۱۲ سال حبس در انتظار همبنیانگذار شرکت ایربیت (AirBit) به جرم کلاهبرداری پانزی
هفته گذشته ۶ نفر از مدیران ردهبالای شرکت ایربیت کلاب (AirBit Club) به نقش خود در کلاهبرداری پانزی اعتراف کردند. اکنون قاضی دادگاه منطقهای ناحیه جنوب نیویورک، پابلو رودریگز، همبنیانگذار این شرکت را به جرم کلاهبرداری پانزی به ۱۲ حبس محکوم کرد.
رودریگز و همدستانش متهم به سازماندهی یک کلاهبرداری بینالمللی بزرگ شدهاند. او و همکارانش مشتریان شرکت را با وعده سودهای کلان از راه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال وسوسه کرده و میلیونها دلار پول از آنها به سرقت بردند. قاضی جورج دانیلز از دادگاه منطقهای ناحیه جنوب نیویورک، همبنیانگذار شرکت ایربیت را به ۱۲ حبس محکوم کرد. رودریگز پس از پایان محکومیت طولانیمدت خود، از ۳ سال آزادی تحت نظارت برخوردار میشود.
پابلو رودریگز و گوتمبرگ دوسسانتوس شرکت ایربیت کلاب را در سال ۲۰۱۵ تأسیس کردند. این دو با آغاز به کار ایربیت عملا پایههای یک کلاهبرداری پانزی سودآور را بنا کردند که برای آنها بیش از ۱۰۰ میلیون دلار درآمد بههمراه آورد.
طرح پانزی (Ponzi Scheme) از شایعترین روشهای کلاهبرداری از کاربران در حوزه ارزهای دیجیتال است. در این روش، کلاهبرداران به افراد ناآگاه وعده میدهند که اگر پولهای خود را به آنها بدهند، میتواند پس از کار کردن با سرمایهها، سودهای نجومی تضمینشدهای را بازپرداخت کنند. اما در حقیقت، اگر قرار باشد سودی به مشتریان داده شود، نه از راه سودهای کارکرد بلکه از پولی است که مشتریان جدید به شرکت میدهند. به این ترتیب، فعالیت شرکت بیشتر دوام میآورد تا جیب کلاهبرداران پر شود.
در همین رابطه بیشتر بخوانید:
کلاهبرداری ۶ میلیون دلاری زوج اهل تنسی از طریق یک صندوق سرمایهگذاری ارز دیجیتال
پای گوویندا هم به کلاهبرداری ارزهای دیجیتال باز شد
رونالدینیو هرگونه ارتباط با شرکت کلاهبرداری هرمی را رد کرد
رودریگز و دوسسانتوس نیز از برنامه مشابهی پیروی کردهاند. این دو مشتریان را با وعده سودهای تضمینشده به ازای سرمایهگذاری نقدی خود و عضویت در AirBit Club وسوسه کردهاند. به مشتریان گفته شده بود که شرکت ایربیت کلاب یک باشگاه بازاریابی چندسطحی ارز دیجیتال است که از راه فعالیت در حوزه استخراج و تجارت ارز دیجیتال به مشتریان خود سود میدهد.
رودریگز، دوسسانتوس، اسکات هیوز، سیسیلیا میلان و کارینا چایرز برای اینکه مشتریان بیشتری را جذب شرکت کنند با سفر به اقصی نقاط دنیا و با برگزاری نمایشگاه افراد ناآگاه را متقاعد به سرمایهگذاری در ایربیت میکردند. یکی از این نمایشگاههای پر زرق و برق و شلوغ در جنوب شهر نیویورک برگزار شده بود.
مشتریان AirBit Club ظاهرا به یک پورتال آنلاین دسترسی داشتند که میتوانستند از آنجا سودهای خود را ملاحظه کنند، اما بعدا مشخص شد که هیچ فعالیتی با پول مشتریان شرکت انجام نشده است. در حقیقت، هرچقدر مشتریان بیشتر سرمایهگذاری میکردند، رودریگز و همدستانش ثروتمندتر میشدند و بیشتر کالاهای لوکس خریداری میکردند. علاوه بر این، کلاهبرداران بخشی از این ثروت نامشروع را با برگزاری نمایشگاههای مجلل صرف به دام انداختن مشتریان جدید میکردند.
در مواردی که مشتریان درخواست برداشت وجه از پورتال آنلاین شرکت ایربیت کلاب میکردند، رودریگز و همدستانش بهانه میآوردند. در این موارد اکثر اوقات شرکت با تأخیر و کسر هزینهها و کارمزدهای عجیب و غریب، مبلغی در حدود ۵۰ درصد از رقم درخواستی را به حساب متقاضیان واریز میکرد.
دامیان ویلیامز، دادستان در این رابطه در بیانیهای گفت:
رودریگز یک طرح هرمی چند میلیون دلاری بینالمللی را پایهریزی و رهبری میکرد که عمدتا سرمایهگذاران ناآگاه را با وعدههای دروغین استفاده از سرمایهگذاری آنها در تجارت و استخراج ارزهای دیجیتال فریب میداد.
دادگاه منطقهای ناحیه جنوب نیویورک رودریگز، دوسسانتوس، هیوز، چایرز و میلان را به تلاش برای پنهان کردن برنامه کلاهبرداری شرکت ایربیت کلاب نیز متهم کرده است. در واقع، رودریگز و همدستانش سعی کرده بودند با دریافت پول نقد از مشتریان و استفاده از شرکتهای شخص ثالث ارز دیجیتال تا جای ممکن کلاهبرداریهای خود را پنهان نگه دارند.
آنها در همین حال پولهای مشتریان را در حسابهای بانکی مختلفی از جمله یک حساب امانی که در اختیار اسکات هیوز بود نگهداری میکردند. این حساب برای پنهان کردن درآمدهای غیرقانونی کلاهبرداری مورد استفاده قرار میگرفت.
پابلو رودریگز و گوتمبرگ دوسسانتوس پیش از اینکه شرکت AirBit Club را تأسیس کنند، قبلا یک طرح هرمی دیگر به نام ویزینووا (Vizinova) را نیز به راه انداخته بودند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) پس از افشای این کلاهبرداری، رودریگز و دوسسانتوس را به پرداخت ۱.۷ میلیون دلار جریمه کرده بود. در طی همین پرونده بود که اسکات هیوز، یک وکیل اهل کالیفرنیا، وکالت پرونده را برعهده گرفت و بعدها با حذف تمام اطلاعات کلاهبرداری آنها از اینترنت، امکان تأسیس شرکت ایربیت کلاب و یک کلاهبرداری جدید را به رودریگز و دوسسانتوس میدهد.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید