دومینوی فروش بیتکوینهای اسپیس ایکس؛ میزان داراییهای لیکوییدشده از ۱ میلیارد دلار گذشت
با تصمیم ناگهانی شرکت اسپیس ایکس برای فروش بیتکوینهای خود، بازار ارزهای دیجیتال به لرزه درآمد. بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان همچنان به دنبال کشف علت این اقدام غیرمنتظره شرکت هوافضایی ایلان ماسک هستند. قیمت بیت کوین پس از فروش داراییهای دیجیتال اسپیس ایکس به زیر ۲۶ هزار دلار سقوط کرد و دومینوی لیکوییدهای عظیم بازار را درنوردید و به رقم خیرهکننده ۱ میلیارد دلار رسید. بنا به گزارشها، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۴،۳۲۰ معاملهگر دچار لیکویید شدند و مجموع میزان لیکویید نیز به ۱.۰۳ میلیارد دلار رسید.
اسپیس ایکس که یک شرکت فعال در حوزه صنایع هوافضایی است را ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین مشهور اداره میکند. شرکت اسپیس ایکس قبلا مقدار نامشخصی بیتکوین خریداری کرده بود که همین عامل باعث شد تا قیمت بیت کوین به بالاترین حد خود تا آن زمان (تابستان ۲۰۲۱)، ۴۳ هزار دلار در برسد. اما اخبار اخیر این شرکت باعث غافلگیری سرمایهگذاران و معاملهگران بازار کریپتو شد و گمانهزنیهای فراوانی را برانگیخت. همچنان دقیقا کسی نمیداند اسپیس ایکس به چه علتی داراییهای بیتکوین خود را فروخته است.
اسپیس ایکس قبلا در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، میزان ۷۳۷ میلیون دلار بیتکوین را در ترازنامه مالی خود ثبت کرده بود. در همین حال، تسلا، دیگر شرکت ایلان ماسک نیز یک سال بعد ۱۸۴ میلیون دلار بیت کوین، معادل ۷۵ درصد از کل داراییهای بیتکوین خود را فروخت.
ریزش اخیر قیمت بیت کوین فشار زیادی را به بازار ارزهای دیجیتال وارد کرده است. قیمت بیت کوین پس از فروش داراییهای اسپیس ایکس از محدود ۲۹ هزار دلاری خود به زیر ۲۵ هزار دلار رسید. در نتیجه بیش از ۱ میلیارد دلار ارز دیجیتال لیکویید شدند که تأثیر بزرگ فروش اخیر اسپیس ایکس روی اکوسیستم ارزهای دیجیتال را نشان میدهد.
با اتفاقات اخیر دوره ثبات نسبی بازار ارزهای دیجیتال کاملا بههم خورد و بار دیگر آسیبپذیریهای بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال در کانون توجهات قرار گرفت. یک عامل مهم دیگر که منجر به آشفتگی بازار ارزهای دیجیتال شده، احتمال افزایش نرخ بهره فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) است که سرمایهگذاران را به این فکر انداخته تا هرچه زودتر سرمایهگذاریهای پرخطری مانند بیتکوین را به فروش برسانند.
عواقب فروش بیتکوینهای اسپیس ایکس باعث نگرانی بسیاری از معاملهگران و سرمایهگذاران در خصوص آینده بازار ارزهای دیجیتال شده است. با وجود سختگیریهای نظارتی، عدم قطعیت در بازارهای جهانی، زیر ذرهبین قرار گرفتن برخی از رمزارزها مانند ریپل از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) اوضاع حتی وخیمتر نیز شده است. بنابراین، در این اوضاع و احوال، سرمایهگذاران کریپتو آیندهای مبهم را پیشروی خود میبینند.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید