آیا پروژههای DePIN واقعاً به بلاکچین نیاز دارند؟!
به گزارش Cointelegraph Magazine، پروژههای DePIN که به عنوان شبکههای زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز شناخته میشوند، در دنیای ارزهای دیجیتال جذابیت زیادی پیدا کردهاند. با این حال، سوال مهمی که مطرح میشود این است که آیا این پروژهها واقعاً به بلاکچین نیاز دارند؟
در حال حاضر قیمت سولانا چه وضعیتی دارد؟
اتصال دستگاهها بدون بلاکچین
پروژههای DePIN معمولاً به منظور اتصال دستگاههای فیزیکی برای جمعآوری و اشتراک اطلاعات استفاده میشوند. اما مدیریت حجم بالای اطلاعات از طریق بلاکچین چالشبرانگیز است، حتی سریعترین بلاکچینها نیز نمیتوانند همه دادهها را بهصورت بلادرنگ پردازش کنند.
نمونه موفق انتقال
یکی از پروژههای معروف DePIN، هلیوم، با تغییر از بلاکچین خود به سولانا، نشان داد که حتی بلاکچینهای بسیار سریع هم نمیتوانند تمام نیازهای DePIN را برآورده کنند. بسیاری از پروژهها برخی از عملیات خود را به صورت خارج از زنجیره انجام میدهند تا از هزینهها و کندیهای بلاکچین جلوگیری کنند.
وضعیت فعلی قیمت Helium را بررسی کنید.
مزایای بلاکچین در مقابل چالشها
در حالی که بلاکچین میتواند به سازماندهی دستگاههای متعدد بدون نیاز به اعتماد بین آنها کمک کند، بسیاری از پروژههای غیرمتمرکز دیگر نیز بدون استفاده از این فناوری عمل میکنند. برای مثال، شبکه غیرمتمرکز تور (Tor) بدون بلاکچین به فعالیت خود ادامه میدهد.
پاداشها و انگیزهها
یکی از مزایای استفاده از بلاکچین، امکان پاداش دادن به کاربران به شکل توکن است. این امر باعث ایجاد انگیزه برای اشتراک منابع محاسباتی میشود. به عنوان مثال، پلتفرم Theta EdgeCloud به کاربران برای پردازش وظایف مختلف توکن اختصاص میدهد.
در نهایت، هرچند پروژههای DePIN در حال آزمایش مرزهای فناوری بلاکچین هستند، اما ممکن است برای عملکرد بهینه نیاز به ترکیب روشهای داخل و خارج از زنجیره داشته باشند. آینده ممکن است شاهد طراحیهای جدیدی باشد که برای انواع مختلفی از برنامههای DePIN، سازگاری بیشتری داشته باشند.
منبع: Crypto.com)
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید