ترافورملبز و دو کوان محکوم به کلاهبرداری شدند؛ رأی پیروزی ریپل زیرسؤال رفت
جد راکف، قاضی ناحیه منهتن نیویورک، روز گذشته شرکت ترافورملبز (Terraform Labs) و دو کوان (Do Kwon)، بنیانگذار این شرکت را طبق قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) محکوم به کلاهبرداری و گمراهی سرمایهگذاران کرد. این قاضی فدرال، در دادگاه حکم پیروزی ریپل را نیز رد کرد.
شرکت ترافورملبز اکوسیستم ترالونا را راهاندازی کرده بود که در سال ۲۰۲۲ با سقوط خود بازار ارزهای دیجیتال را لرزاند. جد راکف (Jed Rakoff)، قاضی ناحیه منهتن نیویورک، درخواست وکلای ترافورملبز و دو کوان برای رد اتهامهای کلاهبرداری از سرمایهگذاران و فروش میلیاردها دلار ارز دیجیتال (که اوراق بهادار ثبتنشده بودند) را رد کرد. یک سخنگوی شرکت ترافورملبز در همین خصوص گفت که «این شرکت به مبارزه خود علیه اتهامهای غلط و به شدت پر ایراد SEC و نظریههای قانونیاش» ادامه میدهد. سخنگوی SEC نیز از هرگونه اظهارنظری در این خصوص خودداری کرد.
ترا یواسدی (TerraUSD)، یک استیبل کوین الگوریتمی است که وعده داده بود همواره ارزش ثابتی با نسبت ۱ به ۱ با دلار آمریکا داشته باشد. پشتوانهی این توکن رمزارز لونا بود که هماکنون به لونا کلاسیک تغییرنام داده است. با این حال، ارزش هر دوی این توکنها در اردیبهشت ۱۴۰۱ با فروپاشی اکوسیستم بلاکچین ترا به زیر نسبت ۱ به ۱ دلاری رسید. ارزش بازار ترا تا پیش از سقوط یواسدی ۱۸.۵ میلیارد دلار بود و در بین ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار از این لحاظ قرار داشت.
قاضی راکف همچنین با رأی خود، حکم یک قاضی دیگر در پرونده اخیر شرکت ریپللبز را زیرسؤال برد. قاضی آنالیسا تورس (Analisa Torres) از دادگاه ناحیه جنوبی نیویورک روز ۲۲ تیر به نفع ریپللبز رأی صادر کرده بود. وکلای SEC در پرونده ترافورملبز گفتهاند که بخشی از رأی قاضی تورس نادرست بوده و کارکنان این نهاد دولتی هماکنون مشغول به دنبال راههایی برای تجدیدنظر در خصوص این حکم هستند. قاضی راکف روز دوشنبه در حکم خود اعلام کرد که هؤیت فروشنده «هیچ تأثیری» بر اینکه یک سرمایهگذار اظهارات آقای دو کوان و شرکت او را به «وعده سود طبق تلاش» تعبیر کند ندارد.
طبق رأی قاضی آنالیسا تورس، ریپللبز یکی دیگر از متهمان پرونده SEC، با در دسترس قرار دادن توکنهای خود در بازارهای ثانویه برای خریدوفروش توسط سرمایهگذاران خرد، قوانین اوراق بهادار این نهاد دولتی آمریکا را نقض نکرده بود.
وکلای شرکت ترافورملبز نیز سعی کردند در استدلالهای قانونی از همین رأی دادگاه فدرال استفاده کنند، اما پیشنهاد آنها به سرعت از سوی قاضی راکوف رد شد. وکلای این شرکت گفتند که مردم ترا یواسدی را نه به عنوان یک سرمایهگذاری سودآور، بلکه برای اهداف عملی خریداری میکردند. قاضی تورس در حکم خود اعلام کرده بود که هرچند ریپللبز قوانین اوراق بهادار را با فروش توکن ریپل (XRP) به سرمایهگذاران نهادی نقض کرده، اما سرمایهگذاران خرد هیچوقت نمیدانستند که این رمزارز را از شرکت ریپللبز خریداری میکنند؛ چرا که این توکن را از طریق صرافیهای واسطه خریداری میکردند.
قیمت ارز دیجیتال ریپل پس از اعلام خبر حکم دادگاه روز دوشنبه حدود ۲ درصد افت کرد. این ارز دیجیتال هماکنون با قیمت ۰.۶۹ دلار معامله میشود.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید