خانه
شائبه دخالت دولت آمریکا در شبکه اتریوم چه حد واقعیت دارد؟ عکس

شائبه دخالت دولت آمریکا در شبکه اتریوم چه حد واقعیت دارد؟

اتریوم پس از به‌روزرسانی بزرگ ادغامی (The Ethereum Merge) که در اواخر سال ۲۰۲۲ انجام داد، تبدیل به بزرگ‌ترین شبکه اثبات سهام (PoS) شد. حالا این شبکه بزرگ برای انجام تراکنش‌ها از اعتبارسنجی استفاده می‌کند. در مقابل در شبکه‌های اثبات کار (PoW)، آنچه در شبکه بلاکچین بیت‌کوین دیده می‌شود، این استخراج‌کنندگان (ماینرها) هستند که از کامپیوترهای پرمصرف برای حل مسائل پیچیده استفاده می‌کنند.

این انتقال اتریوم به عنوان یک قدم مؤثر و صحیح به شدت مورد تشویق جامعه اتریوم قرار گرفته است. اما اخیرا یک کاربر در شبکه اجتماعی توییتر به یک حقیقت تکان‌دهنده اشاره کرد. پس از این اظهارنظر حالا مکان نودهای اتریوم در سرتاسر جهان به خصوص تمرکزشان در یک مکان مشخص، باعث نگرانی شرکت‌کنندگان شده است.

این کاربر که حمزه‌ خان (Hamzah Khan) نام داشت روز یکشنبه یک افشاگری نگران‌کننده انجام داد و گفت که بیش از نیمی از نودها (گِره‌های اتریوم) در مراکز داده‌ای در آمریکا انجام می‌گیرند. حمزه خان در توییت خود نوشت: «هم‌اکنون ۵۵۰۰ گِره، شبکه اتریوم را اداره می‌کنند که نزدیک به نیمی از آنها در خاک آمریکا استقرار دارند. از این تعداد، بیش از نیمی در یک مرکز داده در ایالت ویرجینیا، در فاصله‌ ۲۰ دقیقه‌ای کاخ سفید و مقر سیا قرار دارند.»

در همین رابطه بیش‌تر بخوانید:

با جریان ورودی ۵۰۰ میلیون دلاری، گاوها به چشم‌انداز بیت کوین ۵۰ هزار دلاری چشم دوخته‌اند

روزهای بد بازار NFT دامن مجموعه NFT میمون ‌های کسل را گرفت؛ میمون‌ها به پایین‌ترین قیمت در ۲ سال اخیر رسیدند

نکته‌ تعجب‌برانگیزتر اینکه از این میان توزیع گره‌های اتریوم که در یک کشور قرار دارند، بیش از ۵۰ درصد در یک مرکز داده مجزا قرار گرفته‌اند. با وجودی که مکان نودها مشخص شده، اما همچنان هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت آمریکا در اداره شبکه اتریوم نقشی داشته باشد. بلکه چنانچه در وب‌سایت Ether.fi گفته شده، این حقیقت ساده نشان می‌دهد که اتریوم آن‌طور که شرکت‌کنندگان می‌خواهند غیرمتمرکز نیست.

در همین حال، اینکه کسی بخواهد در شبکه اتریوم به یک اعتبارسنج (Validator) تبدیل شود، موانع زیادی پیش پای فرد گذاشته می‌شوند. در واقع، اعتبارسنج‌ها باید ۳۲ اتریوم داشته باشند که با قیمت فعلی این ارز دیجیتال برای اعتبارسنجی یک گره مجزا مبلغی نزدیک به ۶۰ هزار دلار احتیاج است. با توجه به اینکه تعداد زیادی از کاربران توانایی پرداخت این هزینه را ندارند، پروتکل‌های لیکوئید استیکینگ (یا همان عمل واگذاری توکن‌ها به سرویس بدون از دست دادن دسترسی) برای خدماتی که فراهم می‌کنند موفقیت زیادی به دست می‌آورند.

پروتکل‌های لیکوئید استیکینگی مانند لیدو فایننس (Lido Finance) و راکت پول (Rocket Pool) همچنان به سرمایه‌گذاران حتی اگر ۳۲ اتر ندارند نیز اجازه می‌دهند که اعتبارسنج شوند. به این ترتیب، آنها می‌توانند بدون اینکه خودشان اجرای یک گره کامل را برعهده داشتند باشند پاداش به دست بیاورند. با این حال، علی‌رغم رشد لیکوئید استیکینگ، نود‌های اتریوم همچنان به شدت در خاک آمریکا متمرکز شده‌اند.

منابع:bitcoinist

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

بحران بزرگ در دنیای بازی‌ها: تقلب‌ها بازی‌ها را نابود می‌کنند!

به گزارش Web3 Gamer، در حال حاضر بازی محبوبی به نام Off The Grid با مشکلی بزرگ روبروست. تقلب‌های گسترده در این بازی باعث شده تا بسیاری از بازیکنان احساس نارضایتی کنند و تجربه بازی برایشان تلخ شود.

تلاش برای مقابله با...

۹ آبان ۱۴۰۳
[object Object] عکس

جهان‌کوین چگونه هویت دیجیتال شما را امن نگه می‌دارد؟

در دنیای امروز، اهمیت داشتن هویتی امن و دیجیتال برای هر فرد بیش از پیش شده است. جهان‌کوین با معرفی دستگاهی به نام اورب، گامی نو در این راستا برداشته است. این دستگاه چگونه کار می‌کند و چه نقشی در امنیت داده‌های شما دارد؟

عملکرد اورب؛ چگونه...

۹ آبان ۱۴۰۳
[object Object] عکس

آغاز فصلی نو در سرمایه‌گذاری با تکنولوژی بلاکچین!

در دنیای سرمایه‌گذاری، تکنولوژی بلاکچین همچون نسیمی تازه وزیدن گرفته است. لیبیرا و فاندبریج، با همکاری یکدیگر، روشی نوین برای سرمایه‌گذاری در اوراق خزانه‌داری آمریکا از طریق بلاکچین ایجاد کرده‌اند. این نوآوری به نام “صندوق اولترا”...

۹ آبان ۱۴۰۳
[object Object] عکس

شگفتی جدید در بازار بیت‌کوین: سرمایه‌گذاری بی‌سابقه!

اخیراً تحولات بزرگی در بازار بیت‌کوین رخ داده است که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. یکی از این تحولات، ورود گسترده سرمایه‌ها به صندوق‌های مرتبط با بیت‌کوین است که می‌تواند تاثیر زیادی بر قیمت این ارز دیجیتال داشته باشد.

آخرین تغییرات...

۹ آبان ۱۴۰۳