هشدار آرنولد شوارتزنگر در مورد خطرات هوش مصنوعی؛ جنگ هالیوود با هوش مصنوعی ادامه دارد
تهدید هوش مصنوعی از دهها سال قبل یکی از موضوعات جذاب و هراسآور داستانهای علمی تخیلی بوده است. در حالی که این مضمونها همیشه در فیلمهای پرفروش هالیوودی هیجانآور بودهاند، آرنولد شوارتزنگر ستاره برخی از جذابترین فیلمهای اکشن تاریخ سینما از جمله مجموعه فیلمهای نابودگر (Terminator) عقیده دارد که حالا هوش مصنوعی به یک تهدید واقعی تبدیل شده است.
آرنولد شوارتزنگر که روز چهارشنبه در جریان میزگردی در موزه آکادمی موشن پیکچرز، لسآنجلس صحبت میکرد در مورد خطرات هوش مصنوعی هشدار داد. سیاستمدار و ورزشکار سابق در بخشی از صحبتهای خود گفت که اسکاینت که در فیلمهای نابودگر به تصویر کشیده شده حالا از دنیای فانتزی پا به واقعیت گذاشته است.
اسکاینت (Skynet) در مجموعه فیلمهای نابودگر شبکهای از سیستمهای کامپیوتری بود. در فیلمهای نابودگر اسکاینت را وزارت دفاع آمریکا را میسازد، اما بعد از مدتی این شبکه به خودآگاهی میرسد و انسانها را یک تهدید قلمداد میکند. از همین رو، اسکاینت یک جنگ تمامعیار هستهای با انسانها را شروع میکند.
آرنولد شوارتزنگر که در فیلمهای نابودگر نقش یک ربات ویرانگر را بازی کرده بود، گفت: «[فیلمهای نابودگر] نویسندگی بسیار درخشانی داشتند که حالا پس از چندین دهه به واقعیت تبدیل شدند. پس دیگر خبری فانتری یا آیندهنگرانه نیست، بلکه [این فناوری] همین امروز اینجا است.»
باوجودی که جنگ تمامعیار هوش مصنوعی بر علیه انسانها همچنان در قلمروی داستانهای علمی تخیلی قرار دارد، اما مردم حالا نگرانیهای زیادی از توسعه شتابزده هوش مصنوعی دارند از جمله تأثیرگذاریاش بر مشاغل مختلف و گسترش اطلاعات و اخبار کذب. همین حال نیز یک جنگ بین انسانها و سیستمهای هوش مصنوعی مولد در جریان است. هوش مصنوعی مولد، همان ابزارهایی هستند که قابلیت تولید محتواهای مختلف را دارند.
در همین رابطه بیشتر بخوانید:
هالیوود درخواست انجمن نویسندگان آمریکا برای ممنوعیت استفاده از هوش مصنوعی را نپذیرفت
اعضای انجمن نویسندگان آمریکا (WGA) در ماه می (ادریبهشت) پس از شکست مذاکرات خود با اتحاد تهیهکنندگان فیلم و تلویزیون (AMPTP) وارد اعتصاب شدند. این اعتصاب هماکنون وارد سومین ماه خود شده است. یکی از اصلیترین بخشهایی که باعث نگرانی اعضای انجمن نویسندگان شده استفاده از هوش مصنوعی برای بازآفرینی محتواهایی است که انسانها نوشتهاند. جاش فریدمن، فیلمنامهنویس و تهیهکننده تلویزیون در این رابطه گفت: «فکر میکنم که همه باید از این بابت نگران باشند.»
فریدمن که نویسنده مجموعه تلویزیونی «نابودگر: ماجراهای سارا کانر» و یکی از نویسندگان داستان فیلم «نابودگر: سرنوشت تاریک (۲۰۱۹)» است، گفت که نگرانی نباید یک جنگ هستهای بلکه از دست رفتن معیشت مشاغل خلاقانه باشد. فریدمن گفت: «[تهیهکنندگان] میتوانند خیلی سریع [محتوایی] تولید کنند و سپس تلاش کنند فردی را پیدا کنند که آثار هنری خوبی بسازد. این باعث میشود که بسیاری از افراد از پروسهی [تولید آثار تلویزیونی و سینمایی] خارج شوند.»
آقای فریدمن در ادامه افزود که با این اتفاق کیفیت کلی تولیدات افت میکند؛ موضوعی که بازتابی از نگرانیهای بسیاری از افراد خلاق و افراد بدبین به هوش مصنوعی است. دانکن کرابتری آیرلند، مذاکرهکننده ارشد اعضای اتحادیه بازیگران (SAG-AFTRA) نیز با انتشار نامهای نسبت به وضعیت اعضای اتحادیه ابراز نگرانی کرد. او گفت مشکل اعضای اتحادیه او پرداخت غرامت برای بازسازی چهرهها و موارد مشابه دیگر به وسیله هوش مصنوعی است.
کرابتری آیرلند گفت: «توافق اصلی که به دنبال آن هستیم این است که اگر میخواهید از هر نوع هوش مصنوعی یا فناوری دیجیتالی برای بازسازی تصویر یا شباهتهای دیگر [صدا یا چهره و بقیهی موارد] استفاده کنید، رضایت آگاهانه و پرداخت غرامت منصفانه است.»
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید