هکرهای کره شمالی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار ارز دیجیتال از کاربران اتمیک ولت سرقت کردهاند
هفته گذشته (۱۳ خرداد) بود که اخبار هک کیف پولهای اتمیک ولت (Atomic Wallet) ابتدا در توییتر و سپس در رسانههای صنعت کریپتو پخش شد. وبسایت الیپیتک (Elliptic) که در زمینهی امنیت بلاکچین فعالیت میکند در روزهای پس از هک کاربران اتمیک ولت ارزش داراییهای دیجیتالی کاربران را محاسبه کرد. تازهترین دادههای این وبسایت خبر از سرقت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار از ارزهای دیجیتال کاربران اتمیک ولت میدهد. الیپتیک همچنین اعلام کرد که در هک اخیر از کیف پولهای اتمیک ولت بیش از ۵۵۰۰ کاربر آسیبدیدهاند.
با وجودی که اخبار هک اخیر سروصدای زیادی در انجمنها و محافل کریپتو به پا کرده اما همچنان توسعهدهندگان کیف پولهای اتمیک ولت علت اصلی به وجود آمدن نقض امنیتی که نهایتا منجر به سرقت میلیونها دلار از داراییهای کاربران شد را اعلام نکرده است. همین موضوع باعث شده تا کاربران در شبکههای اجتماعی به شدت از این شرکت عرضهکننده کیف پولهای دیفای انتقاد کنند.
برخی از کاربران از این موضوع صحبت کردهاند که اتمیک ولت با وجودی که میدانست کیف پولهایش هک شدهاند، اما همچنان هیچ هشداری را برای کاربران ارسال نکرده است. این مسئله باعث شده بود که کاربران به تراکنشهای خود ادامه دهند و بالاخره هک شوند و ضرر و زیانهای چشمگیری گریبان آنها را بگیرد.
تازهترین اخبار دنیای ارزهای دیجیتال را در پارسیان کریپتو بخوانید:
نقض امنیتی باعث ضرر ۳۵ میلیون دلاری کاربران کیف پول اتمیک ولت شد
با هک کیفپولهای اتمیک ولت، میلیونها دلار از کاربران ربوده شد
اتمیک ولت که سعی داشت هک اخیر را کماهمیت جلوه دهد در بیانیهای در صفحه توییتر خود اعلام کرد که کیف پولهای تحتتأثیر قرار گرفته کمتر از ۱ درصد از کاربران فعال ماهانهی این شرکت را شامل میشود. ظاهرا اتمیک ولت فرض خود را روی این گذاشته که کاربران مسئولیت کامل ذخیره داراییهای خود هستند، از این رو همچنان به صورت رسمی از کاربران عذرخواهی نکرده یا اینکه مسئولیت ضرر کاربراناش را برعهده نگرفته است.
وبسایت الیپتیک عقیده دارد که یک گروه هکری بدنام وابسته به دولت کره شمالی مشهور به «لازاروس» این حمله هکری را پایهریزی کرده است. الیپتیک تا بهحال توانسته یک میلیون دلار از داراییهای به سرقت رفته کاربران را بلوکه کند. با این حال از آنجایی که هکرها از یک صرافی تحریمشده روسیهای به نام گارانتکس (Garantex) برای انتقال ارزهای دیجیتال به سرقترفته استفاده کردهاند، الیپتیک و سایر شرکتها برای بازیابی یا بلوکه کردن داراییهای کاربران کار سختی در پیش دارند.
حمله هکری اخیر حالا به برخی از نقضهای امنیتی قابلتوجه محلق شده است. از جمله حفرههای امنیتی مورد پروتکل جیمبوس بود که باعث ضرر ۷٫۵ میلیون دلاری کاربران شد. دادههای چینآنالیسیس (Chainalysis) نشان میدهد که هکرهای ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ رقم نجومی ۳٫۸ میلیارد دلار را از کاربران کریپتو به سرقت بردهاند. تعداد زیادی از این حملهها را هکرهایی از کشور کره شمالی انجام دادهاند و برخی نیز از پروتکلهای دیفای سوءاستفاده کردهاند.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید