خانه

ویتالیک بوترین، خالق اتریوم: بیت کوین می‌تواند مسائل زیادی را از اتریوم یاد بگیرد

ویتالیک بوترین، خالق اتریوم: بیت کوین می‌تواند مسائل زیادی را از اتریوم یاد بگیرد عکس

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، خالق اتریوم این هفته در توییتر اسپیس (Twitter Space) نسخه‌ی صوتی توییتر ضمن اشاره به چندین آزمایش اتریوم در گذشته خطاب به جامعه بیت کوین گفت که بهتر است بیت کوین از راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری بیش‌تر استفاده کند.
بیش از ۳۲ هزار نفر شنونده صحبت‌های ویتالیک بوترین، خالق اتریوم با اریک وال (Eric Wall) مشهور به قاتل آلت‌کوین و ادی ورتایمر (Udi Wertheime)، توسعه‌دهنده بیت کوین در توییتر اسپیس بودند. این ۳ نفر در مورد آنچه جامعه بیت کوین باید از اتریوم بیاموزد بحث و گفتگو می‌کردند.

نفرات حاضر در این گفتگو در بحث خود به یکی از اصلی‌ترین مسئله‌های بیت‌ کوین که همان سرعت پايین انجام تراکنش‌ها باشد اشاره کردند. این مسئله به عقیده حاضران در گفتگو باعث می‌شود که نیاز به یک رویکرد مقیاس‌بندی لایه‌ دو برای بالا بردن سرعت ارسال و دریافت دارایی‌های به کاربران حس شود. بوترین، وال و ورتایمر گفتند که جامعه بیت کوین قطعا می‌تواند مسائل زیادی را از بلاکچین رقیب خودش اتریوم یاد بگیرد.

در همین رابطه بخوانید:

تحلیل اتریوم امروز (Ethereum Insights)

بهترین کیف پول اتریوم کدام است؟ ۷ ولت برتر اتریوم در سال ۲۰۲۳

ویتالیک بوترین گفت: «فکر می‌کنم اگر بخواهیم بیت‌ کوین را برای کاری بیش از پرداخت‌ها مورد استفاده قرار دهیم، نیاز به گزینه‌های مقیاس‌پذیری همچون پلاسما و زد کا رول-آپ‌‌ (Zk-Roll-Ups) داریم.»

بوترین شبکه‌های اپتیمیسم (Optimism) و شبکه آربیتروم (Arbitrum) را دو نمونه موفق از رول-آپ‌ها دانست که بیت کوین می‌تواند همچون آنها عمل کند. خالق اتریوم در ادامه گفت: «بهتر است که در رابطه با راه‌حل‌های مبتنی بر زد کا- اسنارک (zk-SNARK) نیز ذهن بازی داشته باشیم.»

اتریوم در طول سال‌های دست به آزمایش طیف وسیعی از راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری زده و هم‌اکنون نیز در حال انجام آخرینEIP-4844 است که بلوک‌های حباب را معرفی می‌کرده تا پردازش ۱۰۰ هزار تراکنش در ثانیه را امکان‌پذیر کند.

از چپ به راست: ویتالیک بوترین، اریک وال و ادی ورتایمر

وال نیز که هم‌نظر با ویتالیک بوترین بود گفت که بیت کوین با ایده که اکوسیستم با رول-آپ‌ها امن‌تر باقی می‌ماند و باید حتما دست به این آزمایش‌ بزند. وال که اخیرا با تپ‌روت ویزاردز (Taproot Wizards) در کانون توجهات قرار گرفت، مدل امنیتی بیت کوین و سقف ۲۱ میلیونی (حداکثر تعداد ارز دیجیتال‌های قابل فروش) را نیز مطرح کرد.

ویتالیک بوترین عقیده دارد که پروتکل اردینالز (Ordinals) بازگشت به فرهنگ سازنده‌ای را به ارمغان آورده‌ که به باور او اتفاق بسیار خوبی است. او ادامه داد که «البته که حالا ما اوردینالز را داریم که نشانه‌های امیدبخشی هستند.» بیت کوین اردینالز با هدف معرفی یک ابزار جدید به شبکه بیت کوین وارد صنعت ارزهای دیجیتال شد. این پروتکل خیلی سریع مورد توجه کاربران زیادی نیز قرار گرفت و دارایی‌های زیادی را به شکل NFTها (توکن‌های غیرقابل ‌معاوضه) وارد این شبکه کرد.

ویتالیک بوترین همچنین اشاره کرد که هم اتریوم و هم بیت ‌کوین نشان داده‌اند که انجام کارها در مدل‌های اجماع غیرمتمرکز تا چه حد سخت است. خالق اتریوم در نهایت با خوش‌بینی صحبت‌های خود در توییتر اسپیس را به پایان رساند و گفت: «به عقیده من دنیایی که دستکم یکی از زنجیره‌ها وجود داشته باشد بهتر از دنیایی بدون آنها است.»

منابع:decrypt

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

کمک شایان CZ با بایننس برای زلزله مهلک آسیای جنوب‌شرقی

خلاصه خبر

  • زمین‌لرزه‌ای با شدت ۷.۷ ریشتر میانمار و تایلند را لرزاند که بیش از ۱۷۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند.
  • بایننس به رهبری چانگپنگ ژائو (CZ) به عنوان کمک‌کننده اصلی جامعه کریپتو برای کمک به زلزله‌زدگان اقدام...

۱۰ فروردین ۱۴۰۴