نقد و بررسی کامل بروکر اوپل Fxopal + واریز و برداشت
فهرست مطالب
- معرفی بروکر اوپال/ Fxopal
- بروکر اوپال/ Fxopal در یک نگاه
- نقد و بررسی بروکر اوپال
- حداقل مبلغ واریز در بروکر اف ایکس اوپال
- پلتفرمهای معاملاتی در بروکر اوپال
- روش واریز و برداشت در بروکر اف ایکس اوپال
- آیا بروکر اوپال معتبر است؟
- سوالات متداول
- ۱- بروکر اوپال چیست؟
- ۲- آیا Fxopal اوپال رگوله است؟
- ۳- آیا بروکر اف ایکس اوپال معتبر است؟
بروکر اوپال یا اف ایکس اوپال (Fxopal) که از سال ۲۰۲۰ شروع به کار کرده است. این بروکر به ادعای خود دارای مجوزهای کشور ترکیه است و دفتر مرکزیاش هم در شهر استانبول قرار دارد. هرچند این بروکر دارای پشتیبانی فارسی است و با برقراری امکان پرداخت ریالی بستر فعالیت ایرانیان را فراهم کرده، اما حرف و حدیثهای زیادی پیرامون اعتبار این بروکر به گوش میرسد.
اخیرا در شهریور ۱۴۰۲، وبسایت اف ایکس اوپال از دسترس خارج شد. سپس خبر رسید که مجوزهای فعالیت بروکر منقضی شده است. متأسفانه باوجودی که وبسایت این بروکر مجددا در دسترس قرار گرفته، اما با توجه به اینکه هنوز مجوزهای رسمی اوپال فعال نشدهاند، نمیتوان به این بروکر اعتماد کرد. با نقد و بررسی بروکر اوپال با وبسایت پارسیان کریپتو همراه باشید.
معرفی بروکر اوپال/ Fxopal
بروکر اوپال/ Fxopal که در سال ۲۰۲۰ تأسیس شده، دارای دفتر مرکزی به آدرس پلاک ۳۰۵ مرکز تجاری گریفیث، کینگزتاون در کشور کوچک و جزیرهای سنت وینسنت و گرانادینز در منطقه کارائیب، آمریکای مرکزی است. گفته میشود که این بروکر در کشورهای مختلفی از جمله ترکیه (استانبول)، افغانستان (کابل) و عمان (مسقط) دفاتری راهاندازی کرده است.
با این حال، بررسیهای ما در پارسیان کریپتو به نتیجه مشخصی نرسید تا بتوانیم ادعای این بروکر را تأیید کنیم. حتی در مورد اینکه این بروکر قبلا در هرکدام از این کشورها دارای دفاتری بوده هم اطلاعات مؤثقی نداریم.
بروکر اوپال/ Fxopal در یک نگاه
هشدار: این بروکر مشکوک است!
- تاریخ تأسیس: ۲۰۲۰
- دفتر: کشور سنت وینسنت و گرنادینها (در منطقه کارائیب)
- وبسایت رسمی: fxopalbroker.com
- شعب و دفاتر: دفاتری در کشورهای ترکیه، افغانستان و عمان
- حداقل واریزی: ۵۰ دلار
- حداکثر لوریج: ۱:۱۰۰۰
- زبانهای پشتیبانیشده: انگلیسی، فارسی، ترکی و…
- خدمات به ایرانیان: دارد
- میزان اسپرد: متوسط
- رگوله: ندارد
- پشتیبانی: چت آنلاین، ایمیل و تلفن
- روشهای واریز: ارزهای دیجیتال، کارت اعتباری و نقدی (تنها اسکریل و نتلر)
- روشهای برداشت: ارزهای دیجیتال، کارت اعتباری و نقدی (تنها اسکریل و نتلر)
- اپلیکیشن موبایل: دارد
- پلتفرم معاملاتی: متاتریدر ۴
- سوشال تریدینگ: ندارد
- ارز پایه: دلار آمریکا
نقد و بررسی بروکر اوپال
اف اکس اوپال بروکر بنا به ادعای خود، یک کارگزار آنلاین قابل اعتماد و معتبر ECN/STP است که امکان انجام معاملات جفت ارزهای فارکس و CFD بر روی کالاها، سهام و ارزهای دیجیتال را فراهم کرده است. اسپرد خام این بروکر تا ۰.۳ پیپ، حداکثر لوریج یا اهرم تا ۱ به ۱۰۰۰ است و امکان انجام معاملات با پلتفرم متاتریدر ۵ (MetaTrader) را فراهم کرده است.
اوپال همچنین بنا به ادعای خودش، بخشی از یک هلدینگ مالی بینالمللی است که دفتر مرکزی آن در شهر استانبول کشور ترکیه قرار دارد. همانطور که قبلا گفتیم، در جای دیگری عنوان شده که این بروکر در کشور جزیرهای سنت وینسنت و گرنادینها ثبت شده و حتی رگوله این کشور را دارد.
این بروکر همچنین مدعی شده که دارای حسابهای مدیریتشده با سود تضمینی است. هرچند این ادعا باتوجه به سابقه مشکوک اف ایکس اوپال اصلا قابل اعتماد نیست. در واقع، هرچقدر که بیشتر در مورد ادعاهای این بروکر تحقیق میکنیم، بیشتر به اعتبار مشکوک اف ایکس اوپال پی میبریم.
اکثر وبسایتهای نقد و بررسی بروکرها هم به همین موضوع اشاره کردهاند. در برخی از این وبسایتها میتوان نظرات کاربران ایرانی و خارجی را خواند که آشکارا از کلاهبردار بودن این بروکر صحبت کردهاند. هرچند حتی نمیتوانیم فعالیتهای غیرقانونی این بروکر را هم ثابت کنیم، اما میتوان با اطمینان گفت که اف ایکس اوپال در بهترین حالت دارای اعتبار بسیار مشکوکی است.
حداقل مبلغ واریز در بروکر اف ایکس اوپال
بروکر اف ایکس اوپال به مشتریان خود امکان شروع معامله با حداقل ۵۰ دلار را میدهد. در همین حال، کاربران با واریز حداقل ۱۰۰ دلار میتوانند مبادلات رایگان را شروع کنند. با این حال، از آنجایی که این بروکر بدون رگوله است، اصلا استفاده از این بروکر را به کاربران توصیه نمیکنیم. میتوانید برای پیدا کردن بروکرهای معتبر و رگولهشده به فهرست بروکرهای پارسیان کریپتو مراجعه کنید.
بروکر اوپال دارای حساب اسلامی یا سوآپ فری (Swap Free) برای کاربران مسلمان است. این حساب به خصوص برای کسانی که از بابت سود نامشروع نگران هستند میتواند بسیار مفید باشد. با این حال، دقت داشته باشید که کارگزاریها معمولا برای جبران هزینهها برای استفاده از این حسابها از کاربران خود اسپردهای بالاتری طلب میکنند.
دقت داشته باشید که در سالیان اخیر در بازارهای معتبر جهانی از اروپا تا آمریکا به دلیل ریسک بالا، سطح لوریج کاملا محدود شده است. لوریجهای بالاتر در زمانی که بازار پرنوسان است، خطر از دست دادن سرمایه کاربران را فوقالعاده بالا میبرد.
بروکر اف ایکس اوپال در حساب استاندارد خود اسپردهای حداقل 0.3 پیپ را ارائه میدهد. کارمزد یا کمیسیون معاملاتی این حساب هم ۴ دلار در هر لات است که باعث میشود که اسپرد واقعی آن به 0.7 پیپ برسد. با این حال، به دلیل اینکه به مشکلاتی که در پلتفرم اوپال وجود داشت، نتوانستیم این موضوع را تأیید کنیم.
پلتفرمهای معاملاتی در بروکر اوپال
بروکر اف ایکس اوپال مانند بسیاری از بروکرها امکان معامله با نرمافزار معتبر متاتریدر ۴ و ۵ را فراهم کرده است. متاتریدر شرکت متاکوتز (Meta quotes) توسعه داده است. این نرمافزار معاملاتی را بسیاری از معاملهگران حرفهای و مبتدی در سراسر جهان مورد استفاده قرار میدهند.
روش واریز و برداشت در بروکر اف ایکس اوپال
اف ایکس اوپال امکان واریز و برداشت به وسیله ارزهای دیجیتال و حواله بانکی را فراهم کرده است. اما جالب اینجاست که امکان واریز و برداشت به وسیله کارتهای اعتباری و کیف پولهای الکترونیکی معروفی مانند پی پل در این بروکر وجود ندارد. اینکه اوپال از روشهای پرداختی ویزا کارت، مستر کارت یا پی پل را نمیپذیرد، به خود خودی نشان از اعتبار پایین این بروکر دارد.
هرچند ارزهای دیجیتال در بازار امروز به شدت پرطرفدار هستند، اما متأسفانه ماهیت ۱۰۰ غیرقابل برگشت این رمزارزها باعث میشود تا تبدیل به به ابزارهای مفیدی در دست افراد سودجو و مجرمان و کلاهبرداران شوند. برخلاف روشهای پرداختی مرسومی مانند ویزا کارت، مستر کارت یا پی پل نمیتوان ارزهای دیجیتال پرداختشده را دوباره از پس گرفت.
آیا بروکر اوپال معتبر است؟
با تمام توضیحاتی که سطرهای قبل داده شد، جواب این سوال خیر است. متأسفانه اف ایکس اوپال یک بروکر بدون رگوله است.
باوجودی که اف ایکس اوپال ادعا میکند که در ترکیه ثبت شده و مشغول به فعالیت است، اما بررسیها نشان میدهد که این بروکر اصلا در هیئت بازار سرمایه (SPK)، نهاد اصلی قانونگذاری و نظارت بر بازار سرمایه ترکیه ثبت نشده است و هیچ مجوزی برای فعالیت قانونی در حوزه فارکس نه در ترکیه و نه در هیچ کشور دیگری ندارد.
فارکس در کشور ترکیه در سالهای اخیر مشمول قوانین بسیار سختگیرانهای بوده است. در واقع، از سال ۲۰۱۷ کلیه بروکرها در ترکیه حق ارائه لوریجهای بالاتر از ۱:۱۰ را نداشتهاند. این در حالی است که اوپال حتی لوریج تا ۱:۱۰۰ را برای حساب استاندارد خود ارائه میدهد. حداقل مبلغ واریز برای این حساب هم تنها ۵۰ دلار اسست. از این رو، مشخص است که این بروکر اصلا مقررات کشور ترکیه پیروی نمیکند.
در همین حال، مشکل تمام بروکرهای فاقد رگوله این است که اصلا هیچ نهاد و سازمانی بر فعالیتهای آنها نظارت نمیکند و از این رو، اگر پول خود را وارد این بروکرها کنید ممکن است هیچ وقت موفق به پس گرفتن آن نشوید!
از سوی دیگر کلیه بروکرهای معتبری که توسط نهادهای معتبری مانند اداره ناظر امور مالی (FCA) در بریتانیا، کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس (CySEC) یا کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا (ASIC) رگوله شدهاند، باید قوانین کاملا سختگیرانهای را رعایت کنند. این قوانین این تضمیم را به وجود میآورد که سرمایه مشتری به صورت کاملا امن نگهداری میشود و امکان برداشت هم به صورت فوری و بدون هیچ قید و شرطی فراهم شده است.
برای مثال، تمام بروکرهایی که دارای رگولههای FCA، CySEC و ASIC هستند، باید طبق قانون سرمایه مشتریان خود را در حساب بانکی جدا از حساب امانی خود بروکر نگهداری کنند. در همین حال، بروکرها باید دارای حداقل سرمایه عملیاتی باشند تا تضمینی برای بازگشت سرمایهی مشتریان وجود داشته باشد. این مبلغ برای بروکرهای حوزه اتحادیه اروپا و بریتانیا حداقل ۷۳۰ هزار دلار و برای استرالیا حداقل ۱ میلیون دلار استرالیا است.
در همین حال، بروکرهایی که رگوله شدهاند باید دارای مکانیسم محافظت از تراز منفی باشند. این مکانیسم این اطمینان را به وجود میآورد که به محض رسیدن موجودی حساب مارجین به صفر، معامله بسته شود. به این ترتیب، هیچ مشتری نمیتواند بیشتر از مبلغی که واریز کرده ضرر کند. همچنین کلیه بروکرهای رگوله شده باید به نهادهای زیرنظر خود امکان حسابرسی را بدهند.
نکته دیگر اینکه بروکرها تحت نظارت اتحادیه اروپا و بریتانیا حتما باید دارای طرحهای جبران خسارت مشتری باشند تا حتی در صورت ورشکستگی هم طلبهای مشتریان خود را بپردازند. برای مثال، بروکرهایی که دارای رگوله CySEC هستند، ۲۰ هزار یوروی اول مشتریان خود را بیمه میکنند. این مبلغ برای بروکرهای بریتانیا ۸۵ هزار پوند است.
سخن پایانی
بروکر اوپال که از سال ۲۰۲۰ شروع به کار کرده است، به ادعای خودش دارای مجوزهای کشور ترکیه است و دفتر مرکزیاش هم در شهر استانبول قرار دارد. با این حال، پس از بررسی سابقه کار، رگوله و موارد دیگر متوجه مشکوک بودن این بروکر شدیم. اگر به دنبال یک بروکر معتبر و قابل اعتماد میگردید حتما به شما توصیه میکنیم که فهرست بروکرهای برتر را در پارسیان کریپتو بررسی کنید.
اگر تجربهای از فعالیت در بروکر اف ایکس اوپال دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات تجربهی خود را با سایر کاربران در میان بگذارید.
سوالات متداول
۱- بروکر اوپال چیست؟
بروکر اف ایکس اوپال یک بروکر است که از سال ۲۰۲۰ شروع به کار کرده است. این بروکر دارای دفاتر و شعبی در کشورهای ترکیه، افغانستان و عمان است.
۲- آیا Fxopal اوپال رگوله است؟
خیر، Fxopalفاقد رگوله است و یک بروکر برون مرزی (آفشور) محسوب میشود.
۳- آیا بروکر اف ایکس اوپال معتبر است؟
خیر، Fxopal فاقد مجوز است. در همین حال، اطلاعات ضد و نقیض زیادی در مورد این بروکر در اینترنت وجود دارد. موضوعی که میتواند از غیرقانونی بودن این بروکر خبر دهد.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید