خانه
ماجرای کلاهبرداری سکه کربلا چه بود؟ عکس

ماجرای کلاهبرداری سکه کربلا چه بود؟

در بازار پررونق ارزهای دیجیتال و وب۳ در کنار پیشرفت صنعت کریپتوکارنسی بسیاری از افراد سودجو نیز به دنبال کسب درآمد غیرقانونی هستند. سودجویانی که معمولا از حربه‌های مختلف برای کشاندن افراد بی‌اطلاع به طرح‌های کلاهبرداری خود استفاده می‌کنند. در تازه‌ترین نمونه پروژه کلاهبرداری کربلا کوین باعث تشویق بسیاری از کاربران شد.

طی روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی هشدارها و اطلاعیه‌های زیادی در مورد کلاهبرداری تحت‌عنوان کربلا کوین یا سکه کربلا منتشر شده است، موضوعی که نگرانی بسیاری از کاربران کریپتو را نیز به همراه داشت. پروژه کربلا کوین یا سکه کربلا اخیرا با تبلیغات گسترده درصدد تبدیل پول کاربران به یک رمزارز ناشناخته بود. پروژه‌ای که ضمن سوءاستفاده از باورهای مذهبی آنها می‌خواست پول زیادی را از قربانیان اخاذی کند.

در همین رابطه بخوانید:

اینفلوئنسر کریپتو در تیک ‌تاک به ۱٫۲ میلیون دلار کلاهبرداری متهم شد

بلاروس معاملات P2P ارز دیجیتال را ممنوع می‌کند

در پروژه سکه کربلا که تبلیغات آن در ابتدا از صفحات مذهبی سردرآورده بود ضمن اشاره به تورم و گرانی‌های زیاد کشور از کاربران خواسته بود با خریداری سکه‌های دیجیتالی کربلا ضمن حفظ سرمایه‌ی خود شانس به دست آوردن سود هنگفت ۳ هزار درصدی را از دست ندهند. در معرفی پروژه کربلا کوین که آشکارا قصد داشت احساسات کاربران مذهبی را تحریک کند عنوان شده بود که سکه کربلا، پول بومی شیعیان خواهد بود و درصدی از این پروژه نیز صرف امور خیریه مي‌شود.

هرچند مورد اینکه این پروژه قرار است به چه صورت عمل کند هیچ اطلاعاتی ارائه نشده بود. با این حال، طبق ادعای کلاهبردان در صورتی که از میان ۱۸۰ مسلمان شیعه در جهان، هر هزار نفر یک نفر سکه کربلا را خریداری کند، در یک بازه‌ی پنج ساله سرمایه‌گذاری آنها ۳۰ برابر می‌شود.

دست‌اندرکاران پروژه همچنین گفته بودند که مأموریت آنها توانمندسازی جامعه مسلمانان خصوصا شیعیان جهان است تا در عصر دیجیتال ضمن همکاری در یک پروژه نوآورانه، اهداف بشردوستانه را نیز دنبال کنند. اعضای پروژه کلاهبرداری به این وعده‌ها بسنده نکردند و حتی وعده‌های بیش‌تری را نیز به مشتریان ناآگاه خود دادند. برای مثال، آنها عنوان کرده بودند که به مشتریان پروژه کربلا کوین وام قرض الحسنه نیز اهدا خواهند کرد.

پلتفرم مشترک جامعه شیعه
در تبلیغات کربلا کوین یک لینک درج شده بود که کاربران را به یک وب‌سایت راهنمایی می‌کرد. در این وب‌سایت که عبارت‌های «سکه کربلا، پلتفرم مشترک جامعه شیعه» در صفحه اول آن به چشم می‌خورد از کاربران سوالاتی در مورد میزان سرمایه‌گذاری یا علاقه‌مندی پرسیده می‌شد. در انتها کاربران باید شماره تلفن و ایمیل خود را وارد می‌کردند.
با توجه به اینکه در مورد نحوه کارکرد و گردانندگان پروژه کربلا کوین هیچ اطلاعاتی در دست نیست، می‌توان به راحتی کربلا کوین را یک پروژه مشکوک دانست. انجمن بلاکچین ایران که معمولا در زمینه اطلاع‌رسانی در مورد پروژه‌های کلاهبرداری و اخاذی فعالیت مثبتی دارد اعلام کرد که پروژه کربلا کوین تمام مؤلفه‌های یک پروژه کلاهبرداری را دارد. این انجمن در این خصوص تمام کاربران را دعوت کرد که ضمن دقت در تبلیغات پروژه سکه کربلا آن را با مورد کلاهبرداری مشابه مقایسه کنند تا متوجه شوند که قصد گردانندگان این پروژه نه خیرخواهانه بلکه رؤیافروشی و دادن وعده ‌و وعیدهای توخالی و خالی کردن جیب آنها است.

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

آیا تغییر قوانین حقوقی می‌تواند وضعیت رمزارزها را دگرگون کند؟!

به گزارش Cointelegraph، در یک کنفرانس در ایالت یوتا، نماینده تام امِر اظهار داشت که تصمیم اخیر دادگاه عالی در مورد قانون چورون ممکن است تأثیر زیادی بر روی قانون‌گذاری رمزارزها نداشته باشد. این تصمیم به این معنی است که دادگاه‌ها نیازی به پیروی از...

۱۹ مهر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

آیا تمرکززدایی می‌تواند مانع از بحران هوش مصنوعی شود؟!

به گزارش Cointelegraph، با توجه به رشد شگفت‌انگیز هوش مصنوعی و نقش آن در زندگی روزمره، نیاز به ایجاد ضوابط و قوانین جدید برای استفاده مسوولانه از این تکنولوژی بیش از پیش احساس می‌شود. اخیراً برخی شرکت‌ها به سمت پنهان‌کاری در توسعه هوش مصنوعی حرکت...

۱۹ مهر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

بیومتریک و خطرات ذخیره‌سازی متمرکز! چطور بلاک‌چین امنیت را افزایش می‌دهد؟

به گزارش Cointelegraph، استفاده از داده‌های بیومتریک مانند اثر انگشت و شناسایی چهره به دلیل اهمیت ویژه‌ای که دارند، نیازمند حفاظت ویژه‌ای است. این داده‌ها، که به‌سختی می‌توان آنها را جایگزین کرد، توسط شرکت‌های بزرگ تکنولوژی مثل گوگل و اپل...

۱۹ مهر ۱۴۰۳
[object Object] عکس

آیا ویتالیک بوترین می‌تواند برنده نوبل اقتصاد ۲۰۲۴ شود؟!

به گزارش Cointelegraph، ویتالیک بوترین، یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، ممکن است یک گزینه قوی برای دریافت جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۲۴ باشد. این ایده توسط دو اقتصاددان، تایلر کوئن و الکس تاباروک، در پادکست خود مطرح شده است.

برای مشاهده وضعیت...

۱۹ مهر ۱۴۰۳