خانه
آشنایی با شاخص جادویی نرخ بازگشت سرمایه و فرمول محاسبه ROI عکس

آشنایی با شاخص جادویی نرخ بازگشت سرمایه و فرمول محاسبه ROI

۹ خرداد ۱۴۰۳
0
0

اگر در حال مطالعه این مقاله هستید، احتمالا بین دوراهی انتخاب، دو پروژه سرمایه گذاری متفاوت گیر کرده‌اید؛ یا ممکن است در کسب و کار خود پیشرفتی مشاهده نمی‌کنید و به دنبال پیدا کردن نواقص و گام‌های اشتباه‌تان هستید. حتی احتمال دارد که دچار سردرگمی در تخصیص بودجه، بین ارکان مختلف موسسه خود شده‌ باشید و به دنبال راهکاری اصولی و ساده برای یک بودجه بندی هدفمند باشید. یکی از محبوب‌ترین شاخص‌هایی که این روزها، افراد برای یافتن پاسخ سوالات بالا و بسیاری دیگر این موارد از آن استفاده می‌کنند، ( نرخ بازگشت سرمایه) ROI است. این شاخص، معیاری آسان و بسیار کاربردی جهت مشخص کردن میزان سود خروجی، به ازای مقدار سرمایه اولیه و هزینه‌های انجام شده می‌باشد. اما چگونه این معیار می‌تواند به یافتن پاسخ برای این سوالات کمک کند؟ اگر مشتاق به آشنایی بیشتر با این فرمول جادویی هستید، تا انتها همراه ما باشید.

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

برای تعیین میزان موفقیت در سرمایه گذاری‌ها، از یک شاخص کلیدی به نام نرخ بازگشت سرمایه (ROI) که مخفف عبارت «Return On Investment» است استفاده می‌کنند. به بیان ساده این شاخص، نسبت میزان سود حاصل به مقدار هزینه‌ای که برای یک سرمایه گذاری صرف شده است را توضیح می‌دهد. گاهی افراد گمان می‌کنند سودی که از یک تجارت حاصل می‌شود، فقط مربوط به قسمت مالی آن است؛ ولی این یک باور غلط است زیرا، شامل ارکان‌های غیر مالی مثل برندسازی نیز می‌شود. نکته مهم در اینجا این است که نرخ بازگشت سرمایه، فقط به قسمت مالی سود هر پروژه ربط دارد. با استفاده از شاخص ROI، افراد سرمایه گذار پی می‌برند که نسبت درآمد به سرمایه چقدر است. به هر میزان که این نسبت بیشتر باشد، آن کسب و کار سوددهی بیشتری دارد.

فرمول ROI بسیار ساده است و از تقسیم میزان درامد حاصل از پروژه، بر هزینه‌هایی که شده، بدست می‌‌اید. افراد با استفاده از این شاخص می‌توانند دریابند که به ازای مصرف هر ریال در سرمایه گذاری مد نظرشان، چه میزان سود و درامد داشته‌اند؛ از طرفی برای ماه‌های بعدی می‌توانند برنامه ریزی کنند که اگر x مقدار خرج کنند، y مقدار را بدست خواهند اورد. نرخ بازگشت سرمایه با کمک شاخص و معیارهای متنوعی، میزان موفقیت هر پروژه را برای افراد مشخص می‌کند. برای نمونه، اگر بین دوراهی قرار گرفته‎‌اید و نمی‌دانید که بین خرید مسکن و سرمایه گذاری در بورس کدام را انتخاب کنید، شاخص ROI به شما کمک خواهد کرد. درواقع این شاخص نمی‌تواند ماهیت سرمایه گذاری‌ها را مشخص کند اما، می‌تواند درک کند که با این میزان هزینه و سرمایه‌، چقد سود کسب خواهید کرد.

دوره بازگشت سرمایه چیست؟

همانطور که بر همگان گویا است، مدت زمانی که سرمایه اولیه قرار است باز گردد، بسیار دارای اهمیت است زیرا، رکن اصلی در سرمایه گذاری‌ها محسوب می‌شود. زمانی که افراد قصد شرکت در یک پروژه سرمایه گذاری جدید را دارند، ابتدا باید مطلع باشند که اصل سرمایه در چه تایمی جبران می‌شود. دوره بازگشت سرمایه به بهترین شکل ممکن این کار را برای شما انجام می‌دهد. اگر بخواهیم از جهتی دیگر به ساخص ROI نگاه کنیم موضوع دوره بازگشت سرمایه به میان می‌اید. این دوره به مدت زمانی که سود حاصل از سرمایه گذاری به ما برخواهد گشت اشاره می‌کند. به عنوان مثال اگر دوره بازگشت سرمایه 4 سال تعیین شود، به این معنی است که پس از 4 سال فرد سرمایه اولیه خود را دوباره بدست می‌اورد. باتوجه به این زمان می‌توان نتیجه گرفت که بازده این سرمایه گذاری 25% است و فرد در انتهای سال چهارم تمام سرمایه اولیه خود را دریافت می‌کند. درواقع دوره بازگشت سرمایه بیان می‌کند که چقدر زمان می‌برد تا طی دوره‌های یکساله سرمایه شما بازگردد.

فرمول محاسبه ROI

فرمول محاسبه ROI

شاخص نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI در همه کسب و کارها و پروژه‌ها، نسبت سودی که حاصل شده است را به نسبت کل هزینه‌ها و سرمایه بررسی می‌کند. دلیل اهمیت این شاخص، مشخص کردن آینده هر کار و سرمایه گذاری است. افراد همیشه به دنبال شاخصی هستند که بتوانند با خیالی آسوده، تصمیم‌ها و گزاراشات مربوط به یک پروژه را با آن بررسی کنند؛ در میان شاخص‌های فراوانی که وجود دارد، ROI به خوبی این فرایند را انجام می‌دهد. شما با استفاده از فرمول ساده‌ی زیر می‌توانید، به آسانی تصمیم به انجام یا عدم انجام یک کسب و کار را بگیرید:

نرخ بازگشت سرمایه = ( تمام هزینه _ تمام درامد) / تمام سرمایه گذاری

نتیجه‌ای که از فرمول بالا بدست می‌اید را باید ضبدر 100 کنید تا نرخ بازگشت سرمایه مشخص شود.

سایر نوع‌های این فرمول عبارتند از:

هزینه سرمایه گذاری / 100 * بازده خالص سرمایه = ROI

هزینه سرمایه گذاری / 100 * ( ارزش اولیه سرمایه گذاری _ ارزش نهایی سرمایه گذاری) =ROI

نکته مهمی که خوب است بدانید، امکان قرارگیری میزان زیان به جای سود حاصل، در صورت کسر وجود دارد. با این کار شما میزان ضرری که در سرمایه گذاری با روبه رو شده‌اید را محاسبه می‌کنید. دقت دشته باشید که حاصل به شکل منفی نمایان می‌شود و نشان دهنده سرمایه هدر رفته است. اگر بخواهیم که هرگونه سود حاصل از سرمایه گذاری را حساب کنیم، فرمول بسیار پیچیده خواهد شد اما، در این فرمول فقط می‌توان هر نوع سودی که قابلیت تبدیل شدن به ریال را دارد استفاده کرد. درصورتی که ارزش کنونی یک سرمایه از ارزش قبلی و اولیه آن بیشتر باشد، پروژه با سود همراه بوده است.

چگونه نرخ بازگشت سرمایه را محاسبه کنیم؟

باتوجه به اینکه نرخ بازگشت سرمایه یک شاخص کلیدی، برای تمامی افرادیست که قصد سرمایه گذاری دارند، پس شناخت و نحوه محاسبه آن دارای اهمیت زیادی است. در این روش شما نسبت کل بازده خالص سرمایه گذاری را به میزان کل هزینه اولیه تقسیم می‌کنید. اما چگومه بازده خالص را حساب کنیم؟ برای این کار کافیست که ارزش دارایی و سهام خود را از میزان هزینه کل کم کنید. زمانی که صحبت از ارزش فعلی سرمایه می‌شود، منظور همان پولی است که از فروش دارایی هنگام محاسبه شاخص حاصل می‌شود؛ به بیان ساده، ارزش فروش کل سرمایه و دارایی‌هایی شما در حال حاضر را بازده خالص می‌گویند. هنگام محاسبه ROI توجه به این نکات مفید خواهد بود:

  • به طور تقریبی همیشه حاصل بدست امده با درصد بیان می‌شود چون، درک آسان‌تری برای افراد دارد.
  • بازده خالص همیشه در صورت کسر جای دارد زیرا، امکان منفی یا مثبت بودن وجود دارد.
  • حاصل بدست امده از فرمول اگر مثبت باشد، نشان دهنده سود بیشتر نسبت به مبلغ هزینه‌ها است؛ درصورت منفی شدن پاسخ، هزینه‌های کلی نسبت به سود حاصل بیشتر بوده و شما ضرر کرده‌اید.

یک مثال از محاسبه ROI

در این قسمت قصد داریم که یک مثال از  شاخص ROI بزنیم تا بهتر آن را درک کنید و به آسانی بتوانید در سرمایه گذاری‌ها از آن استفاده کنید. خب فرض کنید که شما سهامی به ارزش 100 دلار را خریده‌اید و میزان 5 دلار کارمزد پرداخت کرده‌اید. با گذشت یک سال، میزان 4 دلار سود دریافت کرده‌اید؛ در پایان این سهام را به مبلغ 200 دلار به فروش می‌رسانید. از طرفی، برای فروختن این سهام 5 دلار هم به عنوان کارمزد پرداخت کرده‌اید. خب اکنون نرخ بازگشت سرمایه چقدر است؟ بریم سراغ فرمولی که داریم تا نتیجه را بدست بیاوریم.

 %85.45= 100% * (100+5+5) / (5- 5 – 100 – 4 + 200) =ROI

اگر بخواهیم که محاسبات بالا را بیشتر توضیح دهیم، باید بیان کرد که ما در ابتدا مبلغ 100 دلار را برای سرمایه گذاری هزینه کرده‌ایم. سپس دو مرتبه به میزان 5 دلار کارمز پرداخت کرده‌ایم که با هزینه اولیه جمع می‌شود تا هزینه کلی بدست آید. ارزش سهام هنگام فروش 200 دلار بوده است که با 4 دلاری که در طی این یکسال بدست امده است، جمع می‌شود. در انتها این مبالغ را از یکدیگر کسر کردیم و متوجه شدیم که حدود 85.45% بازگشت سرمایه داشته‌ایم. گاهی افراد دوست دارند که از فرمول ساده‌تر کمک بگیرند و از هزینه‌های فرعی مانند پرداخت کارمزد چشم پوشی کنند. برای این کار باید سود نهایی را از هزینه اول کسر کرد تا ROI بدست بیاید. خب چطور؟ فرض کنید که شما به ازای خرید ارز دیجیتال بیت کوین 100 دلار پرداخت کرده باشید، سپس با گذشت یک بازه زمانی ارزش این ارز به 125 دلار رسیده باشد، شاخص نرخ بازگشت سرمایه به این صورت بدست می‌اید:

25%= 0.25 = %100 * 100 / (100_125) =ROI

باتوجه به نتیجه بدست آمده از فرمول بالا، نرخ بازگشت 25% بوده است؛ پس شما با یک نسبت ساده می‌توانید به نتیجه کلی درباره سرمایه گذاری‌ها برسید. در کنار سادگی و ویژگی‌هایی شاخص ROI، محدودیت و معایبی نیز وجود دارد که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

نحوه تجزیه و تحلیل نرخ بازگشت سرمایه گذاری

تا اینجا متوجه شدیم که با استفاده از فرمول چگونه نرخ بازگشت را بدست بیاوریم، حال نوبت تجزیه و تحلیل این نتیجه می‌رسد تا از میزان موفقیت یا شکست خود مطلع شویم. هنگام تجزیه و تحلیل، هرگونه حاصل مثبت را می‌توان دستاورد خوب و مثبت درنظر گرفت. اگر پاسخ این فرمول برای کسب و کارها و تجارت‌ها مثبت باشد، یعنی موفق شده‌اند علاوه بر برگرداندن سرمایه و هزینه اولیه، به سود نیز دست پیدا کنند. خب اگر نتیجه منفی شود نشان دهنده چیست؟ در این زمان نه تنها افراد به سود نرسیده‌اند حتی، مقداری از هزینه و سرمایه نخستین هم پوشش داده نشده و هدر رفته است. نکته مهم بعدی درباره‌ی این فرمول، در نظر نگرفتن زمان هنگام ارزش گذاری پول است. این موضوع در حوزه خرید و فروش سهام آنچنان تاثیر گذار نیست و معمولا زمانی به چشم می‌اید که ارزش دارایی‌های ثابت بررسی شوند؛ زیرا این سرمایه گذاری‌ها هر سال به میزان ارزش‌شان افزوده می‌شود.

کاربردهای ROI

نرخ بازگشت سرمایه یک شاخص مهم برای اکثر سرمایه داران و توسعه دهندگان محسوب می‌شود که دارای کاربردهای زیادی در دنیای امروزی است. معمولا افراد در رابطه با کاربردهای این شاخص سوالات زیادی می‌کنند؛ برای پاسخ به این سوال ابتدا یک مثال ساده بیان می‌کنیم. فکر کنید که دو نفر با میزان سرمایه متفاوت قصد سرمایه گذاری در پروژه‌های مختلفی را دارند. مورد x قصد سرمایه گذاری در بازار بورس و مورد y قصد خرید مسکن را دارد. هر دو این افراد می‌خواهند در سال بعدی آن را بفروشند؛ خب اکنون چطور این دو مورد را باهم مقایسه کنیم؟ در این زمان اگر از  نرخ بازگشت سرمایه استفاده کنیم و متوجه شویم که مورد x حدود 40% سود داشته و مورد y تنها 30% سود بدست آورده است، گزینه اول برای سرمایه گذاری بهتر است. به بیان ساده معیار ROI بدون اینکه به میزان سرمایه اولیه توجه داشته باشد، نرخ بازگشت تعیین می‌کند؛ زیرا در این فرمول از نسبت‌ها پیروی می‌شود.

بیشترین و اصلی‌ترین کاربرد شاخص ROI، تعیین کردن استراژی و اهداف بازاریابی در موسسات و سازمان‌ها است. درواقع زمانی که یک شاخص بتواند به شما از میزان خروجی و سود بدست آمده از یک سرمایه گذاری و تجارت اطلاعات کافی دهد، مهم‌ترین کاربرد هر شاخص را در این زمینه دارد. از دیگر کاربردهای مهم ROI می‌توان به مقایسه عملکرد دو نوع سرمایه گذاری اشاره کرد؛ به عنوان مثال، اگر گزینه اول دارای نرخ بازگشت 20% باشد و گزینه دو 40%، یعنی مورد دوم سودآوری و بازگشت سرمایه بهتری داشته است؛ پس شما می‌توانید به آسانی تصمیم بگیرد که کدام مورد را انتخاب کنید.

گاهی افراد دارای کسب و کار یا تجارت، قصد ارائه یک کالای جدید به بازارهای فروش را دارند؛ در این زمان می‌توانند از نرخ بازگشت سرمایه استفاده کنند و پی ببرند که بعد از ارائه آن به بازارهای فروش، چه میزان از سرمایه اولیه بازگشته یا چه مقدار سود نصیب‎‌شان شده است. از طرفی، می‌توان با شبیه سازی مشتری‌ها و کمک گرفتن از ROI، میزان بازگشت هزینه برای پروژه‌هایی که امکان استفاده از این شاخص را ندارند، به طور تقریبی بدست اورد. به طور کلی می‌توان از این روش هنگام سرمایه گذاری در بازارهای ارز دیجیتال، گسترش یک کارخانه، شروع یک پروژه جدید و حتی معامله املاک کمک گرفت. به عنوان مثال، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کارها قبل از استخراج بیت کوین، تعین میزان بازگشت سرمایه است.

مقایسه ROI و KPI

KPI یا همان «شاخص عملکرد کلیدی» که مخفف شده عبارت (Key Performance Indicator) است، معیاری جهت ارزیابی اهداف تعیین شده توسط کسب و کارها می‌باشد. به بیان ساده؛ این فرمول نشان می‌دهد که یک بیزینس چطور برای رسیدن به اهدافش فعالیت می‌کند. شرکت و موسسات مختلف، در بخش‌های متنوعی از معیار KPI استفاده می‌کنند. ممکن است که توجه سطح‌های بالای kpi روی فعالیت کلی کسب و کار و توجه سطوح پایین، بر روی زیرمجموعه‌ها به یک صورت و مشابه باشد. شاخص بعدی که گاها آن را با KPI اشتباه می‌گیرند، نرخ بازگشت سرمایه است که به بررسی میزان سود بدست امده، باتوجه به هزینه‌های انجام شده می‌پردازد. برای اینکه تفاوت بین این دو مورد را بیشتر درک کنید؛ به این مثال توجه کنید؛ هنگام کتابخوانی، می‌توان با کمک شاخص KPI به اهداف پایان هر فصل پی برد ولی، ROI نتیجه پایانی کتاب را به شما خواهد گفت. به طور کلی می‌توان گفت که KPI با توجه به آینده، عملکرد پایانی را حدس می‌زند اما، ROI با در نظر گرفتن گذشته، اتفاقات پیش رو را پیش بینی می‌کند.

مزایا و محدودیت‌های نرخ بازگشت سرمایه

این روزها شاهد استفاده زیاد تمامی سرمایه گذاران از شاخصی به نام نرخ بازگشت سرمایه هستیم. این شاخص هم مانند هر موردی دارای مزیت‌ و محدودیت‌های فراوانی است که دانستن آن خالی از لطف نیست زیرا، سرمایه داران با کمک این فرمول متوجه می‌شوند که کدام قسمت باید بیشتر یا کمتر روی آن سرمایه گذاری شود. اکنون برخی از مزایا و معایب این فرمول را بررسی می‌کنیم.

مزایای نرخ بازگشت سرمایه

مزایا و محدودیت‌های نرخ بازگشت سرمایه

توجیه هزینه‌ها: هنگامی که بودجه را تقسیم می‌کنند، باید بتوانند میزان هزینه و دریافتی لازم در طی یک مدت مشخص را توجیح کنند؛ این کار توسط فرمول ROI انجام می‌شود.

توزیع بودجه بازاریابی : توزیع بودجه یک امر مهم و ضروری است؛ هنگامی که با استفاده از این شاخص، میزان موفقیت و عدم موفقیت یک کمپین و سرمایه گذاری مشخص می‌شود، تصمیم می‌گیرند که برای هر قسمت چه میزان بودجه در نظر بگیرند.

تحلیل فعالیت رقیب‌ها: یکی از اصلی‌ترین بخش‌های بازاریابی، مربوط به تحلیل فعالیت‌های رقیبان است. تحلیل‌ها برای شناسایی تعداد مشتریان، محتوای تولیدی، کانال‌های مورد استفاده و پیش بینی رخدادهای آینده است. با استفاده این فرمول عملکرد رقیبان سنجش و ارزیابی می‌شود.

قابلیت تحلیل مقایسه‌ای: هر زمان که نتیجه فرمول بدست بیاید، می‌توان درامد حاصل را با سرمایه اولیه مقایسه کرد؛ پس بهترین انتخاب برای افزایش اثربخشی تیم و شرکت‌ها است.

قابلیت ارزیابی میزان سودآوری: روش محاسبه فرمول ROI بسیار آسان است درنتیجه، برای ارزیابی و مقایسه نرخ بازگشت موسسات و شرکت‌های مختلف استفاده می‌شود.

سادگی محاسبه: فرمول و اعداد لازم برای بدست اوردن این شاخص، بسیار ساده و کم است؛ این اعداد را به راحتی می‌توان از طریق فاکتورها  و گزارش نتایج کمپین پیدا کرد.

معایب فرمول ROI

معایب فرمول ROI:

در نظر نگرفتن فاکتور زمان: اصلی‌ترین محدودیت این فرمول، در نظر نگرفتن فاکتور زمان است؛ به عنوان مثال، در مقایسه دو سرمایه گذاری مختلف که یکی نرخ بازگشت 20% درصدی در طی 5 سال داشته است و دیگری 10% در طی دو سال، این فرمول قادر به انتخاب سرمایه گذاری پربازده‌تر نخواهد بود زیرا، فاکتور زمان در فرمول آن لحاظ نشده است. اگر بخواهیم طبق این فرمول دو مورد بالا را باهم مقایسه کنیم، مورد اول سود برگشت بهتری داشته است ولی در واقعیت، مورد دوم بهتر می‌باشد زیرا، در تایم کمتری به این سود رسیده است.

تفاوت نرخ بازگشت سرمایه در کسب و کارهای متنوع: گاهی نرخ بازگشت در دو نوع صنعت متفاوت، یکسان نیست و هر کدام دارای ابزار تجزیه و تحلیل متفاوتی برای بررسی این فاکتور هستند. پس نمی‌توان به طور کامل به نتایج این نرخ در کسب و کارهای مختلف اعتماد کرد.

تمایل به سرمایه گذاری‌ها با ROI بیشتر: در برخی موارد سرمایه گذاری‌های کوچک که دارای میزان نرخ کم نیز،  می‌توانند سوداور باشند و باعث افزایش اعتبار شرکت شوند ولی، افرادی که برای انجام پروژه‌ها فقط نرخ بازگشت را در نظر می‌گیرند، معمولا به سراغ کسب و کارهایی با میزان roi بیشتر می‌روند.

تک بعدی بودن: هنگامی که فرمول نرخ بازگشت سرمایه به کار برده می‌شود، فقط از نظر مالی جوانب را بررسی می‌‌کند و دیدی نسبت به سایر جوانب ندارد. به عنوان مثال، اگر در یک شرکت به منظور افزایش بازدهی و خوشحالی کارکنان، تعدادی رایانه خریداری شود، ROI منفی خواهد شد، درصورتی که این کار قدمی مثبت برای ارتقاء وضعیت بوده است.

بهبود نرخ بازگشت سرمایه چگونه انجام می‌شود؟

فرمول ROI برای بررسی میزان پیشرفت و سود در یک کسب و کار یا سرمایه گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و وابسته به فاکتورهای فراوانی می‌باشد. اصلی‌ترین عامل در نرخ بازگشت سرمایه، هزینه و سرمایه اولیه‌ای است که برای اجرای اهداف صرف می‌شود. مهم‌ترین سوالی که در این زمینه پیش می‌اید، در ارتباط با چگونگی بهبود این نرخ است. در ادامه برخی از اقداماتی که بهبود این فرایند کمک می‌کند را بررسی می‌کنیم.

تاثیرگذاری فاکتورهای اصلی را فراموش نکنید

ارزش هر معیار با معیار دیگر متفاوت است؛ فاکتورهایی مانند میزان فروش، ترافیک و تعداد مخاطب جزو اصلی در کمپین‌های بازاریابی هستند. گاهی با اهمیت بیش از حد به یک معیار پوچ، از میزان فروش و سود خود می‌کاهیم درنتیجه، نرخ بازگشت کمتری خواهیم داشت. پس با شناسایی و انتخاب درست فاکتورهای اصلی، می‌توان باعث بهبود ROI شد.

کانال‌های بازاریابی متنوع را ازمایش کنید

برای بهبود نرخ بازگشت سرمایه می‌توانید، کانال‌های بازاریابی مختلف را بررسی کنید تا به حداکثر میزان ROI دست پیدا کنید. با جست و جو در کانال‌های دیجیتال مارکتینگ می‌توانید کانال مورد نظر مشتریان خود را بیابید.

در کسب و کارها ازمون خطا کنید

شما با ازمون و خطاهایی که به صورت جداگانه انجام می‌دهید، مانند تغییر عناصر گرافیکی، متن تبلیغ، CALL TO ACTION و حتی موارد جزئی مثل رنگ وب سایت، متوجه خواهید شد که گروه هدف به کدام مورد بیشتر واکنش نشان می‌دهند و ترغیب کننده است. هرچه مخاطبان بیشتر ترغیب شوند، احتمال افزایش بازده خالص بیشتر می‌شود.

به هزینه‌های درامد و تبلیغات توجه کنید

بهتر است که در هر مرحله از اجرای کمپین و کسب و کار خود، بررسی کنید که چه میزان هزینه کرده‌اید؛ با پیدا کردن جزئیات این هزینه‌ها، با موارد پر هزینه و کم بازده اشنا می‌شوید. درنتیجه می‌توان فهمید باتوجه به عملکردی که دارید، چه میزان به هدف خود نزدیک هستید.

از مخاطبان سوال کنید

با نظرسنجی از مشتریان و گروه هدف خود، با نیازهای اصلی و مهم آن‌ها شوید؛ درواقع هنگامی که شما وارد صحنه واقعی می‌شوید و از نیازها، فعالیت‌ها و اجرای کمپین گروهی از مشتریان خود مطلع می‌شوید، به خیلی از سوالات و نواقص خود پی می‌برید. درنتیجه، از میزان هدر رفت سرمایه می‌کاهید و باعث افزایش نرخ بازگشت می‌شوید.

سخن پایانی

یکی از موضوعات پرطرفدار این روزها، شاخص نرخ بازگشت سرمایه است که به اختصار آن را ROI نیز می‌نامند. این فرمول با مشخص کردن میزان سود هر کسب و کار باتوجه به هزینه‌ها و مقدار سرمایه اولیه، افراد را از پیشرفت یا عدم موفقیت در یک پروژه آگاه می‌کند. فرمول این شاخص به صورت، نسبت سود خالص به میزان هزینه اولیه ضربدر 100 بدست می‌آید. هنگامی که سرمایه دارن و توسعه دهندگان از این فرمول در تجارت خود کمک می‌گیرند، می‌توانند سرمایه گذاری را انتخاب کنند که میزان بازده بهتری برایشان دارد. درواقع شما برای مقایسه پروژه‌های مختلف و توزیع درست بودجه، نقش موثر و کارامد نرخ بازگشت سرمایه را خواهید دید. درصورتی که حاصل این فرمول مثبت شود، یعنی شما علاوه بر بازگشت میزان سرمایه اولیه، سود هم کرده‌اید؛ اما اگر این پاسخ منفی باشد، عدم موفقیت و هدر رفت سرمایه را تجربه کرده‌اید.

سوالات متداول

ایا در نرخ بازگشت سرمایه به فاکتور زمان توجه می‌شود؟

خیر؛ در این فرمول توجهی به زمان نمی‌شود و فقط تمرکز بر روی میزان سود و هزینه‌های انجام شده است.

چگونه می‌توان با فرمول ROI بودجه بندی درستی انجام داد؟ 

وقتی که شما میزان سود و هزینه های یک پروژه را با این فرمول محاسبه کنید، به فرایندهایی که میزان سود بیشتر داشته‌اند بودجه بیشتری اختصاص خواهید داد و برعکس.

آیا همیشه انتخاب کسب و کار با میزان نرخ بازگشت سرمایه بیشتر گزینه بهتری است؟

خیر؛ گاهی پروژه‌های تازه کار، با میزان نرخ کم می‌توانند سود زیادی برای یک شرکت به وجود بیاورند و باعث پیشرفت شوند.

درباره نویسنده

ستاره خزایی

ثبت نظر جدید

0/200

[object Object] عکس

معرفی بروکر اینگات؛ آموزش استفاده، ثبت نام و احراز هویت در INGOT

بروکر اینگات یک کارگزاری استرالیایی است که با تأسیس چند شعبه در کشورهایی مانند نیوزلند، بحرین، سوئیس، ترکیه و … فعالیت خود را به سراسر جهان گسترش داده است. این بروکر در حال حاضر به شهروندان 190 کشور جهان در قالب 3 رگولاتوری مختلف خدمات...

۱۲ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی بروکر یو اس جی؛ آموزش ثبت نام و احراز هویت در USGFX

کارگزاری یو اس جی، یک بروکر حرفه‌ای و قدیمی است که در سال 2005 در کشور استرالیا تأسیس شده است و خدمات جذابی را در حوزه فارکس با استفاده از 5 حساب معاملاتی و دو پلتفرم متاتریدر 4/5 به کاربران خود ارائه می‌کند. این بروکر حرفه‌ای که دارای مجوزهای...

۱۱ تیر ۱۴۰۳
0
0
[object Object] عکس

معرفی بروکر اوربکس؛ آموزش نحوه کار، ثبت نام و احراز هویت در Orbex

کارگزاری اوربکس از سال 2010 فعالیت خود را با افتتاح دفتر مرکزی در کویت آغاز کرده است و با ایجاد سه شعبه دیگر در سیشل، موریس و قبرس و همچنین دریافت رگوله‌های معتبر در دو وب سایت Orbex Limited و Orbex Global Limited ارائه خدمات معامله‌گری را آغاز...

۷ تیر ۱۴۰۳
0
0