شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از صرافی بایننس و چانگ پنگ ژائو
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ۱۳ عنوان شکایت را از صرافی بایننس کوین و استیبل کوین این صرافی، دلار بایننس (BUSD) تنظیم کرده است. این نهاد ارائهی خدماتی همچون استیکینگ یا سهامگذاری (Staking) را نقض آشکار قوانین اوراق بهادار در ایالات متحده دانسته است. کمیسیون بورس و اوراق بهادار همچنین به خدمات دیگر این صرافی همچون بایننس ارن (Binance Earn) که حساب سپردهی ارزهای دیجیتال است نیز اشاره کرده است.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار در شکایت خود عنوان کرده که متهمان «با به خطر انداختن داراییهای سرمایهگذاران کریپتو میلیاردها دلار به ثروت خود اضافه کردهاند.» کمیسیون بورس و اوراق بهادار میگوید که میخواهد فعالیت صرافی بایننس در آمریکا بهطور دائمی متوقف شود و چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل این صرافی بزرگ نیز جریمه شود.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا میکند که بایننس نتوانسته پلتفرم صرافی بایننس و همینطور شرکت BAM Trading را به عنوان کارگزار یا صرافی در کشور آمریکا ثبت کند. در این شکایت از چانگ پنگ ژائو نیز به عنوان یک فرد «کنترلکننده» یاد شده است. چانگ پنگ ژائو در واکنش به شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادر در توئیتی عنوان کرد که تیم صرافی بایننس کاملا آماده بررسی درخواستهای واریز و برداشت مشتریان خود به درخواست دادگاه است. او همچنین اشاره کرد که در ساعات آینده در مورد اتهامات وارد شده نیز به صورت رسمی اظهارنظر خواهد کرد.
اخبار دنیای ارزهای دیجیتال را در پارسیان کریپتو دنبال کنید:
چانگ پنگ ژائو، مدیر عامل بایننس: خرید یک بانک مشکلات بانکی صنعت کریپتو را حل نمیکند
با اعلام شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در دادگاه ناحیهی کلمبیا علیه صرافی بایننس و مدیرعامل آن، قیمت بیت کوین به زیر ۲۵٫۵۰۰ دلار سقوط کرد. قیمت بیت کوین در بیشتر هفتهی گذشته در محدودهی بالای ۲۷ هزار دلار به سر میبرد. اما اتهامات جدید علیه صرافی بایننس باعث نگرانی عمده معاملهگران و سرمایهگذاران نسبت به وضعیت صنعت ارزهای دیجیتال و قوانین کنترل کریپتو شد. با این حال، صرافی بایننس و سایر شرکتها و صرافیهای کریپتو مدتها است که با فشارهای نهادهای قانونگذاری آمریکا و سایر کشورها مواجه هستند.
باب راس، از بنیانگذاران شبکه سولوجنیک در این رابطه به خبرگزاری کویندیسک گفت که چندان از اخبار شکایت علیه بایننس و فشار فروشی که در بازار کریپتو به وجود آورده تعجب نکرده است. او به شایعات زیادی پیرامون این شکایت که از مدتها قبل وجود داشت اشاره کرد و گفت: «با این حال، به عقیده من همچون حادثهی سقوط لونا و ورشکستگی [پلتفرم وامدهی] سلسیوس و صرافی اف تی ایکس در سال ۲۰۲۲، بازار با فروش چندان زیادی مواجه نخواهد شد. در آن زمان تعداد زیادی فروشندهی اجباری وجود داشت. با این حال، حالا به آن اندازه فروشنده اجباری وجود ندارد.»
هممؤسس شبکه سولوجنیک در نهایت ابراز امیدواری کرد که وضعیت فعلی بازار کریپتو به مرور بهبود یابد. سایر آلتکوینها هم مسیر بیت کوین را دنبال کردهاند و پس از اعلام اخبار شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دچار افت قیمت شدند. پس از افت قیمت بیت کوین، قیمت اتریوم، دومین ارز دیجیتال جهان نیز با افت ۵ درصدی مواجه شد و به زیر ۱۸۰۰ دلار رسید.
قیمت BNB و سولانا هم با افت ۱۰ درصدی مواجه شد. قیمت کاردانو و پالینگان و دوج کوین هم بیش از ۸ درصد افت کرد. لایت کوین که در هفتههای گذشته افزایش قیمت داشت نیز بیش از ۹ درصد افت قیمت پیدا کرد. به عقیده کارشناسان دلیل سقوط این ارزهای دیجیتال به جز مسئلهی همبستگی بازار کریپتو با قیمت بیت کوین، وجود بخشی در متن شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار است که عنوان میکند ارزهای دیجیتال به عنوان اوراق بهادار ثبت نشده بودند.
در همین حال، همانطور که قابل حدس بود، تلاطم اخیر بازار کریپتو دامن سایر صرافیها را نیز گرفته است. سهام صرافی کوین بیس نیز پس از اعلام اخبار بیش از ۵ درصد سقوط کرد. سهام شرکت مایکرواستراتژی که مدیر عامل آن از نهنگهای بیت کوین است نیز ۸٫۵ درصد سقوط کرد. سهام شرکتهای استخراج ارز دیجیتال همچون ماراتون دیجیتال و رایت بلاکچین نیز بیش از ۸ درصد افت کرد. سهام بیتفارمز، یکی دیگر از شرکتهای معتبر استخراج ارز دیجیتال نیز ۷٫۵ درصد افت کرده است.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید