی روی بلاکچین ثبت می‌شود و خریدار می‌تواند آن را در کیف پول خود ذخیره کند، روش لیزی مینتینگ اعتبار و امنیت دارایی دیجیتال را به خطر نمی‌اندازد. این روش به کاربران مبتدی و مشتاق ورود به حوزه NFT کمک می‌کند تا شروع ساده‌تری داشته باشند.

NFT را کجا مینت کنیم؟

NFT را کجا مینت کنیم؟

اگر قصد دارید از مینت رایگان NFT برای ساخت و فروش توکن‌های غیرمثلی خود استفاده کنید حتما تاکنون این سوال برایتان پیش آمده که به این منظور باید NFT را کجا مینت کنیم؟ برای مینت رایگان ان‌اف‌تی، به سراغ پلتفرم‌هایی بروید که از مشخصه Lazy Minting پشتیبانی می‌کنند. در گذشته پلتفرم معروف اوپن‌سی این مشخصه را دارا بود اما در به‌روزرسانی خدمات خود، لیزی مینتینگ را حذف کرده است. ریریبل هم یک بازار مطرح در حوزه ان‌اف‌تی است که از مشخصه لیزی مینتینگ پشتیبانی می‌کند. در ادامه، نحوه مینت رایگان ان‌اف‌تی در ریریبل را به صورت گام به گام و تصویری آموزش می‌دهیم.

دریافت مینت رایگان NFT

مینت NFT رایگان به این معناست که یک توکن بدون هزینۀ غیر مثلی ایجاد شود. ماهیت دو روش دارای هزینه و بدون هزینه چندان تفاوتی ندارد ولی افراد در مراحل دریافت مینت رایگان می‌توانند از خدمات بستری استفاده کنند که توسط مشتری NFT برای پرداخت هزینه مینت عمل می‌کند. برای دریافت یک مینت رایگان و بدون هزینه، اولین قدم انتخاب یک پلتفرم است.

برای دریافت مینت ان‌اف‌تی رایگان باید کیف پول ارز دیجیتال راه‌اندازی شود و سپس این کیف پول شارژ شود. پس از آن لازم است تا هنر دیجیتال موردنظر آماده شده و NFT ایجاد شود. پس از این مراحل نوبت تایید و انتشار NFT و سپس تبلیغ NFT است. برای انتخاب کیف پول لازم است دقت کنید که کیف پول انتخابی با بستر موردنظر شما همخوانی داشته باشد برای مثال برای مینت NFT مبتنی بر اتریوم می‌توانید از کیف پول متامسک استفاده کنید که رایگان است.

پلتفرم‌های زیادی برای مینت NFT وجود دارند که این خدمات را به صورت رایگان به شما ارائه می‌دهند. بهترین پلتفرم‌های مینت رایگان NFT به شرح زیر هستند:

دریافت مینت رایگان NFT با پلتفرم Rarible

این پلتفرم مبتنی بر ارز دیجیتال اتریوم است و به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید در زنجیره‌های بلوکی به ساخت و فروش دارایی‌های دیجیتال بپردازید. در واقع پلتفرم Rarible مانند یک بازار و شبکه است که به کاربر این اجازه را می‌دهد تا به آسانی در آن تجارت کند. کوین اختصاصی این پلتفرم، RARI نام دارد و دارندگانی که این توکن را داشته باشند می‌توانند تغییراتی در بازار اعمال کنند.

برای اینکه بتوانید مینت رایگان ان‌اف‌تی در این پلتفرم دریافت کنید باید ابتدا ثبت نام کرده و حساب کاربری ایجاد کنید و سپس بین کیف پول کریپتوی خود و حساب کاربری ایجاد شده لینکی ایجاد کنید. پس از آن میتوانید گزینه Create را انتخاب کرده و نوع NFT موردنظر خود را نیز انتخاب کنید و ضمن ساختن مجموعۀ خود، آن را با محتواهای تصویری و اطلاعاتی که مرتبط با آنها هستند تکمیل کنید. برای استفاده از قابلیت لیزی مینتینگ باید گزینۀ مینت رایگان NFT را فعال کنید. در پایان این فرآیند می‌توانید با انتخاب Create، مجوزهای لازم را تایید کرده و حساب کاربری را با کیف پول لینک کنید. پس از اینکه NFT به فروش برسد، هزینۀ مینت آن در این حالت به خریدار انتقال پیدا می‌کند.

فرایند لیزی مینتینگ در ریریبل اجازه ایجاد رایگان توکن‌های غیرمثلی با استانداردهای ERC-721 و ERC-1155 را به کاربران می‌دهد. ان‌اف‌تی شما فقط زمانی که خریداری می‌شود به وجود می‌آید چون خریدار هزینه گس را پرداخت می‌کند نه سازنده. در این روش، با اینکه ان‌اف‌تی هنوز تولید نشده، در فهرست اقلام فروشی بازار قرار می‌گیرد. وقتی توکن غیرمثلی نامبرده به فروش می‌رسد، ابتدا در کیف پول شما به NFT تبدیل شده و سپس به صورت خودکار به مالک جدید منتقل می‌شود.

نکات زیر جزء قواعد لیزی مینتینگ در ریریبل است، آن‌ها را به خاطر داشته باشید:

  • شما فقط می‌توانید در کلکسیون ریریبل به مینت رایگان ان اف تی بپردازید. اگر تصمیم دارید کلکسیون خودتان را بسازید باید کارمزد پرداخت کنید.
  • در حال حاضر، روش لیزی مینتینگ فقط برای بلاکچین اتریوم امکان‌پذیر است.
  • آیتم‌های لیزی مینت شده برای همیشه روی com ذخیره می‌شوند.
  • آیتم‌های لیزی مینت شده روی سایر بازارهای NFT پدیدار نمی‌شود چون مینت ان‌اف‌تی روی بلاکچین زمانی کامل می‌شود که تراکنش مربوط به خرید و پرداخت گس تکمیل شده باشد. البته پس از خریداری یا انتقال NFT، این آیتم روی تمامی بازارهایی که از بلاکچین اتریوم پشتیبانی می‌کنند قابل نمایش خواهد بود.
  • اگر قصد سوزاندن NFT لیزی‌مینت‌شده خود را دارید، باید به این منظور کارمزد پرداخت کنید.

برای استفاده از روش Lazy Minting به منظور مینت رایگان ان اف تی در ریریبل، مراحل زیر را دنبال کنید:

به وب‌سایت اصلی پلتفرم ریریبل مراجعه کرده و کیف پولتان را به آن متصل کنید. در مرحله بعد، از منوی بالای صفحه گزینه Create و سپس NFT را انتخاب کنید.

1

بلاکچین مورد نظرتان را انتخاب کنید.

2

گزینه یک عدد (Single) یا چندتا (Multiple) را برای نوع NFT مورد نظرتان انتخاب کنید.

4

در زمان ایجاد ان‌اف‌تی، حتما دکمه گزینه مینت رایگان (Free Minting) را روشن کنید.

4

روی دکمه Create Item کلیک کنید.

5

با تراکنشی که در کیف پولتان نمایش داده شده موافقت کنید. اکنون ان‌اف‌تی شما بدون نیاز به پرداخت هزینه مینت شده است.

دریافت مینت رایگان NFT با پلتفرم Mintable

این پلتفرم نیز بر مبنای اتریوم عمل می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا مینت رایگان NFT دریافت کنید. فرآیند ساخت NFT در این بستر بسیار ساده است، به طوری که برای افراد مبتدی نیز می‌تواند کارآمد باشد. پس از ورود به سایت فری مینت مربوطه و ساخت حساب کاربری، این حساب را به کیف پول خود وصل کنید. گزینه مینت را انتخاب کرده و برای خود آیتم جدیدی بسازید. در ادامۀ این فرآیند می‌توانید گزینۀ مود ایزی را انتخاب کنید. این گزینه، NFT را بدون هزینه برای شما مینت می‌کند. سپس لازم است تا اطلاعات NFT را تکمیل کرده و محتوای دیجیتال خود را روی گزینۀ List this Item بارگزاری کنید. سپس پیغام نمایش داده شده را تایید کنید تا ان‌اف‌تی شما برای فروش قرار بگیرد.

دریافت مینت رایگان NFT با Foundation

بیشتر کاربرانی که مینت رایگان ان‌اف‌تی از Foundation دریافت کرده‌اند، در نظرسنجی‌های مختلف رضایت خود را اعلام کرده‌اند. البته میزان رضایت دریافت مینت رایگان ان‌اف‌تی از این پلتفرم بستگی به عوامل مختلفی مانند کیفیت ان‌اف‌تی، ارزش آن و میزان رقابت دارد. کیفیت بالا، ارزش بالا و رقابت کم برای دریافت NFT که منجر به شانس بیشتر برای دریافت ان‌اف‌تی ارزشمند و باکیفیت می‌شود از جمله عواملی هستند که رضایت کاربران را در پی خواهند داشت.

 

بررسی ویژگی‌های سامانه‌های برتر برای فری مینت NFT در سال 2024

OpenSea: سامانه اپن‌سی به عنوان معروف‌ترین سامانه در حوزه فری مینت ان اف تی به شمار می‌رود که دارای مزایی به شرح زیر می‌باشد:

  • محبوب‌ترین و بزرگترین بازار NFT در جهان را در اختیار دارد.
  • پشتیبانی این سامانه از بلاک‌چین‌ها دارای طیف وسیع و گسترده‌ای می‌باشد.
  • مراحل استفاده از آن برای فری مینت ان‌اف‌تی کاملا ساده و آسان است.
  • جامعه‌ای از مخاطبان بزرگ، پویا و فعال دارد.

Rarible: Rarible.com نیز یکی دیگر از سامانه‌های محبوب در حوزه فری مینت NFT است که ویژگی‌های آن عبارتند از:

  • تمرکز این سامانه در بازار NFT بر روی خلاقیت و اصالت بنا نهاده شده است.
  • بلاک‌چین‌های اتریوم پشتیبانی می‌کند.
  • دارای قابلیت lazy minting می‌باشد که برای جلوگیری از پرداخت هزینه‌های گس در هنگام آپلود NFTها به کار می‌رود.
  • جامعۀ آن اغلب هنرمندان و خلاقان فعال هستند.

Mintable: سامانه مین تبل نیز دارای ویژگی‌های ارزشمندی به شرح زیر است:

  • داشتن یک پلتفرم کاملا کاربرپسند برای فری مینت NFT
  • پشتیبانی کامل از بلاک‌چین‌هایی چون: اتریوم، Solana و Polygon
  • دارای قابلیت ایجاد یک فروشگاه مبتنی بر NFT سفارشی
  • انجام فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغات گسترده برای ان اف تی‌ها

Nifty Gateway: سامانه نیفتی گیت‌وی که این روزها به شهرت زیادی رسیده است دارای مزایی به شرح زیر است:

  • بازاری متمرکز بر برندهای معتبر، هنرمندان بزرگ و خلاقان حرفه‌ای
  • انجام گزینش دقیق برای پروژه‌های NFT
  • پتانسیل بسیار بالا برای فروش NFT

Foundation: سامانه فاوندیشن یک سامانۀ محبوب برای هنرمندان است که ویژگی‌های زیر را در خود جا داده است:

  • بازاری مناسب برای آثار هنری دیجیتالی و باکیفیت
  • انجام گزینش دقیق برای پروژه‌های NFT
  • وجود جامعه‌ای از کلکسیونرهای بزرگ و علاقه‌مندان به دنیای هنر

SuperRare: سامانۀ سوپر رَر که به آثار کمیاب اهمیت ویژه‌ای می‌دهد دارای ارزش‌هایی به شرح زیر است:

  • داشتن یک بازار NFT مخصوص و منحصر به فرد برای آثار هنری دیجیتالی که کمیاب هستند
  • تمرکز بالا بر روی اصالت و کیفیت آثار هنری
  • وجود پتانسیل بالا برای فروش NFTهایی که خاص هستند
  • مناسب برای علاقه‌مندان به دنیای دیجیتال حرفه‌ای

KnownOrigin: سامانه ناون اروجین نیز متمرکز بر روی کلکسیونرهای هنری است و به مانند سامانۀ فاوندیشین و سوپر رَر عمل می‌کند.

ArtBlocks: سامانۀ مشهور آرت بلاک که در زمینۀ آثار هنری دیجیتالی الگوریتمی در حال فعالیت است دارای ارزش‌هایی به شرح زیر است:

  • تنوع بسیار بالا در ارائه سبک و فرم آثار هنری دیجیتال الگوریتمی
  • قابلیت کشف آثار هنری خاص
  • مناسب برای علاقه‌مندان به دنیای کلکسیونرها
  • مناسب برای علاقه‌مندان به دنیای هنر دیجیتال الگوریتمی

LaMDA: این سامانه که به هوش مصنوعی بهای بسیار زیادی می‌دهد، ویژگی‌هایی به شرح زیر دارد:

  • بازار NFT برای آثار هنری دیجیتالی خلق شده توسط سیستم هوش مصنوعی
  • آثار هنری بسیار خاص و یونیک
  • تجربه‌ای جدید و البته خلاقانه در دنیای NFTها
  • مناسب برای علاقه‌مندان به دنیای هوش مصنوعی

راهکار برای یافتن فری مینت‌های جذاب

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در حوزه فری مینت NFT پرسیده می‌شود این است که چه راهکارهایی برای ایجاد فری مینت‌های NFT جذاب وجود دارد؟ که برخی از این راهکارها به شرح زیر می‌باشند:

در گنجینه‌های تقویم NFT جستجو کنید:NFT Calendar به مانند یک نقشۀ گنج بوده و همواره علاقه‌مندان را به زمان‌بندی دقیق NFT Drop‌ آشنا می‌کند. از جمله فرصت‌های جدیدی که برای فری مینت ان اف تی وجود را معرفی و اخبار روز را گزارش می‌دهد.

پیگیر فعالیت بزرگان دنیای NFT باشید: اینفلوئنسرهای معروف و فعالین دنیای ان اف تی همواره در حال معرفی پروژه‌های جدید هستند که با دنبال کردن توییت‌های آنها می‌توان از فری مینت‌های جدید باخبر شد.

در جمع بزرگان NFT حضور داشته باشید: گروه‌های دیسکورد و تلگرامی که در دنیای مرتبط با NFT غرق هستند، همواره از طریق وبینارها و سمینارها زمان‌هایی را برای تجمع انتخاب می‌کنند. آن‌ها با هم‌فکری و ارائه نقطه نظرات خود سعی در گسترش این صنعت دارند. با پیوستن به این جامعه، می‌توان با تجربیات و ایده‌های جدید آن‌ها آشنا شد و از فرصت‌های جدیدی که برای پیدا کردن فری مینت NFT به وجود می‌آید، مطلع شد.

با صبر و حوصله، گام در مسیر جستجو بگذارید: ایجاد فری مینت‌ NFT ایده‌آل، نیازمند صرف کردن زمان و داشتن تلاش و کوشش است. همواره باید با حوصله و دقت کافی در منابع مختلف به جستجو پرداخته و هرگز نباید فریب وعده‌های واهی و غیرواقعی فضای مجازی را خورد.

سخن پایانی

در این مقاله، عناصر مختلفی که باعث هزینه‌تراشی در حین مینت ان‌اف‌تی می‌شد را مورد بررسی قرار دادیم و برای حل مشکل پرداخت هزینه، روش Lazy Minting را پیشنهاد کردیم. همانطور که گفته شد، لیزی مینتینگ توسعه‌دهندگان را از گزند هزینه بالای گس و سایر کارمزدهای پلتفرم میزبان در امان نگاه می‌دارد. علاوه بر این، ریسک خریده نشدن ان‌اف‌تی پس از پرداخت کارمزد نیز به صفر می‌رسد. با این روش، پرداخت هزینه‌های مربوط به مینت ان‌اف‌تی در تراکنش فروش لحاظ شده و در حقیقت، خریدار آن را می‌پردازد.

این روش به افراد تازه‌کاری که قصد ورود به بازار NFT را داشته و از طرفی نمی‌توانند برای ساخت NFT هزینه کنند مناسب است.

سوالات متداول

آیا می‌توان بدون پرداخت هزینه، ان اف تی ساخت؟

بله، در روش لیزی مینتینگ (Lazy Minting) شما می‌توانید بدون نیاز به پرداخت هزینه، فایل‌های دیجیتال خود را به ان اف تی تبدیل کنید.

لیزی مینتینگ (Lazy Minting) چیست؟

لیزی مینتینگ روشی مقرون‌به‌صرفه برای مینت رایگان ان اف تی و به فروش رساندن آن است. در این روش، کارمزد شبکه و پلتفرم میزبان توسط خریدار پرداخت می‌شود.

NFT را کجا مینت کنیم؟

برای مینت ان‌اف‌تی باید به سراغ پلتفرم‌های NFT یا Marketplaceهایی بروید که این خدمات را به کاربران ارائه می‌کنند. در صورتی که قصد دارید NFT خود را به صورت رایگان مینت کنید، باید به سراغ پلتفرم‌هایی بروید که از مشخصه Lazy Minting پشتیبانی می‌کنند.

درباره نویسنده

فاطمه غفاری

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

راریبل چیست؟ آموزش خرید و فروش NFT در سایت Rarible + معرفی توکن RARI

راریبل (Rarible)، یک بازار غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهد توکن‌های غیر مثلی (Non-Fungible Token) یا NFTها را بخرند، بفروشند و معامله کنند. NFT‌ها دارایی‌های دیجیتال منحصر به فردی هستند که می‌توانند هر چیزی از هنر و موسیقی گرفته تا...

۶ شهریور ۱۴۰۳
[object Object] عکس

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم و 4 جایگزین برای آن!

دلایل ساخت NFT روی شبکه اتریوم به ویژگی‌های مختلف ساختار و ماهیت NFTها و قابلیت‌های بلاک‌چین اتریوم برمی‌گردند. به‌ویژه، حجم خرید و فروش رمزارزها و توکن‌های محصول این بلاک‌چین بسیار بالاتر از انواع دیگر است و همین امر منجر به ایجاد یک بازار...

۱۹ خرداد ۱۴۰۳
[object Object] عکس

هزینه ساخت NFT در شبکه های مختلف؛ آشنایی با انواع هزینه های مینت ان اف تی

با ظهور فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال، توکن‌های غیرقابل‌تعویض (NFT) به یکی از پرطرفدارترین موضوعات در دنیای دیجیتال تبدیل شده‌اند. این توکن‌ها که نماینده‌ی مالکیت دیجیتال بر آثار هنری، موسیقی، و سایر دارایی‌های دیجیتال هستند، انقلابی در...

۱۷ خرداد ۱۴۰۳
[object Object] عکس

پروتکل اثبات حضور (POAP): انقلابی در ثبت و اثبات حضور با فناوری بلاک‌چین

بسیاری از فعالیت‌ها و رویدادهای روزمره به دنیای دیجیتال منتقل شده‌اند. در این میان، اثبات حضور افراد در رویدادها و گردهمایی‌های آنلاین به چالشی مهم تبدیل شده است. پروتکل اثبات حضور یا POAP راه‌حلی نوین و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین برای این مسئله...

۱۶ خرداد ۱۴۰۳